Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 2.semifinále: AcroArmy ovládli semifinálovou live show! (rekap+video)

6. Září 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=10072 w=615]
Druhé a poslední semifinále je tu. Bude se kouzlit, zpívat, tancovat, smát, akrobatit a zase kouzlit. Zbývá obsadit šest posledních míst do TOP 12, kteří se poté poperou o postup do finále. Kdo nejvíce uhranul diváky? Kdo si zasloužil postup? A viděli jsme možného vítěze?

Jonas Smith

Jonas Smith je tak trochu pro mě překvapením v soutěži. Nečekal jsem, že se dostane ze čtvrtfinále. Ale musí se přihlédnout k tomu, že Američané zpěváky v této soutěži doslova milují a je tudíž možné, že se může stát cokoliv. Jonas si do semifinále vybral aktuální hitovku Loves Run Out od One Republic a předělal si ji k obrazu svému. S volbou songu to byl rozhodně velmi dobrý tah. Mělo to šmrnc, grády a celkově velmi dobrý spád. Dál taky tady prodal svou barvu hlasu. Myslím, že i diváci se bavili. Já si ale myslím, že mě v tom něco malinkého k dokonalému vystoupení chybělo. V minulých vystoupeních to byla spíše sázka na jeho hlas. Aktuálně spíše vsadil na show. Jsem zvědavý, jak budou diváci hlasovat. Sice Jonas startuje z prvního místa, které je většinou nepostupové, ale kdo ví.

Baila Conmigo

Baila Conmigo předvedlo ve čtvrtfinále ze skupin nejlepší vystoupení. I když se do semifinále dostali o chloupek, tak se jim musí nechat, že v minulém kole předvedli suprové vystoupení po všech stránkách. V semifinále na to šli s jinou strategií. Skupina poznala, že se už musí zase někam posunout dál, a tak tlačí na děti. Nacpat do popředí, vždyť pro děti budou diváci hlasovat. Do jisté míry to tak i je, že tahle skupina jede hlavně díky dětem. Kdyby je neměli, tak by možná ani nedošli sem. Jenže semifinálové vystoupení nebylo jejich nejlepší. Hodně se tancovalo, řekněme klasicky, nic nového. Možná jen taneční odborník by poznal jiné variace, ale běžný divák nikoliv. Ten si všímá až originálních prvků, které vybočují právě z této rutiny. V minulém kole jich předvedlo hodně. Tady jich bylo velmi málo. Snažili se je napasovat až do konce, ale k celkovému lepšímu dojmu z vystoupení to nepomohlo. Bylo to z jejich strany slabší vystoupení. Proto si myslím, že v semifinále to bude pro Baila Conmigo konečná.

Jaycob Curlee

Jaycob si potřebuje po minulém kole napravit reputaci. Čtvrtfinále se mu nepovedlo, ale přesto postoupil. V jinglu se mi na něm líbilo, že se chtěl oddělit od svého příběhu a vsadit pouze na svůj hlas. Jeho hlas jsem považoval mezi sólo zpěváky za ten barevně nejzajímavější. Jenže v semifinále se naplno ukázalo, že i když má Jaycob hezkou a zapamatovatelnou barvu hlasu, tak není schopný dělat velká pódiová vystoupení. Prostě to spojení s diváky dle mého nefunguje. Your Song byl v jeho podání hezký, bylo to asi jeho osobní maximum, ale na ostatní to dle mého nestačí. V soutěži jsou zajímavější a dynamičtější zpěváci. Jaycob by měl také skončit svou pouť v semifinále.

Mat Franco

Mat v každém kole ukazuje konzistentní vystoupení, která mají hlavu a patu. Po semifinálovém vystoupení je asi Mat zatím nejlepším kouzelníkem v letošní řadě. Jeho triky jsou poutavé, dobře provedené a dle mého hodně boduje tím, že nedělá nic extra velkého, ale že jeho kouzlení spočívá v detailech. Trik s telefonem Mel B byl dobře propracovaný a člověk prostě jen žasne. Ani se nedivím Mel B, že mu pak řekla, že by mu za ten telefon nejradši napálila mezi oči. V době, kdy se ztrácejí choulostivé fotky celebrit, tak je to určitě pro ně noční můra, když například někdo nechává osobní telefon bez dohledu. Mat ukázal dobrou show a myslím, že on a jeho kouzlení by snad mohlo pomýšlet na finále.

AcroArmy

AcroArmy si ve čtvrtfinále nezasloužili skončit v rozstřelu porotců. Jejich vystoupení bylo minule čistě na postup. Avšak v semifinále to šlo zase o level výše. AcroArmy předvedli zatím nejlepší vystoupení večera. Parádní pódiová prezentace, skvělá hudba, dobré kostýmy, mnoho perfektních, vypilovaných a naprosto přesně řízných triků, které jsme před tím neviděli. WOW. AcroArmy musejí postoupit do dalšího kola. Tohle bylo jedno z nejlepších vystoupení v celém letošním ročníku. Skupina mi sice připomíná hodně britské Spelbound, ale ti jsou řekněme britsky konzervativní- AcroArmy je typicky americky tvrdá, větší a bombastičtější a jde více na krev. Paráda.

Kelli Glover

Kelli asi své nejlepší vystoupení předvedla na prvním castingu. Postupem dalších vystoupení ztrácí na lesku. Už ve čtvrtfinále málem nepostoupila a katastrofu dokonala v semifinále. Pokud chcete v takovéto soutěži uspět, tak musíte ze sebe vymačkat v každém vystoupení maximum a být taky trochu taktik a jít divákům na ruku. To Kelli vůbec nešla. Myslím, že každý divák od ní od začátku čeká velké songy a myslím, že by je i zvládla. Ale pro mě nepochopitelně se pouští sice do písniček velkých zpěvaček, ale vůbec si nevybírá věci, ve kterých by dokázala svou velikost hlasu. V semifinále měla napálit nějakou velkou pecku, zaujmout diváky na všech liniích. Takhle akorát celé vystoupení odpálila hodně rozpačitě, nevyvarovala se několika intonačních chyb, prapodivně tam pobíhala a celkově to rozhodně není na postup. Kelli se zřejmě se soutěží loučí. Jestli jí Američané prohlasují dál, tak jsou blázni.

Wendy Liebman

Wendy se vrátila do semifinále díky, Howardovi, který ji dal divokou kartu. Wendy nebyla v minulém kole úplně 100%, ale vzhledem k tomu, že už v show není ani jeden stand up komik, tak je to docela dobrá volba. Wendy byla tentokrát lepší jak v minulém kole. Vybrousila si lépe své vtípky a celkově byla mnohem lepší. Jen si myslím, že to na těch milion babek nestačí. Že je to jen obyčejná stand up, bez přidané hodnoty. Podobné ženy můžeme v klubech po celé Americe vidět spousty.

Blue Journey

Blue Journey jsme zatím v soutěži viděli jen dvakrát. V semifinále vystupují teprve potřetí. V minulém kole vsadili na nové prvky. V semifinále vsadili hodně na příběh. A jak řekl Howard, může se to vyplatit, ale také nemusí. Vystoupení jelo na velmi pomalou písničku, která mohla vyvolat dojem nudy, ale jako celek to táhl hlavně dekadentní příběh. Já mám tohle hrozně rád, takže mně se to moc líbilo, ale na někoho to mohlo působit nudně. Někomu tam mohli chybět právě ty prvky, které měli minule. Postup dál by si dle mého zasloužili, ale co na to diváci?

Emil a Dariel

Tihle dva kluci, co to neskutečně na pódiu rozjíždí na cello, jsou pro mě číslem, které má velký potenciál. Osobně mě ale ještě úplně nepřesvědčili. Jako minulé tak i současné vystoupení bylo sice dobré, ale neodkázalo mě úplně zvednout ze židle. Stále čekám na něco, co to vystoupení tak nějak oživí, nebo přinese něco nečekaného, ale stále čekám. V semifinále byli lepší jak minule a je to dle mého hlavně tím, že si vzali zvučnější skladbu. I když teda na začátku to cello zaznělo strašně. V celkovém pohledu to bylo, byly tam rychlé i pomalé pasáže a bylo to dobře vygradované, ale nemůžu ci pomost, dokonalé to ještě nebylo.

Smoothini

Do tohoto kouzelníka jsem od začátku vkládal velké naděje. Na prvním castingu předvedl skvělou show. Ve čtvrtfinále to však všechno úplně pokazil s nesprávnými a lacinými triky. V semifinále jsem doufal, že se poučí a diváky zase ohromí. No, ani v semifinále to nebylo úplně ono. Smoothini dle mého ztratil kredit a to hlavně tím, že se nevrátil k něčemu, co dělal na začátku a vlastně neukázal ani jeden nový trik. Jeho čachrování s prstenem bylo sice zajímavé, ale nepřišlo mi, že to bylo ohromující. Smoothini mě zklamal podruhé a měla by to pro něj být konečná. Mat Franco byl třeba o hodně zajímavější.

Christian Stoinev

Christian se v průběhu show docela mění. Prvně se nám ukázal jako někdo, kdo skvěle balancuje na rukách. Poté ukázal jedno překvapení, kdy vytáhnul čivavu Scoobyho. A od té doby se veškerá pozornost strhává hlavně na Scoobyho a vlastně se úplně odpouští od toho, s čím původně Christin do show přišel, balancování. Semifinálové vystoupení bylo jen o čivavách a Christin šel úplně stranou a předvedl jen dvě balancování. To rozhodně nestačí. Čekalo se tedy něco mnohem lepšího. Christian by s tím to neměl postoupit dál.

Quintavious Johnson

Quintavious šel jako poslední ve druhém semifinálovém večeru a měl také ambice, aby postoupil dál. V minulém kolem převálcoval všechny zpěváky a je možná nejlepším zpěvákem společně s Emily West v letošní řadě. Ve své kategorii určitě. I´d Rather be Blind pro mě neopakovatelně zazpívala Rachel Crow z prvního amerického X Factoru, když zpívala o záchranu. Narvala do toho emoce a maximálně se do songu položila. Quintavious zpíval také excelentně, ale mohl se dle mého do songu víc položit, víc emocí a větší prožitek. Takhle mi to přišlo trochu sterilní. Ale přesto to bylo výborné vystoupení na tak mladého kluka. Naloví určitě mnoho hlasů jako poslední vystupující.

TOP 3 nejlepších

1, Acro Army
2, Mat Franco
3, Blue Journey

Hvězdní hosté

Maroon 5

Tuhle skupinu ne třeba představovat. Její frontman je Adam Levine, který je i zároveň headlinerem další veleúspěšné show, která poběží hned, jak skončí Talent, The Voice.

Kdo postoupil do TOP 12?

Jdeme konečně zjistit, kdo dál postoupí. Jako první nám Nick odhalil, kdo bude tentokrát ve 30ti minutovém hlasování bojovat o setrvání v soutěži, které dotyčnému umožní hlavní sponzor show, Snapple. O hlasy si to rozdá Christian Stoinev, Blue Journey a Smoothini. Velmi silná trojka, které by dle mého měla kralovat Blue Journey. Ale uvidíme. První pohled naznačoval, že se rozhoduje mezi Blue Journey a Smoothinim. Nick už ale nechal diváky hlasovat a přešel k postupům do TOP 12. Jako první si postup vybojovali fantastičtí AcroArmy. Zcela zaslouženě. Další postup si vysoutěžili Emil a Dariel. Kouzelnickou enklávu v TOP 12 rozšíří Mat Franco, který také prošel dál. A jako jediné pěvecké číslo postupující z druhého semifinále je Quintavious Johnson. Hlasování Snapplu nakonec zachránilo Blue Journey. Porota tak musela dalšího a posledního postupujícího z Christiana Stoineva a Smoothiniho. A porota poslala dál Christiana Stoineva. Vcelku překvapení, myslel jsem, že pošlou Smoothiniho, ale byl by čtvrtým kouzelníkem v dalším týdnu. Což by nevadilo. Christian dostal v semifinále facku, tak doufám, že se z ní vzpamatuje.

Hodnocení 2.semifinále

Druhé semifinále bylo možná papírově víc našlapanější, než to předchozí. Ale bylo tu zase několik lidí, u kterých se čekalo mnohem víc a kteří opět zklamali. Hlavním jmenovatelem zklamání je určitě Smoothini a Kelli Glover. Ani jeden z nich se nepoučil z minula a jejich čísla byla k zapomenutí. Kdo si nejvíc zaslouží postoupit je AcroArmy, kteří byli v tomto večeru nejlepší. Mat Franco si s kouzlením poradil dobře a dál by taky měl projít. Bude otázka, kolik hlasů naloví Blue Journey. Na postup si asi líčí také zuby Quintavious Johnson, který si určitě hodně hlasů uloví. Nakonec postoupili ti nejlepší, kteří měli. Debatovat by se dalo nad Christianem, ale snad se v dalším kole zlepší.

Za týden si to o postup do finále rozdá šest hudebních čísel, tři kouzelníci, dvě akrobatické čísla a jedno stínové tancování. Šest nejlepších poté bude bojovat o hlavní výhru, milion dolarů a smlouva na show v Las Vegas.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Monika
Reagovat

AcroArmy jsou pro me vitezove tohoto rocniku, vyborne vystoupeni s obtiznymi prvky, sice ten dojem trochu kazi v mem pripade velka podobnost se Spelbound (kdo je nezna bude jeste vice unesen z AcroArmy), ale i tak bych jim vyhru prala.
Smoothiniho dle meho porota zarizla hlavne proto, aby tam nemela ctyri kouzelncika cisla, nicmene chybet mi urcite nebude. Blue Journey byla nejlepsi volba, u Stoineva se obavam, ze nema uz co noveho predvest a i ve finale se bude vesmes opakovat.

2
Willandraify
Reagovat

Souhlas s Acro army…Naprosto vynikajici vystoupeni :) Christian me zacina trochu stvat s temi psy..Howard mel pravdu a doufam, ze se Christian chyti za nos a vrati se k tomu, co ho dostalo takhle daleko…Blue Journey mas pravdu, ze me relativne nudilo no…Jako bylo to pekny esteticky, ale nejak me to nezaujalo poradne..Mat se mi libil vic nez Smoothini, ale ten trik me i tak moc nenadchl..To muselo byt domluveny a nelibilo se mi jak ty emoce Mel hrala…S Quintaviousem mam zkratka problem s jeho barvou hlasu a podanim…Pusobi to na me umele, bez emoci, divne…

Přidat komentář