Panáček v reality show

Talentmania vs. ČS má talent, díl 12. (14.11.2010): Slepí bratři vs. Pišný princ

15. Listopad 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Na obou talentových show se ukazuje, jaké velké chyby má zastaralý britský systém semifinále. V ČSMT je to viditelnější, jelikož po minulé nadupané desítce jsme viděli opět jednu slabší, i když žádný velký karambol se tentokrát nekonal. V Talentmanii je sice díky systému duelů tato nespravedlnost menší, ovšem když už ve finálových kolech postupují do superfinále jen dva a favoriti na superfinále jsou tři, je ta nespravedlnost podobná. Bohužel je však modernější americký systém, známý z pozdějších řad SuperStar, v Talentu nepoužitelný, protože se z tolika růzorodých čísel nedá vybrat pouze dvacet semifinalistů jako v SuperStar, kde všichni soutěží v tomtéž.

Česko Slovensko má talent: Emoce opět zapracovaly, nevidomí rapeři jsou ve finále

Jak už jsem předeslal v úvodu, včerejší devítka semifinalistů nebyla oproti té předchozí příliš silná, na druhou stranu byla určitě lepší než osmička, která se nám představila před čtrnácti dny. V boji o postup do finále pak opět sehrál velkou roli efekt zlatého hřebu večera a v neposlední řadě i příběh soutěžících. O mediální rozruch se postarala zpěvačka a bývalá porotkyně Česko Slovenské SuperStar Marta Jandová, která včera vystoupila jako host se svou skupinou Die Happy. Při jejím skvělém vystoupení, v jehož rámci představila rockovou coververzi megahitu Survivor od Destiny´s Child, to rozjela natolik, že jí z blůzky vypadla bradavka, což moderátoři komentovali přirovnáním k Janet Jackson. A potom už se normálně začalo soutěžit.

Jarko Krigovský – I když Zdeněk Troška sedí v porotě v konkurenční Talentmanii, citát jeho čertíka z Princezny ze mlejna „malej, ale šikovnej“ seděl včera nejvíc na Jarka. Tento klučina je totiž nejen roztomilý, ale skutečně i výborný tanečník, i když občas působí jako tančící panáček na baterky. Jeho včerejší číslo, při němž jej doprovodila početná dětská company, bylo pojato jako show, při níž došlo i na parodii poroty. Jarkovo vypadnutí mě docela mrzí, ale vzhledem ke startovní pozici se to bohužel dalo čekat.

Dae Men – O výjimečných schopnostech této dvojice není pochyb už od castingu. Oni včera navíc dokázali to, o co se žánrově spřízněné Duo Ogor v Talentmanii ani nepokusilo. Své vystoupení pojali jako divadelní představení a předvedli hned několik velmi působivých variací pomalé akrobacie, přičemž zachovali gradaci svého vystoupení. Včera byli podle měv o třídu výš než ostatní, do finále však postoupili až jako druzí z rozhodnutí poroty.

Zdeněk Kožušník – Vystoupení nejstaršího účastníka ČSMT mi naopak připadalo z celého včerejšího večera nejslabší. Jeho kouzlo bylo zastaralé a nezajímavé a bonus s levitující tužkou už byl zbytečný úplně. Před panem Koužušníkem se sioce skláním, jakou má ve svém věku vitalitu, pravdou ale zůstává, že patří k těm účastníkům, kteří kdybi v semifinálé nebyli, nic by se nestalo.

Phantoms Crew – Svou druhou šanci tato taneční skupina totálně prokaučovala. Jejich vystoupení bylo naposto tuctové a zapomenutelné. A protože tanečních skupiny jsou už ve finále četně zastoupeny, tak nikoho jejich neúspěch nepřekvapil.

Kristýna Procházková – Nejměné medializovaná zpěvačka soutěže včera podala slušný výkon, při němž ukázala, že má velmi zajímavou barvu hlasu, v níž se zřejmě odráží její exotický původ. Její zpěv má však ještě rezervy a navíc výběr písně Alicie Keys nebyl ideální. V kombinaci s nulovou předchozí prezentací nebyl její nepostup žádným překvapením. Přesto si však myslím, že potenciál tahle holka má a až dozraje, tak o ní ještě uslyšíme. A nebo taky ne.

Sabrosa – Dívky z osady oholily své vousy, což je pro ně bezesporu plus, hned vypadají lépe. Navíc včera předvedly romský folklór v té nejčistší podobě a i když u mě nepřekonaly famózní Vanesu Kokyovou, tak jejich výkon byl výborný a do Top 3 se dostaly absolutně právem. Tak silnému kalibru, který zastupují Dae Men, už však nemohly konkurovat, proto z rozhodnutí poroty odešly jako poražené.

Queenie – Queen patří k mým vůbec nejoblíběnějším kapelám, takže jsem se neubránil srovnání, ze kterého vyšel tento revival jako hodně slabá kopie. Jejich zpěvák navíc pravému Freddiemu Mercurymu nesahá ani po kotníky. Svou práci sice pánové odvádějí solidně, ale na finále neměli ani stín reálné šance.

Vanesa Šanková a Marek Peťko – Je zajímavé, že některá čísla mají v obou show své protějkšky. Stejně jako Dae Men mají své novácké alter ego v Duu Ogor, tak Vaneska s Markem spadají do stejné kategorie jako nováčtí Lukáš a Noemi. Zatímco však Dae Men svůj protějšek výrazně převyšují, tak tito dva malí tanečnící za svými protějšky zaostávají. Jejich vystoupení bylo sice milé, ale zcela zapomenutelné. Rozhodně nemám žádný důvod proto, abych je chtěl vidět ve finále.

NH6 – Tady se rozejdu s hlasujícími diváky, mě vystoupení nevidomých bratrů příliš neoslovilo. Jejich text mi připadal dost primitivní a bezduchý a mezi skutečnými hiphopery by byli jen pro smích. Jejich postup přikládám především jejich životnímu příběhu a efektu zlatého hřebu večera. Sice mi ve finále až tak moc nevadí, ale Jarka nebo Sabrosu bych tam viděl radši.

Moje pořadí: 1.Dae Men, 2.Jarko Krigovský, 3.Sabrosa, odstup, 4.Kristýna Procházková, 5.NH6, 6.Queenie, 7.Vanesa Šaková a Marek Peťko, 8.Phantoms Crew, 9.Zdeněk Kožušník

Jak už jsem předeslal, vítězi večera se stali NH6 a o druhém postupujícím se rozhodovalo mezi Dae Men a Sabrosou, z čehož vítězně vyšli Dae Men. Podobný souboj nás nejspíš čeká za čtrnáct dní v Talentmanii, kde se o druhém finalistovi bude zřejmě rozhodovat mezi zmiňovanými protějšky těchto soutěžících, tedy Vanesou Kokyovou a Duem Ogor (přičemž Tonda a Petr Špatinovi budou zřejmě vítězi večera). A já doufám, že tam to dopadne obráceně a postoupí Vanesa, nejen proto, aby to bylo vyvážené a když na jedné straně je pomalá akrobacie, na druhé by měl být romský folklór, ale proto, že Vanesu považuji za jeden z největších talentů obou soutěží, který ve finále nesmí chybět.

Porota byla tentokrát standardní, žádného výrazného faux pas se nedopustila, ale také nijak výrazně nezazářila. Moderátoři se naopak čím dál více rozjíždějí, až to Pyca málem stálo zlomemou ruku.

Příští týden nás čeká poslední semifinálová devítka, z níž bych postup nejvíce přál malému velkému saxofonistovi Patriku Žigovi. Dále s největší praveděpodobností postoupí Fanda Šimčík, kolem kterého se rozpoutal opravdový humbuk, i když já již vyřazené malé tanečníky Jakuba a Jarka považuji za lepší. Jen doufám, že nepostoupí Tereza Anna Mašková, která je mi sice sympatická, ale její zpěv mi přijde nevýrazný a nevidím na ní nic zajímavého kromě toho, že jí umřel tatínek. Navíc zpěvu už je ve finále opravdu až až. Kdo se opravdu stane posledními dvěma finalisty, to se dozvíme až v neděli.

Talentmania: Další triumf Matúše Pišného a nezáviděníhodné dilema Zdeňka Trošky

Včerejší třetí semifinále Talentmanie dopadlo přesně podle očekávání. Absolutním vítězem večera se stal fenomenální tanečník electric boogie Matúš Pišný, který je společně s Patrícií Janečkovou největším favoritem soutěže, a druhém finalistovi se rozhodovalo mezi mladou a talentovanou zpěvačkou Dominikou Puterovou a originálními Two Voices, což jsem porotě opravdu nezáviděl, protože obě dvě tato čísla jsem si původně dokázal představit v superfinále. Zdeněk Troška dokonce musel svoje dilema řešit losem. Ale nepředbíhejme a pojďme se podívat, jak včerejší duely probíhaly.

1. duel: Martin Hauk vs. Matúš Pišný

Martinu Haukovi jsem upřímně nevěřil, že své číslo s letadýlkem dokáže ještě posunout dát. A ono se mu to překvapivě povedlo. Nejdřív nechal vzlétnout nový model kamionů a potom vytáhl letadlo, které couvá. Jenže co mu to bylo platné, když proti němu stál opravdu těžký kalibr v podobě Matúše Pišného, který tentokrát předvedl ještě lepší číslo než v semifinále, ve kterém se divákům představil jako Pan Tau a ukázal spoustu nových prvků svého neuvěřitelného umění. O vítězi tohoto duelu (jakož i celého večera) nemohlo být sebemenších pochyb a nemohl se jím stát nikdo jiný než právě Matúš Pišný.

 2. duel: Dominika Puterová vs. Iveta Hejduková

Druhý duel byl pěvecký a utkaly se v něm dvě zpěvačky různého věku i žánru. Dominika Puterová v semifinále nečekaně zazářila a stala se vítězkou sedmého semifinálového kola. Očekávání byla proto veliká. Včerejší Dominičin výkon nebyl sice úplně dokonalý jako ten předchozí, těch pár chyb bych však podobně jako Paľo Habera připsal na vrub té pódiové prezentaci, do které se tvůrci show snažili Dominiku namočit. Přesto však opět dokázala, že zpívat umí opravdu výborně a má krásný hlas, i když do superfinále bych doporučil jinou píseň (třeba nějaké ty The Corrs, ti by jí seděli jako ona pověstná na hrnec). Iveta Hejduková rovněž podala velmi slušný výkon a dokonce se mi líbila trochu víc než v semifinále, jenže opra už má v superfinále dva silné zástupce, takže by tam Iveta byla už poněkud přebytečná. Do finálového rozhodnutí tak postoupila Dominika Puterová, která se díky rozhodnutí poroty stala i druhou (a celkově šestou) finaiostkou.

3. duel: Dance 2 XS vs. Viktor Savenko a Eliška Součková

Tento duel byl zcela zbytečný a od začátku bylo jasné, že jeho vítěz získá ze všech čtyř vítězů nejméně hlasů a soutěž opustí. Dance 2 XS sice tancovali trochu více než minule, kdy se snažili spíše o show, ale jinak bylo jejich číslo zcela nevýrazné a zapomenutelné. Číslo Viktora Savenka a jeho gumové vnučky Elišky bylo tentokrát naopak výrazné až moc. Naprosto souhlasím s porotou, že toto bylo už daleko za hranicí únosností a takto hazardovat se zdravím dítěte by mělo být trestné. V tomto duelu rozhodovala výraznost vystopupení, která byla pochopitelně víc na straně pana Savenka a Elišky, ale v závěrečném rozhodnutí to už nebylo nic platné.

4. duel: Two Voices vs. Peter Ondria

Výsledek tohoto duelu byl dopředu jasný, protože se jednalo o souboj originality a kopírování. Two Voices se tentokrát rozhodly překvapit a místo další vtipně přetextované klasické melodie nám ukázaly svou vážnější tvář a předvedly osobitou cover-verzi hitu Frozen od Madonny. Přiznám se, že jejich humorné „prznění“ klasiků je mi bližší, nicméně včera dámy opět předvedly výborné vystoupení. Jejich soupeř Peter Ondria naopak ničím výrazně nepřekvapil a předvedl solidní kopii Louise Armstronga v jeo evergreenu What A Wonderful World. Peter je sice v imitování vyšší liga než zpěvák z Queenie (ono taky imitovat Armstronga není až tak tak těžké jako imitovat Mercuryho), ale proti originalitě se svou kopií uspět nemohl, proto do finálního rozhodnutí postoupily Two Voices.

Moje pořadí: 1.Matúš Pišný, 2.Two Voices, 3.Dominika Puterová, 4.Iveta Hejduková, 5.Peter Ondria, 6.Martin Hauk, 7.Dance 2 XS, 8.Viktor Savenko a Eliška Součková

Jak už jsem předeslal, o vítězství Matúše Pišného nemohlo být sebemenších pochyb. O druhém finalistovi se pak rozhodovalo mezi Dominikou Puterovou a Two Voices. A toto rozhodnutí jsem porotě nezáviděl. Na jedné straně mladá, krásná a výborně zpívající holka, a na druhé straně dvě dámy, které vytváří zcela nový styl. Já sám bych nevěděl jak rozhodnout (asi bych to řešil jako Zdeněk Troška). Porota nakonec preferovala Dominiku, a i když toto rozhodnutí vyvolalo u některých diváků bouři nevole, já jejich rozhodnutí chápu, protože Two Voices už jsou profesionálky, které vystupují v Semaforu a mají už vlastní CD, proto účast v superfinále až tak moc nepotřebují. Dominika je oproti tomu mladá a nadějná zpěvačka a já jsem toho názoru, že mladým talentům se má pomáhat.

A protože příští týden vystoupí ve čtvrtém semifinále jen jeden ze mnou tipovaných soutěžících do superfinále, konkrétně Alena Smolíková a Keysi, ruším svůj tip z minulého týdne na postup Dua Ogor a místo nich tipuji, že o druhém postupujícím se bude rozhodovat mezi Jiřím Berouskem a vítězem duelu Gitanas vs. Free Voices. Já za sebe bych preferoval jednu ze dvou zmíněných formací, protože žonglování je pro mě osobně nudná disciplína. Jak to doopravdy dopadne, to uvidíme v něděli. 

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 35
1
Motýlek
Reagovat

Pěkný rekap… :-))
To, že budou ti hoši první, mě nenapadlo ani ve snu… Ani nevím, že by ten rap byl pořád tak populární, já jsem si myslela, že to skončilo příchodem Mareše… Já jsem ty slepé chlapce brala jako povinnou výbavu, ale že postoupí….
Přála jsem to té kapele.. /Mercury/

2
pimpa
Reagovat

No já jsem hlavně ráda, že postoupili krasavci siláci, ne jen, že je na co koukat, ale hlavně jsou prostě výborní a originální! Škoda, že půlka jejich vystoupení byla skrytá v mlze! Rapeři mě nezaujali a navíc jsem alergická na „srdiečka“, „slniečka“ atp., a toho tam bylo na můj vkus až moc.
A romské trio mě ani nedonutilo zvednout zrak, pro mě prostě nuda.

3
Motýlek
Reagovat

Romky jsem neviděla…, a ti artisti jsou opravdu výborní, o tom žádná… I malý Jarda byl daleko lepší jako ti rapeři, to jsem ani moc neposlouchala – já jsem těm recitacím nikdy nepřišla na chuť….

4
Ivan
Reagovat

Uz jsem se bal, ze jsem jedinny, komu NH6 nic moc nerikaji.
Budu se opakovat, ale proc v talentove soutezi tak moc hybe poradim pribeh soutezivcu? Aha, volitele…
Pro me vyhrali Dae Men, 2.Sabrosa.
Jeste k promene „holek“. Je zajimave, ze ta puvodne „nejhezci“ z tria po okrase skoncila naopak posledni.
Ale tady mela kosmeticka hafo prace s pinzetou, celkem se ji podarila kultivace. Jen jim preju, aby se dokazaly vymanit z vlivu osady.

5
Maxx
Reagovat

Já jsem konečně po dvou týdnech spokojen s postupujícími semifinalisty. Konečně dál nešla ani taneční skupina, ani zpěvačka. Doufám navíc, že nikdo z této kategorie nepostoupí příště, kdy bude poslední semi. Tam bych to přál nejvíce Šimčíkovi a Žigovi, protože talentované děti do finále patří. Bohužel Fanda Šimčík je jasným důkazem silné mediální masáže, která ho posune do finále bez menších problémů, zatímco mnohem talentovanější a šikovnější Jakub Ressler dál neprošel. Uvidíme, každopádně je velká škoda, že už jen dva večery a bude ČSMT konec. Když si vzpomenu, jak jsme tu od dubna vyšilovali a najednou je to za námi… :( Btw: Z Telemánie jsem včera o reklamě viděl toho dědu s vnučkou jak si ji tam házel na nohách a byl jsem tak zhnusenej, že jsem okamžitě přepnul a plácal se vítězně po ramenou, že mám vkus na to, abych tuhle dementní estrádu nikdy nezačal sledovat! Možná tu se mnou nebudou všichni souhlasit, protože po návštěvě Scalexe se tu začala Telemánie najednou děsně obhajovat, ale podle mě je to pořád laciná sra*ka, která nemá na obrazovce a navíc v konkurenci originálního projektu co dělat.

6
DrPumpit
Reagovat

to5 A jak jsi na to přišel, že už je dva večery a bude konec? Tohle je zatím snad jen semifinále, pak bude ještě finále ne??

7
DJ Vlado
Reagovat

Maxx: Návštěva Scalexe s tím nemá nic společného. Až do Velkého třesku se ve všech diskusích všichni víceméně shodovali, že ČSMT je o několik tříd lepší než TM. Ovšem ten nešťastný Velký třesk, ve kterém vypadlo hodně nadějných soutěžících a na jejich úkor postoupili všichni ti Sekáčové, Toráčové, ChiChi Tornáda a další zacláněči, hodně lidí otrávil. V semifinále pak už tomu Prima jen nasadila korunu tím manipulováním s výsledky, tím koho nasadí jako zlatý hřeb večera, a také porotou, která ve stoje aplaudovala falešnému zpěvu, celotýdenním systémem hlasování atd. Oproti tomu TM se v semifinále zlepšila a i když se tam taky dostalo hodně zacláněčů, tak v tom osmdesátičlenném semifinále to tolik nevadí, protože tam imho nevypadl nikdo, u koho by to byl do nebe volající křivda (což třeba konkrétně u Nikol byla). Potom taky ten systém duelů má něco do sebe, mnohem lépe se tím oddělí zrno od plev. Faktem je, že TM má v tuto chvíli dvě nejlepší zpěvačky Patrícii Janečkovou a Vanesu Kokyovou, které nejenže výborně zpívají, ale mají i faktor X, prostě něco navíc, co je odliší od mnoha dalších zpěvaček (což zpěvačkám z ČSMT vesměs chybí) a jsou to typy, jaké jsme v SuperStar vidět nemohli, a také nejlepšího sólového tanečníka Matúše Pišného (na toho imho nemá ani ten Jakub), nejlepšího mužského zpěváka Milana Suleje (i když mě nebere, tak je minimálně o třídu lepší než Zázrivý) a nejoriginálnější hudební nástroj – skleněnou harfu Petra Špatiny. Na druhou stranu má ČSMT zase nejlepší dvě taneční skupiny (The Pastels a Mighty Shake), nejlepší hudební skupinu (Mako!Mako) a nejlepší akrobatická čísla (Chebejet a Dae Men). Takže co se týče soutěžících je to vyrovnané – ti špičkoví i zacláněči, jen v ČSMT bylo těch zacláněčů víc (nebo spíš tam byli na úkor těch dobrých). Sice je pravda, že ČSMT má pořád kouzlo originálu, zatímco TM je spíš estráda, ale když se od toho odhlédne a hodnotí se pouze soutěžící jejich výkony, případně ještě vývoj hry (spravedlnost postupů a nepostupů a faktory, které to ovlivňují), tak bych řekl, že TM je na tom v tuto chvíli o chlup líp. Já jsem nakonec rád, že se misky vah srovnaly, protože jako rekapista bych měl být nestranný, tzn. a priori nefandit jednomu nebo druhému pořadu, ale vyzdvihovat pozitiva a negativa na obou stranách. A kdyby byla na jedné straně jen poziotiva a druhé jen nmegativa, neměl bych o čem psát a moje články by se daly brát přes kopírák.

8
Kovy
Reagovat

Já jsem to přál klukum Dae Men byli úžasnýý,originální prostě nebyla to nuda ,alespoň pro mě. Dále jsem přál postup Sabrosse já nikdy nemusel tu romskou hudbu temperament jenže oni se mi líbili už na castingu a jak už tady zaznělo přál bych jim ,aby se vymanili z té osady. Třetí místo jednoznačně Jarko..je úžasnej nejen roztomilej ale jeho show se mi prostě líbila. NH6 mě po výkonu v divadle zklamaly a navíc mi přišlo ,že to maj nějak blbě ozvučené nebo jenom mě šel blbě zvuk u televize?..:-)

9
Gusta
Reagovat

Moje dojmy z ČSMT:

Jarko Krigovský – výborný sólový tanečník, jen z něj sršela energie, roztomilý diblík.

Dae Men – skvělé gymnastické vystoupení, špičková úroveň, dokonalá souhra.

Zdeněk Kožušník – v podstatě je tam jen proto, aby se ukázalo, že i senioři dostali šanci, jinak nepředvedl nic mimořádného, podobná kouzla jsou k vidění na kdejaké venkovské pouti.

Phantoms Crew – taneční skupina, jakých jsou tu spousty, nepříliš výrazné vystoupení.

Kristýna Procházková – skvěle zpívající holka s nádhernou barvou hlasu, exotickým zjevem a zvláštním osobním kouzlem. Určité technické nedostatky tam ještě byly, ale zároveň ta holka má obrovský potenciál růstu.

Sabrosa – nádherné, božské.

Queenie – slušný revival band, ovšem na superfinále talentové show je to málo.

Vaneska a Marek – roztomilé děti, ale to je všechno, to vystoupení mi přišlo takové nevkusné a že by to byly nějaké závratné talenty, se říci nedá.

NH6 – spíše než o výkon, šlo tady o snahu a životní příběh. Kdyby něco srovnatelného předvedli nehandicapovaní soutěžící, bylo by to zřejmě nevýrazné a nezapamatovatelné vystoupení.

Moje pořadí :

1. Sabrosa
2. Kristýna Procházková
3. Jarko Krigovský
4. Dae Men
5. Queenie
6. NH6
7. Phantoms Crew
8. Zdeněk Kožušník
9. Vaneska a Marek

Moje dojmy z TM:

1. duel: Martin Hauk vs. Matúš Pišný

Martin předvedl nové a velmi originální prvky, létající kamion, couvající letadýlko, v této disciplíně by se toho dalo dokázat ještě hodně. Bylo ovšem od počátku jasné, že proti, soupeři takového formátu, mistrovi electric boogie Matúšovi, nebude mít žádnou šanci.

2. duel: Dominika Puterová vs. Iveta Hejduková

Dominika zpívala skvěle, sice její výkon trochu poznamenala tréma, ale postup si jednoznačně zasloužila. Vystoupení Ivety bylo velmi dobré, zajímavější než v semifinále, ale úrovně již postoupivších soutěžících v disciplíně operního zpěvu to bohužel nedosahovalo.

3. duel: Dance 2XS vs. Viktor Savenko a Eliška Součková

Dance 2XS předvedli profesionální, ale bohužel nepříliš výrazné vystoupení, pan Savenko naopak vystoupení natolik překombinované a nebezpečné, že může být rád, že to vnučka bez újmy přežila. Kdyby totéž prováděl s opicí, tak ani ochránci zvířat by nezůstali zticha. Vítězství si nezasloužil ani jeden z duelantů, nakonec to dopadlo spravedlivě, že pan Savenko si ani těsným vítězstvím v duelu příliš nepomohl.

4. duel: Two Voices vs. Peter Ondria

Two Voices ukázaly, že umí zazpívat po svém i jiný repertoár než vtipné předělávky klasiků, naopak Peter nepřišel s ničím novým, takže tento duel byl zcela jasný.

Moje pořadí:
1. Dominika Puterová
2. Matúš Pišný
3. Two Voices
4. Martin Hauk
5. Iveta Hejduková
6. Peter Ondria
7. Dance 2XS
8. Viktor Savenko a Eliška Součková

10
Lenka
Reagovat

Vcera mne naprosto dostali Dae Man, jejich vystoupeni bylo famozni se skvelou choreografii, obrovskym napetim a neskutecnymi dech beroucimi vykony. Pro mne to zatim bylo nejen nejlepsi vystoupeni vcerejsiho vecera, ale nejlepsi vystoupeni v CSMT vubec a zatim nejzhavejsi kandidati na vitezstvi. Jediny minus by dostala Prima, ze jim tam poustela tu hnusnou mlhu pres kterou nebylo dobre videt. Hodne se diskutuje o Sabrose, ano byly dobre navodily skvelou atmosferu. Na druhou stranu se ukazalo jak cesky narod nezna romskou hudbu. Kolik z vas ma CD nejake romske kapely? Kolik znate romskych pisnicek? Kolik kapel? Byly jste nekdy na romskem festivalu. Urcite ne, jinak byste tak nadseni nebyly. Romove obecne umi velmi dobre zpivat maji to v krvi a takovych seskupenich je hodne, jednou jsem byla na romskem festifalu a takovych kapel jako Sabrosa je hodne tedy mi ve finale ani nechybi. Ja osobne se tesim na Frantu pristi tyden ne proto ze je z decaku, ale podle mne je opravdu vyborny a lepsi nez jakub ktery jen parodoval Jacksona a po pravu nepostoupil

11
Lenka
Reagovat

Stejne jako na Prime mne velmi zaujal Matus Pisny na Nove. Jeho choreografie bylo velmi napadita mnohem lepsi nez minule, ukazal jak skvele mu to jde s nohama i rukama zaroven, jak to ma vychytany do sebemensich detailu a pro mne to opet bylo nejen nejlepsi cislo vecera, ale dokonce nejlepsi cislo v teto show vubec. Priznam se, ze bych vitezstvi prala prave jemu a urcite mu poslu hlasy, prestoze vim, ze Patricie nema konkurenci (ta uz Matuse jednou porazila tak pro ni neni zadnou konkurenci). Obecne tanecnici, akrobati to maji mnohem tezsi nez zpevaci. Ti si proste do dalsiho kola vyberou jinou pisen, ale tanecnik musi vymyslet choreografii, nove kroky atd. To se ukazalo na Prime. Pavlina nemela vubec zadny problem behem tak kratke doby se pripravit na semifinale, zatim co u phantom crew ten nedostatek casu byl znat, chybela choreografie, synchronost..

12
Lenka
Reagovat

Par slov k Dominice. Nevim jestli jsem zkazena vsemi peveckymi soutezemi, ale mne prijde jako prumerna zpevacka, kterych bylo v superstar celkem dost. Mozna tim, ze se tu stretavaji ruzne umelecke smery a nejde porovnavat pevecke vykony jako takove tak ji to prinasi ovace, ale v superstar by zapadla do prumeru, koneckoncu ona uz tam byla a nevyslo to, nedivim se. Ani minule ani vcera mne neposadila na zadek. Ma obycejny nezajimavy hlas casto upiskany, nevim no neni to muj salek caje a myslim, ze bude patrit ke slabsim cislum v superfinale.

13
Jana
Reagovat

Pro DJ Vlado: Tva odpoved Maxxovi je do puntiku pravdiva a naprosto trefna. Ja jsem toho prikladem. Od zacatku jsem obdivovala CSMT a talentmanie mi prisla o 5 trid horsi, ale to co provedli porotci ve velkem tresku za to by jim meli vzit mesicni plat. Spoustu cisel nechali za dvermi vcetne uz tolikrat zminovane Nikol, ktera byla proste uzasna, ale i jina velmi dobra cisla za ktere by Nova dala nevim co kdyby je tam mela. naopak do semifinale proslo spousta exotu a zaclanecu, kteri nebyli dobry ani na castinzich a nad jejichz postupem jsem nevericne kroutila hlavou. To nesmysle tydenni hlasovani pro neco co jsem jeste nevidela a jen na zaklade nejakych ustrisku z divadla mam hlasovat jen aby si prima namastila kapsu. To dle meho nazoru melo za efekt postup kreckovych muzu, kteri si nahrabali hlasy behem tydne a prestoze v semifinale vyhoreli tak jim to stacilo do top 3 nebot meloinahromadeno behem tydne. Podobne zlate hreby vecera jdou na konec maji aplaus automaticky postupuji nevim ci to byl napad, ale efekt porota byla za tupce kdyz vstala pri falesnem zpevu Dominiky

14
Jana
Reagovat

Muj tip na priste. Z prvniho mista postoupi Alena s Keysi a porota bude rozhodovat mezi Berouskem a Gitanas. Nakaonec rozhodne pro postup Gitanas vzhledem k tomu, ze Berousek je profesional.

15
Jana
Reagovat

Postup Free Voices by pro mne byl obrovskum prekvapenim nebot je povazuji za outsidery a proti Gitanas nemaji vubec sanci postoupit. Lidi maji radi komercni veci a to co predstavuji free Voices pro vetsinu je nuda ceka nakonec vcetne mne.

16
Monika
Reagovat

Naprosto nesouhlasim s autorem clanku, ze Jakub je lepsi nez Frantisek. Ja nejsem zadny privrzenec smutnych pribehu, vlastne mne dost stve kolik lidi se tam dostalo na zaklade dojemneho pribehu, ale Franta pro mne je vyjimka. Jsem naprosto presvedcena, ze on talent ma bez ohledu na to zda je z decaku ci ne. Na castingu ukazal, ze umi Jacksona, ukazal i jine tanecni kreace a akrobaticke. U Jakuba mi ta pestrost chybela. Bohuzel nic jineho nez Jacksona neukazal a v semifinale jen zkopiroval videoklip pisne black or white. Ano, bylo to hezke na prvni pohled, ale na druhy pohled tomu chybela originalita a osobitost. Nechapu z ceho usuzujete, ze je tak vyjimecny. A tvrdit, ze to je talent x Frantovi je mimo misu. Vsadim se s vami, ze Jakub stojku na jedne ruce neudela. franta je vsestranejsi a ja doufam, ze v nedeli nepredvede jen Jacksona jinak bych ho kritizovala stejne jako Jakuba. Kopei do teto show nepatri. Franta nemuze za to jak ho prezentuje Prima, paradoxne mu to vice skodi nez pomaha.

17
XLord
Reagovat

To 7 & 13: Souhlas a pro Talentmanii „palec nahoru“ :)

18
Ivana
Reagovat

nemohu si pomoci, jakkoliv jsem se na ČSMT těšila, v mnohém mne zklamala -už jenom to zoufalství s opětným zařazováním vyřazených, týdenním posíláním hlasů tomu, koho jsme ještě v semifinále neviděli, do finále se často dostanou průměrní ( za neuvěřitelných ovací neupřímné poroty), výborní vypadnou např.Daniel Borak,romští tanečníci, Sabrosa…, Pyco -jindy tak skvělý moderátor je nějaký křečovitý…
a fakt mne zatím žádný výkon v ČSMT neohromil natolik, že bych z toho byla vedle.

19
Maxx
Reagovat

Monika: Problém je ten, že stojku na ruce nebo salto ti udělá hodně 11letých kluků, na tom není zas až tak nic neuvěřitelného. Fanda umí tančit víc věcí, ale nijak zázračně. Jakub sice dělá jen Jacksona, ale dělá ho 100% perfektně a to je to, čím je lepší a kvůli čemu postoupil do semifinále on. Ona ta salta u Fandy jsou efektní, ale celkově nepředvádí nadprůměrný tanec, jako Jakub. Škoda, že to vidí tak málo lidí.

DJ Vlado a další: Já s tím vesměs i souhlasím, navíc jsem několik sobotních Mánií viděl a zároveň nepopírám, že Talent šel od Třesku dolů. Bohužel ale nemám čas sledovat oba pořady a v neděli jednoznačně dávám přednost pouze ČSMT. Telemánie bohužel pro mě nemá ten lesk velké show, je to taková rodinná zábava. Mareš si tam blekotá ty svoje nesmysly, Mr. GS jsou úplně mimo a soutěžící je nezajímají a nebo naopak vtrhnou na pódium a zapojí se do vystoupení, během kterého ale strhávají pozornost jen na sebe a soutěžícího tak znemožní (tohle je podle vás úroveň talentové show?, chudáci lidi, kteří týdny trénují a pak Suchánek jejich číslo totálně shodí, tohle by se v Talentu nestalo), pak přijde lachtan Meloun a je konec. Určitě tam mají dost talentů, nikdo netvrdí že ne, ale celkově je dramaturgie celé show slabá a popravdě je docela utrpení sledovat tehle pořad 3 hodiny, to u toho Talentu to přece uteče jen trochu líp už jen proto, že ho lidi berou vážněji. Nevím no, celkově tu měl být jenom CS Got Talent, kde by byli všichni talenti a nějaká napodobenina neměla vzniknout. Brutální rozdíl v procentech na CSFD (50%) navíc nadále zůstává, nevím. Mánie se sice zlepšila a Talent zhoršil, ale pořád má podle mě ČSMT velmi výrazně navrch.

20
Maxx
Reagovat

Tady když tak rozhovor s bývalým šéfem zábavy na Nově Rösslerem, který je také jednoznačně na straně ČSMT. Mě tu vždycky nalomíte tou Mánií a pak jsem skoro umlácenej, jakmile tu show před známými obhajuju. Ne, už na vás nedám :D

http://www.digizone.cz/clanky/opomijet-starsi-divaky-je-chyba-rika-ivan-rossler/

21
Monika
Reagovat

To Maxx: Samozdrejme, ze talentmanie je estradni show, taky mi vadi Mares jeho vykony v Talentmanii daleko zaostavaji za vykony v superstar. Suchanek s Genzerem jsou neuveritelne trapny, vubec nechapu ze tam s temi nesmyslnymy a zdlouhavymi keci lezou. Stejne nikoho jejich nazory nezajimaji a jen zdrzuji prenos. Meloun no to je saskarna cislo 1. Na druhou stranu uroven soutezicich mi prijde dost vyrovnana prave diky tomu, ze Nova z minima vytezila maximum a Prima vyhodila spoustu talentu a nahradila je obrovskum mnozstvim zpevaku a tanecnich skupin. Pokud jde o Jakuba tak Jacksona urcite nedela na 100 % perfektne, ale je jen prumerny. Jacksona imituji a maji ho za vzor deti na celem svete, poradaji se i svetove souteze a mnoho z nich je lepsich nez Jakub. Neveris li koukni na you tube. Tvrdit, ze tohle je dokonaly Jackson tak si toho moc nevidel. Mne je Jakuba docela lito protoze si myslim, ze mozna tancit umi, ale vubec to nedokazal prodat. Mel poslechnout porotu, ktera mu radila at uz Jacksona nedela a mohl byt ve finale. V semifinale hral na efekt a ten jeho tanec se v tom mnozstvi dalsich lidi na place uplne ztracel. Frantu nebudu hodnotit nebot jsem ho jeste nevidela. Mozna po nedeli reknu ano jakub je lepsi. V tuto chvili si to ale rozhodne nemyslim.

22
°_m-M-m_°
Reagovat

19: Problém není to, že Jakub nedělá nic jiného než Jacksona, problém je v tom, že v ČSMT nepředvedl nic jiného. To je ale jen dramaturgická chyba, jinak je to všestranný, velmi schopný tanečník, už proto, že je školený, ta „profesionální“ průprava je vidět z každého jeho pohybu (na rozdíl od Fandy). Jak bylo i v těch záběrech z taneční školy, do které chodí, vidět, jistě by mu nedělalo problém vystřihnout třeba i balet. Jako tanečník je o hodně lepší než Fanda.

Nemůžu ani souhlasit s dáváním zasahování G+S do vystoupní do kontrastu s ČSMT. Tam se totiž děje úplně to samé, jenom „kulišáčtěji“, aby si toho lidé při povrchnějším vnímání nevšimli. Jsou tam vystoupení, která za soutěžícího vyloženě „udělá“ křoví, výprava a světla. Když prostě produkce ví, že tam má někoho, kdo by mohl diváka znudit nebo otrávit (viz třeba Chi Chi Tornádo), tak mu prostě vypomůže zábavným křovím z doprovodných tanečníků, které od něj odvede pozornost, a výsledný divácký dojem je veskrze pozitivní. Je to v principu totéž, jako když k soutěžícímu přijde na pódium Suchánek s těmi svými opičkami. Zabavení diváka, odvedení pozornosti od jinak ne moc záživného čísla.

23
°_m-M-m_°
Reagovat

A ještě co se týká toho rychlejšího utíkání času u Talentu – no tak to je pro mě už naprostý nesmysl. Kdybych měl jmenovat jednu věc, která mi na ČSMT vadí nejvíc, je to jednoznačně to šílené natahování, extrémně dlouhé plochy věnované prázdné vatě, opakování toho, co bylo minule, kouskování už tak strašně natahovaného rozhodování reklamami a neustálými rekapitulacemi, atd.

Prosté porovnání: 6. semifinále ČSMT mělo 166 minut čistého času (bez reklam). 6. semifinále Talentmanie mělo 136 minut čistého času.

Navíc vzhledem k výše zmíněnému záměrnému zdržování vatou v ČSMT (kvůli nutnosti uměle natáhnout show tím zoufalým bojem o počty diváků) Talentmania i kdyby měla tolik minut jako ČSMT, tak i s Melounem a oběma sázkaři uteče dvakrát rychleji. Pro mě má tedy výrazně svižnější tempo a nemám problém se na nějaký díl podívat třeba znovu, kdežto dívat se znovu na jakékoli semifinále ČSMT je vyloženě za trest, to je jako kdyby mě mučili, jak se to šíleně vleče.

24
°_m-M-m_°
Reagovat

A ještě do třetice, k tomu rozhovoru s Rösslerem: ten pán sám přiznává, že to moc nesleduje a neorientuje se v tom, tak jenom celou dobu říká nějaké obecné věci. Ke kvalitě těch show, tak jak (aktuálně) probíhají, neřekl vůbec nic. Když mu třeba připomněli, že Talentmania začala definitivně porážet ČSMT až v semifinále (což byl právě ten moment, kdy se kvalita obou pořadů drasticky převrátila vzhůru nohama), tak na to nebyl schopen říct nic jiného než zopakovat řeči o setrvačnosti a Nova efektu.

Jeho postřehy jsou sice zajímavé těmi historickými zákulisními informacemi, odhalením věcí z minulosti, ale co se týče aktuální kvality těch dvou talentovýcnh show, tak k tomu nemá vůbec co říct.

25
Jackolo
Reagovat

Tak tohle se zase nepozdává mně. Talentmánia že uteče rychleji? Že je v semifinále mnohem lepší než Talent? Pravda, Talent je v semifinále o něco horší a to hlavně kvůli kvalitě zvuku a kamer, ale jinak je pořád tou nejlepší talentovou soutěží u nás.
Nemluvím teď o soutěžících, protože tam posuzovat nemohu. V Talentmánii bylo těch talentovaných tak málo, že logicky mají nabité semifinále, ale až na pár vystoupení to zase taková pecka není. Mnohem horší je kvalita zpracování. Nemyslím tím technickou stránku, ale obsahovou.
Porota je vyčpělá. Habera se narve všude a už vůbec není tak dobrý jako byl ve slovenských superstar. Banášová není žádná porotkyně, ve slovenském talentu to fungovalo jen proto, že tam vedle ní seděl sarkastický Kraus. A pana Trošku komentovat radši ani nebudu. Mr GS je čiré zlo. Vtipní nejsou ani za mák(a to jsem měl Tele Tele) rád. Polévat Genzera vodou skoro v každém živáku není zábavné a působí to lacině.
Leoš utrpěl tím, že pořád všechno dělá sám a když už mu dají Banášovou, tak se ukazuje, kdo je lepší moderátor a kdo na to nestačí. Meloun a sázkaři jsou už jen očivdná snaha o odlišení od Talentu, ale působí to tak nějak divně. Na co mi jsou názory nějakých sázkařů? Tipnout si, kdo postoupí, umí každý.
Talent taky není žádná sláva, ale pořád se drží nahoře. Po technické stránce jsou horší. Soutěžící byli namixovaní kvůli pestrosti, ale spíše na to Talent dojíždí. Porota není okoukaná a občas jedná nelogicky, ale tahle show je braná vážně a ne jako parodine na soutěže na Nově.
Porotci tam nejsou od toho, aby bavili diváky, ale aby vyjádřili svůj názor. V tomhle směru je nejlepší Jan Kraus, který ale umí i dobře pobavit a neodbýhá od tématu. Za ním je Jaro Slávik, který také občas pobaví a zároveň tam působí jako ten hlavní odborník. To srovnávání s Amerikou na místě je, protože vítěz bude vystupovat právě v Americe. Bílá je prostě Bílá, s tím už nic nenaděláme. Pokud by byla další řada, raději bych viděl jinou zpěvačku(třeba takovou Lucku Vondráčkovou).
Moderátoři si nejsou tak jistí jako na castinzích, ale s každým týdnem se rapidně zlepšují. Pyco s Jakubem umí tu show udělat zábavnou ve chvíli, kdy zábavná není a tak se poznají kvalitní moderátoři. V talentu se to nemá točit kolem nich, takže na tom malém prostoru, který mají to dělají velice dobře a po Antovi a Decovi jsou mou druhou nejoblíbenější dvojicí. A to znám i moderátory z Ameriky, Německa a Austrálie, ale ti takhle vtipní nejsou.

26
Maxx
Reagovat

Dobře mMmMm, já to pochopil, že si z nás děláš pr*el. Ale málem jsem ti to už sežral :D

Jinak pro Jackolo: Souhlas, jen bych Lucii Bílou rozhodně nevyměňoval a rozhodně ne za Lucii Vondráčkovou. To je jako nahradit Jágra Gřegořkem. Lucie Bílá je nejlepší zpěvačka v ČR, je neuvěřitelně spontánní a emotivní, což na obrazovce skvěle vypadá. Ano, je tam za tu hodnou a ta role jí jde, jelikož je i v reálném životě hodná, takže tam nevidím žádné pochybení, protože to tak chtěla i dramaturgie a není to u ní nucené, ale naopak přirozené. Naopak mě spíš překvapilo, kolikrát už byla kritická. Ona tu porotu oživuje, je její nedílnou součástí, je navíc i vtipná, dokáže reagovat na Krause, Slávika, hodně mě překvapila a to maximálně pozitivně. Já abych se přiznal, tak jsem si ji neskutečně oblíbil až při ČSMT a doufám že při druhé řadě Talentu usedne do poroty zas. Bez ní by to nebylo ono a Vondráčková??? No comment. To, že dvakrát v rozstřelu potopila moje favority a dala hlas podle mě horším, je už její věc a není mi 15, abych nadával na rozhodnutí poroty. Od toho tam jsou a nikdy nikdo s nima nebude ve všem souhlasit.

27
Maxx
Reagovat

Jo jinak jsem se podíval na video toho tolik vychvalovaného Matěje Pyšného, který je podle toho co tu někdo psal, jedním z nejlepších tanečníků, který se kdy v nějaké talentové show objevil. Nebylo to špatné, má dobré pohyby a prvky, ale na zadek jsem si z toho nesed. Nenechtejte se zas tou Genzerovinou na Nově tolik unášet, přijde mi, že první polovinu podzimu bylo in hájit Primu a teď zas Novu. To už mi spíš vadí že vypadly Two Voices, které jsem jednou viděl v sobotu a hodně se mi líbily. To byl talent z Novy, před kterým bych se poklonil.

28
°_m-M-m_°
Reagovat

Jestli Banášová není porotkyně, tak Pyco není moderátor. Já jsem ještě neviděl ženskou porotkyni, která by celou soutěž, včetně finále, mluvila takto přímo k věci, otevřeně a přirozeně, a prakticky vždy trefně. K jiným porotcům musí v přestávkách chodit nervózní produkce a dávat jim instrukce, aby se polepšili (čímž je ještě víc vynervují). Adele nepotřebuje nikdo nic radit. To, jestli je Lucie Bílá nejlepší česká zpěvačka, je úplně irelevantní k tomu, jaká je porotkyně. Adela Banášová je například nejlepší a najvtipnější ženská moderátorka ve střední Evropě (a dost možná i na světě), ale to taky není důvod, proč by automaticky měla být dobrá porotkyně. Spíš platí to, že je dobrá porotkyně ze stejného důvodu, proč je dobrá moderátorka. Je to určitá její velmi nevšední duševní kvalita a bystrost.

Co se týče poroty, tam to vůbec není o souhlasu nebo nesouhlasu. Ale porota, která dva týdny po sobě vestoje aplauduje předem zinscenovanému „zlatému hřebu večera“, který zpívá tak falešně, že to slyší i poslední laik, je nejhorší porota v televizní historii zeměkoule, a i ten lachtan Meloun má větší kredit než oni.

A když jim (televizi i porotě) to po několika týdnech dojde, jak byli trapní, že jim to ani největší blbci nesežrali (a vyčítají jim to nezávisle na sobě desetitisíce lidí na internetu), tak jsou z toho v tak viditelné křeči, že se na jednu stranu v mnoha směrech najednou přes nos snaží obracet o sto osmdesát stupňů (najednou radikálně kritičtější hodnocení, ve kterých často papouškují Haberu, kterého slyšeli den předtím, ohýbání pravidel a zoufalé vracení vypadnutých do soutěže), na druhou stranu při tom paradoxně v přímém přenosu nadávají těm, kteří je kritizovali, aby jim dali před veřejností na frak, přestože jim přitom současně v tichosti dávají zapravdu a mění se, až příliš okatě snaživě… Prostě je to křeč, trapas, zmatenost, vykolejenost, najednou neví kudy kam. A sledovanost jim stále klesá. A klesá.

Porota v Talentmanii, tedy to její zdravé jádro, je „klidná síla“, která si jede pořád to svoje, stejným směrem, protože nemá důvod na poctivě nastaveném kurzu nic měnit. Prostě aspoň trochu rozumí tomu, co hodnotí (dobře, Troška možná nerozumí, ale aspoň nepředstírá, že rozumí, a nijak ničím nemanipuluje a nikoho nepoškozuje, to radši jen chválí), slyší a vidí, upřímně popíše co a jak slyší a vidí, a jejich hodnocení jsou stokrát zasvěcenější, odbornější, konkrétnější, trefnější a přitom i vtipnější než cokoli, co vypustí z úst kamarád prodavačů z Las Vegas Slávik (ze všech soutěží asi porotce, který sám sebe dokázal nejvíc u diváků znemožnit), který potřebuje nápovědu publika i k tomu, aby věděl, jaký předstíraný výraz obličeje má kdy na co nasadit, nebo slavice Bílá, která extaticky výská i na zpěv němého starce skláceného tuberkulózou.

Ano, Leoš sice trpěl tím, že si všechno dělá sám, ale tím trpí především tehdy, když to na něm televize všechno postaví a dá mu příliš mnoho prostoru. Což se týkalo zejména úvodního dílu z Milotic (jedna z největších televizních katastrof posledních let), a pak i castingových dílů. Tam byl trapný jako vždy, kdy je jeho zadáním od televize vyplňovat prostor, vynahradit nepřipravenost tvůrců pořadu a tudíž absenci obsahu tím, že aspoň svým žvaněním zaplácne co nejvíc času, když jinak nemají co vysílat. V každé té show ale pak postupně zraje, s tím, jak se ukázní. Disciplína mu svědčí a v semifinále a finále už je ho jen tolik, že nemá prostor na to, aby byl moc trapný a v posledních týdnech odvádí vyloženě velmi dobrou práci. Naopak Pyco se od začátku soutěže viditelně trápí s moderátorsky nešikovným Jakubem a i když se to postupně každým týdnem poddává, na zlaté časy, kdy moderoval s Adelou (která vždycky byla tím tahounem), to stále ani zdaleka nemá.

29
°_m-M-m_°
Reagovat

Matuš Pišný je rozhodně nejlepší sólový tanečník, který se v našich soutěžích objevil (ne nadarmo je to čtyřnásobný mistr světa a Slovenska, tedy nejlepší v tomto oboru na světě), a jeho poslední číslo už uznávají i lidé, kteří Talentmanii jinak moc nemusí, jako třeba jinak dost skeptický Lukáš Franta, který mu dokonce věnoval samostatný článek, což je něco, co, pokud mě paměť neklame, udělal jen u Ivanky Kováčové před třemi lety v SHS. To je prostě světová úroveň, něco, čemu by aplaudovali i v té nejlepší show v Americe.

30
Jackolo
Reagovat

Jenomže Talent je prostě show, která se musí brát vážně, tak až to jde do té křeče. Kdežto Talentmánia je v křeči úplně od začátku. Jo, jisté zlepšení tam bylo a u Talentu to je naopak, ale pořád na mě atmosféra Talentu působí jako u pořádné a napínavé show, zatímco u Talentmánie to je jako bych se díval na školní besídku- nemyslím výkony soutěžícíhc, ale tu atmosféru to takovou má. Prostě tam není napětí, jako v Talentu. To navíc dokazuje i spousta diskuzí a nadávek na Talent, když někdo postoupí a jiný zase vypadne. Zájem mladších diváků o to prostě je.
To starší koukají na Novu, protože jsou zvyklí na takovou úroveň estrád. Ani o tom potom nemluví a je jim to prostě jedno. Pro mě je dobrá show ta, která umí vzbudit vášně u diváků a ty lidi to skutečně zajímá. Ne, se na to podívat a za pár minut nevědět, co tam vlastně bylo.
Talent je v tomhle směru výrazně vepředu a Talentmánia hodně pokulhává. Mluvilo se jen o Davidovi a teď o Two voices, ale jinak na to s*** pes.
A Pyco s Jakubem jsou stokrát zábavnější než Mareš a jeho ohrané vtípky, které aplikuje v každé show, jen s menšími obměnami.
Banášová je možná nejlepší moderátorka ve střední Evropě, ale Pyco s Jakubem jsou zase druzí nejlepší moderátoři Talentu na světě.
A že Lucka ječí a chválí? Je hodná a umí kritizovat i ty opravdu špatné a nevkusné. Působí jako člověk a ne jako robot Banášová, která projeví emoce snad jenom jednou za celou show a snaží se být sarkastická za celou tu dobu. Mezi Bílou, Slávikem a Krausem je dobrá chemie. Reagují na sebe, vedou dialog, ne jako v Mánii, kde na sebe skoro ani nepromluví a Genzer se Suchánkem pak akorát parodují a komentují výroky především Habery. A směje se jim jenom Mareš, což vypovídá o jeho smyslu pro humor.

31
Monika
Reagovat

22: Tak samozdrejme jakub chodi do tanecni skoly, to si Franta nemuze dovolit. Jinymi slovy, jakub je skoleny Franta je samouk presto si myslim, ze Franta ma vetsi dar od prorody nez Jakub, ktery je pro mne jen prumernym tanecnikem. kdyby mel Franta takove zazemi jako Jakub tak ho strci do kapsy. Nicmene jsem na nej v nedeli hodne zvedava a myslim, ze vas hodne prekvapi. Matus Pisny je samozdrejme extratrida, naprosty souhlas s 29, je to jeden z mala, ktery muze soutezit a vitezit na svetove urovni, na rozdil od mnoha dalsich zpevacek a kapel, ktery budou radi pokud uspeji aspon u nas.

32
Maxx
Reagovat

Aha, EmMmMmko to nemyslel z legrace. Tak je to jeho vkus a nebudu se k němu raději vyjadřovat, protože mě ta show prostě nechává totálně chladným.

Jak řekl Jackolo – Telemánie je soutěž, na kterou se*e pes, na FB mají mrtvo, nikde se nekomentuje kdo kdy jak postoupil a nikde se nenadává na porotu, koho to poslala dál apod. Akorát je to krásný důkaz toho, že je to pořad pro důchodce, kteří se na to podívají a druhý den už je to nezajímá a proto to vede ve sledovanosti u lidí nad 54 let, zatímco Talent bere mladou „živější“ generaci pod 54 let, kde vítězí ve sledovanosti a proto se na porotu nadává, proto se řeší postupující a jednotlivé výkony.

Je to přesně o tomhle, porota udělala hodně průšvihů, jenže ruku na srdce – jen naivní člověk si myslí, že porota je v takovýchto show proto, aby fundovaně rozhodovala o soutěžících. Každý normální člověk ví, že jde o prachy, komerci, sledovanost a porotci mají přitáhnout diváky, což se díky zajímavé symbióze mezi trojicí na Primě daří. Jde tam o ně, o osobnosti, o to jak budou vtipní, o jejich rozhodnutí ani tak nejde. Ty show by šly dělat bez porotců, ale bylo by to pak ochuzeno o známé celebrity, které jsou magnetem na lidi. Mě osobně nikdy příliš nezajímaly komentáře žádné poroty z našich dosavadních show, protože jednoduše neměly takovou úroveň a ti lidi mě moc nezajímali. U Talentu to je jiné, lepší zpěvačku a moderátora sehnat nejde, těch lidí si diváci váží a těší se na jejich hodnocení. Navíc je to podle mě nejvtipnější porota v historii, překvapilo mě, jak se skvěle doplňují. Oproti tomu Nova? Všichni porotci v křeči a věčné nas*anosti, že musí sedět v takové škváře. Ostatně Troška sám přiznal v rozhovoru, že show na Primě je lepší. Banášová a Habera se vůbec ke své účasti v Mánii nevyjadřují. Oproti tomu Bílá a Kraus to berou za svoji čest sedět v Talentu a pořad chválí kde mohou. Oni, kteří vzhledem k tomu, že patří ke špičce ve svém oboru u nás, si vybírají tak jednu nabídku ze sta. Tohle opravdu nejde srovnávat, to je jako srovnávat Dymokury a Prahu.

Jinak moderátoři? Já s nima nemám žádný problém. Moderátorské řemeslo jim jde skvěle, nejsou tam přeřeky, trapné chvilky a nebo když už to k tomu směřuje, tak to Pyco zachrání. Naopak na ně všude čtu a slyším samou chválu, co ti na nich vadí?

Jediným problémem celého Talentu jsou podle mě špatně namíchaná semifinále. V jednom máme 90% perfektních čísel, která by hned mohla do finále a v druhém pak 10%. Kvůli tomu jsou některé přenosy a pak i postupující děsné.

A ještě jednou k mMmMm – ty jsi už někdy viděl všechny moderátorky ve střední Evropě, potažmo na světě, že napíšeš takovou chujovinu, jako že Adéla Banášová je nejlepší moderátorkou planety? :D Jestli chceš prosim tě vést i nadále alespoň trochu fundovanou diskuzi, tak už nepiš takovýhle bláboly. Ty nejsi malé dítě, abys psal takový nesmysly.

33
DJ Vlado
Reagovat

Maxxi, jestli se tu někdo chová jako malé dítě, tak jsi to ty. Trojitého M znám z různých diskusí už hodně dlouho a musím potvrdit, že nikdy nepíše nic do větru. Vždy vyjadřuje své názory kultivovaně, dokáže je doložit pádnými argumenty a na rozdíl od tebe není zaslepen láskou či nenávistí k tomu či onomu pořadu. On se opravdu vyjadřuje jako dospělý člověk, zatímco ty se vyjadřuješ jako puberťák, který zaslepeně obdivuje svůj idol a nenávidí svůj antiidol. Zatímco trojité M dokáže pojmenovat konkrétní problémy, ty plácáš jen takové klišé, které navíc opakuješ stokrát.

A to, že se na FB o ČSMT lidi hádají, zatímco TM má na FB mtrvo, pro mě dokazuje jen to, že těch kontroverzních (ne)postupů bylo v TM řádově méně než v ČSMT. A říkej si co chceš, ale pro mě jsou soutěžící v pořadu to hlavní. A proto mě zajímá, jestli se opravdu porotě daří oddělit zrno od plev, jestli soutěžící nejsou z(ne)výhodňováni systémem hlasování a jestli je porota opravdu fundovaně hodnotí.

Ani já neznám lepší ženskou moderátorku než je Adela, btw. ony ty moderátorky většinou nebývají nic moc, je takové křoví k mužskému moderátorovi, který je většinou mnohem větší osobnost (viz. kontrast Ebena a Kostkové ve StarDance), zatímco Adela takovou osobností skutečně je. A kromě toho, že je nejlepší moderátorkou, je v současnosti i nejlepší porotkyní. Většina porotkyň jsou spíš takové ty hodné, laskavé a naivní tetky, výjimkou byla možná Osvaldová, která ale zase měla jiné mouchy (především neobjektivitu a předpojatost vůči některým soutěžícím). Prostě ať cheš nebo ne, Adela je první dámou všech českých a slovenských talentových soutěží.

34
Ivana
Reagovat

Přesně vyjádřeno! Divák by měl vše sledovat z různých úhlů a nezatracovat hned každého, kdo jen slepě nechválí to, co se jaksi předpokládalo, že bude úžasné, ale úplně tak není.
Maxxi, dopřej každému právo i odlišného pohledu, než máš ty .

35
jojo
Reagovat

33 – Pěkně shrnutá situace, zlepšuješ se, takovej sluníčkovej měkkota bývals :-) K tomu facebooku bych jen dodal, že i kdyby se na Talentmanii někdo odtamtud koukal, tak kdyby to přiznal, tak je samozřejmě mezi ostatními teens nadosmrti znemožněnej, riskovat to nebude :-) °_m-M-m_° si z Maxxe jistě těžkou hlavu nedělá ani náhodou, ale stejně dobrý.
Ještě něco k Matúšovi, jeho vystoupení bylo skoro geniální. Taky jsem četl, že je několikanásobný mistr světa, ale z rozhovoru po vystoupení jsem pochopil, že je jen juniorský mistr světa. Já jsem si to vyhledal, jestli mu je teď 19, tak se v roce 1997 zúčastnil jako šestnáctiletý MS dospělých a skončil pátý. A další rok čtvrtý, to je to umístění, o kterém mluvil. Jen pro zajímavost, ten Čech, co ho porazil, byl na třetím místě Patrik Ulman z Hybrid’s Crew. Ten další rok v roce 1999 skončil Patrik až 13. Matúš ve výsledkové listině ten rok vůbec není, asi se nezúčastnil. A to je tam dalších několik Slováků a Čechů. Vůbec to pořadí se hodně mění, ta první pětka je pokaždý úplně jiná. Letošní skončilo poměrně nedávno, zřejmě taky nebyl přítomen, ale nenašel jsem výsledky. Mám dojem, že Matúš na sobě ty dva roky dost zapracoval a je úrovní jinde, než byl před těma dvěma roky. Podle výsledků je to spíš evropské mistroství.
Tady jsem našel loňského vítěze Davida Camerona
youtube.com/watch?v=VzwTD8aqIc0
Ten má sice uhlazenější pohyby, v tom má Matúš ještě dost rezervy, ovšem akrobacie, nápad a náročnost, v tom má jasně navrch Matúš.

Přidat komentář