Panáček v reality show

Talentmania – díl třetí: vozíčkářka Lenka dojala porotu

3. Září 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania

Třetí díl Talentmánie nepřinesl žádnou výraznou změnu. Celá show pořád spíš připomíná lacinou estrádu, jakými nás Nova terorizovala na přelomu milénia. Většina účinujících stále pasuje spíš do cirkusu. Našlo se ovšem i pár výjimek a Adela se konečně aspoň trochu odvázala.

Ty výjimky byly mezi talenty hned tři. Funky tanečníci Lukášové Vojáček a Dudil představili osobitou choreografii nazvanou „Lokin a Pupin“ a i když jejich vystoupení mělo (alespoň podle slov Paľa Habery) rezervy, tak potenciál pro příští kola mají veliký. Stejně tak mladý romský zpěvák Jiří Somsi, který nejdřív v romském čardáši porotu až tak úplně nepřesvědčil, ale když následně vystřihl tklivou romskou baladu, ukázal, že má hlas jak zvon. Že by se Vlasta Horváth a Jan Bendig měli začít obávat konkurence?

Dojemný příběh Lenky na vozíčku

Vrcholem večera bylo vystoupení Lenky Pietrové, která je už od dětství postižena mozkovou obrnou a je tím pádem upoutána na vozík. Lenka před porotou četla svoje básně a přestože byly jednoduché (ovšem v jednoduchosti je síla, jak Adela velmi trefně naznačila), v Lenčině podání byly velmi působivé. Aleně Šeredové a Zdeňku Troškovi se dokonce v očích leskly slzy dojetí. Plakali však i diváci v sále. I když sám nijak nejsem nakloněn tomu, aby se z talentové soutěže stávala dojácká story show, tak i na mě Lenčino vystoupení zapůsobilo.

Ostatní vystupující, jako například Magnetická Lady nebo Miroslav Pokorný, který prolezl i tenisovou raketou, už tradičně spadala do cirkusácké kategorie. Latino tanečnice Sabrosura si dokonce pojistily postup v podobě útoku na první singnální soustavu pánů v porotě, tedy především starého prasáka Paľa Habery. Opět se dostavily i naprosté úlety jako například příšerně řvoucí operní „zpěvák“ Ivan Neumann nebo „tanečník“ Lukáš Rottendeng, který si tuto show spletl s diskotékou a přišel si zatrsat na taneční hudbu. Zajímavé ovšem bylo, že publikum mu nejdřív udělilo červenou stopku, potom jej ovšem škodolibě vzývalo, aby ještě pokračoval.


Talentmania – porota

Z poroty tentokrát výrazně skórovala především Adela, která například při vystoupení Jiřího Somsiho poukázala na jisté dvojsmyslné slovo. Proti jejím úžasným hlodům ze všech čtyř řad SuperStar, které moderovala (případně z porotcování v SMT), je to však pořád málo. Alena Šeredová se po Lenčině vystoupení poprvé zmohla na smysluplnou větu. Paľo Habera se pro změnu dopustil faux pas, když chlapeckého soutěžícího přivítal jako děvče. A Zdeněk Troška si dělal skrytou reklamu citáty ze Slunce, seno… Co se týče Leoše Mareše, tak mě zaujal názor vyslovený v minulé diskusi, že jeho účast na pódiu po každém vystoupení vyloženě ruší. V konkurenčním Talentu právě působí zajímavěji, když Pyco a Jakub Prachař se zdržují mimo pódium a následně jen soutěžící vyzpovídají v zákulisí. V roli Leošovi moderátorské partnerky se tentkrát představila slovenská modelka Denisa Mendrejová, která však působila dost mdle a nevýrazně.

Dnes večer nás čeká druhá část brněnského castingu a jsem zvědav, kolik lidí dá této nepovedené show ještě šanci, zvláště pak v konkurenci prvního dílu druhé řady oblíbeného retroseriálu ČT Vyprávěj.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Talentmania

Diskuze k článku

Počet komentářů: 25
1
Maxx
Reagovat

Ve čtvrtek už jsem se nedíval, protože jsem nečekal žádné zlepšení a podle tohodle rekapu vím, že jsem udělal dobře.

2
anja
Reagovat

čápi s mákem rulezz, ale ten tvůj rekap si přečtu %p

Reagovat

Vtipné je na FB stránkách Talentmánie kde je místo fotek fanoušků napsáno:
„Tato stránka se nikomu nelíbí.“
:-D

4
Roman
Reagovat

Vážne sa naseriem a nebudem veriť už peoplemetrom, ak si v pondelok prečítam, že táto kravina vyhrala (aj tesným rozdielom), nevidím žiadny pozitívny koment či v rôznych článkoch, blogoch, v anketách jasne boduje ČSMT, dokonca ešte aj na FB talentmanie sú horšie ohlasy.

Česko Slovensko má talent má neskutočne pozitívny ohlas na internete, ak sa toto neukáže na nedeľnej sledovanosti, tak fakt neviem, čo si mám myslieť. Nova s Markízou vysielajú úbohú show a postupujú tam samí tragédi, s ktorými sa vôbec nebude dať pracovať v semifinálových kolách.

5
Pavleek
Reagovat

Koukám, že DJ Vlado (DJ??? WTF?) se nám zahleděl do TM! Mno, pokud jsi na stejné úrovni jako ta SUPER Lenka na vozíčku, pak se tomu nedivím. To tam můžou dát celý Jedličkův ústav a postoupí všichni jen proto, že jsou retardovaní nebo mentálně postižení?! Co jsme? Národ oveček? Národ blbů? 99,9% lidí jak zde, tak i kdekoliv na internetu s Tebou, ty rádoby DJ ,rozhodně nesouhlasí. Takže, zkus (pokud nejsi placen Novou-viz.seznam.cz atp) mít realistický pohled na tuto „věc“. TOHLE SKUTEČNĚ NÉÉÉ! Až bude TM2 (a vězte, že bude), tak si zlomím obě ruce, hodím se na vozík a budu dělat retarda a říkat naprosté nesmysly… Stejně je to všem úplně jedno, hlavně, že jsem mentál… DJ Vlado, zklamal jsi mne, ale neboj, na CSFD má ta „Tvá“ nejlepší megashow tohoto roku stále jen a pouze 7% (slovem SEDM) .

6
Náhodný kolemjdoucí volič plukovník
Reagovat

Pavleeku, nic ve zlém, ale jseš pěkný vůl.

7
anja
Reagovat

DJVlado, ty jsi to napsal tak úžasně zajímavě a dramaticky že jsem úplně dostala chuť se na to mrknout na vlastní oči z archivu:)) teď jsem v půlce a zatím to snáším dobře :)

8
DJ Vlado
Reagovat

Pavleek: Kdo se tady „zahleděl“ do TM? Můžeš mi doložit jedinou větu, kde TM chválím? To, že teď během týdne o TM píšu, je dáno tím, že Nova s Markízou nasadily ten svůj maraton. Kdyby Prima s Jojkou měly podobný maraton ČSmT, psal bych o něm stejně. Co se týče Lenky, tak jsem především ocenil to, že takto postižený člověk se nevzdává a snaží se i přes hendikep prosadit. Jak píšu článku, nejsem v těchto soutěžích dojákům nakloněn, ale Lenčiny básně byly (z velké části díky jejímu handicapu) působivé. Doporučil bych ti pro příště, abysis celý článek přečetl dvakrát, pokud máš problémy s jeho pochopením. Hlavně v prvním a posledním odstavci TM výrazně kritizuju. To, že občas pochválím nějakého soutěžícího neznamená, že chválím celý pořad. Nic ve zlém, ale tvé názory jsou krajně extrémistické.

9
Maxx
Reagovat

Anja: Ano, Čápi s mákem rulezzzzzzzz a dneska už finále!! Kdopak asi vyhraje? :DD

10
anja
Reagovat

tak jsem to skoukla celé a nejvíc ze všech mě dojal Lukáášek Uchi Rotten-cosi se svým tanečním číslem :)). Jsem šťastná, že jsem ho po delší době opět mohla vidět, protože jsem si v Hledá se máma a táta k němu vytvořila VZTAH:)…….. zato Lenka na vozíčku mě nedojala vůbec, její básničky nemají hlavu patu o pointě či vtipu nemluvě, jsou to jakoby myšlenky z deníku postpubertální holky, setříděné do jednoho velkého trapasu kolem jejího hendikepu… jedině co mi v průběhu Lenčina vystoupení docvaklo bylo to, že její dvojče skutečně existuje, protože z těch ukázek jak je dávali minule jsem to pochopila jinak, za což se jí omlouvám :)) ale teď se přikláním k Pavleekovi, že to co Talentmania předvádí, je přehlídka retardů a úchylných ataků na naše city, nikoliv přehlídka skutečných talentů, a pokud někdo retard není, tak ho Nova retardem udělá svými debilními sestřihy a výstřihy z kontextu, fakt díky, je mi zle……….

magnetická dáma byl taky útok na můj vkus, chápu, že se tato dáma nemůže jinak předvádět než jakože obnažená, ale dívat se na její ovislé polonahé tělo bylo pro mě utrpením

romský chlapec vyl falešně i první i druhý song, v superstar by ho habera vyhodil bez pardonu, jediné zábavné na tom všem bylo to Adélino zjišťování co je to „čů-ram“

tanečníky a tanečnice jsem bohužel moc nemohla sledovat, protože se mi video z archívu tv nova hnusně seká, zvláštní, že videa z primy mi běží dobře

co se týče leoše mareše tak mě jeho producírování se na parketu po každém čísle ani nijak nevadí, protože mi leoš tak jako celý nevadí vůbec, naopak ho mám ráda jak se lidově říká „takový jaký je :))“ což v překladu znamená, že mě ještě nijak nenaštval :))

každopádně jsem zvědavá jak se tahle trapárna bude dále vyvíjet a jen proto se na ni budu snažit dívat. držím si palce :)

11
anja
Reagovat

a to, že jsem se přiklonila s Pavleekovu názoru ovšem neznamená že mu chválím i výpad proti DJVladovi, za panáčka bych dýchala a z duše nesnáším, když někerý komentující napadne autora rekapu ať už je jakýkoliv

Pavleekuv atak na Vlada si dokážu vysvětlit jen tak, že pavleek je cholerik (stejně jako já) a pod tíhou tohoto úchylněho pořadu mu jen prostě hráblo a špatně to všecko přečetl a pochopil:)))

12
anja
Reagovat

Maxx, no já myslím, že vyhraje naša Lída z lidu :)))

(pochopitelně že vím kdo vyhraje, no ALE…!!! :)))

13
BugHer0
Reagovat

Tak mě to vystoupení vozíčkářky dost zklamalo. Nejsem necita a dojemný to sice bylo, ale spíš bych se jí snažil vysvětlit, že píše hezký básničky a je silná, ale tahle soutěž prostě není pro ni a nějak „slušně“ bych jí zdůvodnil, proč dávám ne.
Tohle bylo fakt přehnaný. Lidi plakali z lítosti, což postižení většinou nemají rádi, a kdyby přečetla jednu básničku, ale nechat ji tam číst asi 4 nebo kolik a pak ji ještě poslat dál. To fakt ne. Co bude příště? Přečte jiný básničky na stejný úrovni, zase všechny rozpláče a půjde do finále, i když kdyby tam přišel s těma básničkama nehandicapovaný člověk, tak ho pošlou porotci hned do háje, protože jsou ty básničky moc lehký a neumí recitovat a ještě by se mu možná vysmáli? Jak říkám, vystoupení to bylo rozhodně působivý, ale dál jít prostě neměla.

14
BugHer0
Reagovat

A ty tanečnice ze Sabrosury mi přišly zklamaný a ani se jim nedivím. Určitě jsou rády, že postoupily, ale radši bych, aby mi chválila porota tanec a synchronizaci než to, jak vypadám. Jasně, byly to hezký holky a dobře se na to dívalo, tak udělám pár narážek, ale pak řeknu, že se mi líbilo i vystoupení a tak a dám zelenou a ne jak nějakej nadrženec hned skákat po páce a pustit je dál jen proto, že jsou sexy. Myslím, že holky samotný trochu s*alo, že se řešilo jen tohle.

Btw.: On Habera neví, že je Troška gay, že tam měl ty kecy, když nastoupily, že to je něco pro ně dva, že si to užijou. Neříkám, že Troška nepozná, že je holka pěkná, ale myslím, že z toho není tak odvařenej jako Palo. :-D

15
Weasley
Reagovat

Dá sa to pozrieť niekde na nete, okrem archívu Novy?

16
Maxx
Reagovat

BugHer0: Asi neví a Troška zas neví jak na to reagovat. Myslím, že tam byly podobné narážky i v tom úvodním díle z toho zámku… Asi by si to tam měli vysvětlit…

17
°_m-M-m_°
Reagovat

Výborný postřeh v článku s těmi moderátory. Přesně takový dojem to na mě dělá – pro atmosféru pořadu je daleko lepší, když se moderátoři drží v zákulisí a jenom příležitostně, neplánovaně vyběhnou na pódium. Leoš je na pódiu skoro furt, dělá tam se soutěžícími rozhovory, ani to zákulisí není tak oddělené, i ta porota a publikum jsou prakticky až na pódiu… Všechno je to tam pořád tak pospolu. A to je přesně to, co (spolu s pouťově blikající scénou) tomu dodává ten lesk laciné kolotočářské akce. Soutěžící není vypíchnutý jako hvězda. V Talentu je více oddělené hlediště, jeviště a zákulisí, design scény je čistší, decentnější a víc nóbl, a právě díky tomu to má větší sílu, serióznost, pocit, že opravdu o něco jde, vystoupení mají díky „posvátnějšímu“ jevišti větší exkluzivitu a váhu.

18
°_m-M-m_°
Reagovat

Weasley: je to i v archivu Markízy, odkud se to dá normálně stáhnout (jsou to normální MP4 soubory, stačí si otevřít zdrojový kód stránky).

19
koc
Reagovat

no já čučel :D .. po čápech, na které se dívám jen kvůli Baketě, sem to přepnul na TM zda se náhodou neukáže něco extra a on tam byl Uchi :D ,výraz „poroty“ za to přepnutí rozhodně stál

20
drak
Reagovat

Sledujete někdo Americký talent? ArcAttack a Fighting Gravity fakt skvělí, přišli s něčím novým. Zpěváci včetně Poppycocka a té holky co zpívá „operu“ mě moc neberou. Ovšem hlavně se mi líbí scéna v teď probíhajících semifinálových kolech, jsem zvědav jak to bude vypadat v ČSMT jestli chystají něco většího nebo zůstanou v divadle.
Možná by to chtělo sem hodit pár videí místo rekapů téhle splašky.

21
Pavleek
Reagovat

4DJ Vlado:Proti Vám skutečně nic nemám. Jen mi vadilo, že (ne)vkus, kterým se TV Nova začala ubírat, jim „žerete“. S Anjou souhlasím, jsem cholerik, ale to je v tomto státě OK, vždycky je lepší to napsat nebo říct tzv.“na hulváta“ a ne se přetvařovat. Mno, je docela škoda, že v tý porotě není nikdo mých „kvalit“. Ta Lenička by vyletěla během prvních slov té její „básně“. Je mi upřímně líto lidí, kteří jsou nuceni se na tohle dívat. Slovo PASKVIL ani s promile nevystihuje to, jaký to „pořad“ je.

22
°_m-M-m_°
Reagovat

Pavleek: Asi jsi opravdu četl jiný článek. Jinak si nedovedu vysvětlit, jak bys mohl tvrdit, že DJ Vlado ten nevkus Nově žere, když píše:

„Celá show pořád spíš připomíná lacinou estrádu, jakými nás Nova terorizovala na přelomu milénia. Většina účinujících stále pasuje spíš do cirkusu.“

To, že o show píše, ještě neznamená, že ji žere. Souhlasím s tím, že je lepší věci říkat na rovinu, ale úplně jiná věc je říkat blbosti. Na rovinu a drsně se dá říkat i pravda.

23
Pavleek
Reagovat

4°_m-M-m_°:Já jsem párkrát v cirkusu byl. Přirovnání téhle ŠOU k cirkusu je urážka těch cirkusových umělců, ti totiž na rozdíl od těch retardů, něco umějí a jim potlesk jednoznačně patří.

24
ms
Reagovat

TM zatím je opravdu dost laciná show, ale své diváky má. Takže bych nepřeceňoval vox internet. Část lidí se na Silvestry těší a proto jim toto vyhovuje.

Na jedno bych jen rád upozornil. Nechvalme tolik CSMT, protože zatím byl pouze jeden díl, ovšem o třídy lepší než cokoliv zatím Nova nabídla, ale nevíme co bude dál.

25
Jarda
Reagovat

Tak dnešní, t.j. páteční casting z Brna byl prvním, na který se dalo chvílemi dívat. Ty dvě Pražačky – Two voices – byly naprosto vynikající, slušná byla i slečna se psem, travesti šou a zpívající dvojice. Nepatrný posun k lepšímu ze strany režie.

Přidat komentář