Panáček v reality show

Výměna manželek – speciál (4.3.2007)

4. Březen 2007 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

Výměna manželek A je to tu, televize Nova konečně zahájila vysílání třetí řady úspěšné reality-show „Výměna manželek„. Dnes jsme mohli sledovat rekapitulaci divácky nejúspěšnějších dílů druhé řady, takže nač se zdržovat, jdeme na to. Na popis speciálního vydání Výměny manželek.

Sirotkovi – Mičlovi

Psali jsme: Výměna manželek (17. dubna 2006) – jedináček vs kupa dětí

Tato výměna u vás vyvolala hodně ohlasů, matka osmi dětí si vyměnila místo s matkou jedináčka. Jaké jsou jejich dojmy dnes? Obě ženy jsou spokojené, opravdu. Shodly se v tom, že jim jejich vlastní manželé i počet vlastních dětí vyhovuje. Matka osmi dětí si ale po výměně uvědomila, že její nejstarší dcera to s otcem opravdu nemá jednoduché, takže jej začala víc nutit k trpělivosti a vlídnosti k dětem. Rodina dokonce jela poprvé v plném počtu na dovolenou, kterou jim nabídl někdo z diváků.

Svobodovi-Kremlovi

Psali jsme: Výměna manželek: Marcela a Zuzana (24. 4.)

Na rekapitulaci tohoto dílu jsem se obzvlášť těšila.
Vzpomínáte? Adventisté sedmého dne, bohabojná rodina, žijící v abstinenci a pokoře? A taky jsme se loni tak smáli při závěrečném posezení mezi „osmi očima“, kdy se manžel Zuzany musel hodně držet, aby po manželovi Marcely nevyskočil. Ano, šlo o výměnu, kdy jeden z účastníků nezvládl několik skleniček alkoholu, porušil přikázání své víry a začal obtěžovat druhou účastnici, bohužel však ne svoji právoplatnou ženu.

Jak vidí situaci dnes?

Manželé Kremlovi, adventisté sedmého dne, žijí dnes údajně k církevní kázni, pročež se k pořadu odmítli vyjádřit. A Zuzana Svobodová má na tváři stále svůj úsměv, na výměnu už vzpomíná bez hořkosti a svého manžela by za nic na světě nevyměnila.

Erbenovi – Půhoných

Psali jsme: Výměna manželek (10. dubna 2006)

Díl pro mě nostalgický, byl prvním, o němž jsem psala :)
A jak se Dianě a Gábině daří dnes?
Obě jsou s výměnou spokojené, obzvlášť pro Gábinu znamenalo natáčení velkou životní změnu. Po návratu z Dianina domu do Prahy s manželem strávili celou noc povídáním a jejich vztah se dostal na úroveň krátce po svatbě. Pro ni i jejího muže Pavla se změnilo hodně věcí, sblížili se, našli k sobě znovu cestu a díky Dianě se dokonce začali i o sexu a dalších věcech bavit otevřeněji a uvolněněji.
Obě rodiny se spřátelily a v létě Gábina s Pavlem strávili u Diany a jejího muže Davida dovolenou, spali i všichni dohromady v lesní jeskyni.

Dokoupilovi – Žigovi

Psali jsme: Výměna manželek a kupa psích hovínek

Jak již mnozí z vás postřehli v ukázkách, i jedné z těchto rodin se leccost od základů změnilo. Nekonalo se však žádné souznění, žádné líbánky, manželé Žigovi hned po odvysílání pořadu podali žádost o rozvod, údajně dokonce oba ve stejný den. Na natáčení speciálu jsme tedy již mohli vidět Vojtu i čistotnou Žofii s novými partnery, s nimiž jsou prý oba šťastní. Problémem bylo hlavně neustálé Vojtovo sledování televize a to, že si manžele vlastně neměli o čem povídat.
U Gábiny a Davida naopak došlo ke zlepšení, Gábina je moc ráda, že se výměny zúčastnila a její manžel i s dětmi měli možnost si uvědomit, jak je pro ně důležitá.

Běhounkovi – Dobrých

Psali jsme: Výměna manželek – Monika a Monika

Výměna manželek Monika a Monika

Tuto výměnu jsem bohužel neviděla, ale v nedělním speciálu se obě Moniky rovněž vyjádřily kladně – pořad je obohatil a zlepšil jim rodinné zázemí. Monika Běhounková si v rodině Dobrých uvědomila, že by chtěla dceru, tak si hned po návratu domů promluvila s manželem o adopci a ten souhlasil. Dohodli se tedy, že až na tom budou lépe finančně, začnou se o možnost adopce zajímat.
Monika Dobrá moc nemluvila, zato s manželem přešli k činům a dnes již mají malé miminko :-)

V závěru Speciálu jsme mohli vidět ještě záběry ze setkání účastníků prvních řad, kde si mohli všichni vyměnit své zkušenosti a zážitky. Na kameru mluvili manželé Fedorkovi, kteří vystupovali v první řadě. Můj oblíbenec pan Fedorko dokonce plánuje pro všechny společnou dovolenou v Bulharsku, aby se ještě lépe poznali.

A co nás čeká ve třetí řadě?
Od příštího týdne budeme moci sledovat třináct nových dílů, z nichž tři jsou již natočeny. A my si tu pak o nich budeme psát :-)

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 30
1
IRENA
Reagovat

MĚ SE TO LÍBILO HLAVNĚ RODINA S OSMI DĚTMI OPRAVDU JIM TO TEĎ ASI LÉPE KLAPE A OTEC KONEČNĚ UZNAL ŽE VÝMĚNA DOPADLA DOBŘE JEN DÍKY DĚTEM NO JAK BY TO ASI DOPADLO KDYBY TĚCH OSM DĚTI BYLI RAUBÍŘI A NEPOSLUŠNÝ A NEUMĚLI POMÁHAT TO BY SI TO MONIKA MOHLA ASI ROVNOU HODIT TAKŽE PODLE MÉHO NÁZORU DÍK PATŘÍ DĚTEM A TY SI TO ZASLOUŽÍ A JEJICH MAMINKA TAKY PROTOŽE TO ONA SE O NĚ STARÁ A UČÍ JE JAK ŽÍT

2
Pavla
Reagovat

že 8 dětí není civilizace? Já bych jí hnala, ona má jedno snad z povinnosti, vůbec neví co je rodina, co je dětský smích, jejich hašteření, jsou to starosti, ale vynásob štěstí x 8. Co bude mít ona, sobečka jedináčka, který má vše. Co dj mámy více dětem – to že musí pamatovat na druhé, lásku k sourozencům, k lidem, že nemyslí jen na sebe – to je to pravé ořechové. Nevím, jestli jedno dítě a majetek je měřítkem civilizace, oželím dům s altánem a přepychový fáro, dlouhý nehtíky a kosmetičku, jen když mám sví zlatíčka. Holt je to blondýna

3
verča
Reagovat

Pavlo, nevím jestli je lepší mít moc dětí a koukat na každou kačku a nemoci jim nic dopřát nebo mít jedno až dvě, kteří mají všeho dost.Osobně bych radši byla jedináček a toto není jen záležitost blondýn.Nepřipadá mi moc normální, že takhle malá holka se musí starat o mladší děti.Tohle není žádné dětství.Matka si to porodila, nechránila se tak at se postará.

4
ajda
Reagovat

Jsem blondýna, mám jedináčka! Jinak si Pavlo dovolím nesouhlasit! Uvědom te si, že není jen mamon.Jsou i zdravotní důvody, proč někdo má alespoň jedináčka. A nesouhlasím,že jedináček = sobec,rozmazlenec atd.! A nemyslím si,že jedináčci mají vše……ano, mám jedináčka, nemám dům, mám se dobře, máme krásné auta, dovolené u moře jedině letecky………..ale pracujeme,vzděláváme se, investujeme do vzdělání dítěte,které má své povinnost,které není sobec, má spoustu kamarádů. ŠTVOU MĚ ZÁVISTIVÉ REAKCE ,TŘEBA ZROVNA TA VAŠE PAVLO. Neodsuzujte, pokud nechcete být sama odsouzena!
Verča má pravdu, není to jen o možnosti rozmnožovat se, je to i o zodpovědnosti!

5
Pavla
Reagovat

paní ajdo já tím nechtěla říct nic špatného ale rozhodně neříkám že by se osm dětí mělo utratit jen kvůli tomu aby zapadli do této civilizace paní Monika což vím by dala bůhví co aby mohla mít další děti taky vím že to první měli po dost dlouhém snažení mít děti,ale hned proto nemusí paní s osmi dětmi odsuzovat že není civilizovaný člověk.Paní s osmi dětmi se doma rozhodně neválí a určitě tu výchovu zvládla moc dobře jen v mém okolí jsou tři rodiny co mají dvě děti ale jejich maminky to prostě nezvládli jejich děti vyrůstají jako kůl v plotě věčné problémy se zákonem atd.Takže tyto jsou horší než ta rodina s osmi dětmi a že by strádali to se mi nějak nechce věřit našla jsem totiž na jednom serveru jejich deníček a musím říct že co oni podnikají tak se rozhodně doma nenudí sice nejezdí k moři ale plno lidí to moře nemá a žijí tahle rodinka s osmi dětmi jezdí každou chvíli na výlety atd jak jsem poznala z fotek deníčku podle mého maminka jim hodně zpestřuje jejich dny takže tyto děti nerostou jako kůl v plotě je to jen můj názor každý má jiný ale vím že i rodiny s méně dětmi žijí hůř než oni

6
Tonda
Reagovat

Podle vyprávění známého. V jeskyni spala jen rodina se 3 dětma. Jeli tam asi 50 km na kolech, přenocovali a druhý den 50 km zpět. Malý jel v přívěsu za kolem.

7
Karel
Reagovat

Dobrý den nevím, Vy tu rodinu znáte osobně?Jak jste přišly na to že jsou sociální případ?Pokud vím viděli jste jen hodinu sestříhaného pořadu a hned kameny do nich.Toto je reakce i na diskuzi z loňského roku kdy jste všichni rodinu div nevyvraždili.Já osobně jsem si dal práci a ověřil si vše co se týče dávek atd. ohledně této rodiny.Není to sociální případ otec vydělává tolik že nemají nárok ani na sociální dávky jediné co jim stát platí jsou přídavky co se týče celé rodiny, sociální pracovnice nezjistila nic co se týče o zanedbání péče dětí nejsem pro početné rodiny ,ale tato máma se opravdu stará a když jsem vyděl nedávno televizní noviny jak našli toho malého chlapečka v křoví tak jsem si vzpomněl na všechny kdo tuto rodinu odsoudili.Myslím že na odsouzení jsou tyto krkavčí matky které malé bezbranné dítě pohodí a né ty co se o své potomky starají.Není pravdou že když rodina má hodně dětí je to hned sociální případ znám opravdu hodně děsivé případy a to nemají z poloviny tolik dětí jako tato rodina.Jinak taky souhlasím že Monika to zvládla,ale nemusí pořád pro ti té rodině zbrojit myslím že jí nic neudělali je to jen můj názor a každý žijeme svými životy.Já osobně si neumím představit mít osm dětí to přiznávám,ale není nutné je hned zavrhovat jako plevel nikdo neví jaká máma je ,nikdo nezná jak opravdu žijí beru názory že 8 dětí je moc ,nikoho za to neodsuzuji protože nikdo z nás není bez chyb,jsme takový jací jsme

8
Raden
Reagovat

Tondo, žádná z rodin, které spaly v jeskyni, ale neměla tři děti.

9
Petr
Reagovat

http://www.waflik.webgarden.cz Další dobrej článek o Výměně manželek a taky co nás čeká ve třetí řadě!

10
ajda
Reagovat

V článku máte hrozně moc chyb. Tak například ne Mičkovi ale Mičlovi a ne Průhových ale Půhoných. A o pravopisu ani nemluvím!!

11
Pajda
Reagovat

Pro Raden: doufám, že to tu nebude 2x
Vím kolik mám dětí a kdo s námi spal nebo nespal v jeskyni. Takže děti mám 3. :-)

12
frettie
Reagovat

Pavla: budete křesťanka, že? Víte, někdo chce raději žít ve svém světě, ve světě kde může jak sobě, tak dítěti dopřát pořádný život, kde není vše jen o Bohu a kázání, která již nemohou v normálním dravém světě platit.

13
Pavla
Reagovat

frettie omyl já ty fanatiky nesnáším bohužel ale nesoudím lidi podle počtu dětí bohužel

14
aluminium
Reagovat

Myslím, že se nedá jednoznačně říct, že kdo má hodně dětí, že jim dává víc lásky a děti jsou lépe připravené na život. Ale hlavně věřící toto prezentují a běda když jim někdo odporuje – „Čím víc nás je, tím víc se máme rádi“ (to mi bylo skutečně řečeno). Jako by ten, kdo má jedináčka nebo jen 2 děti byl automaticky sobec, který vychová hajzlíky ze svých dětí. O tom to přece není. Znám i rodiny, kde je víc potomků a děti nemohou jet na školní výlet, protože na to není. Myslíte si, že to pociťují jako bůhvíjaké štěstí? Taky ten názor o blondýně mně pobavil – Pavlo. Monika, ač blondýna, vše zvládla a byla milá na děti, jen její zásluhou si Renata uvědomila, že manžel dceru šikanuje (ano, myslím, že se to tady dá použít). Nevím, proč se spousta lidí naježí, když vidí pěknou, upravenou ženu, jako by se to vylučovalo s pracovitostí a inteligencí. Před Renatou smekám, ale její život bych žít nechtěla. A proto má každý právo si zvolit, co mu vyhovuje.

15
R.....
Reagovat

aluminium děkuji za vaší poklonu tedy smeknutím ale opravdu nás znáte jen z tv né z opravdového života realita a reality šou jsou moc odlišné věci a podotýkám nejsme ani málo malinko věřící ale teď nevím jestli je dobře nebo špatně :-))

16
Pajda
Reagovat

Proboha, jak někdo může něco hodnotit jen podle toho, co viděl v TV. Už jen samotný název žánru reality SHOW ukazuje, o co jde především.
Když během 10 dnů 5x zakašlete a ono se to správně sestříhá budete před národem za tuberáka.
Kdyby se pracovalo metodou dokumentaristickou asi by byl výsledek pořadů jiný.
Uvědomte si co je úkolem soukromé TV – informovat, pobavit? Ne – vydělat peníze těm, kteří kdysi dostali licenci. Peníze jsou za prodej reklamního času a platí se podle počtu diváků. Proto se do reality SHOW musí hledat něco, co diváky přitáhne. A to je jedině konflikt. Jakýkoliv.

17
aluminium
Reagovat

R….., já vás opravdu nesoudím, jak jsem řekla , musím vás obdivovat, jak vše zvládáte. Jen říkám, že hodně rodin s více dětmi (a nemyslím tím nutně tu vaši a tím pádem všechny) se prezentují jako že vše zvládají lépe a mají se i více rádi (to jsem na mou duši slyšela) než ti, co jsou pohodlní a mají jen 1 nebo 2 děti, které automaticky považují za sobce. Ani netvrdím, že jste osočovala Moniku, to bylo na adresu Pavly, která se zmiňovala s despektem o blondýně.
A taky je mi jasný, že televize vše sestříhá tak, jak potřebuje, prostě senzace za každou cenu, aby byla sledovanost. Z toho důvodu, bych do ničeho takového nešla, nestojím o nějakou konfrontaci. Proto obdivuju ty, co to podstoupí a nechci za to nikoho kritizovat.
Jsem ráda, že vám to snad trochu pomohlo alespoň v tom, aby se manžel snažil změnit chování k Lauře. Jestli to tak je, pak to má nějaký smysl. Monika i vy jste každá jiná, ale to neznamená nic negativního, obě na mě působíte jako fajn ženské. Jinak mi přišlo, že většina dílů VM se smrskla na debilní debaty o tom, kdo má doma líp naklizeno a kdo si prosadí svoje. Dost ubohé, že?
Přeji vám i dětem hodně štěstí

18
R.....
Reagovat

aluminium moc děkuji vše hezky napsané no co se týče hádek a všeho asi záleží na obou ženách jestli se chtějí kritizovat před tv kamerami já to za potřeby neměla a Monika taky ne takže jsme to ani neřešili ani hádky nikdo provokativně nevyvolával co se týče mě já se to snažila přežít do doby než pojedu domu moc se mi stýskalo a jízda na koni a na lyžích není moje gusto jsem jen obyčejná máma která jede s dětmi na výlet nebo lítá venku Moniky má svůj svět a já taky každý žijeme úplně jinak a co se týká muže mého tak pochopil že děti jsou děti a nemůže je srovnávat s dospělými je to pruďas ale děti má rád všechny

19
Jana
Reagovat

Já osobně jsem z pěti dětí a nevidím v tom nic úžasného matka si nás pořizovala pěkně postupně jen aby nemusela pracovat nebýt naší babičky která mě a mého bratra vychovala tak nevím jak bych dopadla nejspíš jako ona má ,,Matka“nebo jako ostatní sourozenci kteří nepracují a nijak zvlášť se nesnaží zařadit se mezi ostatní.Takže si myslím že je lepší mít jedno nebo dvě děti a dát jim vše než to co jsem si prožila já a vím o čem píšu já si to prožila

20
Jana
Reagovat

Já osobně jsem z pěti dětí a nevidím v tom nic úžasného matka si nás pořizovala pěkně postupně jen aby nemusela pracovat nebýt naší babičky která mě a mého bratra vychovala tak nevím jak bych dopadla nejspíš jako ona má ,,Matka“nebo jako ostatní sourozenci kteří nepracují a nijak zvlášť se nesnaží zařadit se mezi ostatní.Takže si myslím že je lepší mít jedno nebo dvě děti a dát jim vše než to co jsem si prožila já a vím o čem píšu já si to prožila

21
Kyberka
Reagovat

Nedávno naši známí podstoupili Výměnu manželek. Docela mi vyrazilo dech, co se tam odehrávalo. Jak jsem se ale dozvěděla, ve skutečnosti je to vše trošku jinak, než jak vidíme na televizních obrazovkách. Pan režiser měl prý pro ně už předem připravený scénář. Manželkám a dětem se dávala cibule, aby brečely, a pak byli všichni nuceni do všelijakých hádek. Pokud by prý nechtěli spolupracovat, jejich honorář by byl prý sražen z 50 na 25tisíc…

Tak ať žije Reality šou, že :-)

22
Skupníková Renáta
Reagovat

Chci se přihlásit do Výměny manželek.

23
Hanka
Reagovat

ahoj všem, dneska jsem po dlouhé době shlédla tento souhrn a musím uznat, že jsou fakt všichni odvážní, že do toho vůbec jdou! Ať mají jedno dítě nebo osm :)

24
Hanka
Reagovat

Kyberka: Tak to je mazec a o jakou rodinu šlo?? :(

25
Hanka
Reagovat

Kyberka: tak to je mazec a o jakou rodinu šlo? :(

26
Lucka
Reagovat

Dobrý den,chtěla bych se zeptat kde se můžu podívat na výměnu manželek která byla puštěna v televizi dne:
17.dubna.2006

Reagovat

Lucko, dle mě nikde. TV Nova všechny videa z Výměny manželek, co byly online smazala. Snad je však nahraje na jejich nový online video portal Voyo.cz

28
Laura
Reagovat

Co to tady mami pises za nesmysly? Rekni mi, kdy ja jsem mela cas chodit do nejakyho krouzku tancovani? Kdy ja mela cas vubec na nejaky konicek? A nas si videla az vecer?? Ano. Az jsme udelali vsechny povinnosti, uspali deti a udelali si ukoly az pak jsme mohli jit na chvili ven, ale to by nas Petr nesmel v te dobe tak sikovat a zakazovat nam to jedine, co jsme meli radi. Lidi tady maji pravdu!!! Ja se jednou nabidla s pomoci, ze za Tebe vyzehlim a hned se to stalo mounpovinnosti a jakmile jsem to neudelala, Petr me ztriskal jak psa!! Tomunrikas krasne detstvi?? Ne. Petr nas kazdou chvili jen sikanoval a Ty ses nas ani nezastala!!

29
Laura
Reagovat

Výměnu manželek jsem nahrála na youtube, kdo bude mít zájem se podívat.

30
Dani
Reagovat

@Skupníková Renáta:
Jeste vase zadost plati?

Přidat komentář