Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: Kdo postoupil do TOP 48? (rekap+video)

17. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=9921 w=615]
V dnešním rekapu se podíváme na Judgment Week čili něco jako Velký Třesk. Dozvíme se, kdo postoupil mezi nejlepších 48. Bylo k vidění i několik zajímavých vystoupení, ale také špatná rozhodnutí nebo ta, se kterými minimálně nesouhlasím. Ale co naplat. Nikdy nikdo s výběrem asi nebude spokojený. Takže, pojďme se podívat, kdo se probojoval do čtvrtfinále.

Judgment Week se natáčel v New Yorku a bylo to rozděleno na dva, hodinu a půl dlouhé, díly. Rekap zahrnuje oba díly. Tato část soutěže s sebou nese i malou kontroverzi. Mělo se natáčet před živým publikem, ale mělo to jeden háček. Ono produkci přišlo málo lidí do hlediště, a tak se po třech natočených lidech rozhodla, že natáčení před publikem zruší a zvolí jiný styl bez publika. To prozradil Howard Stern ve svém radiové show.

Na začátku porota vybrala osm až deset lidí, které poslala rovnou do čtvrtfinále. Dalo by se říci, že se s rozhodnutím dalo souhlasit. Zatím to žádný provar nebyl. Poté porota konečně zasedla, měla rozdělené lidí do patřičných kategorií a mohlo se vybírat dál.

Ještě jedno malé vyjádření ke Golden Buzzer. V Americe byl de facto úplně k ničemu. Sloužil jen jako záchrana toho dotyčného na castingu, když bylo nerozhodné hlasování. Vstupenka do live shows to nebyla. V Británii se tedy toto vydařilo mnohem lépe.

Kouzelníci

Celý proces vybírání otevřeli kouzelníci. Letos velmi sledovaná kategorie, protože ve svých řadách mají schopné kouzelníky. Trochu jsem se lekl, že mezi nimi nebyl velký talent Smoothini, ale posléze jsem se dočetl, že on už byl do čtvrtfinále vybrán předem. Představila se nám tedy čtveřice kouzelníků. Mike Super, Psycho Jack, Franklin Saint a Mat Franco. Všichni vyjma Psycho Jacka ukázali dobrá kouzla, nad kterými zůstal rozum stát. Psycho Jacka poslali rovnou domů. Porota to měla hodně těžké. Minimálně Mike Super a Mat Franco si postup zasloužili. Avšak nakonec postoupil jen Mat Franco.

Mike Super

Franklin Saint

Mat Franco

Variety umělci

Variety umělci jsou tací, kteří zastupují řekněme bizarnější zábavu či dělají něco, co nejde zařadit do nějaké kategorie. Takže jsme tu mohli vidět kovboje Loopa Rowlinse, který hbitě ovládá laso, iron man J.D.Anderson, 93letý Mighty Atom, který má velmi tvrdý chrup, Juan na kolečkácčích, jojo man John, prasátko a pániček z NASA, Dustin DOJO a Hudson Brothers, kteří oba měli Golden Buzzer, starý Robin Hood a skákači přes švihadlo. Abych pravdu řekl, tak se zadařilo jen některým a porota tak měla vcelku jednoduchou práci. Dál prošli výborní Flight Crew Jump Rope, kteří skáčou přes švihadlo. Vtipný Juan Carlos na kolečkáčích. Kovboj s lasem Loop Rawlins, který ukázal lepší show než na castingu. A iron man J.D.Anderson, který drtil všechno, co mohl.

Flight Crew Jump Rope

Loop Rawlins

Juan Carlos

J.D.Anderson

Komici

Kategorie komiků měla pouze tři členy, z toho dle mého nebyla ani jedna extra výrazná osobnost. Dával jsem šanci hlavně Joeymu, ale on těžce neuspěl a bylo jasné, že asi neprojde. Prostě jeho vtipy nefungovaly. Takže postoupila umlaskaná Wendy a podivín z parkoviště Darik.

Darik Santos

Wendy Liebman

Hudební skupiny

Hudební skupiny byla velmi slibná kategorie, kde se objevila celá řada velmi dobrých skupin. Měl jsem mezi nimi osobního favorita, The Beach Avenue. Pak tu byl The Willis Clan, bratři Kieran a Finian, Jonah Smith, který musel na poslední chvílí shánět bubeníka, Sons of Serendip a Livy, Matty a Sammy. Většina skupin odzpívala parádní hudební kousky. Nejméně mě zaujala bratrská skupina, která chtěla ohromit originalitou, ale moc se jim to nepovedlo. The Beach Avenue naopak znovu vytáhli výborný song a byli jasnými favority na postup. The Willis Clan a ostatní také zazpívali moc dobře. Tady mě porota naštvala, protože výborní The Beach Avenue neprošli dál. Nechápu. Skupina, která má veliký potenciál, výborné písničky, publikum na ně kladně reagovalo a do čtvrtfinále se nakonec nedostali. Velká škoda. Dál postoupili The Willis Clan, Sons of Serendip a Livy, Matt a Sammy.

The Beach Avenue

The Willis Clan

Sons of Serendip

Jonah Smith

Kieran a Finian

Livy, Matt a Sammy

Děti

Děti byly rozdělené na zívající děti a variety. Já jsem je v tomto případě spojil do jednoho bloku. Za zmínku z variety stojí jen Adrian Romoff, který hraje v devíti letech parádně na klavír. Postup si zasloužil. Pak už tu jsou jen zpívající děti. Ze čtveřice nepostoupila pouze příliš precizní Grace Ann, ale kdyby bylo po mém, tak bych pustil asi jen výborný Quintaviouse. Mara mi připadá stále moc afektovaná a Julia mi nesedí osobnostně ani hlasově.

Adrian Romoff

Mara Justine

Julia Goodwin

Grace Ann Gregorio

Quintavious Johnson

Akrobaté

Akrobaté měli také jen čtyři členy. Výrazným favoritem byl asi nejspíš Christian Stoinev, který si nakonec postup s pomocí malého psíka vybojoval. Následovala ho AcroArmy. Ostatním dvěma se vystoupení nepovedlo úplně stoprocentně.

Christian Stoinev

AcroArmy

Taneční skupiny

Taneční skupiny měly také pár želízek v ohni. Souboje byly vcelku napínavé. Nakonec jich postoupilo celkem pět. Z toho dvě byly rovnou odeslány po vystoupení rovnou do čtvrtfinále a ani nemuseli čekat na poslední verdikt. Těmi prvními byla taneční, čistě pánská dvojice John a Andrew. Druzí byli salsa tanečníci, kteří postoupili i přes drobnou chybičku také hned, Baila Conmigo. Do čtvrtfinále je doprovodili stepaři Sean a Luke, Dragon House a Jasmine Flowers.

John a Andrew

Baila Conmigo

Sean a Luke

Dragon House

Jasmine Flowers

Zpěvačky

Tato kategorie měla jasné favoritky, které do puntíku splnily to, co se od nich čekalo. Tedy minimálně dvě, Emily a Kelli. Obě zaslouženě postoupily. Doprovodila je ještě Anna, ale kdyby bylo po mém tak bych ji dál nevzal.

Emily West

Kelli Glover

Anna Clendening

Zpěváci

Asi největší souboj mezi sebou svedli zpěváci. Tam bylo hodně kvalitních zpěváků. A porota mě zase trochu nakrkla, protože její finální výběr je dle mého to nejslabší, co z dané kategorie mohli vymačkat. Osobně bych nevzal Miguela a Sala, protože mi oba přijdou hlasově nevýrazní. Ovšem první jmenovaný postup urval. Dál si postup hlasem zasloužil Frank, Jaycob, Paul a i ten Justin. Avšak porota nakonec vzala pouze Miguela, Jaycoba a Paula. Velká škoda pro celou kategorii. Mohlo jich jít více, protože na postup měli.

Justin Rhodes

Frank

Sal Gonzales

Jaycob Curlee

Miguel Dakota

Paul Ieti

Kdo obsadil 48 místo?

Obsazení vybírali diváci na internetu, kde se vybíralo ze tří videí. To s nejvíce hlasy postoupilo. Ale dotyčného si představíme až ve čtvrtfinále.

To není všechno?

Do čtvrtfinále postoupila ještě další celá řada vystoupení, ale ty většinou prošli do live show rovnou, takže se v New Yorku nemuseli prát o místo.
Od zítřka už pojedu čtvrtfinále a tenhle týden konečně srovnáme krok s americkým vysílání.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Retta
Reagovat

le 06 mai 2010 : Article du FN11 modifié !C’est avec diÃtcs©rion, mais efficacité que l’article a été enfin modifié. Je viens de le constater ce matin. Je remercie les responsables de ce changement ainsi que tous ceux et celles qui ont participé à cette « offensive » vis à vis des droits d’auteur.

Přidat komentář