Panáček v reality show

Výměna manželek XIII: To nedám! (rekap)

6. Leden 2021 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

titlvm

Třináctá série staré známé reality show začíná jak jinak, než pod záštitou boje za sterilní domácnosti. Lucie je nedoslýchavá uklízečka, která nás „pobaví“ svými hláškami i závěrečným hysterickým výstupem. Pečovatelka Alena je posedlá uklízením a vybraným slovníkem. Absence zubů je tentokrát na obou stranách. V začátcích pořadu bylo podmínkou, že rodina musí mít minimálně jedno dítě do deseti let. To už dávno neplatí. Dnes poznáme devatenáctiletého studenta, což je v podstatě třetí dospělý v rodině.

Vyměněné rodiny

Příbram

přibram

Do pořadu je přihlásila Alena (40), která pracuje jako pečovatelka v domově důchodců. Šest let žije s číšníkem Robertem (40) v bytě 3+kk. Jediné, pořádně přerostlé dítě je Daniel (19), student policejní školy.
Alena je postižená uklízením, i když během vysílání zjistíme, že rodina se doma dlouho nezdržuje. Možná uklízí z nudy, rozhodně má ale pocit, že to její každodenní luxování a smýčení bytu málo oceňují. Bojí se, že přijede špindíra.

Kladno

kladno1

Lucie (34) je stejně stará jako první Standova (54) dcera. Je nedoslýchavá a hádavá. Bydlí v nájemním bytě 3+1. Ona je uklízečka, on je OSVČ. Pracuje na čističce, v práci načichne výkaly, na což je jeho partnerka zvyklá. Dříve býval v práci 360 hodin, nyní polevil a je to jen 300 hodin měsíčně. Měsíční příjem rodiny je okolo šedesáti tisíc, což z nich žádný sociální případ nedělá. Naopak, šetření není Lucčina silná stránka. Společně spolu mají čtyři děti. Co rok, to jeden přírůstek. Ester (8) opakuje první třídu, kterou navštěvuje i její bratr Mikuláš (7). Stáňa má devět let, ve škole toho moc nepobrala. Je ve třetí třídě, ale pořádně zanedbaná. Nejmladší Šimon (6) je ve školce a pátému dítěti se rodiče nebrání. V rodině se nedá mluvit o výchově, otec se jim nevěnuje, je pořád v práci. Matka čtyři děti nezvládá, koupí jim, co si vynutí. Standa tvrdí, že když nezvládá výchovu rodina, má ji zastoupit škola. A když tato instituce selhává, je to její problém.
Pár je spolu devět let, rodinu přihlásila Lucie. Přeje si zkrotit a vychovat děti, on je pro každou srandu. A sranda to bude, Lucie perlí od první minuty.

Deset dní v náhradních rodinách

První dojmy v novém bytě

Alenu přivítal všudypřítomný smrad. Předsíň je ošuntělá, přesně to, čeho se bála. Koupelna stará, což by nevadilo, kdyby byla čistá. Lucie v předsíni nového bydlení prohlásí, že žádný přepych to není. Není, ale oproti té její, je to jiná liga. Koupelna je prostorná, od pohledu vypulírovaná. Pračka, sušička, vše sladěno, přesto má Lucie pocit, že je tam málo prostředků, jako třeba sprcháče. Hlavně je tam vše přeházené. Začínám mít pocit, že zpřeházené to má ona v hlavě.

koupelna

Kuchyň je v Příbrami prý podobná té v Kladně. Ale měla by být víc čistá. Kuchyň je velká, ale taky malá, prostorná, Lucie asi netuší, co plácá. Na druhé straně je kuchyň upatlaná, lednice plná, pračka špinavá, všude smrad. Později odhalí v lednici spoustu prošlých věcí. Manuál plný hrubek, měla by poznat práci manžela a vyjet si všichni do Prahy.

kuchyn

Deset dní v Příbrami a bez dětí, to byla vyloženě nuda. Mladík na kameru hází otrávené pózy. On chodí do fitness, ale ona mu tam ostudu dělat nebude. Jídlo od ní nechce chystat, on přeci posiluje, jede si svůj jídelníček. Trochu o něm pochybuji, když později vidím na stole skladiště sladkostí, často dost podřadné kvality, plné cukrů a ztuženého tuku. Nový manžel ráno odchází do práce, vrací se pozdě večer, bude chtít teplé večeře. Lucie celé dopoledne čeká, až ji Daniel přinese sudoku. Ten začíná kontrolovat kvalitu úklidu. Má uklízet jako matka, ale realita je jiná. Špinavá pracovní deska, upatlaná baterie, zašpiněné víko odpadkového koše, to je tragédie, jak to tam vypadá. Má u nich dovolenou, stačí jen vytírat, utírat….! Ona se cítí dotčená. Zřejmě má maminka nakoukané předchozí díly VM, ráda by si zahrála s novým synem stolní hru. Ten raději utíká ke kamarádům, hry hraje jedině na počítači.
Uklízet není v této domácnosti pomalu co, bude se vařit. Buřty na pivu s chlebem jim k obědu nevoní. Druhá varianta je buřtguláš, od pohledu řídká voda. Víc brambor než salámu. Dalším kulinářským zážitkem je její guláš s HOUSKOVÝM knedlíkem. Housky v něm však nečekejte, patří tam kvasnice, tvrdí Lucie. Požadovat, aby v houskovém knedlíku byly rohlíky, to je urážka její osoby. Co se týká vaření, ohání se svými čtyřmi dětmi, ona vařit musí umět. Svíčkovou neumí a guláš je od pohledu další katastrofa.

gulas

Změna režimu nic extra nového nepřinesla. Byt je na její vkus převoněný, požaduje odstranit osvěžovače vzduchu z předsíně. Chce do posilovny, což Daniel okamžitě odmítá. Chodí tam po škole a s kamarády. Její děti neumí ani počítat, ona zřejmě poučena předchozími epizodami, chce vidět studentovy sešity. Proč, vždyť tomu nerozumí. Nevadí, ona chce sešity. Dostane učebnici práva a má o zábavu postaráno. Devátý den se jede do Prahy. Bloumají po Palladiu, chlapi si s ní nemají co říci. David se jí vyloženě vyhýbá celou dobu, ji to uráží. Robert je šťastný za uklízecí Alenu a Lucii pobyt v nové rodině nic nedal.
Konflikt se dá tušit už cestou na společné setkání. Lucie je přesvědčená, že náhradní manželka jí rozvrátila manželství.

V Kladně se to dá shrnout několika slovy – uklízení, chaos, převýchova. Děti nemají návyky, kluci komentují prsa, spíše „kozy“ nové matky. Otec hledí, nechápe problém a děcka na něj dělají fakáče. Žalují o překot. Kluci sledují matku i otce v koupelně, plánují šmírovat i novou maminku. Probírají to pak ve škole. Otec se směje, stačí přeci se v koupelně zamknout. Jak jsem uvedla výš, v lednici jsou zkažené potraviny, děti si vymýšlí, každé chce něco jiného. Tatínek hlídá a Alena uklízí cizí špínu. Standa ani já nechápeme, proč to dělá.
Při změně režimu bude otec vodit děti do a ze školy, budou se spolu učit, žádné sledování hororů. Smradlavý kocour i s toaletou zmizí z pokojíčku. Děcka budou mluvit slušně, uklízet a nežalovat. Porušení se trestá hromadným dřepováním.

Mezi osmi očima

osm oci

Lucie byla nabroušená už v autě. Vítání Aleny a Roberta je klasika. Kytice a slzičky. Potom oba jen nevěřícně zírají na druhý pár. Lucie startuje, žádný polibek, kytku mrskne na zem, má si ji sežrat. Tipuji, že se v ní naplno rozjela žárlivost, když uviděla Alenu. Nazve ji sviní, protože pořádně nevařila. Jak by nazvala sebe? Sprostě na ni nadává, ona má kamarádky, ona, ona….. ! Ona, Lucie žije pro rodinu a on si to neváží. Nechce jít ke stolu. Hysterický výlev pokračuje později i tam. Výbuch zlosti, řev, vyčítání, nadávky. Následuje útěk.

Návraty
Po návratu domů Lucie dál bouchá jako papiňák. Smradlavý kocour musí zpět k dětem, je vidět, že „ta ženská“ u ní nefungovala. Jako když tam hodí atomovku, hodnotí stav domácnosti. Alena se doma vítá se synem spíše jako s milencem, ale holt každý to máme nějak.

Zdroj: Nova plus, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
Reagovat

https://novaplus.nova.cz/porad/vymena-manzelek/bonus/8145-lucka-uz-se-standou-neni-deti-ma-ve-skutecnosti-mnohem-vic-a-mozna-pribydou-dalsi?

Bože, ona se rozvede, má dalšího chlapa plánuje další děcko. Co za chlapa si tohle pověsí na krk?

3
Pattrick
Reagovat

To zase byl díl, co se týká účastníků, tak nejlépe z toho vyšel Standa a kdyby Lucie neudělala ten poslední výstup, tak mohla být také v pohodě, ale dle mého, ji vyprokoval štáb plus Davídek do toho přilil dost svým nechutně arogantním chováním.
Na to že mu je 19 se choval jako neskutečný fracek, co čekal, že k nim přijde miss s IQ 160? Hned v první minutě na kameru rozjel „co tohle je“ tak jako ještě ji ani nepoznal a už jel svoje, Lucie chtěla evidentně těch 10 dní dát v klidu, ale štáb vzal Davida jako člověka, který do ní bude rýt.
Celá ta jejich rodina na mě působila, že něco skrývala, ona dělá někde v pečovateláku, takže příjem hodně malý, on číšník, ale byt vybavený (možná na půjčky) a proto do výměny šli a pak byla v šoku, že Standa si vydělává 60 tis. Kč..
Tím samozřejmě nechci Lucii bránit, klasická účastnice výměny, takže nic nového..

Reagovat

@Pattrick: Souhlasím. Arogantní fracek coby policajt, to bude terno. Jinak byt zřejmě postupně vybavují, koupelna i předsíň dobrý, ale na vršku linky skladiště, na stole další a staré, zažloutlé dveře. Robert i Alena bez zubů, nechápu, na co si hráli.

Lucie neuměla hospodařit, on 60 tisíc, ona něco za úklid. By mě zajímalo, jak je všechny živí ten nový skoro manžel, co se vrátil z kriminálu. Standovy alimenty?

5
Už tu byl
Reagovat

https://www.expres.cz/zpravy/vymena-manzelek-lucie-novy-vztah-dite-kriminalnik.A210107_100931_dx-zpravy_lare

Asi nejlépe na mě působil Robert. David, synáček, doufejme neudělá psychotesty, protože co to bylo? Pomáhat a chránit mi k němu vůbec nesedí. Standa pracovitý, nasalámista, děti zanedbané pokud jde o výchovu, vzdělání. Lucie jednoduchá, s tou musí být těžké vydržet, závěrečná scéna je podle mě tou zmíněnou žárlivostí, nikoliv provokací štábu. To už jsme několikrát viděli, že maminky nezvládaly atraktivitu vyměněné manželky. A Alena, byť ty zuby má děsné, tak přecijen pěkná ženská je. Sympatická mi nebyla, samé vole, samý úklid, navoněná bída.

6
limbora
Reagovat

Alena je bezzubější verzí Kristiny Klobukové:-). Jejího syna se však musím zastat. Take mi sice nebyl moc sympatický, ale když si uvědomím, že v 19letech, navíc při evidentně vysokém sebevědomí, se v jeho domově objevuje něco jako Lucka. Pro kterou bylo intelektově nepřekonatelnou překážkou vyždímání mopu.Určitě mu docházelo, jakou bždundu z něj budou mít už navždy jeho nabušení kamarádi a vystajlované kámošky. Pro něj to muselo být nejtěžší. Pokud jde o tvůrce, doufám, že nenaznačili vývoj tímto směrem. V rámci celé tv Nova. Protože pak bychom se museli začít bát i Utajenýho šéfa či Masterchefa. V Masterchefovi můžu mít a také mám tisíc výhrad vůči Pavlíně a jeji neuvěřitelné úspěšnosti, ale blbá nebyla. Takže snad se integrace ze škol nepřenese i do pořadů. To nás pak ani roušky neochráni.

7
Mila
Reagovat

Vlastně nejnormálnější mi přišel Standa – nad věcí, klidný, snažil se zabezpečit rodinu. Lucka jednodušší, ale v jádru nebyla zlá osoba, ten finální výbuch mne překvapil.
O děti se snažili postarat v rámci svých možností, netýrali je, dali jim zázemí.
Robert podpantoflák, asi hodný člověk, ale hlavní slovo v rodině má synáček. Nafoukaný, arogantní mladík bez empatie a nadhledu. Pravý obraz své matky, ta mne šokovala hned zpočátku svou vulgaritou a poznámkami na děti – opičky, baziliškové, nevychovanci. Dělala z komára velblouda, nebyla schopna situaci rozumně zhodnotit a snažit se to tam přežít, aniž by stále děti nepeskovala a nehodnotila, bylo přece jasné, o jaké prostředí se jedná. Celá rodina si hrála na něco, co nebyli.

8
Mila
Reagovat

A ještě dodatek – ten finální skok matky na syna – afektované a trapné!

9
Luccin krivej usmev, sislani a mrtvice
Reagovat

Tohle uz neni normalni. Lucie byla totalni luza s jasnou tezkou demenci, nebo spis po mrtvici, ktera absolutne nevi co se kolem ni deje a mela by byt kvuli bezpeci okoli nekde zavrena, jeji rodina je zrala na socialku, naprostej humus, dno, totalni tragedie, a vam prijdou normalni, zatimco naprosto v pohode rodina Aleny ne? Jste trollove? A co byste rekli vy, kdyby vam domu prisel takovej odpad? U Davida jako teenagera se spis lze divit za takt, co vuci ni mel, protoze ja bych tohle asi hned poslal do pr*ele. Nechtel bych to doma ani minutu. Jinak dil spravne extremni, snad si Nova udrzi latku.

10
Hannah
Reagovat

Nevím, jestli jsem se dívala na stejný pořad, mně se rodina z Příbrami zdála v pohodě, proč arogantní fracek? Je mu 19. A Lucii bych do posilky také nevzala. U Lucie to bude asi jízda, myslím, že budou další problémy i děti:https://www.expres.cz/zpravy/vymena-manzelek-lucie-novy-vztah-dite-kriminalnik.A210107_100931_dx-zpravy_lare
Při natáčení Výměny nevylučují další dítě, ale za 2-3 týdny po natáčení je všechno jinak a je možné další dítě s novým přítelem. Jsou aktivní na FB: https://www.facebook.com/luckamisa.navratilovi
https://www.facebook.com/michalluci.navratilovihttps://www.facebook.com/profile.php?id=100010775495700
https://www.facebook.com/michal.navratil.3576
Ještě se zeptám: těch šedesát tisíc je pravda? A pokud ano, kam to jde?

11
Hannah
Reagovat

@Luccin krivej usmev, sislani a mrtvice:
S jádrem Vašeho komentáře souhlasím. U Lucie to nebude demence, ale spíš nízký intelekt. Také jsem jí špatně rozuměla: Zřejmě je nedoslýchavá, a proto i špatně mluví (znám takový případ i ze svého okolí). Připadalo mi, že má jako program rodit další a další děti… Nevím, jaké „zázemí “ rodiče dětem poskytují (viz komentář výše), já si odpovídající zázemí představuji jinak. Za mě naprosto nevyhovující rodinné prostředí.

12
Ajda
Reagovat

@Luccin krivej usmev, sislani a mrtvice: David je dospělý člověk, rodina šla do pořadu dobrovolně, sto tisíc jim jen tak nedají. Neviděli předchozí epizody? Co čekali? Celebritu? Cestu do zahraničí? Choval se hnusně, naštvaný může být jen a jen na svoji matku. Za mě tam ta rodina neměla co dělat, žádné dítě neměla. Vám se očividně tyto extrémy líbí, byly na obou stranách, stačí se dívat pozorně.

@Hannah: Šedesát tisíc není nic extra. pokud ona neumí šetřit. Mají pronajatý byt, takže cca 1/3 jde na bydlení. Jídlo, dětem koupí co chtějí, on určitě má náklady na benzín, obědy ve škole, školka…..
A prosím, příště se podívejte, zda už tady link k článku nedal někdo před vámi, vkládat max. dva, jinak končíte na schvalovačce. Proč vkládat odkazy na FB, které jsou nefunkční, nebo bez infa?

13
Inbezka
Reagovat

Viděla jsem díl jen zběžně a dívat se znovu nemám sílu. Tak napíšu jen pár pocitů:
Lucie se chová, jedná a žije tak, jak jí dovolují její schopnosti, se kterými se narodila a za které nemůže. Když Alena cepovala děti, přišla mi jako dozorkyně v koncentráku, hrůza. David by si měl uvědomit, že „to“ k nim přišlo proto, že se přihlásili do tohoto pořadu. . Kdyby byl „lepší“ a nad věcí, klidně by Lucii do posilovny vzal. V té souvislosti jsem si vzpoměla na díl s Osmany Laffitou, který byl dosazen do domácnosti s několika dětmi a dokonce miminem. Jeho manžel se zatím fakt hezky staral o druhou manželku, a umožnil jí strávit pár krásných dní.

14
dejna
Reagovat

@Hannah: Cítím to podobně, i mně připadla rodina z Příbrami docela v pohodě.
A vůbec si nemyslím, že Lucie je uťápnutá chudinka – být taková, nedokázala by ani na popud štábu předvést to, co předvedla na závěr. Naopak si myslím, že ta fúrie v ní byla a je. I proto opustila manžela, který se jevil jako pohodář a zodpovědný chlap, a narazila si feťáka a vraha. :/
Uklízečka, která má doma špínu. Osm dětí a sociálka nikde! Nemyslím, že by jí tyto čtyři měli odebrat, ale dohled by si rozhodně zasloužila.

15
Monika
Reagovat

Ja to jeste nevidela, mrknu o vikendu, nicmene co me uz ted zaujalo, ze do poradu vzali rodinu s dospelym synem, videla jsem vsechny dily v minulosti a nevzpominam si, ze by k necemu takovemu kdy doslo..

16
Hannah
Reagovat

Ano Ajdo, držíte to pevně v rukách a to je dobře. Už se raději nebudu k ničemu vyjadřovat, stačí Váš neomylný a jediný správný názor.

17
Ajda
Reagovat

@Hannah: Názor ať má každý jaký chce, je to diskuse, vaše rýpání je zbytečně. Ale jsou pravidla o vkládání odkazů a budu je opakovat, pokud to je potřeba. To, že více linků systém zadrží (i vás), to je zde známo.

18
Monika
Reagovat

Tak jsem zacala cumet na vymenu a uz me ta navonena bida stve. Co jako ta zenska cekala, ze ji poslou do hotelu? Sotva vejde do bytu a fnuka. Nevim na co si hrajou, ten jeji manzel s tema odpornejma zubama posranejma, dirou v hube, kdyz ji nevadi tohle libat, tak to asik nebude takovej cistotnej typ.

19
benjaminek
Reagovat

@Hannah: Zdravím, nevíte náhodou i ost.soc.sítě Aleny, Roberta a Daniela?? Děkuji, nashle.

21
anonym
Reagovat

Příbramská rodina mě nijak nešokovala, že má kluk 19 a jako co? Občas se tam objeví děti, které ještě studují, takže proč ne on, 18 nebo 19 je snad už jedno, Občas se tam objeví i dítě, které už samo má dítě:-) Bohudík tam nebylo nic malého, to by byla hotová pohroma. Zařízeno běžně, nic extra, ale žádný svinčík tam nebyl, jen ty gely v koupelně chyběly:-) Kluk byl kapku oprsklý, ale to měl Lucii obskakovat a tahat ji se sebou mezi kamarády a večer mastit karty u luxusního gulášku s houskovým? Vytahovat nějaké empatie je blbost, u tv a diskuzí se toho namele, ale mít tuhle nádheru doma, tak empatie jde stranou a jen se snažit přežít desetidenní katastrofu.
O děckách na Kladně, které mmch byly moc pěkné, bohužel naprosto nevychované, raději nemluvit, je mi jich líto. Máma psychicky chycená téměř každoroční rodička, špindíra, nepoužitelná k většině činností, táta údajně pořád v práci, uměl rozdávat jen facky, Tahle rodina by mohla mít klidně 200 tisíc na měsíc, pořád budou žít stejně špatně, a za co rozfrcají peníze čert ví. Možná platí nějaké alimenty, on má další 4 děcka, ona taky.
Kdybych měla v kladenském kvartýru vydržet 10 dní, se zvířátky, dětmi, špínou a montérkami tatíka, tak mě jebne, naštěstí do VM bych nevlezla, takže jsem chráněná:-) Kecy o tom, kdo a jaké tam má zuby už mě míjí, horší je absence mozkových buněk. Zuby se dají v horším případě nasadit, s mozkem je to daleko složitější, všude, nejen ve VM :-)

22
Lady XL
Reagovat

No viděla jsem tak poslední třetinu a tudíž nejdřív nevěděla, že je Lucie nedoslýchavá a proto tak špatně mluví. Rozhodně z toho komplexy nemá… Ohledně dospělého syna – je otázka, jak moc mohl ovlivnit, že se rodiče zúčastní VM a tak do toho asi spadl a představa, že s „tímto“ bude pak viděn v televizi a nedej bože, že by s ní měl hrát stolní hry? No nedivím se, že to nedal… a stranil se jí. Ale taky moc nevěřím uslzené Aleně, že jí často pomáhá přebalovat klienty. Nějak mi to k němu nesedí… Myslím, že hlavně Nova vůbec neměla brát Lucii do tohoto pořadu, když už ona neměla tu sebereflexi. Děti neskutečně zanedbané ohledně vzdělávání, protože prostě na to rodiče nemají a to nejen čas. Myslím, že Lucie sama moc dobré dětství neměla a nemá se tak oč opřít. Děti si pořizuje jak kočka koťata a i ta se o ně asi lépe stará, i když oblečení a stravu jim Lucie zajistí. Co ale z těch dětí bude? Měla by tam zasáhnout škola a zajistit jim zařazení do speciální třídy (holt dříve zvláštní…), aby se jim tam přeci jen někdo víc věnoval, Lucie na to prostě nemá. A navíc ona fakt sama inteligenci nepobrala, je otázka, jak to s ní teď bude s její novou láskou, zda ta jí bude schopná uživit…

23
anonym
Reagovat

@Lady XL: Vcelku souhlasím. Jen si myslím, že by měla zasáhnout sociálka. Její další protějšek je trestaný vrah a to si nemyslím, že je to ideální prostředí pro 4 děcka, vlastně snad už pro 5.
Co se týká Aleny a jejího syna, ať si přebalují co chtějí, pořád lepší, než se nestarat o hafo děcek. Tam nikdo nikoho nezanedbává.
Děti u Lucie je tragedie a lepší to nebude. Si myslím, máma iq slabého, druh trestaný, další mrně, no to je silný kafe.

24
Lady XL
Reagovat

@anonym: To máš pravdu, to jsem už do svého výlevu nezahrnula – je to síla, si „pořídit“ partnera s takovou minulostí. Ano, tady by měl být dohled sociálky nutností. Ale zároveň bych ty starší děti za pomoci sociálky umístila do jiných tříd s větším pedagogickým dohledem, aby nakonec nevycházely v 16 letech z 5.třídy…. Vůbec jsem netušila, že škola musí dítě vypustit do života do 16-ti let, i kdyby propadalo a bylo třeba v 5.třídě?? A neumělo téměř psát a číst – a tím nemyslím teď děti mentálně postižené, ale prostě děti ze slabých sociálních podmínek, které do školy skoro nedochází atd. …. Vidím to v nedaleké škole… síla.

Přidat komentář