Panáček v reality show

Survivor Nicaragua (2.část)

24. Září 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

První epizoda Survivor Nicaragua nám představila hned dvě herní novinky. Tou první je tzv. Medailón moci, který může svému držiteli (respektive celému kmenu) přinést nezanedbatelnou výhodu v soutěžních úkolech. A tou druhou je rozdělení soutěžících podle věku na skupinu starších 40 let (kmen Espada) a mladších ročníků do 30 let (kmen La Flor). Diváci zatím neměli moc času vybudovat si ke hráčům sympatie, teprve postupně poznáváme jejich charaktery. Ale nutno dodat, že někteří z nich se chovají opravdu „divně“, zvlášť na Kmenových radách.

Divně se chovala například Holly (Espada), [singlepic id=915 w=160 float=left]na kterou už po pouhých třech dnech začala hra psychicky doléhat. Svoji špatnou náladu ale obrátila proti svým spoluhráčům, bez váhání třeba vyhodila do moře celý kotlík vařených hlemýžďů, protože se jí zdálo, že se nedají jíst. Danovi zase ukradla jeho boty z aligátoří kůže v hodnotě 1600 dolarů, nasypala do nich písek a potopila do moře. Ke svému činu se sice na druhý den přiznala a Danovi se omluvila, ale tím si moc sympatií nezískala, na Kmenové radě na to zřejmě brzy doplatí.

Ve druhém kmeni La Flor také nevládne moc pohoda, i tam se ztrácejí věci (že by někdo zkoušel taktiku Russella Hantze?). [singlepic id=916 w=160 float=right]NaOnka začala postrádat jednu svoji ponožku, vyřešila to po svém, klidně si „vypůjčila“ ponožky od Fabia a ještě na něj hlasitě vyjela, když se ji přišel slušně zeptat, jestli náhodou na sobě nemá jeho ponožky. Ti dva se tedy v lásce moc nemají a to je teprve začátek. Mimochodem Fabio je vlastním jménem Jud, ale spoluhráči mu začali říkat právě touto přezdívkou, televize CBS už na tuto hru přistoupila a i v úvodních titulcích jej nyní označuje za Fabia.

Od malicherných sporů kvůli ztráceným věcem se raději přesuňme k něčemu důležitějšímu, soutěži o imunitu.[singlepic id=910 w=160 float=left] V ní se měl nejdříve jeden člen kmene proplazit blátem pod provazovou překážkou, ve velké kupě sena najít balónek a ten pak doručit svému spoluhráči. Ten jej pak pouze za pomoci dřevěné pálky odpinknul dalším hráčům, kteří balónek podobným způsobem štafetově dopinkali až do sudu v cíli. Pokud by jim balónek spadl na zem, museli celou štafetu začít znovu. Vítězem se mělo stát to družstvo, které jako první přepravilo 4 balónky.

Protože kmen Espada měl k dispozici Medailón moci, mohl získat značný náskok ve hře. Už od začátku by měli [singlepic id=911 w=160 float=right]v sudu jeden balónek a mohli by si tak uštřit jednu cestu blátem a jeden hráč by soutěž mohl vynechat. Tato herní výhoda byla pro starší hráče z Espada docela lákavá, takže ji využili. A dobře udělali, protože si náskok udrželi až do konce a vyhráli. Kromě sošky imunity si mohli vybrat ještě jednu ze dvou odměn, buď nepromokavou plachtu, anebo truhlu s rybářským vybavením. Rozhodli se pro potřeby na rybolov.




Když si pak zpátky v táboře prohlíželi pouzdro s háčky, objevili v něm schovaný lístek s nápovědou ke skryté imunitě. Byla to nápověda číslo 2, která už nebyla tak těžká jako nápověda číslo 1 (ale dostali Espada vůbec tu nápovědu číslo 1? V televizi jsme nic takového neviděli). [singlepic id=912 w=160 float=left]Všichni se hned rozutekli hledat, ale jedině Jill správně rozluštila poslední část nápovědy. Místo toho, aby si to nechala jen pro sebe, neprozřetelně se s tím svěřila Martymu a Danovi, pro něž už nebyl problém imunitu vyhrabat. Jen aby tohoto kroku Jill ještě nelitovala.

V táboře La Flor mezitím řešili jiné problémy, koho večer na Kmenové radě vyhodí. Jestliže někdo z nich ze začátku pochyboval o Kelly B. kvůli její umělé protéze, během soutěže o imunitu musel uznat, že tato dívka je stejně obratná jako ostatní (mimochodem jejím koníčkem je triatlon a zúčastnila se také závodu Ironman na Havaji). Skupinka kolem Shannona usoudila, [singlepic id=913 w=160 float=right]že by se měla vyhodit raději Brenda, která se až nebezpečně moc sblížila s Chasem. Chase z toho nebyl moc nadšený, protože přislíbil alianci jak Shannonovi, tak Brendě, která se mu líbila a nechtěl ji ztratit. Hned jí také řekl o tom, co se děje, a oba přemýšleli, jestli nesehnat ještě pár hlasů a nezbavit se raději Shannona. Jenže by se měli naučit mluvit trochu potišeji, protože jejich konverzaci zaslechla Alina a hned zatepla to donesla Shannonovi.

Ten pochopitelně zuřil a dal to najevo hned na začátku Kmenové rady. [singlepic id=914 w=160 float=left]Veřejně vyzval Chase, ať si ujasní, na čí straně stojí, protože by mohl být další na řadě. Následovala ohnivá výměna názorů, při níž si Shannon až moc pustil pusu na špacír a nelichotivě se vyjadřoval také na adresu Sashe a gayů v New Yorku. Fabio mu několikrát naznačoval, ať už je raději zticha, protože svými homofobními názory proti sobě popuzuje i další spoluhráče, Shannon si jeho radu ovšem nevzal k srdci. Podobně jako NaOnka, která také nedokázala držet jazyk za zuby a narovinu vyjádřila svůj negativní postoj vůči Fabiovi. Na této Kmenové radě tak překvapivě vyplulo na povrch tolik informací o existujících tajných aliancích, které by si strategičtí hráči měli nechat raději pro sebe. Jestliže to před začátkem Kmenové rady vypadalo na plichtu mezi hlasy pro Brendu a Shannona, po diskuzi někteří hráči změnili názor a s převahou 7:3 vyřadili Shannona.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Nicaragua (1.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
jukab
Reagovat

Super díl, krásně se to rozjíždí, podle mě jedna z nej kmenovek vůbec, ALE ouvej ouvej nějáké taktiky…kde jsou? Shannon, Chase, Alina ty svoje vybalili rovnou, Chase tím ještě nechtěně ukázal na Brendu, Shannon na Chase a tak pořád dál. Podle mě hraje takticky dobře Kelly B, má spojence Alinu, o čemž nikdo neví, ale zároveň to není prototyp „Kdo to sakra je?“ hráče, tj takového, kterého nikdo až k finále ani nezaregistroval (což tady bude asi Benry). Naonka to asi daleko nedotáhne, hold upřímnost není v téhle hře kdejakou devizou. Naopak Jud mě baví čím dál víc, fakt si přeju, aby ještě chvilku zůstal. A hlavně nemíchat kmeny! Ne teď, když je to u „mladých“ tak zajímavý :-)

Jinak k těm indiciím k imunitám: Myslím, že starší první vodítko nedostali, teď ho však mají společně s druhým vodítkem

2
TK
Reagovat

České titulky ke 2.epizodě na Titulky.com

3
koc
Reagovat

spousta zajímavě vyšinutých lidiček .. pořád musím srovnávat s Russelem a tak pro mě nikdo nevyčnívá .. velkou šanci na finále dávám „Fabiovi“, ten je tak mimo, že neví co se kolem něj děje, takže má šanci proplouvat bez povšimnutí

4
Pattrick
Reagovat

Tohle bylo EPIC = ) Takhle si proříznout větev pod sebou :D smutné = )

5
Honzad
Reagovat

Z Kelly B. jsem měl obavy, ale nějak jí začínám fandit a ne zrovna kvůli handicapu, ale srovnaným myšlenkám. NaOnka a její ponožková aféra mi leze na nervy čím dál víc. Na Brendu se hezky dívá, ale terčem bude asi celou dobu. Celkově mám dojem, že se tenhle mladý kmen opravdu brzy rozpadne.
Kmen starších má taky extra zajímavé osobnosti. Jimmy J. zabaví, ale asi dlouho nevydrží, s Holly asi něco není v pořádku. Zato silně se jeví dvojice ženských Jill a Jane (imunita+oheň) a Marty. U něj si al říkám, že bude asi až moc výrazný. A černoch (jméno nevím), zatím všechno komentuje velmi sarkasticky a zvládá to :)
Jinak za medailón moci velký palec nahoru!

6
Adio
Reagovat

Velmi vtipná vec sa mi stala na FB, objavil sa Fanklub Naonky ktorý som okomentoval a hneď mi napísala že ma neznáša :D

Reagovat

To be scared of the charity case! Pathetic…

Přidat komentář