Panáček v reality show

Survivor Nicaragua (3.část)

1. Říjen 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Skryté imunity hrají v Survivoru velmi důležitou roli. Mnohdy můžou být jedinou pojistkou, jak si udržet místo ve hře. Dosud jsme viděli, že ji jako první nalezli členové kmene Espada, ale ta nezůstaja dlouho utajená. Jill přesvědčila Martyho, aby ji veřejně ukázal i všem spoluhráčům a přislíbil, že ji použijí společně, až dojde ke spojení obou kmenů. Uvidíme, jestli Marty neudělal chybu, protože na sebe touto nebezpečnou imunitou zbytečně upozornil. Ale možná právě s tím Jill počítá.

Kromě toho je ve hře také týmová imunita. [singlepic id=925 w=160 float=right]Soutěžní úkol nyní spočíval v tom, že všichni hráči nejdříve dopravili na pláž deset barelů a postavili je na předem určené podstavce. Potom na vrchol těchto barelů hazeli pytlíky s pískem a imunitu mělo získat to družstvo, které jako první trefilo všech deset barelů. Protože La Flor měli k dispozici Medailón moci, mohli využít výhody a měli by už od začátku 2 barely hotové. Jenže La Flor si věřili natolik, že Medailón nepoužili a nechali si ho na příště.

Málem se jim to nevyplatilo, protože v rozhodující fázi Tyron za kmen Espada zpočátku předvedl skvělou mušku a trefoval jeden pytlík s pískem za druhým. [singlepic id=926 w=160 float=left]Jenže později ho štěstí opustilo, Benry z kmene La Flor dohnal bodovou ztrátu a členové Espada se nervózně ohlíželi po Jimmym Johnsonovi, který jako slavný fotbalový trenér měl rozhodnout, kdy je ten správný čas na výměnu unaveného hráče. Jimmy sice k výměně skutečně přistoupil (místo Tyrona poslal do hry Jimmyho T.), ale už bylo pozdě, La Flor soutěž vyhráli.

Kromě sošky imunity si zpátky do tábora mohli odnést i odměnu v podobě koše s ovocem,lahvičky s kořením a omáčkami a miniaturní zahrádku s bylinkami. Kelly B. spěchala popadnout koš s ovocem, protože tušila, že by se vněm mohl ukrývat svitek s nápovědou ke skryté imunitě (sama už první nápovědu měla, ale nedokázala ji přijít na kloub). A měla pravdu, v koši mezi ovocem skutečně svitel ležel. Jenže koš ji pomáhala nést NaOnka, která také svitek dobře zahlédla. [singlepic id=927 w=160 float=right]Jakmile celý kmen dorazil zpátky do tábora, NaOnka na nic nečekala, vrhla se na koš a o svitek se s Kelly drsně poprala, přičemž kompletně rozmačkala banány v košíku. Nápovědu NaOnka sice získala pro sebe, ale vůbec si s ní nevěděla rady, proto požádala o pomoc Brendu, aby jí s luštěním nápovědy pomohla.




Mezitím v kmeni Espada řešili, [singlepic id=928 w=160 float=left]jak mohli náskok při soutěži tak snadno ztratit. Jimmy T. obviňoval Jimmyho Johnsona, že hráče nevystřídal dřív, klidně by mohli vyhrát. Toho se chytil Marty a snažil se ostatní přesvědčit, ať večer vyloučí právě Jimmyho J., který stejně týmu v soutěžích moc fyzicky nepomáhal. Jenže u některých trosečníků byl Jimmy J. zase docela oblíbeny, ti spíš chtěli vyloučit raději Dana, který byl také fyzicky hodně slabý. Tato otázka se řešila i během večerní Kmenové rady, na níž se moderátor Jeff Probst chtěl dopátrat toho, koho vlastně kmen považuje za nejslabší článek. Jmenovitě se každého z nich postupně zeptal, jestli se on cítí být nejslabším článkem. Každý na tuto otázku pochopitelně odpověděl, že se považuje naopak za silného hráče. Jediný, kdo poctivě přiznal, že se cítí být nejslabším, byl Jimmy J. To nebyla zrovna rozumná odpověď, protože tím si podepsal ortel a byl jednomyslně vyřazen.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Nicaragua (1.část)
Survivor Nicaragua (2.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Ondra L.
Reagovat

Nevím proč, ale tento díl mi připadal sakra slabý. Možná jsem na něj neměl jen potřebnou náladu, ale nedokoukal jsem ho ani do konce. Jen se pak koukl kdo vypadl…

Jo a NaOnka mi sakra vadí! To její vřeštění se nedá poslouchat… %)

Reagovat

Ondra: Mě už taky leze děsně na nervy … Víc než všichni ostatní dohromady.

3
Adio
Reagovat

je to sviňa, aj jej to stále píšem na wall na FB :D ale jej sa tá nenávisť páči, a som zvedavý s čím horším chce ešte prísť nabudúce keď sa máme pripraviť na uragán Naonka.

4
Honzad
Reagovat

V kmeni byli asi i jiní nezajímaví adepti na vyřazení, ale snad se tímto právě dění aspon trošku pohne. Marty se snaží hru hrát jiným způsobem než ostatní a to je asi dobře. Celkově se zatím z nich profiluje docela sympaticky ;)
NaOnka mi už svým jménem neskutečně pije krev a mám takový dojem, že vzhledem k její koalici ještě asi dlouho bude.
DOTAZ: k Survu jsem se ted po dlouhé době vrátil, tak mě zajímá: jak si vede ve sledovanosti? Asi je to stále moc slušné, když jsou v plánu další řady, že?
A jak vlastně uspěli Heroes vs. Villains? Od těch se určitě muselo čekat hodně, splnili to? Díky za odpověd ;)

5
Dana
Reagovat

nevím jak dlouho budu ještě tuhle řadu sledovat, spousta řečí, intrikaření a jen jedna soutěž, to je docela bída, nečekala jsem, že upustí od soutěží za odměnu a sloučí to do jedné, tohle mě nebaví, kecům nerozumím, takže to jedu zrychleně, kouknu na soutěž a na vyřazení a s tímhle mě to moc dlouho bavit nebude

6
Petr
Reagovat

Honzad: V podstatě se dá říct, že sledovanost postupně klesá (to je ale normální u všech seriálů). Mrkni se sem!

Jinak musím s politováním konstatovat, že mě ten nový Survivor nijak nebere. Veškerý nadšení už je pryč, dvakrát se mi dokonce stalo, že jsem zcela zapomněl, že už se ten díl vysílal.

Už je to takový moc furt kolem dokola, jen se tam obměňují lidi a sem tam nějaký twist. Nehledě na to, že na jaře to v počtu dílů předežene i Dallas. :-)

7
Honzad
Reagovat

Petr: díky za fajn odkaz. To klesání se dalo čekat, ale pořád je to pro ně asi dostačující číslo.
Současná řada je zatím opravdu trošku zpátky, ale já bych až tak skeptický nebyl :) Pořád mě to baví třikrát víc jak cokoliv jiného. Možná je to u mě ale zapříčiněno tím, že jsem měl od Surva opravdu dost dlouhou pauzu a za současného „návratu“ mám v plánu dohnat některé řady, u nichž jsem neviděl ještě vůbec nic (od Cook Islands nahoru, mimo H vs V).
Těžko říct, jestli se to v Nicaraguii nějakým způsobem rozjede, ale u Survivoru člověk nikdy neví. Navíc, pokud se potvrdí nové prvky ve hře při 22. řadě a v rámci All stars se vratí dobří hráčí (kteří ještě v All stars nebyli), bude se snad na co těšit.

Reagovat

Tak to je jako každý „seriál“… po pár letech to začne vždycky úrovní a sledovaností klesat.
Je fakt, že tahle série mi taky zatím moc extra nepřijde. Sloučení soutěží mě taky štve. Ale spíš záleží na titulkách. Pokud jsou třeba do pátku, tak se mrknu na celé, pokud ne, tak se dívám vlastně jen na soutěž, kmenovku a co bude příště. A podle nálady (a článku tady!!!) se pak podívu zpětně s titulky na ty řeči.
Měli by vymyslet nějaké zajímavé twisty… Neviděl sjem všechny série, ale určitě ty, kde byly ty ostrovy a návraty nebo víc kmenů nebo podobně mohly být super a pokud byly jen jednou, asi by nevadilo je zopakovat.
Tak snad nejsou ty řeči o season 22 jen fámy a bude tam zase něco zajímavého ;-)

9
koc
Reagovat

a ani se člověk nemůže kochat přírodou když ho to nudí .. jakmile je záběr na NaOnku jak otvírá pusu tak ztlumím zvuk .. nechci dostat bolení hlavy

10
TK
Reagovat

České titulky ke třetí epizodě.

Přidat komentář