Panáček v reality show

Co nového nám přinesli soutěžící nebo porotci pěveckých reality show? (1)

23. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: American Idol, X Factor

[singlepic id=8678 w=615]

Jelikož dost často sleduji, co nového vydali vítězové, finalisti nebo porotci různých pěveckých reality show, rozhodl jsem se, že budu jednou za čas zvěřejňovat výběr novinek, abyste o nic nepřišli. Samozřejmě že ale nepostřehnu všechno, tak pokud byste věděli o něčem dalším, podělte se s námi. Co na tyto písničky říkáte? Myslíte si, že některá z nich má šanci na to být hitem? A která z nich se absolutně nepovedla? Vaše názory si rád přečtu v diskuzi.

 

Phillip Phillips – Raging Fire

Vítěz 11. řady American Idol představil první singl z druhého alba.

 

Little Mix – Word Up!

Vítězky 8. Série britského X Factoru vydaly cover písně Word Up! pro charitativní akci Sport Relief.

 

Haris – Gold

Haris Alagic je vítěz 5. řady holandského X Factoru a po povedeném singlu Playing with Fire je tu jeho druhý singl Gold.

 

Taylor Henderson – When You Were Mine

Taylor byl ve finále jak 4. série Australia’s Got Talent, tak 5. Série X Factoru Australia a nedávno vydal druhý singl When You Were Mine.

 

Nathaniel – You’re Beautiful

I když Nathaniel skončil ve 4. řadě X Factoru Australia šestý, nemůže si stěžovat na neúspěch. Dařilo se jeho prvnímu singlu You, tomuto se daří také, umístil se v australské TOP 20.

 

Celeste Buckingham – I’m Not Sorry

Finalistka SuperStar a porotkyně X Factoru vydala další singl a s ním i videoklip zaměřený na MDŽ.

 

Martin Šafařík – Ve Vteřinách

I další finalista SuperStar vydává svůj singl.

 

Sam Bailey – Compass

Vítězka 10. řady X Factoru představuje po coveru Skyscraper i první vlastní píseň.

 

Nicholas McDonald – Answerphone

Soupeřem Sam ve finále byl Nicholas a i on přichází před vydáním alba se svým singlem.

 

Benny Tipene – Make You Mine 

Benny byl třetí v 1. řadě X Factoru Nový Zéland, kde zaujal nejen svým vzhledem, ale i originálními vystoupeními. Make You Mine je jeho druhým singlem.

 

James Arthur – Get Down

Nedávný návštěvník Prahy, vítěz 9. řady X Factoru vydává již čtvrtý singl ze stejnojmenného alba.

 

JTR – Ride

Finalisté 5. série X Factor Australia nedávno vydali své první album a tak není divu, že na svět vypustili i pilotní singl Ride.

American Idol, X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
priznivec.obecny
Reagovat

To jsi dostal dobrý nápad. Merťas tu jednou něco dával z US Faktoru. Ale takhle obecněji a pravidelně to tu není. Myslím, že tím se to tady pozvedne zase o level výš, pominu-li už samotný příjemný hudební relax . Díky,

2
priznivec.obecny
Reagovat

Nevím proč, ale ten Haris se mi líbí. Energický a melodický styl až na to techno, nebo co tam slyším občas, já jsem v tý moderně dost mimo.. Phillipův song mi zvedá náladu, pěkný. Arthur, jen by to,mohlo by být kratší. Celeste by ten song mohla taky trochu zkrátit, ale taky fajn. Nathaniel má zajímavý hudební nápady, jestli to skládal on. Někde jsem slyšela zajímavý místo. Jen ten refrén bych brala v nižších toninách, moc výšek. Velkosong od Sam. Když už takový songy, tak moc interpretek nemám, od kterých bych si takové skladby vyposlechla. Přijdou mi poněkud zastaralé, Ale v druhé půlce má moc hezký procítěný silný zpěv. Hlasoví a pěvečtí gurmáni si určitě přijdou na své.
Hitem by se mohl stát song od Phillipa, od Arthura? Netuším.

3
priznivec.obecny
Reagovat

Teď poslouchám toho Harise a opět dává silný, energický prvky a to můžu. Nebojí se dynamickýho stylu a jeho hezký melodie v tom parádně vyniknou. Kdyby nebyl ten Haris Holanďan, tak taky tipnu hit, ale takhle jen u něj doma… Ale líbil se mi z tý přehlídky opravdu nejvíc.

4
Lucas
Reagovat

@priznivec.obecny: Haris je fajn, poslechni si jeho singl Playing with fire, ten mě tenkrát hodně zaujal, tak jsem rád, že i druhej singl je dobrej. Bohužel ten první se nějak neuchytil, je to škoda.

5
priznivec.obecny
Reagovat

@Lucas: Já se nepřesně vyjádřila. V komentu 3 ten song právě poslouchám a zase : právě ta dynamika, to bude jeho styl, A ono, až na druhej pohled – je to hezkej mladík, působí dost příjemně a inteligentě. Žádný namachrovaný týpek. Tak třeba se mu povede prorazit za hranice. Oba songy jsou výrazný, aniž by byly tupými odrhovačkami – to je slušný výsledek :-).

6
VojtaP
Reagovat

Super shrnutí, díky Lucasi :) Něco podobného mě už napadlo, že by se tu mohlo vyskytovat, k těm soutěžím patří i ten výstup po skončení a ne každý má čas po soutěži všechny sledovat. Osobně se snažím, ale občas něco unikne :D

Haris je zajímavý, určitě poslechnu i další. Phillip se mi líbil hned na první poslech, když to nedávno prezentoval v Idolu. James si drží úroveň, není to tak silné jako Recovery, ale stále dobré, ještě bych uvítal, kdyby vydal jako singl duet s Emeli Sandé – Roses, to má taky silný náboj.

7
Lucas
Reagovat

@VojtaP: Taky si říkám, že Roses by byl úplně skvělý singl, ale těžko říct, jestli ještě nějakej singl bude, podle wikipedie Get Down vyšlo 3.3. a čtu, že se neumístilo ani v TOP 100 :/ rádia ho vůbec nehrajou po tom jeho problému.. Škoda.

8
jab
Reagovat

Vynikající nápad, doufám, že tyhle přehledy budou vycházet nějak pravidelněji ;-)

9
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: Díky za podnět. Nutno říci, ten James má ale sakra silný emotivní projev. To se hned tak neslyší (před nástupem Emily „bang…bang..“). Sláčiky :) plní tu správnou atmosféru, nejen díky nádherný melodický lince. To je London Orchestra? No, nenašla jsem jestli ano. Krásný, když se sejde tolik es…

10
VojtaP
Reagovat

@Lucas: Tak už Recovery se potýkalo s mírným nezájmem, je to věčná škoda. Vydavatelství se snaží, ale bude asi hodně těžké napravit Jamesovi pověst, s čímž by mohlo jméno Emeli v singlu trochu pomoci :)

Jinak mě ještě do příště napadlo zmínit pro úplnost nové desky, pokud budou nějaké, ale to je jen návrh ;) ;)

11
Lucas
Reagovat

@VojtaP: jj, taky mě ty desky napadly, zrovna teď jsem koukal, že deska Nicholase McDonalda se umístila na 6. místě v britské hitparádě a na 1. místě ve skotské :) jinak jeho Answerphone jsem viděl na Óčku :D

12
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Zavzpomínám panáčkovskou vlastní vzpomínkou, že před cca třemi roky jsem nesměle navrhovala v jedné skupince, co jsem si povídali, že bychom mohli společně občas sledovat účastníky po soutěži a protože mezi námi nebyl žádný odvážlivec, nadšenec nebo rekapista, jak je libo si třeba zrovna v tomto případě Lukase nazvat, tak to bylo jen spíš moje skromné přání. Já určitě těžko něco takovýho zvládnu, tak jsem ráda, že se tu objevil takový šikula a že se moje dřívější přání plní. Kolikrát se nechceme s oblíbenci loučit a navíc nabalování informací kontinuelním způsobem je absolutně super.
Tak mi to nedalo se svěřit ;)

Reagovat

@Lucas: co měl za problém?

14
VojtaP
Reagovat

@Lucas: Taky jsem to zaregistroval. Ve Skotsku to bylo jasné, v britské je úspěch se dostat do TOP 6, ale tuším loni Jahmene debutoval na jedničce a taky s albem coverů, takže v porovnání je to trochu nedostačující, leda by příští týden prodej vzrostl. V konkurenci mu byla nová Kylie Minogue a George Michael. Nějaké matadory ale zase nechal za sebou :)
Jsem zvědavý jak se umístí album Sam.

15
VojtaP
Reagovat

@SUNíčko: Ve zkratce – na veřejnosti rapoval, s homofobnim textem, bulvár si na něm dobře smlsnul a pár kolegů taky. Management mu pak na pár měsíců musel sebrat heslo od twitteru, aby ty hádky nerozjel ještě víc. Lidé pak začali dokonce reklamovat jeho album u iTunes a přišel taky o nějaké angažmá. Veřejně se omluvil a začal sekat dobrotu, ale trochu se to s ním táhne, proto ty neúspěšné singly…

16
Nofux
Reagovat

@VojtaP: No, kdyby jenom ta homofobie, těch incidentů bylo víc, ať už nadával některejm lidem sprostě nebo říkal v rozhovorech že X Factor je odpad apod. Takhle bych se asi nevyjadřoval o soutěži, která mě proslavila. Na ostrovech už ho moc lidí vážně nebere…

17
Lucas
Reagovat

Tak dnes vyšlo album Sam Bailey a zatím se drží na druhém místě na iTunes ;)

18
fx
Reagovat

S tím Jamesem je to škoda (jak se chová), protože osobně ho považuju za to nejlepší, co kdy z pěvecké soutěže vyšlo…

19
VojtaP
Reagovat

@Nofux: jj, to jsem taky zaregistroval, naposled tuším označil mužské vítěze show za loutky vydavatelství, takhle by se opravdu vyjadřovat neměl, i když si to myslí. Zmínil jsem jen ten skandál, protože to byl asi největší jeho prů*er a ty kontroverze kolem něj to jen zesílilo, jeho management opravdu má co dělat, aby tu jeho pověst trochu napravilo. Taky je možné, že ho nakonec vydavatelství vykopne, možná bych se ani nedivil, ale byla by to fakt věčná škoda.

Přidat komentář