Panáček v reality show

Pohled do zákulisí natáčení Survivor 22

25. Září 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Zatímco nyní máme možnost sledovat 21.řadu Survivora, v Nikaragui právě v těchto dnech skončilo natáčení 22.řady. Na přípravě této velké reality show se pokaždé podílejí stovky lidí, které je potřeba ubytovat, nasytit a transportovat mezi místy natáčení na často velmi těžko dostupných místech. Zajištění logistiky tak rozhodně není hračka. Naštěstí každý člen štábu dostává oběžník s přesným rozpisem, co se který den bude dít. Podle velmi striktních instrukcí by se měl oběžník vždy po přečtení skartovat, aby případně neunikl na veřejnost. Jenže to teď právě jeden nejmenovaný člen štábu neudělal a zapomněl několik stránek ve svém pokoji v hotelu Pelican Eyes v San Juan del Sur, kde je celý štáb umístěný. Díky jeho přohřešku tak můžeme nahlédnout pod pokličku natáčení této show.
(Článek obsahuje lehké spoilery!)

Desetistránkový dokument obsahuje podrobné instrukce pro 34. a 35.natáčecí den (sobotu 18.září a neděli 19.září). Poslední (39.) natáčecí den tak vychází na čtvrtek 23.září, kdy se konala finálová Kmenová rada. V této závěrečné fázi hry už existuje jen jeden společný kmen, který se podle materiálů jmenuje Murlonia. V rozpisu prací je dále vidět, že 34.den byl trochu volnější pro trosečníky i pro štáb, žádná soutěž se nekonala. Pouze tým kameramanů vyrazil do vnitrozemí natáčet ilustrační záběry přírody (kajmany a krokodýly), zbytek štábu si v základním táboře mohl zahrát turnaj ve Schmergenballu.

Zato ve 35.den už bylo živěji. V 8:45 se vydalo 5 posledních soutěžících na místo konání soutěže o individuální imunitu, nazvanou „Bone to Pick“, která se měla natáčet do 10:00 do 11:00, ihned poté se až do 12:00 natáčela ta samá soutěž s družstvem figurantů (tzv.Dream Team), to jsou ty detailní záběry, které vidíme vždy na začátku, kdy Jeff Probst vysvětluje pravidla soutěže. Od 12:15 do 13:00 se natáčel Cineflex, letecké záběry nad dějištěm soutěže. V ní jsou figuranti oblečeni stejně jako trosečníci, takže z těchto záběrů ze vzduchu ani nepoznáte, že to nejsou skuteční hráči, ale jejich dubléři.

Ve stejnou dobu se na jiném místě s další skupinkou figurantů testovala soutěž „A Numbers Game“, která se bude odehrávat až v některém z posledních dní. Po 17.hodině začaly přípravy na natáčení Kmenové rady. Paradoxně jako první se od 17:15 natáčely letecké záběry s figuranty, jak „soutěžící“ odcházejí z Kmenové rady. Teprve poté se na místo natáčení přijíždějí opravdoví soutěžící a také 4 porotci z Ponderosy. Samotná Kmenová rada se natáčí od 19:00 do 20:30.




A v tomto místě denního rozpisu je jedna informace, nad kterou v těchto dnech fanoušci Survivora živě diskutují (POZOR! následuje možný spoiler!). Po Kmenové radě se ve 20:30 zbývající 4 trosečníci vrací jedním džípem zpět do tábora, vyřazený trosečník ale neodjíždí druhým džípem do Ponderosy, ale na jiné místo nazvané Redemption Island, kde už po celý den dvě směny kameramanů někoho sledovaly. Podle plánovaného rozpisu na následující den (36.soutěžní den), by se v Redemption Arena měl v 10 hodin natáčet duelový souboj s názvem „A Leg Up“ (a opět následuje natačení detailních a leteckých záběrů s figuranty). Fanoušci se domnívají, že se na Redemption Island (Ostrově spásy) setkají dva vyřazení trosečníci, kteří budou ve vzájemném duelu bojovat o možnost vrátit se zpět do hry. Přesně tento twist byl totiž použit už v izraelském, filipínském a jihoafrickém Survivorovi. Dokonce název soutěže „A Leg Up“ může znamenat, že se bude jednat o vytrvalostní úkol ve stání na jedné noze na kůlu, úplně stejný duelový souboj byl použit v první sezöně Survivor South Africa, o kterém jsem na Panáčkovi také psal. Je tak docela dobře možné, že se celá 22.řada bude jmenovat Survivor Redemption Island.

doporučený odkaz

Tajné oběžníky s rozpisy denních prací (alternativní odkaz)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
fx
Reagovat

Parádní článek, díky za něj :-)

2
koc
Reagovat

díky za osvětu pane ;-)

3
Zack
Reagovat

Super, že se věnuješ TK takhle podrobně Survivorovi :)

4
groth
Reagovat

super, ale nejvíc mě zajímá teď cast k 22.řadě… mělo by prý jít znovu o All stars nějakou podle všeho,ale jména žádné :(

5
TK
Reagovat

Skutečně je hodně pravděpodobné, že to bude All-stars (nebo varianta polovina lidí All-stars a druhá polovina „normálních“ lidí). Často se spekuluje o tom, že se opět vrátí Boston Rob a Russell Hantz, ale je to skutečně jen dohad,není to potvrzené…

Reagovat

Já bych tohle asi neřešil. Nechme se překvapit. Tohle nám prozradil už dost ;-)
A teď je aktuální Survivor 21 ;-)
Ale dík TK za nalezení zajímavostí :-)

7
N-T
Reagovat

Survivor s neokoukanými lidmy je daleko lepší než All Stars.Nebo alespoň kdyby ty All Stars trochu měnily a nedávali tam ty samý-Rusell,Rob,Parvati,Amanda,Jerri,Colby atd.

8
Zack
Reagovat

Jinak hodně se tato série rozebírá i na facebooku v diskuzi. Když tak koukněte i tam. ;)

9
Ondra L.
Reagovat

Zack: Mi zatím nepřipadá, že by se mělo něco rozebírat, bo se tam toho moc ani nestalo, až na to, že si pustil pusu na špacír daný človíček při kmenovce.Ale to je tak vše. Nic víc, nic míň.

10
Lukáš Franta
Reagovat

Super článek, fajn mít možnost zjistit, jak to dělají. Díky.

11
TK
Reagovat

Čekal jsem zejména na reakci Lukáše Franty :-))

12
Zeck
Reagovat

Celkem zajímavé informace, jenom jsem zvědavý jak to bude s tou „hvězdností“ 22. řady. Pokud by vybrali hráče, kteří byli zatím jen jednou, pak se na ně rád znovu podívám, jenže problém je ten, že moc zajímavých hráčů co hrálo jen jednou už nezbylo. Pokud to bude zase trapná přehlídka klasických hráčů (Jerri, Colby, Parvati, James, Cirie …), tak to bude první řada, kterou dobrovolně vynechám. A Boston Rob vs. Russell nemůže úspět už z toho důvodu, že oba pánové by letěli hned první den a z celé série by se stala fraška s neodpovídajícím názvem.

13
BRob
Reagovat

sem nekde celt ze russel s robem budou mit nakou imunitu ci co mno nevim jak to bude. Jinak redemtion island zajimavej napad no ale surivior byl dycky dobrej jen tak jak byli zajimavy soutezici takze asi tak…

Přidat komentář