Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 1.semifinále: Zpěváci a kouzelníci! (rekap+video)

31. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=10014 w=615]
A máme tu první semifinále a konečně jsem s tímhle článkem o show Amerika má Talent srovnal krok s aktuálním vysíláním v zámoří. První semifinále běželo minulý v úterý a vyřazovalo se o den později. Co je na programu v semifinále? Je tu znovu dvanáct vystupujících, kteří touží postoupit do dalšího kola. V tom jsou tři divoké karty od porotců z řad nepostupujících čtvrtfinalistů. A kolik jich nakonec postoupí dál? Čtyři s nejvíce diváckými hlasy postupují rovnou. Mezi dvěma z pátého a šestého místa rozhodne porota. A ke slovu se ještě dostal hlavní sponzor show, Snapple, který z nepostupujících vybere jedno svého favorita, který projde dál do dalšího kola. Máme toho hodně na odhalování, takže jdeme na to.

Flight Crew Jump Rope

První divoká karta přišla od Heidi a dostala možnost vystupovat jako otvírací číslo celého semifinále. Skákači přes švihadlo jsou svěžím závanem talentu, který se snaží tvrdě konkurovat zpěvákům, ale je to téměř boj s větrnými mlýny. I když tahle parta skákačů ve čtvrtfinále šla až před porotu, kde to musela rozseknout ona, takže nějaké diváky urvali. V semifinále udělali dobré vystoupení. Sice začátek mi přišel trochu pomalejší a bohužel někteří se nevyvarovali pádům, ale celkově to bylo dynamické, vystavěné od lehčího k tomu složitému a dohromady to dalo vystoupení jako vyšité pro Talent. Uvidíme, jestli diváky zaujmou teď, ale budou to mít hodně těžké, protože první čísla většinou nepostupují.

Mara Justine

Mara je mladá a sympatická slečna, která si chce splnit sen a stát se velkou zpěvačkou. Ovšem ve čtvrtfinále to moc nevyhrála se songem od Katy Perry. V semifinále to bylo o trochu lepší, ale stále to nebylo něco, co by nás zvedlo ze sedačky. Vystoupení se mi zdálo jako na houpačce. Jednou dole, jednou nahoře. Párkrát ji tón ustřelil a pak to zase vytáhla neskutečně dobře. Ač se Mara snažila, tak si ale myslím, že na finále to nebude.

Bad Boys of Ballet

Moderní baleťáci se vrátili proto, že je byli divokou kartou Mel B. I tahle skupina má jistý nádech talentu a inovace, ale musí se s tím nakládat velice šetrně a opatrně, protože ne každý mix sedí divákům. A výsledný koktejl pro semifinále nebyl dle mého to pravé. Od prvních vteřin mi to přišlo nudné, nezajímavé, moc malé pro tak velké pódium a celkově bez nápadu. Parta baleťáků běhala okolo sem a tam, a jestli porota vyčítala skákačům přes švihadlo, že byli stejní jako minule, tak tady to platí desetinásobně víc.

Paul Ieti

Paul a produkce do nás každé kolo pouští v jinglech neustále příběh o tom, jak Paul slouží americké armádě a jak je to strašně těžké a tak dále. Ano, sloužit v americké armádě není žádná sranda, když jste na misi, jde vám o kejhák, ale každý týden to neustále opakovat je vážně otravné. A s tím, že Paul má dobrý hlas, to vůbec nepotřebuje. Jenže v semifinále se stala někde chyba. Paul neměl vůbec dobrý song. Vybral si hitovku od Backstreet Boys, ale ta mu hrubě nesedla. Písnička byla znělá jen tak prvních pět vteřin. Poté Paul začal zpívat falešně, několikrát mu to hrubě ustřelilo a celkově to bylo jeho nehorší vystoupení v soutěži. Paul dnes asi nepostoupí. Pokud ano, tak jsou Američané vážně divní.

Mike Super

Když jsem tenhle rekap psal, tak jsem původně nevěděl, že budou porotci dávat ještě divoké karty. Poté jsem se dočetl, že Mike je divoká karta Howieho a měl jsem radost. Mike je mezi kouzelníky můj oblíbenec. I když jeho minulé číslo nebylo zas tak hvězdné, tak dle mého patřil dál. V semifinále opustil od svého imaginárního kamaráda Desmonda a soustředil jen na svou kouzelnickou show. Mikovi se vcelku dařilo, i když ubylo momentů překvapení. Že Mike zmizí z toho plexi boxu, bylo asi jasné všem. Myslím, že se i trochu prozradil tím, že když se nechal přikrýt, tak pak někde pádil z toho boxu, respektive se z něj dostával a jeho hlas byl jiný než, když je v klidu. Znáte to, když něco děláte, tak máte jinší hlas. I ten odložený šátek byl podezřelý. Vybraný symbol. No, tady může být spoustu námitek, že to Mike někde viděl a prostě si to namaloval na ruce. To samé pak přísedící diváci, kteří symbol dokonce viděli dřív než Mike. No, celkově to bylo na první efekt dobré, ale pak když člověk nad tím přemýšlí a pustí si to ještě znovu, tak začne víc přemýšlet a dojde mu, že to vlastně tak úplně super nebylo a že to šlo udělat mnohem lépe. Je z toho cítit ještě takový amatérismus či kouzelnická nevyzrálost. Howie měl však v něčem pravdu. Věřím, že tenhle chlapík utáhne svou show ve Vegas. Stojí však za milion dolarů? Zatím ne. A to ještě neřekli poslední slovo všichni kouzelníci a už vůbec nevíme, zda Mike diváky v semifinále zaujme. Vystoupení bylo ok, ale Mikovo nej vystoupení to nebylo.

Andrey Moraru

Sympatický mladík, původem z Ukrajiny, nás v každém vystoupení oslnil jeho neuvěřitelnou ohebností mužského těla a k tomu ještě přidal balancování na jedné ruce. Semifinálové vystoupení Andreye pokračovalo ve stejném duchu jako předchozí, tentokrát o level lepší. Andrey na sebe strhnul dokonale pozornost, nepotřeboval žádné přídavné prvky, ladně se pohyboval, nacvičil si plno nových triků a celkově to bylo vystoupení na vysoké úrovni. Andrey by mohl nahlédnout do finále. Otázkou je, jak moc tohle Američany baví. Měl pouze jednu chybičku, kdy se mu na konci zřejmě nepovedl poslední trik.

Miguel Dakota

Já jsem z počátku v Miguela moc nevěřil, ale díky semifinále jsem mu o kousek nakloněný. Produkce s ním trochu vypočítavě pracuje, třeba zejména ve stylizaci oblečení. Já když ho viděl teď poprvé, tak jsem si říkal, že je to nějaká odnož One Direction. To na diváctvo může působit. Také se poučil z minulého vystoupení, kde měl hlas utopený. Teď byl jeho hlas pěkně na povrchu a byl hlavně slyšet. Dál to taky vychytal, že má zatím dobré písničky, kterou jsou rytmické a dělají dobrou show. A za další se mi na Miguelovi líbí, že ta jeho vystoupení jsou tak zvláštně muzikantsky a pěvecky syrová. Miguel taky nemusí být úplně bez šance. Mezi zpěváky a diváky člověk nikdy neví.

Sons of Serendip

Tahle parta kamarádů a instrumentalistů je kvalitativně na výši. Ovládají skvěle hudební nástroje a společně harmonicky ladí. Já si myslím, že se jim semifinálové vystoupení povedlo. Navázali na jemnost a lehkost z castingu a ohraný rádiový šlágr dostal znovu jiný háv. Neřekl bych, že mají pánové hodnotu milionu dolarů, ale dovedu si představit, že by s tímto mohli třeba jezdit komorně po Americe. Sons of Serendip odvedli dobrou práci a můžou i překvapit. Pěvecká čísla se dnes poperou.

David a Leeman

Této dvojice se zatím poměrně vedlo dobře. Jejich čísla byla zajímavá a koukatelná. No, v semifinále to dle mého nebyla ta správná sázka na dobrý trik. Chyběl tomu šok a něco překvapujícího. To, že je v pytlíku někde plošinka s bzučákem, a na něm hřeb, aby si duo pochroumalo ruku zní sice nebezpečně, ale jestli něco působila předem připraveně, tak právě tohle. Nemastný a neslaný trik, kde se sází na intuici dua. Působilo to amatérsky a připraveně. Kouzelnické duo tentokrát v semifinále neoslnilo.

Dan Naturman

Stand up komici to měli v letošní řadě vcelku dobře rozehrané, ale postupně odpadávají jako hrušky ze stromu. Zbyl tu jediný Dan, který si ale asi v semifinále setnul pod sebou větev. Dan zvolil velmi špatný materiál pro pobavení, který na publikum vůbec nepůsobil. První známka smíchu diváků přišla až po 40 vteřinách. Další vtípky následovaly tak po 10 až 15 vteřinách. A to na ploše 90 vteřin na vystoupení je sakra málo. Dan to musel cítit, že to nebyl jeho den. Nic se nevedlo, lidi se nesmáli, prostě provar. Poslední stand up komik v soutěži se nejspíš loučí.

Aerial Animation

Dle mého je tohle jedno z nejinovativnějších čísel letošní řady. Mají za sebou dvě výborná vystoupení, která mají nápad a tuny originality. Ve čtvrtfinále to sice trochu zaskřípalo, kde ty pohyby nebyl úplně synchronní, ale stále to bylo jako celek parádní. Proto jsem byl hodně zvědavý na semifinále. Co se jim musí nechat… Příběh byl zase o hodně barevnější, uhlazenější, propracovanější a vypiplanější. Ale abych se přiznal, tak jsem čekal asi víc. Po vizuální stránce to bylo super, ale tentokrát ty kreace okolo působily velmi zpomaleně, možná až nudně. A dále její partner, který se ve vystoupení objevil, mi tam také neseděl. Byl tam jak z jiné planety. Mám tahle vystoupení rád, ale v semifinále to nebyl úplně zvedák ze židle. Čekal jsem větší nášup. Ale postup bych jim přál, protože si myslím, že je to prostě jedno z nejoriginálnějších čísel letošní řady, talentu tu je hromada a když se vychytají všechny mouchy, tak proč by to nemohl být konečný vítěz? Otázka na to, co diváci. Snad seberou hodně hlasů a vytěží z toho, že jdou předposlední.

Emily West

Emily od začátku soutěže postupnými krůčky dokazuje, že nejlepším zpěvačkou v letošním ročníku amerického Talentu. Myslím, že by mohla strčit do kapsy i kluky. Šlágr od Queen dala naprosto čistě a s přehledem bez jediného zaváhaní. Emily je paní Dokonalá Zpěvačka. Super vystoupení. Emily by mohla urvat hodně hlasů. Jenže jsou tu ještě další zpěváci a bude záležet na tom, jak moc si pokradou hlasy.

TOP 3 nejlepších

1, Emily West
2, Andrey Moraru
3, Miguel Dakota

Hvězdní hosté

Ariana Grande

Ariana je další hvězdička Made in America. Vypracovala na tamní trh showbyznysu sama od píky. Narodila se na Floridě a postupně následovala svůj sen, být slavnou zpěvačkou. Vystudovala si hudební školu a do podvědomí se začala dostávat díky sportovním akcím, na kterých zpívala. V roce 2008 se dostala do muzikálu Broadwayi a kariérně začala stoupat. Poté se dostali i do televize a od té doby hudebně rostla. Na kontě má dvě cd a tři turné.
Její vystoupení otevřelo celý večer s vyřazováním a rozvařila tak celou Radio City Music Hall. Nutno ale říct, že po hlasové stránce to není žádná sláva. Ale jako show dobrý a hlavně je na co se koukat.

Kdo postoupil do semifinále?

Řekl bych, že tohle semifinále bylo znovu ve znamení strmého pádu favoritů. Ti, u kterých se předpokládalo, že odvedou maximální show, tak se nakonec očekávání nenaplnili. Naopak ti v ústraní čekali na svou šanci a někteří ji chytili pevně za pačesy. Nejlepší byla v prvním večeru pro mě Emily West, která s každým kolem prokazuje, že je výborná zpěvačka. Andrey Moraru tentokrát mnohem lépe balancoval na svých rukách než minule, ale na konci se vloudila jedna chybička. Miguel Dakota byl pro mě na začátku odepisovaný, ale stejně jako Emily, v soutěži postupně roste a oba mají konstantní pěvecké výkony. Všichni jsou tedy v rukách hlasujících diváků, ale tihle tři odmakali asi nejlepší vystoupení v semifinále a zasloužili by si postup. Jak to ale celé dopadne, to nám hned odhalí Nick.

Jako první nám Nick oznámil, že Snapple bude zachraňovat jednoho ze tří, kteří neměli dostatek hlasů. Tím byl Aerial Animation, David a Leeman a Mara Justine. A první pohled na live 30ti minutové hlasování mluvil jasně pro kouzelnické duo. Poté si Nick už zavolal soutěžící a začalo se vážně vyřazovat. První postup si zajistil Mike Super. Docela překvapivá zpráva. Jeho kouzlení nebylo tentokrát hvězdné. Snad se příště polepší. Poté dál postoupili Sons of Serendip. Dál si proklestila cestu také Emily West. Do TOP 12 si také našel cestu Miguel Dakota. 30ti minutové hlasování nakonec vyhrála Mara Justine. A ze zbylých dvou musela jednoho nakonec vybrat porota. A se rozhodovala hlavně na základě jejich osobního dojmu z minulého večera a poslala dál v poměru 3:0 kouzelnické duo, David a Leeman. Aerial Animation v soutěži končí.

No, když se koukneme na ty, co zatím postoupili, tak se v dalším kole bude snad jen zpívat a kouzlit. I v dalším semifinále hrozí nárůst pěveckých čísel, takže bude nakonec dost zajímavé, kdo obsadí poslední místa. Jedno si však myslím už teď, devátý ročník nejspíš vyhraje někdo, kdo bude zpívat.

Hodnocení 1.semifinále

Já jsem od semifinále čekal, že všichni soutěžící pojedou s vystupováním o level výš. Že jejich čísla budou zase o kus lepší než v minulých kolech. U některých se to moc nepovedlo, někteří překvapili a ti, co by stáli za postup, tak skončili na prahu své slávy. Postup zpěváků a kouzelníků ledacos naznačuje. Za týden budou v éteru minimálně další dva kouzelníci, kteří mohou postoupit a další zpěváci, kteří určitě nenechají diváci bez odezvy.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Packa
Reagovat

Aerial Animation – moje oblíbená, ale v semifinále mi tomu chyběla spojitost příběhu. Všechna předchozí vystoupení byla celistvým příběhem, nějak to na sebe navazovalo (myslím v rámci jednoho vystoupení). Teď mi to přišlo jako splácanina několika scének. Hezkých, ale splácanina. Ale i tak je mi líto, že nepostoupila. :/

2
Frantiszek
Reagovat

trochu zklamání. Poslední 2. čísla až zvedla úroveň. Emily je neskutečná a Aerial Animation je prostě…. je to líbezné.
Andrey také docela ok.
A další A a to Ariana Grande. To je pokoukání (víc než poslouchání)

Přidat komentář