Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 2.čtvrtfinále: Ovládne letošní ročník kouzelník? (rekap+video)

21. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=9956 w=615]
Dnes se koukneme pod pokličku druhého čtvrtfinále show Amerika má Talent. Minulé čtvrtfinále nebylo úplně hvězdné, ale aktuální kolo má v rukách několik velmi zajímavých soutěžících, kteří by mohli být zárukou kvalitních vystoupení. Povedlo se dvanácti soutěžícím naplnit hvězdné předpoklady?

Hart Dance Team

To skupina, která čítá 26 holek a snaží se dělat tanec trochu jinak. Tedy hlavně co se týká oblékání. Jsou jako chameleoni. Vždy se obléknou do oblečení tak, aby splynuly s pozadím scény. Jenže to je všechno, co holky předvedly. Bylo to téměř úplně stejné vystoupení v základu jako na prvním castingu. Řekl bych, že bylo možná i horší. První vystoupení večera a zvedák to nebyl.

Loop Rawlins

Loop je z Arizony a je to těžkej kovboj. Vydělává si vystupováním se show v kovbojském stylu. Tu samozřejmě přinesl i do Talentu. Mně se na Loopovi líbí to, že v každém kole se snaží své vystoupení udělat lepší, přidává triky a nové pohyby. Ve čtvrtfinále mu ale 60% úspěchu udělala velmi kvalitní hudba od One Republic, Loves Run Out. Ta vystoupení dodala šmrnc. Jeho eskapády s bičem vyly dobré a upgrade na velké laso bylo také efektní. Vystoupení se mi líbilo. Byla to dobrá show a takhle bych si to i nějak představoval i čísel tohoto druhu. Mělo to spád, nenudilo to, dobrá hudba a dobrá podívaná. Jen je otázka, jestli tohle berou všichni diváci. Ne každý tuto ocení.

John a Andrew

Muže, kteří se prohání na tanečním parketu a vesměs zastupují ženskou činnost na parketu, tak to už jsme měli letos v Británii s Yanisem. V Americe mají taneční pár salsy, kde tancuje muž s mužem. Opět trochu složité tohle vystoupení hodnotit. Věřím, že kluci jsou nadaní a talentovaní tanečníci, ale pokud nejsem taneční expert a nevidím třeba posun v tanečních krocích, tak těžko uvidím nějaký posun. Normální a běžný divák neuvidí rozdíl od jejich dvou minulých vystoupení a řeknou si, že je to potřetí úplně to samé. I já jsem to tak cítil. Prostě nuda. Tohle není vystoupení v hodnotě milionu dolarů.

Livy, Matt a Sammy

U hudebních skupin stále nemůžu pochopit, jak nemohla porota dál nepustit Beach Avenue. Tato trojice je hlavně dobrá tím, že má za svou frontmanku holku, která v předešlých kolech prokázala, že má výborný hlas. Vždycky je velkým klíčem úspěchu výběr samotného songu. A dle mého se trojici výběr hrubě nevydařil. Začátek vystoupení byl velmi rozpačitý. Livy do zpěvu dělal kolega a vůbec to neznělo dobře. K tomu ještě její hlas vcelku zaniknul, a tudíž se z toho stalo další zapomenutelné vystoupení. Navíc jsem ani nepochopil, proč je produkce naplácla doprostřed hlediště a nedala je na hlavní stage. Škoda, protože skupina měla určitý potenciál. Bylo zajímavé sledovat reakce Livy, protože porota jim docela nakládala a ona vypadala každou chvíli na kapesníček, ale nakonec úplně obrátila a byla ještě na porotu naštvaná. No, pravda je někdy krutá.

Andrey Moraru

Andrey je podle mě velmi cílevědomý člověk, přesně ví, čeho chce dosáhnout a dělá pro to všechno. I kus sebevědomí je potřeba k úspěchu. Andrey má pružné tělo, umí ho velmi dobře ovládat a všechny jeho pohyby a kreace jsou ladné, lehké a skoro rutinní. Jeho vystoupení bylo vynikající. Osobně bych v tom rád viděl i nějaký dramaturgický prvek, protože by se to k tomu hodilo. V rámci večera to bylo zatím nejlepší vystoupení.

Juan Carlos

Juan Carlos určitě není člověk, který by celou soutěž vyhrál. Není to ani žádný krasavec a není to ani žádný machr na kolečkáčích. Jeho hlavním posláním v soutěži je lidi bavit. On Talent není jen o tom 100% čirém talentu, ale je to i variety show a Carlos do toho maximálně spadá. Vystoupení si užil, byl úplně v transu, bavil sebe, porotu, diváky a Nicka. Postup? V dnešní sestavě klidně možný.

Mara Justine

Mara je mladá dívka, která je přímo ušitá, aby šla do Talentu. Dětský sen, pěvecký neobroušený talent a show je na světě. Mara mě ještě od prvních castingů úplně nepřesvědčila. V hlase něco má, ale je ještě tak mladá a nezkušená v technikách a ovládání hlasu, že to prostě zvedák být ještě nemůže. A úplně jsem se zhrozil, když jsem viděl, že bude zpívat Katy Perry. Samotná interpretka by možná ještě ušla, ale Mara si dle mého vybrala tu nejhorší písničku, kterou mohla, Unconditionally. Jestli si na něčem zpěvačky vždy vylámou zuby, tak je to právě Katy Perry. Mara s touto písničkou na začátku potvrzovala dané pravidlo o katastrofě. Začátek byl otřesný, ale pak Mara nasadila refrén a tam to tak hrozné nebylo, naopak. Prví refrén ok. Druhý už tak dobrý nebyl a ke konci mi přišlo, že byla Mara docela ráda, že to dotáhla do konce. Byla to na ní až moc těžká písnička, která byla dobrá pouze v jednom momentu. No, nevím, jestli s tímhle Mara postoupí.

Aerial Animation

Osobně mám taková vystoupení velmi rád. Je to něco úplně jiného oproti všem ostatním akrobatům, zpěvákům a jiným soutěžícím. Slečna se už předvedla ve výborném světle na castingu a ve čtvrtfinále byla ještě lepší. Zvláště od druhé poloviny jí vystoupení dokonale sedlo. I když mělo to taky své momentky, které by to chtělo ještě vychytat, někdy tam bylo malé opoždění, ale to nic nemění na tom, že je to závan originality a něčeho nového. Aerial Animation by měla postoupit do semifinále.

Jaycob Curlee

Jaycob byl jedním z vybíraných zpěváků v minulém kole, který měli absolutně nejoriginálnější barvu hlasu. Čekal jsem, že toho na 100% využije ve čtvrtfinále. Ale Jaycob úplně nezabodoval. Tedy z počátku to znělo hodně dobře. První čtvrtina vystoupení se nesla v nádherném duchu, kdy zněl jen jeho hlas, byla slyšet barva a celkově to bylo povedené. Ale jak se začal blížit k náběhu na refrén, tak to vypadalo, jako že má strach nebo co, náběhovou výšku nevytáhnul, naopak ji zadupal hodně hluboko. Poté se k tomu přidaly rušivé vokály, ve kterých se jeho hlas utopil a pak písnička nabrala rychlejší tempo, jakoby to chtěl co nejrychleji dozpívat a ruce pryč. Kdyby to Jaycob udržel jako v první třetině, tak to mohl být králem večera, ale takhle je v průměru ostatních. Jediné z čeho může těžit je, že vystupoval až ke konci.

Mat Franco

Pokud Smoothini nic ve svém čtvrtfinále nepokazí, tak bychom mohli být svědky velkého souboje kouzelníků v semifinále. Mat umí neuvěřitelně ovládat karty. Ale takovým způsobem, že jsem prostě nic podobného ještě neviděl. Tohle se dá jen těžko popisovat. Tohle musíte zkrátka vidět.

Darik Santos

U Darika mám od počátku jisté pochybnosti s tím, jak moc má úderný legrační materiál k přednosu. Má komickou osobnost, podivína hraje výborně (někdy mám pocit, že to nehraje) a dokáže občas nasadit vtipnou vsuvku se smíchem či přesně trefenou frází. Ale v tomhle vystoupení byl velkým problémem samotný materiál přednesu. To byla hrůza. Dlouho jsem neviděl komika v live show, který by měl tak velké pomlky a tak slabé vtipy. I Darik byl nakonec asi rád, že jeho čas na pódiu skončil, protože sám musel cítit, že to není ono. Darik na postup není ani omylem.

Acte II

Toto operní duo jsme zatím mohli vidět jen jednou a to v prvních castinzích. Pak jsme je už vůbec neviděli. Aby tohle kamarádkám neuškodilo, protože televizní divák rychle zapomíná, a když se se nestihne se soutěžícím dostatečně spojit, tak má dotyčný osud spočítaný. Acte II mají plus za to, že si nevybraly žádnou ošlehanou operní árii, ale že vsadily na jinou píseň, kterou si předělaly do operní podoby. Jenže nevím, jestli byl šlágr I Will Always Love You, tím pravým p ořechovým. Na začátku to docela drhlo, chvíli i trvalo, než člověk poznal, co je to za písničku. Pak se to zlepšilo ve společných pasážích, ale jako celek mě to extra nezaujalo. Mám rád operní vystoupení v Talentech, ale jak řekl Howard, bylo v nějakém zvláštním směru divné. I operní duo Acte II se bude klepat, jestli pochytají dost diváckých hlasů.

TOP 3 nejlepších

1, Mat Franco
2, Andrey Moraru
3, Aerial Animation

Hvězdní hosté

Lindsey Stirling

I z Talentu se dá udělat kariéra a to ani nemusíte vyhrát. Lindsey byla v páté řadě, brzy vypadla, ale nesklopila hlavu a šla si ve svých kolejích dál. A dnes má své dvě cédéčka a dráha kariéry pěkne nalinkovanou.

Kdo postoupil do semifinále?

TOP 3 je asi to jediné, co bych z dnešního dílu pustil dál. Tito tři soutěžící odvedli dobrou a stabilní práci, která měla kvalitu a ambici se dál realizovat. A hlavně mají i nějaký příslib do budoucna, že bychom mohli vidět zase něco nového a hlavně ve všech třech je minimálně kapka originality. Zbylých devět čísel nemá rozhodně cenu milionu dolarů. Osobně bych ještě dál pustil Carlose, ať je sranda a jednoho ze zpěváků. Mara nebo Jaycob májí dobré hlasy, ale ve čtvrtfinále ani jeden nevyužil svou šanci. Nejspíš bych dál pustil na druhou šanci Jaycoba, protože ta originalita v hlasu prostě je. Jenže hlasují diváci, takže uvidíme, co přijde.

Přejdeme k vyhlášení. Nick měl celou dvanáctku na pódiu a mohlo se vyřazovat. Jako první si došel pro postup Andrey Moraru. Když jsme tak na něj koukal, jak tam stál a měl ten drsný pohled, tak jsem si říkal, že by mohl hrát v Terminátorovi. Jako druhý si vysloužil postup Jaycob Curlee. Dostal druhou šanci, tak doufám, že v semifinále nechá konečně vyniknout svůj hlas. Další postup Nick ohlásil pro Aerial Animation. Závan originality uvidíme i v semifinále. Snad to ještě více vypilují. Čtvrtá vstupenka do semifinále padla do rukou Mata Franca. Na konečné rozhodnutí pro porotu na pódiu zbyly Acte II a Mara Justine. A já už jsem v duchu tušil, že to asi bude Mara, protože v prostřihách na její obličej byl vidět pláč a myslím, že porota nezařízne dítě. Nakonec brečeli na pódiu skoro všichni, ale porota posla dál koho? Porota jasně dál poslala Maru Justine v poměru 3:0, protože Howie se už ani nestihnul vyjádřit. Myslím, že je to škoda, protože zpěváků bude ještě na řadě hodně, myslím tím ty sólové a opera letošnímu ročníku velmi chybí. Nenaděláme nic. Řekl bych, že zafungoval dětský faktor.

Hodnocení 2.čtvrtfinále

Píšu to velice nerad, ale druhé čtvrtfinále mi připadalo ještě horší jak to první. Dnes bylo snad nějaké divné fluidum a soutěžící ne a ne ze sebe vymáčknout to nejlepší. Postup by si dnes zasloužili jen tři lidé. Zbytek byl marast, ale musela se zaplnit ještě dvě místa. Naštěstí celá trojka postoupila a k tomu ještě zbytek zpěváků. No, semifinále bude také bitva zpívajících. Zítra jsou ve čtvrtfinále zase papírově dobrá čísla, ale to nezaručuju, že to bude ok. Zase budu doufat, že to bude mnohem lepší jak dnes.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Monika
Reagovat

No to je zas kouzlo:-)))) Nastesti postoupil az ctvrty v poradi (hadam, ze to je dle poctu doslych hlasu), to fakt vypada na superfavorita ve finale:-)))) Evidentne mu to Americani nebasti, kouzlo dobre akorat pro deti a Mertase:-))))
Proc asik kameraman vzdy v dulezity okamzik odvede pozornost jinam a divak nema moznost sledovat co se momentalne deje, vzdycky to tak je u kouzelniku. No ne nahodou… Tyhle magicke krabice umi divy, je snadne naprogramovat pomoci spreje, ktery drzel v ruce, co se ma zrovna zobrazit. No a zjistit jakou kartu si porotkyne vytahla je amaterstina 1. lekce kouzelniku. Plesateho porotce se ani nedotknul, vubec se k nemu nepriblizil a presto mel v kapse danou kartu. Ty blaho, to je pecka, nadprirozene schopnosti asik ne:-)))) Opet trivialita a jedine mozne reseni dane situace.

2
Merťas
Reagovat

@Monika: Monika, docela rád bych Vás poznal v osobním životě. Ne jen zde za zástěrkou komentáře. :) Takhle extrémně negativního člověka jsem snad ještě nepoznal. Co se týká reality show… Si pak říkám, proč na to vůbec koukáte, když se Vám nic nelíbí? Vážně, od Vás snad ani jeden pozitivní komentář na cokoliv…

3
Monika
Reagovat

Jsem si to pustila jeste jednou, no tak tohle kouzlo by zvladlo sedmilete decko. Pro kouzelnika je naprosta trivialita zjistit jakou kartu si Heidi vytahla, A pak uz jen staci pristoupit ke kouzelne krabici, ktera ma v sobe naprogramovane vsechny karty balicku, vzit sprej a pres ten sprej vyslat signal, co se ma zobrazit na tabuli. Proc asik ten sprej neukazal porotcum…

4
Merťas
Reagovat

@Monika: A teda ještě nikde nebylo řečený, že to berou podle toho, kdo kolik získal hlasů. :-)

5
Monika
Reagovat

@Merťas: Aha, no to je velka skoda, by me dost zajimalo konecne umisteni.

6
okkvp
Reagovat

@Merťas: Ty jsi ještě nepochopil, že kromě toho, že Monika je sestra Copperfielda, se nám tu usilovně stará o humor. Chudák, tak se nadře a tady se tomu nikdo nesměje…. Já tedy jó. Skoro pokaždý :-DDD

7
Merťas
Reagovat

@okkvp: Já vždycky respektuju názor druhých a rád si ho vyslechnu, ale pak když vidím tu tunu negace, tak jsem akorát na*ranej. :-D Se s tím píšu něco kolem čtyř hodin na článek (2:15 díl Talentu a pak psaní), jsem rád vždycky když to pustím ven a těším se na reakce a pak vždycky taková facka. :-D Ale jako ok, jen mě to sejří a už jsem musel něco říct. :)

8
Frantiszek
Reagovat

:) Mertasi, jak říká okkvp, Monika snad musí být troll, jinak to snad není ani možné.
Jinak Andrey a Aerial pro mě nejlepší.
Aerial je hrozně svěží číslo. Moc se mi líbí jakási naivita, která tam je.
Andrey to má zmáklé a vizuálně to celé působí fantasticky.
Ovšem radši bych, kdyby se tam takto nakrucovala nějaká kočena :) třeba https://www.youtube.com/watch?v=9FkxMM9mc1k

9
Willandraify
Reagovat

@Merťas: Mertasi to si nesmis tak brat :)) Ver, ze jsou lidi, kteri tvou praci oceni a radi si ji prectou…:) Treba ja jsem hodne rada, ze ses do toho takhle zpetne pustil a snazis se to dohnat do aktualnich prenosu..

Jinak mne se Mat libil moc..I kdyz jsou to mozna jednoduche triky, tak me se libi…Kouzelnicke kurzy jako Monika :P jsem neabsolvovala, takze nevim jak to dela, a proto me to fascinuje…Mat si me taky ziskava svou prezentaci, charismatem a taky je hroznej sympatak…
Aerial Animation se mi na kastingu zas tak nelibilo, ale tady to bylo super…Ten pribeh byl lepsi, originalnejsi, slozitejsi…:)
A Andrey Moraru, to bylo nejvic..Nemohla jsem z nej spustit oci…Proste ladnost nad ladnost..
Takze tvoji prvni tri favoriti jsou i moji…:))

10
Monika
Reagovat

@okkvp: No vidis a ja se zase vzdycky smeju, jak te nekteri diskuteri (a ze jich je:-))) vyfakujou s takovou ostudou, ze se tu aspon tejden neukazes, a to je na tebe co rict. Ty ktera nema na starost nic jineho nez to tu imrvere hlidat. Doufam, ze te aspon za tu sluzbu dobre platej a muzes se pokochat mylnym pocitem veledulezitesti, pani reditelko zemekoule.

11
okkvp
Reagovat

@Monika: Jakou ostudou? Fuckování mými oblíbenci je pocta :DD

12
Packa
Reagovat

Och, jistě, pojďme se pohádat, je nám 10, všechno jsme viděli, všude jsme byli, ostatní jsou amatéři! Já mám kouzelníky ráda a taky se ráda nechám oklamat. A nebudu dělat rozbory co, proč a jak. (Mimochodem, za poslední měsíc je Monika třetí člověk svého druhu, co jsem měla tu „čest“ potkat. Vy se množíte nějakým rychlopučením?)

Jinak Merťasi, já za rekap rozhodně děkuju a jsem ráda, že se s tím píšeš. Got Talent (nejen americká, obecně tahle show) je snad jediná (nebo jedna z hodně mála), kterou sleduju a která mě baví. Sama bych neměla čas si to hledat, takže takový souhrnný článek vítám.
Z tohoto dílu se mi nejvíc líbil právě Mat Franco a pak ještě Aerial Animation. Ono to na pohled možná vypadá jednoduše, ale určitě není. Vymyslet, nakreslit a sladit k tomu ten pohyb? Navíc to vypadá fakt dobře. :)
Jo a mimochodem – obecně bych do Talentu zakázala vstup zpěvákům. Ti mají dost jiných soutěží, ne?

13
Frantiszek
Reagovat

@Packa: se zpěváky souhlas. To je téma, které se už rozebíralo, rozebírá a rozebírat bude. Je to trošku nefér vůči ostatním různorodým talentům, že se musejí o popularitu a přízni hlasujících přetahovat se zpěvem, pro který je tolik soutěží, když tyto ostatní talenty mají show světového formátu jen 1.

14
Packa
Reagovat

@Frantiszek: No právě. A pak mi přijde, že kvůli postupu zpěváků musí často skončit vystoupení, která by si postup zasloužila.

Reagovat

Díky všem za podporu a hezká slova. :) Radost pro vás psát. :) I pro Moniku…

Přidat komentář