Panáček v reality show

Talentmania vs. ČS má talent, díl 11. (7.11.): Invaze robotů vs. Dotek anděla

8. Listopad 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Zatímco minulý týden přejeli soutěžící z Talentmanie své konkurenty z ČSMT stylem parního válce, tento týden se misky vah vyrovnaly a na obou stranách jsme zažili výkony famózní, výborné i trochu slabší. Na každé straně pak postoupila jedna zpěvačka a jedna taneční skupina. Zatímco v ČSMT včera už potřetí v řadě za sebou postoupila moderna a střední proud, v Talentmanii preferovali diváci okrajové žánry – operu a folklór.

Česko Slovensko má talent: Česko Slovensko má SuperStarDance

Je celkem paradoxní, že ačkoliv se tvůrci ČSMT při výběru semifinalistů snažili o maximální pestrost (která však byla bohužel na úkor kvality), tak finále jim zatím vychází celkem jednotvárné. Vypadá to, že až na pár výjimek (Mako!Mako, Chebejet, Radek Bakalář) se ve finále budou střídat jen zpěvačky (Mariána Zázrivého řadím taky mezi zpěvačky, protože se jako chlap rozhodně nechová) a taneční skupiny. Včera nám navíc produkce připravila jedno překvapení – do posledních tří semifinálových kol zařadila tři soutěžící vyřazené ve Velkém třesku. Přitom však na ten nejnespravedlivěji zaříznutý velký talent – krasojezdkyni na kole Nikol Frýbortovou – úplně zapomněli, proto si u mě reputaci rozhodně nevylepšili. Podle očekávání se tak v dalších kolech setkáme i s malým tanečníkem-samoukem Fandou Šimčíkem a taneční skupinou Phantoms Crew, kterou vyhodili až poté, když zjistiili, že místo 56 čísel jich mají 57. Třetím, kdo dostal druhou šanci, byla podprůměrná zpěvačka Pavlína Mattiová, kterou zřejmě zařadili do této nadupané semifinálové osmičky jen proto, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Po vystoupení kontroverzního rapera Rytmuse, které na rozdíl od minulotýdenního vystoupení skupiny Nightwork zcela vyšumělo, jsme už byli svědky nejnadupanějšího semifinále v historii této soutěže, které ale jen potvrdilo nespravedlivost rozdělení semifinálových skupin a celého zastaralého britského systému semifinále, který je však v Talentu na rozdíl od SuperStar neodstranitelný.

Famme2Fatale (Eva Slaná a Lucie Klásek) – Na úvod to bylo velmi slušné vystoupení, i když se přiznám, že jsem čekal trochu víc. Přeci jen Ruslana je už poněkud passé, kdyby dámy zabrousily třeba do repertoáru Apocaliptiky (jen místo čel by použily housle), mohly by zabodovat víc. Jinak to ale vůbec nebylo špatné, a souhlasím s Janem Krausem v tom, že pravý muž by ke krásným ženám měl být velkorysý.

Jakub Ressler – Sice svůj slib, že nebude tancovat Jacksona, nesplnil, přesto však Jakub zatanoval výborně a ukázal, že je opravdu nejlepším sólovým tanečníkem soutěže. Z finálního rozhodnutí sice odešel těsně jako poražený, ale já si myslím, že jeho čas ještě přijde, až začne tančit i něco jiného než svůj idol.

Trampolíny Praha – Tady mě asi ukamenujete, ale mě to příliš nebavilo, i když uznávám, že to bylo rovněž velmi dobré vystoupení. Pro mě je však tato disciplína dost nudná, skákání na trampolíně a točení se ve vzduchu mi nic neříká. Nejvíc na celém vystoupení mě pak bavili moderátoři, kteří se to snažili napodobovat.

Veronika Stýblová – Uznávám, že Veronika je nejlepší zpěvačkou soutěže, má pěkný hlas a zpívá velmi dobře. Mně však ze židle nezvedla, protože i když jako vůbec první ze všech zpěvaček v ČSMT opravdu zazpívala na úrovni, tak jsem pocit, že podobných zpěvaček jsem v SuperStar viděl plno. Navíc, protože jsem tentokrát jako první sledoval Talentmanii, kde mě už podruhé okouzlila andělská Patrícia, tak by Veronika z tohoto srovnání vyšla jako poražená. Jinak ale Veroniku respektuju a finále si zaslouží.

Alojz Morovič – Přesně to řekl Jan Kraus, že na castingu působili „Pat a Mat“ nechtěně komicky, když se však o komiku snažili vědomně, nebylo to legrační vůbec. Pro mě podle očekávání nejslabší číslo večera.

Mighty Shake Zastávka – Tohle bylo pro mě zcela jednoznačně nejlepší číslo večera. I když si myslím, že The Pastels tancují celkově líp, tak ve scénickém ztvárnění naopak vítězí Mighty Shake. Jejich invaze robotů byla velkým efektním číslem, které však nepostrádalo nápad (viz. ztracený spis Karla Čapka), mělo švih a rozhodně nikoho nemohlo nudit. Do finále postoupili zcela zaslouženě.

Silvayovci – Musím bohužel trochu souhlasit s Jarem Slavíkem, že méně je někdo více a kdyby Silvayovci zahráli jen jednu skladbu, třeba ty Prodigy, tak by jejich vystoupení vyznělo lépe. Přesto však pro mě v soutěži patří k nejoriginálnějším seskupením a ve finále bych je viděl mnohem radši než třeba takové Křečkovy muže, kteří minulé předvedli kulové a postoupili jen kvůli chabé konkurenci své skupiny. V této nadupané skupině však to pro ně byla bohužel konečná.

Pavlína Mattiová – Nuda, průměr a naprosto promarněná šance, tedy ne ze strany Pavlíny, protože ta zřejmě na víc nemá, ale především ze strany produkce, která by udělala lépe, kdyby místo x-té zpěvačky dala druhou šanci krasocyklistce Nikol. Důvody, proč Pavlína druhou šanci zřejmě dostala (místo Nikol), jsem uvedl výše. Na tomto vystoupení nebylo nic, co by stálo za zapamatování (a ani její sestra Jitka, která jí dělala backvokalistku).

Neopercussio – Oproti castingu mnohem lepší vystoupení a zároveň po muzikantské stránce lepší vystoupení, než jaké u konkurence předvedla skupina Marimba. Asi nejzajímavější pro mě byla ta vložka na xylofon, ale i samotné bubnování bylo na vysoké úrovni, přestože bubny já považuji za jednotvárnější než jiné nástroje.

Moje pořadí: 1.Mighty Shake Zastávka, 2.Jakub Ressler, 3.Silvayovci, 4.Neopercussio, 5.Veronika Stýblová, 6.Famme2Fatale, 7.Trampolíny Praha, odstup, 8.Pavlína Mattiová, 9.Alojz Morovič

Porota tentokrát předvedla svůj standard, Lucka Bílá byla tradičně přehnaně pozitivní (kromě čísla Alojze Moroviče), Jan Kraus sarkastický, ale některé jeho poznámky byly velmi trefné, a Jaro Slavík měl pár dobrých poznámek, ale status nejnesympatičtějšího porotce už setřese jen těžko. Zato moderátoři se tentokrát vyřádili, nedřív po vystoupení Famme2Fatale předvedly improvicai na housle (která připomínala improvizaci Oldřicha Nového na klavír ve filmu Roztomilý člověk) a následně se vyblbli na trampolínách.

Příští semifinálová devítka bude zase slabší, v jejím rámci může zabodovat třeba akrobatické duo Dae Men nebo navrátilci Phantoms Crew a překvapit může i malý tanečník Jarko Krigovský a nenápadná zpěvačka Kristína Procházková, která je však bohužel určena k „Debbie Kahl syndromu“. Díky tomu už známe i složení poslední devítky, ve které zřejmě přijdeme o posledního zástupce instrumentalistů Patrika Žigu, který je sice mimořádný talent, ale těžko bude konkurovat soutěžícím s příběhem jako jsou Fanda Šimčík nebo culíkatá Terezka Mašková. Rád bych se v tomto případě mýlil. No nic, nechám se překvapit, jak to příště i přespříště dopadne.

Talentmania: Teď královnou je Patrícia Janečková

Po minulém týdnu jsem se začal obávat, abychom z Talentmanie neměli pohřebiště favoritů, protože Tobiáš Košír bezesporu favoritem byl, přesto však vypadnul. Měl jsem tedy strach, že by stejný syndrom (tzn. že si lidi řeknou „ten to nepotřebuje“ a hlasů nepošlou dostatek) mohl postihnout i superfavoritku Patrícii Janečkovou. Naštěstí ona už podruhé podala tak famózní výkon, se kterým prostě nemohla nepostoupit. Překvapení však nastalo v podobě druhého finalisty, protože porota preferovala folklórní soubor Čarovné ostrohy před kouzelníkem Magic Alexem. Včera jsme zažili dva duely vyrovnané a dva s absolutně jasným výsledkem.

1. duel: Tomáš Ringel vs. Patrícia Janečková

V tomto duelu nemohla být ani řeč o tom, že by skončil překvapením. Nejmladší zpěvák soutěže Tomáš Ringel totiž už podruhé předvedl vystoupení, které se jiným slovem než dětská besídka nazvat nedá. Na Aničku Mazouchovou to možná ještě stačilo, ale proti tak silnému kalibru, jaký představuje Patrícia Janečková, neměl ani stín reálné šance. Patrícia totiž opět zazářila a ukázala nám, že v ní dřímá skutečně fenomenální talent. Vybrala si totiž titulní melodii z filmu Tenkrát na západě, ovšem ne verzi Věry Špinarové, ale instrumentální originál. Podle mě je zpívat jen instrumentální melodii bez textu mnohem těžší, protože zpěvák se za text nemůže schovat a je více slyšet každá chyba. A Patrícia se s touto krásnou skladbou vypořádala skutečně bravurně, čímž si oprávněně vysloužila standing ovations celé poroty a Zdeněk Troška dokonce vyřknul větu „Já tě miluju!“ A já musím dodat, že já taky. Jméno vítěze tohoto duelu, jakož i vítěze celého večera (a já doufám, že i vítěze celé soutěže) nemohlo být jiné než Patrícia Janečková, která je v rámci všech dosavadních talentových soutěží opravdu mimořádným zjevením.

2. duel: Marimba vs. Petr Dopita

Tento duel byl na rozdíl od toho předchozího velmi vyrovnaný, protože oba dva jeho aktéři udělali jednu osudovou chybu, i když každý jinou. Bubenická skupina Marimba své vystoupení pojala spíše jako pódiovou show, za níž hudební stránka výrazně pokulhávala. Petr Dopita zase do svého vystoupení zapojil i zpěv, což neměl dělat, protože jeho hrdinský baryton k intimnímu Summertime příliš neseděl. Druhá polovina jeho vystoupení, ve kterém se chopil své nejsilnější zbraně – pily, už byla o dost lepší a pro mě by tento duel vyhrál on, nicméně za jeho soupeřem stál silnější fanclub, a tak do finálového rozhodnutí postoupila Marimba. Z něj však tato formace otce, dvou synů a jednoho kamaráda celkem poprávu odešla jako poražená s nejmenším počtem hlasů ze všech vítězů.

3. duel: Magic Alex vs. Miroslav Pokorný

Třetí duel měl pro změnu zase jasného vítěze. Magic Alex totiž opět předvedl zcela profesionální iluzionistické číslo (pokud ho viděl Sekáč, tak by se se svojí krabicí měl jít zahrabat hluboko pod zem), které bylo podle mě ještě lepší než jeho první. Nejdříve předvedl levitaci, kdy svou „zhypnotizovanou“ asistentku udžel ve vzudchu, a následně ji zavřel do bedny kterou nechal svázat a pak se s ní vyměnil. Jeho číslo bylo pro všechny velmi překvapivé a nabízela se otázka „Jak on to dělá?“. Vystoupení jeho soupeře Miroslava Pokorného bylo už naopak velmi nepřekvapivé a předvídatelné. Všichbni víme, že malými otvory prolézat umí a nic nového neukázal. Proto tento duel naprosto jednoznačně vyhrál Magic Alex.

4. duel: Gesto vs. Čarovné ostrohy

Záverečný duel večera byl celkově nejvyrovnanější, protože obě dvě party předvedly výborbná vystoupení. Trochu kompaktnější mi přišlo vystoupení Čarovných ostroh. Gesto tam mělo pár hluchých míst, která byla ale střídána výbornými okamžiky. Je přeci jen poznat, že jsou to samouci a jejich tahounem je jednoznačně jejich frontman. Čarovné ostrohy, které tentokrát spolu s dalšími muzikanty doprovodil i finalista Slovensko má talent a akordeonový virtuóz Michal Červienka, se mi líbily o chlup víc než minule, a přestože středoevropský folklór vesměs moc nemusím, tak v jejich podání mě bavil (asi už stárnu). Jinak tento duel byl předvším otázkou vkusu a rozhodovala i větší výjimečnost, kterou disponuje folklór víc než hiphop, proto se z postupu radovaly Čarovné ostrohy, které si nakonec porota vybrala i za druhého finalistu.

Moje pořadí: 1.Patrícia Janečková, 2.Magic Alex, 3.Čarovné ostrohy, 4.Gesto, 5.Petr Dopita, 6.Marimba, 7.Miroslav Pokorný, 8.Tomáš Ringel

Ve finálovém rozhodnutí jako první podle očekávání postoupila do superfinále Patrícia Janečková, naopak nejméně hlasů z vítězů získala Marimba a rozhodovalo se tedy mezi Magic Alexem a Čarovnými ostrohami. A zatímco minulý týden to porota alibisticky nechala na divácích, tak tento týden se jednohlasně shodla na tom, že by do superfinále měly postoupit Čarovné ostrohy. A já toto rozhodnutí plně chápu, protože Magic Alex je ve svém oboru sice extratřída, ale kouzelníků je hodně, zatímco folklór už dneska dělá málokdo.

Celkově tedy výsledky Talentmanie ukazují, že diváci nechtějí vidět jen středněproudá a moderní čísla, ale preferují okrajové žánry. V tom se liší od ČSMT, kterou zřejmě sleduje víc mladších diváků. Vždycky jsem si myslel, že starší diváci jsou konzervativnější, ale obě talentové show mě přesvědčují o opaku.

Příští týden nás čeká opět velký souboj a já musím tím pádem poopravit svůj původní tip na finálovou desítku (který mi stejně zatím vychází jen napůl), protože v následující osmičce jsou hned tři z čísel, která jsem do superfinále tipoval. Myslím, že o postupu Matúše Pišného nemůže být pochyb a o druhém finalistovi se podle mě bude rozhodovat mezi Two Voices a Dominikou Puterovou, přičemž si vůbec netroufám tipovat, komu porotci dají přednost. Ze zbylých čtyř míst zůstávají tři tipy stejné – Vanesa Kokyová, Alena Smolíková a Keysi a duo Tonda a Petr Špatinovi – a na poslední místo tím pádem tipuji Duo Ogor, přestože bych měl jiné favority, tak u nich vidím hned několik důvodů, proč by to měli být právě oni. No schválně, jestli mi tyto typy vyjdou, každopádně však budou úspěšnější než tipy lachtana Melouna (což není vůbec těžké). 

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
liliana
Reagovat

skvěle napsáno, naprostý souhlas, díky

2
Lenka
Reagovat

Vcerejsi semifinale CSMT bylo rozhodne nejvyrovnanejsi a nejlepsi, ale presto jsem puvodne cekala mnohem vic.
Houslistky- krasne a velmi talentovane, bohuzel zustaly daleko za ocekavanim spatnym vyberem skladeb, ktery me mistami az nudil a souhlas s Apocalyptikou to mohla byt zajimavejsi pecka
Trampoliny- velice profesionalni vystoupeni za kterym jsou hodiny driny, ale bohuzel disciplina ve ktere se toho moc vymyslet neda, aby to pripoutalo divaka k obrazovce natolik, ze jim posle hlas, proto mne jejich nepostup do top 3 vubec neprekvapil
Veronika-urcite nejlepsi zpevacka v CSMT, ktera predvedla prvni velmi slusny pevecky vykon v teto soutezi, ale snad temi nekolika seriemi superstar a x factoru to nebylo nic co by vybocovalo z rady, takovych vystoupeni tam bylo dost
Alojz- zbytecne cislo vecera netreba hodnotit
Mighty Shake Zastavka- skvely tah na divaky bylo to tak komercni, ze uz komercnejsi to byt nemohlo, nakladne kostymy, pompezni show plna svetelnych efektu, vubec jsem nepochybovala, ze by to nevyhrali. I ja top komercni divak jsem jim poslala hlas. Na druhe strane pan Slavik mel pravdu a vim, ze tam moc tance nebylo a narocnejsi divak by urcite dal prednost the pastels protoze po technicke strance jsou lepsi
Silvayovci-mne nebavili, vseho bylo az prilis nez jsem poznala o jakou jde pisen uz zas preskocili na jinou, nekdy je mene vice a u nich by to urcite platilo
Pavlina- nevim proc si produkce vybrala zrovna ji, dalsi z x zpevacek v soutezi urcite by se naslo mnoho jinych adeptu,jinak Pavlina podle mne predvedla vykon prumerny za ktery se nemusi stydet, urcite byla lepsi nez Dominika
Neopercussio-pekny, zabavny vykon nad ocekavani, ale na postup to nebylo
Jakub- toho jsem zamerne vynechala nebot muj nazor je uplne jiny nez autora. Uprimne jsem si dost oddechla, ze se nedostal do finale. Ano, predvedl peknou atraktivni show a bylo nad miru jasne, ze projde do top 3. Na rozdil od Screamers, mne nebavil. Chybela mu originalita, jenom vice mene okopiroval notoricky znamy videoklip pisne black or white. navic v te premire tanecniku se jako solista dost ztratil, pustila jsem si ho jeste jednou a musim rict, ze ani ten MJ nebyl nijak oslnivy, ze bych si z nej sedla na zadek. Mozna je to tim, ze MJ tancuji stovky deti na svete, poradaji se i souteze a verte, ze mnoho z nich je mnohem lepsich. Navic poslat kopii MJ do Las Vegas to by byla sebevrazda. Jakub mozna je super tanecnik, ale to je tezko posouditelne nebot misto tanciciho jakuba s vlastni choreografii jsem videla jen dalsi z milionu kopii MJ

3
Gusta
Reagovat

Moje dojmy:

Eva Slaná a Lucie Klasek – úžasné famózní houslistky.

Jakub Ressler – výborný sólový tanečník, jenom ta disciplína imitování MJ, to tedy rozhodně není šálek mého čaje.

Trampolíny Praha – skvělé vystoupení, obrovská energie.

Veronika Stýblová – technicky slušné, ale jinak nuda, mezi těmi zbytečnými průměrnými zpěvačkami pouze mírný nadprůměr.

Alojz Morovič – zcela nezajímavé, zábava na úrovni hospody na periferii.

Mighty Shake Zastávka – skvělá originální taneční show.

Silvayovci – jako projekt velmi originální, ale toto vystoupení bylo příliš překombinované, zdlouhavé, nudné.

Pavlína Mattiová – jen další z plejády tuctových nezajímavých zpěvaček, průměrné kabaretní vystoupení.

Neopercussio – skvělá bubenická show, vyzařoval z toho úžasný hudební feeling a profesionální muzikantství.

Moje pořadí :

1. Eva Slaná a Lucie Klasek
2. Trampolíny Praha
3. Mighty Shake – Zastávka
4. Neopercussio
5. Jakub Ressler
6. Silvayovci
7. Veronika Stýblová
8. Pavlína Mattiová
9. Alojz Morovič

4
Gusta
Reagovat

Moje dojmy z TM:

1. duel: Tomáš Ringel vs. Patrícia Janečková

Tady nebylo vůbec co řešit, Tomáš předvedl průměrné vystoupení na úrovní besídky základní školy, proti andělské Patrícii, která jako by sestoupila z nebes, neměl absolutně žádnou šanci. Patrícia zpívala hodně těžkou věc a zvládla to na výbornou.

2. duel: Marimba vs. Petr Dopita

Marimba skvělá bubenická show, obrovský temperament, také pan Dopita předvedl skvělé vystoupení, skloubení různých disciplín – zpěvu a hry na pilu. Bylo to velmi vyrovnané, nakonec zvítězilo vystoupení plné energie před komorním pojetím.

3. duel: Magic Alex vs. Miroslav Pokorný

Alex naprosto špičkový kouzelník, vrcholná profesionální úroveň, jaká se jen tak někde nevidí, úžasné originální prvky. Miroslav proti němu neměl už co nabídnout, svou schopnost protahovat se malými otvory už dokázal a přece jen v této disciplíně jsou dané určité limity.

4. duel: Gesto vs. Čarovné ostrohy

Obojí velmi dobré, souboj dvou diametrálně odlišných stylů, přece jen ale o něco lepší byly Čarovné ostrohy.

Moje pořadí:
1. Patrícia Janečková
2. Magic Alex
3. Marimba
4. Čarovné ostrohy
5. Petr Dopita
6. Gesto
7. Miroslav Pokorný
8. Tomáš Ringel

5
Šupák
Reagovat

CSMT FINÁLE – kdo zatím postoupil

+ moje předstartovní hodnocení (od 1-5)

1) Mako!Mako ****

2) Chebejet ****

3) Marian Zazrivý **

4) Radek Bakalář ***

5) The Pastels *****

6) Dominika Hašková *

7) Sestry Winklerové ****

8) Křečkovi Muži **

9) Mighty Shake Zastávka *****

10) Veronika Stýblová ***

11) ???

12) ???

13) ???

14) ???

6
Jarda
Reagovat

Přesto, že tyto talentové soutěže moc neprožívám (jednak proto, že jsme zde často svědky citového vydírání, což nemám rád, také však proto, že nakonec téměř vždy zvítězí zpěvák nebo taneční skupina i kdyby se ti ostatní rozkrájeli), neodpustím si vyjádření ke dvěma zpěvačkám. Tou první je Patrícia Janečková – naprosto výjimečný talent, jehož každé vystoupení je mimořádným zážitkem. Nedovedu si představit jiného vítěze Talentmánie než právě ji. Tou druhou je Veronika Stýblová – bezpochyby má velký pěvecký potenciál, ale zatím ve všech vystoupeních, včetně toho posledního Hurt od Ch. Aguilery byly znatelné chyby. Bude nutno aby si ji někdo vzal „do parády“ a může z ní vyrůst výborná zpěvačka. V Superstar by ale asi do finále zatím nepostoupila.

7
Jana
Reagovat

Nevim mne teda Alex moc nenadchl. Nepredvedl nijak originalni kouzla, to jste toho asi moc z kouzelnickeho umeni nevideli. Trik kdy divka vleze do krabice, zamkne se zamek, prehodi plast a najednou divka venku predvadi snad kazdy kouzelnik nic noveho pod sluncem

8
Víťa
Reagovat

Tak také přihodím svou trošku do mlýna, i když jsem některá čísla sledoval jen na půl

ČSMT
Houslistky – ty jsem zrovna moc nesledoval, takže nehodnotím

Imitátor Jacksona – jako show se mi to moc líbilo, ale je trochu moc monotématický – co předvede příště? Další písničku od Jacksona? Až se to bude jmenovat „Česko Slovenská má imitátora Jacksona“ tak třeba vyhraje

Trampolíny – nenadchli mě. Akrobacie sice úžasná, ale lístek bych si na to nikdy nekoupil.

Stýblová – sice zpívá pěkně, ale v ČSMT je pro mě až to čtvrté pěvecké číslo vzadu. Zázrivý, Hašková a sestry Winklerové mají něco víc…příběh, charisma, x-factor, Stýblová mi přišla moc tuctová

Morovič – OMLOUVÁM se Toráčovi, že jsem o něm řekl, že to bylo suverénně nejhorší vystoupení v semifinále. Tahle debilita a pokus o humor (kdy opakovali vtipy z divadla) byla stokrát horší. Podle toho, co říkala Bílá mi přišlo, že si je tam prosadil Kraus (a Toráče naopak Bílá)

Mighty Shake Zastávka – ač jsem na hromadné vrtění prdelí většinou alergický a umění, kde 10 lidí na pódiu dělá přesně stejné pohyby mi příjde tak nějak „spartakiádní“, tak tihle mě vážně bavili. Mělo to nápad, ty světelné efekty byly paráda – top vystoupení večera

Silvayovci – ten Robert Miles v divadle byl bohužel nepřekonatelný

Mattiová – tři zbytečné minuty, které by se daly vyplnit smysluplněji – třeba reklamou

Neopercusio – bavili mě, osobně mám rád formace jako třeba Safri Duo, když to má rytmus a grády, fajn…Pro mě TOP 2

Moderátoři – pět hvězdiček, bavili mě
Porota – Slávik – pět hvězdiček, co řekl silákovi, to sedlo, Kraus – tři hvězdičky, zas tak vtipný nebyl
Bílá – černá díra – nejvíc jsem alergický na její smích (obvykle v reakci na vlastní „vtip“)

Nalosování do semifinále – tragické, ale tady bych se Primy trochu zastal. Asi nikdo nemohl tušit, že Křečkovi muži a Long Vehicle Circus budou takový propadák, jakým byly. Jinak nejlepší semifinále. Kromě siláka a už jednou vyhozené zpěvačky by všichni v minulém kole na postup

Talentmánia
Na tu jsem neměl moc čas, takže jen pár postřehů
Patricie fakt výborná, ale u ní, Suleje a Zázrivého je jeden deficit, který třeba Dominika Hašková nemá – taky jsou monotématičtí, co zazpívá příště Zázrivý? Nessun Dorma z Turandota? Con te partiro? Líbilo by se mi, kdyby zahrál vabank a prásknul tam třeba Paparazzi od Lady Gaga. Jinak k té rozmanitosti – polovina finalistů Talentmánie zpívá operu, operní zpěvák je i Talentu – to je ten žánr tak oblíbený?

Magic Alex – nejlepší kouzelnické vystoupení napříč soutěžemi. Furt jsem si říkal: „jak to kurník dělá??“ Jeho nepostup kvůli dalším vrtičům zadkem ještě k tomu v krojích u mě sráží Talentmánii mnohem níž

9
Milena
Reagovat

Skvěle napsaná recenze!
U mne: ČSMT -Mighty shake zastávka
Neopercussio
ostatní mne nenadchli
moderátoři vtipní
porota se trošičku
zlepšila -i když Slavík opět perlil o taxikářích, Las Vegas a „nejste škaredá“
Talentmánia -Patricia Janečková
Magic Alex, Čarovné ostrohy….zasloužili by do finále všichni tři
porota hovoří k věci -zejména Palo a Adéla, Troška řekne, jak to on cítí
Mareš -věcný

Celkově můj názor: Talentmánia -výraznější talenty, fundovanější porota
ČSMT – lepší moderátoři

10
Honzad
Reagovat

Talentmanii úplně vynechávám, vadí mi estrádnost, Mareš a Troška s Haberou v porotě (mám už v hlavě prostě přehaberováno), nicméně jsem se mrknul na Magica Alexe na popud této diskuze a říkám si: SKVĚLÉ! To je něco, co mi bohužel v ČSMT chybí a co je ve verzích Got talentu úplně běžné. Na české poměry výborné triky, které mi hlava nebere. Samozřejmě, třeba ve srovnání s UK nebo USA je to pořád spíše průměrné, ale i tak… kdo viděl cokoliv Michaela Grassa z USA Got talentu, tak musel čumět stejně jako já :)

11
Kamča
Reagovat

2 – Já bych řekla, že si porota vybrala jako 1. náhradnici Pavlínu proto, že to nebylo avízováno dopředu a jestliže hlasování probíhá už od minulých kol, tak by logicky i horký favorit mohl být znevýhodněn menším počtem hlasů. Přece jen někteří favorité mají dopředu nashromážděno větší množství SMS. V dalším kole už je kvalitnější soutěžící, a tím pádem se nemusí bát, že by dostal méně hlasů, když by v neděli začínal s nulou. Pavlína by i tak nebyla adept na postup.

12
Kamča
Reagovat

2 – Já si myslím,že Pavlína byla dosazena jako 1. proto, že tato novinka nebyla avízována dopředu a jelikož Pavlína určitě nebyla horkým favoritem na postup, tak to vyšlo na ni.Při systému hlasování, který běží od předchozího kola, by horký kandidát na postup mohl být znevýhodněn tím, že by v neděli začínal s nulou na kontě. Teď je atraktivnější soutěžící a tomu už určitě SMS nabíhají.

13
Michal
Reagovat

Nevíte co se stalo s Richardem Nedvědem v ČSMT? Postoupil do semifinále nebo ne? Měl jsem dojem že jo, ale v seznamu jsem ho pak nenašel :-(

14
DJ Vlado
Reagovat

Michal: Richard Nedvěd bude zřejmě v posledním semifinále. Navím, jaký seznam jsi četl, ale třeba v tomto uveden je.

Přidat komentář