Panáček v reality show

Survivor Nicaragua (4.část)

9. Říjen 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Rozdělení trosečníků na mladší a starší hráče zatím moc neprospívá právě těm starším (Espada), kteří v soutěžních úkolech nestíhají a na Kmenových radách tak museli vyloučit už dva své spoluhráče, naposledy jím byl legendární fotbalový trenér Jimmy Johnson. Na uvolněné místo lídra kmene se okamžítě přihlásil Jimmy T., protože si byl jistý, že dokáže kmen vést daleko lépe. Ale jestli se mu to povede, to musí taky předvést činy a nejen slovy.

Například během další soutěže o imunitu (kdepak jsou ty dávné časy, kdy se v Survivoru během jedné epizody odehrávaly dvě soutěže, jedna o odměnu a druhá o imunitu?). [singlepic id=948 w=160 float=left]
Ještě před začátkem soutěže se oba kmeny z instrukcí ze stromové pošty dovtípili, že se bude nejspíš jednat o hru na „slepou bábu“, hráči budou mít zavázané oči a budou se řídit hlasovými pokyny jiného spoluhráče. Espada tak nechtěli nic ponechat náhodě a na úkol se pečlivě připravovali, trénovali si pohyb podle pokynů Tyrona (Jimmy T. ale protestoval, proč měla být tato úloha svěřena právě Tyronovi a někomu zkušenějšímu, třeba jemu).

I přes Jimmyho protesty zůstal Tyron na pozici vyvolávače, [singlepic id=949 w=160 float=right]který měl navigovat dvojice „oslepených“ spoluhráčů po hrací ploše, na níž měli posbírat deset různých předmětů na kempování a doklopýtat s ními zpátky na start. Jedenáctým předmětem byl svazek klíčů, jejichž pomocí pak měli odemknout zámky na řetezech a uvolnit tak dřevěnou bednu. První tým, který dopravil na start všech deset předmětů a bednu, získal cennou imunitu a mohl si za odměnu vybrat tři předměty a odnést si je do tábora.

Protože měl mladší kmen La Flor stále od minule Medailón moci, mohl jej nyní využít a získal [singlepic id=950 w=160 float=left]by rovnou náskok dvou předmětů. To byla docela zajímavá výhoda, proto už tentokrát Medailón uplatnili. Jak se ale po chvíli ukázalo, i bez tohoto náskoku by se jim stejně povedlo soutěž bez problémů vyhrát, Espada přes veškeré přípravy naprosto vyhořeli, Tyron byl úplně zoufalý, z toho, že ho jeho tým vůbec neposlouchal (zvlášt Yve a Jimmy T. si dělali, co chtěli a zmateně klopýtali po hrací ploše).

La Flor si jako odměnu vybrali nepromokavou plachtu, kuchyňské a rybářské potřeby. A v právě mezi rybářskými potřebami Chase našel svitek se třetí detailní nápovědou ke skryté imunitě. Pochlubil se s ní Brendě, ale ta mu po menším váhání prozradila, že mu tato nápověda je k ničemu, protože skrytou imunitu už mezitím Brenda pomohla najít NaOnce.




Kmen Espada se mezitím mohl připravovat na to, že je opět čeká cesta na Kmenovou radu, kde musí někoho vyřadit. Jimmy T. se snažil velmi hlasitě všechny přesvědčovat, že by mu měli dát ještě jednu šanci, protože kdyby měl tu možnost, mohlou pod jeho vedením příští soutěž vyhrát. Ostatním spoluhráčům už však jeho neustálé sliby nic neříkaly. [singlepic id=951 w=160 float=right]Byl prvním kandidátem na vyřazení, druhým často zmiňovaným jménem byl opět Dan, který se stále jeví jako nejslabší článek, spoluhráčům nepomáhá ani v soutěžních úkolech, v nichž převážně sedí na lavičce pro nesoutěžící trosečníky. Na Kmenové radě se obhajoval tím, že ze soutěží odehrávajícíh se v těžkém blátivém terénu dobrovolně odstupuje vždy, když ví, že by jeho fyzická kondice týmu moc nepomohla. Z těchto dvou kandidátů ale štěstí v hlasování nepřálo Jimmymu, který se ta stal dalším vyřazeným.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Nicaragua (1.část)
Survivor Nicaragua (2.část)
Survivor Nicaragua (3.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Dana
Reagovat

fakt bída, už se mi to ani nechce stahovat, komu to ve štábu hráblo, že tuhle skvělou soutěž takhle pokonili?

2
jukab
Reagovat

Mě se ten díl líbil, hlavně, že Kelly B+ Alina setrvaly a přestože se mi promíchání kmenů už příště nezamlouvá, pro jejich záchranu jsem ochotý to skousnout :-) Ze starších se mi líbí Tyron, připadá mi jako takovej správnej chlap, a pak ještě Marty, který aspoň vypadá, že už nějáký ten díl Survivora viděl…

3
Ondra L.
Reagovat

Tož bohužel zas budu pesimistický. Bohužel tento survivor se mi nelíbí. nechápu to. Někde je chyba, ale pochybuju že na mé straně. Chybí mi tam prostě nekdo, koho bych obdivoval, komu bych fandil… zatím tam mám jen NaOncu, kterou nechci vidět… jenže to se asi nepodaří…

4
Petr
Reagovat

Souhlasím, nevím proč, ale zatím to je fakt nuda. Viděl jsem všechny díly a byly doby, kdy jsem tu soutěž fakt žral (dopisoval si se soutěžícíma, sbíral jejich autogramy…), ale to už je fakt asi pryč.

Místo dvou soutěží je jedna – a navíc pekelně nudná. A „ušetřený“ čas vyplňují kydy Jimmyho T. nebo NaOnky, která mi připomíná noční linku metra do Bronxu.

Survivor už se asi vyčerpal. I když tam budou pořád noví a noví (a extrémní a extrémnější) soutěžící, bude to už pořád v podstatě o tom samém… co myslíte?

5
Honzad
Reagovat

Když člověk u Survivora začínal, byl mladší a všechno to viděl tak nějak jinak. Teď máme za sebou 20. řad, rozdílně dobrých, nicméně neskutečně zábavných a stávají se z nás mnohem náročnější diváci.
Soutěže zde zatím opravdu zaostávají, z nepochopitelného důvodu je vždy jenom jedna. Casting mi taky nijak nesedl. Formát v USA je už pravděpodobně asi vyčerpán. Na druhou stranu se i tak těch 40 minut bavím, ale není to to pověstné mrazení, fandění. Sérii určitě dokoukám a budu doufat, že se 22. řada „pochlapí“, přijde s něčím novým a pokud by se náhodou povedlo získat zajímavý extrosečníky, nebylo by to snad špatné ;)
PS: jak si z téhle nic moc řady spravit chuť? Dělejte to jako já a rozjeďte sledování minulých výborných řad. Já jsem zrovna u Cook Islands.

6
TK
Reagovat

Rozjezd prvních dílů každé řady bývá pomalý, ale tohle je už 4.díl a stále to není ono, někde se stala chyba. Ten první twist s rozdělením na staré a mladé trosečníky štábu moc nevyšel, ta dominance v soutěžních úkolech je dost výrazná, za chvíli by ze staršího kmene nikdo nezůstal, proto taky v příštím díle to promíchání kmenů, aby se síly vyrovnaly.
Jedna jediná soutěž za celou epizodu je vážně dost málo, kdyby aspoň ten zbytek byl vyplněn něčím jiným a ne jen zbytečnou vatou. Chápal jsem to u Heroes vs.Villains, kde si diváci chtěli své známé oblíbence užít co nejdéle a sledovat, jak intrikují v táboře. Jenže tady se nic neděje. Kdyby aspoň někoho napadlo nachystat blindside a zbavit se imunity spolu s NaOnkou/Martym, jenže ono nic. Navíc NaOnka je taková postava, která když promluví, tak mám chuť epizodu zastavit a zařvat „Shut the f**k up!“

Honzad: Dobrý nápad, asi si taky na spravení chutí pustím nějakou starší řadu.

7
Lukáš Franta
Reagovat

JJ, pro mě asi nejslabší řada ze všech (neviděl jsem ovšem Gabon a Tocatins). Problém je podle mě v castingu, to se občas stane. Jedna soutěž místo dvou je podle mě proto, aby se dal lépe vyprávět příběh toho, co se děje v táborech – vpodstatě správná úvaha, jenže když zklame casting, stává se z toho nevýhoda. A strašně mi vadí to prostředí – je to jak z českého Trosečníka. Vizuálně taktéž nuda, včetně toho, že výpovědi soutěžících vždy byly zajímavě komponovány – teď je to spíš výjimka. Sekají to jak Baťa cvičky.

8
Michal
Reagovat

Souhlas skoro se vším, co už bylo řečeno. Na jednu stranu to beru tak, že při sledování dřívějších řad byl člověk mladší a řadu fint soutěžící i tvůrci teprve objevovali. Kromě toho snad pokaždé (i při opakovaném koukání) byly první díly nejnudnější a až později to začala být zábava. Ale teď jsou pryč 4 díly a kromě NaOnky, kterou bych s radostí vlastnoručně vykostil, tam není nikdo, na kom by mi nějak extrémně záleželo. Tvůrci se snažili využít divácký potenciál Jimmyho Johnsona, dokud ho ostatní nevylejou (což se povedlo), nicméně ostatní logicky zůstali v pozadí…

9
Peter
Reagovat

Čooo vám hrabká super rada aj Gabon bol dobrý Holly Hoffman úplne naj super aj Kelly S. zatial nevýrazná a tá brenda no wau :D :D ale inak no super rada proste super ludia záživné a napínavé

Přidat komentář