Panáček v reality show

American Idol 2016: To nejlepší z Idolu zpívá top 10! (rekap + video)

5. Březen 2016 | napsal(a): | reality show: American Idol

tristan_idol

Poslední řada American Idol přímo chvátá ke svému velkému finále, produkce chce tentokrát pomocí top 10 finalistů přemítat nad tím nejlepším, co kdy v soutěži zaznělo. Systém vyřazování navazuje na loňský ročník, finalisté budou postupně svoláváni na pódium, což znamená automatický postup do dalšího kola. Jelikož nás čeká double elimination na horkých křeslech zůstane bottom 3, z nichž jednoho zachrání porota a zbylí dva soutěžící soutěž opustí. Kdo to bude se dozvíte v našem rekapu. Jako speciální hosté vystoupí Demi Lovato a Harry Connick Jr.

2. live show – to nejlepší z Idolu

Těžko říct, co produkce s tímto tématem zamýšlela. Vzhledem k tomu, že se podobné výběry opakují každý rok tak i tak, nebylo zrovna nutné tomu věnovat samostatné téma. Budiž, jdeme na to.

Do bezpečí byli postupně posláni…

Dalton Rapattoni

výběr: Imagine Dragons – Radioactive

Jako prvního Ryan vyvolal Daltona. Čekal jsem, že opět pustí uzdu kreativitě a zkusí s písní udělat něco jiného než ostatní před ním. Bohužel pro Daltona, již jsme slyšeli více a mnohem lepších verzí. Může za to nejspíš jeho nezúčastněný přístup, kterým to celé zazdil. Přestože Daltonovi zrovna nefandím, čekal jsem od něj větší snahu a show na pódiu. V situaci, kdy každý musí dát 100 %, jinak může snadno skončit v ohrožení, není tento přístup zrovna ideální.

Lee Jean

výběr: Kings Of Leon – Use Somebody

Bohužel pro Leeho mi bylo už podle songlistu jasné, jak toto dopadne. Jak řekl Lee v dotáčce, musí se oprostit od coverů Eda Sheerana a vystoupit ze své komfortní zóny. Ovšem nyní z ní vystoupil až moc daleko, zkrátka si vzal až moc těžkou kládu. Zase jednou jsem měl problém Leemu uvěřit, o čem zpívá. Tentokrát se k tomu přidal ještě fakt, že na podobnou rockovou baladu nemá tak výrazný hlas, tudíž jeho podání vyznělo hodně besídkově. Lee bude mít dost možná příští týden problémy.

Hvězdný host – Demi Lovato

Prvním hostem večera je Demi Lovato, která si svou píseň Confident střihla společně s top 10 finalistů. Na toto společné vystoupení navázala Demi již sólo se svým novým singlem Stone Cold.

Sonika Vaid

výběr: Kelly Clarkson – Since U Been Gone

Minulý týden Sonika našla svou sebedůvěru a zaválela. Tak nějak jsem tajně doufal, že jeden z největších hitů Kelly Clarkson podá jako baladu a opět nám ukáže krásu svého hlasu, čímž by si nejspíš zadělala na touchdown. Bohužel to vypadá, že v dnešním večeru to nikomu moc nevychází. Sonika se aranže ani nedotkla, čímž si už sama sobě trochu vykopala hrob, protože tento monster hit není zrovna songem, kterým se dá v soutěži zazářit, hlavně to není nic jednoduchého. Sonice se nepodařilo na pódium dostat stejnou dávku sebevědomí, jako minule, což šlo hodně poznat a vokálně už také dlouho nepůsobila takhle nejistě. Věřím, že ji diváci ještě podrží.

MacKenzie Bourg

výběr: Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody

Pokud má dojít na inventáře pěveckých soutěží, kterému je věnované dnešní téma, tak Whitney rozhodně nesmí chybět. Pro MacKenzieho mi na papíře tento výběr vůbec neseděl a nedokázal jsem si úplně představit, co s tím provede, úplné zpomalení ani původní cheesy aranž nebyly zrovna vhodné cesty k úspěchu. Naštěstí MK uchopil téma přesně tak, jak uchopeno být mělo. Z 80’s odrhovačky udělal letní pohodovku, dobře se to poslouchalo a příjemné střední tempo tomu taky sedlo. Hodně dobrý výkon, nícméně se z toho dalo vytěžit mnohem více. Občas byl MK přehlušován vokály v pozadí a také jsem čekal větší finále v poslední třetině songu, místo náhlého konce. Ovšem v kontextu večera zatím nejlepší výkon, neměl by tak vyšumět do ztracena. Jinak si MK drží stabilní kvalitu a nepochybně míří vysoko.

La’Porsha Renae

výběr: Beyoncé – Halo

Z pohledu reakcí v sále si La’Porsha minule pro sebe ukradla večer (než na pódium přišla Kelly). Nicméně Beyoncé je Beyoncé a není nic lehkého zpívat její věci, protože nim navždy dokáže vtisknout své osobité kouzlo. Proto většina lidí, kdo přichází po ní, působí, jako chudý příbuzný, podobně jako Gianna minule. Na první pohled je jasné, že si produkce LP vybrala jako letošní favoritku, dostává velké písně a velkou produkci. U LP se budu nejspíš opakovat každý týden, zkrátka není můj šálek čaje. Možná to neumím úplně popsat, těžko říct, co mě na jejím projevu tolik neoslovuje. LP by možná udělala mnohem líp, kdyby píseň zazpívala s upravenou aranží nebo zkrátka tak, jak byla napsaná. Její úpravy melodie a pěvecké obraty se mi nelíbí nebo je zkrátka LP neumí podat vkusně? Těžko říct.

Hvězdný host – Harry Connick Jr.

Druhým hostem byl porotce Harry Connick Jr., který představil svoji novinku I Do Like We Do, kterou věnoval své ženě.

Trent Harmon

výběr: Percy Sledge – When a Man Loves a Woman

Trent je nepochybně snaživý chlapec, nicméně je to jeho pódiový projev, který jej sráží na kolena, což si plně uvědomuje a pracuje na tom. Jak již bylo řečeno, Trent je docela dobrý zpěvák, avšak hůře se na něj kouká. Aktuální výkon mu sedl více než minule, kde se marně snažil napodobit Sama Smithe. Znělo to mnohem konzistentněji a jistěji, což může znamenat, že na sobě opravdu pracuje i když některé jeho volby, například ten falzet, nepadly na úrodnou půdu.

Tristan McIntosh

výběr: Vince Gill – Go Rest High on That Mountain

Poslední přímou postupující je Tristan. Skvělé, Tristan je zpět! Návrat k piánu a baladám pomohl, to je její komfortní zóna, které by se měla držet, nejméně do doby, než bude mít dva pokusy. Zde bylo poznat, že po dlouhé době Tristan ví, o čem zpívá a jak to prožít a následně předat publiku. Skvělý výkon s velkým emočním nábojem. Jen tak dále.

Bottom 3

Do poslední trojky se propadly hned 3 dívky, o záchranu si zazpívají Gianna, Olivia a Avalon. Porota může v této situaci zachránit bohužel pouze jednoho soutěžícího.

Avalon Young

výběr: The Weeknd – Earned It

Avalon jsem v bottom 3 nečekal, celkově tento týden hodně špatný výsledek. Avalon se nevzdala a dala do toho vše. Její Earned It mělo náboj a pěvecky to byl jeden z jejích nejlepších výkonů. Kdyby takto zazpívala už minule, nemusela skončit v ohrožení. Takto se bojuje o život, skvělý výkon!

Oliva Rox

výběr: Pink – Trouble

Jaká nešťastná konstelace hvězd stála za tím, že se Olivia ocitla po minulém skvělém výkonu v ohrožení, to netuším. Snad jen dodám, že Amerika tradičně ohluchla a Olivii úplně zazdila. Olivia sice není duší rebelka, jako Pink, což jde na pódiu hodně poznat. Pěvecký výkon byl ovšem excelentní, neskutečná vokální gymnastika. Olivia je vyzrálá zpěvačka, která si může dovolit zpívat cokoliv a bude znít dobře. Škoda, že nemůžou postoupit obě, jak Olivia, tak Avalon. Za dnešní výkony by si to zasloužily. Porotě rozhodnutí nezávidím.

Gianna Isabella

výběr: Alicia Keys – If Ain’t Got You

Gianna neuposlechla radu poroty a vydala se opět směrem velkých songů. Oproti Avalon a Olivie šedý průměr. Gianna na takové songy zkrátka zatím nemá, ať už se o snaží jakkoliv moc. Tohle nebyl dobrý výkon, čímž porotě rozhodování trochu usnadnila.

Kdo soutěž opouští?

Porota se rozhodla zachránit Avalon!

Soutěž opouští Olivia Rox a Gianna Isabella!

Top 3 vystoupení

  1. Tristan
  2. MacKenzie
  3. Avalon

Bottom 3 vystoupení

  1. Lee
  2. Dalton
  3. Trent

Hodnocení 2. live show

Nevím, kde zase nechala Amerika uši, když poslala Avalon a Olivii do ohrožení. Naštěstí byla Avalon zachráněna, ovšem to byl hořkosladký pocit, protože musela odejít Olivia. Velká škoda velkého talentu. Oproti třeba Leemu Olivie předváděla mnohem lepší a sebevědomější výkony, nehledě na to, že byla pár týdnů zpět pokládána za favoritku. Holt, holky s komplexním balíčkem to budou mít v soutěžích vždy těžší než benjamínci s kytarou.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Monika
Reagovat

Tak ja povazuji rozhodnuti Americanu za spravne, tez nemam usi :-)) Vzdyt ta soutez neni jen o zpevu, ale rozhodujici faktor jsou i sympatie a look (ve smyslu vyraznosti, zapamatovani). Avalon je outsiderkou od zacatku souteze, uz v uvodu jsem psala seda mys, takove to neurazi ani nenadchne, co nevybocuje z linie, ten tezkej stred je nejhorsi kategorie. Sice nikomu nevadi, ale taky pro ni nikdo nehlasuje. Avalon je na pohled strasne nevyrazna – neni krasna, ani oskliva, tlusta ani stihla, strasne obycejna. Totez plati o jejim zpevu – nerozpoznatelnej hlas, ani slabej ani silnej, takove obycejne nic. priste ji asik zachrani DK, ktera funguje spolehlive, ale dalsi tyden ocekavam stejne problemy bez ohledu na vykon.
Olivia, docela jsem si oddechla, ze nepostoupila za otresnou Pink, jedna z nejhorsich verzi ever, naprosto dietni verze, nuda od zacatku do konce, vubec se nechytala. Pink je parni stroj, na tohle musi bejt clovek rocker telem a dusi, jinak je to skolni besidka ala Olivie. Pustila jsem si Olivii znova z minuleho kola a i tam slaba pro me, navic ne uplne oslnive hodnoceni poroty, takove to zdvorilostni je to pekne, ale nic vic…Strasne ploche, bez dynamiky, vubec me nedonutila zvednou oci, neudrzela moji pozornost. ten refren v jedne lajne bez gradace,. kdyz zazpiva Kate Unconditionally v refrenu je to silnej moment, u Olivie lekla ryba.
Moje TOP 2 je Tristan a zatim se tam jeste dostal MacKenzie.

2
libena
Reagovat

dle pořadí, které jsem psala u minulého článku, byla bottom 3 v toto složení bohužel očekávaná, já bych ovšem zachránila olivii
jak jsem se koukala teď, tak bottom 3 vypadá na tristan, mackenzieho a avalon
hm, tak sem dám celkové pořadí, ať je o čem diskutovat:
1. trent (27 %)
2. la porsha (17)
3. sonika (12)
4. lee (12)
5. dalton (11)
6. tristan (6)
7. mackenzie (6)
8. avalon (6)
je to samozřejmě jen z jednoho servru, takže to nemusí být až tak obecné, ale odskok posledních 3 je dost velký a hlavně náskok trenta je neskutečný

3
Michal V.
Reagovat

@libena: mno uprimne receno me ten zebricek moc verohodny neprijde

4
J
Reagovat

To je snad po prvykrat kedy suhlasim s TOP 3 aj s BOTTOM 3. Keby to bolo na mne tak nabuduce poslem domov Trenta s LaPorshou alebo Trenta s Daltonom. Ani Lee by mi az tak velmi nechybal. Olivie mi je luto, ale ked bude chciet moze sa presadit aj bez vitazstva AI. Vsetko to asi smeruje k tomu, aby to vyhrala Porsha alebo Trent, co mna privadza do zurivosti a zufalstva zaroven. V podstate teraz fandim najviac MacKenziemu, Tristan, Avalon a Sonike. Ostatni su mi ukradnuti. Vobec by ma neprekvapilo keby nabuduce vypadol Dalton. Ak sa dostane do BOTTOM 3, tak podla mna ho porota vobec nezachrani. Iba ak by tam bol s Avalon, ktoru zachranili minule a s Leem a zaroven by Dalton musel zahviezdit, comu ja neverim. A neverim, ze tie jeho splasene teens, ktore mu fandia od dob IM5 ho podrzia hlasmi, ale nechajme sa prekvapit. Najsmutnejsie pre mna je to, ze toto je posledna sezona a mne sa nezda ani jeden z nich na to, aby si zasluzil byt vitazom AI. Pri predstave, ze TOP 2 bude Trent a LaPorsha mi mraz chodi po chrbte. Ake sme to mi mali stastie na TOP 2 Stepan a Emma.

5
libena
Reagovat

@Michal V.: njn, ale hlavně se mi ten žebříček ani trochu nelíbí

6
Jarda
Reagovat

Tak nevím, už dlouho se nestalo aby se několik lidí neshodlo téměř na nikom. Monika je strašně náročná, jí se nazavděčí skoro nikdo, VojtaP to letos také těžce kosí, nevím co k tomu vlastně napsat. Myslím ale, že tam letos není nikdo vyloženě omylem, všichni umí velmi solidně zpívat, ale je vidět, že co se líbí jednomu tak se vůbec nelíbí jinému. Ale přesto zůstávají mými favoritkami Sonika, Tristan a Avalon, kluci mě jako obvykle moc nezajímají a to včetně všemi vychvalovaného MacKenzieho. Že vypadla Olivie mě dost mrzí, když nic tak na ni byl pěkný pohled. A o tom to přece také je, ne? Pravdou ale je, že si nikoho z nich zatím nedovedu představit jako vítěze, není tam žádná výrazná osobnost.

7
Jai Kudo
Reagovat

Omlouvám se za OT, ale mám dotaz. Bude se někdo z rekapistů (Vojta, Vlado…..?) zabývat poněkud bizardní soutěží Eurovision Song Contest (ESC)? Právě probíhají národní nominace a soutěž proběhne začátkem května……

8
libena
Reagovat

velká gratulace kelly clarkson, přepisuje dějiny – piece by piece je stá píseň soutěžícího z amerického idolu na prvním místě v billboard hot 100, palec nahoru :-)

9
libena
Reagovat

když čtu svůj předchozí příspěvek, tak vidím, že jsem to napsala blbě :-D

kelly je z amerických idolistů nejlepší a dosáhla 100 songů na č. 1 v billboardu, jako druhá je pak carrie underwood – 83, daughtry – 40, fantasia – 35 …..
sorry :-)

Přidat komentář