Panáček v reality show

MasterChef 2020 (25): Rybí speciál (poslední jarní díl)

9. Červen 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch_15
Před letní pauzou nás čeká ještě jeden díl kuchařské show MasterChef Česko. Na devítku soutěžících tentokrát bude čekat specialitka v podobě exotických ryb, které mnozí uvidí prvně v životě. Který kuchař se neprovaří do podzimního vysílání?

 

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 30
1
Pattrick
Reagovat

S tou pauzou může jít milá nŃova laskavě do prdele.. :/

2
Ina
Reagovat

na závěr jsme slyšeli oslavnou řeč na kuchařské umění naší Pavlínky, kdy vykouzlila na talíři od pohledu nedopečenou svíčkovou, květák a žampiony. Opravdu vrchol gastronomie. Jsem ráda, že bude dvouměsíční přestávka, protože je mi jasné, že to ten Gordon v sukních to vyhraje. Tak snad to za ty dva měsíce nějak strávím. Chudáci letošní soutěžící. Porazí je amatér, který má našprtané recepty, ale vařit neumí, prostě neumí. Já taky umím noty, ale do superstár bych se nikdy nepřihlásila, protože zpívat neumím.. asi tak

3
Baruš
Reagovat

@Ina: ale no tak! Umíte si představit Welington propeceny jak podesev? Ale třeba to tak mate rada :) proti gustu…

4
dejna
Reagovat

@Ina: Mně se naopak po dlouhé době líbilo, jak Pavlína zvládla uvařit a naservírovat,
Ale jinak souhlasím se zbytkem…taky mám pocit, že maximem Pavlíniných samostatných vstupů nám ji Nova cpe do hlavy a tím nás připravuje na její výhru. Strašně ráda bych se mýlila.
Rovněž mi oproti druhým (zejména Pavlovi a Romanovi) připadá jak amatér, který má sice nadřeno, ale chybí mu talent a fantazie.
Přestávám věřit porotě, a to jsem si těch chlapů hodně vážila.
Vlastně jsem ráda za pauzu, snad ta se ta moje narůstající nechuť k současné sérii MasteChefa rozplyne.

6
Wally
Reagovat

@Ina: Bylo to první jídlo, které se Pavlíně povedlo. Dneska si ten postup zasloužila.

7
Lady XL
Reagovat

Lecos bych kolem Plačky odpustila,ale neustálé oslovování „Pavlínko“ dospělou ženu mě šíleně irituje a tahá uši… Já si nemyslím (a doufám v to), že Bageta vyhraje, obávám se ale,aby nevyhrála Chilli. Líbil se mi okamžik,když na balkóně byli všichni mí 3 favoriti.
Souhlas s názorem, že Bageta to má nadřené; načtené, nakoukané (nic proti), ale v momentě improvizace je v té zadní části…

8
Janka
Reagovat

@Pattrick: přerušit to a zbytek po prázdninách ať jde Niva do háje to není normální to takhle rozdělit. Už tak dávají upl.hovno a když vysílají neco normálního tak to přeruší a zbytek po prázdninách. Po prázdninách už novu sledovat nebudu!!!!

9
Ina
Reagovat

Já se nechci hádat, ale byl to podle nich divočák. A na tom talíři to byl celé růžové, nemělo to tu propečenou kůrku okolo. Myslím, že ve dvojici s Viki, nebo Evi by neprošla. Ale vlastně prošla ,že. Dali ji k Pájovi, protože věděli, že ten to nedá. Mě opravdu nevadí jako člověk, ani to, že je sprostá, že fňuká, hroutí se jako hysterka, každý jsme nějaký. Naopak. Díky ní je tam veselo a něco se děje, ale to její protlačování a vychvalování za jídla, která jsou bez nápadu, invence a kreativity, tak to mě v kuchařské soutěž fakt štve. Nevím jak to vnímají soutěžící, ale v telce to vypadá příšerně. Proč neukázali vyfiletovanou rybu od Pepy? Znechutili mi reality schou, kterou jsem milovala. Ještě štěstí, že na Déčku dávají tu dětskou masterchet. Shodou okolností měly děcka teď v sobotu taky ryby. A nikdo se nepozastavil nad tím, jak děcka perfektně vyfiletovaly ryby. To je snad v soutěži samozřejmost .

10
anonym
Reagovat

K Pavlíně dodám už jen to, že je to vulgární hysterka. Škoda, že nebylo vidět, jak s tou rybou zápasila při filetování, většinou má problém nakrájet i mrkev. Zjevně ta její hysterie a sprosťárny porotce posouvá k tomu, aby ji vystrčili na balkon, pak je už klid. Pánové v porotě klesli na úroveň Babici. Cizrna praskala, je to nejlepší jídlo a talíř :-)
Celkově jsou ty baby nevyrovnaný, ksichty Ivky a Chilli jsou děsivé, na to snad holky mají za sebou školení.
Pája je fuč, vcelku spravedlivě, nedařilo se mu, tři chlapi na balkoně jsou super, jen mám nepříjemný pocit, že po prázdninách tam nezůstane ani jeden.

11
anonym
Reagovat

@Lady XL: Ona je neustále v zadní části, ale porota ji vždycky pomalu vytáhne na světlo boží :-)

12
anonym
Reagovat

@Ina: Chlapi mají rádi květák, jak skvěle se tam hodil:-) Ono na tom talíři toho o moc víc nebylo, maso snad ani neochutnali. Ale prasklo to:-) Je pravda, že Pája to zpackal, takže postoupit musela.

13
Nika
Reagovat

Objektivně musím uznat, že nebyla jiná možnost, než Páju poslat domů, včera to fakt nedával, podle mě pod tíhou děsného stresu. Mě to sice štve, ale uznávám, že nebylo jiné volby.
Bagetka nám opět předvedla kaskádu svého repertoáru vulgarit a nadávek, Radek Kašpárek sice na chvíli pozvedl obočí a zarazil se, zanedlouho však opět Pavlínkoval a chválil a chválil. A také jsem si nevšimla, že by kromě praskající cizrny cokoli z jejího talíře ochutnali, ale třeba jsou takoví machři, že chuť poznají podle oka. To, že ty dva s Pájou dali dohromady, byl podle mě scénáristický záměr, když nefunguje spolupráce, vždycky na to aktéři doplatí. Nebo aspoň jeden z nich, Já tak trochu podezírám celý štáb, že na obrazovce nevidíme a je vystřižená účinná pomoc Pavlíně ze strany porotců, najednou se vždycky zklidní a najednou si ví se vším rady, z totální hysterie a zmatků je najednou koukatelný talíř….nevím, no.
Také mě štve, že Nova zařadila přestávku ve vysílání, nechápu důvod, to jako že lidé budou hromadně odjíždět na dovolené a klesla by sledovanost? V době, kdy většina lidí letos nejspíš bude prázdninovat doma? Nerozumím….
No nic, budu si teď muset vybrat svého nového favorita, zatím je mi to tak nějak jedno, kdo vyhraje. Pro mě tím lépe, aspoň se nebudu nervovat:-)))

14
Lady XL
Reagovat

Nezbývá mi, že s většinou z vás naprosto souhlasit. Opět se opakuji, ale fakt mi u Bagetky nejvíc vadí její protěžování, infantilní pojmenovávání, které pak zavání právě tím nadržováním. Chválí jí za každou maličkost, kterou u jiných mlčky přehlédnou, nijak nekomentují (nebo to prostě není v televizi), snad to berou jako samozřejmost, že to ostatní tak mají mít. Vím, že lecos je ovlivněné střihem, že něco je tam naprosto schválně dané, aby to ve finále bylo jinak…., ale přesto jsem byla zaskočená, když říká na kameru, že maso není hotové, nemá správnou teplotu a oni se pak rozplývají, aniž by to pořádně ochutnali. U ryby se vlastně přiznala, že se na to připravovala před soutěží (to je ale v pořádku, nevyčítám jí to…), ale ona to tak má se vším. To co se jí povede, to má vlastně nadřené, nazkoušené a ne že to intuitivně na talíři zkombinuje… Mimochodem, na dost věcí je předem připravená, protože sleduje pořád dokola všechny MCH a to i během soutěže. Ona je podobně jako ve škole vlastně takový šprt, který ale nemusí být nejnutněji tím nejlepším mezi všemi.
Jinak Pája se v momentě, kdy umixoval ten plast, totálně složil a rozložil a už nebyl k složení… a byl jen na vyhazov. Do toho ještě Kašpárek, který ho v tom vymáchal. Už to nemohl zachránit.

15
Johana
Reagovat

Panebožekriste, včera bylo opět přepavlínkovano!
Vulgarity a oslovování volem všeho a všech na planetě Zemi se už ani nevypípavají a nevystřihují, neboť by tento pořad připomínal volání o pomoc v Morseově abecedě, anebo by zmizelo tolik natočeného materiálu, že by vysílací čas MCh trval deset minut týdně a nevešlo by se tam pět reklamních bloků.
Jsem ráda za letní pauzu. Pavlína je pro mě nestravitelná, takže víc jak dva měsíce nebudu muset každou středu zapíjet jedlou sodu.

Evi po vyhlášení úkolu s deseti surovinami prohlásila na kameru ,,je to mazec a jdu přemýšlet“. Z toho je jasně patrné, že soutěžící se na úkoly můžou pořádně připravit.

A s tou pomocí od porotců, obzvláště Pavlíně, souhlasím. Dost pochybuji, že se svoji labilní povahou je schopna takových psychických veletočů, myslím tím z totálního stresu a skoro až paniky v mžiku do pohody a konstruktivního klidu.

Mým hlavním favoritem zůstává Pavel za jeho kuchařskou kreativitu fantazii a náhradním favoritem je Roman za to, že taky není úplně marný kuchtík, že mě několikrát rozesmál a že se mi na něj pěkně kouká.

Údajně Pavlína vypadne jako poslední z žen. Dovolila jsem si to sem napsat, protože to není spojler, ale informace typu JPP…přesto mě tato fáma drží v naději, že nebude tak zle.

16
Wally
Reagovat

K těm zdrobnělinám. Budťe rádi za Pavlínku. Ona se sama s manželem oslovuje ve videích Martínek a Pája. Tam z té sladkosti dostáváte cukrovku. Stejná blbost je říkat Pája chlapovi jak hora a příslušníku menšiny Pavel. Eví , Ivka je co? Taky strašný patvar. A na druhou stranu tam je Zdeněk jako Dědek. On to nikde nepoužívá, takže to jeho výmysl asi nebyl.

17
Lady XL
Reagovat

@Wally: Máš pravdu – Ivka a Eví taky nic moc…. Na Páju jsem tak nějak zvyklá z běžného života a to i u dospělých. Holt se tak rozlišuje množství Pavlů ve skupině :-). No proč souhlasil Zdeněk s „Dědkem“…., já pak ani nevěděla, jak se ve skutečnosti jmenuje… ?? Ale zatímco Ivka a Eví jsou patvary, tak Pavlínka …. ach jo.
Johana – :-D :-D dobrý za morseovku. Vidíš, ani mi nedošlo přemýšlet nad tou poznámkou, že jde přemýšlet a že to nejspíš neznamená přemýšlet těch pár minutek, než řeknou „teď“. :-).

18
libena
Reagovat

máte pravdu, ta jejich „pojmenování“ jsou prostě divná. když je někdo dospělý, tak ty zdrobněliny vypadají divně – ať už je to ivka (nemůžu jí říkat ivo?), pavlínka (pavlo?pavlíno?), evi (evo?). jitce taky naříkali jituš, jíťo atd…nebo románku, omárku, kamilko, vašíku atd….
porotci si taky neříkají radečku, honzíku nebo přemečku :-))))

dál mě nepřestává uchvacovat vybraný slovník pavlíny. jako fakt hrůza. a ti střihači to tam nechali, tu pí..u?? když už i radek zdvihl obočí? asi to bylo v té chvíli efektní, ale jinak děsné. jak to musí panebože kristepane vypadat než to sestříhají?

k jídlu? a vy byste si někdo dali pečený květák? smažený květák? a k to mu květákové pyré? a nedodělané maso? nevím…na druhou stranu pájova palačinková mřížka tedy vypadala nevábně. když ji dělal, myslela jsem si, že dělá ozdobu nahoru. no on prostě všude měl zakomponovanou hudební osnovu nebo fis (křížek) :-) pod rybou měl na talíři vodorovně naskládaný řapík (nebo co to bylo zeleného). už po té rybě to měl bohužel spočítané, proto šel do dvojice s pavlínou, a tím pádem to bylo plus pro pavlínu. z dvojice chilli a viki se mi víc líbí přístup viki, ale vypadá to, že ten kdo něco připálí, tak postoupí :-) na pohled ale přece jen talíř chilli vypadal lépe. no a ivka s evou? ivka ven. tečka.

viděla jsem taky rozhovor ze zákulisí s romanem a pájou. tam pája působil naprosto přirozeně, vůbec nebyl strojený. a navíc se přiznal, že řešil v době vypadnutí rodinnou situaci, asi to tomu neprospělo a tak trošku chtěl jít domů sám…

19
Prochor
Reagovat

Jestli vyhraje „umělkyně“ s připáleným hrncem, tak jsem zklamaný k čemu jsou ochotni se propůjčit profesionální kuchaři v porotě. Odklad finále podle mně nestačí. Spíš by ho neměli vůbec odvysílat a zahrát celou řadu do autu aby neztratili fanoušky.

20
Franz
Reagovat

Pauza mně u této RS už nevadí. Výherce je známý a na podzim se dívat už nebudu. Doufám, že na dívání bude někde něco lepšího. Poslední dobou co Nova vytvoří, tak za nic nestojí. Doufám, že nový majitel Novy si tam konečně udělá pořádek.

Vítězkou MasterChefa bude »ufňukaná« Pavlína!? Na povrch vyplouvají zvláštní informace!
https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/646557/vitezkou-masterchefa-bude-ufnukana-pavlina-na-povrch-vyplouvaji-zvlastni-informace.html

21
Ludmila
Reagovat

@Franz: no v článku píšou o nesmyslech co diváci šíří na netu, takže žádná informace. Pokud jde o kuchařku, má svůj blog (s manželem), tak logicky chce mít i svou kuchařku. Jestli se nemýlím, pracovala někde v marketingu, takže má kroky promyšlené. Já naopak tipuju, že výhercem bude někdo o kom není slyšet. O Pavlíně, Pepovi a Viki se ví, že mají svůj blog o jídle. O Pavlovi se píše v souvislosti s jeho profesí. Navíc Pepa a Pavel občas něco komentují na facebooku MasterChefa.O kom nic nevíme je Roman, Chilli a Eva. Takže předpokládám, že to bude některý z těch tří a spíš věřím tomu, že se bude vybírat mezi Romanem a Chilli.

22
Šarak
Reagovat

Vsichni na to cumite jen kvuli Pavline a stejne mate kecy furt.

23
libena
Reagovat

@Šarak: koukám hlavně kvůli porotě ;-)

24
Sa. I.
Reagovat

@libena:
Taky koukám hlavně kvůli porotě. Zdrobněliny či patvary ženským jmen mi až tak nevadí, doma ani mužského ;-) Ale kombinace kanadského dřevorubce a českého dlaždiče, byť malého vzrůstu a thymolinového úsměvu, jménem Pavlínka, to už trošku a poněkud trhá uši :-D Pokud tato malá velká žena chce něco dokázat a méně lidi iritovat, měla /by/ zůstat Pavlínou Lubojatzky, jedna zvláštnost ve jméně už bohatě stačí. Budila by větší respekt. Jako vítěz by se mi po všech stránkách líbil Roman, kamera i diváci ho mají rádi.

25
Franz
Reagovat

Škoda slov:

Porota MasterChefa už není nedotknutelná. „Nadržujete Pavlíně, končíme,“ vzkazují diváci
https://www.expres.cz/celebrity/masterchef-pavlina.A200611_105552_dx-celebrity_stes

26
libena
Reagovat

@Sa. I.: zdrobněliny – oki, své dospělé dceři taky říkám ivanka…ale jen doma nebo mezi blízkými.

s romanem souhlasím – je to velkej sympaťák, přesto si myslím, že by vyhrál jako osobnost nikoli jako kuchař. vyšvihnout na nejvyšší úroveň umí polívky, to je jeho. jinak bych ho pasovala na průměr. bože ani se mi nechce věřit tomu že jsem to napsala. ale protože masterchef by měl být i osobnost, jeho vítězství bych uvítala. roman totiž má x factor :-)))) můj další favorit pepa takové osobní kouzlo nemá. ale nevadil by mi ani on. takže finále mezi romanem a pepou je pro mě top.

27
Sa. I.
Reagovat

@libena:
Do puntíku souhlasím ;-)
Ad 24: mám tam překlep, ženských a ne „ženským“ jmen, ach mobil, ten de.il :-D

28
Sa. I.
Reagovat

@libena:
Jo – a nevadil by mi jako vítěz ani módní návrhář Pavel, velmi zajímavá, kreativní a obohacující osobnost.

29
Ludmila
Reagovat

Něco o Chilli z facebooku

BitterSweet kafe Praha
2. června v 13:28 ·

Je nám ctí oznámit novou spolupráci s @chili_tathuy ! A tím vlastně i úplně nový začátek snídaní v našem bistru.

Někteří ji znáte ze soutěže MasterChef, ale my jsme si ji vybrali pro její energickou povahu a kreativní kombinace, které vyrážejí dech.

Ačkoliv jsme známí pro autentické vietnamské pokrmy, máme slabost pro rebely jako je Chili a experimentování. Chili pro nás vytvořila bláznivé brunch menu plné bláznivých kombinací a nečekaných chutí. Bude to pěkně vostrý. Těšíme se na vás.

Snídaně u nás dostanete každý den od pondělka do pátku od 8 – 11. V sobotu od 10 do 16 hod.

30
Ina
Reagovat

Mě to nedá, ale kuchařská soutěž je soutěž o vaření. A vítěz by měl umět vařit. Umět udělat jídlo, které je krásné na pohled, chutné a chuťově zajímavé. Tohle Pavlína nesplňuje ani náhodou. Její jídla jsou na pohled odpudivá (bohužel) a ty ingredience, co tam dává jsou divné. Dává se ji prostor v mediích a říká se, že i negativní reklama je reklama. A tu si nezaslouží. Jen žasnu nad tím, čeho je porota schopná a co je ochotná vychválit do nebes. Je to nespravedlivé. Myslím, že spoustě zájemcům vzali chuť se přihlásit do dalšího ročníku a je to velká škoda.Tohle byl moc hezký pořad, jeden z mála.

Přidat komentář