Panáček v reality show

American Idol 2016: Vybrala Amerika finalistům správné hity?

18. Březen 2016 | napsal(a): | reality show: American Idol

12823499_10156726650895601_9023817120759681383_o

American Idol minulý týden opustili další dva finalisté, měsíc před velkým Finále poslední řady zbývá v soutěži top 6 soutěžících. Chvála nebo kritika za výběr písní ovšem tentokrát poputuje na adresu amerických diváků, kteří pomocí hashtagů na sociálních sítích pečlivě vybírali setlist. Navíc, zpívat se bude hned dvakrát a do hry vstupuje opět „judges safe“, kdy porota rozhodne o vypadlíkovi z bottom 2. Jako speciální host vystoupí Adam Lambert, taktéž dvakrát.

Rád bych se čtenářům omluvil, že slibovaný rekap k minulému dílu nevyšel, holt plány někdy nevyjdou. Tento týden se opět budu snažit, aby se tu rekapitulace objevila co nejdříve, nejpozději do pondělí. Děkuji za pochopení, diskuze je samozřejmě volná.

Vystoupení

Trent Harmon

výběr: OneRepublic – Counting Stars

Dalton Rapattoni

výběr: Linkin‘ Park – Numb

La’Porsha Renae

výběr: India Arie – Ready For Love

Hvězdní hosté – Empire cast (Yaz & Jussie Smollett) – Never Let It Die

MacKenzie Bourg

výběr: Cat Stevens – Wild World

Bottom 2

Nejméně diváckých hlasů dostaly Tristan a Sonika.

Tristan McIntosh

výběr: Martina McBride – Independance Day

Sonika Vaid

výběr: Demi Lovato – Let It Go

Vyřazování

Porota se rozhodla zachránit Soniku. Soutěž opouští Tristan!

Dalton Rapattoni

výběr: Simon and Garfunkel – Sound of Silence

Hvězdný host – Adam Lambert – Welcome to the Show

MacKenzie Bourg

výběr: Michael Jackson – Billie Jean

Trent Harmon

výběr: Lynyrd Skynyrd – Simple Man

Sonika Vaid

výběr: Zedd ft. Foxes – Clarity

La’Porsha Renae

výběr: Mary J, Blige – No More Drama

Hvězdný host – Adam Lambert – Mad World

Top 3

  1. MacKenzie
  2. Sonika
  3. La’Porscha

Bottom 2

  1. Trent
  2. Dalton

Hodnocení live show

Na to, že má být za dva týdny Grand Finále, čekal bych mnohem více lepších výkonů. Těch je zatím v letošní řadě poskrovnu, přitom to v semifinále vypadalo na zajímavou sestavu. Na vině budou hlavně výběry písní a práce s talentem, což nejspíš produkce pro letošní rok úplně odpískala, však ona ta poslední řada nějak doběhne do finále sama, proč se starat o kvalitu? Zpět k soutěžícím.

Co se týče vyřazování, porota to tentokrát neměla vůbec jednoduché. V soutěži pořád zůstává průměrný Dalton a v bottom 2 se rázem ocitly dvě talentované dívky. Porota podle mě v rámci mezí rozhodla správně, byť je těžké to uznat. Tristan bohužel nestačila její hvězdná aura, aby každý týden podávala hvězdné výkony. Nedostatek zkušeností a ne úplně padnoucí výběry nechaly Tristan zapadnout kdesi do průměru, přitom podle jejího castingového vystoupení měla na víc. Sonika byť už skončila v ohrožení podruhé a s jejími výkony je to taky jako na houpačce měla v live shows více zářivých momentů. Jelikož je to jedna z mých posledních dvou favoritů, tak bych jí přál dojít co nejdál, i když hlasování mluví proti ní. No což, v těchto soutěžích se staly i šílenější věci.

Mým absolutním antifavoritem je Trent a hned za ním v závěsu Dalton. Opravdu nevím, kde porota nechává oči a uši, když je vychvaluje. Vítězně mi z toho nakonec vychází MacKenzie, který má od prvního castingu stabilní výkony a je stylově vyprofilovaný. Doufám, že ho Finále nemine, i když výhra nejspíš spadne do klína La’Porshi, která diváky i porotu uhranula.

Uvidíme, jak dopadne příští týden, který bude věnovaný písním, které složila Sia. Ta bude také hvězdnou mentorkou.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
Monika
Reagovat

Ja bych do bottom 2 poslala Daltona a Sonicu, s vypadnutim Daltona. Ten clovek mi mrvi jeden rockovej song za druhym, ten clovek absolutne nema rockovej hlas, kdyby zpival jinej zanr, mozna by mi tolik nevadil, ale do rocku absolutne nepatri. Sonica je podobnej pripad, porad si vybira songy zpevacek se silnym hlasem, ktere nedokaze utahnout, pac na to neni vybavena. Jeji Let it go by strcila do kapsy i nase veronika Danisova. nevim proc ji porota opet zachranovala, clovek, ktery se ocitne dvakrat za sebou v B2 zjevne velkou podporu divaku nema a je zbytecne takovou osobu drzet v soutezi. Letosni rada je strasne slaboucka, neni tam zadna vyrazna osobnost, zadna star. kdybych si jako producent mela nekoho vybrat ke spolupraci volim Tristan.

2
Michal V.
Reagovat

No to zas bylo otresny kolo… kdo chce vedet muj nazor na soutezici muze si precist reakci po minulym kole…

teda nechapu kdo toho Daltona drzi v soutezi, protoze to je fakt otres.

3
J
Reagovat

A nevypadla Tristan teraz priamo na hlasy od divakov bez moznosti zachrany poroty? Ak je to tak, tak efekt BOTTOM 3 minule zmobilizoval fanusikov SONIKY. Co sa tyka Daltona, tak ten mi v sutazi vadi na 3. mieste po Trentovi a LaPorshy. Vobec nie je dobry spevak, ale na druhej strane ocenujem, ze sa pokusa o nove covery. Hoci ten jeho NUMB by spevak s lepsim hlasom ovela viac vygradoval a bolo by to o inom. Ake by to bolo, keby NUMB spieval Adam Lambert alebo David Cook. Aj ten MacKenzieho Billie Jean bola slabsia soda oproti vykonu, ktory podal v r. 2008 vitaz David Cook, to bola ta prava salka kavy pre mna, prave to pocuvam na zlepsenie nalady. Predpokladam, ze nabuduce vypadne SONIKA. Otazka tu stoji, ktory z chlapcov s nou bude v BOTTOM 2. Kludne to moze byt hocikto z nich 3. Keby odhalovali kompletne vysledky, tak by sa to dalo predpovedat. Naozaj som zvedava, ci to skutocne vyhra LaPorsha. Aj ked vyhra, velmi sa nepresadi. Pochybujem, ze sa dostane na uroven celosvetovo znamych Kelly, Carrie, Adama a Chrisa.

4
Michal V.
Reagovat

@J: ja jsem koukal jen na jutupko (jak rikaji moje dcery) a padlo tam za 1) ze zachranovala jeste porota a za 2) ze od priste uz je to ciste na divacich

5
libena
Reagovat

chjo, tak pohřbili amer.idol….a takových tam bylo šikovných lidí! v téhle sestavě doufám, že vyhraje trent. nikdy by mě nenapadlo, že někdy tohle napíšu. hlavně prosím ať nevyhraje la porsha. je mi jedno že tak skvěle zpívá, ale absolutně se na ni nedá koukat. a hlavně se sebou nic nedělá, že je silná to mi až tak nevadí, ale ten beran na hlavě – z toho se mi dělá šoufl.
z těch „pozůstalých“ mě zajímá jen sonika, podobou mi moc připomíná moji oblíbenou madonnu.

ještě že večer zachránil adam lambert – já jsem se úplně zasnila při mad world, to byla paráda! úžasný adam. v původní verzi z 2009 to bylo emotivnější, ale od něj to má vždy své kouzlo. ze všech amerických idolistů je moje top 2 – kelly a adam.

6
Laikka
Reagovat

Je to slabý… Přitom začínali dost zajímavě. Prosím ne Trent, ten je mi tak nesympatickej, to se nedá na něj koukat :/ Radši už LaPorschu… Pro mě něj Sonika, McKenzi s Tristanem se mi líbili hodně, ale teď mě nějak baví min a min…

7
Monika
Reagovat

Mne z toho panoptika vychazi nejlepe Mckenzie, nejmin mi vadi, byt je nemastnej a neslanej. V jine rade bych o nem ani nemluvila, ale tady neni z ceho brat.
Trent – je mi ze vsech nejnesympatictejsi, starej mladej, o pet levlu horsi Chodur, to jeho skrepceni mi mistama trha usi, nevim z ceho je porota tak odvarena, no a ty praseci ksichtiky, to se taky neda…I mne z dvojice LaPorsha a Trent vychazi lepe beranni hlava, byt je to teda tragicka dvojka :-)))

8
J
Reagovat

Tato sezona je na zaplakanie uboha a to je posledna. Podla mna vsetko robia zle uz od zaciatku. Ja by som to zakoncila tak ako sa to zacalo. Stara dobra trojka z porotcov Simon, Paula a Randy. Chybaju mi tie ich tematicke kola, to aj mi sme s tymi Hitmy No 1, Filmovymi piesnami, CZ/SK kolom apod. mali ovela lepsie nez oni teraz. Aj keby to bolo country a soul apod. A nejaky drzak este uvedie na FB stranke AI, ze toto je najlepsia sezona. Nech sa laskavo pozrie na AI 2008, co je moja najoblubenejsia sezona. Vyhral to David Cook a aj ten druhy David Archuleta nebol na zahodenie. A ked si predstavim ako chalani skvelo spievali dokonca pesnicky Mariah Carey, vid najma ALWAYS BE ME BABY – rockovy cover od DC a Simonove perlicky k tomu ako bonus.

9
Rosien
Reagovat

Teda, tohle bylo snad jedno z nejnudnějších kol, které jsem u AI zažila, uf. Nejhorší je Dalton, vždyť ta osoba není žádný rocker a neumí zpívat sakra! LaPorsha má sice asi nejlepší (z nich), ale nezapamatovatelný hlas a ona sama je mi taaak nesympatická, až to bolí. Sonika je pro mě úplně zbytečná soutěžící, má sice moc pěkný obličej, ale hlásek má roztřesený a slabý + mi hrozně vadí její neustále vytřeštěné oči plné strachu (aspoň já ho tam teda vidím :-D). U Trenta oceňuju, že hodně omezil ty své obličejové kreace, jinak jde ale mimo mě. Nejlepším je pro mě tedy Mackenzie, ale to jen díky slabé konkurenci, ani u něj nevidím nic extra. Achjo, to je fakt řada, je mi asi dokonce úplně jedno, kdo vyhraje – ok, vlastně není, Dalton nesmí!! :-D

10
J
Reagovat

@Rosien: Nevyhraje. Ja tomu neverim. Dalton maximalne dosiahne TOP 3 a to 3. miesto. Otazkou je, ze ak sa tam Dalton dostane, tak radsej na ukor Trenta nez MacKenzieho.

11
VojtaP
Reagovat

Lidi, omlouvám se, opět to nestihnu, přes víkend jsem zápasil s chorobou, tak nebyla tvůrčí nálada. :( Alespoň večer přidám videa a malé shrnutí průběhu večera.

12
Jarda
Reagovat

Je to zvláštní, ale mě se tentokrát více líbila Tristan než Sonika, ta si vybrala dnes už dvě typicky americké odrhovačky a nelíbila se mi ani v jedné. Co stále vidíte na MacKenziem netuším, je to pro mě totální předělávač známých hitů, skoro bych řekl evergreenů, které kdyby zněly tak jak je podává on by se těmi hity nikdy nestaly. A ještě jednoho jevu si všímám – zatím co Jennifer i Keith vystoupení prožívají a nějak reagují, tak Harry je jako sfinga, sedí téměř bez zájmu a i kdyby se soutěžící přetrhl tak to s ním ani nehne. Buďto tak prožívá pouze sám sebe nebo postrádá jakékoliv emoce. Zdá se, že příště vypadne Sonika a to bude ten okamžik kdy mě to přestane zajímat úplně. Přesto, že se mi tentokrát moc nelíbila tak zůstává jediným důvodem proč se na to dívám.

13
libena
Reagovat

@Jarda: 100% souhlas se vším

Přidat komentář