Panáček v reality show

Survivor Nicaragua (15.část)

22. Prosinec 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Na začátku této poslední epizody Survivor Nicaragua zůstávalo ve hře 5 hráčů, ve finále se před porotu mohli postavit jen 3 z nich, takže teď už vyřazování muselo probíhat svižně. Velmi pravděpodobně to měli spočítané Fabio a Dan, kteří stáli proti početní přesile. Z této situace se sice mohli vyvléci, kdyby na radu moderátora, který jim na Kmenové radě dal velmi podrobný návod, jak měli postupovat. Bohužel se jím neřídili a teď jim nezbývalo nic jiného, než se pokusit vyhrát soutěže o imunitu.

V té první měli trosečníci za úkol nejdříve zodpovědět 3 otázky ze zeměpisu a historie Nikaraguy. U každé otázky byly nabídnuty dvě odpovědi, u nichž byl zavěšen pytlík s dílky puzzle, který hráči odvázali a doběhli s ním na start. [singlepic id=1146 w=160 float=left]Až měli všechny 3 pytlíky, mohli začít sestavovat puzzle (logo této 21.řady Survivora). Pokud ale někdo zodpověděl špatně, v pytlíku našel jen černé dílky puzzle a musel se zdlouhavě vracet pro správný pytlík. Na to doplatil Fabio, který po tomto zjištění naštvaně mrštil špatnými dílky o zem, všichni ostatní totiž odpověděli správně, jedině on ztratil čas běháním pro správný pytlík. Tuto časovou ztrátu ale dohnal během bleskurychlého skládání puzzle a nakonec vyluštil skládačku jako první. Takže není zas tak hloupý, jak nám ho televize zpočátku prezentovala.

Stalo se tak to, co si Holly, Chase a Sash nepřáli, [singlepic id=1147 w=160 float=right]ale hned přešli na plán B. Když nemohou vyloučit Fabia, tak to holt bude Dan. Fabio a Dan sice hned navrhovali, že lepší bude vyhodit Holly, která by ve finále mohla dostat hlasy od žen v porotě a navíc má jejich sympatie tím, že pochází z malého města, kdežto Dan je z New Yorku a o peníze nouzi nemá. Tato argumentace ale nepomohla, ze hry byl vyřazen Dan.

Na druhý den se konala úplně poslední soutěž o imunitu. [singlepic id=1148 w=160 float=left]Ještě před ní se trosečníci prošli tradiční vzpomínkovou stezkou, kde se zastavili u totemů se štíty se jmény dosud vyřazených spoluhráčů. Některá jména už si stěží vybaví i diváci, když jsme je viděli třeba před více než 3 měsíci. Zajímavé bylo ovšem to, že štíty NaOnky a Kelly byly výrazně přeškrtnuty bílou barvou na znamení potupy, když obě dvě soutěž dobrovolně vzdaly pouhých 11 dnů před koncem.

V závěrečné soutěži o imunitu nebylo zapotřebí mít velké svaly, důležitá byla pevná ruka a koncentrace. Každý z trosečníků dostal meč, který položil špičkou na zem a na rukojeť postupně pokládal jednu minci za druhou do komínku. [singlepic id=1149 w=160 float=right]Mince byly ve třech velikostech, navíc byly speciálně ručně dělané, takže nebyly úplně ploché jako běžné mince. Komínek mincí tak nebyl moc stabilní a cílem bylo udržet ho co nejdéle to šlo než se sesypal na zem. Fabiovi bylo jasné, že jeho jedinou záchranou může být výhra v této poslední soutěži, a přesně to se také stalo, Fabio vyhrál třetí soutěž o imunitu v řadě, a to dokonce tu vůbec nejdůležitější.

Po návratu zpět do tábora tak mohl jen pobaveně sledovat, jak jsou z tohoto vývoje událostí zaskočení Holly, Chase a Sash. Tato nerozbitná trojka to do finále bez úhony nedotáhne. Sash začal ihned dělat to, co umí nejlépe, mazat Fabiovi med kolem pusy. Tvrdil mu, že by ho jistojistě vzal s sebou do finále, ikdyby Fabio náhodou imunitu nevyhrál. Fabio mu na to pochopitelně neskočil. Chase a Holly k němu byli upřímnější, narovinu řekli, že bez imunity by to byl jeho konec a že tento plán prosazoval i Sash. [singlepic id=1150 w=160 float=left]Během večerní Kmenové rady byl tak Sash usvědčen ze lži, sám také přiznal, že uzavíral aliance naprosto s každým. Po skončení hlasování ale nevypadl Sash, protože pro Fabia bylo výhodnější vzít s sebou do finále nepopulárního lháře Sashe, než třeba oblíbenou Holly, která mohla posbírat hlasy od žen v porotě. Holly tak ve hře skončila těsně před branou finále.

Poslední 39.den už byl pro zbývající tři trosečníky víceméně odpočinkový. Po vydatné snídani a likvidaci tábora je čekala už jen cesta na závěrečnou Kmenovou radu, [singlepic id=1151 w=160 float=right]na níž měli přesvědčit 9 členů poroty, proč právě oni by si zasloužili vyhrát. Pod palbou otázek poroty se nejvíce trápili Sash a Chase. Sash se sice snažil poukazovat na to, že hrál hru nejlépe ze vsech ze strategického hlediska, pečlivě plánoval jednotlivá vyřazování, ale nebral to osobně, šlo jen o hru. Porotci na to ale neslyšeli, spíš mu měli za zlé, že jim bezostyšně lhal, Jane ho ve svém proslovu označila za krysu z kanálu (to už tu ale v Survivoru také kdysi zaznělo). Chase zase dostával kapky za to, jak dokázal svým nejbližším přátelům bez váhání vrazit kudlu do zad. Zato Fabio žádné negativní komentáře neměl, celou hru se totiž držel stranou, neměl žádné nepřátele (možná až na NaOnku), proti nikomu moc neintrikoval, nic ho nedokázalo rozházet. [singlepic id=1152 w=160 float=left]Také tuto závěrečnou Kmenovou radu nějak moc neprožíval, až na otázku, co pro něj znamenala návštěva maminky během jednoho soutěžního úkolu. Potvrdil, že to pro něj byla ohromná vzpruha, která mu dodala energii do závěrečných soutěží o imunitu, případnou výhru tak plánoval použít právě pro svou rodinu. Svou emotivní odpovědí dokázal dokonce rozplakat několik členů poroty. Z atmosféry na této rozhodující Kmenové radě to tak vypadalo, že největší sympatie (a tudíž i hlasů) od poroty získá Fabio a zvítězí se značným náskokem.

Výsledek tajného hlasování byl ale překvapivě trochu jiný. [singlepic id=1153 w=160 float=right]Těsným rozdílem hlasů 5:4 zvítězil Fabio a kromě titulu Poslední trosečník si odnesl šek na 1 milión dolarů. Zcela vyhořel Sash, který nedostal ani jeden hlas. Finanční odměnu 100.000 dolarů si jako divácky nejoblíbenější hráčka odnesla Jane. V následné Reunion se už nic zajímavého, co by zde stálo za zmínku, neudálo, většinou to byla zbytečná vata. Nejočekávanější tak byla upoutávka na další řadu:

Pro čtenáře Panáčka to zas taková novinka není, o tomto očekávaném twistu jsme vás už informovali (a také jsme správně uhodli název pro tuto 22.řadu). Jak ale Jeff Probst potvrdil, soutěžící budou o tomto twistu vědět od prvního dne, takže budou moci podle toho také taktizovat. V každé epizodě uvidíme pouze jednu kombinovanou soutěž o odměnu i imunitu v jednom, protože musí zbýt ještě čas na duel v Redemption Arena. Tento nápad prý Jeff Probst nabízí CBS už dva roky, teprve teď se k němu odhodlali a doufají, že se stane pravidelnou součástí i v dalších řadách. Uvidíme, jak se to osvědčí, 22.řada Survivor Redemption Island začíná 16.února 2011.

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Nicaragua (1.část)
Survivor Nicaragua (2.část)
Survivor Nicaragua (3.část)
Survivor Nicaragua (4.část)
Survivor Nicaragua (5.část)
Survivor Nicaragua (6.část)
Survivor Nicaragua (7.část)
Survivor Nicaragua (8.část)
Survivor Nicaragua (9.část)
Survivor Nicaragua (10.část)
Survivor Nicaragua (12.část)
Survivor Nicaragua (13.část)
Survivor Nicaragua (14.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Ondra L.
Reagovat

Přiznám se, že jsem finálový díl neviděl a v plánu na blízkou dobu ani není. Proto děkuji za rekap :-)

…na další sérii se hodně těším, doufám že cast bude povedený a ne jako v této sérii. To ale se teprv ukáže.

2
fx
Reagovat

Tak mně finále přišlo jako asi jediná relativně koukatelná epizoda z celé téhle řady.. Hlavně mi tam konečně začal být sympatický Fabio.. Ale jinak 21.řada bude asi velmi rychle zapomenuta a za rok už si nebudu pamatovat jediného hráče.. Na 22.řadu se těším hodně ;-)

3
koc
Reagovat

vitez byl z te finalove trojky asi nejvic ocekavany a proto neprekvapil .. i presto sem zarazen kolik hlasu ziskal druhy ..
naznaky na 22. serii jsou pekne klamne a tak je zde velky prostor pro spekulace zda se tam ukaze Russel a Rob
dekuji za rekapy .. diky nim se ze me stal mensi fanousek RS .. vsechny serie sem neshledl a tak si preju aby je vsechny Cool vysilala (myslim ze by sledovanost byla)
Dekuji autorovi nejen za rekapy Survivora ale i za clanky o jinych udalostech

4
Chen
Reagovat

S vítězem jsem spokojen, i když na počátku jsem rozhodně nečekal, že to zvládne. Ale nakonec mě mile překvapil a peníze si zasloužil. A co se týče mě, tak mě 21. série bavila, nemyslím si, že by byl výběr soutěžících tak špatný, tedy, z mého pohledu určitě ne. Jen jsme asi rozmslaní z předchozí série :D :D

Reagovat

Tak začátek série byl nuda, pak někde od sloučení se to zlomilo a začalo mě to i bavit.
Sash byl takový Russel. Podělal si to sám. I když hrál strategicky, tak nezvládl nakonec tu sociální hru.
Taky mě překvapilo, kolik hlasů dostal Chase. Ale tak hlavně že to přebíhavý uplakánek nevyhrál.
Já už někde od pátého dílu fandil Fabiovi. Bylo to tehdy sice dost nepravděpodobné (a vlastně až do minulého dílu) že by to vyhrál, ale přišlo mi to, že by to byl dobrý joke, kdyby to byl on ;-) Měl dobrou strategii a hlavně měl na to, aby vyhrával.

6
fx
Reagovat

Tak já to nejvíc přál Brendě (chtěl bych ji vidět hrát proti Parvati v nějaké all-stars řadě) a Nay, u které mě nemile překvapilo její odstoupení ze hry, ačkoliv to respektuji, když už dál nemohla.. Z finálové trojky jsem to nejvíc přál Fabiovi ale jinak mi nikdo z těch tří doopravdy k srdci nepřirostl.. Jo a jinak tím, že to bylo po all-stars řadě to není, že se mi tahle série nelíbila, protože dvacítka mě taky moc nenadchla.. Micronesia pro mě zůstává nepokořena ;-)

7
Trew
Reagovat

Souhlasim s fx. Mikronésie je pro mě taky dosud jedničkou :) A to hlavně kvůli Parvati a Cirie… (to je ale trochu vedlejší)
S vítězem jsem tak nějak spokojenej. I přestože mi tahle řada rozhodně nepřišla tak tragická, jak ji někteří hodnotí, bylo mi celkem jedno, kdo to vyhraje. Snad akorát Dan… To bych trošku naštvanej byl.
No a při sledování finálový epizody, konkrétně při „rites of passage“ :), jsem si říkal, jak by bylo fajn, vidět ještě někdy Alinu! :)

8
Chen
Reagovat

Teď trošku z jiného soudku, jsem jediný, komu přišla Brenda velice, ale velice přitažlivá a ne tím standardním způsobem laciné sexbomby? :D :D

9
fx
Reagovat

Tož čtenáři Panáčka, chci Vám jen všem popřát pohodové svátky a Panáčkovi (obzvlášť pak TK za Survivora :-D) spoustu síly do budoucna k psaní dalších a dalších bezva článků ;-) Panáček je jen jeden a rád se na něj vracím.. A nerad bych o něj kdy přišel, kam bych se pak jako reality freak poděl :-))) No a ještě Vám všem přeju, ať čekání na další řadu Survivoru uteče co nejrychleji a ať je další série opravdovou peckou :-)

10
TK
Reagovat

Také Jeff Probst přiznal, že tohle nebyla moc povedená sezóna, ale dával to do souvislosti s tím, že diváci byli namlsaní předchozí 20.řadou.
Štáb si holt nevybral zrovna ideální cast. Nutno dodat, že většina soutěžících se ani sama dobrovolně nepřihlásila, ale byla přímo oslovena producenty. Tak se tam pak dostávají lidé, kteří mají jen za úkol přilákat diváky fotbalu (Jimmy Johnson), anebo lidé jako Dan, kteří vůbec netuší, kde se to ocitli. To pak zamrzí fanoušky, kteří se tam už marně několik let hlásí a chtěli by si zahrát a místo nich tam jsou lidé, kteří to pak vzdávají anebo vůbec nemají strategické myšlení. Něco podobného jako kdysi cast do českého Trosečníka.

A ještě poznámka k Jane a jejímu přirovnání Sashe ke kryse. Tahle animozita mezi nimi dvěma vznikla v epizodě, kdy Jane vypadla. Na Kmenové radě vynesla šokující informaci, že se jí Sash snažil uplácet nabídkou, že když pro něj Jane bude ve finále v porotě lobbovat, aby mu dali hlas, tak jí potom z výhry zaplatí její hypotéku. Po této informaci (kterou jsme v televizi ani neviděli) Jeff zastavil natáčení Kmenové rady a šel se poradit s producenty, co dál, protože by to bylo zásadní porušení pravidel hry, že soutěžící nesmějí žádné takové nabídky na podíl z výhry slibovat. Štáb ale nic takového neměl natočeného, takže Jane neměla důkaz, že by jí to Sash řekl. Takže se pokračovalo s natáčením Kmenové rady dál. Proto také naštvaná Jane na hlasovací lístek tenkrát napsala jméno Sashe a ne Holly, jak jim to Jeff navrhoval. Jestli o tom pak Jane v Ponderose řekla ostatním členům poroty, to mohl být důvod, proč Sash ve finále nedostal ani jeden hlas.

11
Dana
Reagovat

díky aspoň za rekap finále, protože video už je odstraněno :-(

12
Honzad
Reagovat

TK: hodně zajímavé informace. Hodně a díky za ně, takhle aspon do toho světa nejlepší RS nahlídnem :) Štáb chápu i jeho rozhodnutí, že to nezveřejnili- bez důkazů by to bylo nefér vůči Sashovi, i když to tak pravděpodobně bylo.

13
kapi
Reagovat

Nejhorsi Reunion show ze vsech!!! Bylo videt i na Probstovi, ze se s touhle radoiu neszil. Trosecnici ani nedostali poradny prostor k vyjadreni- bud se jim nechtelo lhat, protoze uz z toho co rekli bylo jasne videt, ze malo z toho co jsme videli bylo tak i ve skutecnosti (manipulace strihem- viz Villain za kazdou cenu Naonka!!!)

Vic prostoru dostali hoste a ucastnici minulych red nez ti posledni! Fakt dost hrozny! Jeste ze priste priste prijde oziveni a zmeny- i kdyz to nebude tak horke jak se to tvari…

Kde jso ty napinave souteze ve vode kde soutezici vyplivli posledni dousky svych sil? tyhle souteze z materske skolky jsou smesne a vse se toci jen kolem „intrikzakazdoucenu“…. :(

14
kapi
Reagovat

ted koukam co tu psal TK – takze to jsem se presne trefila aniz bych tohle vedela- LOL – kazdopadne je to smutny :(

15
Mates
Reagovat

Tak vítěz…No,ušel,ikdyž jsem si od začátku myslel,že vyletí v brzké době,a jenom ,že bych chtěl 100%tně vidět v nějaké all-stars řadě rozhodně Alinu, měla smůlů,že hrála s prominutím s debilama,kteří o hře věděli h…..! Ji,Brendu,Martyho a Jane ! ty 4 chci ještě vidět !

Přidat komentář