Panáček v reality show

Leoš Mareš bude moderovat Česko Slovensko má talent?! Nova odpoví Talentmánií!

14. Květen 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Jak čtenáři Panáčka v reality show jistě dobře ví, televize Markíza (a její sestra Nova) si nechaly vyfouknout vysílací práva na celosvětový hit Got Talent, takže jim nezbylo nic jiného, než vymyslet vlastní adaptaci pořadu. Vyvíjení formátu moc času nezabralo (v podstatě jen stačilo kouknout třeba na pár dílů Britain’s Got Talent), a tak dnes byla připravovaná show představena.

Bude se jmenovat Talentmania, vítěz získá 4 000 000 Kč, skoro celou ji připravovali Slováci a hlásit se může naprosto kdokoliv, kdo má nějaký talent. A pasuje do některé z osmi kategorií: děti, tanec, cirkus, comedy, zpěv, hudební nástroje a jiné. Tajemná osmá kategorie zůstává prozatím neznámá.

Show bude moderovat Adéla Banášová, známá například z Česko Slovenské SuperStar. V televizi uvidíme… uvidíte i Pala Haberu.

Leoš Mareš bude moderovat Česko Slovensko má talent?

Je zajímavé, že tisková zpráva se nijak nezmiňuje o Leoši Marešovi. Ano, o tom Leoši Marešovi, který na Nově moderoval naprosto všechny velké show od Big Brothera přes Česko hledá SuperStar a X-Factor až po Česko Slovensko hledá SuperStar. Jak je to možné?

Dle bulvárního tisku by v tom mohla mít prsty televize Prima, která se Leoše snaží za každou cenu získat pro svou licenční show Česko Slovensko má talent. Znamená to tedy, že se jí ho podařilo ulovit? Uvidíme brzy. Prozatím se do show můžete hlásit na webu http://www.csmatalent.cz/.

Jaké show dáte přednost vy? Novácké Talentmanii či show Česko Slovensko má talent na TV Prima?

Petr

Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 68
1
Cipela
Reagovat

Talentmania bude lepšííííííííííííííí…

Reagovat

Cipelo, a kromě toho dlouhého í máš i nějaké pádné argumenty, proč se to domníváš? Osobně nějak TV Nova nepřeji, asi proto, že jsem si Got Talent díky rekapům od TK velmi oblíbil a nelíbí se mně, že na této show bude až tak okatě parazitovat.

3
remaXik
Reagovat

Nemuzu nez nesouhlasit se SUNíčkem, Tv Nova me odkojila…ale nejak citove prahnu k prime a k tomu ze se snazi alespn nejak povznest svet RS u nas v CR at to byli Vyvoleni, ci nepodareny Trosecnik atd. hlavne se ceni snaha, a to co nova predvadi ted se „svou“ Talentmanii mi pripada naprosto nevkusne. Drzim Prime palce, snad se ji to povede a bude to stat za to :)

Reagovat

Jen škoda, že tak Prima bojovala o Leoše Mareše a nakonec jej zdá se získala, protože jeho druhu humoru fakt nemusím. Radši bych bral od TV Nova Banášovou :)

5
Petr
Reagovat

Suníčko: No vida, mně je zase nesympatická Banášová. :-)

Pokud to bude uvádět Mareš, tak doufám, že se Slováci uskrovní a parťáka mu bude dělat sehraný Hezucký. Myslím, že by to byla skvěle sehraná dvojka, stejně jako Ant & Dec.

6
fx
Reagovat

Petr: :-O? Mareš je už sám o sobě dost velkou tragédií. Ale ještě Hezucký :-O? To už bych si snad raději podřezal žíly, než se muset dívat na něco takového..

Ale teď vážně.. Jestli to opravdu dopadne takhle, že by na Nově byla Banášová a na Primě Mareš, je to pro mě jasné.. Originál neoriginál.. Co na tom. Mareše nemůžu vystát a Adéla mi přijde přirozeně vtipná (ne křečovitě jako Mareš), takže by u mě zvítězila Nova.. Nejspíš to ale dopadne tak, že mi to těmihle tahanicemi zhnusí a nebudu sledovat ani jedno ;-)

7
Vlk
Reagovat

Co si budem povídat. Originál neoriginál, nejpodstatnější na tom jsou ti talenti. A pokud nábor probíhá současně, asi se víc těch talentů přihlásí na N@hu. A pokud tam k tomu budou mít Adélu, tak si Prima ani neškrtne.
Jedině, že by s tím zamíchali Slováci…

8
Elko
Reagovat

Nova&Markíza je trapas. Dúfam, že na markíza to totálne prepadne, ako všetky jej vlastné projekty a seriály… na Nove neviem :/ lebo tam u vás vládne Nova efekt. Ale snáď aj u vás dajú ľudia prednosť kvalite, pravej originálnej zábave. Česko Slovensko má talent nech zvíťazí! ;)

Mimochodom show nie je moderátoroch, ale skôr o talentoch, keby to bolo o moderátoroch, tak u nás na Slovensku by vtedy nikto nepozeral Slovensko má talent – s Kramárom a Rakovskou – otrasné!

Takže JOJ&Prima company :) GO, GO, GO!

9
fx
Reagovat

Jasně, že to je o talentech.. Na druhou stranu dívat se na pořad s Marešem je asi podobně příjemné jako si pouštět pořád dokola záznam porodu.. To pak ani talenti nedoženou ;-)

Jinak taky bych byl zdrženlivý s větou: „Ale snáď aj u vás dajú ľudia prednosť kvalite, pravej originálnej zábave.“ Originál se rozhodně nemusí rovnat kvalitě.. Big Brother tady byl totální fiasko (dodnes mě to štve, takový nevyužitý potenciál), ačkoliv šlo o originál formát, a jeho kopie (VyVolení) byla asi tak tisíckrát lepší ;-)

10
TK
Reagovat

Dnes byly také spuštěny oficiální stránky http://www.talentmania.tv, ze kterých se třeba dozvíte, že se bohužel tato show bude na obrazovkách objevovat dlouhých 16 týdnů (od září do prosince), z toho 11 dílů bude ze záznamu, 14 dílů budou přímé přenosy. O postupujících z castingů bude rozhodovat čtyřčlenná porota a také diváci (?), z každého semifinálového kola postoupí 5 soutěžících do finálových kol, z nich pak postoupí do velkého finále a vítěz si pak odnese 150.000 EUR (takže diváckých SMS bude potřeba opravdu hodně, někdo na tom pěkně vydělá).

V přihlášce na Talentmanii je pěkná větička, v níž se zájemce zavazuje, že nebude současně spolupracovat s jinou televizí na výrobě vícedílné talentové show (a dobře víme, jaké). Takže můžete zapomenout na to, že byste si podali přihlášku Česko Slovensko má Talent a současně na Talentmanii.

Jsem zvědavý, jak asi dopadne případný právní spor s FremantleMedia kvůli značné podobnosti s Got Talent. Nova tak může rovnou zapomenout na to, že by ještě někdy od Fremantle dostala licenci na vysílání SuperStar anebo X-Factoru.

11
drak
Reagovat

Na nějakou trapnou kopii nejsem zvědavý a na Mareše taky ne, takže to budu ignorovat. Stejně si pouštím jen sestřihy vystoupení z Britské verze na youtube, celá natahovaná šou a omáčka kolem mě nezajímá, ovšem z české verze si asi nepustím ani ty sestřihy, když tam bude během vystoupení kecat Mareš :-(

12
Pattrick
Reagovat

Trošku trapas ne? Todle je teda fakt píčovina a to musím říct na plnou hubu, na co si nova hraje .. Sice Mareše nemusím, ale budiž, překousnu ho :-)

13
Peter
Reagovat

Už vznikajú skupiny na Facebooku: „Talentmania je kópia! STOP!“ alebo „My budem koukat na Česko -Slovensko má Talent! (prešrktuné logo Talentmanie)“ Bolo toto treba Markíze a Nove. Keď prišli informácie o talente, tak ľudia založili asi 20 skupín/strán na podporu tejto show, teraz je ich určite viac.

14
Fikus
Reagovat

typická Nova.. Obšlehnout co se dá. Několik videií z youtube.com a dělat z toho totální mega show, která bude bombastická a neuvěřitelná. Prima hodně věcí zkazila, ale za odvahu přijít s něčím novým a zajímat se o mladého diváka si zaslouží po letech zase nějakou totální bombu ve sledovanosti. Doufám, že lidi se na Novu vyprdnou. Případně, že jim to soud zatrhne.

15
Ondra L.
Reagovat

Osobně Mareše také nemám v lásce… ale než Banášovou… tak to se na něj budu klidně koukat každý den…

dále jsem nepochopil, kde sakra je nějaký rozdíl mezi got talent a jejich talentmanii? Vždyť je to to samé! Jediné co tam vidím jiného je, že navýšili počet dílů a zmenšili počet lidí co vypadává v semifinále. Pryč s nima. Přeju to primě.

16
Ondra L.
Reagovat

Jo, ještě jsem zapomněl říci, že to logo se mi hnusí :-D

17
TK
Reagovat

Taky bych měl pro Novu námět na nový pořad. Jmenovalo by se to Ztroskotanci, dvě skupiny soutěžících by byly vysazeny na opuštěném ostrově, kde by navzájem bojovaly o jídlo, soutěžící by se mezi sebou postupně vyřazovali, až by zůstal jen jeden hráč, který dostane finanční odměnu.
Že vám to něco připomíná? To se vám jen zdá, vždyť je to naprosto původní nápad. To tady ještě nebylo, asi to prodám i do zahraničí, tam to taky neznají…

18
Pattrick
Reagovat

TK … :-) skvělééé :-) Doufám že Fremantle to jen tak nenechá a pevně věřím v tučnou pokutu :-)

19
RAINMAN
Reagovat

V těch podmínkách se mimo jiné píše, že si vyhrazují soutěž kdykoliv zrušit…

A těch 150 000 eur napřed zdaní ve výši 19 %.

20
Honzad
Reagovat

Jenomže já si myslím, že souboj těchto televizí a pořadů (a vsadím se, že určitě ve stejný vysílací čas) půjde na úkor kvality pořadu/ů. Vesměs je mi jedno, jestli Britain got talent nebo USA got talent, rozdíly nevidím, nemám je v plánu vidět ani tady, Banášová je lepší než Marš, Prima zase sympatičtější než Nova, ale samotná úroveň show půjde dolů, protože diváci si úhlavně vyberou pouze jednu z nich- myslím, že v ČR Talentmánii na Nově, na Slovensku se zase raději podívají na Novu. Ale tak nebo tak to lidi spíše jen otráví, v pořadech bude zmatek a vše půjde do háje. Vzpomeňte si na Vyvolené, jak BB převálcovali a Nova tak od startu a vidiny toho, že na VV nemá, prostě rezignovala a pořad jen tak „dojela“. Aby se to nestalo i tady…
Člověk se těší, že jedna z nejlepší soutěží bude v ČR, ale my ji musíme mít hned dvakrát! A dokonce dvakrát v mezinárodní verzi! A zřejmě i ve stejný čas, s nejlepším českým moderátorem a s nejlepší slovenskou moderátorkou (ano, Mareš je traoný, ale v ČR pořád nejlepší)… opravdu skvělé zprávy.

21
Honzad
Reagovat

OPRAVA:*na Slovensku se zase raději podívají na JOJku

22
TK
Reagovat

Pattrick:
Pokuta asi těžko, tady by spíš pomohla žaloba a návrh na předběžné opatření. Jenže vzhledem k rychlosti našich soudů než se v této věci rozhodne, tak to Nova stihne odvysílat.
Jenom se obávám, že po takovém množství talentových show už divákům podobné pořady budou lézt krkem a druhé řady se nedočkáme.

23
fx
Reagovat

Já bych pořád rád v ČR viděl Big Brothera s americkými pravidly.. To by podle mého lidi bavilo, protože na takové taktizování tady nejsou vůbec zvyklí.. Ale do kontejnerové show už se tady asi nikdo nepustí.. :-/

24
Roman
Reagovat

No myslím si, že ak sa to bude riešiť súdnou cestou, čo dúfam, že bude! lebo toto je hnus markízy a novy, tak to určite nebudú riešiť naše súdy, ale kde sídli Fremantle? V Belgicku? Tak určite tam. Dúfam, že v najbližšej dobe si prečítam článok, že Fremantle žaluje tú novamarkízackú na rýchlo spravenú kópiu.

25
Chen
Reagovat

No, přiznám se, že z Leoše nejsem nadšený. Kdysi mě jeho styl jakžtakž bavil, ale poslední dobou se mi zdá dost vyčpělý, v radiu ho táhne Hezucký, pokud něco moderuje sám, tak mi nepřijde extra vtipný, spíše z něj mám pocit, že pracuje stylem: „Já jsem nej moderátor, já můžu říct cokoliv a bude to vtipné, nemusím se vůbec snažit to nějak promýšlet“. Adélu mám raději. Nevadil by mi ani Bouček, ale z Mareše opravdu nejsem unešený. Chtělo by to, podle mě, někoho nového, svěžejšího, ne tak okoukaného a jistého si svou nezdolnou popularitou.

26
Petr
Reagovat

No podle mne měla Prima jasnou výhodu už v tom, že vyšla ven s konkurzem jako první. Kdo se chtěl do talentové show přihlásit, tak se rovnou přihlásil na Primu a nečekal, s čím přijde Nova.

A Prima má prý ve smluvních podmínkách rovněž uvedené, že se přihlášený zavazuje nehlásit do jiné talentové show.

27
Chen
Reagovat

Doufám, že nezafunguje zmíněný „Nova efekt“. Osobně věřím více Primě a hlavně jí to přeji. S VyVolenými to Nově natřela na plné čáře, tak snad tentokráte se také předvede. A navíc, na jednu stranu chápu, že Nova musela rychle zareagovat, ale na té druhé ukázala, že nemá žádnou hrdost a jen sprostě kopíruje a ještě se tváří, že je to nejúchvatnější projekt, jak uvadí na ofiko stránkách „Očekávaná nejlepší Česko Slovenská show“. Velmi nabubřelé :D. A u mě tedy očekávaná opravdu není :D

Reagovat

Chen, dle mě tohle výtvor TV Nova, jako spíše Markízi. Už jen fakt, že jsem zatím neviděl logo, kde by byl správně česky Talentmanie a nikoliv slovenská verze Talentmania. Pak to, že moderátoři jsou 2 Slováci.

Tedy bych řekl, že se TV Nova jen v rámci toho, že mají stejné majitele, svezla a hlavním autorem tohoto parazitování je Markíza.

29
Anonymní
Reagovat

SUNíčko, podle loga bych se neřídila, podle mě žádné jiné „české logo“ nebude. Talentmania je evidentně „internešnl verze po engličensku“, česky i slovensky by to bylo špatně, odpovídající slovenský pravopis by musel být s dlouhým „á“.

30
Veronika
Reagovat

Zapomněla jsem se podepsat. To jsem překvapená, že to tady podporuje anonymní komentáře.

31
solo
Reagovat

ahojte :) neviete nahodou niekto z vas ako sa vola ta piesen ktora hraje v uputavke na talentmaniu na markize? mozno je taka ista aj na nove ale to neviem.

32
RAINMAN
Reagovat

„To jsem překvapená, že to tady podporuje anonymní komentáře.“

A když si tam napíšeš jakékoliv jméno tě napadne… to už pak není anonymní, že? :-D

33
Veronika
Reagovat

Tak jistě, anonymní je to furt stejně. Otázkou je, jestli je tu dvacet pět lidí pod stejným „erárním“ nickem „anonym“, nebo dvacet pět lidí pod svým vlastním nickem. To, že někteří píšou pod pěti jmény, to už je holt riziko podnikání, to už neřeším. Ale mně nepřijde logické, aby bylo možné odeslat komentář bez vyplnění nicku, tj. „bez podpisu“. To už je holt můj problém.

34
fx
Reagovat

Talentmania podle mě není slovensky.. Stejně tak funguje tady v ČR web Mobilmania.. Ano, existuje i jeho slovenská mutace, avšak ta vznikla až později.. Takže myslím, že s názvem Talentmania se budeme setkávat i tady ;-)

35
Petr
Reagovat

Solo: Jak se ta písnička jmenuje nevím, ale je to remix hudby z Britain’s Got Talent. :-D

36
Zack
Reagovat

Já doufám, že Prima a Joj po Talentu spojí opět síly a udělají Česko Slovenské VyVolené :)

37
fx
Reagovat

Zack: To by bylo naprosto super :) Slováci by tam dodali temperament.. ;-)

38
Pattrick
Reagovat

Solo v česku hraje Requiem for a dream … IMHO, Requiem for a dream používá Britain´s got talent na nástup soutěžících při přenosech :D tudíž nevím, jestli to použili náhodně, nebo to bylo cílené ..

39
michal
Reagovat

ČESKOSLOVENSKO MÁÁ TALENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

40
Petr
Reagovat

Pattrick: No podle mě to bude jen náhoda. Přece si nemůžou jen tak zkopírovat písničku z jinýho pořadu, ne? To už by ho mohli rovnou celej okopírovat!!!

Jinak podle bulváru má předsedou poroty být zpěvák s pseudonymem Šimon Koule.

41
Pattrick
Reagovat

Ta písnička je z filmu :) takže ji může použít kdokoliv, ale prostě už jenom to, že vemou Requiem (kterej se hraje v Talentu) je docela síla, protože když jsem slyšel poprvé, jak soutěžící nastupujou na podium za doprovodu té hudby, běhal mi mráz po zádech

42
Radek aka SUNíčko
Reagovat

A ještě jeden argument mě teď napadl, proč mám radši Got Talent TV Prima než parazita od TV Nova. Nova zase bude mazat všechna fans videa z youtube, a tahat vše na své video řešení (na což má samozřejmě nepopíratelné právo :), zatímco TV Prima tohle nikdy nedělala, takže to neočekávám ani nyní.

43
Kuba
Reagovat

Jo to máš pravdu s tím youtube, zrovna včera jsem nějak neměl co dělat, tak jsem si na youtube pouštěl starý videa z vyvolených, docela síla, takhle zavzpomínat.

44
RadstaR
Reagovat

To ja zkouknu oboje, ale stejne to skonci ukazkou exotu a nakonec to vyhraje zpivajici hvezdicka. :)

45
Tommy
Reagovat

Tím konkurováním uplně zkazili celé hledání talentu.jak se mám sakra rozhodnout na co se budu dívat? Banášová X Mareš (rozhodně Banášová),Prima X Nova(rozhodně prima)…je to všechno na nic a raději bych uvítal Vyvolené nebo Big Brother…

46
Petra P.
Reagovat

Talent mania, to bude lepší!!!!!!!

47
Zack
Reagovat

jj videa z vyvolených najdete na youtube.com/vyvoleni3.com

48
Zack
Reagovat

Takhle je to správně :)

http://www.youtube.com/vyvoleni3com

49
Zack
Reagovat

Nevíte jak to je s Jojkou? Jestli taky maže videa z youtube jako Markíza?

50
Kuba
Reagovat

Zack > nepatří to sem, tak se omlouvám, ale když už jsi zmínil profil vyvoleni3.com na youtube, tak chystáte web pro talent? tak jak jste měli vyvolení či superstar? nebo budete mít web pro talentmánii.

51
Kuba
Reagovat

Jo a víte, kdo by mohl ještě moderovat talent za slovenskou stranu? Už je jasné, že obě strany budou muži a za Slovensko by to taky mohl být Bruno Ciberaj. V novinách na jojce jsem viděl, že je kreativní producent talentu, tak by to mohl i moderovat. Češi ho spíš znají jako hlas ze superstar, kdy ohlašoval kdo co jde zpívat. na jojce moderuje Exkluziv.

52
Ondra L.
Reagovat

na fbooku někdo zmínil že v úterý má být tiskovka – takže tam bychom se to asi měli dozvědět :-)

53
sarka
Reagovat

Uz zase Mares, proboha prooc? Proc nedaji sanci nekomu jinemu, normalnimu, vtipnejsimu, nekomu, kdo si taky zalouzi sanci…Mares uz se davno vycerpal a je trapny…

54
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Jj, Ondro L, v úterý je tiskovka. Jinak Blesk docela hloupě spekuluje http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-domaci-celebrity/136257/prima-ulovila-krause-co-bude-s-maresem.html

Nějak lidem v Blesku nedochází, že TV Prima chce Krause do poroty, nikoliv jako moderátora :)

55
anja
Reagovat

aha, díky panáčkovi jsem konečně pobrala, jak to s tím vším je :))) zkusím sledovat obě věci, ovšem pokud to nebude možné, jednoznačně dám přednost primě, prima je teď pro mě příznivější i co se týče mých oblíbených pozděvečerních seriálů – sběratelé kostí, myšlenky zločince atp

co se týče moderátorů, jednoznačně u mě vede mareš a – hehe – tereza :)) dle mého jsou to momentálně nejlepší moderátoři v našem rybníčku, například – nemůžu se dívat na robina hooda kvůli kociánové, kociánovou nemůžu snést ani v primácké pauze jak tam vyje s těmi košíky, její zastřený hlas je mi až protivný… ee fakt za to nemůžu, ale je to tak :))…

56
Kuba
Reagovat

Copak Blesk, oni nemají vůbec páru o tom co se děje. V tom článku na závěr ještě píšou, že Kraus moderoval na Slovensku Miss takže je tam známej, jenže tu Miss moderoval až po té, co se na Slovensku proslavil díky účasti v porotě při slovenském Talentu. Takže je jasné, že Prima ho chce do poroty. Ještě teda dotám, že Kraus měl na Jojce svoji talkshow.

57
anja
Reagovat

co tak divného jsme napsala, že můj kometář neprošel a stále čeká na schválení? anebo mam černý puntík za diskuzi na HSTM?

Reagovat

anjo, vůbec nic, ani žádný puntík nemáš. Zkrátka plugin na SPAM tě vyhodnotil jako spam a hodil radši do fronty ke schválení :) Parkrát za den to procházím a schvaluji.

59
Petr
Reagovat

Suníčko: Co čekáš od Blesku. :-)

Jinak doufám, že Kraus (toho mám moc rád!) kývne na nabídku Primy a bude v porotě Talentu. Jinak moderátory by měly dělat dva chlapi – á la Ant & Dec. Ti podle mne nemají chybu.

A doufám, že ti moderátoři to pojmou trošku jinak než v SuperStar. Docela mám nutkání Primě napsat, ať sleduje aktuální řadu BGT. :-)

60
fx
Reagovat

To je celkem běžné, když člověk přikládá linky, ne?

Reagovat

OT: fx, to je běžné, ale anja tam žádný odkaz neměla. Ale což, snažíme se to opravdu často procházet a vybírat ze spam koše komentáře, které tam jsou automaticky hozeny a nepatří tam.

62
RAINMAN
Reagovat

Tak kde je ten její komentář?!

63
anja
Reagovat

rainman – uz je, ten 55 :) dneska se vsecko zblaznilo, voda, spamy, aaauuuu

64
RAINMAN
Reagovat

Anjo, takže nesnášíš Kociánovou, ale Kocián Ti podle všeho nevadí. Je to tak? :-D

65
Maxx
Reagovat

Jednoznačně fandím Primě.

66
anja
Reagovat

aa no a krause taky můžu, pokud bude v porotě, tak bezva, proslavil se nejvíc asi svým pádem pod pódium a jeho následná reklama na matonku mě taky baví :)) poslyš, ty rainmane jeden, nemůžeme tady závádět totální off topic, ale ano, kociánová mým rock-metalovým uším vadí, kocián (zatím) nevadí, otázkou zůstává, kdo a kde je kocián :))

67
martina
Reagovat

sere meto ze tam je mares,nejlepsi tam byl dejdar…..bohuzel tam musi bejt takejjjjjjjjjjjjjj….v……..

68
Andi
Reagovat

An answer from an expert! Thanks for conuribtting.

Přidat komentář