Panáček v reality show

Výměna manželek 2015: Věra vs. Lucie (27.5.) + rekap

27. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=11007 w=615]

Ubytovna vs. roubenka, tak by se také dala nazvat dnešní Výměna manželek. Zvládne rázná soustružnice Lucka žít deset dní v jednom malém pokoji na ubytovně s prozatímním partnerem a dvěma dětmi? Dokáže Věra fungovat v roubence u lesa bez mobilu a tabletu?
Premiérový díl Výměny manželek sledujte ve středu 27. 5. od 20.20 na TV Nova. Dalších sedm dní je zdarma k přehrání na novaplus.cz.

Ubytovna vs. roubenka

Tvůrci pořadu opět slibují, že nás čeká opravdu šokující Výměna manželek. Absence hygienických návyků, zakouřený minipokoj, ubytovna… Uvidíme, co z toho bude pravda.

[singlepic id=11008 w=615]

Pohořelice u Brna

Manželé Věra (26) a Petr (41) žijí se dvěma malými dětmi v jednom pronajatém pokoji na ubytovně. Ona je na mateřské s holčičkou Stefanií (19 měsíců), starší dcera Natálie (6) chodí do školky. Tatínek Petr pracuje jako stavební dělník. Rodina tráví volný čas u televize nebo hraním her.

[singlepic id=11009 w=615]

Oldřichov

V romantické roubence u lesa na konci vesnice žije Lucka (36) spolu se svým partnerem Jirkou (39) a jejím synem Martinem (16), který studuje na střední průmyslové škole. Temperamentní maminka pracuje jako soustružnice. Její přítel pracuje v místní pekárně. Mají 5 pejsků, 5 koček a srnku Zuzanku.

Co nás čeká za rodiny

V Pohořelicích jsou dva špinaví bordeláři, závislí na nikotinu, tabletu a hrách na mobilu. K tomu dvě děti a nepořádek kam se podíváte. Aby toho nebylo málo, zásadně se bezohledně kouří v malé místnosti. Rodiče se milují, nemají problémy a spokojeně na ubytovně přežívají už rok. Věra hodlá zjistit, zda jiní žijí lépe, ale změnu neplánuje.

V Oldřichově máme generála Lucku, se vším smířeného Jirku a protestujícího syna Martina. Mají smůlu, matka je naverbovala do Výměny a odpor se nepřipouští. Zde je uklizeno, psi kam se podíváme, venku další zvířata. Krásná roubenka na samotě. Pes Adélka vyráží s Luckou do nové domácnosti. Sice neví, kde skončí, ale psa si i tak bere, dost nezodpovědné vůči nové rodině.

Někde deset dní hrůzy, jinde nuda, nuda a zase nuda!

V Pohořelicích Lucii vyděsí ubytovna. A to netuší, co ji čeká uvnitř. Správně odhaduje, že penězi a pracovitostí tato rodina nepřekypuje. Přidejme k tomu záporný vztah k hygieně, k úklidu, k vaření a obraz rodiny je celkem přesně popsaný. Sedm set korun musí vystačit na deset dní, zásoby žádné. Lednice plná rozpatlaného jídla, z masa otec před natáčením sundal štítky hlásící konec záruky a tudíž prodej ve slevě. Chybí mýdlo, toaletní papír, čisticí prostředky. Radost z pračky je předčasná, nefunguje, pere se v ruce, nebo se půjčí vířivka od přízně z druhého patra. Malý prostor, dvouplotýnka, špinavého nádobí plný dřez. Je zbytečné vypočítávat vše, co zde zapáchá, smrdí totiž komplet celá domácnost, troufnu si tvrdit, že včetně jejich obyvatel. Lucie má k ruce upovídanou Natálii, která ochotně sděluje pořádky v rodině. Nemyjí se, se zubními kartáčky nekamarádí, prádlo se mění jednou týdně. Stefanie nemá ani bačkory. Petr se nemyje, nepřevléká, nestihl by asi vykuřovat. Jediné plusové body tento otec sklízí za celodenní pobyt v práci. Vstává o půl šesté, jindy ještě o hodinu dříve. V tak malém prostoru je nemožné nevzbudit zbytek rodiny. Vykouří pět cigaret dětem pod nosem, vypije kafe a do večera mizí v práci. Natálie chodí do školky mezi prvními a odchází skoro poslední. Učitelka matku pořádně ani nezná, holčička si stěžuje na únavu. Proč ji maminka vodí tak často? Aby mohla o to déle hrát na tabletu a kouřit. Lucka neváhá a začíná rodinu financovat z vlastních peněz. Začne nákupen nových bačkor pro Natálii. Roztrhané ze školky končí v popelnici. Holčička má jasno, na nic nemají peníze.
Aby se dalo v bytě přežívat, Lucie gruntuje a gruntuje. Natálie ji nadšeně pomáhá, tohle ji baví, plánuje i nadále doma uklízet. Den před změnou režimu je Lucie vyčerpaná, představa, že tam má fungovat dalších pět dní ji děsí. Pronajímá si 2+kk v jiném patře na celý měsíc za sedm tisíc. Zatím je to tajemství, Natálie slíbí mlčet. Nový byt je sice klasický holobyt, ale je zde voňavo a celkem čisto. Zaplatí i automatickou pračku na dva dny, ale nepředbíhejme.
Nastává změna velení. Petr žádný nepořádek nevidí, no ještě aby viděl, na jejich poměry je tam nezvykle uklizeno. Kouřit v bytě nepřestane, možná si jen ráno stoupne k oknu. Super nápad! Odtajní se existence nového pronájmu, ale Petr bojkotuje dočasné stěhování. On vlastně odmítá jakoukoli změnu, navíc nechápe, proč se Lucie odstěhovala. Považuje to za zbabělost. Lucie má pračku a pere jak o život. Podle otce pere i čisté věci. Ona se nedá. Vmete mu do tváře jaké že jsou prasata, nemyjí se, neuklízí, vše tam smrdí …. pořád dokola, ale on si žádnou chybu nepřipustí. Stefanie kašle, no a co, od mala má problém s průduškami, přece se neomezí ve své lásce k cigaretám. Dětská doktorka dítě viděla pouze jedinkrát při registraci, po návratu tam má Věra naklusat s oběma dcerami. Malá odchází s antibiotiky a při kontrole obdrží ještě jedno balení. Už i Lucie načichla nikotinem, doktorka ji nařkla, že dětem doma kouří ona. Ta se bude divit, pokud k ní někdy dorazí opravdová matka holčiček. Rovnou objedná Natálii k zubaři, má už zkažené nové zuby. Petr opět nepřipouští chybu ve vlastních řadách, on ví vše nejlíp, Lucie přehání. Co s tím? Komu není rady, tomu není pomoci. Lucie před odjezdem o stavu v rodině vyrozumí sociálku. A konečně máme konec pobytu a zpět do civilizace.
Malá poznámka na okraj. Lucie by se měla zamyslet nad svým zanedbaným vzhledem, špatný chrup, slovník, nehty. Celkově působí zanedbaně. Psí komando v roubence stojí také za zamyšlení, i když je tam relativně na pohled čisto, povalující se chlupáči na gauči, v křesle…

A jak se hospodařilo v Oldřichově? Věra je otrávená už po vjezdu do vesnice. Nikde žádná trafika, zapadákov, ona je dáma z města. V domě psi, zkritizuje nedodělanou stěnu a nasadí otrávený ksicht, který jí vydrží po celou dobu. První dojmy? Žádné, je ostražitá v úsudku.
Rodinka je zvyklá na cepování od matky, ale teď jim nastává na deset dní bezvládí. V manuálu se Věra dočetla, že Lucie je obráběčka, ač neví co to je, vyděsí ji, že by měla za ni jít do práce. To však nehrozí, takže v klidu kouří, posedá u stolu, nudí se a jakoukoli práci doma ignoruje. Vzpomíná na svůj milovaný tablet. Jiří rovná dřevo a ona ho s odporem sleduje. Proč se namáhá s jeho rovnáním? Ona by to tam vysypala, stejně se to nahází do kamen, tak co. Později s klidem nacpe do kamen několik pet lahví, je to nejrychlejší úklid. Alespoň uvařit by mohla, protože k synovi Martinovi přibyli Jiřího dva kluci z předchozího vztahu. Uvidíme dva pokusy, pak už ji jakoukoli činnost u sporáku zakážou. Hranolky z trouby jsou syrové a smažený sýr? Věry recept i s postupem – vezmi 4 vejce na šest plátků sýra, obal ho v trojobalu a potom v co největší pánvi plné oleje smaž každý plátek sólo. Ve finále máme hromadu rozteklého, mastného sýra a rodinka nemá slov. Jen zapojením fantazie na nejvyšší obrátky odhalíme v dalším kuchařském pokusu v nevzhledných plackách palačinky. Osobně mě prvně napadlo, že to jsou nepovedené langoše. Přeslazené, mastné placky končí u psa ve výběhu.
Vaření ji nebaví, úklid ji nebaví a nebude ji bavit ani výlet do přírody. Šlapat 6 km, proč? Celou cestu je protivná, vlastně ona je taková celý pobyt. Nic ji nebaví, dokonce ani osobní hygiena. Jiří to po pár dnech nevydržel a nadhodil toto téma. Zuby si nová manželka nemyje, po pastě ji bolí. Vyhnilý chrup musí bolet nejen po pastě. Asi ji bolí i převlékání, umaštěná špindíra, hlavně že má podmalované oči a cigáro v hubě. Bezradný náhradní manžel ji posílá na šišky, budou grilovat. Opět znechuceně courá lesem, komentuje zbytečnost této činnosti, nudí se…
Na jakýkoliv náznak, že by měla uklízet, reaguje negativně. Není uklizečka. Jediné co s odporem udělá je, že utře prach. Po psech neuklidí a vařit jí rodina dávno zakázala. Co je v manuálu, ji nezajímá.
Málem bych v té nudě zapomněla na změnu režimu. Věrka by ráda okoukla výlohy ve městě a Jiří jí má balit cigarety. Chce alespoň ráno kouřit v kuchyni, to ji však Jiří nepovolí. Prozradí, že kouří od první třídy a nemíní se omezovat ani kvůli dětem. Pro něj je čím dál divnější.
Věra z nudy zvedne prdel a vyjde si do vesnice koupit křížovky. Na druhý pokus je úspěšná a zase honem domů, k popelníku a nicnedělání. Jiří jí splní přání, vyveze ji do Lípy. Tam fascinovaně prohlíží výlohy hračkárny, zlatnictví, mobily, kola, je ve svém živlu a zbytek to nebaví. Dokonce si vzpomene, že má doma dceru a vymyslí velice inteligentní dárek. Do mini bytu plného bordelu pořídí potkana Lojzu. Věra je tak chytrá, že ho chtěla držet v malé krabičce až domů, to nejde, nastěhovala ho do kbelíku se slámou. Lojza nebyl žádný blbec, tušil, co ho v novém domově čeká a v čas zdrhnul. Ani psi ho nevypátrali. Všude je mu lépe, než v Pohořelicích. Chladné loučení a všichni jsou rádi, že konečně táhne pryč.

Společné setkání

Petr koupil růžové růže, madam Věra by chtěla rudé. No nic, u stolu bude do ruda vytočená alespoň Lucie. Nemá smysl popisovat větu po větě. Vyčítalo se a vyčítalo. Od hygieny, přes zkažené zuby, kouření atd. Věra má na vše odpověď: „No a co!“ Lucie je podle ní fiflena, hraje si na něco, co není. Absolutně rodina z ubytovny nepřipustí, že žijí jako prasata. Kouření je normální, nemocné dítě je normální, návštěvy u zubaře jsou výmysly Lucie. A že je udala sociálce? No a co! Lucii je líto holčiček, s Věrou to nehne, ona je dokonalá matka. Lucie vybuchuje, Věru nerozhodí nic, snad jen kdyby jí oznámila, že jí zničila tablet, to by asi nastalo rodeo.
Po návratu na ubytovnu je zajímavé, jak Natálie, která byla z nové maminky nadšená, falešně obrátí a začne na ni žalovat a pomlouvat společně s matkou, souhlasí, že byla Lucie pěkně pošahaná. Co z ní vyroste? No co asi při takovém rodinném vzoru. Škoda.

Související články

Rodina ze zahulené cimry míří do Výměny manželek. Šokovaná Lucie: To jsou dobytci! /Blesk.cz

Nejdrsnější Výměna: Zuby si nečistím, říká Věra z ubytovny /tn.cz

Znechucená maminka Lucie po Výměně manželek: Udala špindíry sociálce!/Blesk.cz

Jen špína a smrad: Jsou to dobytci, říká zděšená Lucie! FOTKY/tn.cz

Nemyjí se a nepoužívají toaletní papír! Ukončete to, nebo ji zabiju!/tn.cz

Dohra Výměny manželek: Pár z ubytovny všechno ustál, rozpadl se ale vztah Lucie! /Blesk.cz

Místo slávy má jen ostudu: Takhle se Věra, k níž po Výměně manželek dorazila sociálka, ztrapnila v SuperStar /Super.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 63
1
Slavěna
Reagovat

No, ani nevím, jestli tuhle VM chci vidět. Myslela jsem, že je nějaká hranice, kam až lze zajít. Zřejmě není, příští vyměněnou manželku šoupnou někam do stanu mezi bezdomovce.

2
Marek
Reagovat

Ta paní Lucka (36) bude rázná ženská.

Reagovat

Pro mě zatím nejhnusnější Výměna byla hned mezi prvními díly, nikdy ji nereprízovali a vzbudila tenkrát velký rozruch (http://reality-show.panacek.com/861-vymena-manzelek-erika-vs-lucka-31-ri.html) Uvidíme, zda ji tato překoná.

4
Heduš
Reagovat

Bože..nemůžu věřit vlastním očím. Chudáci děti :-( Tohle snad není pravda…

5
Zuza
Reagovat

Hedus, bohuzel je…dotycna „mestska holka“ se vyjadrovala v diskuzi na emiminu, nestacila jsem zirat…. to je strasny…..

6
Alena
Reagovat

Říci o Věře cokoli slušného nelze. I výrazy, jako špína, pijavice sociálních dávek jsou slušné. Hloupá a zbytečná bytost!

7
jooj
Reagovat

Ta holčička je úžasná, její vyjadřovací, komunikační schopnosti.., chování… úžasná na to, kde a hlavně s kým žije…

8
jan hošek
Reagovat

snad jí ti děti nenechá sociálka bylo by to lepší pro děti tak ty děti budou nemocní a možná i něco víc za mě jí ty děti vzít a jí zato nějak potrestat

9
Monika
Reagovat

Hrůza. Moc by mě zajímalo, jak to dopadlo se socialkou.

10
Nikky Yasha Ryšková
Reagovat

Neví někdo jak je to s těmi dětmi dál? Nějaký článek někde či cokoliv??? :( Dost by mě to zajímalo

11
jana2
Reagovat

Chudoba cti netratí, ale toto, čo sme videli, bola chudoba ducha.
Pani s čiernymi zubami sa v 26 ešte cíti relatívne zdravá, ale tesne po 40-ke bude zúbožená chorá starena. Deťom do vienka dala – cigarety.

12
K
Reagovat

Také by mě zajímalo jak to dopadlo s tou sociálkou, nebo spíše celkově jak to pak dopadlo s onou špinavou Věrou a její rodinou?

13
Ivana
Reagovat

Také by mne zajímalo, jak to dopadlo. tak přeci nemohou děti vyrůstat. ta žena není matka, to je hnus, potkala jsem mnoho lidí ve svém životě, ale toto je pro mne jako jiný svět. Tolik žen nemůže mít děti, a tato ……žena je má ! To je nespravedlnost i o zvířátka v chlívku, je lépe postaráno.

14
Slavěna
Reagovat

PROČ…? PROČ…? Proč takový hovada mají děti…?

15
ales
Reagovat

nevite nekdo jak to dopadlo s tou socialkou?

16
Ludmila
Reagovat

Jak jindy bráním předem předhozené oběti, které se provinili tím, že jsou třeba sociálně slabší, tak tentokrát ani náhodou. Ta mladá máma je šílená. Ten její manžel, duchem asi slabší, nicméně, pokud by měl k sobě schopnější ženskou, dalo by se s ním pracovat. S ní absolutně ne, ukázkový asociál.

17
lena
Reagovat

Napadá mě jediné, holčičky dát paní Lucce a Věře zašít, však více co, aby nemohla na tento svět přivést další děti.

18
MizaMaza
Reagovat

Dobry vecer,jmenuji se Martina a muj manzel Mirek.Zijeme v München a dnes jsme sledovali tento dil s velkym zajmem .Pani Lucce velkou poklonu,ze vydrzela v takovem neporadku,spine a zakourenem byte.Udelala za tech par dni pro deti vic nez jejich „matka“za cely zivot!!!!Prosim nepodcenujte situaci v teto otresne rodine a poslete tam opravdu socialni pracovnici.Deti maji narok na lepsi zivot a budoucnost.Drzime Jim palce a verime,ze to dopadne pro ne dobre.

19
Heduš
Reagovat

Vždycky hledám odpověď na otázku „proč“….jediné co mě napadá, že možná sama matka je v tomto případě oběť, zřejmě vyšla sama z podobných poměrů a nic lepšího nezažila. Tím ji samozřejmě neomlouvám…tady asi opravdu chybí i přirozená inteligence. Proč bych si čistila zuby?…Kouření před dětmi? No a co? Máme vůni do zásuvky…..slané brambůrky k snídani….absence hygieny….je mi smutno, smutno, smutno :-( Dejme tomu, že sociálka je teď ohlídá….ale nevěřím, že se tím mnoho vyřeší….a co další podobné rodiny? kolik dalších dětí takto žije? :-(

20
ive
Reagovat

Obě děti zůstaly u rodičů, návštěva sociálky a návštěva u lékaře proběhla, Věra o tom psala v jakési fb diskusi – děti jsou prý zdravé a prý mají i správnou váhu… Snad na ně a na matku občas někdo po odvysílání této výměny dohlédne, hodně depresivní díl.

21
Ajda
Reagovat

Sledujte Novu, ta a bulvár zítra vše „odtajní“ a zbytek jako vždy na tn.cz a v sobotu ve Volejte Novu!

Natálie byla milá, ale na konci pěkně překvapila. Lucii obdivovala, snaživě deset dní donášela jak to v rodině funguje a ve finále? Žalovala matce, pomlouvala Lucii, holt jaká matka.., Výchova se na ní podepsala, to ani jinak být nemůže, chudáci holky.

22
Ludmila
Reagovat

@Ajda:
Ano, to mě zarazilo, nebo vlastně snad ani nezarazilo, malá mi přišla šikovná, ale tak nějak jsem očekávala, že nakonec náhradní matku pomluví. Tak to prostě je. Z malé jednou bude velká a bude nejspíš stejná jako rodiče. Na téhle výměně se mi ale jedna věc líbila a to ten dřevěný domek.

23
lily
Reagovat

to byla fakt nechutná rodina, ty cigarety a holčička se zánětem průdušek, to by jeden brečel. Natálku bych tady nesoudila, možná se jen bála reakce „maminky“, tak s ní radši držela basu.

24
Lucie
Reagovat

Tohle jsem jeste v zivote nevidela. Tuhle matku neomluvi absolutne nic. Pokud pochazela ze stejnych pomeru,prave proto by mela zajistit aby se stejna zivotni kapitola neopakovala jejim vlastnim detem. Tohle jsou absolutne primitivni lidi . Nedokazu popsat jake pocity ve mne vreji. A samozrejme socialni system Ceske Republiky vse nechal pri starym. No tohle nema absolutne obdoby.

25
Lucie
Reagovat

@lily: Jjj. Jasne ze Natalku se soudit neda ani nemuze,to detatko je chudacek,nic vic.

26
Ajda
Reagovat

Rok a čtvrt po natáčení

Věra Blehová: Změny u nás nastaly velké. Ani ne půl roku od natáčení jsme se přestěhovali do 2+kk v Kolíně. Výměna nás nakopla a sami jsme si byt našli. Sociálka u nás tenkrát po natáčení byla dvakrát, ptali se i ve školce, ale všechno bylo v pořádku. Byla u nás jednou i tady a také nic nezjistili. Omezili jsme kouření a víc chodíme ven.
Lucie Poláková: U nás se nic nezměnilo, jen od té doby stále myslím na jejich děti. Jednou jsem se pokusila o kontakt, ale nedopadlo to dobře.

zdroj Ona Dnes

27
Vlaďka
Reagovat

Ona by ta výměna dopadla úplně jinak kdyby proti paní z hájenky nastoupila slušná rodina. Paní Lucie byla vulgární jako dlaždič, v hájence psí hovna na podlaze samozřejmostí, manželka je měla v manuálu sbírat, no, fuj! Kluk úplný nemehlo, neuměl roztopit v kamnech a sekyru měl zřejmě poprvé v ruce, kamna pořád vyhaslý a všichni doma chodili v bundách, psi se váleli skoro všude a neměli svůj určený prostor, scénu s talířem,který je určen pro lidi a psy jsem neviděla,ale Lucie to klidně přiznala, takže další hnus. Jinak rodina z ubytovny úplně hrozná,ale zřejmě z takového prostředí oba přišli…..Ale štvát děti v nepřítomnosti mámy proti ní samotné je hnus a Natálie to před kamerou ustála,co to udělalo s dušičkou bez kamer v noci na polštáři?!Bych tu facku vlepila i té paní z hájovny!

28
Ivča
Reagovat

Ty vago…. ta špína by se neměla dotkout ničeho v mé domácnosti. A nejhorší je, že když se ta čistotná paní ptala té holčičky na mýdlo atd. tak jí holčička odpovídala tak, že je jasné, že považuje za úplně normální, že není mýdlo, toaleťák atd… takže nám tady roste další krysí špindíra, která bude plodit další a další špindíry :-(

29
gabisollis
Reagovat

@Vlaďka: S tim souhlasim.Nehlede ne to,ze zrejme ani nezna jine obleceni nez teplaky.I s tou malou sla k doktoru v teplakach.
Jen bych se lehce zastala kluka.Ten co se snazil zatapet a sekat drivi byl syn jejiho pritele co tam byl na navsteve.

30
Ela
Reagovat

Zarazilo mě, že Lucie spala v jedné místnosti se zbytkem rodiny. Domnívala jsem se, že dle pravidel VM by „vyměněné manželky“ měly mít samostatný pokoj.

31
gabisollis
Reagovat

@Ela: ahoj:-) No to byla dalsi katastrofa!A kdyz si predstavim jaky tam musel byt vzduch tak je me zle!Fuj!

32
Ananas
Reagovat

Já ani nemůžu uvěřit, že se do toho takoví lidé sami přihlásili. Spíš bych si myslela, že někdo dal tip, štáb zavětřil výživný materiál a někdo vyrazil „motivovat.“

33
Sarah
Reagovat

Žiju na vesnici a jak je možné že tam byla taková špína a bordel vohrožování dětí mravní výchovou a žádná hygiena,dítě nosí kalhotky celý týden a druhé dítě spí pod oknem má zánět průdušek a tam se bez problémů vyhuluje.Jakoby vědomě zabíjeli.Nikoho to nezajímá.Když jsou tak lékaři a sociálky uvědomělé ,já jsem se jednou nedostavila v termínu na očkování a přišla jsem o týden déle a lékařka hned na mně poslala sociálku a na mně uvalila soudní dohled přitom mám všude čisto a pořádek sociálka nic neshledala a bylo mi zděleno že soudní dohled musí být na podnět lékařky!Tak je mi divné že tam nikdo nezakročil a nikoho to nezajímá.

34
RoseMary
Reagovat

@Vlaďka: Souhlas… Lucka byla opravdu sprostá jak dlaždič, celých deset dní cpala dětem do hlavy, že jsou špíny a hrála si na čistotnou, přitom se jí doma procházelo po domě 5 psů a 5 koček + 1 krysa (nemyslím Věru, ale tu z toho kýble :-)
Nějak vůbec nechápu styl všech rodin, copak nikdo nechodí s dětmi ven? Já když jsem byla na mateřské, tak převážnou část dne jsem s dětmi strávila na procházkách a na dětských hřištích. Lucka by pro děti udělala mnohem lépe, kdyby jim namísto čistého prádla (které stejně za chvíli zasmrádne cigaretových kouřem, takže práce sisyfovská), věnovala „zážitky“, tzn. namísto hudrování v jedné místnosti je vzala na celý den do Aquaparku, ZOO, na hřiště, prostě cokoli co se v okolí skýtá… Já bych to tak udělala… Malou bych nedala do školky a celých deset dní bychom si hezky užily a určitě ne u praní prádla celý den zavřený na ubytovně… Každopádně do této „show“ se opravdu už hlásí jen podivuhodné „osobnosti“… Je to dané i honorářem… Pro střední třídu je 50.000,- Kč opravdu malá částka na to, aby se ztrapnili před celým národem, ale kdyby „zvedli taxu“ na 500.000,- Kč, úroveň pořadu by byla asi někde jinde, a možná by to už asi ani nebylo tak zajímavé…
Jinak si myslím, že si Lucka honorář nezasloužila, pakliže si pronajala vlastní pokoje, namísto aby setrvala v prostředí, ve kterém žije rodina… O tom přece ten pořad je, že si vyzkouším zvyklosti jiné rodiny, ne že se přestěhuji do lepšího… Neříkám, kdyby jim tam lezly nějaké breberky… Samozřejmě, že to bylo zinscenované štábem (i zaplacené), aby se to trochu „rozdmýchalo“, konečně i ten pes byl jistě nápad štábu…

35
Slavěna
Reagovat

@Vlaďka: Milá Vlaďko, Lucka byla sprostá jak soustružnice…:) Výkaly psů mě taky hodně překvapily, kór když mají dům se zahradou, to mi fakt připadá nepřípustné. Nebyla jsi na diskuzi o paterčatech? Tam byla taky Vlaďka s velmi trefnými postřehy.

36
Slavěna
Reagovat

@RoseMary: Milá RoseMary, nezapomínej, že malá brala ATB, tj. měla být co nejvíce v postýlce.

37
Vanda
Reagovat

@jana2: Přišla jsem pozdě k televizi a celou dobu jsme přemýšlela, kolik té předčasně zestárlé holčice Věře může být. Jestli teď 26 let, dávám jí limit tak do 35. Pak pojde na raka nebo na játra.

38
Slavěna
Reagovat

@Ajda: Milá Ajdo, tenhle díl si moc dobře pamatuju, je to už 10 let, docela by mě zajímalo, jak se daří dětem, jestli se nejstarší dceři podařilo vymanit z té příšerné rodiny.

39
RoseMary
Reagovat

@Slavěna: No, to je fakt, to mi nedošlo :-) I když kdo ví, zda by se lépe nezotavila venku v kočárku, než u kouřícího tatínka na klíně .-)

http://tn.nova.cz/clanek/par-z-ubytovny-vymenu-manzelek-preckal-druhy-vztah-ale-skoncil.html

40
RoseMary
Reagovat

@Sarah: Také jsem se obrátila na sociálku, aby se zajímala o rodinu, která měla 7 dětí v otřesných podmínkách, bylo běžné domácí násilí, otec například naháněl matku s nastartovanou motorovou pilou okolo baráku a vyhrožoval ji smrtí… Jedno z dětí zemřelo za záhadných okolností… Opravdu hustá rodinka (oproti tomu je ta z VM idylická), každopádně z interních informací od sociálky zaznělo, že ten chlap je „magor“ a že se tam všechny sociální pracovnice bojí chodit a věřte nebo ne, nechali to být… a rodině se vyhýbaly velkým obloukem… Jak řekla jedna soc. pracovnice: „Tolik mi neplatí, abych riskovala vlastní život…“ :-(((

41
Ajda
Reagovat

@Slavěna: I po včerejším dílu je pro mě Erika z Olomouce dále nejděsivější Výměna. Nova reprízuje VM od první řady, ale tento díl vynechává.

42
jooj
Reagovat

Já se ještě nemůžu dopočítat postelí na té ubytovně, byly tam jen dvě postele a postýlka, ne? Nebo je další postel někde za rohem?

43
cathy
Reagovat

Díky za rekap
Tentokrát mi přišlo, že nemusela kamera hystericky hledat drama – fakt to byl hnus. Ale teda v jiných dílech mohla být za šmudlu a pavlačovku klidně i Lucie.
Nicméně ale na Eriku z Olomouce nemá nikdo – doufám, že to zreprízují, na to bych se ráda znovu podívala.

44
Ajda
Reagovat

@jooj: Otec spal s dcerou.

45
Vladka
Reagovat

@RoseMary: Bereš mi to z pusy, krásně si to napsala. Pokud by Lucii šlo opravdu o ty malé princezny, tak jim neláme dušičky proti jejich mámě, neřve před dětmi na otce, nepere smradlavé prádlo,které okamžitě znovu načichne,ale připraví dětem hezký týden plný her,zážitků, malá sice byla nemocná,ale v kočáře určitě mohla ven.

46
Vladka
Reagovat

@Slavěna: byla

47
Gina
Reagovat

Je až s podivem jak taková rodina může existovat a v jejím okolí si nikdo nevšimne,těch dětí,vždyt ve školce musí vidět stav dítěte určitě je stále hladová a unavená a jak to ,že jí učitelka (matku )nezná?Musí smrdět na dálku.Někdo tu píše ,že dostali byt v Kolíně a že socialka byla spokojená no to je fofr paní asi prozřela, kéž jí to vydrží a holčičky poznají co je to slovo maminka.

49
Ananas
Reagovat

@Ajda:
Aha. Tak to už věřím tomu, že i do VM se aktivně přihlásila sama. Jen se trochu divím, že přihláška dorazila na Novu a ne třeba na Panáčka:-))

50
cathy
Reagovat

@Ananas: To sedlo – je to přesně ten výběr co sem píše o přihlášku:-D

51
Willandraify
Reagovat

@Ajda: Ahoj, jak pises o Erice z Olomouce, je to nekde ke shlednuti? Nemuzu to nikde najit :D Ale treba hledam spatne, tak se ptam :)

52
jasmína
Reagovat

tady je jasně vidět,že „sociálka“ je k ničemu a nic neřeší.
Těmto dětem by snad opravdu bylo lépe v dětském domově a nebo,jak tu někdo psal,kdyby otec měl k sobě něco jiného,než to hloupé a páchnoucí individuum.
Na něm bylo vidět,že by byl snad ochoten na sobě něco změnit,ale vedle toho emocionálně plochého individua,těžko.
Pokud vyšla ze stejných podmínek,je to smutné,ale o to víc by se měla snažit o změnu a nebo by ji měly příslušné orgány donutit v zájmu dětí.

53
jasmína
Reagovat

Taky by mě zajímal ten díl o Erice z Olomouce.Kdy to dávali?

54
Slavěna
Reagovat

@jasmína: Milá Jasmíno, je tady uvedený v diskuzi i s datem.

55
Ajda
Reagovat

@Willandraify: Ten díl nikde není, kdysi když jsem měla placené voyo jsem ho tam hledala a nebyl. Při repríze první řady ho vynechali. Asi proto, že to tenkrát vyvolalo vlnu diskuse o vhodnosti pořadu a řešila to snad i Rada pro vysílání.

56
Willandraify
Reagovat

@Ajda: Diky za zpravu :)

57
lexinka
Reagovat

ahoj, nevite jak se jmenuje ta pisnicka ktera hrala na konci kdyz prijizdeli na tu posledni schuzku?? nikde to podle textu nemuzu najit. dekuji:)

58
mini
Reagovat

@lexinka: Morcheeba – Over and over ;)

59
lenkeena
Reagovat

Taky bych se připojila s otázkou, kde je ke shlédnutí díl o Erice z Olomouce. Našla jsem zde na Panáčkovi shrnutí toho dílu, ale dá se někde stáhnout nebo vidět online?

60
Ajda
Reagovat

@lenkeena: viz 55

61
Mystery
Reagovat

Nevzpomínáte si někdo na slovenskou výměnu, kde velice chudá maminka několika dětí se vyměnila s Romkou z velmi dobře situované rodiny? Ta sociálně slabá maminka žila v jakémsi polozbořeném domku bez vody, denně prala v neckách, její muž nepracoval… Rodina se pak dostala do Modrého z neba, diváci se složili na rekonstrukci domku. Nevíte, kde by se to dalo najít?

62
Ajda
Reagovat

@Mystery: Jj, po rekonstrukci je chtěla z domu jejich teta vyhodit, protože opravený ho mohla dobře prodat. Výměna se dá stáhnout na jednom slovenském uložišti :-)) Hledej tam Zámena manželiek a je to – „rodina Danihelovcov vs Slusni Romovia“. Nebo dej název do vyhledávače, také se ti objeví.

63
Mirek
Reagovat

Ahoj,nevíte někdo, co za písničku hraje ve 42.minutě v pozadí ? Díky

Přidat komentář