Panáček v reality show

Talentmania vs. ČS má talent, díl 10. (31.10.): Karta se pomalu, ale jistě obrací

1. Listopad 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Je velmi zajímavé, jak se mnohé věci mění. Po castinzních by mě v životě nenapadlo, že něco podobného napíšu, ale výkony v Talentmanii včera drtivě převýšily výkony v ČSMT. I ten nejslabší článek z Talentmanie, kterým nebyl nikdo jiný než Davídek Dostál, byl včera lepší než minimálně čtyři vystoupení u konkurence. Teď se teprve začíná ukazovat, jak mizernou práci odvedla v ČSMT ve Velkém třesku porota, která vyhodila celou řadu výborných čísel (ach, krásná Nikol, kdepak jsi?) a vybrala na jejich úkor celou řadu absolutně podprůměrných zacláněčů. Je ovšem otázkou, do jaké míry je za mizerný výběr zodpovědná porota a do jaké míry produkce. V Talentmanii jsme včera zažili první finále, které se semifinálovými koly urdželo kurz. Jediné, co to zkazilo, bylo vyřazení jednoho z největších favoritů celé soutěže. Ale nepředbíhejme, proberme si obě show.

Česko Slovensko má talent: Postoupily sestry a křečci, Toráč shořel jako papír

Řekněme si to na rovinu, včerejší soutěžící osmička byla až na výjimky katastrofální.U některých vystoupení jsem měl co dělat, abych je dokoukal do konce. Vyloženě mě včera nenadchnul nikdo, tři vystoupení byla lehce nad průměrem, jedno průměrné, tři podprůměrná a jedno katastrofální. Kdo patří do které kategorie, to si přečtěte v následujících odstavcích.

Magdalena Lippke – Před touto dámou sice smekám svůj širák za to, jak ve svém věku dokáže být vitální, ale pravdou je, že v semifinále vůbec neměla co dělat a včera to jen dokázala. Toto byl naprosto amatérský výkon, jaký byl předvedla každá podobně vitální babča na silvestrovské zábavě, když už má nějakou vypitou. Paní Magdaleně sice přeju, ať jí ta radost ze života vydrží ještě dlouho, jen ať už nás prosím netrápí svým (ne)zpěvem.

Křečkovi muži – Podobně jako u Brejk Denz Bradz v prvním semifinále byla tohle absolutně prokaučováná šance. Souhlasím s Luckou Bílou, že to bylo přesycené a překombinované, že se v tom absolutně nedalo vyznat. Křečkovi muži ale mají do silnou fanouškovskou základnu a proto se dostali do Top 3, v níž jim Lucka Bílá i Jan Kraus dali druhopu šanci a poslali je do semifinále.

Anton Toráč – Tohle bylo něco absolutně příšerného. Nejen, že má Anton krajně nepříjemnou barvu hlasu, ale on ani vůbec neumí zpívat. Do semifinále se podle mě dostal díky svému zevnějšku a tomu, aby tam vedle všech těch zbytečných zpěvaček byl i jeden zbytečný zpěvák (a Jarda Parči byl jako okoukaná tvář nepoužitelný). Pro mě vůbec největší omyl poroty a celkové číslo 56 z celého semifinále, které už jen tak někdo nepřekoná. Po Antonově vystoupení jsem si musel pustil tutéž píseň v podání Moniky Bagárové, abych si spravil chuť, a znovu jsem se přesvědčil, že moje bohyně podala tuto megaprovařenou píseň minimálně miliónkrát lépe.

Lucie Smolíková a pes Angel – Po třech podprůměrných vystoupeních bylo vystoupení Lucie a jejího čtyřnohého miláčka aspoň průměrné. V rámci dogdancingu jsem však už viděl mnohem lepší vystoupení (včetně vystoupení její jmenovkyně Aleny a její fenky Keysi v Talentmanii). Celkový dojem byl neurazí, nenadchne, ale na postup do Top 3 to stačilo, protože tato disciplína na lidi vždy zabírá.

Zuzana Sapárová a F Dur Jazz Band V rámci večera se vystoupení Zuzany a její kapely řadilo určitě k tomu nejlepšímu, pro mě to však oproti castingu bylo lehké zklamání. Zuzka má velmi zajímavou barvu hlasu, ale angína ji zmenožnila svůj hlas více otevřít. Šťastná nebyla ani volba písně. Přestože Golden Eye je krásná píseň, už je přece jen dost ohraná (v dosavadních pěveckých soutěžích ji zpívali třeba Leona Černá nebo Ondřej Ruml). Síla této formace byla i v netradičním výběru repertoáru (Björk z castingu mi k nim seděla lépe). Celkově dobré vystoupení, které se mě až tak moc nedotklo.

Salut Roma – Tak já nevím, jestli této formaci prospělo oddělení ženské části, nebo ne. Na jednu stranu jsem ocenil temperament a energii, která z jejich vystoupení šla. Na druhou stranu jsem si však říkal, že s ženskou složkou to mohlo být pestřejší. Ale i tak to bylo jedno z nejlepších vystoupení.

Long Vehicle Circus – Další velké zklamání. „Dlouhonozí“ kluci patřili k favoritům kola, včera však nepředvedli nic, co by stálo za zapamatování. Jejich vystoupení bylo absolutně nudné a zdlouhavé. Sice jsem se obával, že už se tímto číslem nebude dát nic moc víc předvést než na castingu, ale že to bude tak slabé, to jsem opravdu nečekal. V rámci večera jen další podpůměr.

Katarína a Zuzana Winklerové Sesterské duo bylo opět zařazeno jako „zlatý hřeb včera“, tentokrát však na rozdíl od minulých dvou večerů víceméně právem. Sice ani jejich vystoupení byl nepovažoval za vyložený touchdown a jejich sólové pasáže nebyly nic moc, dohromady však jejich hlasy zněly moc pěkně. Určitě tuto píseň zazpívaly lépe než Leo Machala, který na ni v Česko Slovenské SuperStar absolutně vyhořel. Sice byly v rámci tragického večera jednookým králem mezi slepými, ale postup do finále jim přeju už proto, že z mladší Kataríny roste velmi krásná dívka (a opravdu by mě nenapadlo, že jí je teprve dvanáct).

Moje pořadí: 1.Katarína a Zuzana Winklerové, 2.Salut Roma, 3.Zuzana Sapárová a F Dur Jazz Band, odstup, 4.Lucie Smolíková a pes Angel, odstup, 5.Křečkovi muži, 6.Long Vehicle Circus, 7.Magdalena Lippke, odstup, 8.Anton Toráč

Porota včera evidentně reagovala na kritiku z internetu, že všechno jen bezzubě chválí, a proto přitvrdila (Jaro Slavík dokonce Magdalenu Lippke a Antona Toráče vytroubil – ne, že by neprávem), i když to přitvrzení působilo spíš jako křeč. A jejich úvodní vyjádření k internetové kritice výkonu Dominiky Haškové z minulého týdne bylo už úplně trapné, zvlášť pak vyjádření Jara Slavíka o producentovi z Ameriky, který stojí za úspěchem Britney Spears, Backstreet Boys a ´N Sync. Naopak včera velmi mile překvapili moderátoři. Jakub Prachař si se svou domovskou skupinou Nightwork přichystal úvodní vystoupení s jejich aktuálním hitem Tepláková souprava a i Pyco si s nimi rád zablbnul.

Příští osmička by měla být silnější, je tam hned několik vystoupení z kategorie hudebních nástrojů – tedy houslistky Famme2Fatale, bubeníci Neopercussio nebo originální seskupení Sylvayovci. Trochu mě mrzí, že z této perspektivní kategorie jsou hned tři vystoupení v jedné skupině, protože takhle je riziko, že se z nich nemusí do finále dost nikdo. Dále může zabodovat také malý velký tanečník Jakub Ressler nebo skupina Mighty Shake – Zastávka. Jen doufám, že tentokrát nebude jako „zlatý hřeb večera“ prezentována Veronika Stýblová, která sice zpívá slušně, ale zpěvu už je ve finále až až. Tak doufejme, že příští osmička napraví Talentu reputaci, protože ta včerejší byla mimořádně slabá.

Talentmania: Tobiáš Košír se překvapivě do superfinále nepodívá

Na začátku tohoto maratonu bych do sebe neřekl, že mě Talentmania začne bavit. A už vůbec bych neřekl, že v jakémkoliv směru předčí ČSMT. Ano, sice má ČSMT pořád ono kouzlo světovosti, zatímco Talentmania je pořád spíše novácká estráda, ale pokud mám být upřímný, tak mě na obou show nejvíce zajímají soutěžící a jejich výkony. A ty jsou v posledních několika kolech o třídu lepší v Talentmanii. Včerejší večer zkazil jen fakt, že jeden z velkých favoritů – malý, ale šikovný stepař Tobiáš Košír – dostal ze všech čtyř vítězů duelů nejméně hlasů a jeho cesta tak skončila v semifinále.

1. duel: Hybrid´s Crew vs. Prezioso

Hned první duel byl velmi vyrovnaný a nabídl dvě velmi dobrá vystoupení. Hybrid´s Crew se mi líbili ještě o chlup víc než ve svém prvním vystoupení a tentokrát nabídli i spoustu nových prvků (nejvíc mě pobavilo úvodní zrcadlo). Prezioso sice opět nabídly kvalitní choreografii, při němž zatančily na rockocvou hymnu Highway To Hell od AC/DC (i když to byla nějaká cover-verze s ženskými hlasy), ale za svou semifinálovou Ohnivou zemí poněkud zaostaly. Proto z tohoto duelu postoupili Hybrid´s Crew, kteří se na konci pořadu stali i jedním ze dvou prvních superfinalistů.

2. duel: Zuzana Poláková vs. Milan Sulej

Výkon Zuzky byl tentokrát slušný, ale bohužel dost zapomenutelný. Píseň Somewhere z muzikálu West Side Story si žádá mnohem silnější a mohutnější hlas, Zuzčin hlas je na to příliš jemný. Jinak se ale nemá vůbec za co stydět. Ve třinácti letech ještě Zuzka není hotová zpěvačka, ale až dozraje a ještě na sbě zapracuje, tak se s ní nepochybně v nějakém muzikálu setkáme. Z tohoto duelu však se ctí odešla jako poražená a její cesta Talentmanií tak skončila. Milan Sulej pořád není můj kůň. Pořád mi v jeho zpěvu vadí ta hromada afektu a to tlačení na pilu ve vysokých tónech mi není zrovna příjemné. Nicméně uznávám, že je má hlas jak zvon a v tomto kole byl lepší než Zuzka, proto do závěrečného rozhodnutí postoupil právem. Na lidi zřejmě ale zabral i jeho životní příběh, a tak jméno vítěze večera a prvního superfinalisty je Milan Sulej.

3. duel: David Dostál vs. Tobiáš Košír

Snad nejmedializovanějšího účastníka Talentmanie Davídka Dostála se už štáb chtěl nejspíš zbavit, proto k němu do duelu postavil silný kalibr v podobě Tobiáše Košíra. A je pravda, že Davídek se rozloučil se ctí. Sice byl ze všech osmi soutěžících nejslabší, ale aspoň nějaké náznaky imitování Michaela Jacksona (aspoň tedy rukama) tam byly. Proti vynikajícímu stepaři Tobiášovi však neměl žádnou šanci. Tobiáš opět předvedl step na precizní úrovni a navíc jsem ocenil, že velkou část svého vystoupení stepoval bez hudby, díky čemuž vyniknul zvuk jeho magických bot. Z tohoto duelu nemohl nepostoupit nikdo jiný než Tobiáš Košír, na postup do superfinále to však překvapivě nestačilo.

4. duel: Show Express Dance Company vs. Miloš Malý

Tento duel byl důkazem toho, že i samotná vystoupení hrají v hlasování roli, přestože Show Express Dance Company byli původně favority tohoto duelu, tak předvedli sice dobré, ale mírně chaotické a hůře zapamatovatelné vystoupení. I když to byla divoká show, tak jejich výkon zcela vyšumněl. Miloš Malý naopak do souboje nastupoval jakou outsider, ale všechny svým vystoupením opět šokoval. Jako asistenta si přizval Richarda Genzera, který z jeho triků skutečně omdlel. A právě pro ten moment překvapení se vítězem čtvrtého duelu stal Miloš Malý.

Moje pořadí: 1.Tobiáš Košír, 2.Hybrid´s Crew, 3.Miloš Malý, 4.Prezioso, 5.Milan Sulej, 6.Zuzana Poláková, 7.Show Express Dance Company, 8.David Dostál

Rozhodující část večera vypadala tentokrát pochopitelně jinak než v semifinále. Vyhlášení absolutního vítěze večera bylo mnohem důležitější. Během týdne jsem si říkal, že by se lachtan Meloun snad mohl poprvé trefit. Tato naděje se však rozplynula ve chvíli, kdy Leoš za absolutního vítěze vyhlásil Milana Suleje. To ovšem ještě takové překvapení nebylo, protože u lidí zřejmě zabral Milanův příběh. Ovšem největší šok nastal ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že nejméně hlasů ze všech čtyř vítězů získal Tobiáš Košír, který byl díky vítězství v semifinále považován za favorita (a nejen lachtana Melouna, ale i bookmakerů). Co bylo důvodem Tobiášova vypadnutí, to se dá odhadnout jen těžko. Je možné, že step není pro diváky až tak atraktivní disciplína, nebo sehrál onen pověstný syndrom favoritů, kdy si lidi řeknou: „Ten to má jisý, mámo. Dáme hlas někomu jinýmu.“ Já tedy pevně doufám, že příčinou je možnost A, protože v případě možnosti B by příští týden mohla na syndrom favoritů dojet i andělská Patrícia, jejíž vypadnutí by mě opravdu hodně bolelo (mnohonásobně víc než Tobiášovo). Doufejme proto, že Patrícii se tento syndrom vyhne, pro jistotu ji ale pár hlasy podpořím.

K porotě se ná už říct nic nového. Paľo a Adela jsou tahouni, Zdeněk Troška je za hodného strejdu a Mr. GS jsou místy vtipní a místy trapní. Pořád však tato porota funguje lépe než ta v Talentu. Včera navíc měli i tu funkci, že rizhodovali o druhém superfinalistovi. Konkrétně pochopitelně mezi Hybrid´s Crew a Milošem Malým. A protože hlasování skončilo 2:2, tak to bylo na divácích a u nich dostali druhý největší počet hlasů Hybrid´s Crew, kteří se tak stali druhým superfinalistou.

Tak se nám to zašmodrchalo a přestože to zpočátku vypadalo, že ČSMT budu téměř výhradně chvílit a Talentmanii téměř výhradně kritizovat. Ovšem to, že se karta obrací, je příznivé pro mě jako nestranného recenzistu, neboť se ve svých rekapech nemusím pořád opakovat. Navíc to začíná čím dál víc vřít v diskusích mezi fanoušky Talentu a Talentmanie (i když zde pořád převažují fanoušci Talentu). A právě to, že obě show mají svá pozitiva i negativa je dobře, protoýže když je něco moc jasné a všichni se na tom shodnou, je to nuda. 

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Talentmania, ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
1
Rexistens
Reagovat

U casti o CSMT je logo talentmanie zamerne? :)

2
DJ Vlado
Reagovat

Bývá tam vždycky, aby se obě loga vešla na titulní stránku. Jiný záměr v tom není.

3
Jana
Reagovat

Vesmes s hodnocemi souhlasim, jen se mi nelibi zaver ohledne Veroniky. Pro mne stejne jako pro mnoho dalsich dle internetoovych diskusi je Veronika nejlepsi zpevackou v CS ma talent. Nevim proc by nemela postoupit jen proto, ze uz tam je mnoho zpevaku (to je jiste pravda). Proc by na tom mela tratit? Ona za to nemuze, ze tam je z nepochopitelnych duvodu Dominika. Ja se rozhoduji dle vystoupeni a pokud bude vyborna tak ji hlas urcite poslu a doufam, ze postoupi.

4
Jana
Reagovat

Prestoze tu neni clanek ohledne talentmanie, predpokladam, ze se hovori o Tobiasovi. Uprimne mne vubec nevadi, ze vypadl. Rekneme si ti uprimne stepovani je pro divaka porad stejne a nezajimave. Ja jsem ho nikdy za favorita nepovazovala a urcite mne vcerejsi vysledek neprekvapil, dokonce si myslim, ze by v superfinale vypadl temer s kazdym. Urcite toho na svuj vek umi hodne, ale mam li honotit step tak Borat ne neprekonatelny.

5
TTT
Reagovat

Mě jenom hodně mrzí, jak byla ta semifinálová kola v ČSMT namíchána. Některá semifinále (třeba to včerejší) naprostá katastrofa, ale v některých večerech by si postup imho zasloužila tak 4 vystoupení. Prima s JOJkou by mohli udělat ještě nějaký kolo navíc, třeba udělat ještě další speiciální semifinále z těch, kteří se dostali do rozstřelu. Z nich by pak diváci vybrali dva,tzn. celkový počet finalistů by byl 16. A finále rozdělit na dvě po 8 číslech, z nichž by z každého do superfinále postoupili tak 3. Když mohlo být něco takového v America’s got talent, proč ne tady?

6
Gusta
Reagovat

Moje dojmy:

Magdaléna Lippke – upřímně řečeno, je tam jen kvůli silnému životnímu příběhu, jinak to, co předvedla, bylo jen průměrné kabaretní vystoupení.

Křečkovi muži – nic mimořádného, takové obstarožní, odtažité, dosti nudné.

Anton Toráč – strašné, totální slabingr na úrovni nadbytečných zoufalců v semifinále ČHS2. Bohudík pubiny buď už měly po večerníčku, anebo prokazatelně nejsou cílovou skupinou této show.

Lucie Smolíková a Angel – moc pěkné, pejsek prostě dokáže hodně.

Zuzana Sapárová – nádhera, krásná barva hlasu, jen by to chtělo víc temperamentu.

Salut Roma – šli do toho naplno, ale ať dělali co dělali, nebylo to ono, hodně tam chyběl ten ženský element.

Long Vehicle Circus – nic mimořádného, úvod příliš zdlouhavý, pak to bylo o něco zajímavější, ale čekal jsem, že to rozjedou víc.

Katarína a Zuzana Winklerovy – opět to nejlepší na konec, dvě pěkné a skvěle zpívající holky, úžasné.

Moje pořadí :

1. Katarína a Zuzana Winklerovy
2. Zuzana Sapárová
3. Lucie Smolíková a Angel
4. Salut Roma
5. Long Vehicle Circus
6. Křečkovi muži
7. Magdaléna Lippke
8. Anton Toráč

7
Elko
Reagovat

TTT licencia je licencia, to by museli riešiť s licencerom, oni si nemôžu meniť pravidlá za pochodu, ale k tvôjmu názoru sa prikláňam, ja som sa minule nad tým tiež zamýšľal, ale finále je už ohlásené na 28.11., čo je dosť skoro, ale zrejme kastingy skrátili kvôli TM, čo je na škodu, kľudne to mohli potiahnuť.

8
Ivan
Reagovat

bez rozdilu v televizich:

Dle meho Tobiáš Košír vypadl, protoze hodne hlasu mu sebral David Dostál. Takze i kdyz nad nim vyhral, chybely mu „dzeksonovi“ hlasy.

A neda mi to, ale dost me znechucuji ty dojemne pribehy, ktere se vsude u soutezicich objevuji. Mozna jsou smutne, ale co to ma spolecneho s tim, kdo ma jaky talent?

Katarína a Zuzana Winklerové me osobne nepripadly moc dobre. Falesne tony byly caste a ta mladsi je tam „do poctu“.

Zuzana Sapárová a F Dur Jazz Band byla tak o rad horsi, nez minule.

Ja bych „postoupil“ Salut Roma a psi vystoupeni.

9
koc
Reagovat

jediný okamžik kdy sem se opravdu pobavil byl, když Slávik zjistil kdo je druhý z 2-3 místa .. jeho udivená tvář byla odrazem mé tváře, z okamžiku když sem zjistil koho to vlastně porota a produkce poslala z Velkého třesku .. alespon ted ví co sem si prožil

10
Rexistens
Reagovat

Jinak jak tu resite ze tentokrat to bylo slabe a jak to ta Prima tak debilne micha atd.
Kdyz minuly tyden zverejnili, kdo tam tenhle tyden bude, tak se tu (ale i jinde) zase nadavalo(ale i chvalilo) jak je to silna skupina ze bude tezke vybrat, plno favoritu.
Vetsina soutezicich ale predvedla prd a s tim Prima nemohla pocitat…
pristi nedeli to muze byt jeste vetsi katastrofa i kdyz je to pry zase nebyta skupina…

11
KK
Reagovat

Tak nevím, u mě Talentmania stále zero.. nad tím jak mě celkově nebaví se nedokážu povznést a proto mě z principu nebaví ani soutěží.. lachtan Meloun je pro mě největší úlet a trapárna v dějinách a prostě to nelze skousnout..:o))

12
Gusta
Reagovat

Moje dojmy z TM:

1. duel: Hybrid’s Crew vs. Prezioso

Vystoupení kluků bylo elegantní, nápadité, obohacené o nové prvky, mažoretky předvedly sice velmi dobré vystoupení, ale bohužel vysoko nastavenou laťku v podobě předchozí Ohnivé země nepřeskočily, takže výsledek duelu byl poměrně jasný.

2. duel: Zuzana Poláková vs. Milan Sulej

Zuzka předvedla parádní muzikálové vystoupení, bylo to ale takové usedlejší, jako křehká porcelánová panenka. Milan je pěvec s velkým hlasem a silným životním příběhem, bylo to velmi vyrovnané, ale víc mě oslovilo vystoupení Zuzky.

3. duel: David Dostál vs. Tobiáš Košír

Nelze srovnávat nesrovnatelné, David je tam evidentně jen kvůli životnímu příběhu, navíc tato disciplína rozhodně není šálkem mého čaje. Tobiáš předvedl opět špičkové stepařské vystoupení, v duelu pak šlo čistě o souboj Titánů, kdo s koho. Výsledek duelu samotného považuji za spravedlivý, bohužel ale postup do superfinále je založen na jiném systému. Předpokládám, že rozdíl v počtu hlasů byl velmi těsný.

4. duel: Show Express Dance Company vs. Miloš Malý

Tanečníci měli vystoupení na velmi dobré technické úrovni, ale oproti semifinále to bylo tentokrát takové méně výrazné. Kouzlení s kartami mě nebavilo ani tentokrát, nemůžu si pomoct, ale je to takové moc akademické.

Moje pořadí:
1. Hybrid’s Crew
2. Tobiáš Košír
3. Zuzana Poláková
4. Prezioso
5. Milan Sulej
6. Show Express Dance Company
7. Miloš Malý
8. David Dostál

13
Petra
Reagovat

Do minuleho tydne jsem Patricii povazovala za naprosto vyjimecny ukaz, ktery se rodi jednou za nekolik let a jsem hluboce presvedcena, ze talentmanii vyhraje. Na druhou stranu jsem zhledla nektera vystoupeni ucastniku americke verze CS ma talent a tam mne uchvatila divka, ktera ma s Patricii mnoho spolecneho. Je ji 10 let, zpiva operni zpev, letos skoncila az ve finale America’s got talent a svymi vystoupenimi uchvatila cely svet. Jmenuje se Jackie Evancho a je mnohem lepsi nez Patricie. Na You Tube jsou veskera jeji vystoupeni, docela by mne zajimal vas nazor, hlavne autora clanku DJ Vlada. Ackoliv Patricii moc fandim a myslim, ze nema konkurenci tak uprimne stale to je B ci C Jackie.

14
DJ Vlado
Reagovat

Petra: Tak jsem si poslechl tu Jackie a je bezesporu výborná. Má zřejmě silnější hlas než Patrícia. Na druhou stranu mi je však jemný hlásek Patrície barevně příjemnější, takový zakulacený, jak správně napsal Scalex. Hlas Jackie je přece jen ostřejší. A taky mi trochu vadí, že Jackie má dost výraznou artikulaci, trochu podle mě přehrává. Patrícia mi přijde přirozenější. Netroufám si říct, která z nich je lepší, ale mně je celkově bližší Patrícia. Toť můj názor.

15
Skřítek
Reagovat

Petra: Poslechl jsem si Jackie a musím říct (napsat), že nezpívá vůbec zle. Ale – na první poslech bomba (kdo by čekal takový hlas u desetileté holčičky, že), na druhý či třetí to nebylo špatné, ale dál už jsem si to nepouštěl, už mě to moc nebavilo. Technicky výborné, hlas výborný, ale chybí mi tam „něco“, co cítím u Patricie. Ovšem já jsem schopen se ještě dnes dojímat u své oblíbené trojky RPB (Ryan, Potts, Boyle), takže asi nebudu úpně měřítkem vkusu a kvality :)

16
Petra
Reagovat

Ta artikulace mi teda taky pomerne vadi, ale to je jedina vytka. Na druhou stranu pro operu je treba silny hlas, Patricie hlas je pomerne slaby, zatim to je spise vyhoda jejiho veku, ale do budousnosti by to mohl byt handicap. Dokonce i po technicke strance je Jackie pro mne lepsi. Fakt je ten, ze pokud Patricie vyhraje a ta sance je velika nebude to takovy humbuk a slava ve svete (o tom jsem byla drive presvedcena, ze je unikatni i na svetove scene)
ty uz Patricii maji.

17
Emil
Reagovat

12 – Gusto, ty vole, jak můžeš napsat, že šlo o souboj Titánů? Tomu,jaký jsi debil, se smějeme ještě teď.Více by seděl příměr David a Goliáš.

18
DJ Vlado
Reagovat

Petra: Tak že by se kdokoliv z české nebo slovenské reality show kdykoliv víc prosadil ve světě, s tím jsem si nikdy iluze nedělal. Na to jsme moc malá země. A souhlasím se Skřítkem, že i když je na tom Jackie technicky i hlasově líp než Patrícia, tak to „něco“ cítím víc u Patrície. Taky to beru spíš pocitově než odborně, technika a síla hlasu pro mě není všechno (to bych tak často v článcích nezmiňoval Moniku B.). Přitom ze Skřítkovy trojky mě zaujala jen Bianca, ti dva další mě neberou, stejně jako mě nebere Zázrivý ani Sulej.

Emil: Buď tak laskav a nikomu nenadávej!!! Gusta to myslel spíš obrazně, jako že David i Tobiáš byli vítězové semifinálových kol, proto „Titáni“. A i když já taky považuju Davídka ve finálové čtyřicítce za číslo 40, tak červík pochobnosti o tom, kolik lidí svým příběhem zase dojme, ve mně hlodal i tentokrát. Ale souhlasím, že příměr David a Goliáš sedí líp.

19
XLord
Reagovat

2 Rexistence (10) – absolutní souhlas!!! Přesně tohle tady před týdnem bylo – příliš silná skupina, škoda těch co vypadnou … a jak to dopadlo jsme viděli všichni (…a čím dál víc z nás v reklamách „Talentmanie“ :o)).
Takže bych nevinil ani tak Primu jako spíš některé soutěžící, kteří ten měsíc na přípravu docela dost odflákli… :-(

20
Maxx
Reagovat

Souhlas s TTT: Když to šlo v USA, tak proč ne u nás. Prima by tím prodloužila vysílání o několik týdnů a finále by měla bez konkurence Novy. Navíc, kdyby přihodili i nějaký střiháč s dosavadním průběhem a finále by oddalovali až těsně před Vánoce tak si ještě v prosinci bez konkurence udělají super čísla, protože nebudeme si nic nalhávat, i přes průběžnou sledovanost kolem miliónu budou mít obě talentovky ve finále někde dvojnásobnou sledovanost (a co teprv, když už jedna skončí a druhá pojede sama). Prima by to měla promyslet a určitě jsem pro dodatečné semifinále a dvě finále a klidně pak i pro jedno superfinále atd :P Je totiž škoda, že by to mělo za necelý měsíc skončit všechno.

21
Maxx
Reagovat

Jinak souhlas i s DJ Vlado a jeho článkem: I když je Veronika Stýblová nejlepší zpěvačka v ČSMT, taky ji za cenu pestrého finále rád oželím a budu fandit jiným. Skutečně to chce teď kvalifikaci kategorie hudební nástroj (houslistky nebo Silvayovci, Neopercussio jsou podle mě z nich nejslabší) a pak asi sólového tanečníka J. Resslera. Bohužel to bude stát i postup Mighty Shake, kteří jsou mnohem lepší než Křečkovi muži, ale nedá se nic dělat. Nechci nudné pěvecké a taneční finále a nechce ho ani Prima, protože by to spoustu diváků odradilo. Naopak pestré složení těch nejlepších může na poslední večer přilákat opravdu pořádně velkou masu lidí. Doufám, že to bude brát v potaz i porota při konečném rozhodování.

22
koc
Reagovat

http://www.ceskoslovenskytalent.cz/proc-sledovanost-cs-ma-talent-tak-prudce-klesa/
jen škoda, že si z podobných chyb asi nikdo nic nedělá :(

23
Gusta
Reagovat

17 – Emil: To, co píšeš, by spíš pasovalo k tobě, Emil – ***il, ale k věci: tím soubojem „Titánů“ myslím souboj dvou velkých favoritů, každý z nich byl absolutním vítězem toho „svého“ semifinále, i když tedy Davídek jen z titulu svého dojemného životního příběhu, kdežto Tobiáš skutečně z titulu opravdového umění. Příměr David a Goliáš mi k tomuto duelu příliš nesedí, tam to dopadlo přesně naopak. Spíš mi to připadá jako had a králíček – had králíčka sice spolkne, bohužel se jím však zalkne.

24
DJ Vlado
Reagovat

koc: S tím článkem absoultně souhlasím ve všech bodech. Nejvíc mě těší, že zmiňují i Nikol (včetně fotky), takže se z ní nestane úplný druhý Mojžíš – tzn. velký talent, který byl nespravedlivě vyřazen, ale jeho vypadnutí nenašlo u diváků dostečnou odezvu narozdíl od jiného nespravedlivě vyřazeného favorita (Ševčík, Fanda), jehož vyřazení málem vyvolalo malou revoluci.

25
Zack
Reagovat

DJ Vlado: Nicol se mi strašně moc líbila v divadle, dokonce jsem s ní prohodil pár slov v bufetě po jejím vystoupení, strašně sympatická a usměvavá slečna. Nejen proto samozřejmě jsem ji ve článku zmínil. Postup si určitě zasloužila, protože je opravdu talentovaná. Minimálně více než břišní tanečník, kterého nemůžu ani po 14 dnech hodit pořádně za hlavu:))

26
DJ Vlado
Reagovat

Zack: Tak to ti závidím. Ján zase mám Nikol v přátelích na FB, i když nevím, jestli je to ona, ale nejspíš jo. Pro mě bylo jejín vyřazení vůbec největším zklamáním celého Talentu, které bylo ještě navíc umoceněno tím, že na její úkor vybrali všechny ty Toráče, ChiChi Tornáda, Sekáče a další zacláněče.

btw. Nevím, jestli si tě s někým nepletu, ale nebyl jsi to náhodou ty, kdo v dobách X-Factoru společně se mnou na Gorille nejvíc bojoval proti vyřazení skvělých M.T.A.? Mám pocit, že tvůj nick jsem zaregistroval právě tam. No vida, tak teď společně bojujeme za další nespravedlivě vyřazený talent.

27
Zack
Reagovat

DJ Vlado: Jo jo jsem to já :)

28
DJ Vlado
Reagovat

Zack: Tak jsem si tě pamatoval dobře :-)

29
Lacszlo
Reagovat

Jen ve zkratce můj dojem ze 4.semifinále:

8.místo – ANTON TORÁČ – velice nepovedené, ale podle mě ne nejhorší vystoupení ze všech 56. Sekáče nikdo nepřekoná.
7.místo – LONG VEHICLE CIRCUS – chtěl jsem je ve finále, bohužel mě zcela neskutečně zklamali.
6.místo – MAGDALÉNA LIPPKE – obdivuji vitalitu paní Lippke, zpěvačka je to však bohužel jen podprůměrná.
5.místo – KŘEČKOVI MUŽI – kluci jsou vtipní, bohužel to přehnali s tím, aby náhodou toho nepředvedli tak málo jako Sekáč, ze kterého si tak rádi utahují.
4.místo – WINKLEROVY – pro mě lepší než Hašková, ale pořád jen průměrné pěvecké vystoupení.
3.místo – ZUZANA SAPÁROVÁ – zajímavá zpěvačka, v té písničce mi však něco chybělo. Trochu mi připomněla Šenkovou ze SuperStar, která se taky nedostala daleko. Korpulentní punkerky holt v naší zemi neletí.
2.místo – ANGEL – pejsek byl moc roztomilý, bohužel se toho za tak krátkou dobu opravdu nemůže naučit mnoho nového, co jsme od něj ještě neviděli.
1.místo – SALUT ROMA – velice povedené vystoupení, jejich vypadnutí mě ale nepřekvapilo. Sám jsem vůbec netušil, s čím kluci přijdou, dokud jsem to neviděl na vlastní oči. Taky vystupovali až ke konci večera a diváci nemohli poslat za půl hodiny tolik hlasů jako jiným za týden. Pro mě přesto byli vrcholem tohoto zatím nejhoršího semifinále. Znovu jsem se utvrdil v tom, že kdyby ČT nasadila StarDance proti Talentu, vybral bych si osvědčené tancování hvězd.

30
air1
Reagovat

Talent – nějaká těžkopádnost, křeč, nuda -chybí tomu lehkost a šarm zahraničních verzí. Největší slabinou je porota( zejména arogantní nevzdělaný Slavík), ta požadavkem rozdělení uškodila skupině Salut Roma, která přesto byla pro mne zatím tím nejlepším, co se v semifinále objevilo. Talentmánia -výraznější talenty, nestranná porota, zejména Palo a Adéla – jejich slova mají váhu a skutečně hodnotí.

31
milan
Reagovat

show jde dle mého názoru od desíti k pěti. Teď si svým názorem mnohé popudím, ale poslední díly jsou takové nemastné neslané. A stejně vidím i jiné show. Diskuze na různé právě vysílané show existuje na
http://www.mujtyp.cz/diskusni-forum/ostatni/superstar-talentmania-apod/
je trochu jinak zaměřená

32
kara
Reagovat

Talent mania me nebaviiiiii je to nuda!!!

Přidat komentář