Panáček v reality show

Survivor Nicaragua (9.část)

11. Listopad 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Ačkoliv to měl Marty už několikrát nahnuté, zatím se mu podařilo vyhnout vyřazení. Na poslední Kmenové radě ho zachránilo to, že Sash skutečně dodržel slib, který Martymu dal výměnou za skrytou imunitu. Marty s tímto vývojem ale zřejmě moc nepočítal, protože se na Kmenové radě před svým oekávaným vyloučením ostře pustil do Jane a varoval ostatní, ať si na ni dávají pozor. Pokud totiž dovolí, aby proklouzla do finále, má nepochybně výhru v kapse, protože nikdo jiný nemůže porotu dojmout lepším životním příběhem. Toto varování ale vyznělo tak, že se Marty snaží na nebohou Jane házet špínu a ona se tomu nemůže bránit. Takhle na sebe Marty zbytečně upozornil a může se mu to ještě vymstít.

Na začátku další soutěže o odměnu se trosečníci nejdříve náhodně rozlosovali do dvou týmů. Kupodivu to vyšlo tak, že v jednom týmu byly pouze muži a ve druhém zase samé ženy. Chase byl přespočetný, takže se soutěže nemohl vůbec zúčastnit, mohl si ale tipnout, kdo vyhraje. [singlepic id=1024 w=160 float=right]Pokud by mu tip vyšel, mohl by jít na odměnu s vítězným družstvem. I přes výraznou fyzickou převahu družstva mužů zkusil zariskovat a fandil raději ženám (stejně s nimi v táboře už tak tráví víc času než se zbytkem mužů). Obě družstva měla za úkol co nejrychleji sesbírat 3 ve výšce zavěšené klíče a cestou překonat překážkovou dráhu, na níž musela zdolat například hromadu sena, proutěnou stěnu, prolézačku ze sítě a probourat se cihlovou zdí. Na konci dráhy už jen zbývalo zasunout klíče do tří zámků a uvolnit praporek.

Brutální fyzická síla byla v této soutěži skutečně podstatnou výhodou, ženy tak proti mužům neměly velkou šanci. [singlepic id=1025 w=160 float=left]Z této porážky byla hodně zklamaná Kelly, která se na odměnu moc těšila. Moderátor Jeff Probst se tak zkusil mužů zeptát, jestli by se někdo z nich nechtěl obětovat a přenechat své místo Kelly. Nikdo se ale nepřihlásil. Naopak se muži posmívali Chaseovi, že si vsadil na špatného koně a nemohl s nimi vyrazit za odměnou. Ta spočívala v adrenalinovém sjíždění na kladkové lanovce nad korunami stromů a bohaté barbecue hostině.

Chlapi si tak užívali chvíle bez žen, čehož okamžitě využil Marty k plánování dalších strategických kroků. [singlepic id=1026 w=160 float=right]Podle něj by nejlepší bylo „nenápadně“ rozšířit falešnou informaci, že budou chtít vyloučit NaOnku, aby ji tak vyprovokovali k tomu, aby použila svou skrytou imunitu. Skutečným cílem jejich hlasů by ale byla Jane. Tím by zabili dvě mouchy jednou ranou, imunita by byla ze hry a zbavili by se Jane, jejíž životní příběh by ji mohl snadno dovést až k miliónové výhře. Martyho plán se chlapům líbil, a protože s věrností Chase moc nepočítali, Sash dostal za úkol přemluvit k tomuto plánu Brendu.

Mezitím v táboře se hladovějící ženy (+Chase) jednomyslně shodli na tom, že musí vyřadit Martyho. Pokud se mu ovšem nepovede vyhrát následující soutěž o imunitu. Ta spočívala v jednoduché paměťové hře, [singlepic id=1027 w=160 float=left]v níž moderátor trosečníkům ukázal sekvenci kartiček s obrázky (konkrétně obrázky plachetnice, kotvy, kormidelního kola, pokladu, dýky a pistole) a hráči měli tuto sekvenci zopakovat ve správněm pořadí s pomocí obrázkové kostky. Možná to divákum u televizorů připadalo snadné, ale hladovým trosečníkům to už moc nemyslelo a vypadávali rychle ze hry, až zůstali jen Brenda a Marty. Jenže i on pak zaváhal a náhrdelník imunity si mohla nasadit Brenda.

Ta ho sice zrovna nepotřebovala, od Sashe už věděla, že právě oni dva budou pověstným jazýčkem na váhách, mohou si vybrat, jestli se přidají k ženám a vyřadí strategicky uvažujícího Martyho, anebo se připojí k plánu vyprovodit Jane a vystrašit přitom NaOnku. NaOnka se na Kmenové radě opět předvedla v pravém světle, [singlepic id=1028 w=160 float=right]poté, co jí ostatní opět připomněli, jak minule sobecky ukradla jídlo, nenechala si to líbit a uraženě ze sebe chrlila vulgární nadávky na všechny strany. Vůbec si nedělala starosti, že by na to mohla při hlasování doplatit. Vytušila, že se tento večer nemusí ničeho bát, takže ani skrytou imunitu nepoužila. Výsledkem hlasování se poměrem 7:4 rozhodlo, že se místo ní se hrou musí rozloučit Marty.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Nicaragua (1.část)
Survivor Nicaragua (2.část)
Survivor Nicaragua (3.část)
Survivor Nicaragua (4.část)
Survivor Nicaragua (5.část)
Survivor Nicaragua (6.část)
Survivor Nicaragua (7.část)
Survivor Nicaragua (7.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
zhaly
Reagovat

konecne dil, ktery me aspon trosku bavil a byl jsem schopny ho videt cely a nepreskakovat. Martyho je skoda, ten se aspon snazil neco vymyslet, i kdyz v podstate si to podelal sam vydanim imunity. tenhle krok mu nepomohl vubec k nicemu. sash s brandou to hraji presne tak, jak se ma. tahat za nitky, ale pritom nebyt moc na ocich (tedy vec, kterou treba russel h. bohuzel vubec neumel – ale stejne to je borec :))) jsem zvedavej, jestli je nekdo prokoukne. osobne doufam, ze ne, protoze rozhodne nechci, aby vyhral kdokoliv z cernych pasazeru. a ze jich v tehle rade je spousta (Dan, Holly, Kelly S., Benry, Fabio).
jinak Naonka je dobry psycho a jiskreni mezi ni a Fabiem je luxusni.

2
TK
Reagovat

Myslíte si, že má vůbec NaOnka ještě tu svou skrytou imunitu? Já o tom trochu pochybuji, co když si ji nevzala před tím nečekaným promícháním kmenů a zůstala zakopaná někde v původním táboře La Flor, kam už se pro ni NaÖnka nemohla vrátit? V interview ji totiž už od té doby neukázala.

3
jarac
Reagovat

TK: ale v jednom rozhovoru rikala, ze ji klidne pouzije, pokud se bude citit ohrizena. Takze ji urcite ma.

Podle me udelal Marty chybu, kdyz nenechal na odmenu jet KellyS, nejspis by ho tuto radu nevolila. Jak rikal RussellH v Samoe, jist prece nemusite, najite se po hre.

A detail: v predposlednim odstavci je chyba: „hladovějící ženy (+Sash)“, ma tam byt Chase

Reagovat

Tak Marthyho je škoda … fandil jsem mu. Jane a NaOnka jsou děsné mrchy :-D
Teď je mi sympatický Fabio (a neptejte se proč, sám nevím :-D) a nebo bych to přál Sashovi … ženské tam jsou děsné.
Sranda by byla, kdyby ve finále byl někdo jako Dan :-D

5
jukab
Reagovat

Fajn rozjezd závěrečných dílů, doufám, že se dočkáme nějákého pořádného blinsidu, Martyho je sice škoda, ale za ty kecy měrem k Jane minule….myslel jsem,že se teď, po soutěži o odměnu,spojí kluci s kluka a holky s holkama…a Chasem :-), nestalo se, celkem škoda. Naonka mě pořád celkem baví, pže nikdo jiný tam tolik vzruchu nedělá. Jako další na vypadnutí vidím Jane a pak už Benryho, Dana a Holly

6
Trew
Reagovat

Jsem zvědavej, jestli to v příští epizodě bude fakt tak dramatický, jak to ukazovali v ukázkách na příště. Ale pochybuju… :)
Jinak tahle epizoda mě zatim bavila nejvíc. Byl jsem rád, že Marty vyletěl, přál jsem mu to. Takhle hustě se to prostě nehraje! To by měl vědět.

7
Honzad
Reagovat

Ukázka je asi hodně zkreslená, ale kdo ví, co se stane… viděl bych to maximálně na nějakou devastatci tábora vlivem počasí nebo zvířat, nic jiného mě nenapadá, vzhledem k jejich neustálému pohledu dolů.

8
Trew
Reagovat

Určitě to bude něco s táborem. Ale jak je zvykem… Nebude to tak dramatický, jako v ukázce. :)

9
TK
Reagovat

Podle další ukázky to přece jen dramatické bude: http://www.youtube.com/watch?v=1GThrbU5gw8

10
Ozzy
Reagovat

_Nechápu proč ho vyloučili ? Přece bylo výhodnější a ve všech směrech o něco lepší vyloučit Jane. Jsou to srabi, báli se ho jako silného hráče. Ale je pravda že měl za tento díl 2 šance jak přežít. 1. mohl dát svou odměnu (výlet s jídlem) nějakýmu vedoucímu (Brenda, SAsh) a potom mohl vyhrát tu soutěž o imunitu. Jako šachový velmistr by opravdu měl :-)

Přidat komentář