Panáček v reality show

MasterChef 2015 Česko: přehled porotců (video)

16. Srpen 2015 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

[singlepic id=11060 w=615]
Před několika týdny byla odhalena porota již jen ryze českého pokračování reality show MasterChef 2015. A protože už asi uzrál čas, tak ji publikujeme i zde na Panáčkovi v RS. Věříme, že i tato show si zde najde své příznivce. V porotě MasterChef Česko se objeví tři zcela nové tváře: Marek Raditsch, Miroslav Kalina a Marek Fichtner. Kdo, že tito pánové jsou?

Marek Raditsch

V oboru gastronomie se pohybuje již přes 20 let, kdy svoji úspěšnou kariéru zahájil v roce 1992 ziskem třetího místa na olympiádě mladých kulinářů v Německu. Následně prošel restauracemi se zaměřením na italskou, asijskou i mezinárodní kuchyni, mimo jiné i restauracemi ve Dánsku a Norsku ověnčených michelinskými hvězdami. Od roku 2000 působí Marek Raditsch jako hlavní šéfkuchař v prestižní skupině pražských restaurací Kampa Group.

Miroslav Kalina

Dalším porotcem MasterChef 2015 Česko je Miroslav Kalina, který aktuálně šéfuje vlastní restauraci Kalina restaurant v pražské ulici Dlouhá. Za sebou má opět pestrý životopis mnoha kuchařských stáží a ani on, se nevyhnul při své cestě životem několika michelinským restauracím. Pokud se chcete něco od Miroslava Kaliny naučit, máte možnost ve Vaňkově Prakulu, kde vás naučí klasické pokrmy Francie.

Marek Fichtner

Posledním porotcem do party MasterChef 2015 je Marek Fichtner. I ten má samozřejmě spoustu zkušeností ze zahraničí: z Německa, zaoceánských lodí, ale třeba i Saudské Arábie. Z cest po světě si přivezl filozofii vařit výhradně z lokálních surovin. Dnes ho můžete najít jako šéfkuchaře v luxusní pražské restauraci Augustine restaurant.

Jak se vám líbí porota? Předvede pořádnou, divácky atraktivní MasterChef show?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Patrik
Reagovat

Docela se těším a myslím si že ani nebude žadnej moderator .

2
Michal V.
Reagovat

Tak ta porota je slusne naslapla pokud je to vsechno pravda… samozrejme nevime jak budou pusobit na kameru, ale odbornost tam je

Reagovat

@Michal V.: tak skvělých šéfkuchařů je v ČR dosti, ale ne každý musí mít správnou vyřídilku. Zas na druhou stranu, když je někdo šéfkuchař, nemůže být uťáplé kuře. Necháme se překvapit.

4
VojtaP
Reagovat

Porota je po odborné stránce opravdu našláplá, to se jim podařilo „ulovit“ kvalitní lidi. Odvážný je i krok vsadit na úplně neznámé tváře. Nicméně, sestavu bych se nebál rozbít nějakou ženou, jako mají teď v USA a nemuselo by jít nutně o pekařku. Pánové jsou nepochybně kvalitní, ale typově podobní, což by nemuselo v prvních dílech fungovat. Třeba se pletu, uvidíme až uvidíme, docela se těším. Doufám, že se poučili z chyb minulé řady.

Reagovat

@VojtaP: počkat, chceš říci, že v československém MasterChefovi byly nějaké známé tváře? :-) Dle mě byli všichni pro mainstream neznámé obličeje. Ani Zdena Pohlreich nebyl znám, dokud nebyla první série Ano, šéfe.

6
VojtaP
Reagovat

@SUNíčko: To ne, jestli to tak vyznělo, tak se omlouvám, to mi určitě nevadí, že to nejsou známé tváře. Jen mi na první dojem přišlo, že jsou si typově podobní a tak se může stát, že tak budou působit, což ale posoudíme až podle prvních dílů. Zase zkušenosti mají pestré, tak by to tak nemuselo dopadnout. Tu ženu jsem navrhl proto, že ženy vždy vnesou do poroty více dynamiky, než když jsou tam samí muži.

7
dorka
Reagovat

VojtaP – ženy NE vždy přinesou dynamiku, viz letošní US řada s tou nudnou pekařkou – zlatý, přezlatý Joe.

8
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: ja myslim, ze dostatecne odlisni jsou podle me tim, kde kdo z nich varil a jakej typ kuchyne preferuje…

9
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: mě se to jen tak zdálo na první dojem, pouze jsem to zmínil, realita bude třeba jinde, to se dozvíme, až uvidíme.

@dorka: z nového US MC jsem viděl jen prvních asi 8 dílů a nepřišla mi tak špatná. Upřímně mi Joe přišel nejlepší v prvních třech řadách, loni mi přišlo, že už ho to moc nebavilo.

10
Jana
Reagovat

Cesti porotci v prvni rade uz se predtim na obrazovce mihali – a na nove :-)))
Jinak v pozadi tehle rady se mel pohybovat Radek Kasparek, ale nevim, jak to dopadlo…
A hodne doufam, ze se poucili z minulych chyb, i kdyz tomu neverim, oni prece zadne chyby neudelali :-)

11
Blanka
Reagovat

Dobrý den,
děkuji za skvělý pořad Master Chef, vždy se na těším na další díl, ráda vařím a obdivuji všechny co se přihlásili. Vadí mi pouze jedna věc na vašem pořadu a to je PŘÍŠERNÁ HUDBA, která hraje celou dobu! Není Vás ani soutěžící slyšet. Prosím udělejte s tím něco, nebo přijdete o diváky. Ta hudba je tam na nic, jen rozčiluje!

12
Simona
Reagovat

Bože, na to se nedá koukat. Ta snaha napodobit americkou verzi je k popukání. Neznevažuju porotu, ale co se týká pořadu samotného, tak pro ty co znají americkou verzi s Gordonem Ramsay to musí být utrpení jako pro mě. Kéž bychom u nás přišli s něčím novým a nesnažili se neustále kopírovat (jako třeba výrazy, kteří porotci používají – převzaté z US verze)

13
Franta Svoboda
Reagovat

Porota je banda namistrovanych blbu, at makaji v kuchyni a nehraji si na bossy. Jsou ubozi, uz tech kucharskych psychopatu v televizi je dost😊. Drzte hubu a varte, magoři

14
Betty
Reagovat

Divám se pravydelně docela fajn ,ale mám otázku .Proč soutězicí nemají pokrívku na hlavě ,hlavně ženy které mají vlasy pomalu až na zem?

Přidat komentář