Panáček v reality show

Talentmania – superfinále: Vyhrála andělská Patrícia

6. Prosinec 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania

Patrícia – to jméno v sobě skrývá urozenost (z latiny) a zároveň velmi připomíná jiné latinské slovo, patria neboli vlast. To znamená, že novopečená vítězka Talentmanie Patrícia Janečková je nejen andělská princezna, ale je i českým a slovenským národním pokladem.

Její vítězství bylo očekávané a stoprocentně spravedlivé. Ještě větší váhu jejímu vítězství přidává fakt, že Patrícia nevzešla jako vítězka z bezkonkurenčního prostředí, naopak měla hned čtyři mimořádně silné soupeře. Její kombinace talentu a andělské aury je však převálcovala všechny. Pojďme se tedy podívat, jak včerejší superfinále probíhalo.

Po úvodní písni „Svět lásku má“, jejímž autorem je Paľo Habera a kterou si porotcovský kat zazpíval společně se dvěma zpěváckými titány Karlem Gottem a Peterem Dvorským, se už začalo soutěžit a postupně se nám představilo všech deset superfinalistů, z nichž polovina dokázala, že by mohla klidně soutěžit na světové úrovni.

Alena Smolíková a Keysi – Je až neuvěřitelné, že tato lidsko-zvířecí dvojice dokáže vždy přijít s novou a mimořádně vtipnou scénkou. Tentokrát to mělo westernovou tématiku, při níž jsme si mohli připomenout jeden z hitů skupiny Rednex, což pro mě byla celkem příjemná vzpomínka na dětství (ne, že by hudba této skupiny byla nějak vysoce kvalitní, ale jako nostalgie se to snese). A závěr, kdy Keysi „zastřelila“ Alenu, pak už byl úplně famózní. Já bych to asi shrnul slovy Zdeňka Srstky: No to je ale šikovnej pejsánek, žádnej kříženeček, ale čistokrevnej. A jakou pak má šikovnou a sympatickou paničku!

Milan Sulej – Průšvih večera. Milan si vybral snad největší operní klišé Nessun Dorma, kterou zpíval už jako host ve finále X-Factoru, a jeho výkon byl otřesný. Teď si možná budu trochu protiřečit, ale i Marián Zázrivý (na kterého Leoš v jedné své poznámce narážel) to zvládnul lépe. Milanovi bylo od začátku vyčítáno přehnané množství patosu, on se tím však vůbec nepoučil a pořád je jeho zpěv až nepřirozený. Navíc i po technické stránce to byl debakl. Milan tak zcela právem skončil na posledním místě a i v mém osobním žebříčku se propadl na poslední flek.

Matúš Pišný – Oproti finálovému Panu Tau to byl přecejen mírný krok zpátky. Matúš tam měl tentokrát několik hluchých míst (především rozvláčný úvod), která ovšem byla vykompenzována opět famózními okamžiky, při kterých mi lezly oči z důlku. Ovšem jeho absence v Top 3 byla zřejmě největším překvapením od dob ČHS3, kdy favoritku soutěže Báru Zemanovou z velké trojky vystrčila Leona Černá.

Petr Špatina (a Tonda) – Nejdřív se musím omluvit za drobné faux pas, kterého jsem se v minulých článcích dopustil, když jsem tyto dva pány označil za bratry, přestože jsou to jen dva kamarádi. Ani nevím, proč jsem si zafixoval, že jsou bratři. Ale teď k jejich včerejšímu vystoupení. Zatímco jejich předchozí dvě čísla byla spíše odlehčená, toto bylo bráno mnohem více vážně. A navíc zde poprvé více Tonda vystoupil z Petrova stínu a oba dva se tak předvedli jako kompaktní duo. V těžké konkurenci to však stačilo jen na páté místo.


Duo Ogor – Z jejich dosavadních vystoupení se mi toto líbilo nejvíc. Bylo tam nejvíc nových prvků a určitou roli sehrálo i jejich oblečení, které připomínalo Leošův hovězí obleček a které celému vystoupení dodalo na atmosféře. Ve srovnání s Dae Men, které si prostě opět nemůžu odpustit, jsou však Ogoři pořád dvojka. V jejich umístění před Matúšem sehrál mimo jiné roli i příběh harmonické rodinky. Takže k názoru bookmakerů, že na diváky nejvíc zabírají děti a zvířata (což se včera potvrdilo), bych přidal, že také rodiny s malým miminkem na diváky zabírají.

Dominika Puterová – Dominika tentokrát udělala chybu, že sáhla po písni, kterou už zpívala v semifinále. I proto, že její semifinálové vystoupení bylo nepřekonatelné, to tentokrát byl jen slabší odvar. Z jejího hlasu byla cítit nervozita, což částečně přikládám i její nemoci (Dominika byla pár dní před superfinále operována se slepým střevem a z nemocnice byla propuštěna na reverz). Žádný průšvih to ale rozhodně nebyl, v rámci večera průměr.

Jiří Berousek – Po finálovém čísle s medvědicí Mášou jsem čekal, že Jiří Berousek přijde s něčím novým. Ale on se opět vrátil k žonglování nejprve s míči a potom s tenisovými raketami, což byla podle mě další osudová chyba, protože i když je Jiří v tomto oboru extratřída, tak žonglování jako celek považuji za celkem dost nudnou disciplínu (nudnější už je snad je hulahop). Nejzajímavější na celém vystoupení byla asistentka Kamila, která zavěšená na laně Jiřímu podávala míče a rakety.

Hybrid´s Crew – Další prokaučovaná šance. Tato choreografie byla zatím nejslabší, jakou nám pánové představili. Začátek ještě ušel, když v sólových partech bylo poznat, že starší Patrik je výrazně lepší tanečník než mladší Zdeněk (místy to dokonce působilo, jako duet Justina Timberlakea a Martina Kociána z Lunetiku). Závěr už pak byl úplně o ničem a spíš než electric boogie to připomínalo silvestrovskou párty. Hybrid´s Crew měli původně slušné šance, tímto vystoupením si však podkopli nohy a skončili na předposledním místě.

Čarovné ostrohy – Podobně jako v ČSMT Křečkovi muži nastupovaly i Čarovné ostrohy do superfinále jako největší outsider, svým výkonem však rovněž velmi překvapili. Mělo to spád i energii, čemuž velmi dopomohla i doprovodná kapela Berky Mrenica, ve které jsme opět mohli zahlédnout akordeonového virtuóza Michala Červinku, známého ze Slovensko má talent. Všichni tanečníci předvedli profesionální výkon, přestože dvě z tanečnic byly zraněné. Čarovné ostrohy velmi zabojovaly a vysloužily si tak celkovou šestou příčku.

Patrícia Janečková – Patrícii je těžké hodnotit a přitom se neopakovat v užívání superlativů. I když jiní soutěžící rovněž předvedli fantastická čísla, která vyžadují mnohem více dřiny než operní zpěv, tak Patrícia opět všechny převálcovala (jedině Alena a Keysi s ní včera byly srovnatelné) a i když si tentokrát vybrala hodně těžkou a divácky méně atraktivní píseň, tak ji opět zazpívala famózně a vedle krásných zvonivých výšek se tentokrát blýskla i sametovou nižší polohou. Přesně jak řekla Adela, Patrícia je v samostatné kategorii, která se nazývá zázrak. Myslím, že tak po všech stránkách dokonalou bytost, u které se snoubí mimořádný talent, charisma, krása i sympatie, jsme v žádné dosavadní soutěži ještě neměli. Ještě bych citoval slova policejního rady Korejse (kterého mistrovsky zahrál Jiří Adamíra) ze seriálu Panoptikum města pražského: „Málokomu se stane, že v životě potká anděla.“ A já musím říct, že my jsme takového anděla potkali právě v osobě Patrície.

Moje pořadí: 1.-2.Patrícia Janečková a Alena Smolíková a Keysi, 3.Duo Ogor, 4.Petr Špatina, 5.Matúš Pišný, 6.Čarovné ostrohy, 7.Dominika Puterová, 8.Jiří Berousek, 9.Hybrid´s Crew, 10.Milan Sulej

V pořadí se tentokrát víceméně shoduji s diváky kteří o něm rozhodli takto: 10.Milan Sulej, 9.Hybrid´s Crew, 8.Dominika Puterová, 7.Jiří Berousek, 6.Čarovné ostrohy, 5.Petr Špatina, na čtvrtém místě přišlo překvapení v podobě relativně nízkého umístění Matúše Pišného a před branami superduelu skončilo Duo Ogor. V superduelu se tak utkala Patrícia s Alenou a Keysi. Obě (respektive všechny tři) dámy si musely připravit ještě jedno číslo a i během něj dokázaly, že si účast v superduelu zaslouží. A tam to pro mě byla remíza, Alena s Keysi totiž předvedly úplně nové vystoupení, zatímco Patrícia zopakovala své semifinálové O mio babino caro. Přesto jsem vítězství pořád více přál Patrícii, protože je mojí srdeční záležitostí. Alena a Keysi jsou sice absoultně skvělé, originální, nápadité, ale vedle takového andělského zjevení, jaké představuje Patrícia, prostě pro mě musely ustoupit. Patrícii jsem se už v tomto článku navychválil dost, ale stejně pokud mám být za něco Talentmanii vděčný, tak je to právě objev této dokonalé nadpozemské bytosti. Poté, co mi v ČSMT moji srdeční záležitost, krasojezdkyni Nikol, zařízli ve Velkém třesku, tak jsem si u konkurence našel někoho, s kým jsem tu soutěž prožíval podobně, jako naposledy před rokem s Monikou Bagárovou. Patrícii tu výhru celým srdcem přeju a doufám, že peníze využije především k dalšímu rozvíjení svého mimořádného talentu (což podle slove jejího otce z článku v MF Dnes vypadá,že ano) A zajímavé je také to, že zatímco závěr ČSMT (tedy nejvyšší umístění) patřila vyhrádně mužům, tady to byl čistě ženský finiš. Navíc se vítězové vyrovnali jak genderově, tak národnostně.

Tak nám obě talentové show skončily a vy se už teď můžete těšit na můj závěrečný srovnávací článek, který vyjde ještě v průběhu tohoto týdne. Rozhodně si jej nenechte ujít, oběma soutěžím se naposledy podívám na zoubek velmi podrobně.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Talentmania

Diskuze k článku

Počet komentářů: 57
1
Maxx
Reagovat

Favoriti DJ Vlada: Bagárová, Nikol a Patrícia. Takže samé ženy. Já ačkoliv jsem nikdy nerozlišoval talent soutěžících z takovýchto velkých show podle pohlaví, začínám zjišťovat, že mám někde v sobě asi skrytou homosexualitu =D

2
koc
Reagovat

Manii sem nesledoval ale rekapy sem si vzdy precetl rad .. diky za ne ..
PS : tesim na tesaky obou show .. nevim jak u Manie ale Talentu par zoubku vypadlo

3
DJ Vlado
Reagovat

Maxx: Ale já jsem nikdy neřekl, že bych nemohl fandit chlapovi, třeba takový Bende je můj osobní pánbůh :-) Z letošních třeba v ČSMT mými favority (po vypaduntí Nikol) byli Mako!Mako (ti tam sice jednu babu mají, ale jejich tahounem je En.dru) nebo Nedvěd. Jen to prostě s chlapama tolik neprožívám, obvykle mě nedonutí k tak intenzivnímu fandění jako holky :-)

4
K.
Reagovat

Maxx – z toho si nic nedělej, já v podobných soutěžích téměř vždy fandím holkám a když už náhodou fandím klukovi, zas je to takovej androgyn ;-)) Takže bych měla být skrytá lesba, což ale na sobě opravdu nepozoruju :-D

5
Maxx
Reagovat

OK tak díky za povzbuzení ;D Jinak když už tu je zmíněna ČHSS 2, tak tam jsem vlastně fandil holce – Gábě Al Dhábbě. A Bendemu jsem naopak nefandil vůbec. A vím, že když byli ještě s Horváthem poslední tři, tak jsem poslal z mobilu rodičů několik hlasů Gábě a oni pak na mě byli naštvaní, protože chtěli abych poslal hlasy Bendemu. Jojo, vzpomínky :))

6
Elko
Reagovat

Neviem ako to dopadlo v ČR, ale na Slovensku to má v kapse JOJ – celkové víťazstvo ČSMT + film Ratatouille bol jednotkou na trhu v čase Talentmanie:

Animovaný film Ratatouille získal v nedeľu večer rating 13,7% a podiel 34,2% a stal sa najsledovanejším filmovým titulom uplynulého týždňa zo všetkých televízií! Najviac divákov získal v mladších cieľových skupinách – muži 15-24 podiel 44,8%, ženy 25-34 podiel 45,9%! Z krajov získal najvyšší podiel v Žilinskom a Bratislavskom kraji 12-54 – 44,2%, resp. 42,1%!

Animovaný trhák tak nedovolil rásť konkurenčnej talentovej šou, ktorá v strategickej cieľovej skupine nedokázala vo svojom finále prekonať v sledovanosti minulotýždňové finále Česko Slovensko má talent. Originálny formát, ktorý na jeseň vysielali TV JOJ a TV Prima, sa stal aj celkovým víťazom súboja talentových šou s priemerným podielom na trhu 37,3%. Najvyšší rating i podiel dosiahla šou 26. 9. 2010 – 17,2% / 45,1%. „Teší nás, že aj takej osobnosti ako je pán Dvorský, sa naša originálna šou Česko Slovensko má talent zrejme natoľko vryla do pamäti, že podvedome poďakoval aj našej televízii JOJ“, reagoval generálny riaditeľ TV JOJ František Borovský na poďakovanie Petra Dvorského Televízii JOJ počas vyvrcholenia priameho prenosu konkurenčného projektu.

…a posledná veta nepotrebuje ani komentár :)

7
Maxx
Reagovat

Elko: U nás v 15-54 vyhrála Prima s filmem Líbáš jako Bůh 848.000, TM měla 688.000, což byl pro mě docela šok. Myslel jsem, že bez konkurence ČSMT vyhraje u mladých jasně Nova a ona ji Prima porazila skoro o 200 táců (což je jasný důkaz toho, že kdyby Nova konkurovala Talentu na Primě nějakou českou filmovou nebo seriálovou tvorbou, tak ji rozdrtí víc než s TM). V 15+ už vyhrála Nova o 10.000 nad Primou – 1.454.000 a Prima pak 1.444.000. Nova sice měla finále sledovanější co do počtu diváků, ale finále ČSMT zas vyhrálo v obou kategoriích. Je to suma sumárum plichta jako prase, což snad obě televize donutí k přemýšlení!

8
Elko
Reagovat

Maxx, díky za info… tak radosť je ešte väčšia :) keďže podobne to dopadlo aj u vás.

Tak ako zle Talentmania začala – tým cirkusom na začiatku, tak aj skončila… dokázali ich poraziť filmy na konkurencii a ešte v priamom prenose na Markíze a Nove bola spomenutá Jojka :) čo viac si môže Prima a Jojka želať.

9
rejpal
Reagovat

7 – Mně hlavně tenhle „marketingový tah“ vysílat dva naprosto žánrově stejné pořady ve stejnou dobu připadá úchylný.

10
RAINMAN
Reagovat

Na finále Talentmanie se dívalo o 287 000 diváků víc než na finále ČSMT. Doufám, že Nova prodá licenci i do dalších zemí.

11
Kamča
Reagovat

10-Rainman – 1. řada VV porazila BB napadrť, a přesto finále BB bylo sledovanější než finále VV.Proč asi? VV skončilo a realityshow milující diváci se na to ze zvědavosti podívali.Stejný efekt nastal i teď, víc za tím nehledej.

12
mik
Reagovat

Je mi líto, ale to nadšení ze zvířat nechápu. Jsou němá nemohou se bránit a my jejich chování přisuzujeme lidské vlastnosti či pohnutky při tom vše může být jinak. Beru že jde i o drezérský talent paní Aleny, psa bych nehodnotil v lidské soutěži vůbec. A tam najednou kdyby se to odstřihlo, tak to není taková bomba – ten pes sice umí nepřirozeně poskakovat po třech ale zase nevystopuje zloděje či nezastaví lupiče. Ale je to roztomilejší a chytá za srdce.

13
Milena
Reagovat

Souhlas s tvým hodnocením. A díky za objektivní pohled na obě soutěže. Dokázal jsi pochválit i zkritizovat bez ohledu, zda se jedná o Talent nebo Talentmánii. Těším se na závěrečný rekap.

14
Milena
Reagovat

to 6…víte, co mi připadá ubohé? Když ředitel televize, u kterého se předpokládá nějaká úroveň, se snaží využít i přeřeknutí člověka . Čím dál více docházím k názoru, že se mnozí lidé na vysokých postech neumějí chovat. Soutěživost a podrazy za každou cenu.

15
Jarka
Reagovat

11: Nedá mi to,musím reagovat. Na Talentmanii jsme nekoukali vůbec. Na začátku jsem zjistila, že nemám náladu prakticky po celý rok koukat (ještě člověk nestrávil Superstar) na Mareše, Haberu a Banášovou, takže přednost dostala Prima. A byla výborná. Ale včera jsem se i já podílela na sledovanosti jejich finále. Sice jen poslední hodinu, ale jinde nic nedávali a já musela připravovat sváču pro děti na ráno, tak proč ne? :-))

16
Monika
Reagovat

DJ Vlado: Matus Pisny byl pro mne srdecni zalezitosti a byl to muj vitez az do vcerejsiho vecera. Puvodne jsem mela v planu mu poslat nekolik sms nakonec jsem mu neposlala ani jednu. Vcerejsi vystoupeni bylo nejslabsi ze vsech. Na zacatku stravil mnoho casu sfouknutim svicek a nastavenim zarovky a i potom to nemelo moc velky spad, chvilemi jsem se u jeho vystoupeni nudila (zvlaste u pasazi chuze po moli mezi stromky) coz se mi nikdy pred tim nestalo. Samozdrejme to nesnizuje jeho kvality stale si myslim, ze je jeden z nejlepsich ne-li nejlepsi tanecnik u nas, ale vcera to fakt nebylo ono. Jeho umisteni rozhodne neni prekvapenim pro mnohe diskutujici na ruznych serverech a vlastne ani pro mne.

17
Monika
Reagovat

DJ Vlado: Rozhodne nesouhlasim s nazorem, ze posledni vystoupeni Aleny s Keysi a Patricie byla remiza. Alena s Keysi mne prijemne prekvapily nebot si pripravily novou napaditou show, zatimco Patricie predvedla jen sve stare vystoupeni. Priznam se, ze u mne tim hodne klesla u zpevacky jejiho formatu bych ocekavala novou pisen. Kdyz to zvladlo „hloupe“ zvire, tim spis to mela zvladnout i Patricie. V takovem pripade rozhodne nejde mluvit o remize. To tak klidne mohlo byt mnoho vypadlych soutezicih a v kazdem kole predvest to same. Jinak souhlasim, ze mezi nima byla remiza, ale po tom to vystoupeni si vitezstvi zaslouzila a taky jsem ji ho prala (ku podivu i vetsina diskutujicich) Alena. Patricie si byla vitezstvim hodne jista, jinak by nezaradila stejnou pisen, a to ji malem stalo krk trvat porad jeste o neco dele tak ji Alena predstihla.

18
DJ Vlado
Reagovat

Monika: Taky píšu že to byla remíza pro mě. A myslím, že opakovat svá starší vystoupení chtělo více soutěžících. Třeba Matúš byl vidět v obleku pana Tau, Ogoři taky měli na sobě to samé, co minulý týden, takže bych to nevyčítal pouze Patrícii. Aleně a Keysi samozřejmě slouží ke cti, že si dokázaly nacvičit dvě vystoupení, ale Patrícia by u mě kvůli takové malichernosti neklesla, natolik je mou srdeční záležitostí, že se nad podobné prkotiny jsem schopen povznést.

19
Víťa
Reagovat

Prima se v tiskovém prohlášení plácá po zádech, že ten film měl včera největší sledovanost za poslední rok a půl….
akorát, že tím vlastně přiznávají, že film měl mnohem větší sledovanost, než kterýkoliv díl jejich talentové soutěže včetně finále :-D (což samozřejmě víme, ale není to zrovna věc, kterou bych se šel vytahovat být na jejich místě)

20
Petr
Reagovat

Podle mne neni jediny vitez, ale vsichni od Patricie az po Carovne ostrohy. Kazdy z nich predvedl skvele vystoupeni a dokazal, ze patri mezi spicku sveho oboru. To ze nekdo vyhraje a nekdo naopak skonci na konci prvni sestky nehraje velkou roli pro dalsi rozvoj, jak jsme videli mnohokrat v superstar. Vyznam to ma jediny, a to je ta vyhra, vzdyt takove penize nekteri lide nevyhraji za cely zivot. A polozim-li si otazku co by se stalo kdyby Patricie byla druha, odpovim nic. Ta holka ma obrovsky potencial, je strasne mlada ma budoucnost pred sebou. Predni umelecke skoly se budou predhanet, nabizet ji stipendium jen, aby vystudovala u nich. Ceka ji budoucnost mozna lepsi nez Evy Urbanove nebude trvat dlouho a za jeji vystoupeni se bude platit zlatem. Rozdil mezi prvnim a druhym mistem je u ni nulovy. U Aleny s Keysi je rozdil obrovsky. Ji by ta vyhra zmenila zivot od zakladu. Nemusela by bydlet v maringotce, nemusela by resit naklady spojene s krmivem, veterinarem, cestovanim na souteze. Dog dancing neni nic cim by se clovek dokazal uzivit, ale je to jen zaliba. Proto jsem to ze srdce pral Alene s Keysi. Neplet te si to s nejakym soucitem o tom nemuze byt ani rec. Kdyby Alena byla na urovni NH 6, Zazriveho, Franty tak reknu sbohem. Ona se ale Patricii naprosto vyrovnala, do sveho vystoupeni dala maximum a dokazala nemozne. Pred tydnem by tezko nekdo tipoval, ze Patricie muze mit vubec nejakou konkurenci, byla pokladana za jasnou vitezku a vysledek byl jiny. Dokonce i na jinych forech jsem cetl, ze mela vyhrat Alena, vzdyt to by pred tydnem skoro nikdo nerekl, vcetne me.

21
Monika
Reagovat

DJ Vlado: To, ze nekdo opakuje sve vystoupeni pokladam za veliky problem. Patricii jsem to vycitala protoze byla v superfinale, kdyby tam byl Matus rekla bych to same. Pokud si vzpominas vycitala jsem to i svemu oblibenci Zazrivemu. V superstar taky nemohly zpivat jednu skladbu vicekrat. A ta malichernost ta prkotina o ktere hovoris Patricii stala malem vitezstvi!!! Muze byt rada, ze uz byl konec jinak by Alena ten maly rozdil smazala, pokud ctes i jina fora tak sis urcite vsiml, ze to opakovani pisne ji vycita vice lidi. Navic ji pomohlo, ze Alena sla prvni (coz i ty sam povazujes za zlomeny vaz), pak nasledovala vsechna silna vystoupeni za sebou, nakonec slaba vystoupeni se zlatym hrebem Patricii.

22
Peter
Reagovat

Monika – ak chceš vedieť môj názor, otvor si predchádzajúci článok o TM.

Ale len tak bokom – aj v Superstar zatiaľ vo všetkých sériach ktoré som videl (SHS 1-3 ČSHS) bola jedna z troch piesní ktoré spievali v „superfinále“ Best Of z toho, čo spievali vo finálových kolách. Takže nie je pravda, že by to bolo v Superstar zakázané, práve naopak – zakotvené v pravidlách :)

23
DJ Vlado
Reagovat

Monika: „V superstar taky nemohli zpívat jednu skladbu vícekrat“ – tak to není vůbec pravda, protože v absolutním finále vždy minimálně jednu píseň opakovali, někdy i dvě (v první a druhé řadě), v těch starších řadách, kde byla ještě druhá šance, navíc museli právě i tu svou semifinálovou povinně opakovat, kde mi to dost vadilo, protože za neúspěchem soutěžícího stála většinou špatně vybraná píseň. A pokud jsi četla moje rekapy k Robinu Hoodovi, tak já jsem opakování písní taky kritizoval, zvlášť tedy u duelů, kam vždy spadli dva soutěžící s nejmenším počtem hlasů – tam to vadilo stejně jakou u těch druhých šancí. Ani mně zrovna moc nepotěšilo, že Patrícia opakovala to samé, ale z toho bych okamžitě neusuzoval na nějaké charakterové vady (že si byla moc jistá vítězstvím apod.), vždyť je jí proboha jenom 12 let, v tom věku ještě člověk není schopen nějak moc kalkulovat. A taky bych určitý vliv přikádal tomu, o čem v minulé diskusi píše Peter – třeba si Patrícia ani nemohla vybrat jinou skladbu. Zkrátka neznáme ty zákulisní čachry, proto bych nedělal tak unáhlené závěry.

24
Ivan
Reagovat

Priznavam, ze jsem Patricii slysel zpivat vcera poprve. Nezpivam nijak hezky, resp. velmi osklive a nelibozvucne a to pouze nasim detem, ale sluch mam celkem dobry. A jeji ciste tony me uchvatily. Hl. ty vysky nekde kousek pred koncem. Cistota sama, klobouk dolu. Vcera na me pusobila po vsech strankach jako mile stvoreni.
Ale mym vitezem je Keysi :) . Jen skoda, ze jeji panicka neni vice tanecne nadana. Ta pani na Prime nemela tak sikovneho pejska, ale pohybove byla o 2 tridy vys.
Milana Suleje jsem take slysel vcera poprve a moc jsem nechapal, ze tady na Panackovi byl bran za hotoveho operniho pevce vyssi tridy. Vcera to byla celkem hruza, ale zase nezpival pouhych 30 sec. jako jeho protejsek na Prime.
Moje TOP poradi:
Keysi
Patricia
Ogor

25
Ivan
Reagovat

Jeste podotknu, ze Keysi a Alena urcite nezmizi v zapomeni. Minimalne jim Berousek slibil angazma ;-) .
I kdyby jen obcas, snad to pomuze k vetsi financni sobestacnosti.

26
Jiří
Reagovat

Nechápu, jak někteří můžou vyčítají Patricii opakování písně a jedním dechem dodávat, že Keysi předvedla ÚPLNĚ NOVÉ číslo. Většina prvků byla STEJNÝCH jako v prvním vystoupení! Samozřejmě Patricia se opakovala zcela ale zásadně nesouhlasím s tím že choreografie Keysi byla fungl nová. Prakticky každý soutěžící se tak trochu opakuje… Pejsek byl fakt skvělý, ale pro mě je Patricie zaslouženou vítězkou a gratuluju jí.
BTW. všimli jste si že běhěm druhého vystoupení Patrície se na obrazovce objevilo T 10 a k tomu nějaké nesmyslné telefonní číslo, které pak zmizelo a napodruhé o chvilku později už tam bylo to správné?

27
radek
Reagovat

DJvlado tohle „Její vítězství bylo očekávané a stoprocentně spravedlivé. muze napsat opravdu jen ignorant nebo totalni zaslepenec.“ Navic vcera patricia zdaleka nebyla nejlepsi a tezila hodne z toho, ze sla jako posledni.

Pro jiriho, ano keysi neco zopakovala, ale udelali nove cislo, kdezto patricie doslovne odzpivala stejnou pisnicku jako v semifinale. Tak kdo udelal vic? Ale o to nejde, jde jen o to byt trosku objektivni a nesedat si na zadek z kazdeho, kdo trosku vyboci. Navic bych chtel videt, kolik z vas by si koupilo listky a slo na operni zpev patricie.

28
DolphinXXL
Reagovat

26 – máš pravdu, objevilo se tam 9060098, naštěstí se to objevilo u Patricie, kdyby se to objevilo u A+K, tak tady spousta lidí bude tvrdit, že jen kvůli tomu prohrály, jinak by určitě zvítězily.
Podotýkámm, že Patricie se mi líbila, ale v TM jsem nikomu nefandil, ale taky mi není jasné, jak někdo Patricii kritizuje za výběr stejné písně a druhým dechem obdivně dodává, že A+K si připravily dvě vystoupení. Když si odmyslím kostýmy a hudbu, tak tam není skoro žádný rozdíl.
A další podstatná věc je, že Patricie by se dala poslouchat třeba hodinu, aniž by to člověka omrzelo, tak sledování vystoupení A+K by i jejich fanoušky, přestalo bavit i po kratší době. Ano pejsek zabral, diváci posílali hlasy, ale potenciál do budoucna žádný. Ta pár týdnů po nich ani pes neštěkne.

29
DolphinXXL
Reagovat

27 – a proč by nebylo spravedlivé ? Vyhrál snad ten s největším počtem hlasů. A ano, když dojdou argumenty, tak je nejjednodušší ocnačit ty co mají odlišný názor za ignoranty a totální zaslepence :-)))

30
DJ Vlado
Reagovat

radek: Já to posuzuji tak, že v součtu celé soutěže si Patrícia zasloužila vyhrát, stejně jako by si zasloužily vyhrát i A+K. Podle mě si zasloužily vyhrát obě a nějaký superduel (který byl imho absolutně zbytečný a podle mě šlo jen o to zvýšit podíl z esemesek) už o ničem nemohl rozhodnout, kolik taky za těch pár minut mohlo přijít SMS? Tady se rozhodovalo během celého večera a ta chvilka už nic zásadně změnit nemohla.

31
Monika
Reagovat

Aha to jsem se samozdrejme spatne vyjadrila. Samozdrejme, ze vim, ze ve finale zpivali pisne z predchozich veceru, ale to byla uplne jina situace. Tam to byla povinnost a dalo se to pochopit, nebot meli pouhy tyden na pripravu spojenou s prezentaci snad 3 pisni plus jedne spolecne. zde byl vyber a Patricia bohuzel zvolila tu jednodussi cestu.

32
Monika
Reagovat

Jinak abych jen nekritizovala Patricii, je skvela, ackoliv bych vitezstvi vice prala Alene s Keysi (viz. i duvod Petra naprosto souhlasim) zustavam nad veci a je to vitez na ktereho jsem pysna. Prijde mi usmevny fakt 1. Patricie nemela vyhrat mela jit do superstar. To muzou tvrdit jen lidi, kteri to nikdy nevideli, jednak by musela minimalne 3 roky pockat a pak by stejne dopadla jako Sulaj slysela by zpivate krasne, ale sem se nam nehodite. 2. Stejne tak mi prijde usmevne tvrdit, ze je arogantni, namyslena atd. jak jsem se mnohokrat docetla. naopak na mne pusobi velice skromne, inteligentne. To, ze si myslim, ze s vitezstvim pocitala neni nic negativniho, pokud ti novinari, media, lide na forech budou tvrdit, ze jsi krasny take tomu podlehnes…To neni kalkul z jeji strany, ale na vitezstvi byla pripravena okolim a dost tomu podlehla. Ja jsem rada za ten posledni duel, nebot do te doby u mne byly sily vyrovnane a nemyslim si, ze se nemohlo neco zmenit. Naopak jsem presvedcena, ze kdyby se ten posledni duel nekonal tak Patricie vyhrala s mnohem vetsim naskokem. pro mne je enzvlastnejsi jina vec, do vcerejsiho vecera Alena byla uznavana, ale Patricie vyzdvihovana a po vcerejsku se sily neuveritelne vyrovnaly.. Vidim to u sve matky, ktera byla obrovskym fandou patricie a presto kdyz vcera vyhrala nebyla z toho nadsena.. Zvlastni

33
mk
Reagovat

Já to mám jednoduché, pro mě byly nejlepší skleničky a tudíž hádky, zda Patricie nebo Keysi, jdou mimo mě :)

34
DJ Vlado
Reagovat

Monika: Ono je taky možné, že to byl záměr ze strany Novy. Potřebovali prostě trochu rozvířit hladinu stojaté diskuse, zatímco o ČSMT se lidi v diskusích hodně hádali a prožívali ji, protože tam bylo více těch nespravedlivých (ne)postupů, TM diskutující tolik neprožívali a častý argument fanoušků ČSMT byl ten, že lepší soutěž je ta, o které se na internetu víc mluví. Proto Nova chtěla aspoň z jasného vítězství udělat trochu kontroverzní. A protože se nejspíš podle počtu hlasů v předchozích kolech (které oni znali) dalo předpokládat, že největší soupeřky Patrície budou A+K, tak proto možná nařídili Patrícii, aby zpívala totéž, zatímco A+K si pro superduel připraví jiné vystoupení. Tím chtěli vyvolat podle mě právě to, co vyvolali – větší hádky v diskusích. Je to sice jen moje konspirační teorie, ale může na tom něco být, ne?

Jinak já jsem holt srdcař a když fandim, tak ku**a fandim (jak říkal Dušek ve filmu Horem pádem). I když jsou Alena a Keysi pro mě taky skvělé, tak Patrícia je prostě Patrícia. A když sečtu všechny její výkony v soutěži, tak vyhrála plným právem (i když stejně tak by plným právem vyhrály A+K). A s body 1 i 2 souhlasím, zvlášť jsem rád, že jsi zmínila bod 2 – ty řeči o „namyšlenosti“ už jsou nesmrtelná klasika, jak se nedá najít nic jiného, vytáhne se právě toto. A jinak jsem dneska četl, že Patrícia chce ty peníze použít hlavně na studium (konkrétně na konzervatoři v zahraničí), což je chvályhodné, že chce dál rozvíjet svůj talent. A souhlasím i s tím, co napsal Ivan, že pokud Berousek dodrží slovo a angažuje Alenu a Keysi, tak se o ně bát nemusíme.

35
Monika
Reagovat

DJ Vlado: To, ze by Alene naridili nove vystoupeni a Patricii stare mi promin prijde jako nejvetsi blbost, kterou jsem od tebe cetla. To fakt neberu, urcite byla stejna pravidla pro vsechny jako v superstar… Tohle mi prijde jako scifi. Co se penez tyce tak promin Patricie je tak talentovana, ze by na konzervator v zahranici ziskala stipendium v nejvetsi maximalni mire jako mel treba Pavel Sporcl, tudiz by nebyla limitovana penezi. To ze Alena muze dostat sanci v cirkuse Berousek, neni zadna financni vyhra. Lide, kteri se kolem cirkusu pohybuji to delaji z lasky ke zviratum ci umeni, ktere umi a bavi je. Urcite to neni zadny zlaty dul, a to ani pro Berouska, koneckoncu to byl zrejme hlavni duvod proc se do souteze prihlasil. Ohledne tech hlasu si myslim, ze Alena ziskala nad svymi souperi vetsi prevahu nez Patricie, koneckoncu Aleny duel byl jediny u ktereho Leos oznamil 95 procent hlasu, tudiz se da predpokladat, ze to byl nejvetsi rozdil v cele soutezi. To je ale stejne jedno, to nic neznamenalo a tudiz z toho produkce ani nemohla nic vydedukovat. Ja jsem Patricii a Alenu mela uplne nastejno a fakt ten posledni duel mi moc pomohl k rozhodnuti a nakonec jsem hlas dala Alene. Proste jsem ocenila, ze Alena sla do rizika s necim novym misto osvedceneho piratskeho cisla zakonceneho rumem a opilosti. Jinak super cisel tam bylo hodne ani zminovane sklenicky by mi nevadily a taky mne mrzi, ze se to nepovedlo Matusovi.

36
Dalibor
Reagovat

DJ Vlado to napsal výborně..I já jsem s výsledkem moc spokojený, jsem rád, že talentovou show (byť notně zprasenou) nevyhrál PES! To bych se pak musel stydět za hlasující diváky.

37
DJ Vlado
Reagovat

Monika: OK, trochu jsem si zafantazíroval. Však píšu, že je to jen moje konspirační teorie :-) Jen se snažím Patrícii trochu bránit. A s těmi penězi jsem hlavně chtěl poukázat na to, že je mi sympatické, že chce ty peníze chce věnovat na studium, že nechce usnout na vavřínech a dál svůj talent rozvíjet. Pro mě byla Patrícia srdeční záležitost, proto jsem jí to přál ze všech nejvíc. Ale kdyby vyhrála Alena, nezlobil bych se, stejně jako bych se nezlobil v případě vítězství Matúše nebo Špatiny. Jen prostě pokud mám srdeční záležitost, která má na to vyhrát, tak jí to přeju celým srdcem. Třeba Monika B., která byla rovněž mojí srdeční záležitostí, na vítězství neměla, proto jsem se s jejím vypadnutím smířil a ty čtyři, kteří byli před ní, jsem respektoval, pro mě bylo vítězstvím, že předběhla pubinní idol Denise Lacha, který mi byl trnem v oku. A ohledně těch duelů – ono zvítězit s drtivou převahou nad tím Kozákem nebylo podle mě zas tak těžké, lidí, kteří se dobrovolně vydrží víckrát dívat na lidskou bolest není mnoho (ten už měl štěstí, že vůbec prošel do finále, ale imho hlavně proto, že jeho soupeř byl divácky ještě neatraktivnější, z ohýbání mincí v zubech se mně osobně dělalo šoufl), ale myslím, že s třeskutě vtipným železničářem Matějem Brzicou to myslím Alena měla vyrovnanější. A nevíme, jakou převahu měla nad svými soupeři Patrícia, její soupeři byli oba vyloženě slabí (i když je možné, že hezounek Beil přitáhl pár puberťaček a prcek Ringel zase rozněžnil pár maminek). Tím nechci nijak snižovat ten náskok Aleny ve finálovém duelu, ale protože nevíme, jaký náskok měla Patrícia (mohla mít stejný, jen to Leoš neohlásil), proto bych z toho žádné závěry nedělal.

38
DJ Vlado
Reagovat

Dalibor: Jenže ten rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem si přál vítězství Patrície, zatímco ty sis nepřál vítězství psa. :-)

39
kanárek
Reagovat

DJ Vlado
Náhodou, Denis Lacho zpíval taky dobře a nezpíval on zrovna s Monikou nějaký pěkný duet? Měl sametový hlas a jako jeden z mála dbal o to, aby dal prostor i partnerce. Ne ji přehlížet a za každou cenu přezpívat jako ostatní. V duetech zněl úžasně.

40
DJ Vlado
Reagovat

kanárek: Ale jo, sametový hlas mu neupírám a v semifinále zpíval dobře. Ovšem ve finále na tom byli s Monikou zhruba stejně, většinou to dost vorali (i když ten duet se jim povedl, to je pravda). Přesto jsem mezi nimi viděl zásadní rozdíl. Monika (bez ohledu na to, že byla mou srdeční záležitostí) pro mě byla mimořádným zjevením díky své přenádherné barvě hlasu a na svůj věk nezvykle vyzrálému hudebnímu vkusu, zatímco Denis pro mě představoval esenci boybandovské přeslazenosti, která zaplevelila celá devadesátá leta. Ale příjemný hlas měl, v čemž se lišil od jiných mých „trnů v oku“ Puskailera, Laca Hudce a Toráče.

41
Ivan
Reagovat

Aby nebyla mylka- vubec nepredpokladam, ze angazna u Berouska je zakladem nejakeho bohatstvi. Ale jednak „holky“ by mohly mit sanci se ukazat lidem a pak to byva lehci. Sem tam nejaka reklama v TV a nebo nejaka firemni shov …

A zapomel jsem se zminit, ze „sklenicky“ me osobne prisly famozni. Ne na vitezstvi, ale # 4 u me ano ;-)

42
rejpal
Reagovat

Ještě něco bych chtěl dodat k diskusi na téma Alena a Keysi. Znovu jsem se podíval na některá videa z TM a co mě fascinuje a nebylo to příliš moc diskutováno, je choreografie příběhu. Jak ve finále, tak v superfinále byly v těch vystoupeních vycizelované detaily. Byl to skutečný příběh, ve kterém oba aktéři (a možná opticky více pes) hráli roli, které do toho děje perfektně zapadala. Už jsme zmínil, jak Keysi zvednutou nožičkou „pomáhala“ hasit oheň, ve westernovém příběhu zase po zastřelení paničky radostně zatančila. Když jsem to sledoval poprvé, vnímal jsem spíš celek, ale ty detaily říkají hodně. Jestli Matúš Pišný dostal právem pochvalu za pan Tau, neměla by zůstat mimo úloha Aleny Smolíkové jako choreografky. Samozřejmě, kdyby Keysi nebyla border colie a nebyla individualitou (a psi jsou, stejně jako lidé), nešlo by to zrealizovat, ale tady je IMHO odpověď na otázku, zda šlo o talent nebo ne.

43
DJ Vlado
Reagovat

Monika: Ještě k tomu, že si Patrícia byla jistá vítězstvím – tak dneska na chatu na otázku, zda si myslela, že vyhraje, napsala toto: „Dúfala som, ale nemyslela som si, že vyhrám. Bola tam veľká konkurencia, veľmi veľa nadaných ľudí. Ďakujem za podporu.“ Proto mi přijde mimo tvrdit, že si byla vítězstvím jistá. Jinak nic ve zlém, ale já prostě mám ve zvyku za své oblíbence (a zvlášť oblíbenkyně) hodně bojovat a bránit je. Stejně jako jsem bojoval za Nikol, tak bojuju i za Patrícii, u níž to dosud nebylo za potřebí.

44
Ivan
Reagovat

2 DJ Vlado: a myslis, ze by napsala neco jineho, kdyby si byla jista? Ona hloupa neni i kdyz je ji jen 12.
Ale neverim, ze si kdokoli z nich byl jisty. Mozna doufa, ale nervy pracuji.

45
DJ Vlado
Reagovat

Ivan: Těžko říct, ale jak píšeš, jistý si v těchto show nemůže být nikdo ničím.

46
Jiří
Reagovat

Stačilo se podívat na Patricii při vyhlašování pořadí finálové desitky – jestli předstírala napětí tak to umí sakra dobře :-)

47
Monika
Reagovat

DJ Vlado: To co Monika rekla to vubec nic neznamena, ja jsem nikdy nikoho v zadnem oboru neslysela rict, ze ocekaval vitezstvi. To ti nerekne nikdo, vlastne ani Gott ci Bila to tentokrat necekali….Ale nervozni byla to urcite, to jinak ani nejde. Co se tyce duelu tak to nic neznamena pokud je pokazde jine slozeni, ale 95 procent si fakt myslim ze Patricie nikdy nemela, Leos by to rekl. Pokud sis vsiml vzdy rikal pokud byl duel tesny a tak. Je pravda, ze pro mne taky Patricie, Alena s Keysi, Matus a Spatina byla prakticky vyrovnana rada a kdokoliv z nich by si to vitezstvi zaslouzil, protoze patri ke spicce sveho oboru. Jinak mas me sympatie ohledne Laca, pro mne to byl traged, a to nejen ve finale, ale uz i v semifinale, tu jeho vyjimecnost jsem nikdy nepochopila. Monika proti nemu byla bohyne.
Rejpal: Tak tys presne uhodil hrebik na hlavicku. Presne tak to taky chapu. Kdyz to clovek vidi poprve vnima to jako celek, v te rychlosti nestaci sledovat detaily. Ja jsem si ta vystoupeni taky poustela nekolikrat a pokud to clovek sleduji velmi pozorne, tak tam se opravdu odehraval vzdy nejaky pribeh s velmi zabavnymi prvky, melo to svou logiku. Nevim jestli ty choreografie vymyslela Alena, ale pokud ano tak smekam.

48
DJ Vlado
Reagovat

Monika: 95% možná neměla, ale jak už jsem psal, soupeři Patrície byli v obou duelech sice slabí, ale umím si představit, že se našly skupiny lidí, které jim byly schopny poslat hlas (Beilovi pubiny, Ringelovi maminky). Ale vážně si neumím představit nikoho, kdo by se chtěl dobrovolně dívat na člověka, který sám sobě způsobuje bolest. A s železničním Matějem to podle mě Alena měla vyrovnanější než Patrícia v obou duelech. Ta procenta vážně nic neznamenají, když nevíme, kolik ve kterém duelu přišlo hlasů. Původně jsem si dokonce myslel, že to přepočítávají jen na procenta, protože vždy nejméně hlasů z vítězů dostal vždy ten, kdo vyšel z nejvyrovnanějšího duelu (včetně Tobiáše, protože Davídek byl v tomto ohledu ošidný), vyvedlo mě z toho až poslední finále, protože Vanesa měla relativně nejslabšího soupeře, a přesto vypadla s nejmenším počtem hlasů, zatímco Ogor měli proti sobě relativně silné Rinceoiri a celý večer vyhráli, což mě utvrdilo v tom, že opravdu rozhodovala čísla a nikoliv procenta. U mě taky čtyřka Patrícia, Alena a Keysi, Matúš a Špatina byla hodně silná a přál bych to komukoliv z nich, jen prostě Patrícia pro mě byla srdeční záležitost.

A ohledně Lacha (pochopil jsem, že myslíš jeho, i když jsi napsala Laca, protože jsem zmínil i Laca Hudce z Robina Hooda) – taky mě štvalo, jak ho pořád přechvalovali, jaký je „geniální zpěvák, který má jako jeden z mála šanci se uchytit v šoubyznysu“. Já jsem si ho dokázal představit akorát jako člena boybandu a ty už dávno vyšly z módy.

49
rejpal
Reagovat

47 Monika: někde jsem četl, že choreografie je čistě její práce. Dívčina je to rozhodně nápaditá. Mně se asi nejspíš nejvíc líbilo tohle. Protože fakt je, že ty jednotlivé prvky se opakují. Je to jako s krasobruslením. Pár skoků, piruety, skluz, nějaké ty krokové variace. U osmi z deseti jízd se člověk neexpert dívá jedním okem nebo si jde udělat kafe. Devátou sleduje se zvýšeným zájmem a na desátou zírá s nedůstojně otevřenou hubou. A to je IMHO to, co v této disciplíně vyneslo Alenu s Keysi tak vysoko. Nápaditá choreografie, plynulost, zábavné špílce – a zjevně to má vysoké kvality i v evropském měřítku, protože kynologické disciplíny jsou v zahraničí dlouho zavedené (BTW – zrovna v USA by ji asi dost ocenili, tam jsou nad domácími mazlíky přímo u vytržení). Problém u show typu Talent je ten, že disciplíny jsou natolik odlišné, že najít absolutní srovnání kvality a obtížnosti je skoro nemožné. A tak rozhodují emoce. Což je myslím dobře.

50
DJ Vlado
Reagovat

rejpal: „Problém u show typu Talent je ten, že disciplíny jsou natolik odlišné, že najít absolutní srovnání kvality a obtížnosti je skoro nemožné. A tak rozhodují emoce. Což je myslím dobře.“ To jsi napsal moc pěkně. Patrícia, Alena a Keysi, Matúš, Špatina i Ogor jsou všichni mistři ve svém oboru, ale jejich disciplíny jsou vzájemně neporovnatelné. Proto o jejich umístění v podstatě rozhodly emoce a i to pořadí tomu odpovídá – největší emoce vzbudí pochopitelně křehký andílek v princeznovských šatech, na druhém místě pejsek, na třetím rodina s miminkem a na čtvrtém a pátém dva profíci, o jejichž pořadí pak už rozhodne síla fanklubu. A nedá se vlastně proto na nikoho zlobit za vyšší umístění, protože všichni jsou výborní, ale každý tak jiný, že musí rozhodnout jiná kritéria.

51
rejpal
Reagovat

50- U mě to tak funguje. Uznávám, že duo Ogar dělají něco, co si vůbec neumím představit, jak to jde zvládnout. Ale v mém případě to bylo podobné jako když nějaký krasobruslař skočí dva čtveráky a šest trojitých skoků – obdivuji to, ale emociálně mě to neosloví, pokud tam není ještě něco, co se špatně popisuje, ale pozná.

52
Monika
Reagovat

DJ Vlado: K vyjadreni Denise Lacha „geniální zpěvák, který má jako jeden z mála šanci se uchytit v šoubyznysu“. Tu vetu slysim dnes jako tenkrat, byla x krat zminovana a ja jsem ji x krat nechapala, hlavne mne velice prekvapila u mne jinak uznavaneho Habery. Pro mne osobne byl Lacho od zacatku dobry tak na doplneni Lunetiku. V pripade vcelky maji jto musela snad byt recese, to ani jinak nemohl myslet vazne. Ohledne Robina Hooda mne ta show moc nebrala. Napad vybrat dva adepty hlavnich roli do muzikalu byl vyborny, ale to provedeni Prima dost nezvladla. Jednak se ji nepodarilo porad dostat dost do povedomi lidi, do medii. ten zvuk jaky mel treba talent, superstar dost u Hooda zaostaval. Pruserem take byla moderatorska dvojice Vondracek, Kocianova-nemastny, neslany, neuveritelne nudny, spici a do konce souteze se neprobrali. chapu, ze adepti museli splnovat silnejsi kriteria nez v superstar, ale i presto vsechno jsem mela pocit ze to finale je slabe. U kluku to jeste slo-ti prvni dva ok, ale u divek se mi nelibila zadna, kazde neco chybelo a spis slo o vyber mensiho zla.

53
DJ Vlado
Reagovat

Monika: Já mám takový pocit, že jakmile se objeví kluk lunetikovitého typu, který je předurčen k pění sladkých písní, tak jsou z něj okamžitě všichni na větvi, ať už zpívá jakkoliv. Lacho nebyl první takový případ, před ním to byli třeba Foret, Gránský a částečně i Drda, který sice zpíval o něco líp než ti ostatní jmenovaní, ale podle mě byl i on hodně přeceňovaný, protože za celou soutěž neukázal nic jiného než cajdákopolohu. Letos zase podle mě jen z tohoto důvodu vybrali do semifinále Toráče. Oni ti porotci, kteří se zároveň cítí být producenty, pořád mají pocit, že chlapecký sólista se sladkým repertoárem na naší scéně chybí. Přitom kdo se opravdu chytil ze všech těch ex-členů boybandů? Jedině Robbie a Justin, kteří se ukázali jako výrazné osobnosti a hudebně ze stínu své minulosti vystoupili. A všechny ty jepičí objevy devadesátých let jako Peter André, Sasha a další upadli v zapomnění. Ve světě se už dávno ukázalo, že chlapecký sólista, pokud není větší osobnost, tak se udrží maximálně jednu sezónu a to ještě málokdy ve větším měřítku, proto už od konce devadesátých let sází ti producenti víc na holky, protože ty mají šanci oslovit širší publikum, kromě puberťáků i puberťačky, které se s nimi identifikují, zatímco kluci se těžko bodou identifikovat se sladkým chlapcem, a i mezi staší generací je podle mě víc „starých kocourů“ než dam, které jsou na zajíčky :-)

A teď k Robinu Hoodovi – to byla první show, o které jsem tady na Panáčkovi psal rekapy a zároveň jediná show, které jsem se účastnil přímo na místě činu. Proto mám k této show jiný vztah než k ostatním, které jsem sledoval z tepla svého domova. Souhlasím s tebou ohledně toho, že Prima dost podcenila promo, a tak ta show dost propadla u diváků. Souhlasím i ohledně moderátorské dvojice, ta byla katasrofální. Dost mi vadily i příliš zdlouhavé medailonky v castingových dílech, které byly především věnovány soutěžícím, kteří nepostoupili do finále, zatímco někteří finalisté nebyli v předkolech vidět vůbec (což je už čtrnácti finalistů až trestuhodné). A především bylo cítit, že za soutěží stojí režisérský břídil Michael Čech, který zvoře jakoukoliv show, kterou dostane do ruky (btw. teď má strach, aby nerežíroval ČS SuperStar 2). Na druhou stranu musím nesouhlasit ohledně soutěžících (a to nejen proto, že většinu z nich znám osobně). Podle mě ta sestava byla dost silná, zvlášť pak u holek, kde byly do počtu jen dvě poslední, ale ta první pětka byla výborná, protože každá z nich byla úplně jiná (tajemná Martina, rozverná Míša, dračice Radka, klidná síla Eliška a křehká Andrea), ale každá z nich měla něco do sebe, i když každá měla zároveň i svoje slabiny, což je podle mě ale dobře, protože se vzájemně doplňovaly a ten souboj byl dost vyrovnaný. A Martina Bártová rozhodně nebyla jen „menší zlo“, ale naopak ji považuju za jednu z nejzajímavějších zpěvaček, jaké se v českých a slovenských soutěžích objevily (hodně se mi líbí je barva hlasu a výraz). Mezi kluky tam dominovala ta silná dvojice Kříž-Weingärtner, ale postupem času se na ně dotahoval i černý kůň Polášek.

54
°_m-M-m_°
Reagovat

Lacho byl skutečně mimořádně příšerný a to, jak jej porota vychvalovala i poté, co podesáté za sebou předvedl katastrofální výkon, patří mezi nejčernější kapitoly porotcovské historie u nás.

K Robinovi: Vondráček a Kociánová jsou dobří moderátoři, ale to, jak uváděli Robina, dávám jednoznačně za vinu Michaelu Čechovi, největšímu a nejmimoňštějšímu režisérskému břídilovi všech dob. Stejným pojetím, jak vystřiženým z dob socialistické československé televize, zdevastoval i ČHS2 a další. A vůbec nesouhlasím, že tam nebyly zajímavé holky. Naopak, holky a Ďurovčík, to bylo to jediné, co tam bylo zajímavé. :-) A skvostná první trojice holek, Martina, Míša a Radka, pro mě patří k tomu nejzajímavějšímu a nejlepšímu, co se kdy v českých a slovenských talentových show objevilo.

55
Petr
Reagovat

Ach jo, neni to zbytecne vracet se k Hoodovi. Podle mne jedina holka, ktera umela zpivat a mela by sanci uspet v superstar byla Eliska. Radka byla vyborna tanecnice, ale prumerna zpevacka, infantilni Misa by se zpevem uzivila maximalne na venkovske zabave a Martina mela strasne ostry hlas, ze to rvalo usi a k tomu ty priserny neprirozeny tiky v obliceji. Jeste, ze byly v tak propadakovskem poradu jako je Robin Hood. Kocianova vondracek, ze jsou dobri moderatori, to jsem si jeste nevsiml.

56
DJ Vlado
Reagovat

55 – Martina a ostrý hlas? Tak to mi přijde jako největší nesmysl, co jsem kdy četl. Naopak její hlas byl podle mě barveně mimořádně příjemný, zastřený a zakulacený.

57
DJ Vlado
Reagovat

Petr – Chtěl bych se omluvit za tu expresivitu mého předchozího příspěvku, ale napsat o zastřeném hlase, že je ostrý mi přijde totálně mimo.

Přidat komentář