Panáček v reality show

Výměna manželek: kupa psích hovínek vs čistotná žena (21. 5.)

21. Květen 2006 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

Výměna manželek Myslím, že nadpis říká vše o dalším dílu Výměny manželek, který měl nelehký úkol a utkal se v televizním přenose s jistě velmi sledovaným hokejovým utkáním. Tak se podívejme, jak to bylo s čistotnou paní, která byla nasazena do domu s 9 psy :)

Žofie (30) a Vojta (33) Žigovi žijí se synem Vojtíškem (3) v jednopokojovém bytě ve Zdicích. Zatímco Vojta tráví noci v práci a ve dne spí nebo se dívá na televizi, věnuje se Žofie péči o domácnost a Vojtíška a neustálému cídění jejich bytečku. Do Výměny manželek se přihlásili společně, Žofie doufala, že se její náhradnici podaří zapojit velkého Vojtu do domácích činností a oba taky chtěli ukázat, že žijí čistě a spořádaně i přesto, že jsou rómského původu.

Protipólem pořádkumilovné Žofie je pětatřicetiletá Gábina, na jejíchž bedrech leží starost o přítele Daniela (29), děti Magdu (17) a Josefa (15) a devět psů, z nichž jen dva žijí na dvoře. Gábina bere věci s nadhledem, nenechá se jen tak něčím rozhodit a Výměnu se rozhodla absolvovat především proto, aby si jí doma začali víc vážit a uvědomili si, co všechno zastane. Psi jsou pro ni jako členové rodiny a svorně s Danielem prohlašuje, že žijí oni se psy, ne naopak.

Začátky jsou těžké

Zatímco Gábinu překvapily jen rozměry malého bytu, Žofie byla šokována při počítání psů. Po přečtení věty: „Jakmile přijdete dolů, můžete po cestě sesbírat hovínka,“ manuál od Gábiny nakonec naštvaně odložila a na list s fotkami, jmény a charakteristikami jednotlivých pejsků hleděla víc než nedůvěřivě :)

Dny v Gábinině domě pro ni byly utrpením. Sotva po psech poklidila, mohla začít znovu. Psi jí vadili natolik, že odmítala s rodinou i jíst a krmila se jen sušenkami nebo jogurty.
Čtvrtý den pobytu se celá rodina vypravila do ZOO, což bylo pro Žofii už příliš. Po celodenním pobytu mezi psy mela smradu ze zvířat plné zuby a z pavilónu doslova s křikem utekla. Proto se také Daniel s dětmi divili, když ji pak našli venku v družném rozhovoru s kozami: „Tak to jí nevadí a naši psi, kteří jsou o polovinu menší, jí vadí?“ kroutili hlavami a smáli se ;)

Z prvních pěti dnů byl pro Žofii nejpříjemnější snad ten poslední, kdy ve vaně vykoupala všechny psy a její uklízecí dušička se tak alespoň na chvíli domohla klidu.

Gábina si na nový režim zvykla poměrně snadno. U televize se povalující Vojta ji sice moc nenadchnul, ale nespokojenost vyjadřovala jen smíchem a o to víc se sama věnovala malému Vojtíškovi. Celkem kuriózní bylo „střídání stráží“, tedy takzvaně „postel na příděl“ – Vojta spí večer před odchodem do práce, po něm se uloží Gábina s Vojtíškem, ráno Vojta čeká na pohovce, dokud se Gábina s malým nevzbudí a přesune se opět do malinkaté ložnice :)
Jinak jim ale dny plynuly v pohodě, navštívili motokáry, Gábina s malým chodila na procházky a hrála si. Jediný zádrhel vzniknul, když se Vojtíšek nechtěl vzdát radovánek na školním hřišti, odkud jej musela Gábina ječícího v náruči vynést.

V Dolanech teď velím já!

prohlásila Žofie a oznámila rodině, že s péčí o psy končí. Nadále mají po rodinných miláčcích hovínky uklízet Magda s Josefem, což oba kvitovali nepříliš nadšeně. Na Magdinu téměř provokativní otázku, co že tedy bude dělat Žofie, ta odpověděla, že uklízet a starat se o ně a Daniela. Magda prohlásila, že oni péči nepotřebují, že jsou samostatní, Josef se jen utěšoval, že do konce Žofiina pobytu u nich chybí už jen pár dní. Po Danielovi chtěla, aby uvařil jednou celé rodině oběd, což Daniel bez problémů přislíbil.

Žofie tak získala čas na svou patrně nejoblíbenější činnost – kritické hodnocení Gábininých úklidových metod a napravování nešvarů. Vydrhla koupelnu, vyčistila ledničku a očekávala, že ostatní se svých nových rolí ujmou se stejným zápalem jako ona, což se, bohužel, nestalo. Poslušnost odmítl Josef, který se pokusil v debatě obhájit své názory, ovšem debatovat s Žofií o úklidu psích záchodů nemělo smysl. Pořádek sjednal až Daniel po svém příchodu z práce, ovšem spor ho vyčerpal natolik, že se musel odreagovat vařením. Žofie, která na jedné straně neustále hájila názor, že muž má živit rodinu a žena pečovat o domácnost, na druhé straně pak v Manuálu prosila Gábinu, aby jejího muže nějak dostala od závislosti na televizní obrazovce k pomoci v domácnosti, vypadala nakonec nejzmateněji ;)

A ve Zdicích já!

oznámila Gábina a navrhla Vojtěchovi tři věci – jednak aby si na jeden den vyměnili role, on se staral o Vojtíška a úklid a ona „odpočívala po noční“, pak jej přiměla strávit denně nejméně třicet minut hrami s Vojtíškem a nakonec mu navrhla odvetu za závod motokár – kulečníkový souboj.

Vojta byl zřejmě ze všech aktérů s výměnou nejspokojenější. Pochvaloval si, že Gábina zvládá totéž, co jeho žena, tedy úklid, vaření i péči o něj a o Vojtíška, jen s tím rozdílem, že u toho nekřičí a na všem se s ním pěkně domluví. Přežil i jeden den v roli kuchařky a hospodyňky a musím uznat, že díky tomu byla pro mě včerejší Výměna manželek nejpříjemnějším a nejveselejším dílem v poslední době.
Gábina ležela na gauči a opakovala, že spí po noční, Vojta uklízel a myl schody. „Mám žízeň, podáš mi vodu?“ podávala mu vleže skleničku a ukazovala tak, jak se chová on k ní i ke své ženě. Budiž Vojtovi ke cti, že šel do sebe a přijal to s humorem. Uvědomil si, což pak i sám přiznal, že se o rodinu a synka zajímá málo a že je vlastně rodinnému dění úplně vzdálený. Otázkou je, nebyl-li to i prapůvodní úmysl jeho pořádkumilovné ženy, kdo ví?
Později mu Gábina ještě vysvětlila, jaké hry jsou pro tříletého chlapce vhodné a pohled na oba, sedící svorně na zemi a stavějící z kostek garáže, byl opravdu pěkný.
Odvetu v kulečníku Gábina nakonec prohrála, ale nemyslím si, že by na tom záleželo. Oba deset dní pospolu zvládli v klidu, což se o Vojtově Žofii říct nedalo.

Jsi blázen!

oslovila Žofie Gábinu při závěrečném společném posezení. Vyčetla jí špínu a zanedbanou domácnost, jakož i vztah ke psům, kteří jsou pro Gábinu téměř jako děti, zatímco Žofie je nazývala potvorami a hajzlíky. Přiznávám se, že mě oslovil spíš Gábinin nadhled než Žofiina hysterie, o níž už předtím několikrát mluvil Vojtěch.

Toho mi bylo ostatně líto nejvíc. Na svůj smířlivý pokus a návrh návštěvy v Gábinině rodině se dočkal jen Žofiina ohromeného pobouření a korunu všemu Žofie nasadila zmínkou o tom, že bude muset okamžitě navštívit lékaře, protože se bojí, že chytla nějakou nemoc nebo blechy. Tohle její prohlášení ovšem rozesmálo nejen zbylé tři účastníky pořadu, ale obávám se, že i většinu televizních diváků ;)

Každopádně si ale myslím, že účast ve Výměně přinesla jak Žofii a Vojtovi, tak i Gábině a Danielovi přesně to, co od ní očekávali.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 34
1
HOST
Reagovat

TEDA TO BYL MAZEC..

2
Miška
Reagovat

Bohužel jsem neviděla, zasvěťte mě….

3
RadstaR
Reagovat

Jako neberu nikomu, kdyz ma doma tolik hafo psu, ale ze jim psy serou doma, kde se da ….. to je mazec. Nase potvora se nam doma zase pocurava, ale u ni je to omluvitelne, protoze uz je stara a nemocna, ale ty jejich psy …. ani se nedivim dceri, ze ona do budoucna zadneho psa nechce :)

4
afala
Reagovat

Nevím, jestli nadpis není příliš zavádějící, mít doma pořádek je fajn, ale v momentě, kdy si z vyšůrovaného bytu udělám smysl života, asi bude něco špatně. Milá paní Žofie možná chtěla až příliš demonstrovat, že byť náleží k romské minoritě, ví, jak má čistota vypadat. Její „hlášky“ v závěru na téma nutnosti návštěvy lékaře, aby zjistil, jestli od těch „špinavých zmetků“ (rozuměj psů) neco nechytla, mě fakt dostaly. Zlá studená omezená ženská, jejíž životní alfou a omegou je úklid. Nepadlo slovo o zálibách, koníčcích (taky kde by brala čas, když se neustále ohání hadrem :-)) Proč byli pejsci naučeni dělat hromádky doma nevím, sami máme doma fenku, která je regulérním členem domácnosti a hygienické návyky má. Možná by se místo sterilní čistoty měla paní víc věnovat dítku, ve 3 letech to byl agresivní arogantní grázl, což matka opět velmi oslnivě zdůvodnila – do dnešní doby je to prý potřeba :-) Tak nevím, ale kdybych měla volit, jednoznačně by u mě zvítězila sympatická a pohodová psí mamina, i kdyby ty „hovňousy“ měla doma pověšené na zdi :-)

5
Liliana
Reagovat

souhlasím, že sympatická byla „psí máma“. Mám také psy a doma teda nekaděj. Čistotě se dá naučit i devět psů. To by mi taky vadilo , skákat celý den přes hovínka. Ale ta cikánka byla blbá, ta jen demonstrovala svou čistotnost. Člověk který nemá rád zvířata je pro mně podezřelej.Aby si s rodinou nedala ani poslední večeři to už bylo moc. A její výroky na konci pořadu ty mně dostaly.Její manžel byl fajn když se neválel na kanapi. Tento díl se mi líbil.

6
Karkulka
Reagovat

Psí máma byla pohodová, ale doma bych psí bobky mít nechtěla. Na konci se vrhla víc na psy než na děti, které tam stály jak trubky a koukaly se, jak se s pejskama na zemi mazlí. Co se týká Žofie, s uklízením to přeháněla, ale nějak jsem ji nemohla odsoudit, protože jsem myslela, jak to musí mít v životě těžké, manžel pracuje, doma to mají hezky zařízené, čisté a ona když někam přijde do krámu apod., tak na ní všichni koukají jako na „špinavou cigošku“. Možná by mi z toho taky hráblo na jejím místě. A si nejlíp mi z nich všech vyšel její manžel, který měl upřímnou snahu se něčemu přiučit a byl velmi vstřícný.

7
martina
Reagovat

Paní od pejsků se mi zdála sympatická a v pohodě. Myslím si, že si ona i její nový manžel si výměnu hezky užili. Ale v okamžiku, kdy se paní Žofie začala navážet do jejích psů, stal se z ní úplně jiný člověk. Taky se mi nelíbilo, když pořád srovnávala nepořádek, který udělá malé dítě, s tím, když její miláčkové nechávají hromádky po celém domě. Připadalo mi, že ta rodina „dovolila“ ty psy své matce jenom pod podmínkou, že se o ně bude starat sama a nikoho jiného tím nebude obtěžovat. Podle mě to bylo vidět hlavně ve chvíli, kdy se musel zbytek rodiny pět dní o ty pejsánky starat sám. Jinak chápu „hysterii“ paní Žofie, protože místo pečování o děti dostat na starost tlupu psů, kteří dělají hovínka po celém domě, je dost silné kafe. Jak byste reagovali na tuhle situaci vy?

8
piraňa
Reagovat

Tenhle díl jsem sice neviděla, ale pokud to v domácnosti s 9 psy vypadalo jako v upoutávkách (psí hovínka snad všude) tak bych byla hysterická taky. A to jsem bordelářka a uklízení podnikám jen když se brodím ve vrstvě prachu :-)

9
Ellinka
Reagovat

Nazdárek,
na včerejší Výměnu jsem koukala – jako ostatně na skoro každý díl. Mám z toho smíšené pocity. Žofii na jednu stranu chápu, snaží se, aby se na ní jao na romku nedívali jako na špínu, proto ta čistota – ale je fakt, že to trošku přeháněla, ale to je vlastně její věc a její volba. Ve „vyměněném“ domečku se fakt vyřádila – byl tam svinčík a já i když zvířata miluju a mám je doma – hovínka v obýváku, mytí psích záchodků ve vaně – asi bych se pozvracela a nedivím se p. Žofii, že se jí to nelíbilo. Prostě ta druhá paní byla špindíra, i když s chlapečkem si hrála pěkně, ale asi si v něm představovala svoje „děti“ pejsky, proto se tak chovala. Při vítání při návratu se s dětmi tak docela chladně přivítala, zato s těma čoklama vrkala jako na opravdický děti. Asi to není v pořádku – d+ěti sice měla větší, ale práce v tomhle věku (asi tak kolem 15) je ta máma potřeba, kór pro holku. No nic, moc jsem se rozepsala, ale po pravdě bych radši strávila den u p. Žofie, než v domečku se zvířátkama (a hovínkama).

10
malinka
Reagovat

nic se nema prehanet – ani uklid. souhlasim s tim, ze smyslem zivota by nemela byt absolutni cistota jako v pripade pani zofie.

na druhou stranu bych nemohl zit v byte, kde kadi psi na zem. to je trochu moc!!! psy mam rad, ale tohle uz proste rovnez nebylo normalni chovani panicky psu..

11
Míša
Reagovat

A já myslím, že dům plný hovínek byl jen výsledek toho, že se o psy vždycky starala jen máma. Jenže paní Žofie, děti i otec se do toho nijak nehrnuli, spíš na ně kašlali. Co má takový pes dělat, když ho nikdo nevyvenčí?

Ve výměně manželek už jsem alergická na ženské, které celý život staví jen na úklidu a čistotě, a které druhou stranu na základě nedostatků v domácnosti jednoznačně odsoudí, aniž by se snažily dobrat nějakých příčin a souvislostí. Psí máma mi byla sympatičtější. Navíc si myslím, že kdyby byla bordelářka, vypadal by ten dům jinak. To, jak to tam vypadalo po pár dnech, byl výsledek nepřítomnosti mámy, která je, narozdíl od paní Žofie, schopná ukočírovat dva puboše a devět psů bez problémů.

A k tomu „chladnému vítání“ na konci – až budete mít doma puberťáky, zjistíte, že o nějaké přehnané vítání před cizími lidmi (a natož před kamerami), ze kterého by vyplynulo, že vlastně mámu pořád potřebují, zas tak moc nestojí, ikdyž to třeba v duchu cítí jinak.

12
Anonymní
Reagovat

Všichni se oháníte, jak máte psy doma čistotné, ale že serou všude kolem vašeho baráku, to vám nevadí! Pejskaři jedni za*raní, když si už si toho pejska pořídíte, tak po něm venku aspoň uklízejte!

13
Daniela
Reagovat

Obzor čistotné paní končil za dveřmi jejího bytu. To,že poslala pejsky venčit za dveře neznamená,že tam se po nich nemusí uklidit. Můj obdiv patřil paní od pejsků, která dovedla krásně zabavit chlapečka. Výchova dětí není jen starost o sterilní prostředí. Hovínka v obýváku také nemusím, ale u této paní byla cítit celou dobu láska k lidem i zvířátkům. Ve druhém případě to byla jen láska k čistotě .

14
qsx
Reagovat

s Anonymous nelze, než souhlasit; člověk, který srovnává nepořádek po psech a po dítěti, má nějak pomotaný hodnoty; lidi, kteří se na jakékoliv zvíře upnou, jako na člověka, mnohdy zvířeti dávají přednost – ti to mají v hlavě dost zpřeházené, ta paní, která se podle některých tak krásně starala o chlapečka, by jej po pár dnech či týdnech možná taky nechala v hovínkách, hovno sem, hovno tam
to, jak komunikovala ta čistotná, to je jiná diskuse

15
ajda
Reagovat

Afala: Nesouhlasím, že malý syn paní Žofie byl arogantní, agresivní grázl. Mě se moc líbil, byl na 3 roky hezky rozmluvený,miloučký, potřeboval , aby se mu věnovala pozornost, ale které dítě v tomhle věku nepotřebuje. Jinak ale nesouhlasím s názorem jeho matky, že musí být rváč a mít lokty.
A jinak souhlas….doma si všichni psy hlídáte, ale že ser.. venku kde to na ně přijde a uklízí minimum pejskařů, tak to je pravda!!!!!!!!!!!!!

16
Anonymní
Reagovat

Fandím paní s pejsky, proč myslíte, že mají v domě dlažbu, aby se dalo rychleji vytřít. Myslíte si také, že paní sbírá případná hovínka jen jednou za den? Já ne. Zaujal mě názor paní Žofie na výchovu svého synka. Pro dnešní dobu je třeba, aby měl tvrdé lokty. To je názor maminky 3 letého syna. Je sice velmi čistotná, ale přemýšlí jen k prahu domu ve kterém žije.

17
dip
Reagovat

Souhlas s Míšou. Hovínka byla opravdu děsná, ale žofka se k pejskům chovala hrozně, všimli jst si jak byli jinak ti pejsci hodní a vychovaní. A za pozornost určitě stály námitky kluka, kterého hnala Žofi venčit pejsky ven – venku budou hned mokří, a takovým pejskům se pak musí umít nožičky a vyfénovat a to prosím devětkrát. Myslím, že je jednodušší sebrat na dlažbě hovínko – alespoň v zimě. A určitě to za paní domácí vše funguje v pohodě, je doma a o pejsky s s láskou stará. rozhodně bych jí nekritizovala, že je má raději než děti. Ale Žofi s tou šílenou čistotou, tak mi bylo líto dcery, která se málem rozbrečela, když jí Žofi pyšně ukazovala jak vypadá čistý sprchový kout – jako kdyby špínu musela odsekávat dlátem. Mě v domě přišlo dost čisto a trochu chlupů se najde v každém bytě kde žijí s pejskem. Když náš pejsek líná tak by našla Žofka chlupy na zemi i hodinu po setření podlahy. A s tím jídlem to od ní byla naprostá neomalenost, trochu slušnosti a taktu by jí neuškodilo. Mít v hlavě savo a houbičku bych nepovažovala za základ života.

18
ronny
Reagovat

pani s pejsky byla simpaticka, pohodova a hodna. Mozna bych pesky naucila vencit se venku ( kdyby meli na dvorku odhrnuty snih, tak by mokri nebyli ). Ale rozhodne si nemyslim, ze pani po nich uklizi jen jednou denne, to by ten dum vypadal jinak. Zato Zofie mi pripadala jako hysterka, doma bych ji urcite nesnesla. Jeji muz sice tvrdil, ze ona je milovnici zvirat, ale ty vyrazi adresovane tem chlupacum tomu neodpovidali. Nebo to jak zhnusene brala toho nahace. Ovsem nejtrapnejsi byl ten vystup v ZOO. A reci o tom, ze chlap ma vydelavat penize a zivit rodinu a ne pomahat v domacnosti a hrat si se svym vlastnim synem……….no nevim, vetsinou po skonceni materske chodi do prace oba manzele a dite je taky obou, nebo ne ?

19
Irena
Reagovat

to Elinka: tak to bych raději byla v domečku s pejsky a jejich hovínky, než u hysterky Žofie, která má vytřeno hlavně ve své hlavě. Ten její výstup v ZOO a jak těm psům říkala, z toho jen čišela nenávist. Svého chlapečka taky asi pěkně vychová, měla by se věnovat více jemu, než 3x denně vytírat. Paní s pejsky byla v pohodě, veselá a sympatická a až na ta hovínka mi připadal ten dům docela normální. Jinak mám po sledování tohoto pořadu čím dál horší dojem ze stavu českých manželů a manželek. Manželé jsou tam prezentování jako povaleči o které se musí někdo starat, oni jsou přece živitelé rodiny a manželky jsou slepičky, které mají jen jediný cíl: hygienicky čistý byt a nakrmeného manžela s dětmi. Smutné, zvlášť v 21. století :-(

20
ajda
Reagovat

To Ellinka: já bych to viděla trochu jinak. Taky mám puberťačku doma a vítání s „matkou“ před kamerou to by teda byla pěkná trapárna……její výraz!!!!! A klukovo „jo potom!“ a „nevím“ , tak to jsou snad základní slova všech puberťáků. Děcka byly v pohodě.

Mě se líbil názor Žofie, že koupelna se musí denně uklízet….jistě, at si ji každý uklidí sám po sobě !!!!!!!!!!!!!!

21
ysw
Reagovat

Dítě do školky a ona do práce ….a možná by pochopila že život není jen savo a houbičky !!!

22
Dita
Reagovat

Žofie by si u mě užila. Mám dvě kočky, které sice vzorně chodí na kočičí záchůdek a nedělají hromádky bokem, ale kočičí chlupy prostě jsou po celém bytě. I když je denně vyčesávám, tak se holt chlup objeví i v tom hrnku. A raději kočičí chlup v každém jídle než sterilní čistotu. Kočičí předení žádný saponát nemůže nahradit =o).

23
Reagovat

Souhlasím s ajdou..muj pubertální syn by místo pusy na uvítanou řekl“ale mamííí,ježišš“a poslal by mně do háje..a dcera dělala dojem skorodospělé ženské..je na ní vidět,že mamku asi moc nemusí a že si to ještě vzhledem k věku,potřebuje srovnat v hlavě…obě děcka vědi houby co je to uklízet doma.Gábinu bych poslala na týden uplně mimo ,aby si to užili všechno oni sami.Pak by se jim pusa zavřela.Žofka to je exot-klasický uječení romové,všichni cikáni jsou stejní…i když má pěknoučký byt,útulný a čistý tak jak otevře pusu je to ostuda jak barák.Všimli jste si,že se Žofie vůbec nestarala o toho černého psa?Fandím Gábině a Danovi,jsou to příjemní mladí lidé a oba moc bezva.Velký Vojta je chudák,to by se mu to žilo s Gábinkou panečku,alepson viděl že není každá taková ježibaba jako ta jeho fůrie!

24
danela
Reagovat

Paní Žofie měla doma naklizeno, ale to byla asi jediná pozitivní věc. Její způsob komunikace (jak se zvířaty, tak s lidmi) byl naprosto otřesný- samé vulgarismy. Chápu, že se jí nelíbilo uklízet psí výkaly, ale pak nemusela do Výměny lézt. Na mě působila jako typická uřvaná cikánka (nedivím se většině, že je odsuzují). Podporuje malého syna v tom, aby byl agresivní (v dnešní době je to potřeba), manžel má vydělávat a ženská být doma – pěkně naivní názor. Nechci vidět, co z toho chlapečka vyroste, jeho manželka bude chudák, takovou semetriku tchýni jako je Žofie bych asi psychicky nezvládla. Její myšlení se omezilo jen na úklid a buzeraci druhých. Vojta manžel byl sympaťák, ikdyž byl Rom. Druhá rodina byla určitě víc v pohodě.

25
kkk
Reagovat

Nemám slov na adresu Žofky.

26
Prase
Reagovat

Kdo má rád psy,má rád lidi,což v tomhle případě platí naprosto dokonale-Gábina,která měla hafo psů,se rychle chytila v rodině s Vojtou,ale naproti tomu Žofie se ukázala jako naprostá hysterka..Docela obdivuju Vojtu,že to s ní vydrží..

27
Prase
Reagovat

jenže sou tam taky střihači,který prostě vystříhali to,jak tam ti psi serou..protože na co by tam jinak byly ty psí záchody…podle mě to nebylo zase až tak hrozný,že by jim tam ty psy srali na podlahu

28
Johana
Reagovat

Prima chtela show, tak ji udelala, ale myslim, ze tohle nebylo moc fair. Manzelka se ma v tomto pripade totiz starat JEN o rodinu a domacnost, max. nejakeho toho „domaciho mazlicka“. Pece o chovnou stanici je vlastne ZAMESTNANI, a to uz NEMA BYT jeji ukol !! Predstavte si, ze by puvodni manzelka byla lekarka – to by nahradni manzelka take chodila lecit lidi ??? Zofie by zvladla svuj ukol – startat se o rodinu a dum vyborne, smecka psu k tomu byla vazne „nadstandard“. Uvedomil si to nekdo? A za cistotu ji nalezi jen pochvala – jenze uklizet je moc prace, lepsi je nadavat do cikanu, co ?

29
Surgo
Reagovat

Bordel mi nevadi, hovna nepohorsujou, ale mit psi hovna doma na podlaze to bych nemusel. Nekdo si je sakra zvyknul ze muzou cho chej.

30
jtk
Reagovat

Viděla jsem ten díl až teď. Byla jsem v šoku z „čistotnosti“ paní Žofie. Beru, že v jednopokojovém bytě je úklid udělaný hned, ale tohle bylo moc.
1. Muž má vydělávat peníze – je to hezké, ale odsuzuje to chlapa k úloze automatu na peníze bez nároku na nějaké koníčky a něco jiného. Podle toho se Vojta choval. Vždyť se po něm nechtělo nic jiného, než aby přinesl peníze a potom nic. Když si zvykl na takový režim najedou to bylo špatně – on mi doma nepomáhá.
2. Žena pečovat o domácnost – po určitém čase to může pěkně lézt na nervy. Myslím, že po několika letech je žena psychicky na zhroucení, nebo si najde nějaké berličky jako je třeba chorobně přehnaná čistotnost. Nemám nic proti čistotě, ale nic se nemá přehánět. Aby mi to doma smrdělo savem to nemusím. Navíc bych pozabíjela bakterie v čističce a co potom – jít si říci k sousedům o kýbl jejich bakterií z jejich čističky – to by se paní Žofie asi p….a.
3. Reakce na to, když Daniel udělal večeři – chlap nemá co dělat v kuchyni(zase stroj na peníze a nic jiného). Ta se mi nelíbila. Každý potřebuje nějakou činnost, která ho baví a při které si odpočine. Pokud je to vaření proč ne. Měla by být ráda, aspoň si odpočine. Nebo se může věnovat svému koníčku. Osobně považuji koníčky za jednu z důležitých součástí života – mužský bez koníčku není nic pro mě.
Sterilní čistota doma není nic moc zvlášť pro malé děti. Vůbec bych se nedivila, kdyby Vojtíšek měl nějakou alergii. Dnes už se ví, že hodně alergií vzniká přehnanou čistotou. Imunitní systém dítěte se musí nastartovat – právě setkávání s různými viry a bakteriemi ho učí jak reagovat. A když se s ničím takovým nesetká tak se nudí a najde si něco jiného proti čemu se bojuje. Proto některé děti ve školce jsou každou chvíli nemocné a jiné neonemocní ani když se potkají s třídou plnou kýchajících a kašlajících dětí.
Ale abych nekritizovala jen Žofii. Představa domácnosti s devíti psy se mi taky moc nelíbí. Tak tři to je ještě v pohodě, ale devět? Mám zvířata moc ráda, nejsem vyhraněný pejskař nebo kočkomil. Když budu mít zvířata, tak psa i kočku. Dovedu si představit jak je těžké postarat se o tolik psů. A ještě když nejsou naučení záklaní čistotě a chodí kam je napadne po bytě. Myslím, že pes má chodit ven – ideální je, když je venku zahrada a může se tam vyběhat a vyvenčit. Na to asi nebyli zvyklí. Myslím, že tím, jak byli pořád doma, nebyli moc otužilí a delší pobyt venku na sněhu by je zabil, nebo by se pořádně nastydli. Zvlášť ten naháč.
U Gábiny jsem měla dojem, že stavěla své psy před děti i přítele. Chápu, že pes umí vítat nejlépe ze všech tvorů, ale děti jsou děti. Jako by si těmi psy také něco kompenzovala. Prostě co byl pro Žofii úklid, tím jsou pro Gábinu psi. Věřím tomu, že při natáčení pořadu asistuje nějaký psycholog a když jsem viděla tenhle díl, tak mi slovo psychologa chybělo. Ale vidět takový pořad je pro mě poučné – nechci strávit život s hadrem v ruce, zvířecí společník se musí vychovávat, děti se nemají vést k agresivitě(mít ostré lokty není neúcta k autoritám včetně rodičů), muž není stroj na peníze, partneři se mají podílet na chodu domácnosti spolu(pod tím je i vydělávání peněz).

31
jtk
Reagovat

Viděla jsem ten díl až teď. Byla jsem v šoku z „čistotnosti“ paní Žofie. Beru, že v jednopokojovém bytě je úklid udělaný hned, ale tohle bylo moc.
1. Muž má vydělávat peníze – je to hezké, ale odsuzuje to chlapa k úloze automatu na peníze bez nároku na nějaké koníčky a něco jiného. Podle toho se Vojta choval. Vždyť se po něm nechtělo nic jiného, než aby přinesl peníze a potom nic. Když si zvykl na takový režim najedou to bylo špatně – on mi doma nepomáhá.
2. Žena pečovat o domácnost – po určitém čase to může pěkně lézt na nervy. Myslím, že po několika letech je žena psychicky na zhroucení, nebo si najde nějaké berličky jako je třeba chorobně přehnaná čistotnost. Nemám nic proti čistotě, ale nic se nemá přehánět. Aby mi to doma smrdělo savem to nemusím. Navíc bych pozabíjela bakterie v čističce a co potom – jít si říci k sousedům o kýbl jejich bakterií z jejich čističky – to by se paní Žofie asi p….a.
3. Reakce na to, když Daniel udělal večeři – chlap nemá co dělat v kuchyni(zase stroj na peníze a nic jiného). Ta se mi nelíbila. Každý potřebuje nějakou činnost, která ho baví a při které si odpočine. Pokud je to vaření proč ne. Měla by být ráda, aspoň si odpočine. Nebo se může věnovat svému koníčku. Osobně považuji koníčky za jednu z důležitých součástí života – mužský bez koníčku není nic pro mě.
Sterilní čistota doma není nic moc zvlášť pro malé děti. Vůbec bych se nedivila, kdyby Vojtíšek měl nějakou alergii. Dnes už se ví, že hodně alergií vzniká přehnanou čistotou. Imunitní systém dítěte se musí nastartovat – právě setkávání s různými viry a bakteriemi ho učí jak reagovat. A když se s ničím takovým nesetká tak se nudí a najde si něco jiného proti čemu se bojuje. Proto některé děti ve školce jsou každou chvíli nemocné a jiné neonemocní ani když se potkají s třídou plnou kýchajících a kašlajících dětí.
Ale abych nekritizovala jen Žofii. Představa domácnosti s devíti psy se mi taky moc nelíbí. Tak tři to je ještě v pohodě, ale devět? Mám zvířata moc ráda, nejsem vyhraněný pejskař nebo kočkomil. Když budu mít zvířata, tak psa i kočku. Dovedu si představit jak je těžké postarat se o tolik psů. A ještě když nejsou naučení záklaní čistotě a chodí kam je napadne po bytě. Myslím, že pes má chodit ven – ideální je, když je venku zahrada a může se tam vyběhat a vyvenčit. Na to asi nebyli zvyklí. Myslím, že tím, jak byli pořád doma, nebyli moc otužilí a delší pobyt venku na sněhu by je zabil, nebo by se pořádně nastydli. Zvlášť ten naháč.
U Gábiny jsem měla dojem, že stavěla své psy před děti i přítele. Chápu, že pes umí vítat nejlépe ze všech tvorů, ale děti jsou děti. Jako by si těmi psy také něco kompenzovala. Prostě co byl pro Žofii úklid, tím jsou pro Gábinu psi. Věřím tomu, že při natáčení pořadu asistuje nějaký psycholog a když jsem viděla tenhle díl, tak mi slovo psychologa chybělo. Ale vidět takový pořad je pro mě poučné – nechci strávit život s hadrem v ruce, zvířecí společník se musí vychovávat, děti se nemají vést k agresivitě(mít ostré lokty není neúcta k autoritám včetně rodičů), muž není stroj na peníze, partneři se mají podílet na chodu domácnosti spolu(včetně vydělávání peněz).

32
radek
Reagovat

kde najdu ten dil abych se mohl podivat ?

33
Petra
Reagovat

Divala jsem se na vymenu a velice me, jako cloveka co se vzdy snazi si psat vzit od chovnych stanic, od odborniku, psa s papiry, od lidi co psum rozum inaprosto sokovalo, jak mohou takovi chovatele vypadat. Rikala, ze si vydelava tim penize, takze pokud to chapu dobre, tak tech 9 psu jsou ti psy, co ona ma na prodej. Ja osobne bych se zblaznila vzit si od takoveho chovatele psa, co mi pak bude delat nadeleni vsude, protoze nebude zvykly chodit ven a nebude mozne ho to preucit, protoze v nem chovatelka zvyk buduje – „prece rodina nebude 9 psu susit, prece je venku snih.“ Kdo ma psa musi s nim chodit ven at se mu chce nebo nechce a za kazdeho pocasi a kdyz je holt mokro a je to nejaky choulostivy pes, tak jej holt i vysusit. Mit plnou pusu lasky ke psum a pak s nimi nechodit ani ven to je drsny. OPRAVDU SILNA KAVA.

34
Honza
Reagovat

Paneboze jak mohou lide zit ve smradu z tolika psu,jak v tomhle mohou jist a spat.Takovouhle prasarnu jsem snad jeste nevidelPani Zofie ma muj obdev ze tam tech deset dni prezila a jeste dokazala ten svincik uklizet.

Přidat komentář