Panáček v reality show

Talentmania vs. ČS má talent, díl 14. (28.11.): Drtivé vítězství pomalé akrobacie

29. Listopad 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Jak jistě všichni víte, v Česko Slovensko má talent se včera oderhálo velké finále, na jehož konci jsme poznali jméno vítěze celé show. A jistě také všichni víte, že z vítězství se nakonec těšilo duo Dae Men, které provozuje pomalou akrobacii. Co ale možná někteří z vás nevědí, je to, že paralelně v posledním finále Talentmanie zvítězilo žánrově spřízněné Duo Ogor. V Talentmanii jsme zároveň byli svědky jednoho velmi nemilého překvapení – opustila nás jedna z největších favoritek soutěže, mladá romská zpěvačka Vanesa Kokyová, která je jedním ze dvou největších pěveckých talentů napříč oběma show (tím druhým je samozřejmě Patrícia Janečková). Jaké byly pravděpodobné příčiny jejího vypadnutí a jak probíhalo ono dlouho očekávané finále ČSMT, to si přečtěte v následujících odstavcích.

Sledovanost Česko Slovensko má talent:
První část finálového večera, ve které se představilo všech 14 finalistů, sledovalo 1 167 000 diváků. V obou hlavních cílových skupinách se tak včerejší ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT stalo nejsledovanějším pořadem po 20. hodině. Share dosáhl v cílové skupině Dospělí 15+ hodnoty 31,93 %. U mladších diváků v cílové skupině Dospělí 15–54 byl pak úspěch ještě větší – share 35,22 % (706 000 diváků). Druhá část večera, ve které se diváci dozvěděli jméno vítězného talentu, dosáhla rekordní podílu na trhu – v cílové skupině Dospělí 15+ 58,82 % (988 000 diváků)!
ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT vtrhlo na obrazovky Televize Prima a TV JOJ 29. 8. Průměrná sledovanost v cílové skupině Dospělí 15+ byla 1 001 000 diváků (share 25,85 %), v cílové skupině Dospělí 15–54 625 000 diváků (share dokonce 29,33 %).
zdroj: iprima.cz

Česko Slovensko má talent: Největší talent mají Dae Men

Všichni jsme to na vlastní oči viděli. Pomalá akrobacie dua Dae Men včera jednoznačně převálcovala všechna ostatní vystoupení. Že by tito dva pánové mohli být černým koněm soutěže, jsem napsal už ve svém hodnotícím článku všech čtrnácti finalistů. Že ale zasáhnou přímo na metu nejvyšší a porazí i soutěžící, kteří se zdáli mít mnohem silnější fanouškovskou základnu. Jejich vítězství bylo však zasloužené, o tom není pochyb. Pojďme si připomenout, jak si  vedli oni i ostatní soutěžící.




Chebejet Tomu se říká jedna velká smůla. Už když nastoupili jako první v pořadí, jsem si říkal, že to mají spočítané. Pozice prvního vystupujícího už stála krk mnoho soutěžících ve všech různých soutěžích. Navíc se dalo předpokládat, že se dost budou přetahovat o hlasy s Dae Men a vzhledem k tomu, že ti vyhráli, tak se obávám, že Chebejet skončili na jednom z posledních míst. Přitom jejich včerejšímu vystoupení se nedalo absolutně nic vytknout, jejich sestavy mi připadaly ještě propracovanější než v semifinále, zapojili mnoho nových a velmi těžkých prvků a rozhodně by si zasloužili umístění v Top 3 mnohem víc než Marián Zázrivý, kterého včera režie opět zařadila jako zlatý hřeb večera. Celkově jsou Chebejet nejvíce nedoceněným a nejpřehlíženějším talentem celé finálové čtnáctky, který navíc režie vědomně zařízla umístěním na začátek.

Radek Bakalář – Radek nikdy nebyl žádný velký kouzelník, oproti oběma kouzleníkům z Talentmanie, Magic Alexovi a Milošovi Malému, je to třetí liga. Jeho síla byla vždycky spíše v tom scénickém ztvárnění, které se mu však včera podařilo potlačit na úkor kouzlení, které je v jeho případě těžce průměrné. Jakkoliv je mi tedy Radek sympatický, včera patřil mezi nejslabší. Navíc vedle Richarda Nedvěda nemohl nepůsobit jinak než jako jeho chdý příbuzný.

NH6 Ničím novým nepřekvapili, opět jen průměrně odrapovali jeden ze svých slaboduchých textů a nebylo naprosto nic, co by mě na jejich vystoupení zaujalo. Mám sice obdiv k tomu, že se svým hendicapem chtějí bojovat, ale to nic nemění na tom, že ve finále podle mě vůbec neměli být.

Křečkovi muži – Do boje nastupovali jako vůbec největší outsideři, včera ale docela příjemně překvapili. Opět to byli ti staří Křečci z divadla, kterým nechybí smysl pro humor. Sice to pořád žádný zázrak nebyl, ale rozhodně to bylo celkem milé a zábavné vystoupení.

Katarína a Zuzana Winklerové – Z pěveckých vystoupení byly včera nejlepší (tedy pokud nepočítám Mako!Mako, kteří jsou kompletní kapela), což není zas tak těžké. Sestry v podstatě jen zopakovaly své vystoupení z divadla. Bylo to milé, příjemné, nic mi v jejich vystupení nevadilo, ale ze židle mě to rovněž nezvedlo. Novácké Gitanas podaly tuto píseň minimálně o třídu líp a s barevnějšími hlasy. Přesto se však sestry za svůj včerjší výkon stydět nemusí.

Dae Men – Nádhera. Pánové si výborně vybrali téma „padlého anděla“ a ještě lépe ho zpracovali. Lucii Bílou dokonce jejich k slzám. A protože poprvé za celou soutěž se hlasovalo jen přímo v průběhu večera, takže hrál mnohem větší roli aktuální výkon, přinesl výborný výkon této dvojici zcela zasloužené vítězství. Vzhledem k tom, že cenou za výhru bylo angažmá v Las Vegas, si myslím, že jsou Dae Men dobrá volba. Sice jsem měl trochu jiné osobní favority, ale Dae Men absolutně respektuju a vítězství jim přeju. Včera byli opravdu nejlepší.

The Pastels – Zklamání. Oproti divadlu, Velkému třesku a semifinále bylo včerejší vystoupení Pastelek jen slabý odvar. I když to po taneční stránce bylo pořád velmi slušné, tak tam nebyl jediný výraznější a zapamatovatelný moment. Podle anket patřili Pastels k největším favoritům na vítězství, svým včerejším matným vystoupením své šance totálně prokaučovali. A navíc by si mohli odpustit to neustálé stylizování se do boybandů.

Veronika Stýblová – Veronika poprvé v soutěži nezpívala píseň Christiny Aguilery (mimochodem když Jakubovi Resslerovi bylo vyčítáno imitování Jacksona, tak se divím, že Veronice nikdo nevyčetl, jak kopíruje Aguileru), místo toho sáhla po aktuálním hitu Bad Boys Alexandry Burke, výsledek byl však poněkud rozpačitý. Zazpívané to bylo sice dobře, ale byly to jen suše odzpívané tóny, osobitost žádná, charisma rovno nule. Veronice rozhodně nejde upřít její hlas a technika, k čemu to všechno ale je, když chybí cokoliv, co by ji vyčlenilo z davu podobných zaměnitelných zpěvaček.

Mako!Mako – Oproti divadlu a semifinále, kde sázeli spíš na své popovější kousky, si tentokrát vybrali alternativnější a méně líbivý song, svou vysoko nasazenou laťku však nesnížili ani o píď. Pořád to bylo po muzikantské stránce velmi výživné, i když tentokrát možná méně divácky atraktivní. Postup do Top 3 jim podle mě musel uniknout hodně těsně a já bych je tam každopádně viděl mnohem radši než „pana Popeláka“.

Richard Nedvěd – Oproti jeho semifinálovému vystoupení to včera bylo mnohem více natahované a některé své triky zopakoval, přesto jsem se však v určitých momentech opět smíchy popadal za břicho. Zvlášť ta asistence Jana Krause byla velmi povedená. Přestrože Richard tuto soutěž nevyhrál, tak si myslím, že právě on bude v rámci Česka a Slovenska tou největší hvězdou, kterou tato show zplodila. Zatímco Dae Men jsou ideálním číslem do Las Vegas, tak Richard je bavič, jaký u nás dlouho nebyl a divil bych se, kdyby mu Prima nenabídla nějaký vlastní pořad.

Dominika Hašková – Poté, co v semifinále Dominika totálně vyhořela, jsem si myslel, že by si ve finále mohla napravit reputaci. Ani tentokrát se příliš nevytáhla. Výběr písně byl opět totálně nevhodný, i když jsem ocenil, že si vybrala něco temperamentnějšího. Ty dlouhé křičené tóny, to bylo skutečně utrpení. Navíc se nevytáhli ani vizážisté, kteří z ní udělali lacinou šlapku. Pořád si myslím, že Dominika potenciál má, barvu hlasu má zvlášť v nižší poloze velmi zajímavou, potřebuje však nutně sehnat učitele zpěvu, který ji povede správným směrem. V tuto chvíli bych jí však doporučil věnovat se profesionálně modelingu, kde by mohla být velkou hvězdou, a zpěv zatím trénovat, dokud se zpívat opravdu nenaučí.

Patrik Žiga – Podobně jako sestry Winklerové i Patrik zopakoval skladbu, kterou už hrál na castingu. A opět ji zahrál skvěle. Sice ničím novým nepřekvapil, ale v rámci večera se určitě zařadil k tomu lepšímu, co bylo k vidění i slyšení.

Mighty Shake Zastávka – Tentokrát to bylo o chlup méně efektní a bylo tam i pár hluchých míst, která ale byla vyvážena některými famózními momenty. Málo platné, ve scénickém zpracování jsou Mighty Shake prostě extratřída a kdybych si měl vybrat mezi nimi a Pastels, tak zcela bez váhání zvolím je.

Marián Zázrivý – A tohle bylo jako co? Nejen, že Marián opakoval svoji castingovou Nessun Dorma, ale zazpíval z ní jen 30 sekund a to ještě velmi průměrně. Díky tomu, že byl nasazen jako zlatý hřeb večera, se probojoval do Top 3 (na úkor Mako!Mako a Chebejetu, kteří by si to zasloužili mnohem víc) a moderátoři ho do poslední chvíle nechali stát na pódiu společně s Dae Men, což byl zřejmě záměr produkce, ale nakonec odešel zaslouženě jako poražený. Sice není úplně jeho vina, do jaké pozice se dostal (jak spíš vina Primy, která z něj udělala „největší tahák soutěže“), ale já doufám, že jsem o něm slyšel naposled, protože mi nemá co nabídnout v žádné oblasti, ani jak zpěvák, ani jako člověk.

Moje pořadí: 1.Dae Men, 2.Richard Nedvěd, 3.Chebejet, 4.Mako!Mako, 5.Mighty Shake Zastávka, 6.Patrik Žiga, 7.Křečkovi muži, 8.The Pastels, 9.Katarína a Zuzana Winklerové, 10.Veronika Stýblová, 11.Radek Bakalář, 12.Dominika Hašková, 13.NH6, 14.Marián Zázrivý

Vyhlášení samotné bylo podle mě až zbytečně natahované. A docela mě mrzí, že jsme se nedozvěděli kompletní pořadí všech čtrnácti finalistů. Z mnoha důvodů by mě to hodně zajímalo. Dozvěděli jsme se však jen Top 3, kam se neprobojovala žádná žena a na pódiu tak zůstali Marián, Richard a Dae Men. Richard se jako první dozvěděl, že on nevyhrál a tak se rozhodovalo mezi Mariánem a Dae Men. Nakonec to dopadlo dobře a opravdový talent zvítězil nad mediálností a životním příběhem. V souvislosti s Mariánem ale perlil Jaro Slávik, který nejdřív v medailonku uznal svoji chybu, že nepoznal, že jeho semifinále bylo totální průšvih, a potom mu řekl, že by bylo nespravedlivé, kdyby soutěž vyhrál kvůli jedné větě. Sice měl pravdu, ale to na to přišel až takhle pozdě?




Svou velkou chvilku si prožil i Jakub Prachař, kterému se poprvé za cdelou soutěž podařilo zastavit hlasování. Lucie Bílá si zase už na začátku přenosu zazpívala českou cover-verzi písně All Night Long od AC/DC a dalším hostem pak byli vítězové Slovensko má talent Old School Brothers, kteří představili svou novou coreografii inspirovanou Adams Family.

Tak nám skončil první ročník Česko Slovenského Talentu, který měl celou řadu světlých i stinných stránek. Podrobněji se o tom rozepíšu až v závěrečném srovnávacím článku, se kterým však musím počkat až po superfinále Talentmanie.

Talentmania: Smutný a nečekaný konec romské princezny Vanesy

Kdo si myslel, že po vypadnutí malého stepaře Tobiáše Košíra už k většímu šoku nedojde, ten se mýlil. Včera se brána superfinále totiž definitivně zavřela pro favorizovanou romskou zpěvačku Vanesu Kokyovou. A já k tomu musím dodat, že její vypadnutí nebylo vůbec spravedlivé, protože opět podala famózní výkon a předběhl ji jeden slabší soutěžící – konkrétně Dominik Turza alias DJ Smrtka, jehož početný fanklub, složený především z puberťaček, zapříčinil konec jednoho z největších talentů, které se do Talentmanie přihlásily. Pojďme si ale po pořádku probrat všechny čtyři duely.

1. duel: Vanesa Kokyová vs. Jan Drzewiecki

 Jak už jsem předeslal, Vanesa opět zazpívala naprosto famózně. Opět začala pomalejší písní a v půlce přešla na jednu rychlejší, přičemž ji tentokrát vedle kytary doprovodilo smyčcové trio. Už při prvních tónech mi šel mráz po zádech. Takové zpívání se prostě nedá naučit, to je prostě od pána Boha. Navíc se mi moc líbilo, jak Vanesa skvěle komunikovala s kapelou při zpěvu, což se u jedenáctileté holky jen tak nevidí. Její soupeř Jan Drzewiecki neměl proti ní žádnou šanci. Zazpíval sice slušně, ale v podstatě dost monotónně. Zajímavostí zůstává jeho vyšší položení hlasu, jinak jeho zpěv spíše průměrný. Z tohoto duelu nemohl postoupit nikdo jiný než Vanesa Kokyová.

2. duel: Petr Špatina vs. TS Rytmus

Druhý i třetí duel byl o velké smůle, jakou mají velmi početné soubory v těchto soutěžích. A navíc, když dostanou opravdu silného soupeře, je jejich osud okamžitě zpečetěn. A o tom, že virtuóz na skleněnou harfu Petr Špatina je skutečně silný kalibr, nemohlo být ani sebemenších pochyb. Tentokrát si pro porotu připravil titulní melodii z legendární pohádky Tři oříšky pro Popelku a přidal i I Will Survive od Glorie Gaynor. Jeho výkon byl opět vynikající. Taneční soubor Rytmus tentokrát představoval chobotnici a i když to možná nebylo tak působivé jako jejich Vltava, tak to pořád bylo velmi dobré číslo. Jak jsem již předeslal, tak jejich soupeř byl skutečně velmi silný, a tak se z postupu radoval Petr Špatina se svým bratrem Tondou.

3. Duo Ogor vs. Rinceoiri

Třetí duel byl velmi vyrovnaný, protože proti sobě stála dvě velmi silná čísla. Duo Ogor je nováckým protipólem Dae Menu a včera rovněž předvedli pomalou akrobacii na velmi vysoké úrovni, i když za svým primáckým protějškem přece jen o chlup zaostali. Rinceoiri jsou čestvými mistry Evropy v irském stepu, proto se s nimi rozhodně muselo počítat. A jejich číslo bylo opět vynikající. Z počátku sice ta pasáž, kde děvčata stepovala bez bot, byla aspoň podle Paľa Habery, rytmicky mimo, ale jakmile nejdříve nastoupili pánové a přidaly se k nim dívky, které se zatím obuly, dopracovaly se na úroveň svého semifinálového vystoupení. V tomto duelu podali oba účastníci vynikající výkony, ovšem když proti sobě stojí manželský pár s malým miminkem a početný soubor, tak je jasné koho diváci budou preferovat. Podle očekávání se tak vítězem tohoto duelu stalo Duo Ogor, které se pro mě trochu překvapivě stalo i vítězem celého večera (zřejmě byla konstelace hvězd včera pomalé akrobacii opravdu nakloněna).

4. duel: Dominik Turza vs. Rapiďáci

I tento duel byl vyrovnaný a šlo zde především o sílu fanouškovské základny. Tu má už od castingu velmi silnou Dominik Turza, který po nevydařeném semifinále sáhl opět po divácky atraktivní Smrtce. Nemůžu říct, že by se mi jeho číslo nelíbilo, bylo to určitě zábavné a především ta imitace Heleny Vondráčkové se povedla. Ovšem pro mě to bylo tak na úrovni ChiChi Tornáda – tedy vhodné pro pobavení na firemní večírek a v této soutěži by to mělo sloužit jen jako zpestření, ale na jeho úkor by neměli vypadávat opravdové talenty (a postup na úkor tak těžkého kalibru, jaký představuje Vanesa, by měl být trestuhodný). Dominikovi soupeři Rapiďáci opět předvedli svůj obidivuhodný synchron v nové karatistické sestavě, ovšem na silný fanjklub Smrtky to nestačilo, a tak z posledního duelu postoupil Dominik Turza.

Moje pořadí: 1.Vanesa Kokyová, 2.Petr Špatina, 3.Duo Ogor, 4.Rinceoiri, 5.TS Rytmus, 6.Rapiďáci, 7.Dominik Turza, 8.Jan Drzewiecki

Jak jsem již zmínil, celkovým vítězem večera se poněkud překvapivě stalo Duo Ogor. To ovšem nebylo zdaleka takové překvapení jako vypadnutí Vanesy. Těžko říct, co bylo hlavní příčinou. Pokud pomineme klasický důvod, že si lidi řeknou „ta to nepotřebuje, ta to má jistý“, tak mohl hrát fakt, že Vanesin ostrý hlas nemusí být každému příjemný a její živočišný zpěv je minoritní záležitostí. Asi nemá cenu to svádět na rasismus, protože v SuperStar už dva Romové v minulosti vyhráli (Vlasta Horváth a Vierka Berkyová). S Vanesou ovšem odchází jedna ze dvou nejlepších a nejzajímavější zpěvaček, které se v celém letošním podzimním talentovém klání objevily. No aspoň, že je ve finále Patrícia. Ale mohl by mi někdo prozradit, kdo vlastně fandí Dominiku Turzovi? Vypadá to sice nejvíc na pubertačky, ale zase ty ho v životě neviděly a vzhled je pro ně hodně postatný. A ono chybělo málo a měli jsme ho v superfinále, protože porota nechala rozhodnutí o druhém finalistovi alibisticky na divácích, u kterých však naštěstí bylo druhé duo Tonda a Petr, i když je těsně.

Tak nás příští týden čeká superfinále. A budu velmi překvapený, když se v Top 3 nesejdou Patrícia, Matúš a Keysi. Tady je to o dost očekávatelnější, zatímco v ČSMT nebylo do poslední chvíle nic jasné.

 

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
Jusuf
Reagovat

Po vcerejsim narocnem veceru jsem si dneska z rekapitulace pustil uz jen MakoMako a opet si rikam jaka je skoda ze uz nehraji Nerez a ze nam umrela Navarova. Vic chytre muziky by tento narod potreboval.
http://www.youtube.com/watch?v=NJ8_FiYZ0HI

Dik za rekapitulaci a u pristiho rocniku naskladanou ;)

2
°_m-M-m_°
Reagovat

Tak zrovna u těch Mako!Mako mě překvapuje, že to jejich finálové číslo (aspoň u diskutujících) nezabralo, i dýdžej píše, že bylo alternativnější, divácky méně atraktivní… Pro mě to byla jejich bezkonkurenčně nejlepší, nejvýraznější a nejatraktivnější skladba za celou soutěž, třikrát lepší a muzikantsky křupavější než všechno, co dosud předvedli dohromady.

A i mně se víc líbili Mighty Shake než vybledlé Pastelky, u kterých jsem to jejich favorizování nikdy moc nechápal. Jenomže Zastávka bohužel vsadila na takové to rozmáchlé scénické, tematicky divadelní pojetí, a to prostě lidi nebere. Třeba Erika dance to marně zkoušeli v slovenském Talentu i v Talentmanii… Je to super, mně se to taky hodně líbí, ale asi je to na diváky takových pořadů příliš „umělecké“.

3
koc
Reagovat

Mako!Mako dobre do okamziku co sem se podival na jejich krepceni po podiu .. k poslouchani vyborne .. jen sem mel problem s pohybovou kreaci te divciny .. takze sem sledoval jeji pohyb a hudbu moc nevnimal .. takto nejak si predstavuji tanec svateho Vita kterizto sem nikdy na vastni oci nevidel ..proto sem si to dneska musel pustit zvlast a zasadne nesledovat obraz ..

Reagovat

koc, co pořád všichni máte s tím jejím tancem? Vždyť je tak cool a sexy :))

5
koc
Reagovat

4 – tak ted ti nevim .. asi sem dedek kteremu vadi mladi a mel bych se pomalu chystat na duchod (a to mi hezkej par desitek let schazi) .. me proste cool ani sexy neprijde .. divcina by mi vcelku sedla do klipu od Monkey Business

6
Elko
Reagovat

O Mako!Mako sa nebojím, o nich určite budeme počuť, však od Slávika majú videoklip už istý. Tautamata… mi ešte teraz znie v hlave :)

7
Monika
Reagovat

Dj Vlado: Svuj komentar jsem psala uz k tvemu poslednimu clanku, urcite jsi ho cetl, nema cenu ho tady kopirovat. Proto vis, ze s vyjimkou Zazriveho a Mako Mako se dost dobre shodneme a jsem rada, ze jsem svuj nazor napsala pred zverejnenim tohoto clanku, tedy nemohu byt napadena z kopirovani. Je opravdu obrovska skoda, ze neukazali vsechny vysledky, ja jsem presvedcena, ze Mako Mako top 3 neunikla jen o vlasek, minimalne Sestry Winklerovy a Mighty shake zastavka se pred ne dostali. Stejne tak se mi nelibi fakt, ze Zazrivy byl v top 3 jen proto, ze sel nakonec. Ver tomu, ze i kdyby sel na zacatek je tam take. Vzdyt on vcera nic nepokazil, myslim z pohledu jeho fanousku, zazpival to co ocekavali a ten komu se nelibil predtim mu na chut vcera neprisel a fanousky nezklamal. Pro mne osobne nejlepsi vystoupeni vcera predvedli Dae Men, Nedved, Chebejet. Presto do top 3 jsem si prala Dae Men, Nedved, Zazrivy. Tedy ja prozila naprosto necekane finale snu a fakt jsem si to uzivala.
Co mi ale vadilo hodne je fakt, ze Dominiky semifinalove vystoupeni bylo minimalne tak spatne jako Mariana a zatimco Marianovi to porota dala vcera zpetne pekne sezrat tak Dominika toho byla usetrena a naopak Slavik ji nazval ceskou slavici!!!!!!!!!! Docela jsem se bavila kdyz tam stali Dae Men a Zazrivy, dokazu si predstavit, ten strach z vitezstvi Zazriveho hlavne u poroty ta urcite mela tep na maximu. Ona by to totiz nebyla ostuda naroda ani Zazriveho poslat ho do Las Vegas, ale hlavne poroty, ktera je hlavnim vinikem u ni to vse zacalo….

Reagovat

Cha, mako!mako hrají v sobotu v Olomouci na Vánočních trzích a já se tam zrovna budu vyskytovat. To je ale náhodička :)

9
koc
Reagovat

8 – tak prosim vyrid te slecne ze ma tanecni nadani jako velkymistr Gott zvany tez Der Kyčel a nebo jak Chodur

10
Monika
Reagovat

Vcerejsi finale na Nove bylo celkove nejsilnejsi. To ze sve duely vyhraji Turza, Vanesa, Ogor, Tonda a Petr bylo vcelku predpokladane a zadne prekvapeni se nekonalo. Dulezitou roli sehral fakt kdo postoupi z prvniho mista. Prestoze jsem puvodne sazela na Petra tak v prubehu vecera jsem o tom zacala dost pochybovat. Ne ze by Petr nebyl dobry, on je dle meho spicka sveho oboru, ale tyhle panove by meli prijit odehrat a odejit bez jedineho slova, nebot jakmile promluvi tak to je katastrofa….. O Vanese jsem vubec nepredpokladala, ze by sla z prvniho mista ( ackoliv byla moji srdecni zalezitosti, mne urcite nezklamala a predcila vsech zpevacky v CSMT) nebot vim, ze pomerne mnoha lidem vadil jeji ostry rezavy hlas a byla to spise papirova favoritka nez skutecna….Obrovskou roli ve vyrazeni sehral Turza, ktery opravdu ma velkou fanouskovskou zakladnu k memu udivu…

Reagovat

Dovolil jsem si tam doplnit sledovanost O:-)
Kdyžtak to Vlado nebo Suníčko šoupněte v tom článku na vhodnější místo pokud se tohle nezamlouvá ;-)

12
radek
Reagovat

Haskova a modelka? Nic proti ni, ale ty tvoje nazory na ni jsou rosku ujety. Haskova neni nijak zvlast pekna holka a na ulici je spousta hezcich, ktery nemaji konsky oblicej. Jako kun nepusobi jen na me, ale kupodivu i na nekolik dalsich lidi, nezavisle na me, z netovych for. Dae men a nadhera? Najdi si nekdy cisla jejich konkurentu ze sveta. Dae men je tak cca treti liga, jak ty mluvis o tom kouzelnikovi. Ve svete nemaji sanci. u nas jsou z nich lidi hotovi, stejne jako ty, protoze nikdy nic podobne nevideli, ale je to uplna blbost. Chce to trosku sousnosti, nez se neco zacne hodnotit. Ja jsem treba fandil Nedvedovi a zazrivyho mel porazit, i daemeny, ale na rovinu, co by on delal v las vegas? Jen je ale zajimavy cely to hlasovani na prime a chtel cych nekdy videt skutecny vysledky. Moc neverim, ze toto bylo skutecny, kdy ztam falesny zazrivy pul minuty kvilel pokus o nejakou operu. Presto za tu pul minutu skoncil druhy…

13
radek
Reagovat

Jeste by me zajimalo, z ceho jste vsichni tak hotovi z maka maka? Je to naprosto nezazivna a neschopna supina, ktera opravdu muze hrat akorat nekde v undergroundu a stezovat si na komerci. To jste tady vsichni undergroundaci nebo jste jen pokrytci? Nejak se mne nezda, ze by se na jednom foru, obzvlast zamerenych na komercni porady, sesla vetsina tech, co maji radi underground. Mako mako je pro me otres. Zenska s pohyby umirajiciho dobytku, oblecena jako Flinstounovci. Ti chlapci okolo jakbysmet. Nikdy bych si nekoupil ani jednu mp3 natoz cd. Tim nerikam, ze se to nemuze nekomu libit, ale rozhodne nemaji sanci se vetsinove prosadit. Zeptejte se tech lidi co byli v hale, kdo by si zaplatil jejich koncert. mozna tak 3%.

14
koc
Reagovat

diky za kompletní rekap .. DJ ono vse zavisi na počtu hlasu celkove zaslanych .. proto muze mit podle tebe Turza velkou fan zakladnu .. ale mozna ze v duelu (Turza – Rapidaci) prislo jen 1000 SMS a on mohl vyhrat a par hlasu .. bylo by urcite zajimave se k podobnym informacim dostat ..

15
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Radku (13), někomu se líbí holky, někomu vdolky a mně mako!mako. Včera jsem jejich skladby na bandzone.cz poslouchal celý večer. Takže ano, mně se jejich hudba líbí, i když vím, že podobných kapelek bude po světě minimálně v řádu desítek. A jak jsi jistě pochopil, tak zrovna mně to skotačení zpěvačky přijde velmi sexy :) Asi jako zde tanec Zuzky Norrisové

16
Petr
Reagovat

Coze Dominika lepsi nez NH6 a Zazrivy?????? To je vtip ne???? Popelak je hrozny, NH6 mne neberou, ale to co predvedla Dominika byl vrchol totalniho nevkusu a neco tak hrozneho jsem v televizi dlouho nevidel. Myslel jsem, ze horsi nez minule to nemuze byt. To jsem se mylil, zatimco minule se na ni dalo aspon koukat, vcera se na mne priritilo strasidlo do zeli a kdyz zacala tu prisernou odrhovacku pripadal jsem si jak na silvestrovske estrade na Nove z dob Zelezneho a malem jsem lezl pod stul. Ta holka vubec nema soudnost. Zpev hodnotit nebudu, nebot to za zpev nepovazuji. Pokud nekdo kritizuje zpevacku Mako Mako tak se podivejte co tam predvadela Dominika, to je neskutecne tanecni drevo, nevim jaky ma potencial, ta holka je chudak uplne mimo vubec nema cit pro hudbu a to se bohuzel naucit neda. Uz by ji to konecne mel nekdo rict a ne kolem ni chodit po spickach vcetne poroty, ktera byla az moc umirnena. Dominika si rozhodne zaslouzila stejne kapky jako Zazrivy, bylo to ze strany poroty nespravedlive. Holt s Haskem v zadech to jde asi tezko…

17
koc
Reagovat

tak porad premyslim proc Zazrivy zazpival jen 30 s. ? .. ze by to byla domluva s dramaturgii aby ho mohla porota zkritizovat ? .. co by se salo kdyby dostal nahodou nejvic hlasu? (i kdyby dostal tak by podle me nevyhral :-D) .. je super spekulovat o tajnem spiknuti dramaturgie poradu ;-)

Reagovat

Radek (13): tak to byla zase vtipná vložka :-D
Zpátky k seriózním debatám :-P
Petr (16): Mě se z toho jejího „zpěvu“ sám od sebe zaseknul internet, jak už to nemohl dál poslouchat :-D

Tak Marián nemá peníze na to, aby porotě zaplatil za chválu. A Haškovým asi taky docházely, když neměli ani na standing ovation O:-)
Ta na manipulaci bych si klidně vsadil.
Ale tak deamen jsou dobrým adeptem na Vegas a World got talent… Jen lidem docela unikali v pozornosti … málo tlačenky O:-) Já si teda snad ani v jednom komentu nevšiml, že by je někdo alespoň vzpomněl a oni to kluci vyhráli :-) A u Mariána nevěřím ani za boha, že byl v top3 … asi zase jen hra na citečky jako ve velkém třesku. Kdyby tam stáli mako!Mako, Richard a Deamen, to by bylo pro lidi drama. Takhle dkyž zbyl jen deamen a zázrivý, tak bylo jasno a spíš jen strach, aby náhodou to zázrivý nevyhrál.

19
Michal V.
Reagovat

koc: podle me zazrivy neuzpiva celou arii a zvladne tak maximalne ten vrchol.

mako!mako to podle me prohrali tim, ze nezaradili beatbox. Bez nej to bylo pro me pomerne dost nudne a zapomenutelne, na koncert bych nesel a CD bych si taky nekoupil a ani nestahnul :-)

20
Monika
Reagovat

Pro Radka: Pokud jsi cetl moje nazory v drivejsich clancich, tak vis, ze ja zadny fanousek Mako Mako nejsem a v mnohem souhlasim. Osobne taky neverim, ze vetsina z tech, kteri jsou tady z nich hotovy by si koupila cd ci sla na koncert. Prijde mi zvlastni, ze nekdo dokaze sledovat tak komercni porad a pritom podporovat alternativu….
V cem zasadne nesouhlasim je tvuj pohled na Dae Men, samozdrejme na you tube najdes akrobaticke kousky lepsi, ale na you tube jsou miliardy zaznamu, vzdy se najde nekdo lepsi, nedokazu si predstavit vystoupeni, ktere by nemelo na you tube konkurenci. Navic sila Dae Men neni jen v akrobacii, ale v celkovem pojeti, ve scenickem ztvarneni a nekdy znamena mene vice. To byl urcite pripad nedelniho vystoupeni, kde by se nejake prehnane kreace ani nehodili. Mne prumerni neprijdou, pokud vim tak Lenka te vyzvala abys hodil nejaky linky na ty zarucene lepsi, vubec si na to nereagoval, ja bych te o to poprosila taky, zajimali by mne ti lepsi… Zatim to vypada, ze mas plnou hubu kecu o prumernosti a podprumernosti a ty lepsi ne a ne najit, ze?

21
Monika
Reagovat

DJ Vlado: Turza naprosty souhlas. Priznam se, ze jeho vystoupeni se mi libilo a pobavilo, mel to pekne poskladane hlavne to sladke mameni byla pecka. na druhou stranu je to proste show na lepsi urovni Chi Chi Tornado an firemni vecirky super, na silvestra super, ale s talentem ma pramalo spolecneho…Kdyz si vezmu, ze Vanesa dostala mene hlasu…a malem vypadl fenomenalni Spatina… Rozhodnuti Mr. GS mne neprekvapilo, oni jsou za showmany a ti u nich maji vzdy prednost, nemyslim, ze to bylo alibisticke, oni by jim dali hlas tak jako tak, ale rozhodnuti Adely mne zaskocilo to jsem necekala…To ze Turza ma opravdu hodne fanousku je pravda, uz ted v diskuzich probihaji zhave debaty a fanousci se dost bouri..

22
mk
Reagovat

19 (Michal_V): v castingu to uzpíval skoro celé a ještě se mu to docela povedlo.

Talentmánia: alibistické rozhodnutí poroty, kdy bylo předem jasné, že GS nebudou chtít sami rozhodnout a nechají to na divácích, mě znechutilo. Naštěstí to ale dobře dopadlo a moji favorité Tonda a Petr jsou v superfinále.

23
KK
Reagovat

Zajímavý je, že každej řeší Haškovou, ale že druhá zpěvačka v soutěži – Veronika – byla celou písničku pod tónem, to nikoho nebere..:o)) asi proto, že nemá známý příjmení :-P

24
flower
Reagovat

Mimochodem na Novinkách dnes psali, že Ríša Nedvěd byl druhý a Zázrivý až třetí, jen chtěli mít československou dvojici na konec…

25
kapi
Reagovat

Skoda, ze se do finale nedostala Maskova! Jetse dnes kdyz si pustim jeji pisen, tak me z toho mrazi! Krasny a cisty hlas s peknou barvou!

26
Petr
Reagovat

Vyser se uz na to prijmeni KK v tom to neni, veronika taky zadny zazrak, ale opriti Haskove ceska slavice

27
kapi
Reagovat

Ja mluvila o Tereze Anne Maskove – ta byla vyborna- podle me nejlepsi ze zpevacek co tam byli.

V. Stýblová se mi nelibila od zacatku- spoustu umelych prikras ve zpevu a jinak prazdno. Nechapala jsem co na ni kdo vidi…

28
Lucie
Reagovat

Souhlasím ohledně MakoMako – do Noci s andělem super, ale reprezentovat coby „the best of us“ ve Vegas ?? To by svět zíral, co jsme tady asi národ :-), podobně jako na Kabáty v Eurosongu :-P

29
koc
Reagovat

28 – naopak si myslim ze hudbe Mako!Mako by svet rozumel .. neni to typicka ceska hudba ..

Reagovat

koci (29), souhlasím, mako!mako hrají z mého pohledu hudební škatulku world music a typicky českého na té hudbě je dle mě skoro nic. Dokonce je někdo nařkl, že ta skladba o novozelandské sopce je vykradená finská polka :)

Reagovat

Moniko (20), Prijde mi zvlastni, ze nekdo dokaze sledovat tak komercni porad a pritom podporovat alternativu…. Co je na tom zvláštního? Dle mě se mohu do této škatulky směle zařadit. Got Talent i jiné tv show sleduji, stejně jako poslouchám mainstream, ale rád si poslechnu i alternativu. Záleží mně více na kvalitě, než na masovosti :)

32
Lucie
Reagovat

Ale nic proti nim, jenom mám pocit, že lidé jezdící do Las Vegas očekávají jiný typ show.

34
°_m-M-m_°
Reagovat

33: No, ten titulek zněl „slibně“, ale pak se člověk dozví, že zase v typicky bulvárním stylu v článku není o tom, co píše titulek, ani zmínka. Takže kdo ví, jak to bylo, ale doufám, že snad ani Marián není tak nesoudný, že by si myslel, že měl vyhrát. Nebo že snad umí zpívat… Čím dřív si uvědomí, že zpívat neumí, tím líp pro jeho duševní zdraví. Žít dlouhodobě v bludu není dobré.

35
Jarda
Reagovat

Je zajímavé, že zatím co je DJ Vlado rozčarován neúčastí Vanesy Kokyové v Superfinále, všechny ostatní diskutující to nechává zcela v klidu. Mně to také zase tak moc nevadí, ale chápu Vlada, Vanesa byla něco jako Monika Bagárová nebo Vierka Berkyová a ty byly jeho favoritkami, Vanesa však udělala asi jednu chybu: neměla stále zpívat pouze romské písničky, měla překvapit něčím „normálním“. Ale není sama které se to nepovedlo, v ČSMT měla velkou smůlu jednoznačně nejlepší zpěvačka této soutěže Tereza Anna Mašková a to proto, že přišla na řadu až v době, kdy už bylo ve finále mnoho zpěvaček, i když vesměs horších než ona. Ale je to nakonec dobře – v této soutěži by měli vyhrávat jiní soutěžící než zpěváci pop music, od toho zde máme Superstar, kde je mnohem větší konkurence a i celkově je to mnohem obtížnější soutěž. S třemi písničkami by ji totiž nikdo nemohl vyhrát! A ještě na závěr: podívejte na You Tube na finalistku Americas Got Talent, 10ti letou Jackie Evancho – to je něco!!

36
Jiří
Reagovat

0: „Celkově jsou Chebejet nejvíce nedoceněným a nejpřehlíženějším talentem celé finálové čtnáctky, který navíc režie vědomně zařízla umístěním na začátek.“
Do kamene tesati! Chebejet byli fantastičtí!

37
Gusta
Reagovat

Moje dojmy:

Chebejet – úžasné akrobatické vystoupení, plné energie, velmi náročné prvky.

Radek Bakalář – jako kouzelník není nijak špičkový, originální je u něj ale spojení kouzelnictví a tance.

NH6 – tady vůbec nešlo o výkon, ale jen o životní příběh a obrovskou snahu, kdyby totéž předvedl někdo nehandicapovaný, tak by to vyšumělo úplně do prázdna.

Křečkovi muži – pěkné, zábavné, vtipné, mělo to šťávu, ukázkový případ outsidera ze semifinále, který ve finále příjemně překvapí.

Katarína a Zuzana Winklerové – naprosto skvělé, dvě úžasně zpívající holky.

Dae Men – dokonalé gymnastické vystoupení, originální námět, efektní provedení.

The Pastels – příliš překombinované, kvantita na úkor kvality, nevkusná stylizace.

Veronika Stýblová – nevýrazná, nezajímavá zpěvačka, technicky slušné, ale charisma na nule.

Mako!Mako – skvělé, originální, neotřelé, velmi nekomerční přístup, zaměřeno spíše na náročnější publikum.

Richard Nedvěd – skvělá kouzelnická show, sice napodruhé už to bylo místy takové zdlouhavé, ale nepostrádalo to zábavné momenty.

Dominika Hašková – půvabná, milá, talentovaná holka, její vystoupení mě bavilo, určité technické nedostatky tam byly, ale řadí se k několika málo zpěvačkám v této soutěži, které nebyly tuctové. Výhodou pro ni je to, že finále má pouze 1 kolo, v systému jiných pěveckých soutěží by byla za otloukánka.

Patrik Žiga – úžasné, famózní.

Mighty Shake – Zastávka – pěkné, velmi efektní.

Marián Zázrivý – nevýrazný, průměrný výkon, oproti semifinále naprosto žádný posun.

Moje pořadí :

1. Mako!Mako
2. Katarína a Zuzana Winklerové
3. Richard Nedvěd
4. Chebejet
5. Dae Men
6. Mighty Shake – Zastávka
7. Křečkovi muži
8. Patrik Žiga
9. Dominika Hašková
10. Radek Bakalář
11. Veronika Stýblová
12. The Pastels
13. NH6
14. Marián Zázrivý

Moje dojmy z TM:

1. duel: Vanesa Kokyová vs. Jan Drzewiecki

Vanesa zpívala nádherně, moc talentovaná holka. Jan tentokrát příjemně překvapil, že se oprostil od té zženštilé stylizace a zazpíval jako chlap, ale málo platné, bohužel mu to příliš nepomohlo.

2. duel: Petr Špatina vs. Rytmus

Tento duel byl naprosto jasný, naprosto originální disciplína hra na skleněnou harfu proti tanečnímu souboru, které v talentových soutěžích přeci jen tolik originální nejsou, bohužel vystoupení Rytmusu bylo tentokrát méně přesvědčivé, nebyl to takový touchdown jako v semifinále.

3. duel: Duo Ogor vs. Rinceoiri

Tento duel považuji za velmi vyrovnaný, Duo Ogor předvedlo skvělé, dokonale secvičené gymnastické vystoupení, taktéž irské taneční vystoupení bylo úžasné. Zcela evidentně přivedly talentové soutěže na scénu nový fenomén, gymnastická čísla u obecenstva očividně hodně bodují.

4. duel: Dominik Turza vs. Rapiďáci

„Smrtka“ přišla tentokrát v ženském provedení, takže možnosti se ještě nevyčerpaly, bylo to zábavné a přesvědčivé. Rapiďáci předvedli skvělou karatistickou show, ale díky masivní medializaci tento duel mimo jakoukoliv pochybnost vyhrál Dominik.

Moje pořadí:
1. Vanesa Kokyová
2. Petr Špatina
3. Rinceoiri
4. Duo Ogor
5. Rapiďáci
6. Dominik Turza
7. Rytmus
8. Jan Drzewiecki

38
Dalibor
Reagovat

37 – Gusto, jaký máš důvod nám tady rekapitulovat to, co napsal už DJ Vlado v článku?

39
Petr
Reagovat

Pro Jardu: ty mi mluvis z duse, taky nechapu to nadseni pro Vanesu, jeji nepostup mi vubec nevadi, na muj vkus moc ukriceny ubejkany. Opravdu je videt, ze to kazdeho nechava v klidu, jediny kdo s tim nesouhlasi je DJ Vlado. Naprosty souhlas s Terezou Maskovou, jednoznacne nejlepsi zpevacka, ktera bohuzel doplatila, ze byla zarazena na konec v dobe kdy ve finale bylo uz nacpano moc zpevacek a tak vysumela do prazda. Kam se na ni hrabe Dominika a Veronika. Ohledne Jackie to uz tu nekdo psal na forech takze jsem si zhlednul a je famozni, kam se hrabe Patricie.

40
Ivana
Reagovat

Talent-
Dae men asi z těch přítomných nejlepší, výhru jim přeji.
Talentmánia –
tam je těch talentů, ze kterých by si člověk sedl na zadek, více. Mne také velmi velmi mrzí vypadnutí Vanessy, nicméně hodně dalších skvělých soutěžících zůstává. Finále bude nadupané!

41
DJ Vlado
Reagovat

Jarda: Patrícia a Vanesa jsou z letošních zpěvaček jediné dvě, které jsou opravdu výrazné, jejich zpěv ve mně vzbuzuje emoce a jsou to typy, jaké jsme nemohli vidět v SuperStar. Ohledně toho, že Vanesa zpívala jen romské písně, se na Gorille vyjadřoval i pan doktor, který ji chtěl slyšet zpívat něco popového, třeba Lady Gaga, v romském stylu – to by nemusel být špatný nápad, mohlo by to znít zajímavě, i když konkrétně bez LG bych se obešel, té je v současnosti všude až moc (včetně obou soutěží). Ohledně srovnání Vanesy a Moniky, které zmínil i Leoš: podle mě jsou si podobné hlavně vizuálně, hlasově jsou imho úplně opačné. Moniky hlas je jemný a sametový, zatímco hlas Vanesy je ostrý a neučesaný, což se ale podle mě k romské muzice jednoznačně hodí. K Vierce má Vanesa blíž, to je pravda, Vierka byla taky takový živočišný přírodní úkaz. K Monice se podle mě spíš blíží Patrícia (pozor, nemyslím žánrově), její hlas taky není příliš silný, ale přesto je překrásný. A těch paralel mezi Monikou a Patrícií je víc (viz. pozdrav nemocné sestřičky a následné dojetí, taky na castingu Adela říkala Patrícii neco podobného, co vloni říkala v prvním semifinále Monice, že by si ji vzala domů, nakrmila ji atd.)

Petr: Vanesa je přesně ten typ zpěvačky, která rozdělí publikum na dva tábory. Někdo její zpěv miluje, druhý ho nemusí. Nic mezi tím neexistuje. I já měl na první poslech s Vanesinou barvou hlasu problém, ale když jsem si ji poslechl víckrát, tak mi ta barva vadit přestala a já si začal vychutnávat tu živočišnost a neučesanost jejího zpěvu, což je pro romskou hudbu jednoznačné plus. A podle mě pro zpěváka důležité, aby dokázal v lidech vzbudit emoce, ať už kladné, či záporné. Naopak zmiňovaná Tereza mě nezaujala vůbec, sice je to sympatická holka, která dobře zpívá, je mi líto, že jí umřel tatínek (i když to nemusela zmiňovat v každém medailonku), ale její hlas ani zpěv mi naprosto nic neříká, barva hlasu mě nebaví, zřejmě bych ji v rádiu ani nerozpoznal. Pro mě je tak na úrovni Veroniky, tzn. dobrá, ale nevýrazná zpěvačka, které chybí faktor x, prostě to, co mají Patrícia a Vanesa.

42
Prochor
Reagovat

V té finálové trojici jsem spíš očekával Chebejet a Mako!Mako. Zázrivý ta být neměl protože průměrný operní zpěvák by to dal líp.

43
Týna
Reagovat

Mě se víc líbí akrobacie DEAMEN. Je to i určitě těžší zvedat chlapa než ženu.

44
koc
Reagovat

Televize Prima se jen tak nechce vzdát své talentové show Česko Slovensko má talent, a proto ji ještě naposledy (?), alespoň letos, připomene divákům velkým silvestrovským speciálem. Dvouhodinový speciál Česko Slovensko má Silvestra začíná 31. prosince ve 22:10 a provedou jím Jakub Prachař a Martin Pyco Rausch. Diváci se tak na obrazovce opět setkají s porotci Janem Krausem, Lucií Bílou a Jaro Slávikem

Přidat komentář