Panáček v reality show

Survivor Nicaragua (5.část)

16. Říjen 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Survivor Nicaragua si pro diváky připravil dva hlavní twisty. Tím prvním měl být experiment s rozdělením trosečníků podle jejich věku na kmen starších (Espada) a kmen výrazně mladších (La Flor). A aby se srovnaly síly v soutěžích, to měla zajistit druhá novinka, Medailón moci, který dával svým dočasným držitelům náskok v soutěži. Ani jedna z těchto novinek se ovšem moc neosvědčila, Espada prohrávali co se dalo a hra byla jasně v režii La Flor. Proto se také štáb rozhodl, že oba twisty ve 12.soutěžní den pohřbí a trosečníky v obou kmenech promíchá.

Losem se určili noví kapitáni z každého kmene (Brenda a Holly), kteří si pak měli vybrat do svého týmu 3 až 4 posily z kmene protivníků. Do Espada tak přišli Benry,Chase,NaOnka a Alina, do La Flor se naopak přestěhovali Marty, Jill a Jane. [singlepic id=974 w=160 float=right]Po této výměně následavala ihned soutěž o odměnu (konečně jsme se tak dočkali dvou soutěží během jedné epizody, už nám to chybělo). V této soutěži dva hráči házeli míčky na vrchol velké nakloněne desky, v níž byl náhodně přitlučené dřevěné špalíky. Míček tak cestou dolů přes tyto špalíky několikrát měnil směr a dva hráči z opačného družstva měli za úkol správně odhadnout jeho pohyb a na konci desky ho chytit. Pokud by se jim to nepodařilo anebo míček jim vyklouzl z ruky, tým, který míčky nadhazoval, by dostal bod. K vítězství stačilo dosáhnout tří bodů.

Úkol nebyl zas tak fyzicky náročný, [singlepic id=975 w=160 float=left]klidně se mohl objevit už v předchozích epizodách, protože v něm věk nehrál roli, záleželo jen na obratných rukách. A ty zrovna neměl Marty, za vyrovnaného stavu 2:2 mu poslední míček vypadl, Espada tak zvítězili a za odměnu získali dvě slepice a kohouta. Ihned po příchodu do tábora se Tyrone ujal slova a seznámil nováčky s pravidly a přidělenými rolemi pro správné fungování kempu. Nováčky ovšem takovéto poučování moc netěšilo, zvlášť se jim nelíbilo, že jim Tyrone autoritativně přiděloval úkoly.

Na takovýto řád nebyli v původním La FLor zvyklí, tam si každý dělal, co chtěl, navíc měli díky vyhraným soutěžím komfortnější výbavu. [singlepic id=976 w=160 float=right]To bylo snad jediné, co se na této výměně líbilo Martymu, protože si myslel, že má v původním kmeni všechny spojence pod palcem a nyní musí v neznámém prostředí budovat novou strategii. Aby předešel prosáknutí informací od >b>Jane, raději se rovnou rozhodl všem oznámit, že má skrytou imunitu. Ještě se uvidí, jestli udělal dobře, protože tím na sebe zbytečně upoutal pozornost a mladí členové La Flor by jej pro jistotu mohli vyhodit i s nebezpečnou imunitou v kapse.




Zatímco dosavadní soutěže o imunitu nebyly nic moc, tentokrát se štáb vytáhl a přichystal si opravdu zajímavý úkol. [singlepic id=977 w=160 float=left]Tři hráči z každého družstva byli připoutáni k velkému mlýnskému kolu tak, že při jednotlivých otočkách měli na chvíli celou hlavu ponořenou do vody. V této fázi měli do pusy nabrat co nejvíce vody a po vynoření ji zase vyplivnout do malé misky (podobně jako když jste u zubaře). VOda z misky pak protekla do válce, jakmile byl válec plný, převážil se a vytlačil malý míček. Tímto míčkem pak zbývající dva hráči měli rozbít 5 keramických destiček.

Nezáviděníhodnou [singlepic id=978 w=160 float=right]funkci měli právě ti hráči, kteří se nedobrovolně potápěli hlavou pod hladinu (trochu to připomínalo úkoly, které se dají vidět ve Faktoru strachu). Zvlášť nebezpečný byl závěr, kdy spoluhráči napjatě sledovali házení míčku a zastavili kolo tak nešťastně, že nechali svou hráčku s hlavou ponořenou ve vodě. V závěrečné fázi měli o něco přesnější mušku La Flor, takže si vybojovali imunitu.

Pro Espada nic nového pod sluncem, opět je čeká vyřazování na Kmenové radě. Aby se před ni posilnili, rozhodli se, že sní jednu slepici. Tyrone sice zastával opačný názor, protože mu přišlo zbytečné přijít o slepici snášející vajíčka, ale byl přehlasován a slepice skončila v hrnci. Očividně nikoho z nich nenapadlo nejdříve sníst kohouta… [singlepic id=979 w=160 float=left](prý to bylo dokonce proto, že některé ženy v táboře jim tvrdily, že slepice bez kohouta vejce snášet nemůže). Tyronova snaha prosadit svůj názor ovšem začala lézt na nervy ostatním, a to není zrovna ta nejlepší pozice před Kmenovou radou. Přitom by se mohlo zdát, že velké šance na vyloučení má NaOnka, která poslední dny špatně snášela chladné a deštivé počasí a vážně uvažovala o tom, že hru dobrovolně opustí. To mohlo ostatním jejich rozhodování značně usnadnit. V tajném hlasování rozhodli, že dalším vyřazeným bude Tyrone.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Nicaragua (1.část)
Survivor Nicaragua (2.část)
Survivor Nicaragua (3.část)
Survivor Nicaragua (4.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
Reagovat

Tahle série mě docela štve … Věčné označování starší-mladší je nic moc, soutěžící vůbec netaktizují a neintrikují. Prostě vyhazují ty nejsilnější a nejužitečnější (Jimmy J, Tyrone) jen protože nejsou zrovna jejich spojenectví, ale nenapadá je, že se můžou hodit při úkolech.
Aspoň že se konečně zbavili otravného Jimmy T :-D i když ten byl taky silný, jen prostě chtěl být šéfem, což se moc nevyplácí v téhle soutěži)
Všimli jste si, že Espada vyhazuje vždycky toho, kdo je jejich vůdcem? Fakt blázni. Půlka týmu nanic, ale vždycky to hodí na toho, kdo je dobrovolně nebo proti své vůli vede.
Medailon moci mi taky přišel nějak neužitečný, a teď ho navíc stáhli úplně…
Příště navíc bude asi to staré známé, kdy z každého kmene jeden vyhraje imunitu a oba kmeny půjdou na kmenovou radu.
Plus ten pořad má bohužel už dvacet sezón stejnou strukturu :-( doufám, že vymyslí něco trošku nového.
No je to teď nějak nuda.

2
jukab
Reagovat

Nevím, proč Survivora všichni teď zatracují, ale tak ať, zkazí si sami zážitek. Pro mě je to pořád velereality a v rámci žánru bomba (když občas zahlídnu reklamu na ČS má talent nebo to druhé…no škoda mluvit).
K dílu – asi nejlepší v sérii, skvělá soutěž, pro mě po té z Tocantinů, jak se lidi nejdřív roztočili a pak museli přejít lávku asi nej. Jen odchod Tyrona mě mrzí, vyhodit nejsilnějšího hráče? Co to sakra…? Neví, proč si takové Holly nebo Jill myslí, že jsou pro tým extra potřebné nebo spíš proč to někomu nedojde (jenže ono nemá komu, chlapy vyházely a Dan se veze s kýmkoli).

Navrhuju takovou menší anketku, napište pár slovo o každém soutěžícím, co si o něm doteď myslíte.

Začnu, snad to nebude dlouhé.
ALINA – favoritka, hraje hru, ví, co chce, kéž by Final2
BENRY – Zatím nevýrazný, připomíná mi Boa z Fiji
BRENDA – Nesympatická, trochu hraje, ale v díle, kde mohla odejít, neudělala pro svou záchranu teda lauter nic.
DAN – Nevím proč mi připadá jako zabiják :-) Fakt ne, ale celkem mi neva.
FABIO – Baví mě, nevím, jestli to jen hraje, ale jestli je takový ve skutečnosti, tak je to moje krevní skupina, Final3 bych mu i celkem přál :-)
HOLLY – Veeeeen
CHASE – za ten způsob zabití slípky má ode mě palec dolů, nechci ho tam
JANE – plus za tenhle díl, ale jinak jde s davem jako Nay
JILL – rýsovala se aliance s Martym, zahodilo ji, škoda, jen tak ale si nevylítne, tak třeba se inspirovala od královny Sandry :-)
KELLY B – moje hlavní favoritka, normální ženská, krásný hlas a krásná celkově!
Kelly Purple – spíš Kelly GreyMouse, škoda, že jí režie nevěnuje alespoň jednu (!) řeč. Nebo někdy nějakou její řeč na kameru odvysílala??
MARTY – taktik, alespoň se snaží, narozdíl od ostatních myslím, že krok s odhalením není tak špatný, pže La Flor zatím nemá náturu na pořádný blinside
NAONKA – Když nic jiného, tak se tam kvůli ní něco děje. Za to, co provedla KellyB bych jí ale něco provedl :-)
SASH – pro mě nezajímavý, do teenage seriálu skvěle padnoucí kluk, třeba dostane nějakou cenu za nejhezčího chlapa v sérii
YVE – pěkná, dokonce, jak jsem koukal, celkem známá herečka, která je ale asi momentálně první jasnačka na odstřel

3
Pattrick
Reagovat

Mě by zajímalo, kam se poděla Naonky imunita

4
L.O
Reagovat

Kebyze Brenda nic nespravi, aby sa zachranila, tak by ten diel odisla. Nielenze toho spravila dost, aby sa zachranila, ale este vyhodila toho, koho chcela, plus spojila silnu 5 clennu alanciu. Zatial co ALina to cele si iba posrala. Mala velke oci a a miesto aby laoho vyhodila Noanku, chcela vyhofit svoju najvacsiu konkurentku a za kym isla ta skupina, aby im pomohol? Za Chasom…co bol Brendin najvacsi spojenec. AKo hlupy musis byt, aby si to spravil. A nie, SHannonov vybuch na kmenovej rade nema s tym, ze odisiel nic spolocne, z rozhovorov je jasne, ze SHannon vedel, ze ide domov a preto na kmenovke vybuchol.

5
L.O
Reagovat

Inak mam Alinu rad, je mi sympaticka, ale nazyvat ju hrackou je zatial dost prehnane.

6
Matěj
Reagovat

Tak toto je můj názor na soutěžící
ALINA-Moje největší favoritka,ona je ta,která s KellyB se snažila něco udělat.Taktizovala atd. Rád bych jí viděl ve sloučení,ptž by mohla vyhrát nějakou imunitu :) a moc bych ji rád viděl ve Finále :) ale jak už to býva, moji favoriti to skoro nikdy do finále nedotáhli
BENRY-Nevýrazný,ale podle mě se do sloučení dostane
BRENDA-Ta holka je moje 2.favoritka,doufám,že to daleko dotáhne :)
DAN-Nemusím ho
FABIO-Jej,co to je za blbečka??? ale strašně ho miluju :D
HOLLY-Mohla by něco předvést,myslím,že Final5
CHASE-Takový normal kluk, ale nic pro soutěž nedělá
JANE-O ní jsem si myslel,že půjde mezi prvníma a teď si myslím ,že bude ve sloučení
JILL-Vééééén
KELLYB-Tak tu mám strašně rád :) vždycky jsem doufal,že LaFlor vyhraje imunit a ona s Alinou budou v bezpečí,myslím,že to KELLYB celé vyhraje
KELLYS-Nudná,mohla by vyletět
MARTY-Toho nesnáším,myslím,že doplatí na to,že všem ukázal tajnou
NAONKA-Tak TU bych vyhodil hned,po tom co udělala KellyB…..ale,teď se nějak krotila..
SASH-Ven…vůbec neměl rozhovor…
YVE-Super ženská,která skoro taky nebyla v kameře,ale myslím,že pokud nevyhraje náhrdelník imunity tak jde 6.Epizodu domů

TAKŽE:FINAL 12 ( TIP )
1.Benry

2.Chase
3.Brenda
4.Jane
5.Holly
6.Dan
7.KellyS-bohužel
8.KellyB
9.Jill
10.Sash
11.NaOnka
12.Jud nebo Alina-bohužel,oba favoriti…jejich ztráta bude hrozná..rád bych se pletl

7
fx
Reagovat

Já si z téhle série pamatuju zatím jen Brendu (s trochou snahy by to mohla být druhá Parv :-)) a Naonku, u níž se mi líbí, že si na nic nehraje.. Třeba jak odhodila tu typku s umělou nohou.. :-)

8
Antistatic
Reagovat

Mno, všichni přijdou kapánek retardovaný. Nějak jsem nepobral, proč zabili tu slepici a ne kohouta třeba? Mohli mít maso i vejce… Jinak, nějak mě nikdo nezaujal, asi jsem zmlsanej Russelem Hantzem…

Přidat komentář