Panáček v reality show

Výměna manželek XIII (14.10.): Vytuněná růžovka v akci (rekap)

14. Říjen 2020 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

titlvm

Tato Výměna se po delší době bude opět točit kolem úklidu. Labilní růžová blondýna je na úklidu závislá, zřejmě se tím snaží zavděčit partnerovi. Její kolegyně uklízí podle času a potřeby, rozhodně nepotřebuje k životu sterilní prostředí. Jak se jim bude líbit v náhradních rodinách?

Vyměněné rodiny

Pištín

pištín

Rodinu do Výměny přihlásil Pája (48), rád by, aby jeho Ivka (51) méně uklízela. Ano, jeho partnerka je, jak jsem už v úvodu zmínila blondýna, milující růžovou barvu, ověšená ve dne v noci zlatem i stříbrem, zmalovaná, s umělými nehty a touhou po lásce a jistotě. Jsou spolu sedm let a natáčení probíhá v jejich dokonalé chalupě. Mají ještě rodinný dům v Českých Budějovicích. Ona má dceru Veroniku (13) let, úplný opak maminky. Líná jako veš. Koho je to vina?

Ivka je posedlá úklidem, podle všeho je i profi uklízečka, pracuje v úklidové firmě. On je prokurista v developerské firmě. Vše v rodině se řídí podle něj. Práce se dělí na holčičí a klučičí. Jeho největší zálibou je pivo, pořád musí být naplněná lednice v garáži. Pedant, notorik a sobec, to jsou jeho poznávací znaky. V pondělí, středu a pátek je v hospodě. A k tomu domácí popíjení. Můj pocit je, že po celou Výměnu, byl permanentně podnapilý. Jeho partnerka, když je sama doma, pořád jen uklízí. K tomu se stará o kozy a zahradu. Večer si nepovídají, on chce klid. To jí nejvíc trápí, nemá si s kým promluvit.

Albrechtice

abrecht

I tuto rodinu přihlásil partner. Radek (54) je kamioňák, často i dva týdny mimo domov. Martina (33) pracuje jako servírka a má z předchozího vztahu syna Štěpána (11), který se pravidelně stýká i se svým otcem. Radka bere jako strejdu. Pár je spolu devět let, z toho půl roku manželé. Tady nedostatky vidí Radek, proto ta přihláška. Pořádek není úplně dokonalý, synek se také nezapojuje. Ona nevidí až tak velký problém, uklízí podle času. Mají starší dům, který postupně zvelebují. Součástí rodiny jsou dva velcí psi, kteří pro mne z nepochopitelných důvodů bydlí v klecích v kuchyni, přitom je tam velké zázemí i zahrada. Takže jediné očekávání od pořadu je lepší úklid a víc si vážit maminky.

V nových rodinách

V podstatě se v ani jedné rodině nic extra výjimečného neudálo.

Albrechtice

Ivka se hned při seznámení s novou rodinou nezapomněla pochlubit, že nová maminka jela do dokonale uklizeného a vytuněného domečku. Radek má obavu, že se paní bude na ně povyšovat. Ale není to tak tragické, i když pár hereckých etud nám blondýna sehraje. V první řadě se předvede jako dokonalá hospodyně, vždy upravená a v minisukni, žádné tepláky. Chystá jídlo, je to přeci holčičí práce, náhradního manžela k tomu nepustí. To Radek nezná, u nich si pomáhají, rád ženě jídlo nachystá. Ivka nám začíná žárlit na novou mladou manželku, vyslechneme si, jak se obětuje, nikdo to neuznává, nemají pro ni pochopení. Občas se přidají pro efekt slzy. Má pocit, že ji partner přihlášením do pořadu ponížil, to si nezasloužila. Doma uklízí neustále, tady se do toho také hodlá pustit. Hystericky nám předvádí nepořádek v bytě. Prach, psí chlupy, špína v myčce, to v její dokonalé domácnosti neexistuje.

Štěpánovi se doma nechce pomáhat, ale její dcera se také nepřetrhne. Dny plynou v poklidu. Vaří, uklízí, předvádí se a pořád dokola. Radek se snaží, dělení práce neuznává, kdo může, pomůže. Do práce naženou i syna. Prvořadý úkol je vyklidit garáž, to se částečně splní, ale jednoduché to nebude, Radek nepracuje tak rychle, jak si Ivka představuje. A hlavně, těch zbytečných věcí je tam neskutečné množství.

Ivka měla narozeniny, nová rodinka jí nezapomněla pogratulovat. Ležící a brečící ji zastihne kytice poslaná z domova. Dojetí, slzy, proč já nevěřím, že kytice je z domova opravdu z lásky a ne z povinnosti? Úkoly se plní, nic zásadního se neděje. Na závěr malé překvapení pro syna. Kampak ho vezou? Do školy? K holiči? Ne, na zážitkovou zábavu – virtuální realita, je potřeba se sblížit se strejdou.
Radek si uvědomil, že by si mohl najít jinou práci, aby byl více doma. Vše záleží na výšce platu. A Ivka? Ta bude dál uklízet, chce zlepšit komunikaci, všechny je miluje. Sedm let čeká, že konečně uslyší od Páji, že s ní počítá, že je jeho jistota. Přeloženo, že si ji vezme.

Pištín

Od první chvíle mám pocit, že Pája je permanentně pod vlivem alkoholu, to už jsem zmínila výše. Doma nic nedělá, s ničím nepomáhá, to jsou holčičí práce. Ale ani dcera Veronika se nepřetrhne. Za celých deset dní nesáhne na práci, problém je i uklidit vyžehlené prádlo. Oba ho odnesou štítivě do pokoje a zastrčí na první volné místo ve skříni. Je jí třináct, má kocoura, ale za celou dobu po něm neuklidila. Pomlouvá Martinu, že pouze vytírá, že nikdy po kocourovi nezametla. Podobné manýry má i Pája. Bože, to „Pája“ mi už leze na nervy. No nic, Pája, to je další líná osoba v domě. Klučičí práce by mu šly, dům je upravený, ale poslouchat se dlouho nedá. Jenom vejde k večeru do domu, začíná výslech, co celý den Martina dělala, co neudělala, kritika a výčitky. Jíst společně nejsou zvyklí, to Martinu štve. Celé dny je v domě sama, společnost jí dělají pouze kozy. O ty nemá problém se postarat. V lednici je sedmnáct piv, ale panu domácímu se to nelíbí, nedoplnila zásoby, co kdyby mu pochybělo?

drevo1

Kolem domu je ukázkově srovnané dřevo. To čeká i na novou maminku. Polínka mají PŘESNĚ 33 cm, musí se vyskládat tak, aby do sebe zapadala, přední strana byla dokonale rovná. Celkově je v domě plno pracholapů, v garáži sbírka ala venkov ze sběrného dvora. V garáži už je tolik srovnaných krámů, že se nedosáhne do regálů. Pája si neustále hledá záminku, aby Martině něco vyčítal. Ta má pevné nervy a hned tak ji nevytočí. Jiná na jejím místě ho pošle dávno do háje.

Jedno z přání při výměně byl výlet. Jedou do ZOO a celou dobu posloucháme, jak složité je výlety plánovat. Zda na celý den, půl dne, jídlo, pití, co kozy, kočka… To je problém jít na jídlo do restaurace? Martina jeho výmluvy nechápe. Veronika se prořekne, že asi proto nikdy nikam nejezdí. Je jasné, že pro Pavla je středobod vesmíru hospoda a pivo v garáži.
Při jednom z rozhovorů padne dotaz na svatbu. Proč se ještě nevzali? On se nebude nutit, nemá potřebu se ženit. Tečka.
V manuálu je zadání – zazimovat mrkev. Denně Pája zjišťuje, zda to bylo už splněno. Není a to by za jeho Ivky nebylo.

Do Výměny se Pája hlásil proto, aby ženu odnaučil uklízet. Ale novou manželku do úklidu neustále nahání. Ono vlastně to uklízení není tak špatné, mění názor. Poslední den splní úkol a uvaří špagety. Bude rád, když Iva bude dál uklízet, ale bez jeho účasti. Jakoby doposud někdy pomáhal.
Martina by byla ráda, kdyby se Radek víc sblížil s jejím synem. Nerada by, aby dopadli jako v Pištíně. Závislí na úklidu.

8 očí

mezi 8 oci

Martina dostane velkou kytici a Ivka plyšového medvěda.
Martině se líbil dům. Pavel moc pije. Šestnáct z lednice a minimálně dvacet v hospodě. Jemu to přijde normální. Verča nesáhla na práci.
Ivka viděla všude hegeš. Připadala si jako v důchoďáku a psí boudě. Vyčítá, že Radek doma chystá jídlo. Radek to dělá rád, oni dělají na rozdíl od nich spoustu věcí společně. Martina raději poleví v úklidu, jen aby se věnovala rodině. A téma svatba. Musí chtít oba a Pavel nechce. Ona chce jistotu, že kdyby se s ní něco stalo, že Veroniku Pavel nevyhodí. Jsou lidé, nepotřebují záruční listy. Jenže Iva by ráda jistotu, možná proto se jde přetrhnout, aby se mu zavděčila, ale odezva je nulová.

Návrat domů je v Pištíně hodně afektovaný. Ivka je ráda, že to dala. V Albrechticích je vítání takové vřelejší, nemají potřebu hrát divadlo.

Zdroj: Nova plus, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
Reagovat

Blondýna dál uklízí jako strhaná, ale po sedmi letech má u Pavla konečně trvalý pobyt. On díky koronaviru zpohodlněl a odvykl hospodě. Doma lije lahváče pořád dál. Klidně by Ivanu poslal do další Výměny.

2
dejna
Reagovat

Přesné a výstižné, Ajdo.
Pája je typem chlapa, kterým se obloukem vyhýbám. Zpočátku jsem si říkala, pro s ním Iva je – na svůj věk vypadá dost dobře a určitě má na víc, než je on. Po řadě teatrálním výstupů mi došlo, že asi nemá. Že potřebuje macha, který ji diriguje a občas i sráží. A taky mě zarazilo, že dceru nevede k úklidu.
Druhá rodina mi připadla v pohodě, on se mi líbil, měl laskavý úsměv. Po dlouhé době normální rodina.

3
Mila
Reagovat

Líbila se normální rodina z Albrechtic. Ta druhá rodina poněkud afektovaná, hlavně vytuněná Ivka, není to určitě zlý člověk, ale pořád si potřebuje něco dokazovat, nudná žena. A ta dcera potřebuje trochu zapojit co činnosti.

4
anonym
Reagovat

Nebudu opisovat od Ajdy, jen přidám, že pokud někdo zavírá v kuchyni do klece dva velké psy, nebo má doma přivázanou kočku na vodítku je to idiot.
Šťourat se nehtíkama v myčce, jestli je tam špína je nemoc, normální ženskou by to v cizím bytě nenapadlo. Vytuněná blondýna, mmch vypadajísí o 10 let starší než jí je a po odmalování si netroufnu odhadnout jak by vypadala, je hromada nervů, mající strach o budoucnost, a hraje tyátr, tím se zabývá většinu času. Její přítel, jinak závislák na chlastu je sobec, tomu je naprosto jedno, co lidi okolo, hlavně, že má plnou lednici flašek a hospodu.
O facku mi přijdou normálnější Albrechtice. Pán je sympaťák, ještě, kdyby nechal psy spát v garáži a neměl by chybu.

5
Monika
Reagovat

Velmi nesympaticky Paja, suchar a rejpal, hodne blba kombinace. prekvapila me ta dcera, ve vymene se skoro neukazala a nebyl v ni zivot na tak mladej vek. Blondyna mi prisla takovej ten typ vyzobane slunecnice ala Sklovska, celkem i labilni. A psi v kleci, kdyz mam zahradu, hrozny.

7
anonym
Reagovat

Vždycky se něco na vlastní obhajobu najde. Syn Martiny momentálně žije u svého otce, psala to ona sama na FB. Prý to tak kluk chtěl. Jinak žádná změna, dál se jezdí kamionem.

8
Wally
Reagovat

Blondýna je typická oběť domácího násilí. Je na tom chlapovi psychicky a asi i finančně závislá. Ten úklid je evidentně z jeho hlavy. Vše perfektně. Dříví, nářadí v dílně, v kuchyni se nesmí smažit řízky.Normální magor.

9
Valamin
Reagovat

Plánujete rekapy/diskuze show Svatba na první pohled, kterou Nova nahradí Výměnu manželek?

10
Ajda
Reagovat

@Valamin: Uvidím podle prvního dílu. Nevím, jak rekap, už teď mi to časově dře. Určitě upoutávka na první díl bude, podle zájmu možná rekap, ale musí to být předem na voyo.

11
Jája
Reagovat

@Ajda: Viděla jsem tu slovenskou výrobu, nic moc. Nákladný vědecký pokus s obsahem ve stylu dostanu hromadu dobrot, každou ochutnám a výsledek žlučníková kolika. Pokus úspěšně ztroskotal. :)

12
Ajda
Reagovat

@Jája: Z toho, co jsem zatím četla a viděla tipuji propadák. Hlavně nevěřím už předem, že to někodo může myslet vážně. Líbil by se mi pořad o hubnutí, jak je na Markíze, Extrémní proměny.

13
Lady XL
Reagovat

Jsem na to zvědavá, ale na tu zvědavost mi bude asi stačit první díl… :-)

14
Jája
Reagovat

@Lady XL: Můžeš si zvědavost polechtat, ve skladu by ještě měly být slovenské díly. :)

15
Jája
Reagovat

@Lady XL:“ Svadba na prvý pohlad“

16
Ajda
Reagovat

Viděla jsem první díl Lásky, když vydržíte prvních 20 minut keců a upoutávek, tak dívat se dá, nevím jak dlouho to kdo vydržíme. Je to pomalé, chtělo by to být víc akční, ale chápu, romantika musí být natahovací jako žužu. Článek vždy nahodím, pokud bude odezva. Rekap asi určitě psát nebudu.

17
dejna
Reagovat

@Ajda: Já myslím, Ajdo, že se to rozjede. Že budou kombinovat pobyt na svatební cestě s přípravami svatby další dvojice. Zatím je to zajímavé a jsem zvědavá, jak dopadne první neshoda DNA s psycholožkou – mně se totiž k Natálii víc líbil ten vybraný na základě DNA.

18
Ajda
Reagovat

@dejna: Mně se taky líbil víc. Na co pak ty testy jsou? Navíc byl i lehce ezo, což ona taky. Asi se to rozjede, ten pár s tím otylým ženichem slibuje zábavu. Ale stejně by to mohlo být svižnější, i ty komentáře jsou ospalé. Nechápu, když jich bylo 1500, že tomu jednomu s tím sterilním bytem nikoho nenašli. Teď má reklamu na byt i na to, že je neudatelný.

Přidat komentář