Panáček v reality show

Talentmania vs ČS má talent, díl 4 (19.9.): obě show navštívil Zdeněk Kožíšek

19. Září 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Jak už bývá v Česko Slovensko má Talent zvykem, o talenty opět včera nebyla nouze. A Talentmania včera předvedla sestřih hned z několika castingů, ale ani to ji z bídy nevytrhlo. Pojďme si tedy ten včerejší deathmatch probrat a připomenout talenty na obou stranách.

Česko Slovensko má Talent: zjevení jménem Mako!Mako i multitalentovaný Bakalář

Jak už jsem minule předeslal, Velký třesk, který nás čeká za čtrnáct dní, bude skutečným masakrem talentů, protože v semifinále je míst jen padesát, ale zajímavých a perspektivních soutěžících je v Talentu požehnaně. Tentokrát se dokonce zjevila i nadějný formace, která má šanci uspět i mimo soutěž.

Kdo si myslel, že po F Dur Jazz Bandu z minulého dílu se už žádná lepší kapela neobjeví, ten se mýlil. Mako!Mako byli prostě úžasní. Čvteřice složená ze slovenské zpěvačky Kristíny Šimegové, českého beatboxera Ondřeje Havlíka alias Endru, českého baskytaristy Michala Procházky a slovenského kytaristy, zpěváka a beatboxera Petera Strenáčika (info z http://bandzone.cz/makomako) předvedla originální velmi originální spojení zpěvu hudby a beatboxu a neváhám je dokonce prohlásit za to nejlepší, co se v ČSMT zatím objevilo. Jejich šance jsou obrovské a vůbec bych se nedivil, kdyby to celé vyhráli.

Druhá kapela, kterou nám včera ukázali, byla z kategorie revivalů. Queenie předvedli soldiní kopii legendárních Queenů a i když jejich zpěvák nesahal Freddiemu Mercurymu ani po kotníky, ostudu si s Don´t Stop Me Now určitě neudělali a postup si zasloužili. Jejich šance však příliš růžově nevidím, protože um revivalů spočívá v imitování slavných vzorů a dál se jejich číslo zřejmě posunout nedá (vzpomeňme na Team Revival ze Slovensko má talent).

Problémem téměř všech zpěvaček, které se v dosavadních dílech ČSMT objevily, je nedostatek osobitosti a odlišitelnosti od ostatních. Švýcarské rodačky Julie Marie Sakar se to týká tak napůl. V nižší poloze má velmi pěknou barvu hlasu. Abych se však přiznal, tak jsem od ní čekal víc na základě toho, co o ní psali včera na blesk.cz, že vystoupí s vlastní skladbou. Navíc u písně Stop od Sam Brown se mi okamžitě nabízelo srovnání s Martinou Šindlerovou, která tutéž píseň kdysi v semifinále SHS1 vystřihla úžasně. Přesto však byla Julia společně s Dominikou Haškovou ze všech sólových zpěvaček asi nejlepší a pokud je pravda, že si skládá vlastní písně, tak nám má ještě co nabídnout.

Totéž bohužel nemůžu říct o Lence Piešové, která je sice roztomilá a zpívá slušně, ale zcela nevhodným výběrem písně Jsi můj pán si pod sebou podřezala větev, protože dost bojovala s češtinou. Může být ráda za milosrdnost Jana Krause, její šance ve Velkém třesku  jsou ale minimální. Lehce nad průměrem byla ze zpěvaček ještě postarší šansonierka Magdaléna Lippke, jejíž vystopuení mě sice ze židle nezvedlo, ale mezi ostatními zpívajícími holčičkami se vymyká a zaplať pánbůh za to. Patrik Battya se sice blýsknul tím, že konkuroval ženským rejstříkům, ale jinak je to zcela čistokrevný zástupce kategorie přeceňovaných operních zpěváků. Imitátor Travolty Otto Weiss pak už byl zcela průměrný. Navíc v porovnání s Davidem Weingärtnerem, který v soutěži Robin Hood – Cesta ke slávě tutéž píseň podal mnohem zajímavěji a osobitěji, vyzněl Ottův výkon až směšně, takže právem nepostoupil (a nebylo to zdaleka jen o bundě).

V ostatních kategoriích se však se zajímavými soutěžícími roztrhl pytel. Asi nejvíc zářili Long Vehlicle Circus, čtyři mladíci na chůdách, kteří předvedli obdivuhodné číslo i přes to, že se jednomu z nich chtělo na záchod. Vynikající byli rovněž i Trampolíny Praha, kteří celý večer zahálili. Velký obdiv si zaslouží i malý tanečník Jarko Krigovský, protože tancovat jako on dokáže v jeho věku málokdo. Ženským protějškem stepaře Daniela Boraka ze druhého dílu je Kateřina Fialová, mistryně světa ve stepu. Pokud mám mluvit za sebe, tak mě její vystoupení bavilo ještě o něco víc než Danielovo (což je asi způsobeno tím, že je holka). Jako zlatý hřeb večera byl prezentován Radek Bakalář, který předvedl zajímavou kombinaci tance a iluzionismu. Souhlasím s Jarem Slavíkem, že Radek by měl své vystoupení více zesynchronizovat, nicméně potenciál pro příští kola má obrovský. Za zmínku dále stojí i taneční skupiny 3 Run Slovakia a Magic Free Group, kterým sice byly věnovány jen krátké útržky, ale přesto dokázaly zaujmout.

U dalších čísel, jako je například „muž v kostce“ Bob Divílek, fakírské duo Aratron Aspis nebo imitátor Tiny Tuner Chichi Tornádo, už bohužel nevidím příliš velkou perspektivu do budoucna.

O největší úlety se tentokrát postarali dva postarší pánové. Zdeňka Kožíška, který se mj. objevil i v paralelním díle Talentmanie, ani porota nenechal předvést jeho vystoupení a okamžitě ho vytroubila už při jeho trapném antré. Vilém Orel zase zaujal tím, že místo toho, aby na pódiu něco předvedl, přinesl si plánek toho, jak skáče do vody, který pak ukazoval porotě. No větší úlet jsem snad ještě v žádné show neviděl.

Porota tentokrát hláškovala mnohem víc než v předchozích dílech. V tomto směru se blýsknul především Jan Kraus, který na úvodní představování členů z Trampolín Praha poznamenal: „Já jsem Honza a jsem z vás nejstarší“. Lucka Bílá zase ukázala svou spontánnost, když se pódiu náhodou objevili muži odhalení do půl těla. Jaro Slavík byl tradičně nejkritičtější, za Jánem Ďurovčíkem nebo Haberou ve vrcholné formě (tedy ne tím, co předvádí v Talentmanii) však pořád zaostává. A Jakub Prachař (u kterého jsem si až včera všimnul, jak začíná být podobný svému dědečkovi Iljovi, zatímco jeho otec David se od obou vizuálně dost liší), jehož jsem v minulých dílech kritizoval, se s Pycem končně více zžil a oba se začínají parádně rozjíždět. Jen tak dál!

A nebýt opětovného chaotického skákání z jednoho města do druhého, tak bych tomuto dílu ČSMT neměl opravdu co vytknout. Takhle vypadá opravdu světová show.

Talentmania: trojí pokus repetenta Jozefa Pátroviče

Psát o Talentmanii už je čím dál větší otrava, protože se budu zase opakovat, že tato údajně „nejlepší česká a slovenská show“ je hodně hluboko pod průměrem. Úroveň talentů je mizerná a zpracování celé show katastrofální.

Zpěvačky, které se v Talentmanii objevují, jsou zcela opačným případem než ty z ČSMT, které jsou slušné, ale v postatě všechny si navzájem podobné. Zpěvačky z Talentmanie jsou typově pestřejší, ale za to všechny ztěží průměrné. Částečný závan osobitosti přinesla možná šansoniérka Pavla Forest, která se osobně zná s Haberou, ale přestože má dobrý hlas, tak její vystoupení působilo depresivně, asi jako když notorická alkoholička zpívá ve tři hodiny ráno a ne a ne s tím přestat. I s Aničkou Mazouchovou mám problém, protože Amazing Grace, v české verzi Už z hor zní zvon, zpívala v loňské Česko Slovenské SuperStar i moje velká oblíbenkyně Monika Bagárová, která se sice ve finálových kolech vinou šílené trémy a necitlivosti zvukaře dost trápila, ale do této písně dokázala dát srdíčko a velké vnitřní teplo, kterým dojala k slzám i samotného Karla Gotta. V podání Aničky to byly jen odzpívané noty a žádný větší prožitek jsem tam necítil. Asi nejlepší ze zpěvaček byla Romka Vanesa Kokyová, nicméně její hlas má dost nepříjemnou řezavou barvu.


Mezi účinkujícími se tentokrát objevilo i několik známých tváří z jichž proběhlých soutěží. Ve dvojici hadích žen Show Express Dance Company jsme mohli zahlédnout i hadí ženu Katarínu Sebestyénovou, která se ve Slovensko má talent dostala až do semifinále. Martina Nespěšného, který vystupuje pod přezdívkou Nespi, si možná pozorní diváci rovněž pamatují ze Slovensko má talent, kde skončil ve Velkém třesku. V Talentmanii mají oba šance větší, protože při té nevalné úrovni talentů pořád patřili k těm nejlepším, kteří se na castingu objevili. Totéž nemůžu říci o Milanu Sulejovi, kterého si pamatujeme už z X-Factoru, kde jej dokonce zařadili jako bonus do velkého finále. Je to jen další z přeceňovaných operních zpěváků. Dalším z moha omylů poroty je postup Jaroslava Dobeše, který platonicky miluje Adelu a už loni se vyznával z lásky k ní na brněnském castingu Česko Slovenské SuperStar (a krátce po něm se na obrazovce objevila pozdější finalistka Markéta Konvičková – což není důležité, ale jen chci, aby bylo vidět, jaký mám postřeh). Tentokrát předvedl zcela trapné vykládání karet, ale porota ho přesto pustila dál. Asi jsou už z toho nedostaku talentů zoufalí, když pouští dál kdejakého losera. A jak už jsem předslal, opět se na obrazovce objevil i Zdeněk Kožíšek, kterého tentokrát aspoň nechali jeho číslo ukázat celé. No a bylo to něco podobného jako to, co v seriálu Byl jednou jeden dům trénoval krejčí Tvaroh v podání Jana Skopečka, tedy číslo vhodné pro leda cirkus (ostatně jako většina čísel z Talentmanie).

Asi nejvíc se však z navrátilců blýskl Jozef Pátrovič, který se před čtrnácti dny objevil i v ČSMT. Tentokrát se však předvedl hned třikrát. Při prvním vystoupení na bratislavském castingu se vymlouval, že vypil studenou malinovku a přišel o hlas. Nepostoupil. Poté však přišel ještě dvakrát a vždy předvedl stejně katastrofální číslo. I hluchému však muselo být jasné, že tento pán opravdu zpívat neumí. Jeho příběh byl však jediným oživením včerejšího dílu.

Z dalších lehce nadprůměrných talentů, kteří by se ale v ČSMT řadili k průměru, stojí za zmínku celá Berousek Family, muzikantské duo Petr a Antonín Špacinovi, kteří předvedli hru na sklo a kytaru po vzoru Pink Floydů, tanečník Matúš Pišný, pohledná saxofonistka Zuzana Diľová nebo mongloská tanečnice Ochko Dolgursuren Ochgerel.

K porotě ani Leošovi opět nemůžu dodat nic nového. Snad jen, že po boku Leoše se tentokrát vystřídaly hned tři potenciální moderátorky (což bylo vzhledem k tomu, že se jednalo o sestřih z tří castingu logické). Zajímavá však byla odlišnost všech tří moderátorek: lehce exotická Jaroslava Kholová, temperamentní zrzka Michaela Zvaríková a typická blondýna Božidara Richterová.  Já mám však o Leošově partnerce jasno od začátku: Jeď, Domčo, jeď!

Ve sledovanosti tentokrát už Talent porazil Talentmanii vskutku drtivě. Nabízíme vám proto i graf, abyste se tímto vítězstvím kvality nad Nova efektem mohli pokochat společně s námi. 

Sledovanost ČSMT – Česká republika

Nedělní večer opět ovládla originální talentová show ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT, a to hlavně v cílové skupině Dospělí 15–54. V době svého vysílání byla v mladší cílové skupině s podílem na trhu 30,83 % market leaderem. V průměru ji v této cílové skupině sledovalo 701 tis. diváků, což bylo nejvíce z doposud odvysílaných dílů. Show byla úspěšná i v cílové skupině Dospělí 15+ s 27,04 % share. V průměru ji v této cílové skupině diváků sledovalo 1 117 000 diváků, v nejsledovanější minutě dokonce 1 473 000.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 92
1
Tonda
Reagovat

Dneska CSMT těžká nuda, prakticky žádné zajímavé vystoupení, a když vidím, že nechali postoupit i toho rádobykulturistu, co se naskládal do krabičky, tak je vidět, že talenty už opravdu začaly docházet.

2
Kocovina
Reagovat

Asi mam male naroky, ale mne naopak prislo, ze to dnes bylo hodne dobre :) … Vystup chlapiku na trampolinach me dostal – musi to byt neskutecne tezke na synchornizaci. Malej tancujici kluk mel talentu taktez na rozdavani. Kouzelnik na zaver, mne se proste to litani hulek ve vzduchu libilo. Pak ti chlapci na chudak a i par slusnych peveckych cisel.

3
Ufonka
Reagovat

Souhlas s Kocovinou :-) a ještě se mi líbila 4 členná skupina, kde zpívala slečna a měli tam kluka provozujícího beatbox.
Mimochodem vzteklého pána s řetězy byla možnost vidět na vinobraní v Mělníku – a ani tam co bylo vidět nemohl sehnat dobrovolníky.

4
Mike
Reagovat

No jo, co člověk, to názor. Já dneska viděl takovejch talentů – s mistryní světa ve stepu v čele. Stepovala skvěle, jak se dalo čekat, ale její komunikace s publikem v pouhých třinácti mě dostala. Jako druhý nejlepší za dnešek bych vybral tu kytárkovou skupinu s beatboxem místo bicích, strašně příjemná muzika. Třetí místo bych rozdělil mezi kluky na chůdách a kouzelníka/tanečníka na konci. A další a další… skvělej díl.

Reagovat

Tak ten poslední s hůlkama a popingem, ten musí do finále. Bavil a já jen žasl :)

6
Honzad
Reagovat

Za dnešek teda WAW! Chlápci na chůdách, na trampolínách, slušné zpěvačky, malý tanečník, famózní skupina a další. A hlavně teda Queeni a závěrečný tanečník – kouzelník, naprosto dokonalé finále, jen je u něj otázkou, zda se věnovat skvělému robotímu tanci nebo létajícím tyčím :) Absolutně jsem se ani chviličku nenudil, bavil jsem se, měl pocity jako při světových show.
BTW, ukázky na příště (asi poslední divadlo?) vypadají skvěle, navnadily mě nejvíce ze všech! :)

7
Elko
Reagovat

Nechápem, kde boli doteraz tie talenty, neskutočné… opäť nášup talentov, neskôr spíšem moju TOP10 :) kým sa trošku z toho spamätám. Len ma trošku mrzí, že kvôli talentmanii uvidíme menej kastingových kôl, aby ČSMT nebolo tak pozadu s LIVE prenosmi a teda niektoré talenty sa nedostanú do divadelných epizód.

8
Jackolo
Reagovat

Koukám, že Jaro se mohl dneska do toho bzučáku umlátit :-)) Jinak nejlepší rozhodně byla ta kapela(zpěvačka plus beatbox)

9
Maxx
Reagovat

Dnešní díl byl super. V minulým jsem těžko hledal, co by mě vyloženě uchvátilo, dneska toho bylo požehnaně. Ty nejlepší už tu všichni zmínili, mě se pak ještě líbila ta taneční skupina ze Slovenska, jak začínala tím vystoupením ala videohra Mario. Ale podle toho, co napsali na FB je v Třesku vyhodili, škoda. Ale je pravda, že tanečních skupin tam je mraky a dál můžou jen ty nejlepší. Jinak příště nás čekají dvě úžasná vystoupení, která byla podle lidí v divadlech nejlepší – nějaký malý žonglér a pak ta číňanka, jak se tam neskutečně prohejbá a ještě u toho polyká meč. Už se těším. Jinak sice byly castingový díly urychlený (kvůli Nově, která tou svou dementní show zkazila první ročník Talentu u nás, což ji asi nikdy neodpustím), ale vzhledem k tomu, že místo hodiny se vysílá dvě hodiny, tak prostě spojovali dva díly dohromady a o nic jsme snad nepřišli ;-)

10
RAINMAN
Reagovat

4: „strašně příjemná muzika“
To jo, ale ten zpěv už byl slabší.

11
jmz
Reagovat

Pro Tondu:
Již dříve jsem někde četl něco o tom dle tebe „rádoby“ kulturistovi. Viděl jsem ho totiž v klipu Anny K. A než jsem začal pátrat, Blesk mě předběhnul. Takže: http://talent.blesk.cz/clanek/celebrity-bitva-talentu-cesko-slovensko-ma-talent-soutezici/142487/kulturista-z-talentu-v-akvarku-i-pro-annu-k.html Reprezentant a mistr republiky asi nebude „rádoby“…

12
Elko
Reagovat

Moja TOP 10: Kúzelník/lluzionista, Queen revival, stepařka, tranpolína show, speváčky (neviem mená, ale tá čo spievala od Lucky Bílej a tá, čo má ocina zo Švajčiarska), československá skupina MAKO, parkúr 3 RUN, Capoera, tanečná skupina Magic free, vysokí zebroví chlapíci + bonus malý tanečník Jarko ;)

13
RAINMAN
Reagovat

Jak už jsem jednou psal… slečna Hašková porotu svým zpěvem moc neuchvátila… zato z té malé Číňanky byli v šoku! Příště taky uvidíme i Rudu z Ostravy alias Kick Ass.

14
okkvp
Reagovat

Talent opět mi přišel zábavný, Talentmánie puštěna k tomu v pozadí – talent tam za 3/4 času zahlédnut jeden (tanečník), nejvíc ale „zaujala“ mnohaminutová stopáž sestřihu kolem vystoupení bohem „nadaného“ pěvce Jozefa Pátroviče (ČSMT 5.9.)

15
Elko
Reagovat

No Maxx, kastingových kôl bude menej kvôli trápnej mánii. Malo ich byť 9 (neoficiálna info, čo hovorili fanweby) a bude ich 5. Je síce pravda, že tých 5 je predĺžených, ale keď si spočítame, že: Praha 80 ľudí, Brno 120, Bratislava 80 ľudí, tak to jednoducho do 5 kôl nestihnú napratať, určite to mali rozpočítané na 9 epizód. Proste museli konať kvôli konkurencii, čo chápem ;) o týždeň si myslím, že to bude ďalšia pecka a dajú tam ešte tie posledné tromfy z divadiel.

16
RAINMAN
Reagovat

Měl jsem na mysli předporotu v Praze v hotelu.

17
Mike
Reagovat

(10) Rainman: jasně, dalo by se hodně zlepšovat. Nejsem expert na tenhle typ muziky, lebedím si v classic rocku. Ale přesto cítím, že celkově to do sebe zapadá, že právě takhle má smysl dělat tuhle muziku, bez nějaký úžasný techniky zpěvu. A druhá věc – skvělej drajv, dokážou udělat show, to je velký plus.

18
Sikky
Reagovat

Když to tedy zkrátí z 9 divadelních kol na 5, tak to znamená zřejmě i dřívější konec, že? Originál talentu bohužel podrobně neznám, takže absolutně netuším na kolik dílů je rozděleno semifinale atd…

19
Elko
Reagovat

sorry, že toľko príspevkov :) ale ešte som zabudol na skvelý strih: fakírske číslo, Lucká Bíla, jablko diváci, porotci a ruky Lucky Bílej, jablko a meč… REKLAMA :) to by som chcel vedieť, že čo sa vtedy odohrávalo v rodinách :) a koľko nadávok padlo.

20
RAINMAN
Reagovat

Semifinálová kola už budou moct natahovat podle potřeby, takže by se mohlo stát, že je budou prokládat „Hvězdnou pěchotou“.

21
RAINMAN
Reagovat

19 – Já byl naopak rád, že si konečně můžu jít udělat kafe.

22
RAINMAN
Reagovat

19 – Celý ten záběr přece dávali v upoutávkách na Primě, takže výsledek jsme věděli už dávno dopředu.

23
Míša
Reagovat

Mě jen mrzí, že nenechali aspoň naznačit, co ten divnej chlap chtěl s tím řetězem dělat … nebo mám dlouhý vedení? … Jo a nikdo tu nezmínil fakíry … já byla celou reklamu jak na trní, jestli to jabko fakt rozsekne … malej tanečník neměl chybu, to je krom malýho saxofonisty snad jediné dítě, které tam mělo co dělat (nepočítám mladé dámy 13 a výš) … a vůbec – všici výše jmenovaní byli skvělí … jen nechápu, proč postoupila Tina s chlupatými ňadry a též pán hrající si na Boni Pueri … jsem si jen vybavila, co dřív dělali pánové, aby si uchovali takový něžný vysoký hlásek a ta představa mě zřejmě narušila prožitek z jeho výkonu … ale jinak spokojenost.

Opět jsem to na konci přepla na Novu a opět jsem se zhrozila … myslím, že doba „ajnkeslbuntesáků“ je už dávno za námi.

24
Míša
Reagovat

Aha, než jsem dodatlila, tak už jsou rozebráni aj fakíři – ukázky jsem neviděla, já se jinak moc na telku nedívám … jen Rainmana jsem si ve čtvrtek nenechala ujít :)

25
anirij
Reagovat

Tak já jsem ráda, že se do povědomí lidí dostane skupina Mako!Mako!, objevila jsem je před dvěma roky a byla jsem z nich nadšená. Na jejich stránkách mají asi 7 písniček volně k poslechu a jsou tam ještě daleko lepší, než která dneska zazněla.

26
RAINMAN
Reagovat

24 – Máš dobrej vkus! ;-)

27
RAINMAN
Reagovat

No dobře, vítěz se dostane do Las Vegas… podobných jsou tam stovky… výrazně zajímavějších lidí mají ve Vegas desítky. Z toho, že se bude honosit titulem „The Winner of the Czech’s Got Talent“, si tam nikdo na zadek nesedne!

28
FeW
Reagovat

Mako!Mako jsou skvělí :) poslouchám je už dlouho, navíc beatboxer En.dru chodil na stejnej gympl jako já, takže se známe i osobně a už kvůli tomu jim prostě musím fandit :))
Dnešní díl byl dobrej, bavil jsem se :)

29
RAINMAN
Reagovat

Kdybych neznal fakta, tak jakožto normální divák, usoudil bych, že na castingy do Talentmánie přišlo víc lidí než na ČSMT.

30
anja
Reagovat

ČSMT jsem dneska stíhala jen tak tak, pár věcí mi asi uniklo, ale pána v bedně nechápu že ho nechali jít dál, nelíbil se mi .. a co jako předvede přístě..? Makomako se zpěvem a beatboxem mě nijak neuchvátili, kytary jim nebyly vůbec slyšet, zpěv byl sice ucházející, ale beatbox mi nikdy nemůže nahradit za bubnama bubeníka, sorry……… naopak líbilo se mi a moc – iluzionista co se tam přišel seznámit – byl naprosto pro mě skvělýý, nerozumím, proč mu Jaro vyčítal že jeho vystoupení nemá koncepci, bo co, právě že má!… no a capoeira nádherné sexy číslo a queen revival mě potěšili, že jsem je mohla zase vidět :)

31
fx
Reagovat

Tak mě bavili hodně kluci na chůdách, synchronizovaní trampolinisti a hlavně Mako!Mako, které jsem vůbec neznal a do kterých jsem se na první poslech zamiloval.. To je přesně styl hudby, jaký můžu.. Při první příležitosti na ně vyrazím.. :-)

32
Zack
Reagovat

Pro mě nejlepší Mako!Mako ;)

33
fx
Reagovat

BTW Maka!Maka by si někdy mohli zajamovat s Yellow Sisters :-)

34
Weasley
Reagovat

No tak ja dnes budem kritický :D Ale to len preto, lebo ČSMT má laťku vysoko a očakávam, že pôjde stále vyššie a vyššie :)
Strih – ja neviem, ale to, ako to bolo zostrihané na konci mi prišlo nachvíľu dosť mätúce. Najskôr hovorili o ďalšom kastingu, potom o ‚Veľkom tresku‘ a potom zase ukážky na ďalší kasting (a neviem kde, ale zdalo sa mi, že niektoré som už videl). Fakt som teda nachvíľu nevedel, že čo bude na ďalšiu nedeľu. Ale ok, len nech už sú tu live kolá, aby tam ten strih nerobil veľa :)
K tej babe so stepom – všetko fajn, len som nechápal, že o akej práci s publikom tam hovorili :) Šak ešte Bíla musela dať znamenie aby diváci stíchli…
Hudba – podmaz k vyhláseniam poroty a následný odchod súťažiaceho z javiska – asi to aj je niekde v ‚návode‘, lebo to tak robia aj inde, ale napr. mi vôbec nesedí, ak niekto tancuje na hip-hop a do podmazu k porote dajú Mercy od Duffy :D

K diskusii – spomínali ste, že to malo byť až 9 kôl z kastingov a že kvôli T-mánii je toho menej. Neviem, ale mne by 9 kastingov prišlo až príliš a myslím, že aj SMT malo len 5 kastingov.

9 – Pred tú informáciu si mohol dať spoiler

35
DJ Vlado
Reagovat

SUNíčko: Jen tak pro úplnost, jako první vždy sleduju ČSMT a potom až Talentmanii. Obrácené pořadí sledování jsem měl jen u těch prvních dílů, ale jakmile se ukázal ten kvalitativní rozdíl, tak jsem si řekl, že přímo budu skledovat ČSMT, abych mu zvýšil sledovanost oproti TM (i když já stejně ve své TV nemám píplmetr, takže je to asi jedno).

36
Radek
Reagovat

Ad Queenie – moc se mi to nelíbilo, podle mě si vybrali špatnou písničku, Don’t stop me now je hodně rychlá a těžká. Taky proto jim řekli „hoďte tam 40 vteřin We will rock you“, aby to bylo trochu lepší, asi si toho všimli. Ani kytarista na Briana Maye moc neměl.. Jinak dobrá byla hláška „A můžu to zmáčknout i když ten člověk nic neukázal?“ na toho chlápka s řetězy. Vůbec, já chápu že musí ukázat i nějaké tragédy, ale nemuselo to být nějaké tři minuty (to samé ten chlápek s potvrzením, že skočil do vody).

Nějak taky nechápu toho kulturistu, co se nasoukal do bedny – vždyť byla hrozně velká! Dejte si na youtube „enterology“ – jsou lidi, co se vejdou do bedny, co je po kolena. A mimochodem, Katarína Šebestyénová v Slovensko má talent se tam vešla „přetočená pozadu“!

Pro mě nejlepší byli ti na chůdách, protože jsem zkoušel chodit na chůdách a vím, jak je to těžký. A tohle bylo teda něco.

37
okkvp
Reagovat

To Radek (36) : Ten chlápek se umí vecpat do krabice 40 x 46 x 58 cm a do 76 x 46 x 57 i s partnerkou (viz odkaz od jmz)

38
Radek
Reagovat

(37) Aha! Tak to se těším, že ještě něco předvede. Ale.. Katarína byla podle mě lepší, no..

39
liliana
Reagovat

ahoj všichni, tak nevím jak vám, ale mně se občas zdá že byl špatný zvuk- nebo možná hůř slyšim. Jinak mně se teda včerejší díl ČSMT líbil jako i předchozí díly. Ti kluci na chůdách byli bezva, trampolinisti a skupina MAKO a další. Líbí se mi i ti tragédi, jinak by to přece byla nuda. Jenom přemýšlím jak spoustu lidí napadne že mají talent. Jsou to všichni cvoci nebo mají odvahu nebo jim to někdo řekne ,co je k tomu vede?
O přestávkách jsem přepla na Novu a jsem znechucená. Pan Troška tam vypadal že se nudí a neví kde je, to samé Šeredová. Působí to tam vysloveně amatérsky ja diskotéka na vesnici v 80 tých letech. Už se těším na článek až se nedočkavostí tetelím.

40
Ufonka
Reagovat

ad Troška mě fascinoval rozepnutou košilí a jak si otřel kapesníčkem prsa…..myslím, že to se dalo vystřihnout, ledaže by to byl nějaký talent (v tu dobu byla pauza na Primě, ale stejně po tomto zážitku jsme raději zvolili reklamy)

41
Elko
Reagovat

Vidím, že v Česku mánia tvrdlo prepadla :) som zvedavý dokedy bude toto trpieť Nova a to sa má vraj ešte mánia vysielať 2x do týždňa, takže mať 2x 22% v prime-time, no nič príjemné :D… pekne sa im to vrátilo ako bumerang, z „najlepšej a najzábavnejšej“ česko slovenskej show sa stáva prepadák.

42
Hombre
Reagovat

Ad Bob Divílek: jeho číslo bylo takové klasické varietní vystoupení, akce tak na max. 10 minut. Vzhledem k jeho výšce 171 cm se asi dost těžko může vměstnat do menší krabice bez toho, aniž by si musel polámat některé kosti. Tolik k porovnání s nějakou dívčinou, která pravděpodobně bude menšího vzrůstu a zcela jistě i menší muskulatury. Na 65letého „dědka“ to je obdivuhodný výkon. Porovnám-li jej s jeho 2 vrstevníky – Ing. Arch. Neumann (neinvazivní plastická „chirurgie“, údajně 70 let) nebo slovenský Bocelli („zkrácená předehra, to se pak nedá správně zazpívat“, 69 let), tak Divílek, jakkoliv se může jevit jako „magor“, opravdu něco umí. Na postup dál to ale určitě nebude, jeho číslo se nemá kam vyvíjet.

43
Lantana
Reagovat

Přišlo mi, že ten kluk „s Pomádou“ zpíval dobře a mohli ho nechat jít do dalšího kola. Rozbor bundy byl fakt zbytečný a že ho poslali moderátoři na pódium znovu, jsem také moc nepochopila – porota nevěděla která bije, on také ne…

44
Weasley
Reagovat

41 – No, skôr si myslím, že to robia aj kvôli tomu, aby si Tmániu nemuseli označiť za prepadák, resp. že v sobotu to nepôjde v talentovej konkurencii a bude mať ten podiel predsa len väčší.

43 – Súhlasím, nerozumiem tomu, prečo ho neposlali ďalej, chalan to dobre okomentoval. A to, ako ho tam Pyco poslal naspäť, no trápne bolo aj mne :))

45
Maxx
Reagovat

V sobotu poběží na ČT StarDance, takže důchodci budou čučet na to, mladý budou kalit a Nova se propadne ještě níž. Jak je mohla napadnout sobota proboha? :D Jinak ten s tou Pomádou, jako umí zpívat, ale byl nezáživnej a průměrnej, co s nim dál??? Mě to teda vůbec nevadí, že ho už neuvidím.

46
Mike
Reagovat

Maxx: Přesně, ten kluk určitě zpívat umí, ale ta show s Robinem Hoodem by asi pro něj bejvala byla lepší, do ČSMT to moc nepasovalo. Nicméně že mu to řekli přes bundu sakra blbý bylo, mohli mu to naznačit nějak jinak. To je asi tak jediná zásadní výtka ke včerejšku.

47
Elko
Reagovat

Sledovanosť Slovensko, ak niektorých zaujíma: „Česko Slovensko má talent získalo 42,5%, bolo lídrom trhu a počet divákov oproti minulej epizóde narástol (12-54). Konkurenčná show Talentmania klesla nielen podielovo – okolo 36% (pred týždňom v 12+ 40,5%), ale aj v počte divákov, show Markízy si pozrelo o takmer 60 000 divákov menej. “

Kvôli poruche PMT, však úplne presné čísla budú známe až zajtra.

Takže dnes opäť studená sprcha pre Markízu a Novu :)

Reagovat

Tak včerejší díl byl sice takový pomalejší, ale přitom se to talennty jen hemžilo (Mako-nejlepší, Jaro Slávik je dobře a pravdivě okomentoval, chůdy, stepařka, capoeira, tancující kouzelník, malý tanečník, trampolíny… i třeba ta důchodkyně, ta barevná taneční skupina nebo břišní tanečník) A ti tragédi k tomu patří (i když včera to teda byly dvě dobré pecky. Co tam vlastně chtěl předvádět ten Kožíšek?). Uvědomte si, že v dalších kolech už nikdo takový nebude, mě to třeba bude chybět.
A k borcovi s pomádou a slečně s rovnátky… Jako žádná hitparáda ten zpěv ani u jednoho (a to mám hudební hluch) bych je vyhodil oba. Slečna ale měla aspoň hlas jako zvon, kdežto ten z pomády byl nuda s hezkým xichtíkem. To že ho vrátili na pódium bylo dost trapné, protože nikdo nevěděl, která bije. Ale to je asi zatím jediný průser v celé show. S tou bundou to sice přehnali, ale měli pravdu, je těžko soustředit se na zpěv, když přemýšlíš po kterém mladším sourozenci má tak malou bundu, kdyby přišel jen v tom triku, tak by asi i prošel a vypadl až ve velkém třesku.

Reagovat

A moderátoři včera zase super. Kluci se do toho dostanou a už v semifinálech to bude určitě pecka ;-)

50
Zack
Reagovat

Není to krása? :)

ceskoslovenskytalent.cz/foto/sledovanost.jpg

Reagovat

Zacku, koláčový graf, který je i v článku zde na Panáčkovi :))

52
Zack
Reagovat

Suníčko, seš rychlej :))

53
Elko
Reagovat

20% pre Novu :D :D :D to by mala aj s lacným filmom možno a na tn.cz radšej mlčí :)

Reagovat

Elko, já si stejně nemohu pomoci, ale vítězem tohoto podzimního talentového boje je dle mě zatím ČT. Aneb 2 se perou, třetí se směje. ČT pouští proti talentům kvalitní filmy a za mnohem nižší náklady získává podíl, který Prima či Nova mají za 100 mega každá.

55
viki
Reagovat

Shlédla jsem obě show z nahrávky(dala jsem přece jen přednost Bathory) :-) Talentmánia mě nevadila, konštanta jako minule, ten chlap v kožichu Karla 4. se měl nechat svázat řetězem a pak se z toho vymotat, byl právě i v talentmánii a tam ho to nechali udělat a pak ho vykopli….v CSMT se mi moc líbil ten iluzionista, co se přišel seznámit, hezkej hošan:-) pak ten tancující klučina, hoši na chůdách a tramplína taky…v Mako mě nesedla ta holka, zpěvaček je tam už nějak moc, nelíbila se mi ta v tom růžovým…a Freddie mě teda vůbec nepotěšil, spíš byli moc namachrovaný….příště vyhodit a v neposlední řadě Chichi Tornádo-to byl tzakovej humáč, zakázala bych jim vůbec lézt do bedny….jinak Pyco s Jakubem se pěkně rozjíždí jen tak dál!

56
Elko
Reagovat

SUNíčko, ok to beriem. Ja som zatiaľ stále komentoval, že výsledky ČT sú skvelé a riadne to u vás zamotáva s filmami Česká televízia. Mňa je len smiešne ako riaditelia Markízy a Novy vo veľkom ohlasovali, že príde do ČR a SR show, ktorá tu ešte nebola a bude to tá najlepšia a najzábavnejšia show :D len akosi zabudli, že rozhodnú o tom diváci, ktorí dávajú jasne najavo, čo si o ich showke myslia.

57
liliana
Reagovat

skvělý článek dík

58
Roman
Reagovat

JOJ: 42,5%
Markíza: 37%

Ide o približné údaje (o desatinky sa to bude asi upravovať), oficiálne dáta dnes ešte televízie z technických dôvodov nemajú k dispozícii.

JOJ vo svojej tlačovke uvádza, že: „Upresnené oficiálne hodnoty sledovanosti budú k dispozícii v utorok.“

Nič to nemení na tom, že: JOJ bola lídrom a „Ide tak o ďalšie zvýšenie počtu divákov i podielu na trhu. Šou tak doteraz najvýraznejšie porazila konkurenčný projekt.“

59
Roman
Reagovat

A ešte niečo: Nevidel som z TM ani minútu, ale myslím si, podľa toho, čo som si prečítal v článku, že ten Pátrovič je obyčajné divadlo, tie kastingy už boli divadelné časti, na ktoré si PRODUKCIA POZÝVALA ľudí, takže toho pána si pozvali 3x (TO NIE ON SÁM PRIŠIEL), dosť smutné asi pre nedostatok talentov :-D

60
n-t
Reagovat

Souhlasím,že vítězem je ČT,na Bathory jsem nekoukal,ale byl jsem na něj v kině a fakt kvalitní film a za poslední rok možná ten nejlepší.Nevím,ale ani jedna showka mě už moc nebaví…Dlouhá natahovaná stopáž je podle mě základní problém a semifinále TM bude mít až 3 hodiny to je zkrátka moc

61
Scalex
Reagovat

Nechci dělat Talentmanii advokáta, ale myslím, že k některým soutěžícím jste dost nespravedliví. Rozhodně si nemyslím, že by v ČSMT patřil Matúš Pišný k průměru – co si tak vybavuju, tak by se mohl klidně postavit vedle ostatních ze stejného žánru. Řezavý hlas jsem u Vanesy Kokyové nezaznamenal, spíš je to hlas neškolený, přírodní, což je pro folklór (obzvlášť romský) velké plus. Zpívala famózně.

Naopak, kdo byl hodně slabý, byla ta saxofonistka. Ani pohledná tvář nepomůže tam, kde není talent. Její výkon byl naprosto školní (v tom nejhorším smyslu toho slova), absolutně žádný šmrnc. Ten romský saxofonista z ČSMT se sice víc předváděl, než hrál, ale rozhodně hrát umí a hlavně ví, jakou roli má v muzice saxofon. Saxofonista se musí odvázat, musí být trochu frajírek a musí dát do hry dostatek expresivity. To ta holka neměla, ta hrála unyle a bezvýrazně.

Co se týká postupu Jara Dobeše, to snad Vlado nemyslíš vážně, že by to bylo kvůli nedostatku talentů v soutěži. Pochopitelně postoupil jen proto, že je to exot, na kterém se chtěli trochu povozit, než ho ze soutěže vyrazej. Skutečně si myslíš, že by dál pustili (a mysleli to vážně) někoho, kdo předvedl trapný, nepřehledný karetní trik z mateřské školy a mumlal tak, že mu nebylo rozumět? 8^)

Mám trochu pocit, že obecná nenávist k Talentmanii a přehnaná „láska“ k ČSMT lidem zaslepuje oči a uši. V Talentmanii je velká spousta hodně povedených čísel (mluvím o výkonech soutěžících, ne o tom, jak je to pak odprezentované, sestříhané a podobně) a i v ČSMT jsou trapáci, exoti a neumětelové (a dokonce občas taky dostávají ve střižně zbytečně moc prostoru).

Já jsem nakonec rád, že se ty soutěže konají dvě. Sice to sledování sežere víc času, ale vzhledem k tomu, že mě zajímají primárně ty výkony lidí, tak díky oběma soutěžím jich jako divák dostávám solidní porci.

62
RAINMAN
Reagovat

Včerejší díl ČSMT vidělo méně lidí než úvodní díl ČSMT. Takže nic moc. Primu dokázal převálcovat i „Lukášek Uchi“.

63
Roman
Reagovat

Vedenie Markízy možno končí, Markíze sa nedarí a je v kríze, podiel na zlých výsledkoch má aj talentmania: http://ekonomika.sme.sk/c/5556543/markize-sa-nedari-pod-mikom-sa-trasie-stolicka.html

64
Lukáš Franta
Reagovat

To Scalex: Taky mě některé ty Vladovy výroky zarazily:-) Nakonec jsem si opět pustil TM z netu, abych byl v obraze a bylo tam tentokrát opravdu několik lidí, kteří by v pohodě mohli být v ČSMT a nepatřili by k průměru – resp. patřili by k průměru, jak je vysoko posazený u ČSMT (pro mě především Berousek i ten druhý s balony).

Na druhou stranu exotů je v TM nějak víc – resp v ČSMT dávají jen výrazné kuriozity, ale nikoliv lidi, kteří jsou v něčem ,,jen“ špatní jako Hvězdná pěchota (teď zrovna koukám v TM na Danielu Hlaváčovou, která mizerně zpívá už 2 minuty!), celé je to takové rozbředlé, mnohem víc natahované, jak se ve střihu snaží vše zužitkovat přespříliš – třeba ta holčička co zpívala Amazing Grace – to jsem nechápal, jak dlouho se jí věnovali. Je to slabé, škoda, že nám asi nemůžeš popovídat, jaká je atmoška na Nově:-D Podzim jim totiž vůbec nevychází, podobně velký průser je totiž Dokonalý světě, který se vůbec nechytil a nebýt Okresního přeboru, jsou úplně v pytli.

65
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Líbila se vám kapela Mako mako v ČSMT? Pak ve středu 22. září vystupuje v Jazzové kavárně Podobrazy v Brně http://www.podobrazy.cz/

66
Maxx
Reagovat

ČT je vítězem tento týden. Určitě jejich sponzoring zmíněných filmů nebyl zadarmo, takže to pro ně rozhodně nejsou zadarmo získané ratingy, jak tu bylo prezentováno. Navíc ČT1 byla nejsledovanější jen tuto neděli, protože Bathory je film s neuvěřitelnou marketingovou masáží. Od dalšího týdne už se zase dostáváme na Jedničce ke klasickým inscenacím a české béčkové tvorbě, takže s příchodem vyřazovacích kol a podílem z odeslaných SMS se Primě začnou díky vyšší a vyšší sledovanosti investice bohatě vracet. Označovat teď za vítěze ČT mi přijde hodně odvážné.

67
Honzad
Reagovat

Scalex: No, advokáta dělat nemusíš, stačí, že jsi (zřejmě povinně, díky Nova webu) přechválil přímo odtrašující první díly TM, tam ta chvála bohužel bila do očí, když je realita naprosto opačná ;)
Ono, největší problém a rozdíl těhle dvou show, je nejenom v počtu talentů (myslím těch velkých, tady není o čem mluvit), ale hlavně v samotné jejich prezentaci. Nova přidává prostor nudným exotům, těm zábavnějším ubírá, průměrné lidi vyzdvihuje a když se objeví špetka naděje na opravdový talent, je naprosto zbytečně zazděň a neváží si ho, apel na příběhy nulový.
Každý tu soutěž vnímá trošku jinak, ale i kdyby se TM nakonec i dokázala v talentech rovnat ČSMT (což už je podle mě zhola nemožné), pořád je i v pojetí (ať už scéna, střihy, moderátoři, porota a vše kolem) takový do oka bijící rozdíl a Nova dostává tolik na frak (neříkej mi, že ty, jako odborník, to nevidíš…?), že si ty talenty u TM prostě vychutnávat nemůžu. Ta show má být ucelená ze všech stran a to může nabídnout pouze Prima s JOJkou, s naprosto nečekaně vysokou úrovní všeho.

68
Scalex
Reagovat

Lukáš: ano, já psal jen o vlastních výkonech soutěžících – stříhal bych jinak a rozhodně bych nedával tolik prostoru nezajímavým a hvězdnopěchotním lidem. A spousta času mi přijde vyhozená i na potlesky a záběry publika (to teda v obou show, v nedělním ČSMT mi to už taky přišlo místy zbytečně zdlouhavé).

Jaká je atmoška na Nově netuším. Dělám z domova a s nikým živým nepřijdu do styku. Mám svoje úkoly a ty sázím do redakčního systému. 8^)

Honzad: za svými články si stojím tak z 80-90 procent. Věnuju se výhradně jen soutěžícím, nehodnotím štáb, scénu, výkon moderátora ani porotu, píšu jen o lidech a o tom, jak jsou dobří a špatní. A u nich si nemusím brát servítky ani psát nějaké PR. (špetka PR jsou maximálně takové ty větičky typu „koukejte se dnes večer v osm na Novu“).

První díly jsem nechválil (přenos ze zámku jsem považoval za úlet a odmítl na základě něj hodnotit celou show a čekal jsem až na castingové díly).

69
DJ Vlado
Reagovat

Scalex: Pravda, v tom předposledním odstavci jsem už některé soutěžící jen vyjmenoval a tím pádem zahrnul do jednoho pytle ty nadprůměrné (Berouskovi, Matúš Pišný) i ty průměrné (saxofonistka). Na svou obranu však musím říct, že TM jsem viděl až jako druhou z videa, takže jsem už byl unavenější a soutěžící mi poněkud splývali.

Co se týče Vanesy Kokyové, hodnotil jsem pouze barvu jejího hlasu, která mi byla dost nepříjemná. Jinak souhlasím, že ze zpěvaček v TM byla nejlepší.

A ohledně Jardy Dobeše – postup exota s nedostatkem talentů snad souvisí, ne? Pokud zábavu nemůžou zajistit opravdové talenty, je třeba je nahradit aspoň exoty, na jejichž účet se budou diváci bavit.

70
Scalex
Reagovat

Vlado: Ad Dobeš – no já doufám, že už s ním nic dělat nebudou. Tj. že to, že takový exot postoupil, už byla pointa vtipu a víc už se to dřenit nebude.

Ad Kokyová: no ono se to její zpívání hodnotí těžko, protože to je prostě jiný typ zpěvu, takový syrovější. Jestli znáš album Bohéme od Deep Forest, to jsou takové zmodernizované zpěvy rumunských a bulharských cikánů, tak tam to místy zní jak u ohně a po třiceti pivech… ale právě ta syrovost, nečistá intonace, chrapot a další věci, které jsou u klasického zpěvu považované za chyby, k tomu patří. Věřím, že to na hodně posluchačů může působit nepříjemně.

S tou únavou to znám… Já koukám na TM, pak smolím článek, pak sjíždím z archívu ČSMT a to už je taky skoro ráno a já odpadám. 8^)

71
KK
Reagovat

ČSMT mě neskutečně baví.. a ačkoliv mi nejdřív vadilo neustálý ječení Lucie Bílé, tak musím uznat, že její ženskej element dělá porotu porotou.. a přímo miluju moderátorskou dvojici..:o) nevím proč, ale stačí, aby se oba smáli a já se prostě směju taky, Prachař jednoznačně skvělá volba!! (Pyca nehodnotím, to je špička:o))

72
anja
Reagovat

vůbec nějak marně hledám ve Vladově rekapu i v komentářích vyjádření k songu od Rasťa Daleckého „Chcem ťa“…… teď jsem si ten jeho song spustila z netu a za sebe můžu říct, že vůbec nechápu, proč interpreta i celou písničku porotcové tak šmahem pohřbili….. mně ten text přijde vtipný, dvojsmyslně milý, vůbec ne vulgární, a nevím, kde porotce Jaro (a pak i LB) našel v textu vulgaritu, jedině si to vysvětluji tak, že tu vulgaritu tam sám chtěl vidět…. vážně se mi ta písnička líbí, na aranžmá by se mohlo ještě trochu sice zapracovat, chtělo by to více jakože osolit, ale dokážu si představit že by tenhle song mohl být přimejmenším letní hit :)

jsem zas sama keré se to tak jeví nebo se někdo ke mně přikloní?…..

Reagovat

anjo, dle mě jde o ten refrén a dvojsmysl v něm. Jinak ta píseň není špatná, to máš pravdu.

75
anja
Reagovat

Suníčko, ten dvojsmysl je i dřív než v refrénu – chceš sa dotknut mojich hor, čím lepšie – tým skor :)) ježííš mi to připadá úžasnéé, milé, zábavné….

Reagovat

anja, nj, zpívat to Nohavica, tak to projde :) Zrovna včera můj známý měl zajímavou myšlenku, jestli by česká radia pouštěla tolika skladeb ve kterých je fuck, kdyby nebyly anglicky, ale česky. A že těch fuck písní je každý den v rádiích mraky :)

77
anja
Reagovat

jo, SUN, máš pravdu, a v té Rasťové není ani jedno „fuck“ :)….. no a když si vezmu, že porota do dalšího kola vypustila třeba tu jednu velrybu z těch dvou velryb jak tam obě otřesně vyly tu cizí písničku a teď nepustila takového talentovaného písničkáře, tak jim všem s Jarem v čele teda dávám palec dolů, fuj!!! určitě má Rasťo těch písniček naskládaných více, v dalších kolech by mohla být aspoň sranda, no

reakce moderátorů byla taky pozitivní, asi ještě nejsou tak zabrždění jak Jaro

78
jmz
Reagovat

72 => Ve slovenčině „pretiahnúť“ hovorově znamená, jako by v textu v češtině bylo „ošukat“, nebo možná „oject“ nic mírnějšího. To že to má dvojsmysl je sice fajn, ale to slovo v celkovém kontextu vulgárně relativně zní. A zřejmě nechtějí TV platit televizním radám pokuty :-)

79
anja
Reagovat

78 jistě, kdo chce vidět vulgaritu, vidí vulgaritu, já tam vidím romantiku a vtip

není tam ani jedno vulgární slovo, a „chcem ťa pretiahnuť na swoj breh“ to by opravdu byl argument na pokutu, panebože!!!……. bezva, jsme zpátky v 80. letech kdy existovaly KSČ komise a písníčkáři museli na tzv. přehrávky……… je mi zle//////

80
Maxx
Reagovat

jmz: A nejen v češtině, my taky používáme výraz přetáhnout pro tamto. Samozřejmě se nepoužívá tak často jako třeba přefiknout apod., ale mě to z toho textu té písně bylo hned jasné, kam se míří :D

81
Maxx
Reagovat

anja: Jako on ten chlap nebyl špatnej, ten song měl myšlenku, bylo to docela i vtipné. Ale do semifinále by určitě neprošel a pokud bychom ho měli hodnotit jako talent, tak rozhodně nepatří mezi nejlepší a pokud jako baviče, tak jsme v soutěži taky měli mnohem lepší. Mě to osobně nevadí, že vyletěl.

82
Roman
Reagovat

Tu sú oficiálne čísla JOJ, ak to chcete doplniť do článku: http://televizia.joj.sk/tv-clanky/21-9-2010/clanok/tv-joj-opat-bodovala.html nakoniec to nie je 42,5%, ale 43,3%!

83
anja
Reagovat

81 jo Maxxi, chápu tě, asi nebrknul na tvou strunu tak, jako na tu moji :)) ale talent rozhodně je, protože jak sám říkal, skládá chytlavé písničky, takže talentovaný textař – písničkář, mohl by něco víc ukázat…….. jsem si ho vygooglila, je z popradu a hraje s nějakou skupinou Sever :) no nic, každopádně si mě může zapsat jako svou fanynku :) a doufám, že o něm ještě uslyším

84
jmz
Reagovat

Doslovně přeloženo pretiahnúť sice znamená přetáhnout, ať už na druhý břeh nebo v posteli, ale Slováci to prostě používají jako dost ostřejší výraz, než v češtině. Za sebe mohu říct, že já mám dvojsmysly rád, i dost peprnější, jen jsem se snažil vysvětlit, kde tam porota ten vulgarismus viděla. Napadá mě přirovnání jako kdyby v češtině zpíval: „Chci tě klátit jak ořechy na podzim“ nebo parafrází textu Tří sester: vopíchaj‘ tě včely bodavý,.. mě už to nebaví“. :-)))
A na mírnou obhajobu poroty, text zajímavý, na kytaru brnkat uměl, ale že by to bylo na Talent… Spíš někam k ohni.
A teď trochu off topic: Kytaru a ostřejší texty používá folkař Záviš: http://www.starykokot.cz/
Hezký den všem ;oD

85
anja
Reagovat

jmz, souhlasím na 80 procent :)
opravdu je komiciké jak si do Talentu porotci nasekají „zpěvačky“ keré dokážou hluchoslepě přezpívat tuhle mariah carrey a támhle beyonce, při troše štěstí mají šanci skončit maximálně jen jako křoví v muzikálech… ale dobře tak našemu show byznysu..

86
drtikol
Reagovat

anja toho uspávače zmijí hájí snad sveřepějc než dýdžej vladko ty svoje lolitky :-)))

87
lola
Reagovat

anjo, ty toho uspávače hadů hájíš skoro stejně sveřepě jako dýdžej vladko ty svoje lolitky :-)) ;-)

88
anja
Reagovat

lola, jo, já jsem taková sveřepá šakal když mám pocit, že je někdo nespravedlivě stíhaný :))

89
Farinelli
Reagovat

Radek Bakalář byl přímo zlatou skobou večera. Jeho vystoupení mělo lehkost i napětí a skvělý výběr hudby! A ani trochu mi nevadilo, že tam bylo „od každého něco“. Navíc mu nechyběla pokora a skromnost, i když hned na začátku národu sdělil, že je single:) Ale nepřišel s tím trapným výrazem „tak teď něco uvidíte“, který je na mnohých účinkujících vidět.
Autorovi článku jen musím vzkázat, že otec Jakuba Prachaře se nejmenuje Martin, ale David! Možná ho spletl pohledný Martin „Pyco“:) Jinak já tam vidím i podobu s jeho otcem.

90
DJ Vlado
Reagovat

Farinelli: Máte samozřejmě pravdu, už je to opraveno. Spletlo mě to, že David Prachař v seriálu (a zároveň filmu) Ať žijí rytíří!, který ČT vysílala letos na začátku roku, hrál roli Martina z Vamberka. Jinak ale děkuji za upozornění.

91
Elko
Reagovat

Prosím hoďte aspoň nejakú krátku aktualizácie blogu o ČSMT, nech sa môžme vyjadrovať :) Díky.

92
Kapi
Reagovat

Ano- aspon nadpis a clanek az pak- hlavne at se ma kde aktualne diskutovat dokud je to zivy.. :)

Přidat komentář