Panáček v reality show

MasterChef 2020 (9,10): 1. získaná imunita a 1. venkovní výzva

4. Březen 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch_910

Od oznámení boje o imunitu uběhl týden a my stále nevíme, kdo se stane jejím držitelem. Zato ale víme, že ten, kdo jí získá, ji bude moci využít kdykoli předtím, než se začne rozhodovat o tom, kdo soutěž opustí. Také jsme již přišli o jednoho ze soutěžících. Kdo se stal tímto nešťastníkem?

Krátká rekapitulace minulého dvojdílu

Středeční epizoda přinesla boj o 3 místa ve hře o imunitu. Nejprve dostali soutěžící před sebe jednu pro ně veledůležitou, soukromou fotografii, podle které měli uvařit libovolné jídlo. Nejlépe se s tím poprali Ivka, Pavel a Pája. Ostatní ve hře o poslední místo na balkóně bojovali v knedlíkové výzvě, která nejlépe vyšla Jitce.

Čtvrteční díl byl na houby. Tedy pardon, o houbách. Dvanáctka zbylých soutěžících nejprve musela poznat co nejvíce ze 17 hub, poté si každý na základě svého výsledku mohl přijít jednu z nich vybrat. Houbová výzva soutěžícím nijak extra nevyšla a porotci jen se skřípěním zubů zachránili desítku soutěžících. Omara s Vladimírem by ale zachránil jen zázrak. A ten taky v půli jejich cesty ze soutěže nastal, kdy jim Kašpárek dal další šanci. Oba se tak museli pustit do vaření, které sám Michelinský kuchař vedl. Tato výzva se povedla oběma, o krapet horší byl ale přeci jen výkon Vladimíra, který se tak stal prvním vypadlíkem řady roku 2020.

Krátké povzdechnutí

Toto je web pořadu MasterChef. A toto je web pořadu Peče celá země. Určitě všichni vidíme ten propastný rozdíl. Zatímco u pečení si můžeme přečíst skoro o všem, co se v uplynulých epizodách šustlo, u MasterChefa jsme omezeni jen na videa. Info o soutěžích? Nula! Recepty? Nula! Co je vlastně MasterChef? Koukni na video! To je opravdu tak těžké připravit něco i pro ty, co nechtějí jen čučet na videa (proložená reklamou, samozřejmě)?

Krátké video na závěr

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 38
Reagovat

Nevěřím, že porotci nepoznali, čí je která křepelka. Ivka je mi po dnešku s těmi houbičkami, krémíčky + všemi zdrobnělinami ještě víc nesympatická.

2
Monika
Reagovat

Tak ono to bylo poznat ci je ktery talir. Od pohledu i od kombinaci, ktere pouzili. Podle me se k tomu postavili tak, ze Ivka neudelala chybu a tak ji to dali. Pouze v pripade, ze by jidlo opravdu nebylo dobre, kuchar by imunitu neziskal. To prvni kolo imunity je urcite tezsi.

3
Monika
Reagovat

Jinak hrozne fandim Pavlovi, zatim prochazi soutezi jako suveren, naprosta jistota. Vlastne si ani nepamatuji, jestli v minulosti mel nekdo tak hladky prubeh soutezi.

4
Wally
Reagovat

Zbytečný díl. Akorát se Ivka s Hugoušky, Kvídy, modlícími ručičkami a skoro tanečky dostala na úroveň Kateřiny. A začíná být velká konkurentka Pavlíny.:D))

5
Jitka
Reagovat

Mně se tento díl líbil. Byl hodně o vaření a musím říct, že byli všichni 4 opravdu dost šikovní. Všechna jídla vypadala skvěle a ikdyž si myslím, že jasně poznali od koho je jaká křepelka – mám v pyré musel být jasným signálem, tak mi to nevadí. Pro jihlavskou restauraci je to reklama i tak a Ivka to jídlo dala podle nich skvěle, tak proč ne. Jediné co mi vadí, jsou „divné“ komentáře pánů šéfkuchařů. Nějak mi letos přijdou až jako hodně hodně expresivní. U Přemka mám za něj chvílemi pocit trapnosti. Nevím, zda mi to minule tak nepřišlo, ale letos je to fakt dost přehnaný.

Reagovat

@Monika: Nabob Pája a hladký průběh? Vždyť ho měli plné zuby už na castingu díky jeho aroganci (v reálu je ještě horší), Punčochář byl jediný, kdo ho protlačil, chtěl vidět, zda vůbec umí vařit. Pavel si poradit nedá, on si myslí, že je ředitel zeměkoule, zatím mu to vychází.

7
Nika
Reagovat

@Ajda: Jsou tam dva soutezici jmenem Pavel. Zatimco Paja je naprosto nesympaticky a arogantni debil, i kdyz varit asi docela umi, Pavel (jak ho jmenuji kvuli rozliseni), je uplny opak reditele zemekoule a veliky sympos.
Btw, kulturistka Ivka mi leze krkem od prvniho dilu. Jeji zdrobnelinky jsou na facku a prijdou mi k jejimu maskulinu navic hodne legeacni😂

8
Mila1
Reagovat

No přiznám se, že včera mne to moc nebavilo a na křepelky jsem se už nedívala.
Z těch čtyř, co soutěžili o imunitu, se mi nejvíc líbila nenápadná Jitka.
U Pavla mám pocit, že je strašný nervák a nevěří si (a pak podá parádní výkon), Pája si naopak věří víc než je zdrávo a jeho výtvory zas takový zázrak nejsou.
Ivka mi je pořád docela sympatická, ikdyž jistou podobu s Kačenkou už také shledávám.

9
Wally
Reagovat

Hlavně rozlišení obou Pavlů mělo být obráceně. Tedy pokud nechtěli Páju zesměšnit. Ty rizota měli dělat stejná. Houbové musí být vždy chuťově nejvýraznější.

10
Ajda
Reagovat

Rizoto miluji a pokud je v nabídce, mám jednoduchou volbu. Čekala jsem, že už jen podle komentářů vyhraje sépiové, tam trefit chuť je daleko těžší, než u klasického houbového. Ale porotci zjevně milují vlezprdelní typy, takže vyhrála herečka Ivka. V porotě by to chtělo aspoň jednu ženskou.

11
Lady XL
Reagovat

Tak já taky Ivku nemusím. Její vývárek a jiné zdrobněliny mi nahání už husí kůži. A fakt k té tetované svalovině to je tedy kontrast :-). Držela jsem palce sépiím…, ale holt jednak chtělo trochu toto „vývárku“, aby bylo vláčnější a pak héérečka zamrkala řasami, zachichotala se a bylo… Vaření proti profíkovi je sice dobrý nápad, ale vždy tam pak bude skulina pro to, vybrat vítěze, jakého chce poroto, tj. zda budou chtít, aby dotyčný získal odznak…. Je naprosto jasné, že je poznat jídlo od profesionálního kuchaře (a nemusel tam být ten mák), ale i složitostí jídla se to dalo odlišit. Takže si pan kuchař udělal promo, produkce zabila čas a výsledek byl vlastně jasný už dopředu. Teď aby odznak neprokaučovala.,,,
Nejhezčí okamžik včera – poučování od Omara, co a jak se má udělat a nevěřící pohled Punčocháře na něj… :-). Pak už to nevydržel a elegantně ho setřel :-D :-D.

12
-Vicky-
Reagovat

Celý díl byl nějaký pofidérní. Soutěžili s rizotem, ale každý měl jiné zadání. A pak ta komedie s křepelkou, u které prý porotci nevěděli, kdo kterou dělal. To jim tak věřím, ty použité suroviny byly zcela jasné.

13
Ajda
Reagovat

@Lady XL: Nesetřel ho Přemek? Omar mi tam chybět nebude, ten dlouho nepobude. Doufám :D

14
Lukša
Reagovat

Včerejší díl ušel, vadí mi ale roztahanost, čtveřice byla vybrána minulou středu a konečný verdikt známe až po týdnu. Křepelku porota určitě rozeznala a Ivku plánovali vybrat, stačilo výzvu nepohnojit :-) Jsem zvědav, jestli se o imunitu bude ještě hrát a zda se stane, že ji soutěžící nedostane.
Mnohem lepší díl bude ale dneska. Venkovní výzvy zbožňuju, konečně se dostaneme ze sterilního prostředí. A někdo si tu přál vidět Pavlínku v roli kapitána, tak to se dneska splní.

15
anonym
Reagovat

@Lady XL: Mám pocit, že ho uzemnil Přemek. Ale ono je to jedno, každopádně Omar zasloužil.
Líbil se mi oddaný pohled Přemka z nížin na Hejlíka, jako dítě, které zbožně kouká na velkého tátu, který přepral tygra :-) Další moment, kdy Ivce říkal, že v životě neměl lepší křepelku než od ní :-)
Ivka už s rizotem nějak zvláštně prošla, sépiové bylo určitě složitější, houby jsou běžná potravina, ale sépie opravdu ne. A křepelka to všechno dorazila :-)
Dnešek snad bude o něco lepší, včera se mi to nezdálo fér.

16
Lady XL
Reagovat

Musím říct,že mne Pavlínka dnes překvapila a to mile. Tedy na pár okamžiků. Jak jí dají prostor k mluvení a kameru k tomu… tak to je na vypnutí tv…😥. Ale když musí makat, musí se soustředit,tak je hned snesitelná. A tým vedla dobře. Překvapilo mne 2.místo modrých… ten zmatek, prostě celý Omar. Chytání ryb byla dobrá sranda.

17
Wally
Reagovat

Pavlína jako dobrý manažer dnes dostala čtyři lidi na balkon. Ano, její velká zásluha byla, že se nikomu do vaření nepletla.

18
Mila1
Reagovat

Včera se mi to moc líbilo.
Předně – Přemek ve žlutém úboru vypadal jak nějaká postava z Večerníčku, mooc roztomilý :-)
K jednotlivým družstvům – modří a Omar. Tušila jsem, že to bude průšvih. On Omar rád mluví, ale o jeho schopnostech a speciálně manažerských schopnostech pochybuji od začátku. Navíc měl v družstvu sebestředného Páju, který ho neváhal shazovat kritickými řečmi, ale na druhou stranu – on jediný v tom družstvu něco pořádně dělal.
Červení – překvapila mne Pavlína. Rozdělovat práci umí dobře a tím, že minimálně vařila, přispěla k vítězství svého týmu. Ukázalo se, že Ivka a Chilli jsou týmové hráčky a hlavně – měli Pepu a ten jim to vyhrál. Taky bylo vidět, že ukočírovat dědka nebývá lehké a bylo dobře, že měl jeden úkol a do dalších se nepletl.
Tým Jitky. Asi moje srdcovka, protože tam byli lidi, kteří podle mne vaří zatím nejlépe. Jitku obdivuju za její klid a výborné nápady. Romana mám ráda pro jeho hlášky a taky pro invenci, kterou dokáže do jídel dát. Škoda, že nevyhráli.
Fakt mi ten včerejší díl zvedl náladu a těším se za týden na vyřazování. Mými favority na sestup je Omar nebo nevárazný Vašek.

19
Lady XL
Reagovat

@Wally: Ano, stručněji jsi vyjádřila, to co jsem chtěla říct já…, nikomu se nepletla pod ruku a vybrala lidi podle jejich schopností (na konkrétní jídlo). Jen pak ta závěrečná řeč – „já dostala lidi na balkon“…, měla dodat – „jako manažer“, ale vyznělo to, že ona vše dobře uvařila a proto tam jdou. Mám dojem, že ani moc nevařila, že to koordinovala (což ale kapitán má dělat).
Překvapilo mne, že se Ivka upozadila se svým egem. Původně byla navržena na výlov kaprů, pak nahlásili Chilli. A vůbec se v průběhu soutěže tentokrát moc neprojevovala. No jen dobře… Původně jsem si totiž říkala, že tento tým bude mít problémy se vzájemnou komunikací, protože tam byly silné individuality (Pavla, Ivka, Dědek…), ale klaplo jim to. Zato Omar, ten už je na „přestlamu“… Minimálně 2x proříznout žluč!!!?? Vykuchat kapra jsem zvládala (pochopitelně v pomalejším tempu) jako dítě školou povinné a nikdy jsem žluč neprotrhla a nejsem žádný zázračný kuchař, prostě mne bavilo pomáhat s kaprem…
Jo a omlouvám se za minule, máte pochopitelně pravdu – Omara sepsul Přéma!! Nevím, jak jsem přišla na Méďu Honzíka…. :-).

20
Lady XL
Reagovat

@Mila1: Hezky napsané :-).
Ještě chci napsat, že se mi opět líbí, když ukazují něco od profíků. Konečně člověk něco vidí, co případně může použít u sebe doma… Tady práce s kaprem byla poučná (no minimálně vím, že kapra zabíjím a kuchám a čistím dobře :-)) ). Zkrátka tento díl stál za to a vynahradil ten minulý.

21
Kami
Reagovat

Tak se po delsi dobe zapojim do diskuze :-)
Na MS jsem se tesila jak mala, nemam uz 9 let tv bednu a na tenhle porad pak vzdycky rychle sjizdim online ze zaznamu. Ale k veci:

Pavlina mi prijde ok. Neni to uplne miss sympatie, je trosku afektovanejsi, ale libi se mi, ze se za sebe nestydi. Proste neco chce a jde si za tim. Navic je pro to ochotna hodne udelat, obetovat, naucit se. Ma kulinarske napady a jsem rada, ze vcerejsim vedenim tymu si to u par divaku vyzehlila.
Naopak si myslim ze Omar je na chvostu, tomu to mele nejvic jak je nej a top a co chce, ale zda se, ze o tom opravdu jenom mluvi..

Nejvetsi „fanousci“ jsou pro me Jitka a Roman. Sympataci. Akorat Jitka podcenila pro koho se vari. Jak casto rika Zdenda Pohlreich – sikovneho sefa zabilo jeho ego. Varili pro sebe a svuj dobry pocit, ale stravnici, dnesni mladosi to proste neoceni.

22
limbora
Reagovat

Teprve dneska jsem se podívala na středeční díl, který se mi fakt nelíbil, na včerejší se však těším. Nejvíce mne na tom středečním, kde se z odznáčku imunity dělalo něco na úrovni zisku Nobelovky či Hrdiny protifašistického odboje zaujala věc, která se povedla určitě náhodou, neplánovaně a bez jakýchkoliv postranných úmyslů. Jsem přesvědčena, že to bylo kouzlo neplánovaného že zrovna Pavel dostal sépiové rizoto, které, jak jsme viděli, bylo černé. To se fakt nedá předem vymyslet, ale zasmála jsem se. A souhlasím se všemi, komu jde diblíkovská Ivka na nervy. O všem oceňuji, že Dědkovi poděkovala za radu s lanýžovým olejem. A pro střihače plus, že to tam zakomponoval. Dědek na hrad. Pardon, to už ne:-)))

23
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Když Pavlína řekla, že dostala lidi na balkon, tak jsem si vzpomněl, jak vybírali suroviny. Pavlína pobíhala po voze jako splašená slepice a všechny potraviny jí musela diktovat Chilli. No- manažerka jako hrom. Kdyby ji nechali vařit, tak by po ní zbyla asi zase spálená pánev. Jinak Přemek je už na ránu. Jak oslovil jednoho rybáře „chlapečku“, tak jsem čekal, že „chlapeček“ vstane a jednu mu natáhne. Forejtovi moc narostl hřebínek a cítí se jako velká hvězda, která se může navážet do lidí. Potřeboval by nejspíš dostat na hubu aby se vzpamatoval.

24
Prochor
Reagovat

@Mila1: Moc roztomilý díl. Mohli jsme se dívat jak uřezávají kaprům hlavu za živa. Nechápu proč neukázali správné zabíjení všem třem týmům.

25
Mila1
Reagovat

@Prochor: Ale já jsem psala, že Přemek byl roztomilý :-) ne to zabíjení kaprů..

26
-Vicky-
Reagovat

Myslíte, že fakt všichni dostali třikrát tři chody? Tedy od všech týmů? Nejdříve snědli od jednoho, pak šli k druhému a pak zase k třetímu? Trochu mi tady chybělo vzájemné porovnání, dali tam jenom pár krátkých výpovědí k některým jídlům…

27
Lukša
Reagovat

@-Vicky-: Ochutnat museli všechny tři, jinak by nemohli hlasovat. Ale ze střihu to opravdu vypadalo, jako by každý jedl pouze u jednoho týmu.

28
anonym
Reagovat

@Prochor: Asi s tebou poprve souhlasím na 100% :-) Přemek roste, ale jen pro sebe, jinak je to takový malý pokřivený vodníček, u toho rybníku neměl chybu :-)

Jinak jsem tedy fakt čučela, že neumí pánové zabít kapra, tedy bácnout, uříznout hlavu, vykuchat. To umím i já, tedy kromě toho bácnutí, tam mám problém. Stejně tak udělat filetky, oni znají jen mražený polotovar? Tak to je hodně špatně. Ještě bych jim dala vykuchat krůtu. Ať se umělci předvedou. Úsměvný Pája, který zná a umí a výsledek švonce kapřího masa :-)

29
Lady XL
Reagovat

Byla jsem překvapená,že jich moc neuměli zabít a vykuchat kapra. Je poznat,že si ho čím dál víc lidí nechává zabíjet a vykuchat při nákupu…😣. Mohli by pak vědět, že i když se kapr „hýbal“, nebyl už živý. I dědek to připomínal… Nervy jsou dlouho živé. Jsem sadista,dala bych jim příště zabít a stáhnout králíka 😁😁

30
Wally
Reagovat

@Lady XL: Tak zabíjet bych je nenechala, na to mi je těch zvířat líto. Ale stáhnout ho a vyvrhnout klidně. Nebo oškubat a vykuchat drůbež.

31
anonym
Reagovat

@Wally: Zabíjet taky ne, tam by to zvládl možná Dědek, ale jen možná. Vykuchat pořádnou krůtu, na to bych se ráda podívala. Oni mají problém poznat, kde je žluč, tedy většina, ať některým nekřivdím.

32
Ina
Reagovat

Že si neporadili se zabíjením kapra, to mě teda hodně překvapilo. No a Omar s tou žlučí, fakt na ránu. Pavlína měla štěstí, že ji vybrali dobré kuchaře. Mě přijde, že má všechno jen nabiflované, ale pro vaření nemá tu invenci a talent a ta její nezdravá ctižádostivost, fuj. Asi ji to baví, a to bude tak všechno. Ale pro schow je to vděčný objekt, takže mi tam bude strašit hodně dlouho. To k Pavlíně. Jinak byl poslední díl skvělý, bavila jsem se .

33
Mila
Reagovat

Přemek je stále důležitější, často mi už leze na nervy. V jeho restauraci jsem nebyla, nevím, zda je tak výborný kuchař. Radka Kašpárka znám osobně už z dřívější doby, talent a fajn člověk. Ten třetí Méďa Béďa je pohodový vtipálek.

34
Wally
Reagovat

Budou dnes s francouzským mistrem žabí stehýnka nebo šneci?:D)))

35
Remaxik
Reagovat

Ahoj, vím ze to sem úplně nepatří, ale netušíte kam zmizel z primy Supersef?? Diky

36
Wally
Reagovat

@Remaxik: Byly natočena 4 díly a již byly odvysílány.

37
Pruhovaná
Reagovat

@Mila: Já v jeho restauraci byla. Jídla jsou naprosto skvělá, obsluha moc příjemná, vidíte do kuchyně, kde není žádný spěch, ale klid a soustředění. A když je šéfkuchař přítomen, nedělá hvězdu a je milý. Je dobrej.

38
Mila
Reagovat

@Pruhovaná: Díky za zprávu, ráda vyzkouším, až budu poblíž. Dívala jsem se na jídelní lístek a nějak nechápu, co si mám představit pod přílohou seno -snad to skutečně není suchá tráva?:-)

Přidat komentář