Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 3.čtvrtfinále: Zatím nejlepší live show letošního ročníku! (rekap+video)

25. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=9980 w=615]
Předposlední čtvrtfinále je tu. Poslední dvě nebyla zas tak úplně hvězdná, ale dnešní třetí show nabrala úplně jiné obrátky. Minimálně osm z dvanácti vystoupení stálo za vidění a celkově se tak utvořila silná sestava, která mohla propustit dál jen pět lidí. Kdo se vám nejvíce líbil? A viděli jsme možného vítěze show?

Dragon House

Na trojici tanečníků jsem se hodně těšil. Jejich předešlá vystoupení slibovala mnoho. Ale ve čtvrtfinále to byla slabota. Aspoň pro mě. Vysvětlím proč. Domnívám se, že hned od prvního kroku celou choreografii rozboural dlouhovlasý týpek, který předčasně vyšel ze své pozice a kompletně porušil dynamiku celého tria. V každém dalším kroku pak bylo vidět, že dlouhovlasáč je v postavení asymetricky od kolegů a mě to docela rušilo. Rozbouralo to tak celý dojem z vystoupení, které tak působilo rozervaně. Dále poté jak to zhodnotil Howard, nic extra nového z tanečních prvků. Vyjma „vykloubení“ ramen, které tu už ale před dvěma lety předváděl Turf. Sázka na individuální exhibice nebyla nejlepší volba, protože Dragon House byli právě nejsilnější ve společném choreu. Tohle vystoupení bylo dle mého jejich nejslabší.

Anna Clendening

Od Anny jsem toho zase moc nečekal. Z minulých kol jsem nebyl přesvědčený, že je na tom pěvecky tak dobře, jako její sokyně. V zámořském bulváru se dokonce probíralo její mentální zdraví, protože se šuškalo, že během natáčení minulého kola prodělala silný záchvat a zlý jazykové říkali, že jí produkce pustila dál, jen aby s sebou nepráskla. Ale díky čtvrtfinálovému vystoupení se nemá za co stydět. Hlasově to není žádná světoborná zpěvačka s originální barvou hlasu, nýbrž jí s podobným hlasem je hodně. Ale dle mého názoru tohle bylo přesně vystoupení hodící se do Talentu. V kombinaci s příběhem a příjemným songem a celkově i s vystoupením to bylo moc hezké vystoupení. Anna se vyvarovala kudrlinkování, čistě zpívala, ač za vydatné hlasové podpory vokálů, a celkově to bylo hezké vystoupení. Na postup to asi nebude, ale nenudilo.

Cornell Bhangra

Tahle skupina velice pilných vysokoškoláků věnuje maximum svého času učení, ale jak sami řekli, jedno procento věnují svému koníčku. A tím je tanec bhangra, který jak nám přeložili, je něco jako být nakažený radostí. Tuhle skupinu vidíme dnes plošně poprvé, protože se probojovali do live shows až přes souboj na youtube, který vyhráli. A jaké to bylo vystoupení? Parádní. Já jsem se královsky bavil. Indická kultura je u nás ještě docela neobjevená, v Americe je mají jen za novodobé operátorské otroky, ale je také vidět, že se Indové umí bavit. Vystoupení bylo svěží, rychlé, svižné, za doprovodu dobré muziky, barevné a zkrátka výborně postavené. Docela bych jim ten postup dál přál. Je to zase něco úplně jiného.

Kieran a Finian

Popravdě jsem úplně zapomněl, že tahle dvojice bratrů postoupila. Měl jsem za to, že nepostoupili. A znovu říkám, jaká velká škoda, že dál neprošli The Beach Avenue. V souboji s těmito bratry byli v minulém kole mnohem lepší a originálnější. No a bráchové se ve čtvrtfinálové moc nepředvedli. Od prvních vteřin zpěvu se ze zpěváků táhly falešné tóny a celé to tak nějak zvláštně drhlo. Nebylo to znělé, bylo to hodně falešné a nejtragičtěji to působilo ve dvou chvílích. Když si jeden z bratrů měnil kytary a když si vzali jako rukojmího svého příběhu otce s rakovinou. To bylo trochu přes čáru, protože se to k nim moc nehodilo, respektive tlačili moc na pilu a jako pocta nemocnému tatínkovi to vůbec nezapůsobilo. Pro mě jedno z nejslabších vystoupení ve čtvrtfinálových kolech.

Mike Super

Trochu jsem se bál, že Mike z minulých kol nepostoupil, ale nakonec prošel. Myslím si, že je jedním z kouzelníků, kteří mohou letošní show ovládnout. Jsem Mikův fanoušek a vážně by mě zajímalo, jestli je Desmond jen reklamní tah nebo je to fakt pravda. Protože v případě druhého mu to žeru i s návnadou, ale to vlastně i v tom prvním případě. Prostě Mike a jeho kouzelnická duchařina je neskutečná, poutavá, děsivá a celkově boží. Mikovi přeju postup do semifinále, protože by se tam mohl udát vážně skvělý souboj kouzelníků.

Adrian Romoff

Vzhledem k tomu, že mě za pár let snad čeká kariéra učitele, tak Adrian je radostí a zároveň i noční můrou pro kantora ve třídě. Buď jste rádi, že máte někoho tak nadaného ve třídě a řádně otestuje své pedagogické schopnosti jak dobře vést, anebo se z něj zblázníte, protože neunesete, že je chytřejší jak celý pedagogický sbor. Nicméně Adrian se do Talentu výborně hodí. Je to zapálený a nadaný klavírní virtuóz, který už teď v devíti letech je maximálně geniální a to určitě bude ještě lepší. Na klavír hraje božsky, ladně a elegantně a ty jeho výrazy. Paráda. Adrian má nakročeno do semifinále. Zaslouží si to, protože má snad tuny talentu.

AcroArmy

Akrobacii mám rád a obzvlášť ve velkém provedení. Hlavní choreograf už byl v první řadě této show. Od té doby posbíral hodně zkušeností. Během natáčení letošní řady se museli po šesti letech rozloučit s jedním členem kvůli hádkám. A v neposlední řad mi hrozně připomínají Spelbound, kteří vyhráli čtvrtý ročník Británie má Talent. AcroArmy byli vynikající. Výborná hudba, výborná choreografie, prostě všechno sedlo tak, jak mělo. Dnes se asi o semifinále strhne velká bitva.

Wendy Liebman

Wendy jsem jako stand up komičce moc nevěřil, moc jsem si ji z minulých kol nepamatoval, ale příjemně mě překvapila. Sice první joke o vůni se moc nevyvedl, ale poté se Wendy rozjela, začala si dělat legraci ze svého věku a výborně to šlapalo. Mel B měla pravdu v tom, že z komiků ještě nikdo takhle nedržel pozornost. Wendy byla dobrá, ale k té hvězdnosti k tomu něco chybělo. Když postoupí a příště zaujme celým vystoupením, tak by na to mohla dosáhnout. Ale nevím, jestli dnes postoupí. Bylo to dobré vystoupení, ale ne nejlepší.

Sons of Serendip

Tahle parta kamarádů z bostonské univerzity se mi asi nejvíce líbila na prvním castingu, kde vážně hezky zahráli a zazpívali. Poté byli taky dobří, ale možná trochu stejní a neměli nic extra nového. Ono ani ve čtvrtfinále nic nového nenabídli, ale jak se mi líbili dříve, tak teď to nějak nebyl úplně můj šálek kávy. Byli asi dobří, ale mě osobně to vystoupení moc nezaujalo. U Talentu bych čekal dynamiku, zábavu a prostě něco wow, ale takhle mi to přišlo moc usedlé. Ale nezastírám, že jsou to dobří muzikanti s kvalitním zpěvákem, který se do skupiny hodí.

Blue Journey

Jedním slovem, WOOOOOW. Naprosto perfektní stínovo-tanečně-eletrické vystoupení. Dokonalé. Od samého začátku až do konce. Hudba, přesnost tanečních prvků, přesnost načasování pohybů, nový level v posunu pohledů ne jen za sebe, ale i pod sebe, milion tun inovace. Není co dodat. Jasně nejlepší číslo večera. Všem doporučuji.

Christian Stoinev

Christian je charismatický mladý muž, který je pátou generací akrobatů. Zatím v každém vystoupení přinesl něco nového a zajímavého. Ve čtvrtfinále se mu také povedlo hned několik dobrých prvků, které působí na diváky. Jednak opět využil svého psíka Scoobyho, který na diváky určitě zafunguje a v ruční akrobacii hned na začátku předvedl leč krátký, ale určitě obtížný prvek. Christian byl také parádní. Jsem zvědavý, jak budou dnes Američané hlasovat.

Paul Ieti

Paul si mě získal vystoupením, které předvedl až v minulém kole. Já když ho vidím, tak mi přijde jako hrozný trouba, takový jak se u nás říká „zelený mozek“. Zdá se mi, že ten člověk nezná nic jiného než armádu a občas zpěv. Nicméně Paul má vynikající barvu hlasu, která je možná z letošních sólo zpěváků nejlepší a snaží se to samozřejmě co nejvíc prodat. Hlas je prostě suprový. Ale v rámci dnešního večera a kolik už zpěváků postoupilo, bych byl radši, kdyby postoupila jiná čísla než pěvecká, ale myslím si, že Američané Paula prohlasují dál, protože má své charisma a kouzlo a nebudeme si lhát, ten zpěv je berný jako hrom. Co bychom za něj dali třeba v našem federálním X Factoru?

TOP 3 nejlepších

1, Blue Journey
2, Adrian Romoff
3, AcroArmy, Paul Ieti, Christian Stionev

Hvězdní hosté

Oba dnešní hosté jsou made by Amerika má Talent, protože druhý jmenovaný vyhrál loňský ročník a ten první zase obsadil druhé místo. Zajímavá vystoupení.

Taylor Williamson

Kenichi Ebina

Kdo postoupil do semifinále?

Dnešní show byla vynikající. Oproti minulým dvěma dílům to bylo jako nebe a dudy. Jasná jednička jsou pro mě Blue Journey. Jejich vystoupení bylo nejlepší. Ovšem pak je tu spousta dalších čísel, která mají kvalitu a ten postup by si zasloužili. Uvidíme, jak si to Američané vzali k srdci.

Nick neotálel a jako prvního do semifinále poslal pro mě kapku nudné Sons of Serendip. Vcelku nečekaná první vstupenka. Druhou si už však zaslouženě urvali Blue Journey. Třetí následovala pro Paula Ietiho. Jaká škoda, tři čísla v semifinále a z toho dvě pěvecká. Předposlední divácká propustka šla pro Christiana a Scoobyho. Na pódiu ale zbyla velmi silná trojka. Mike Super, Adrian Romoff a Acro Army. Celá tahle trojice by si zasloužila jít dál. Ale postoupí jen jeden a to přes porotu. Z této trojky vypadnul Adrian a chudák malej z toho byl docela zaskočenej. Myslím, že čekal, že půjde dál, ale síla lidu je neúprosná. Takže nám zbyli akrobaté a kouzelník. Porota byla tentokrát docela rychlá. V poměru 3:1 postoupili AcroArmy, kdy pro Mike hlasoval pouze Howie.

Hodnocení 3.čtvrtfinále

Bez debat bylo třetí čtvrtfinále zatím nejsilnější live show v Amerika má Talent v letošním ročníků. Sice by mohli postoupit i jiní, ale většina má na to, aby si v semifinále oddělala svou dobrou část práce. Byla to show plná dobrých vystoupení a milovník Talentu si určitě přišel na své.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
Monika
Reagovat

Dragon House – jedni z mala, kteri se mi v predchozim kole docela libili, ale tohle vystoupeni jim nevyslo vubec, nesynchronni, zmatene, po chvili jsem se pristihla, ze uz je ani nesleduju
Anna Clendening – zpevaci se mi tezko hodnoti, pac zastavam nazor, ze do teto souteze nepatri, az na vyjimky, coz se v pripade Anne nestalo, scena fajna, zpev neurazil, nenadchnul……..
Cornell Bhangra – tak tohle rozhodne ne, jako porotce bych hned stisknula bzucak, takhle tam mohl hopsa hejsa predvadet kdokoli z divaku a nic by se nestalo, kde je ten talent…
Kieran a Finian – zase zpev a jeste sotva prumernej, zbytecne cislo
Mike Super – no nebudu tu Mertase trapit, tak se radsi zdrzim komentare:-)))) jinak Desmond urcite existuje, o tom neni pochyb, stejne jako ufoni, kruhy v obili, Loch Nesska atd..aspon maji vestkyne stale praci a porad se najde dost „hlupaku“ co jim duchy a ostatni blaboly basti i s navijakem:-))))
Adrian Romoff – tak nevim, zda je Mertas budouci ucitel hudby, ze dokaze rozeznat klavirniho genia, ja si tak odvazna bejt netroufnu..kazdopadne ten afektovanej valecek je nekoukatelnej, hrat urcite umi dobre, ale mistama do toho tloukl velmi nasilne a neprijemne, prislo mi, ze se chce hodne predvest a prepalil to, kdyby ubral mohlo to byt lepsi, nekdy je mene vice a tady to platilo
AcroArmy – zatim pro me nejlepsi vystoupeni, ale bohuzel stejne jako Mertasovi i mne silne pripominaji Spelbound, jen s tim rozdilem, ze Spelbound byl jeste minimalne o rad lepsi, v narocnosti prvku mnohem propracovanejsi, tohle byli zatim jejich zaci…mimochodem Spelbound povazuju za jedno z nej vystoupeni co jsem kdy v teto show videla…
Wendy Liebman – spim, spim, spim, az doplka tak me vzbudte
Sons of Serendip – co rict k hudbe, snad jen vymenit zpevaka…
Blue Journey – wow to byla nuda, nekdy si rikam, ze si Mertas dela legraci:-))) stinove divadlo miluju, ale tohle byl krok zpet, mnohem mensi narocnost, mnohem mensi napaditost, jen nijake tancovani na scene, tohle zvladnou kazdi dva prumerni tanecnici
Christian Stoinev – nevim co mam hodnotit..pejska asik ne, lepsi je kazdej druhej, vcetne nasi Aleny, narocnost prvku tez sotva prumerna, takove cislo co neurazi ale ani me nezvedne z kresla….

(edit okkvp – asi nějaký fail – okopírovaný merťasův rekap smazán)

2
Monika
Reagovat

okkvp – diky, jsem se lekla co jsem to odeslala. Jmena jsem kopirovala z clanku Mertase, Christian Stoinev je spatne zobrazen v clanku koukam, tak se mi to tam dostalo asi s nim…

3
okkvp
Reagovat

@Monika: aha, už taky opraveno

4
Monika
Reagovat

Kouzelnici jsou fajn, pokud jsou jejich kouzla originalni a narocna, v nekterych pripadech musi byt kouzelnik i hodne zrucny, aby divak nestihnul postrehnout co se deje. Bohuzel, takovych kouzelniku je hrstka, pro me osobne je vybornej Stevie Starr a jeste zabavnej. Nicmene tihle amateri s vykradenejma kouzlama v talentovkach fakt ne.
Jsem si to video pustila jeste jednou zpomalene, cca 3:53 je krasne videt dlane Mel a jsou stale ciste…..Co nasleduje potom? Cca 4:07 zasadni moment, kde se vse odehraje….Divak nevidi vubec nic, strasne rychlej zaber kameramana pryc (do te doby mohl divak vse videt, proc ten strih zrovna tento moment…) no a porota nevidi tez nic, kouzelnik je k ni zady….v dalsim case vidime Mel s rukama sevrenejma v pest, v te dobe uz ma davno cerne stopy na dlani a saskarice muze pokracovat….
A ty kecy kolem citis to, kde se te Desmond dotknul…proc asik na jeviste chodi stale porotci..chce-li byt kouzelnik objektivni, proc nehodi urcity predmet do hlediste a na podium nejde clovek, ktery ho chyti….
Ja bych pochopila, kdyby te Mertasi kouzlo jednoduche jako facka bavilo, ale rict, ze veris v Desmona jako budouci ucitel, to teda potes……

5
Monika
Reagovat

Nejlepsi na celem kouzlu je zacatek…. Mel citila jsi nejake dotyky? Ne. Auvajz, tak tohle je prekerka, to Mike rozhodne nechtel slyset, co si s tim pocit:-))))) No musi se zeptat znova, citila jsi nejake dotyky na pravem rameni? Mimochodem, uz takhle polozena otazka je zavadejici….Ano, konecne uspokojiva odpoved. Vsak taky aby ne kdyz se ji Mike prokazatelne dotkne v cca 2:00.

6
Willadraify
Reagovat

S tim Mikem s tebou Moniko tentokrat douhlasim..Me z letosnich kouzelniku nejvic bavi Mat…Mike nema ani charisma, ani prednes a ten jeho Desmont mi prijde totalne trapnej a pokud to jeste i vazne uci sve deti, tak je zralej na leceni…Jinak kouzlo s popelem si muzete pustit na you tube…;) je tam nekolik videi…napr. cca 13ti letej kluk to tam predvadi s cigaretou…
Jinak z peveckych cisel me nezaujalo nic..Paul se mi nelibi vubec, prijde mi falesnej a kdyby nebyl opevovany soldier, buhvi jak daleko by se dostal…
Wendy me bavila…:) rozhodne vice nez Dan, ktery postoupil do semifinale…
Acro army bezvadny..Christian me tez bavi, pekne telo, roztomily psik a jiste obtizna disciplina je kvalitni kombinace..Aspon pro me :)
Blue journey se mi libilo vice na castingu, tohle bylo vazne nic moc…nehlede na to, ze jsem si v zacatku myslela, ze zapomneli na stiny, kdyz uz tancili a za nimi bila zed…
No secteno, podtrzeno, zas tak uchvacena jsem timto dilem nebyla…

7
Willadraify
Reagovat

Jinak Anny je mi lito…Jaky ma hendikep a diky tomu zivot…Co se ale tyce zpevu, ten me bohuzel nezaujal od zacatku..A taky si myslim, ze byla poslana dal kvuli temto svym zachvatum..Nejdriv se musi vyrovnat se svou psychikou, aby se mohla naplno necemu venovat…
Adrian mi prijde sympaticky, ale je pravda, ze od chvile co mu spadly bryle, coz bylo hned na zacatku, mi to prislo moc afektovany…:/

8
Monika
Reagovat

@Willadraify: Mike mel i namale a to kouzlo mu vubec nemuselo vyjit… V momente, kdy se zepta Mel, zda citila nejake doteky na rameni je videt, ze chce rict neco ve smyslu…ano, dotknul ses me…V ten moment muselo Mikovi poradne zatrnout….Nicmene, okamzite ji skocil do reci, aby tu vetu nemohla dokoncit a reagoval slovy pockej, pockej, rekni jenom odpoved ano nebo ne…Myslim, ze v tu chvili Mel vedela oc tu bezi, jen mu nechtela pokazit tu traparnu. Pokud vam nekdo macha kolem obliceje rukama a do toho se vas dotkne, ten dotek ucitite zakonite, Tohle kouzlo je dost riskantni. Mike nikdy nevi, kdo se mu usadi na zidli a ne kazdej bude tak ohleduplnej jako Mel…
Blue journey – imho to nevychytali hned na zacatku, strasne dlouho tam tanci a na scene se nic nedeje, jsem si rikala..marja, to je nuda, to ma bejt jako cele….v ten moment vylozene ztratili moji pozornost

9
Willadraify
Reagovat

@Monika: Toho Mika jsem zase tak nestudovala…Nechce se mi moc verit, ze je to domluveny zrovna s lidmi, kteri to maji hodnotit..To uz bych pochopila spis nastrcenyho kamarada v publiku a na nem praktikovat kouzla…Jak rikam, podrobne jsem to nezkoumala, ale asi mas pravdu…S tou blue journey si vazne myslim, ze se nekdo zapomnel se stiny…A je mi divny, ze to nikdo z porotcu nekomentoval…Ani Mertas tady…Prece to bylo divny ne?

10
Monika
Reagovat

Pokud by nekdo mel zajem vedet, jak kouzlil Smoothini, tak je na YT excelentne udelane video, kde je vse krasne popsano a nazorne predvedeno…https://www.youtube.com/watch?v=Y-7aAzL9MSY

Sice jsou to zname triky, ale na adresu Smoothino bych podotkla, ze tady to aspon vyzaduje jiste umeni-bejt sakra rychlej a dokazat odvest pozornost od deni s rukama, tohle neni tak easy jako jako v pripade Mika.

Reagovat

@Willadraify a Monika: S tou Blue Journey. Ono se vám to zdá divné proto, že kamera (dle mého)začala pozdě snímat podlahu pódia. Vrchní kamera pracovala až několik sekund později, když už na podlaze běžela projekce… Schválně na to mrkněte, že jak tam na začátku tančí, tak pod nimi už běží projekce. ;-) Celkově ale tohle číslo bylo spíš lepší pro televizního diváka než lidi v hale, protože pokud tam neměli obrazovky, tak museli vidět prd…

Reagovat

@Monika: Moniko, nepředbíhej mi s rekapem. :-D Smoothiniho a celé poslední čtvrtfinále dneska nebo zítra pouštím ven. Nemusíme hned Smoothiniho provařit, ale jako video ok. :-D ;-)

13
Monika
Reagovat

@Merťas: Tak to video se tyka pouze stareho dilu-castingu Smoothiniho o nem uz jsi psal. Ten novej dil co chystas ve videu zachycen neni:-)))

Přidat komentář