Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 6.casting: Poslední díl z divadla! Kdo stihl nakonec ještě přesvědčit porotu? (rekap+video)

16. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=9920 w=615]
Poslední castingový díl deváté řady show Amerika má Talent je zde. Produkce má v zásobě ještě mnoho zajímavých lidí. Kouzelníka, kovboje, perverzního dědečka, originální hudební skupinu, zpěvačku, která se výborně popasuje s I Have Nothing, akrobaté, zvířata a prostě je ještě mnoho, co v tomto díle můžeme odhalit. A stále ještě tři porotci nevyužili svůj Golden Buzzer. Kdo vás zaujal na posledním castingu?

Postoupili:

Rogue

Rogue je mladý muž, který otevřel poslední castingový díl. Rogue bude kouzlit. Má docela těžkou konkurenci letos, protože si myslím, že Smoothiniho jen tak někdo letos nedá. Rogue se chtěl stát kouzelníkem od mala, byl inspirovaný těmi největšími kouzelníky své doby a vyvrcholilo to tím, že má svůj vlastní kouzelnický obchod. Jeho největším snem je, aby měl ve Vegas svou vlastní show. A v čem spočívá jeho umění? On to nazývá důvěrou v ženskou intuici. Na pódium si přizval, jako svou asistentku, Mel B. Vytáhnul čtyři velké sešívačky, jednu si nechal nabít, všechny hodil do pytle, Mel zamíchala a jednu po druhé měla Mel vzít, přiložit k hlavě a cvaknout. Spočívalo to v tom, že Mel měla prostě asi šťastnou ruku a Rogue měl štěstí, že neměl kov a díru v hlavě. Dobře vygradované a zábavné vystoupení. Zajímá mě, co předvede příště.

Emmanuel a Phillip Hudson

Tahle bratrská dvojice nám v jinglu prozradila, že jejich hlavní doménou talentu je, volně přeloženo, komediální rap. Na YouTube už má prý mnoho tisíc shlédnutí. Oba ovšem v zákulisí vypadali úplně jinak, než v čem se nakonec objevili na pódiu. Na legrační paškál si bráchové vybrali ženskost. Prostě předváděli typická afektovaná ženská gesta. Do toho pak spustili svůj sranda rap. Já se teda přiznám, já jsem moc nerozuměl, jak drmolili. Ovšem Howard jim už během vystoupen nadělil jeden bzučák a poté se ukázalo, že ani Heidi není s vystoupením úplně zajedno. Mel B a Howie si vystoupení užili, ale Howard a Heidi byli proti. To nakonec vyburcovalo Howieho, který bratrům natolik věřil, že zmáčknul Golden Buzzer. Bráchové nejsou špatní, ale dle mého by měli svůj výstup přepracovat a nějako vyvážit. Myslím, že by mohli být silní i jako stand-up komici a do toho jen zlehka mixnout ten rap. Když to vyváží, budou mít dobrý matroš a nebudou příliš trapní, tak by se jim ve čtvrtfinále mohlo zadařit.

Loop Rawlins

Loop vypadá na těžkého sympaťáka se vzhledem drsného kovboje z divokého západu. Však taky Loop ten outfit nemá jen tak náhodou. Jeho hlavní doménou je takový free ride s lasem. Loop narovnal svůj ostře řezaný a vypiplaný knírek a mohlo se jít na věc. Hned na začátku musím říct, že si Loop zvolil naprosto výborný hudební podklad, který mu udělal minimálně 40% vystoupení. Gradace u toho vážně fungovala. Loop předvedl pár super kousků s lasem, které stojí za shlédnutí a jen tak někde je neuvidíte. Pak si dokonce své laso zapálil a mělo to prvek nebezpečí. Osbně se mi to však s ohněm nelíbilo, protože se zapáleným lasem nedělal dobré triky, nýbrž s ním točil. Ale na postup to rozhodně stačilo. Jsem vcelku zvědavý, co má Loop v kapse ještě za triky.

Beach Avenue

Hudební skupiny to v Talentu nemají nikdy jednoduché. Nemají asi ten správný tah na branku, aby oslnili diváky. V Americe je to vůbec ještě těžší, kde jsou tisíce provinčních slavných či neslavných kapel, které se snaží v jakékoliv platformě urvat své místo na trhu. Beach Avenue si našli Talent, jako svou platformu pro zviditelnění a start nové a tolik vytoužené hudební kariéry. Velký plus ještě skupině patří za to, že si vzali svou vlastní píseň. A vystoupení se jim náramně povedlo. Dlouho jsem se takhle nebavil u skupiny v Talentu. Písnička mě zaujala hnedka v prvním tónů, zpěvák taky není hlasově k zahození a celkově bylo vystoupení výborné. Hlavní zásluhy na tom má samozřejmě velmi kvalitní, téměř rádiová písnička, která se fakt dobře poslouchala. Výborné vystoupení. Snad mají ještě v rukávu další podobné hitovky.

Joe Matarese

Joe je již několikátým stand up komikem v této řadě. Proč by ne, Američané to mají rádi. Joe má 46 let, dvě děti a chce také konečně si svým talentem vydělat nějaký ten dolar navíc. Na Joeovi se mi libí hlavně jedna věc, a to jeho hluboký hlas. Nejenže je mu dobře rozumět, ale hlas zní tak správně cynicky, že by mohl z fleku hláškovat. Jeho vystoupení se zakládalo na vtípkách o jeho věku a otcovství. Nezboural smíchy halu, ale bylo to příjemné vystoupení, které mi nevadilo. Aby mohl pomýšlet na další postup, tak dle mého ale musí trochu šlápnout na plyn.

Sal Gonzales

Salovi je 29 let a už toho za svůj život zažil dost. Po škole se dal hned do služeb americké armádě, v roce 2004 byl vyslán do Iráku, jenže bomba ho připravila o nohu. On je tak dnes válečným veteránem, který se snaží ukázat ostatním válečným veteránům, že život po misi není jen ve znamení depresí a různých poruch, ale že se také dá žít normálně. Trauma sice nikdo nevymaže, to je dle mého čitelné i ze Salových očí, ale dá se aspoň nějak žít. Američané si také svých hrdinů velmi váží, výmluvná byla reakce v divadle, kdy dostal ihned standing ovation. Druhé ovace ve stoje si vysloužil svým zpěvem. Sal má perfektní barvu hlasu, která je schopna posluchače uspokojit a zpříjemnit mu chvilky poslechu. Výborný hlas a jeho životní příběh ho poslali do dalšího kola.

The Birdman

Na pódiu se objevil chlapík, který téměř čtyřicet let trénuje všemožné ptactvo k jakýmkoliv kouskům. Porotcům a divákům přivedl papouška jménem Tica, který prý má neuvěřitelně velkou slovní zásobu. A musím říct, že papoušek byl už několik dílů nazpět ukazovaný v ukázkách a čekal jsem něco mnohem lepšího. Papoušek cosi klábosil, cosi zpíval, ale takovej vodvaz to určitě nebyl. Myslím, že jsem za svůj život viděl lépe mluvící papoušky i u nás v Česku. Trénovat ptactvo je určitě dřina, ale Tica je zřejmě ještě jeho slabší kousek. I když chlapík říkal, že je to jeho nejtalentovanější pták.

Dragon House

Myslím, že letošní americký Talent zatím neměl žádnou robo taneční skupinu. Tato parta chlapáků to chtěla změnit. Jejich vystoupení se mi moc líbilo. Mělo to šťávu, drajv a zajímavé prvky, které mi náramně připomínali britské Diversity. Tahle vystoupení mě vždycky baví.

Kelli Glover

Kelli je mladá a krásná slečna, která se v americkém Talentu objevila už před pěti lety, kde měla konečnou v Las Vegas kolech. Její hlavní doménou je zpěv. V roce 2014 se konečně zmátořila a přišla znovu zkusit přetavit svůj talent v úspěch. Vzala si k tomu těžký kalibr, I Have Nothing. Song ošlehaný všemožnými soutěžemi možná už někomu leze na nervy, ale když se toho zhostí někdo, komu song vážně sedne, tak se to prostě neoposlouchá. Aspoň mně ne. Kelli to odzpívala naprosto čistě, úplně s grácií a jednoduchostí, jakoby to byla brnkačka. Hlas má naprosto nádherný a vůbec mi nevadí, že je to zpěvačka velkých songů, které po soutěžích padnou jako střelené laně. Když bude v dalších kolech zpívat podobně, tak by nemusela hnedka skončit, protože Američané mají rádi velké zpěvačky a lidé s tímto talentem to v tamní show mají vcelku jednoduché. Uvidíme, co bude dál. Každopádně Kelli se mi moc líbila. Super vystoupení.

Darik Santos

Darik na první pohled vypadal na pěkného loosera. V úvodní ukázce si to musel myslet snad každý. Navíc když na sebe prozradil, že bude vykládat vtipy. To už hodně naznačovalo. Ale někdy zdání klame. Jakmile přišel na pódium, tak kupodivu něco ve vzduchu mu přálo a byl vtipný. Bál jsem se toho, že bude trapný, ale bylo to vtipné. Už jen v úvodním rozhovoru, kdy na sebe prozradil, že dělá hlídače na prázdném parkovišti. Má přítelkyni, kterou chce požádat o ruku, ale nemá peníze. Po rozhovoru se pustil do svého vystoupení a to také nebylo špatné. I když to nebylo úplně top, tak se člověk dá pobavit. Nedá se říct, že by hala padala úplně smíchy, ale smáli se. Občas to trochu zadrhlo, ale šlo to. Myslím si ale, že v tomto ročníku jsou lepší stand up komici a v dalších kolech to bude mezi nimi bitka, kdo půjde dál. Darik zatím patří k těm slabším.

Ray Jessel

Ray má 84 let, má manželku a hrozně rád píše písničky o romantice. Sympaticky vypadající děda byl výbornou tečkou na závěr castingů. Ray si vtipně pokecal s porotci a mohl jít zpívat. Písnička začala hezky romanticky. Potkal jsem jednu dívku, byla krásná, měla hezký úsměv, ale mělo to jeden problém. Měla penis. A tím děda Ray rozsekal celý sál. Zpíval dál o tom, jaké to mělo další problémy s oblékáním a že „nádobíčko“ dotyčné bylo větší než jeho a tak dále. Děda Ray zkrátka zabodoval, výborně zafungoval moment překvapení. Nevím, jestli to už bude fungovat v dalším kole, protože už víme, co přijde, ale ať to děda zkusí. Třeba se to povede.

Nepostoupili:

K.Lyn Baker

Americká produkce umí perfektně diváka mystifikovat. Ona v úvodním jinglu dokáže diváka vždy úplně svést na úplně jiné očekávání, která se pak rozchází s realitou, vy koukáte s otevřenou pusou, že jste se nechali nachytat. K.Lyn byla podkreslená hudbou z Bídníků a leckomu naskočila na mysl Susan Boyle. Všechno by u K.Lyn sedělo. Podivínská paní a třeba překvapí zpěvem jako Susan. Mohlo sice už naznačit její rozjímání nad karaoke, ale že to bude šílená verze Bad Romance, to jsem vážně nečekal.

TOP 3 nejlepších

1, Beach Avenue, Kelli Glover
2, Ray Jessel
3, Joe Matarese

Hodnocení 6.castingového dílu

Poslední castingový díl patří k těm lepším. Byla tu opět velká škála talentovaných lidí, kteří se snažili zaujmout, a nebyla to jen pouze kategoriální koláž. Člověk se zasměje, zaposlouchá, podívá. Prostě, kdo má rád Talent jako takový, tak se baví. Američané, stejně jako Britové svou show dělat umí. Co se musí Amíkům ale vytknout, je nulová práce s Golden Buzzer. V Británii to dokonale zafungovalo, tady nic. Máme využité vlastně jen dvě místa. Takže, castingy máme za sebou a v dalších rekapech se podíváme, kdo přežil Judgement week a konečně nakoukneme do čtvrtfinále.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Frantiszek
Reagovat

Beach Dragon- Toto vystoupení fajn. Je těžké vytvořit tady něco originálního. Pohybů není nekonečno. Snad to i příště sesstaví takhle zajímavě.
Beach Avenue- Chytlavá věc :)
Kelli- Opět jsem slyšel jen kousek. Z toho můžu říci, že výšky dobré, ale hloubky a celkovou práci s hlasem tedy posoudit nemůžu. Uvidíme dál

Nevím, jestli si s tím Salem děláš legraci, ale to opravdu výborný hlas není. Slyšet bylo jen kousek a navíc dělal psí kusy a zakryl tím nedostatky (ne všichni to ale spolknou)

Přidat komentář