Panáček v reality show

American Idol 2016: Druhé semifinále a první Live show! + Poslední vystoupení Kelly Clarkson v soutěži (rekap + video)

26. Únor 2016 | napsal(a): | reality show: American Idol

Idol_kelly

Semifinále 15. řady American Idol pokračuje. V soutěži po minulo-týdenních jatkách zůstalo 14 soutěžících, z kterých se za pomocí poroty a diváckého hlasování stane top 10! Průběh volby poslední finálové desítky je však letos trochu komplikovanější. Hned v úvodu  prvního večera porota vybere 4 soutěžící, kteří postoupí přímo, zbylá desítka se utká o hlasy diváků se svým nejlepším výkonem v soutěži. Mezi finálovou sestavu další den postoupí 6 soutěžících s největším počtem hlasů, kteří již se zmíněnou čtveřicí znovu vystoupí a vytvoří tak první finálový večer. Hvězdným porotcem pro druhý večer bude historicky první vítězka Idolu Kelly Clarkson, která zazpívá píseň ze svého aktuálního alba. Je toho hodně, jak tedy celé semifinálové klání dopadlo?

2. semifinále – boj o místa v Live shows

Divoká karta poroty

Hned v úvodu dostala porota prostor prozradit přímé postupující a jsou jimi…

Dalton Rapattoni
Olivia Rox
Trent Harmon

La’Porsha Renae

Pokud bych měl brát v úvahu celou cestu soutěží, své místo si určitě zasloužila určitě Olivia za stabilně silné výkony. La’Porsha mi nikdy nepřirostla k srdci, ovšem porota ji celou dobu přímo adorovala a tak se dal její postup také očekávat. Účast Trenta a Daltona v „elitním“ výběru nechápu. Podle mě tam měl být místo Daltona Mackenzie a místo Trenta vzhledem k jeho antihvězdnosti klidně kdokoliv jiný. Pojďme se vrhnout na boj o hlasy diváků…

Manny Torres

výběr: Stevie Wonder – Master Blaster

Manny celé klání zahájil jedním z jeho lepších výkonů. Od Mannyho jsem si zvykl očekávat takový šedý průměr. Tohle bylo o něco lepší, než jeho předešlé výkony. Jeho horlivost na pódiu působila, že se snaží až moc, aby vykompenzoval jiné nedostatky, ovšem na škodu to vyloženě nebylo.

Gianna Isabella

výběr: Annie Lennox – I Put a Spell On You

Už když Gianna zpívala tuto píseň poprvé, vytýkal jsem ji, že je pro ni píseň moc velká a ona zdaleka není tak vyzrálá zpěvačka. Toto tvrzení stále platí. Nicméně výkon Gianny byl lepší než minule, sice stále nedodala písni to pravé kouzlo, ovšem někde vzadu se objevila trocha osobnosti. Pokud postoupí, volil bych pro ni úplně jinak, něco ve střední poloze, protože se její hlas ve výškách moc dobře neposlouchá.

Thomas Stringfellow

výběr: One Direction – Story Of My Life

Minule Thomas s touto písní moc nezazářil, alespoň ne pro mě, neustálé jódlování na konci každého verše bylo až příliš iritující. Nyní Thomas vystupoval bez kytary, jódlování o něco stáhl (i když by bylo vhodné ještě víc), celkově dobré konzistentní vystoupení. Harryho kritika neustálého jódlování přišla v nevhodnou dobu, protože v minulých kolech to bylo mnohem horší a nikdo nic nevytýkal. Je to jen zlozvyk, kterého se jde zbavit. Díky Harryho kritice se na to bude moci Thomas příště více zaměřit.

Tristan McIntosh

výběr: Rascal Flatts – What Hurts The Most

Jak se Tristan po castingu stala horkou favoritkou na titul, tak se taky rychle propadla někde do lepšího průměru. Přestože její charisma a zajímavost stále funguje, tak Tristan od jisté doby zakopává o ne úplně skvělé výběry. Když už měla Tristan možnost zopakovat nejlepší výkon, tak proč nepřivést zpátky svůj výběr z castingu, díky kterému zbořila internet a celá Amerika si ji zamilovala. Přestože balady jsou Tristanina silná stránka, zde se mi zdála nějaká upozaděná a ne úplně sžitá s písní. Věřím, že hype, který kolem sebe vytvořila ještě neopadl a mohla by přes hlasy postoupit. Tím pádem bych jí poradil urychlený návrat ke klavíru s něčím extra silným, aby se opět vrátila na správnou trať a upevnila svou pozici

Avalon Young

výběr: Chris Brown – Yo (Excuse Me Miss)

Avalon zopakovala svůj výkon ze Showcase, zde hodně zapracovali i stylisté, kteří Avalon jemně zkrášlili. To však neubralo nic na jejím pohodlném „cool“ projevu. Avalon opět potvrdila, že je mezi dívkami unikát a kromě zdravého sebevědomí, které se odráží v jejím projevu, disponuje také x factorem. Avalon podle mě nesmí ve finále chybět, zatím nejjistější výkon!

Jenn Blosil

výběr: Cyndi Lauper – True Colors

Jenn vsadila na True Colors. Z klidem v duši můžu tento výkon označit za její nejlepší v soutěži. Dokázala skvěle interpretovat text s tunou emocí a zároveň u toho (alespoň většinu času) nezpívat falešně. Jestli Jenn postoupí přes diváky je otázka, na kterou dostaneme odpověď později. Každopádně pokud by postoupila, bylo by zajímavé sledovat, kam by se dostala s pomocí hlasových pedagogů, kteří by mohli pomoci Jennin zpěv učesat.

Lee Jean

výběr: Ed Sheeran – Make It Rain

Lee je nepochybně na svůj věk velmi talentovaný a oproti třeba loňskému Danielovi podává mnohem přesvědčivější a vyrovnanější výkony, nicméně mám u něj problémy s uvěřitelností. Za mě pěkné, nicméně zapomenutelné vystoupení.

Sonika Vaid

výběr: Celine Dion – I Surrender

Kdyby si Sonika a Tristan vybraly své castingové songy, tak by byly jednoznačně hvězdy večera, nestalo se tak. Sonika z pro mě nepochopitelných důvodů vsadila na „cheesy“ Celine. Přitom její síla tkví v barvě hlasu, kterou ve velkých diva baladách neprodá. Na druhou stranu se jí povedlo píseň vystavět lépe, než minule a nějaký moment proběhl, jinak by nesklidila takové ovace od JLo.

Jeneve Rose Mitchell

výběr: Johnny Cash – Ring Of Fire

U Jeneve stále nevím, co si o ní myslet. Přesně jak popsal ve svém komentáři Harry. Kladu si otázku, zda se Jeneve nevymyká až příliš. Body získává Jeneve za to, že se vydala úplně jinou cestou, než ostatní, bez ohledu na zpěv, snažila se vytvořit něco pro ni charakteristického. Bude mě hodně zajímat, jak Jeneve ohodnotí diváci.

MacKenzie Bourg

výběr: MacKenzie Bourg – Roses

Že by to nejlepší nakonec? MacKenzie podstoupil nemalý risk, když nechal svou vlastní píseň otestovat diváky, na druhou stranu chytrý krok, i když riskantní. Za mě nemám co vytknout, MacKenziemu se podařilo zazářit v pravý moment. Podle mě jasný finalista.

Top 6 podle VojtyP (bez pořadí)

MacKenzie Bourg
Avalon Young
Sonika Vaid
Jenn Blosil
Tristan McIntosh
Jeneve Mitchell

1. Live show

Druhý večer odstartoval a hned zkraje došlo na vyřazování. Hlasy Ameriky nestačili k postupu Jenn Blosil a Jeneve Rose Mitchell, dále nepostoupil ani Thomas Stringfellow a Manny Torres.

Výsledná top 10:

Dalton Rapattoni
Olivia Rox
Trent Harmon
La’Porsha Renae

Tristan McIntosh
Sonika Vaid
Gianna Isabella
MacKenzie Bourg
Avalon Young
Lee Jean

Jako hvězdný host bude spolu s porotou soutěžící hodnotit první vítězka soutěže, nyní velmi těhotná Kelly Clarkson.

Olivia Rox 

výběr: Katy Perry – Unconditionally 

Jako první daný večer vystoupila Olivia, která postoupila přímo. Zde jenom dokázala, že je téměř hotová zpěvačka na svém místě a přímý postup si naprosto zasloužila. S původní interpretkou nemá smysl porovnávat, Olivia zde ukázala mnohem víc dynamiky, když zariskovala a začala komorně, načež potom nastoupil velký finiš. Olivii hraje do karet úplně vše, má hlas, vytříbenou techniku, je extrémně sympatická a přirozená a výběry ji zatím taky sedly. Amerika by musela být hluchá, kdyby nehlasovala.

Gianna Isabella

výběr: Beyoncé – Listen 

Ale néé, už zase Listen, říkal jsem si. V příapdě Gianny jsem se obával, že to dopadne stejně jako Annie Lennox v předchozím kole. Moje obavy byly oprávněné. Nechápu, proč si Gianna vybírá takové extrémně těžké velesongy, do kterých ještě nevyrostla. Je to nepochybně ambiciózní mladá slečna, ale výběrem písně, kterou hlasově ani emočně neutáhne si pod sebou řeže akorát větev. Zvláště když nás čeká dvojité vyřazování, tak může mít Gianna velký problém. Úplná katastrofa to nebyla, nicméně píseň byla zpívaná již tolikrát, že každý pozná, že se dá interpretovat o několik tříd lépe.

Lee Jean

výběr: Bon Iver – Skinny Love 

U Leeho se budu opakovat. Nelze mu odepřít talent, ale chybí mi výraznější osobnost a spojení s textem. Přestože je dokonce o rok starší než třeba Tristan, tak jemu věřím mnohem méně, že ví o čem zpívá.

Avalon Young

výběr: Shawn Mendes – Stitches

Avalon se trochu odklonila od svého RnB, ve kterém doteď zářila. Musím souhlasit s Harrym, začátek byl opravdu plochý a nevýrazný. Poté to Avalon v refrénu rozjela a nakonec se jí podařilo vystoupení zachránit. Doteď jsme však Avalon neviděli takhle znejistělou, možná za to mohla krátká doba pro výběr a nacvičení písně. Tuhle píseň bych spíš čekal třeba od MacKenzieho. Avalon doteď měla vždy nějaké eso v rukávu, které ji přineslo moment překvapení, snad příště bude mít možnost mít lepší ruku při výběru a opět překvapí nějakou zajímavou úpravou a dá na své dnešní nejisté já zapomenout.

Dalton Rapattoni

výběr: Plain White Ts – Hey There Delilah

V dotáčce Dalton přiznal, že přistupuje ke coverům, jako svého času David Cook, odmítá zpívat karaoke. Tento přístup je určitě chválihodný, nicméně totální otočení tempa písně a změna aranžmá ne vždy zaručuje úspěch, byť tím soutěžící dokazuje muzikálnost a variabilitu. Když nedojde ke spojení písně a interpreta, žádná úprava nepomůže. Dalton si vzal známou kytarovou baladu a dal jí pop-punkový nádech, což ne úplně korespondovalo se smutným textem. Na druhou stranu to nebyl vůbec špatný výkon. Jako jeden z mála za poslední dvě kola přirozeně zpracovával stage a bavil diváky, po stránce zpěvu taky dobrý. Dalton bude potřebovat pořádný touchdown, kde opravdu ukáže, kdo jako umělec je, protože o tom nejsem ještě 100% přesvědčený.

Tristan McIntosh

výběr: Dan + Shay – Nothin‘ Like You

Ajajaj, jak jsem jsem u předchozího vystoupení psal, že Tristan díky výběrům pomalu ztrácí náskok, tak toto byl úplný propad. Tristan je opravdu mladičká a jak řekla JLo, nemůžeme čekat, že bude mít projev jako zkušená 25 letá zpěvačka. Tristan opravdu potřebuje poradit, jak zpracovávat stage v souladu s písní, protože celkově působila hodně nezkušeně, až amatérsky. Talent, krása a charisma zkrátka není všechno. Stejně jako Kelly bych chtěl znovu vidět tu Tristan z castingu. Tristan se může dost možná ocitnout příště v ohrožení. Byla by ovšem škoda, kdyby následovala osud mojí loňské favoritky Sariny.

MacKenzie Bourg

výběr: Ed Sheeran – I See Fire

MacKenzie pokračuje v písničkářské poloze. Opět zde musím vyzvednout „vzdušnou“ kvalitu jeho hlasu, který se fakt dobře poslouchá a dokáže krásně dokreslit atmosféru, čímž posluchače vtáhne. Už teď vidím MacKenzieho tvořit podobnou hudbu, kterou bych osobně kupoval, kvalitních singer-songwriterů totiž není nikdy dost. MacKenzie si musí dát pozor, aby udržel svou zajímavost na vysoké úrovni, nejlépe podstoupit nějaký risk.

La’Porsha Renae

výběr: Rihanna – Diamonds

Jak už tady asi každý ví, La’Porsha není moje favoritka a nikdy jsem nechápal její vychvalování a favorizování, hlavně po naprosto levném karaoke v Proud Mary. Od La’Porshy jsem čekal další diva song, kde se bude opět stylizovat. Byl jsem překvapený, protože s Diamonds v minulosti málokdo zazářil. Zdá se, že La’Porsha se poprvé vydala trochu vlastním směrem a dokonce se na to dalo koukat. Hodně se mi líbil začátek, kde začala jednoduše a přitom efektně, nebýt exhibic se zbytečnými kudrlinkami, tak by to bylo o 100 % lepší a vkusnější. Diváci ji odměnili nekonečným aplausem a porota ji v podstatě předem předávala titul. Uvidíme, jak to vše ještě dopadne.

Sonika Vaid

výběr: Evanescence – Bring Me To Life

Beru zpět předchozí výrok na adresu Soniky. Wow, nikdy bych neřekl, že se Sonika takhle vytáhne na této konkrétní písni, se kterou v minulosti zářily silné kalibry jako třeba Angie Miller nebo Ella Henderson. Soniku jakoby probudil obří aplaus, který obdržela La’Porsha a rozhodla se tak na pódiu nechat všechno. Nikdy před tím se na pódiu tak neodvázala, zároveň se jí taky podařilo udržet pěvecké kvality a vžít se do písně. Skvělé vystoupení, takhle se má bojovat. Sonika je zpět na trati a ostatní by s ní měli počítat!

Trent Harmon 

výběr: Sam Smith – Like I Can 

Uff, jak se zdálo, že večer dobře graduje, Trentovo vystoupení bylo jako rána pěstí. To jsem si na začátku myslel, že nejvíce afektu zajistí La’Porsha. Začátek byl ještě docela slušný, refrén už byla jiná písnička. Trent jakoby se spíš než o slušný výkon pokoušel imitovat (nebo spíš parodovat?) samotného Sama Smithe. Pěvecky to bylo hodně nekonzistentní a navíc mi už od počátku vadí Trentův pódiový projev, který mě místy nutí odvracet zrak. Za mě spolu s Gianou adept na odchod.

Top 3 podle VojtyP

  1. Olivia
  2. Sonika
  3. MacKenzie

Bottom 3 podle VojtyP

  1. Gianna
  2. Trent
  3. Tristan

Hodnocení 1. Live show

Top 10 večer mi přišel jako jeden z lepších startů finálových večerů. Vzhledem ke zkrácené sezóně to bude v dalších kolech, co se týče vyřazování, hodně brutální a dost možná se dočkáme nějakého šokujícího vyřazení. Nicméně už první večer ukázal, že se mezi top 10 nachází silný materiál. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se to celé vyvine, každopádně tentokrát není žádný prostor pro chyby, protože šance na reparát nemusí přijít. Celý večer byl zábavný, přispěla k tomu i hvězdná porotkyně Kelly, která sršela vtipem a její hodnocení měla hlavu a patu. Škoda, že ji produkce nezaměstnala už v předchozích řadách na plný úvazek.

Hvězdný host: Kelly Clarkson – Piece by Piece

Kdo by řekl, že těsně po udílení cen Grammy a Brit Awards bude nejsilnější hudební moment tohoto roku odvysílán až v American Idolu. Kelly opět předvedla, proč si právě ona získala před 15 lety srdce celé Ameriky a stala se celosvětovou hvězdou. Jsem si jistý, že při vystoupení Kelly nezůstalo ve studiu jediné oko suché (stejně jako moje). Piece by Piece je pro Kelly velmi osobní píseň, kde se vyznává ze svých citů vůči rodině, jak se díky pevnému vztahu postupně naučila opět důvěřovat. Zároveň slibuje své dceři, že ji bude stavět vždy na první místo a nikdy ji neopustí, jako to udělal otec Kelly. Opravdu upřímné a srdceryvné vyznání. Kelly sama se do svého vystoupení ponořila natolik, že málem ani ona sama píseň nedokončila, přesto všechno tak vzniklo opravdu nádherné emotivní vystoupení a zároveň jeden z největší momentů v American Idolu vůbec! KELLY! KELLY! KELLY!

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
J
Reagovat

Takisto sa pridavam k rekapistovi, ktory prilis nemusi LaPorshu. A tu sa dotknem jej „hviezdneho“ vystupenia v TOP 10, kde zaspievala Diamonds od Rihanny. Aj ked ju viaceri blogeri a rekapisti v USA adoruju a vyzdvihuju na nebesia + standing ovations od judges, mna jej vystupenie a la Tina Turner vobec neuchvatilo. To by som si radsej Diamonds vypocula od nasej Emmy Drobnej a urcite by to bolo ovela zaujimavejsie. Nejako sa mi nechce verit, ze LaPorsha by mala byt poslednou vitazkou. Dufam, ze Americania budu hlasovat rozumne.
Moja TOP 3 z 1. liveshow TOP10, tak ako sa pacili mne:
1. OLIVIA – Unconditionally (K. Perry) – vyber ako taky sa mi po precitani, co Olivia spievala vobec nepacil asi preto, ze K. Perry neoblubujem. Ale Olivia s chorym hlasom a svojou cover verziou ma dostala. Na druhej strane verzia z battlu nasho Hlasu 2014 sa mi pacila viac. Boze, keby tak chcela vyhrat AI. Je mi najsympatickejsia zo vsetkych, paci sa mi jej hlas a pripomina mi tu krasnu dlhonohu rusku blondatu tenistku.
2. SONIKA – Take me to life (Evanescence) – po precitani, co spievala Sonika som zostala prekvapena a bolo to prve vystupenie, ktore som si na YT pozrela. Evanescence mam rada. Do Amy Lee ma hodne daleko, ale mne sa to pacilo. Osobne Soniku nejak nezboznujem, ale ani mi nevadi. Svojimi vybermi mi pripomenula Angie Miller, ktora taktiez spievala I Surrender a Take me to life.
3. DALTON – Hey There Delilah (Palin White T´s) – s prekvapenim davam na tretie miesto Daltona. Kedze Avalon a MacKenzie ma svojimi vcerajsimi vystupeniami uplne nedostali. Za vyber piesne ma u mna velke plus, kedze sa mi piesen velmi paci aj v originali a rovnako sa mi pacila aj jeho cover verzia. Na druhu stranu Daltona si ako vitaza AI vobec nedokazem predstavit aj ked je jasne, ze ma dostatocnu fanusikovsku zakladnu. Najdalej ho tipujem na TOP 3, prinajlepsom TOP 2, ale keby vyhral, to by som zostala vyvalena. Akosi mam pocit, ze spieva pesnicky typu GREEN DAY na sposob 1D. Adamovi Lambertovi nesiaha ani po clenky a aj do Billie Joe Armstronga mu chyba poriadne vela svetelnych mil aj ked jeho fanusikovia ho k nim prirovnavaju.

BOTTOM 2 za vcerajsok:
1. GIANNA – Listen (Beyonce) – no comment
2. TRISTAN – Nothin´like you (Dan+Shay) – dufam, ze ju fanusikovia podrzia a nabuduce si vyberie lepsie, bola by jej skoda. Namiesto nej by som ozelela LaPorshu, ktora urcite nepoleti alebo Leeho ci Trenta.

2
J
Reagovat

Sorry za preklepy. Chcela som napisat BRING a namiesto toho som napisala TAKE. Takisto som sa zabudla podakovat za rekap. Takze velka vdaka. Aspon nemusim citat len tie americke.

3
Jai Kudo
Reagovat

Zdravím všechny sledovače Superstar, Idolů apod reality show :-D Tak jsem se poprvé mrknul na American Idol a nemůžu říct, že by mě z těch ukázek někdo extra zaujal. Ale slyšel jsem zatím první ukázky, takže možná dál mě někdo ještě zaujme….každopádně z toho, co je uvedeno výše vidím jako nejnadějnější Avalon Young (pro mě je to už teď tak trochu Miss Sympathy :-) ) a za ní bez pořadí Sonika, Jeneve a MacKenzie. ;)

4
VojtaP
Reagovat

rekap 1. live show přidán :)

5
DJ Vlado
Reagovat

Moje pořadí Top 10 (myslím celkové, ne jen výkonů z 1. live show):

1. Sonika – v tuto chvíli moje největší favoritka :-) dostala mě už v semifinále s Taylor Swift a její Evanescence z 1. live show považuju za zatím největší touchdown tohoto ročníku :-) moc se mi líbí její barva hlasu v jemné poloze a taky to, že i když nemá největší hlas, dokáže písně velmi dobře vygradovat, navíc je to velmi zajímavý exotický typ a její nádherné smutné oči jsou přímo uhrančivé :-)

2. Tristan – před živáky to byla moje topka, aby taky ne, je to nádherná a charismatická holka, má i příjemný hlas a zpívá velmi dobře, ale v živácích zatím hoří na výběrech písní, což je velká škoda, protože z hlediska krásy a charismatu bych ji měl i před Sonikou :-/

3. Olivia – černý kůň soutěže, výborná zpěvačka a sympatická baba, její hlas není sice úplně 100%ně rozpoznatelný, ale jinak je to komplexní balíček, který může klidně vyhrát :-)

4. Avalon – zajímavá osobnost a velká sympaťačka, ze které na pódiu vyzařuje obrovská pohoda :-)

5. MacKenzie – rozhodně nejlepší a nejzajímavější ze čtveřice kluků, na zadku z něj sice úplně nesedím, jeho hlas mě až tak nezaujal (u kluků mám radši jiné typy hlasů), ale je ohromně muzikální a na zbylé tři kluky kouká z velké dálky :-)

6. Lee – takový neutrál, neurazí, nenadchne, ale je to rozhodně jeden z lepších chlapeckých benjamínků, kteří kdy v jaké show byli

7. Dalton – boybanďák, co si hraje na rockera, nic pro mě :-/ jeho masovou podporu nepobírám :-O

8. La’Porsha – další favoritka, která jde totálně mimo mě :-) karaoke zpěvačka bez přidané hodnoty, navíc se na ni blbě kouká (tím nemyslím jen vzhled, ale i celkový projev) :-/

9. Gianna – totálně zbytečná finalistka, protekční fracek, Rybníčková hadr :-D imho má jen minimální šanci přežít první vyřazování :-)

10. Trent – pro mě naprosto nechutný soutěžící :-/ nepříjemný umečený hlas, odpudivě afektovaný projev, ani sympatický mi není, prostě Relich hadr :-D jeho favorizování ze strany poroty nechápu už vůbec (aneb řečeno slovy klasika: https://www.youtube.com/watch?v=PvP2ehmq2wo) :-O

6
Jai Kudo
Reagovat

Díky, Vlado, podle koment a pořadí VojtyP jsem si už myslel, že jsem s tou Tristan nějakej divnej (už se mi to nedávno stalo, když jsem posoudil poslední počin GG – Killin´Me Softly With This Song – jako téměř neposlouchatelný, zatímco stovkám fans na fb se to strašně líbilo… :-D).
Nicméně pokusím se o své pořadí, jen na základě výše uvedných live ukázek:
Sonika
Tristan
MacKenzie
Olivia
Dalton
Lee
LaPorsha
Avalon
Trent
Gianna

7
VojtaP
Reagovat

@Jai Kudo: nejsi divný, pořadí mám podle tohoto kola, kde Tristan prostě nezazářila a celý svůj potenciál nechala v zákulisí. Rozhodně nechci aby vypadla, na to jsou tam zatím fakt jiní adepti. Tady jde vidět, jak hodně záleží na výběru, Tristan má opravdu hvězdné charisma, jen si potřebuje vybrat něco, kde to prodá. Celkové pořadí mám podobně jako Vlado.

8
J
Reagovat

Opatovna vdaka za rekap aj prispevky diskuterov. Je to ovela lepsie ako citat oslavne ody na LaPorshu. Inak ma najviac zhliadnuti zo sutaziacich na YT. Uz som zvedava kto postupi. V podstate mi je jedno kto vypadne, len to nesmie byt Olivia. Aj Soniky, MacKenzieho, Daltona a Tristan by bola skoda. Su taki pestri a zaujimavi so svojimi vystupeniami. Na FB stranke AI sa pytaju ludi, co by vybrali sutaziacim za piesne. Zaujimave vybery ma OLIVIA – moja favoritka. Pesnicky od Lity Ford by mozno Olivii svedcali aj od NO DOUBT – Don´t speak by som si Oliviu vedela predstavit. Zaujimave su vybery pre Daltona. Zopar fanusikov mu tam vybralo piesen DREAM ON od Aerosmith. To by bola podivana az by som mu to s radostou dopriala aj ja. Vidiet, ze vacsina fanusikov ho povazuje za rockera a ci punkera. MacKenzie je podla mna najlepsi zo vsetkych chalanov, ale pomale piesne s gitarou casom mozu zacat nudit. Takze by som na jeho mieste vybrala nieco rezkejsie. Aj Tristan by mala vybrat nieco insie nez posledne 2. kola. Ale dufam, ze Nashville a okolie ju podrzia. Moj tip na vypadnutie: Lee a Gianna. Dufam, ze sa to splni.

9
libena
Reagovat

tak jsem se koukla na nějaký amer.info o možném vypadnutí, tady je pořadí, které se mi mimochodem vůbec nelíbí :-(
1. la porsha
2. trent
3. dalton
4. mackenzie
5. lee
6. sonika
7. tristan
8. olivia
9. avalon
10. gianna

tak avalon by bylo moc velká škoda, nízké umístění olivie se mi taky nelíbí a to nemluvím o vysokém umístění la porshy a trenta!
a taky navíc nechápu, proč je jen 10 soutěžících (bývalo jich i 13) a ihned dvojité vyřazování. jako vím, že to opravdu hrozně moc hrnou aby už to měli za sebou, ale bože vždyť je to poslední sezóna! tak si ji užijte amíci…

10
mhx
Reagovat

Skvělý výkon v Top 10 podala Sonika, květák mi zprznila mojí oblíbenou Diamonds (zlatej Pepik Salvat), ovšem na všechno jsem zapomněl, protože Kelly:-) Uff, znovu se potvrdilo, kdo je absolutním vítězem všech Idols a X Factors!

11
J
Reagovat

Tak na internete su nejake tipy na 2. zivak. Zaujimavy vyber podla toho ma MacKenzie od W. Houston – I wanna dance with somebody. Urcite pojde o nejaky pomalejsi cover s gitarou. Olivia ma od P!nk – Trouble. Celkom zaujimava pesnicka a pre mna dobry vyber spolu s Daltonom. Ten ak postupi do TOP 8 by mal „vraj“ spievat RADIOACTIVE od ID. Tak to som zvedava. Podla spoilerov by mal zaujimavy vyber aj Lee Kings of Leon. No som nedockava, kto postupi do TOP 8 a co budu spievat.

12
libena
Reagovat

já našla na netu tenhle setlist:
La’Porsha Renae — Beyoncé’s “Halo”
MacKenzie Bourg — Whitney Houston’s “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)”
Tristan McIntosh — Vince Gill’s “Go Rest High on That Mountain”
Trent Harmon — Percy Sledge’s “When A Man Loves A Woman”
Olivia Rox — Pink’s “Trouble”
Gianna Isabella — Alicia Keys’ “If I Ain’t Got You”
Sonika Vaid — Kelly Clarkson’s “Since U Been Gone”
Dalton Rapattoni — Imagine Dragons’ “Radioactive”
Avalon Young — The Weeknd’s “Earned It”
Lee Jean — Kings of Leon’s “Use Somebody”

mě by moc zajímala avalon s earned it, k olivii mi výběr až tak nesedí a bacha soniko – málokdo uzpívá song od kelly!

no a dál jsem našla „pojednání“ o americkém idolu, které se mi vůbec nelíbilo. jedná se o to, že fox už odpískal idol jako celek. proto se vše urychluje a kašlou na to. ihned přijdeme o 2 soutěžící – z top 10 bude tento týden top 8 a příští týden top 6! bez možnosti save od poroty! masakr…. vždyť si nestihneme soutěžící ani užít, a taky oni jedním blbým výběrem songu budou zaříznutí. už mám úplně hrůzu, kdo vypadne s giannou! a dál taky asi nechtěj vydělávat ani jinde, protože songy z top 10 nejsou k dispozici na itunes…
no přitom tento rok jsou docela dobří soutěžící, všichni do toho vložili srdce, porota je úžasná, moc fajn jsou pohledy do minulosti a účinkování dřívějších soutěžících nyní. nejlepší vystoupení tedy už stejně pro sebe ukradla kelly, protože to co předvedla při piece by piece bylo něco neuvěřitelného, je naprosto bezkonkurenční.

13
VojtaP
Reagovat

@libena: ono to fakt tak vypadá, že se chtějí Idolu zbavit, přitom sledovanost si to drží, sice zhruba na průměru loňska, ale je to stabilní. Taky jsem čekal, že se s Idolem rozloučí s velkou parádou a se vší pompézností. Nebýt vystoupení Kelly, tak by se o Idolu rozhodně takhle moc nemluvilo, jak se dělo minulý týden. To je škoda.

Jinak k setlistu:

La’Porsha – Halo je hrozně obehrané a spousta lidí se na tom vysekalo, LP to zase přezdobí a celé kouzlo té písně půjde do kelu, Beyoncé si to přivlastnila neskutečným způsobem, takže kdokoli vedle ní vypadá jak amatér, to platí i přeceňované LP.
MacKenzie – nevím, co s tím chce dělat, doufám, že ne roztáhanou baladu a vlastně ani nedoufám v původní verzi. Sázka do loterie.
Tristan – když se vrátí k piánu a ukáže opět své kouzlo, tak to bude super
Trent – nemá hlas jako Percy a ani jako Clark Beckham. Kéž by vypadl a nemusel to zpívat.
Olivia – zvláštní výběr, čekal bych jiný výběr od Pink.
Gianna – spím už teď, nejspíš vypadne, stejně by na tom nic nového nepředvedla
Sonika – doufám, že to dá jako baladu, když to minule takhle rozjela. Původní aranž by podle mě taky ustála, i když je kláda.
Dalton – zajímavý výběr, loni a předloni to tuším znělo v každé soutěži několikrát, nicméně jde s dobou, což je na jednu stranu plus.
Avalon – na toto jsem hrozně zvědavý, doufám, že postoupí
Lee Jean – nevím, tohle mu dá zabrat aby byl uvěřitelný.

14
libena
Reagovat

začala jsem koukat na další díl a ve chvíli kdy ryan řekl, že zpívat budou všichni a na závěr bude bottom 3 a z nich! porota vybere jednoho kterého zachrání, jsem přestala. dostala jsem strach že zachrání giannu….chjo, nechám to na odpo, bude mi líp….

15
Michal V.
Reagovat

Skoda, ze ten youtube channel letosniho idolu je tak naprosto spatne udelanej, ze se to neda bez spoileru koukat.

Kazdopadne bottom 3 bude pro mnohe zajimavym prekvapenim :-).

16
Monika
Reagovat

@VojtaP: No tu La’Porshu jsi trefil presne :-))) Ja osobne mam ten song strasne rada, velke emoce, vyborne vygradovanej, beyonce to zpiva tak ciste bez zbytecnych ozdob, parada pro me. La’Porsha mi opet zabila dalsi song, vkus Americanu ani poroty nechapu.

Bottom 3 celkem bez prekvapeni, od zacatku rikam, ze Avalon je nevyrazna seda myska, tyhle zpevacky nemivaji silnou podporu divaku, viz nase Konvickova.

17
libena
Reagovat

tak jsem to zkoukla, v hlavě mi nejvíc utkvěla tristan, to se jí fakt povedlo, pro mě touchdown a k mé veliké radosti song perfektně zvládla i sonika! držela jsem jí pěsti.

výborní byli i lee, olivia a tentokrát se mi kupodivu líbil i trent

když tak o tom přemýšlím, tak to, že porota někoho zachraňuje nakonec, není až tak špatné, hlavně slyšíme všechny songy, ale proboha – vypadávat po dvou, to je síla….a příště zase :-(

18
Monika
Reagovat

No Sonica pro me teda dost spatna ona ma hlasek jako konipasek a vybira si songy velkozpevacek, ktere proste vzdy jsou dietni pro me v jejim podani, chciple, desna nuda. Olivia pravem v bottom 3, jeji nejhorsi vystoupeni v soutezi, jsem Pink ani nepoznavala, nedala do toho ani 50% jeji energie, skolacka na besidce a zaslouzeny vyhazov. Hodne me zklamala. Pro me je proste jednicka Tristan a konec. Jeste ma nejake kvality Mckenzie, byt to neni uplne moje krevni skupina. Priste ma imho vyhazov skoro jistej Lee.

19
Michal V.
Reagovat

@Monika: mno mozna oliviin nejhorsi vykon, ale vypadla v podstate za vykon minuly tyden v katy perry, protoze v b3 se ocitla na zklade toho.

20
rosien
Reagovat

Taky jsem zkoukla a tohle kolo se mi absolutně nelíbil Dalton (on se mi jako moc nelíbí nikdy, ale takhle zprasit Radioactive). Nic moc ani Sonika. Líbil se mi Mackenzie, Trent a po dloouhé době zase i Tristan. Zatím pro mě s přehledem nejlepší Mackenzie.
Tip na příští vypadnutí: Lee a Avalon
Moje přání: LP a Dalton

21
Monika
Reagovat

@rosien: S tim Daltonem absolutne souhlas, jsem na nej uplne zapomela. Porad si hraje na rockera, kterym neni a nikdy nebyl. To, ze si zmaluje oci z nej rockera nedela a ty Radioactive to se nedalo. lee je imho take skoro jistej vypadlik, u Avalon si nejsem zcela jista, dost funguje divoka karta, ve svete i u nas, to by ji i mohlo zachranit. Prala bych si na vypadnuti urcite LP a Trenta (ja ten jeho mecak nedavam), ale dalton by mi tez nechybel.

Přidat komentář