Panáček v reality show

Jaké české a slovenske reality show se připravují?

7. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=4347 w=420]Nemilosrdně se blíží okamžík, kdy se budeme muset rozloučit s nadanými zpěváky v Hlasu Československa, tvrdě pracujícími hrdiny Hotelu Paradise a obyvateli slovenské Farmy. Kdo nás ale bude bavit po nich? Na co budeme koukat v bedně v létě a na podzim? České a slovenské televize nás nenechají ani na chvíli oddechnout a už na léto připravují další nové reality show. V tomto článku se podíváme na jejich přehled a aktuální stav výroby.

Česko Slovensko má talent

Tady není potřeba nic představovat, v sobotu odstartovaly castingy v Ostravě, tento víkend se castingy stěhují do Brna a Bratislavy. Porota zůstává ve stejném složení, stejně tak moderátorská dvojice. Na obrazovky se vrátí pravděpodobně opět v září.

Farma

Farmářská reality show přináší slovenské Markíze stále pěkné výsledky sledovanosti, proto není divu, že po aktuálně vysílané 2.řadě už oficiálně potvrdila, že plánuje i 3.řadu. Zatím ovšem není jasné, jestli se bude natáčet už toto léto, nebo si ji Markíza nechá až na pozdější období.




Českou verzi nyní připravuje TV NOVA, castingy už skončily, natáčení je naplánováno na období od 7.května do 29.července. Kdy se tato reality show objeví na obrazovkách, zatím nebylo stanoveno, ale dá se očekávat, že si NOVA zopakuje scénář slovenské sesterské stanice a zajistí si diváckou sledovanost v jinak slabších letních měsících, kdy neběží tradiční seriály jako Ordinace.

Pláž 33

Markíza přes léto vsadí na jinou novinku, nazvanou Pláž 33. V těchto chvílích ještě finišují castingy, natáčení začne 25.května a potrvá až do 7.září. Soutěžící si vyzkoušejí, jaké to je provozovat restauraci s barem během hlavní letní sezóny. Námět trochu připomíná Bar na Primě, ale jedná se o původní koncept vytvořený v produkční společnosti MediaPro Entertainment Slovakia. Bližší podrobnosti televize zatím tají, show by se ale měla odehrávat na uměle vytvořené pláži v centru Bratislavy v blízkosti obchodního centra Eurovea a hlavní výhra pro vítěze je 33.000 Eur, odtud také název celého pořadu, Pláž 33.

Vo štvorici po Slovensku

V tomto případě se nejedná o tradiční reality show, ale spíš cestovatelskou zábavnou show, kterou na léto připravila Markíza s přispěním štědré dotace ze státní Slovenské agentury cestovního ruchu. Hlavními hrdiny budou čtyři herci ze slovenské Partičky (Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Róbert Jakab a Marián Miezga), kteří pouze s batohy na zádech a GPS navigací dostanou za úkol za 24 dnů projít celé Slovensko od západu na východ. Nesmí přitom použít žádný dopravní prostředek vybavený motorovým pohonem, čeká je tedy například plavba na voru, let horkovzdušným balónem, jízda na koni… Trasu svého putování se budou dozvídat postupně podle obdržených souřadnic, na jednotlivých zastávkách je navíc budou čekat překvapení a kuriózní situace, které jim štáb dopředu nachystá. Celkem bude odvysíláno 12 epizod, ta první se na obrazovky dostane v polovině června.

MasterChef Slovensko

A opět slovenská Markíza, která nezahálí a zakoupila licenci na světoznámou kuchařskou reality show MasterChef (narozdíl od nelicencované zpackané verze na Primě pod názvem Na Nože!). Suutěží v ní pouze amatérští kuchaři, kteří pod dohledem tří špičkových séfkuchařů plní zadané úkoly, na vítěze čeká odměna 50.000 Eur a smlouva na vydání vlastní kuchařky. V americké verzi v porotě usedl například známý šéfkuchař Gordon Ramsay. Markíza už má své protoce vybrané (oslovila prý také Jaroslava Žídka, který ale nebídku odmítl). Nyní probíhá casting, účastnici by měli být štábu k dispozici v termínu od 23.června do 14.října, se show se počítá do vysílání ještě na podzim (nejspíš jako konkurence ČeskoSlovenskému Talentu).

Farmář hledá ženu

Prima s Jojkou žádné překvapivé novinky zatím nechystají, vsází na jistotu a spustily castingy na 3.pokračování slovenského a českého Farmáře. Jedinou odlišností je, že tentokrát si mohou své partnery hledat kromě farmářů také farmářky.

Hledá se topmodelka

Prima údajně zakoupila licenci na lokální verzi slavné reality show Amerika hledá topmodelku (kterou nyní vysílá o víkendu na LOVE), do role moderátorky uvažuje s Evou Herzigovou anebo Terezou Maxovou. To jsou ovšem jen informace z bulvárního tisku, samotná televize Prima zatím nic oficiálně nezvěřejnila, ani nebyly vyhlášeny castingy.

Ano, šéfe!

Na Primě je ale jedno jisté, na podzim se opět vrátí Zdeněk Pohlreich s dalšími díly populárního Ano, šéfe!. Zdeňka si ale užijeme ještě v pořadu Šéf na smetaně, obdobou loňského miniseriálu Šéf na grilu.

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Ludvík
Reagovat

Tak nejvíce se těším asi na Talent 3, kdyby byla ta Top Modelka tak i na to, sem zvědavý na Farmu jinak nic moc, většina je na Slovensku. Snad až to budete psát na jarní reality show 2013 tak tam bude ten X Factor :D

2
Anonymní
Reagovat

Na jednu jste zapomněli: přímá volba prezidenta ;-)

3
lena
Reagovat

Jen bych opravila poslední odstavec. Žádný Šéf na smetaně se zatím nechystá, naopak opět bude Šéf na grilu a to již od 21. května

4
koc
Reagovat

diky za info TK .. Markize se tvorba RS docela zalibila

5
Mig21
Reagovat

Zdá se mi to nebo jdou všechny peníze z CME (pravda, moc jich není) na Slovensko na Markizu, aby zastavila propad?! Je to hrozný, Markiza má mnohem menší tržby než Nova a přesto má třikrát víc nových formátů. Nova je jen dojná kráva, které nedávají najíst.

Přidat komentář