Panáček v reality show

Talentmania 6. semifinále (23.10.): Two Voices nezklamaly

24. Říjen 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania

A máme za sebou již šestou desítku semifinalistů. Tentokrát se ukázalo, že systém duelů má sice něco do sebe, ale rozdělení dvojic není vždy úplně štastné. Podle mě by se při jejich rozdělování nemělo přihlížet jen k základním kategoriím, jako jsou zpěv, tanec, akrobacie atd., ale i ke konkrétnímu žánru. Sice je hezké stavět proti sobě zástupce tradičního a moderního pojetí, ale jak známo diváci jsou konzervativní a tím pádem budeme mít jednotvárné finále. A přesně to se ukázalo u prvních dvou včerejších duelů.

1. duel: Hybrid´s Crew vs. Anna Mária Mitrová

Tento duel považuji za jeden z nejnespravedlivěji složených ze všech, které jsme dosud viděli. Obě dvě čísla byla totiž vynikající a do finále by si zasloužili postoupit oba dva soutěžící. Tanečníci Hybrid´s Crew předvedli brilantní electro boogie, při němž ukázali obdivuhodnou synchronizaci. Musím se však přiznat, že Matúš Pišný mi připadal přece jen lepší. Anna Mária Mitrová je nejen krásná dívka (jedna z vůbec nejkrásnějších v soutěži), ale má i obrovské pohybové nadání. Sice břišním tancům nerozumím, ale Anna podle mě předvedla nejlepší číslo, jaké jsem v tomto oboru kdy viděl. Pokud nemá s tancem žádné větší zkušenosti, tak je to opravdu velký přirozený talent. Bohužel ale břišní tanečnictví není pro diváky tak atraktivní jako elektro boogie, proto do finále postoupili Hybrid´s Crew. Anny Márie je mi však velmi líto. Proč nebyla v duelu třeba v mongolskou tanečničí Ochko, která se jí žánrově blíží mnohem víc? Její vypadnutí je podle mě velké ochuzení finálových kol. Hybridi jsou sice výborní, ale proti takovému Everestu, jaký představuje Matúš, jejich šance nevidím jako příliš velké.




2. duel: Iveta Hejduková vs. Johny Týpek & Tiny Beat

Ani další duel nebyl zrovna spravedlivě postavený, i když tentokrát na rozdíl od prvního duelu diváci preferovali tentokrát tradice před modernou. Iveta Hejduková sice zazpívala velmi slušně, ale já jsem se u jejího Ave Maria trochu nudil. Johny Týpek & Tiny Bea, kteří si na pomoc přizvali zpěvačku a dalšího beatboxera ze své domovské skupiny Beatburger Band, mě naopak bavili velmi. Jejich číslo mělo rozhodně nápad a tento typ humoru já vyloženě můžu. Jenže proti matce dvou dětí, která v málem krámku v Liberci prodává drahé kameny a do Talentmanie si přišla splnit svůj „český sen“, neměli humorní beatboxeři šanci, a tak do finále postoupila Iveta Hejduková. Její šance však ve finále nevidím příliš růžově, protože vedle andělské Patrície bude působit jako její chudá příbuzná.

3. duel: Dat´s da show (Martin Leco) vs. Original Berousek (Jiří Berousek ml.)

Žonglování je pro mě osobně velmi nudná disciplína. Sice uznávám, že je to kumšt, ale mě nebaví dívat se na to, jak se pár předmětů točí ve vzduchu. Proto mi byl výsledek tohoto duelu víceméně jedno. Nicméně souhlasím s tím, že Jiří Berousek mladší předvedl s tenisovými raketami o třídu lepší číslo než Martin Leco s basketbalovými míči. Martinovo vystoupení působilo v mnoha směrech dost rozpačitě a amatérsky, zatímco Jiří předvedl žonglování na profesionální úrovni. Z toho duelu tak po právu postoupil Jiří Berousek ml., který se pro mě překvapivě stal i vítězem ceklého večera.

4. duel: Roman Kopelec vs. Two Voices

Tento duel měl od začátku jasného vítěze, protože to bylo klání jednoznačného favorita s jednoznačným outsiderem. Imitátor Roman Kopelec totiž do semifinále postoupil díky internetovému hlasování a včera jednoznačně ukázal, že v semifinále nemá co dělat. Jediné co se mu opravdu povedlo, byl Mr. Bean. Ještě docela v jeho podání ušel Miroslav Donutil alias poručík Troník z Černých baronů. Miloš Zeman a Luděk Sobota už byli totálně vyčpělí a nevtipní, ty imituje kdekdo, a Halina Pawlovská v Romanově podání opravdu působila jako extrovertní gay (což Adela velmi vtipně vystihla). Hlavním kamenem úrazu Romanova vystoupení pak byl fakt, že stejně jako u Jany Kepkové u něj forma převažovala nad obsahem, protože vtipy, které říkal byly maximálně trapné. Jeho soupeřky Two Voices už od castingů patří k největším favoritům celé show a včera svoji pozici jen potvrdily. Jejich cover-verze Mozartova Tureckého pochodu s fotbalovou tématikou byla maximálně originální a vtipná a jejich vystoupení bylo z celého večera zcela jistě nejlepší. Tento duel nemohl dopadnout jinak než jednoznačným vítězstvím Two Voices, které Romana drtivě porazily v poměru 80 % proti 20 %.

5. duel: JNS Cheerleaders vs. Mažoretky Dixi

Poslední duel večera patřil masovým tanečním číslům. Nutno však předeslat, že JNS Cheerleaders v něm měli trochu výhodu, protože jejich disciplína je celkově akčnější než mažoretkový tanec a navíc s ní v Talentmanii ještě nikdo nevystoupil, zatímco mažoretkový soubor Preciozo minulý týden opravdu zazářil. Mažoretky Dixi tak byly v nezáviděníhodné situaci. Abych se však přiznal, i mě cheerleading bavil víc než mažoretkové letadlo, takže do finále spravedlivě postoupili JNS Cheerleaders, kteří po vystoupení do vzduchu zvedli i Leoše, který měl z toho podle slov Paľa Habery „nakakáno“.




Moje pořadí: 1.Two Voices, 2.Anna Mária Mitrová, 3.Hybrid´s Crew, 4.JNS Cheerleadres, 5.Johny Týpek & Tiny Beat, 6.Jiří Berousek ml., 7.Iveta Hejduková, 8.Mažoretky Dixi, 9.Dat´s da show, 10.Roman Kopelec

Ještě tradičně pár slov k porotě. Od dvojice Suchánek-Genzer jsme si už v semifinále zažili dost, ale svlékat do půl těla by se opravdu nemuseli. Jejich parodování břišních tanců působilo až úchylně, protože (na rozdíl od Anny Márie) na to nemají ideální postavu. Naopak mě potěšil Zdeněk Troška, který prozradil, jaký má vztah k fotbalu. Už jsem myslel, že jsem v tom sám. Adela byla klasicky vtipná a Paľo klasicky drsný, ale spravedlivý.

Dnes večer zažijeme další souboj obou talentových show, ve kterém na straně ČSMT zažijeme velmi napínavý trojboj taneční skupiny The Pastels, stepaře Daniela Boraka a zpěvačky Dominiky Haškové a na straně Talentmanie nás zase čeká malý romský zázrak jménem Vanesa Kokyová. Už aby byl večer.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Talentmania

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Maxx
Reagovat

Jsem se včera na to díval a taky přidám svoje hodnocení: 1. Duel mě zaujal, jelikož ti dva electro boogie kluci byli super a je mi jen líto, že nic podobného není v Talentu (možná se všichni electro boogie tanečníci přihlásili do Mánie, kdyby se Nova nechovala jak malej harant, mohli jsme mít jednu originální federální talentovou show s pestrou škálou talentovaných lidí), jejich konkurentka je moc pěkná, ale břišní tanec prostě není u nás masovou záležitostí. 2. Duel mě nudil, další operní zpěv a proti tomu taková o hodně slabší odnož Mako!Mako (mimochodem ten zakladatel českého beatboxu, jak si říkal, dřív dělal beatbox spolu s Ondrou ((myslím že se tak jmenuje)) z Mako!Mako). 3. Duel byl zajímavý, ten kluk s těmi míči si to docela dával, ale na konci mu to celý popadalo, takže to působilo trapně, Berousek byl úžasnej, ale jak všichni víme, Nova objížděla cirkusy, aby do svý show nalákala talenty, takže on neprošel přes klasický casting a to mi na tom vadí. 4. Imitátor až na Beana byl trapnej a Two Voices super, o nich se mluví jako o jednom z největších talentů v Mánii, jelikož jsou skutečně originální, jsou z našeho kraje navíc a vadí mi, že vsadili na Kopírmánii na Nově. 5. Nezaujalo mě ani jedno, to první byla slabší náhražka Chebejetu a mažoretky jsou nuda. Celkem tam teda byla tři povedená vystoupení – Berousek, Two Woices a ti boogie tanečníci. Celkově ale na mě ta show působí nemajestátně, nebo jak to říct. Nemá to to napětí, tu důležitost velké show, ke které by měly dva národy v neděli usednout. Ale totální tragédie to zase nebyla, navíc já mám Mr. GS rád, protože jsem vyznavačem jednoduššího a vulgárnějšího humoru :D, takže je beru jako příjemné zpestření, i když to na druhou stranu celou prestižnost show sráží dolu. A dnes se už těším na Talent :P

2
Bacon
Reagovat

Beatboxer je z Beatburger Band, říká si Jaro Cossiga. Společně s ním jsou tam Nasty a En.dru (z Mako!Mako). Cossiga se hodně objevoval s týpkem, který si říkal Freaky Jesus.

3
Gusta
Reagovat

Moje dojmy:

1. duel: Hybrid’s Crew vs. Anna Mária Mitrová

Kluci úplně špičkoví, něco takového se hned tak nevidí, velmi propracované a koordinované vystoupení. Břišní tanečnice sice hezká, milá, ale méně zajímavá.

2. duel: Iveta Hejduková vs. Johny Týpek

Bohužel obojí pro mě byla nuda. Zpěvačka s velkým hlasem rozhodně do soutěže patří, ale na písně podobného typu stačí zajít si na venkově do kostela. Johny Týpek a hosté měli sice originální a na první poslech zajímavé vystoupení, bohužel to bylo ale příliš zdlouhavé, takže v konečném efektu taky nuda.

3. duel: Dat’s da show vs. Jiří Berousek ml.

Žonglér s míči byl zajímavý, technicky to sice nebylo úplně dokonalé, ale bavilo mě to. Artista Berousek podal plně profesionální výkon, nebylo tomu co vytknout, jedině na mě právě ta profesionalita působila mírně kontraproduktivně, ale budiž, pravidlům to evidentně neodporuje.

4. duel: Roman Kopelec vs. Two Voices

Imitátor nudný, nepředvedl nic zajímavého, např. Zemana má na repertoáru snad každý v tomto oboru. Two Voices přišli s originálním nápadem otextovat Turecký pochod, vše velmi vtipné, na něco podobného si troufne málokdo.

5. duel: Cheerleaders vs. Dixi

Obě taneční seskupení předvedla skvělá vystoupení, velmi vyrovnaný duel, ale přece jenom mažoretky nejsou tolik originální jako soupeř.

Moje pořadí:
1. Hybrid’s Crew
2. Two Voices
3. Cheerleaders
4. Dixi
5. Dat’s da show
6. Johny Týpek
7. Anna Mária Mitrová
8. Jiří Berousek ml.
9. Iveta Hejduková
10. Roman Kopelec

4
Anonymní
Reagovat

Něco k talentmanii. Zažil jsem ji na vlastní kůži v zákulisí. Kdo postoupí je dané, hlavně na základě boje agentur. Tudiž na hlasování diváků až tak nezáleží. A pak to taky není boj talentů, ale profíků. Nelze totiž srovnávat amatéry a profesionály. A myslím si, že by to měla být spíše show o hledání nových talentů a ne těch, kteří už vystupují a živí se tím.

5
Mirek
Reagovat

Zajímavé,že o ČSMT se pořád diskutuje ve větším měřítku a při článku o Talentmánii je pořád ticho po pěšině.

6
Gusta
Reagovat

To bude asi tím, že cílová skupina Talentmania sem nechodí diskutovat. Až na ten nálet bendovek, skutečně pod rekapy ze sobotních semifinále ticho po pěšině.

7
koc
Reagovat

5-6 a nebo to bude tím, že většina zde diskutujících TM nesleduje a nemá tedy o čem diskutovat ;-)

Přidat komentář