Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: Kdo se probojoval do velkého finále? (rekap+video)

16. Září 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=10177 w=615]
Předposlední live show. Boj o finále propukl. Dvanáct nejlepších, z aktuálního ročníku show Amerika má Talent, se utkalo o šest míst ve finálové show. Hodně se zpívalo, kouzlilo, akrobatilo a tančilo. Kdo byl nejlepší? Kdo si zasloužil postup do velkého finále?

Mara Justine

Mara se soutěží zatím tak nějak protlouká. Svůj nejlepší výkon asi předvedla na prvním castingu a od té doby se čeká, kdy to pořádně vyšvihne. V předešlých kolech dojela na špatný výběr písniček. V aktuálním kole to byl asi její nejlepší výkon v soutěži. Song od Pink ji seděl, dala do toho emoce a celkově jí to sedlo. Ano, bylo tam hodně intonačních chyb, ale asi v případě Mary bych zamhouřil oči. Vzhledem k tomu, že je před ní velká konkurence a vystupuje jako první, tak se obávám, že do finále to nedotáhne. A nejen z tohoto důvodu, i když odzpívala na svoje poměry výborně, tak v předešlých kolech to bylo špatné a postupovala jen se štěstím. Hezké vystoupení, vrchol pro Maru, ale dál to určitě nebude. A nečekanou ránu schytala i od zvukařů, kteří jí špatně spojili zvuk v televizi a v hale. Poté byla v televizi slyšet s velmi nepříjemnou ozvěnou, kde jste si říkali, jestli je to efekt nebo chyba. Byla to bohužel chyba.

David a Leeman

Tahle kouzelnická dvojice, která svá vystoupení trochu i koření stand up výstupy, se v posledních kolech také dle mého neukázala v tom úplně nejlepším světle. Nejlepší vystoupení měli v začátcích show. V TOP 12 to bylo dle mého docela slabé. Jestli v semifinále to vypadalo, že to bylo domluvené, tak i teďka se mi zdálo, že to šustilo papírem. Navíc ani se jim moc nevedl stand up, lidi se moc nechytali a myslím si, že jim ani v celkovém měřítku nepomohlo to, že se jim jako na oko kouzlo nepovedlo. Celkově to pak vypadalo, že se to fakt nepovedlo. Duo mě zklamalo a finále je dle mého utopickým snem.

Sons Of Serendip

Tohle kvarteto hudebníků zatím pro mě docela nečekaně prochází soutěží hladce, jako nůž máslem. Sice to není osobně můj šálek kávy, ale objektivně musím říct, že se lepší s každým kolem a mnohem více se ukazuje, že muzikálně a hlasově je tato skupina na hodně dobré úrovni. V TOP 12 se dle mého ale udála jedna velká chyba. Produkce nás nepochopitelně namlsala v jinglu, kde Sons zpívali Halleluja a zněli výborně. A pokud chtěli zahrát na notu divákovu, tak měli zpívat právě toto. Hitovka od Duran Duran není špatná, ale v porovnání s Hallelujah je to žabař. Měli jít víc na ruku s výběrem songu. Ale i tak se jim vystoupení povedlo. Byla dobře vygradovaná, hlasově zvládnutá a celkově mi to zase přineslo dojem, že nedokážu odhadnout, jak se budu u nich hlasovat. Něco mi ale říká, že by z toho mohl zase číhat postup dál.

Christian Stoinev

Christian v minulém kole dostal od Howarda těžkou čočku za jeho vystoupení. Nakonec sice postoupil, ale v aktuálním kole dle mého taky úplně nepřesvědčil. Nejvíce oslnil na prvním castingu, ale poté si k sobě začal přidávat pejsky a z balancování na rukou se z toho pomalu stal dog act. To mu bylo minule vyčteno a aktuálně se hlavně soustředil na sebe. Vůbec nepochybuji o tom, že Christian je skvělý po fyzické stránce a umí mnoho zajímavých triků, ale v TOP 12 to byla velká slabota. Začátek s psíčkem byl ok, ale nic extra. A samotný Christian ukázal pouze jeden prvek, který byl náročný, ale ne originální a finální gymnastická vložka mi přišla jako akt nevědomosti, co do vystoupení ještě nacpat, abych se ukázal. Celé mi to přišlo nekoncepční, bez nápadu a bez energie. Christian může být rád, že se dostal až sem. Dál bych to určitě neviděl.

Emil a Dariel

Já mám osobně tuhle dvojku moc rád. Myslím si, že je to jedno z nejoriginálnějších uskupení, které je letos v soutěži. Bohužel jsem si z nich v předchozích kolech na zadek nesedl. Vždycky jsem čekal, že budu smrští usazen hluboko do sedačky, ale pro mě to tak nebylo. Na pódiu to sice byla smršť, ale taková bezzubá, kde se přes sebe mlátilo několik stylů a nástrojů a celkově to byl orchestr jako do Tima Burtona. V TOP 12 kluci své vystoupení vypiplali k dokonalosti. Vzali si na paškál známou filmovou hitovku z Armageddonu a dali ji parádní háv. Všechno se jim povedlo skloubit do parádní instrumentálně vokální roviny, šlapalo to od začátku až do konce, drželo to tempo a styl. Naprosto parádní. Jejich nejlepší vystoupení v soutěži. Kritika od Howarda mi přišla zbytečná a to samé od Heidi, která čekala zase nějakou urvalou šílenost. Ne, bráchům přeju postup do finále, aby se o ten meloun mohli porvat.

AcroArmy

Minulé kolo tato skupina naprosto ovládla, když ukázala jedno z nejlepších vystoupení v celém ročníku. Zkrátka velká paráda. V TOP 12 to nebylo jiné. Znovu velká paráda od začátku až do konce. Nikdo snad v Radio City Music Hall neměl ještě takový aplaus v live shows. Perfektní a velmi vymakané akrobatické vystoupení, které gradovalo a rostlo od těch jednodušších až po ty velmi náročné prvky, u kterých tuhla krev v žilách a museli jste si prostě říct wow. Jestli tohle nepostoupí do finále, tak už nevím, co by za tím mořem chtěli. Ať se jdou všichni zpěváci bodnout.

Quintavious Johnson

Jestli bylo v letošním ročníku nějaké dítě, které ukázalo v nejlepším světle svůj talent, tak je to právě Quint. V soutěži se prokousává pěkně krůček po krůčku a svá vystoupení stále vylepšuje. I v TOP 12 dokázal, že má hlasový talent, že se s ním bude moci dát pracovat a že když neusne na vavřínech, tak proč by jednoho dne nemohl dosáhnout velké kariéry? Heidi to zhodnotila dobře, Michela Jackson také začínal v útlém věku. Jeho vystoupení v TOP 12 bylo dobré, moc hezky se mi poslouchá jeho barva, ale když vidím, že šel po tak vynikajících AcroArmy, tak si až říkám, že by byla škoda mu dát ten milion, i když zpívá moc dobře. Tady už asi bude hodně záležet na vkusu diváků, jak moc jim samotný zpěvák sedne.

Mike Super

Mike se mi líbil od prvního castingu. V prvních dvou kolech zaválel, ale poté diváky neoslnil a neprošel dál. Zachránil ho Howie, který mu dal divokou kartu. Mike upustil od svého imaginárního kamaráda, a velmi se snaží, aby pozornost strhl hlavně na své kouzelnické umění. V TOP 12 byl Mike přesně tím, čím jsem ho chtěl vidět. Výborné kouzelnické číslo, které prostě baštím. Parádní vystoupení, které mělo velký ohlas v hale a myslím si, že Mike může pošilhávat po finále.

Blue Journey

Tahle stínovo-taneční partička byla v soutěži pasována do role favorita. Postoupila do live shows přímo z castingů a čekali se velké věci. Jejich vystoupení v live shows jsou vždycky výsekově pro někoho. Někomu se zalíbí a někomu zase nikoliv. Nejsou šálkem kávy pro každého. V TOP 12, ač se mi tato vystoupení líbí, tak jsem se trochu nudil. Bylo tam docela dost nudných pasáží, které vyloženě nudily a až ke konci se můžeme bavit o originálních prvcích, kterých jsme asi čekali víc. Samozřejmě záleží na divácích, ale v TOP 12 to bylo slabé.

Emily West

Jestli si někdo ze zpěváků zaslouží porvat o finálovou výhru, tak je to právě Emily, která od prvních vystoupení jede a v každém kole zpívá fantasticky. Ne jinak tomu bylo i v TOP 12, kde si tedy dle mého vkusu mohla vybrat hlasově bohatší písničku, ale to je jen můj rozmar. I v tomto balení byla parádní a úžasná. Hlasově je fantastická. Teď jde hlavně o to, aby sehnala dobrou nahrávací smlouvu a hlavně jí někdo napsal hitovku na tělo a k hlasu. To je nejdůležitější.

Mat Franco

Mat je jedním z nejlepších kouzelníků v letošní řadě. V každém kole zatím předvedl parádní vystoupení, které diváky baví, protože vždy hladce prošel do dalšího kola. V TOP 12 znovu ukázal něco jiného ze svého kouzelnického portfolia. Nebylo to úplně nejoriginálnější kouzlo, ale ke konci zafungovalo. Ale abych se přiznal, tak jsem se tentokrát trochu nudil. Vystoupení nějak od začátku drhlo a ne a ne se dostat do dobrého tempa. Triky s kartami poutavé, ale nějak to prstě postrádalo dynamiku. Kdybych to měl srovnat s Mikem, tak ten mě dneska bavil mnohem víc.

Miguel Dakota

Miguel zatím v soutěži s postupem také nemá problém. Není sice hlasově nejlépe nejvybavenější zpěvák, ale zatím se mu jeho vystoupení povedla utáhnout na výborné songy, pódiovou prezentaci a tak nějak celkově schoval svoje neduhy pod roucho dobré show. V TOP 12 to ale vůbec nevyšlo a Miguel se vůbec nepředvedl. Po odhodlaném jinglu jsem čekal lepší show. Song a zpěvák se tak nějak od začátku táhli jako žvýkačka a minimálně v mém případě neproběhlo žádné propojení. Vystoupení se mi nelíbilo. Ač Miguel v předešlých kolech válel, tak dneska bych to viděl na konečnou. V soutěži jsou lepší čísla.

TOP 3 nejlepších

1, AcroArmy
2, Emil a Dariel
3, Mike Super

Hvězdní hosté

Mupeti

Po nedávném úspěchu filmu, který si našel v kinech hodně diváků, se sláva této plyšové partičky opět zvedá. Jejich grotesky a různá vystoupení provázela celý vyřazovací večer.

Jackie Evancho

Jackie Evancho byla doslova velkou megastar páté řady této show. Nakonec ji nevyhrála, skončila na druhém místě, ale dodnes mnoho diváků spekuluje, že měla vyhrát, že někdo zfušoval hlasování. Ale Jackie, i když nevyhrála, tak se stala velkou hvězdou. Má za sebou nahraných několik alb, jezdí světová turné a vyprodává veškeré koncertní haly.

Kdo postoupil do finále?

Už dnes večer budou v zámoří dávat první část finále a my se dozvíme, kdo se do tohoto velkého večera probojoval. Osobně jsem čekal, že nám to zpěváci víc natřou a budu víc obávat, že by jich mohlo postoupit hodně, ale naštěstí ani jeden nepoložil úplný touchdown, a tak si tedy myslím, že by měla ze zpěváků postoupit jen Emily West, která má na to si o ten milion zazpívat ve finále. Ale přání s jedním zpěvákem ve finále je asi jen mé zbožné přání. Absolutně nejlepší byli zase AcroArmy. Poté se mi moc líbili bratři cellisti. A z kouzelníků bych dnes preferoval Mika. Mat mě tolik neoslovil, ale je to velký sympaťák. Jdeme se podívat, jak nakonec to hlasování dopadlo.

Nejprve nám Nick oznámil, že hlavní sponzor si znovu dopřeje divokou kartu a nechá prohlasovat zase ze třech lidí, kteří jsou v celkovém hlasování na 5., 6. a 7.místě. V tomto sítu uvázl Emil a Dariel, Miguel Dakota a Sons of Serendip. Postup přeji cellistům. Jako první, kdo si vysloužil postup do finále, tak to byla Emily West. Druhý a zcela zasloužený postup rovnou do finále připadl AcroArmy. O milion babek si zazpívá Quintavious Johnson, dítě nesmí ve finále chybět. Nakonec nám zbyli pro přímo postupující všechna tři kouzelnická čísla, z nichž si cestu do finále proklestil Mat Franco. Diváci si v hlasování hlavního sponzora Snapple prohlasovali dál Sons of Serendip. Porota tak bude muset rozstřelit mezi Miguelem a bratři cellisty. Pro mě jasná jednička na postup jsou bratři. Miguel nezazářil. Porota pro mě překvapivě jela na remízu. Muži hlasovali pro cellisty a ženy pro Miguela. Muselo se tedy odhalit divácké hlasování, ale ne to dnešní, ale to včerejší. To mi přijde dost nespravedlivé, protože Miguel v průběžném hlasování ztrácel na cellisty dvacet procent a museli by tak postoupit oni. Jenže se odhalilo hlasování z předešlého večera a tam hlasů více pobral Miguel. Velká škoda, že Miguel Dakota prošel dál. Emil a Dariel byli mnohem lepší.

Hodnocení TOP 12

Celá předposlední show měla přinést strhující výkony od všech soutěžících, ale dle mého jich jelo hodně na půl plynu nebo se jim vystoupení prostě nevedlo. Čekal jsem lepší výkony od zpěváků. Ale ti zase nezářili, a tak jsem doufal, že postoupí víc ne zpěváků. Bohužel do šestimístného finále nakonec prošla čtyři hudební čísla. Doplní je kouzelník a akrobati AcroArmy. Ti byli z celého večera jasně nejlepší, a pokud předvedou minimálně podobný výkon ve finále, tak si ten milion mohli klidně odnést. Přál bych jim to. Výsledek se dozvíme už pozítří.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Monika
Reagovat

AcroArmy se mi tentokrat zas tak nelibilo v porovnani s minulym kolem, docela velkej zmatek na podiu a chybel mi tam pribeh, docela se obavam, ze by jim to na vitezstvi nemuselo stacit, zacinaji se opakovat a do finale by meli do vystoupeni zakomponovat nejakej dej, ncimene i tak nejlepsi porad:-))))
Tentokrat se mi kupodivu libil Emil a Dariel, skvelej vyber songu a urco bych je poslala dal, misto Dakoty, u ktereho ani nevim, co v grandfinale dela….
Emily zpiva velmi dobre, ale bohuzel ja zastavam nazor, ze zpev do teto souteze nepatri, takze vsichni zpevaci me nudi a zabiraji misto cislum, ktera nemaji moznost predvest sve umeni v jine soutezi…
U kouzelniku jsem nejak presycena…..nudilo me oboje, koukala jsem na to pouhym okem a na prvni pohled mi prislo cislo Supera desne jednoduche…. On sice rika, ze kazda bankovka ma sve jednoznacne cislo, ale urcite tomu tak neni…..To by jinak nechal moderatora zalovit v kosi a vybrat si dle libosti libovolne ctyri bankovky a zkontrolovat to…v te bedne mely vsechny bankovky totozne cislo…..trapnej trik

2
Jan Liška
Reagovat

Je škoda, že prošlo tolik zpěváků, ale prostě tohle nezměníme. S hudbou se lidi ztotožní snadněji. Emily si ale místo ve finále určitě zaslouží. Jinak fandím Matovi. Nesouhlasím s tím, že by jeho TOP 12 číslo nemělo takovou šťávu. Bylo to dobré. Mike Super sice nebyl špatný, ale strašně dlouho se dostával k pointě. To samé David a Leeman. Postoupil ten nejlepší.

AcroArmy si postup taky zaslouží. Osobně doufám, že to vyhrají oni nebo Mat. Ale je mi jasné, že to spadne do klína někomu z pěvců, nejspíš Emily.

Celkově mě tenhle ročník hodně baví. Baví mě hlavně i to, že show na NBC dělají ta vtipná videa s porotci. To bych si uměl představit i v naší verzi, kdyby byla rozhodnutí druhý den od hlavní show.

3
Monika
Reagovat

Nejvetsi sance na vitezstvi davam Emily, uplne ji vidim v nadherne romanticke robe s nejakou tklivou melodii v zari svetel, to na divaky zapusobi. AcroArmy bohuzel se dost opakuji, ty prvky jsou sice narocne, ale porad stejne a jestli do toho nezapoji nejakej zajimavej dej, nevyhrajou. V pripade, ze by se jim podarilo sestavit pribeh v pozadi, budou naopak neporazitelni. Mat by tez mohl mit sance, na divaky jeho dobrej look zrejme funguje, ale to by musel prijit s nejakym bombastickym kouzlem a ne trapnejma trikama s kartama, stokrat videno, stokrat zapomenuto…

4
Michal V.
Reagovat

tak co chcete, kdyz pomerne dost lidi tanec, akrobacii nepovazuje za umeni/talent, ale za neco co si muze kazdej vydrit…

proste lidi si myslej, ze jenom zpivani/hrani na natroje je talent a ostatni se da naucit jen tomu venovat cas… a podle toho taky hlasujou

5
Monika
Reagovat

Nebudu predbihat rekap prilis, jenom poznamenam, ze AcroArmy sice nepridali do sveho vystoupeni pribeh ve finale, nicmene predvedli narocne a i nove prvky ve sve sestave, ze si podle me jednoznacne zaslouzi vyhrat. Puvodne jsem si myslela, ze to jsou becka Spelbound, ale zacinam si rikat, zda nejsou dokonce i po technicke strance lepsi…

Přidat komentář