Panáček v reality show

Amerika má Talent 2016: 1.casting! Co se dá strčit do nosu? (rekap+video)

7. Červen 2016 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent, Got Talent

Ryan AGT
Minulou sobotu skončilo desáté hledání Talentu v Británii a hned ve středu začalo jedenácté hledání největšího Talentu v Americe na televizi NBC, které nás bude provázet až do září. Už tradiční držák letní televizní okurkové sezony se po roce znovu vrací na obrazovky. Americká show je velkolepá, tlačí hodně na city, na emoce, hodně se tleská, brečí a dojímá, takže slabší povahy, nezvládající cukrkandl, nekoukejte. Podíváme se zase na úplně jinou mentalitu tvorby soutěže.

První díl z castingů byl odvysílán. Kdo se v něm objevil?
Na začátek jen stručné info. Z poroty vypadnul pro letošní ročník Howard Stern a nahradil ho sám, velký otec show, Simon Cowel. Jinak celé osazenstvo zůstalo nezměněné. Howie Mandel, Heidi Klum, Mel B a Nick Cannon jako moderátor. Vítěz celé show pobere milion dolarů a vlastní show v Las Vegas.

Nathan Bockstahler

Teprve šest let starý klučina otevřel celý jedenáctý ročník. U Nathana se může mezi čtenáři bít názor, kdy by děti měly začít dráhu v showbyznysu. Nathan přichází jako stand up komik. S dětmi problém nemám, Nathan mi nijak nevadil, naopak, přišel mi jako velmi sympatický klučík, který se nebojí před lidmi. Jeho vtipkování bylo dobré. Kdyby mu ale někdo pomohl s materiálem a víc přitlačil na věci, jakože více z pohledu dítěte, to by byla větší legrace. Dětská vystoupení mi nevadí, ale tady mám ve dvou věcech jasno. Kdyby to nebyl malý sympatický kluk, tak by tolik nadšení nezískal, protože jeho materiál nebyl třeskavý. A v neposlední řadě jsem se nemohl ubránit dojmu, že právě tady je ještě brzo na to, aby si Nathan užíval dětství formou showbyznysu. Mnohem radši bych viděl Nathana doma s rodinou, jak si užívá dětský věk, než aby drtil komedii na pódiu.

The Clairvoyants

Sympatický pár nám přišel na pódiu ukázat něco ve smyslu jako mentalista. Dámská polovina páru dokáže uhádnout, co právě její přítel drží v ruce a přidá i detaily, které nemůže znát. A tak mužská polovina páru vyrazila nejdřív pro Heidi, a vytáhli společně něco z kabelky slavné modelky. Přítelkyně vše uhodla a přidala detailní čísla na výrobku. Poté následovalo publikum a zakončil vystoupení Howie a jeho oční kapky. Já mám taková čísla rád. Upřímně jsem jim to všechno věřil, nemám důvody k pochybám. Tohle bylo moc dobré vystoupení.

José and Carrie

Dog dancing všichni známe, ale tohle je doslovně dog dancing, tancující pes. Celá dvojička působila hodně vtipně. José přišel s historkou, že se psem začal tančit proto, že s ním nechtěla tančit manželka. Zatímco fenka Carrie po celou dobu před, během i po vystoupení, to měla všechno na salámu, José se zřejmě bavil. Vystoupení nebylo špatné, ale pouze prvních pár vteřin. To si člověk ještě stále myslel, že přijde nějaký jiný trik, ale ono nic jiného nepřišlo, psík „jen“ poskakoval na zadních. Celé dvě minuty. Na konci mně jí bylo líto, protože už evidentně postoj na zadních nedávala a držela se jen tak tak. V dalším kole musí José s Carrie vytáhnout nové triky, jinak bude konečná.

Linkin Bridge

Čtveřice drsně vyhlížejících kamarádů byla opředena samozřejmě dojemným příběhem. Ano, všichni vyrůstali na tvrdém předměstí, kde měli všechno těžké a složité. K tomu peprná slangová mluva, gangsta vzhled, černé oblečení, drsné pohledy a velká gesta. Celou dobu jsem fakt netušil, s čím přišli, respektive jsem čekal drsný rap. Asi bych čekal všechno jen ne a capella zpěv. Produkce z toho samozřejmě vařila velké emoce. Vystupující tomu velkým dojetím pomohli. Ale také svým talentem, vůbec špatně nezpívali a tohle by mohlo na diváky v Americe působit. Osobně nejsem zas taky velkým fanouškem tohoto druhu muziky a už vůbec nemám rád tyhle drsné týpky z předměstí, ale talent v nich určitě je.

Hara

Osobně světelné show miluju. Hara vypadá už na kovaného profíka, má své vystoupení brilantně vymakané a dle mého je to zase krok kupředu v těchto druzích vystoupení. Hara ukázal, kam jde tato multimediální iluze dál posunout. Skvělé vystoupení.

Charles and Rose

Já už jsem si vážně myslel, že se ta dáma nakonec svlékne a vyvalí poprsí. Tady by si užil David Walliams.

Tape Face

Celý první díl produkce ukazovala, že přijde nějaký nechutný kousek, nějaké pohoršující vystoupení. Osobně jsem si myslel, že to bude tenhle pán se vzhledem sériového vraha. Jenže Tape Face, i přes svůj negativně vzhlížející obličej, dělal komedii a dle mého právě v tom obličejovém kontrastu, komedii výbornou, která měla grády, myšlenku a tah na branku.

Ryan Stock and AmberLynn

Kdo si říkal, že v Británie má Talent byl Alex Magala nechutný, tak by asi neměl koukat na toto vystoupení. Jednak mě pobavila sama dvojice se svým příběhem, jak se potkali a za druhé, to co Ryan předváděl, opravdu zvedne žaludek. Ryan si nejdříve do nosní dutiny strčil nůžky a šmikal s nimi. Poté si nosem protáhl hák a pohoupal se na něm. No jako hodně velká nechuťárna. Mám silný žaludek, ale i tohle bylo na mě moc. Ale zvráceným způsobem se mi to líbilo a chtěl bych vidět, co má dalšího v rukávu či co jiného je si schopný nastrkat do nosních dutin.

Mr.Splat

Tohle číslo bylo na samém závěru celého prvního dílu. Samo o sobě nebylo vůbec zajímavé. Mistr dostal všechny červené bzučáky, za jeho skok do bazénku plného pěny. Ovšem dávám to sem proto, jelikož mě v tomhle moc pobavila porota a moderátor. Moderátor se nebál do bazénku skočit také a ještě k tomu stáhnout modelku Heidi. Následná honička byla také k pobavení. I porota AGT se mi moc líbí. Jednak jsou pro každou legraci, na nic si nehrají a je mezi nimi skvělá chemie.

Laura Bretan

Od prvního pohledu jsem si říkal, že jsem Lauru už někde viděl. A nemýlil jsem se. Laura a její operní video oběhlo internet už v dubnu, kdy jsme jí mohli vidět na castingovém vystoupení v show Rumunsko má Talent. Tam Laura okouzlila porotu a celé Rumunsko operním zpěvem s písní O Mio Babbino Caro. Jelikož v té době měla porota už vystřílené Golden Buzzery, tak se rozhodla jí udělit tzv. Super Golden Buzzer a poslala ji rovnou do finále. Finále show v Rumunsku běželo v pátek 3.června a Laura vyhrála. Získala 120 tisíc Euro a titul největšího rumunského talentu roku 2016. Laura má sice rumunské kořeny, ale žije v Chicagu, tak se rozhodla nakouknout i do show Amerika má Talent. Svůj operní zpěv nechala vyniknout i zde, tentokrát s písní Nessun dorma. A musím říct, že vystoupení v americké show bylo z toho slabšího soudku. Sjel jsem si několik vystoupení na YouTube a Laura zpívá mnohem lépe. Přidává do projevu hodně afektu, gest a emocí. Hlasově taky ještě nemá úplně vyrovnanou barvu a ve vystoupení v AGT ukázala de facto všechny své neduhy. Působí jako zpěvačka v jednom z chicagských kostelů a tam je to teda jiná káva. To samé i jinde. Umí svůj hlas rozeznít mnohem čistěji a lépe. V AGT to byl vážně slabý odvárek toho, co Laura umí. Když to sečtu a podtrhnu, tak je to hodně velký talent, který má velký potenciál a může z ní být druhá Jackie Evancho. Ovšem chce Amerika druhou Jackie? Na holičkách ji určitě nenechá. Laura má ohromný ohlas snad na všech sítích. Její pěveckou i personální kvalitu potvrdila Mel B, když Lauře dala Golden Buzzer a poslala ji rovnou do živých kol.

Rumunsko má Talent – Laura Bretan – 1.casting

Rumunsko má Talent – Laura Bretan – Finále

TOP 3 nejlepších

1, The Clairvoyants
2, Ryan Stock and AmberLynn
3, Tape Face / Hara

Hodnocení 1.castingového dílu AGT

Musím přiznat, že jsem se hodně bavil. Celý díl, i když měl bez mála hodinu a půl, mě bavil a ani mi nepřišlo, že to mělo tak dlouho stopáž. Poslední ročníky jsem koukal jen sporadicky, ale tenhle můj návrat k show mě překvapil. Jednak v tom, jakou chemii má porota. Klape jim to neskutečně, možná víc jak v Británii. Návrat Simona mi také přijde velkým plusem. Dokonce mi připadá, že je Simon víc uvolněnější a zábavnější, než v Británii. Dále Nick jako moderátor, to je taky skvělá podívaná. Ale hlavně vystoupení soutěžících se mi v celkovém měřítku líbila. Bylo k vidění několik dost zajímavých vystupujících, nad kterými jsem přemýšlel a ještě několikrát si je shlédnul. Už teď jsem zvědavý, co bude v dalším díle.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent, Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
VojtaP
Reagovat

Nejvíc se mi líbil Hara a Tape Face.
Hara – skvělé skloubení videomappingu a kouzelnických triků, fascinující! Za mě top, jak píše Merťas – je to opět umění povýšené na novou úroveň. Toto je vystoupení, na které bych v Las Vegas šel! Hara FTW! Zatím…
Tape Face – hodně zvláštní humor, prezentace taky, chvílemi jsem nevěděl co si myslet, ale pořád mě to svým způsobem bavilo. Zvláštní komedie, nicméně funguje skvěle.

2
Valamin
Reagovat

Tape Face – Za mě nejlepší z castingu, tyhle překvapení, ze kterých se vyklube promyšlený komediální číslo prostě miluju, a taky to považuju za jednu z nejtěžších disciplín. Aby komik zaujal, měl by pořád něco vymýšlet a ne každý má v rukávu haldu originálních nápadů nebo aspoň nápadů, které ohromí a udrží pozornost.
The Clairvoyants – Zvláštní, ale ve výsledku jim to věřím, jen nevím, kam by to ještě mohli posunout, aby odhalování předem nezjistitelných věcí (no, dejme tomu) bylo stále překvapivé.
Hara – Skvělá show, tohle vždycky zaujme, osobně ale dávám přednost něčemu víc „komornějšímu“, viz Tape Face nebo The Clairvoyants, ale na velká pódia pro moře diváků se to hodí nejvíc.
Ryan Stock and AmberLynn – Muhehehehe, na těchto číslech mě nejvíc baví reakce poroty a diváků a vlastně i moje vlastní. Vyvolává to všelijaké pocity od nechutnosti a po nevěřícné uznání.
Nathan Bockstahler – Roztomilost často vede u dětí víc než um, tohle není můj šálek čaje.
José and Carrie – Měl jsem z toho blbý pocit, psa mi bylo místy líto, ono jenom stát na zadních…, no nevím, radši pryč od toho.
Linkin Bridge- Rap můžu, ale tihle chlápci už byli s tou echt drsností spíš nepříjemní.
Charles and Rose – Sranda musí bejt, a to je vše.

3
Lukša
Reagovat

Tak ve středu nám talent v Americe skončil a dle mého názoru šlo o jeden z nejlepších talentových ročníků všech dob s nehorázně nabitým finále. Je nějaká šance na rekap?

Přidat komentář