Panáček v reality show

Česko Slovensko má Talent 2013, 3. casting: Koktavý zpěvák překvapil

30. Září 2013 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=7229 w=420]

Třetí vydání Česko Slovensko má talent na Joj dosáhlo v neděli večer dosud nejlepší výsledky v rámci aktuální čtvrté série – 14% / 35%.

Merťas tentokrát dodá svoji část rekapu pravděpodobně zítra. Děkujeme za pochopení.

Na konci minulého dílu nám bylo slíbeno překvapení a diváci se mohli jen dohadovat, co to bude. Bude to zpěvák, tanečník, či nějaké originální číslo? Pokud jste včerejší díl neviděli, tak se to, kdo byl tím tajemným překvapením, dozvíte v rekapu v tradičním podání DJ Vlada a Merťase.

Optik a Max

[singlepic id=7241 w=420]

DJ Vlado: Hned první včerejší soutěžící se na pódiu zastavili hned čtyřikrát, aby vždy nejprve dostali zadání, jak má který porotce na obrázku vypadat, a poté představili své výtvory. Karikatury Jara Slávika jako kouzelníka v kostkované košili, Lucie Bílé jako Fifinky ze Čtyřlístku a Leoše v Boratových plavkách byly pěkné a vtipné, i když zejména Lucie si podle mě moc podobná nebyla. Nedokážu si sice moc představit, kam by se toto číslo ještě mohlo posunout (že by karikatury politiků?), ale vzhledem k prostoru, který kluci dostali, se dá předpokládat, že je uvidíme v semifinále.

Tomáš Hudák

DJ Vlado: V minulém Talentu jsme měli air kytaristku, tentokrát je to air bubeník, který „zahrál“ na imaginární bicí soupravu a dokázal tím slušně pobavit. Tohle číslo však byla klasická jednohubka, která sice pobaví, ale větší perspektivu nemá. Na semifinále to nevidím ani omylem.

Nathalie Boszhard

[singlepic id=7240 w=420]

DJ Vlado: Tuto zpěvačku holandského původu si pozorní diváci mohou pamatovat ze třetí slovenské SuperStar, kde skončila těsně před branami semifinále a důvodem nepostupu byla především špatná slovenština. Jakkoliv mě většina zpěvaček z Talentu nechává zcela chladným, Nathalie patří k té menšině, která mě zaujala, jelikož má velmi pěkný a zajímavý hlas a její zpěv působí velmi vkusně, i když se vystoupení neobešlo bez chyb a nevím. Nathalie je první sólovou zpěvačkou, která v letošním Talentu má šanci podívat se do semifinále, i když bude hodně záležet na tom, jaké další zpěvačky se v příštích dílech objeví.

Vojta Lánek

DJ Vlado: Kdykoliv se na pódiu objeví malé dítě, tak se mi vybaví výrok Jana Krause z první řady Talentu, že u dětí jde často mnohem více o roztomilost než o talent. A to byl přesně Vojtův případ. Samotné číslo bylo o ničem, točení kachniček a koziček v kruhu není ani trochu zábavné, ale Vojtíšek byl holt šíleně roztomilý, hlavně tedy když na Luciinu otázku „Jak dělá kachnička?“ odpověděl „Kvak!“. Na semifinále to ovšem zdaleka nestačí a nestačilo to ani na postup do šestky.

Walkings

[singlepic id=7239 w=420]

DJ Vlado: Merťas zřejmě nebude mít radost z dalších zahraničních hostí, ale tahle partička patřila z importovaného zboží k tomu nejlepšímu. Samotná disciplína trampolínové akrobacie mi přijde dost jednotvárná, ale Walkings ji dokázali pojmout s lehkostí a svěžestí. Tohle číslo by do semifinálové sestavy dodatečně promluvit mohlo.

Budside

[singlepic id=7238 w=420]

DJ Vlado: Tanečních skupin je v Talentu plno, ale jen málokteré se podaří opravdu zaujmout a vyčlenit se ze splývajícího průměru. A těmto jihočeským chlapcům se to podařilo, jelikož jejich chorografie byla velmi nápaditá a tanec synchronní. Na semifinále mají slušnou šanci, ovšem souhlasím s Leošem, že by to chtělo přidat do středu nějakou tu ženskou.

Lucie Šimková

[singlepic id=7237 w=420]

DJ Vlado: Tanečnici u tyče jsme už jednu měli v první řadě, tato mi ovšem přišla o několik tříd lepší. Luciino vystoupení bylo důkazem toho, že tanec u tyče není jen záležitostí pro veřejné podniky, ale že může být i uměleckou disciplínou. Velmi se mi líbilo, že Lucie do svého vystoupení zapojila i prvky scénického tance, kterými poukázala na to, že tato disciplína může mít i perspektivu. Toto bylo rozhodně jedno ze dvou nejlepších čísel včera a tuto slečnu bych velmi rád viděl v semifinále.

David Pargač

DJ Vlado: Ač to často nedělám, tak tady musím souhlasit s Jarem Slávikem. Skákání na jedné ruce je sice obdivuhodné , ale absolutně postrádá perspektivu. Brána do semifinále zřejmě Davidovi zůstane zavřená.

Silver deti

DJ Vlado: I toto číslo se velmi podobalo jednomu z první řady, konkrétně skupině Beethoven DC. Tento elektrický tanec je vždy velmi efektní, ovšem vzhledem k malému prostoru, kterého se této dětské partě na obrazovce dostalo, vidím šance na semifinále velmi malé.

Miroslav Sýkora

[singlepic id=7236 w=420]

DJ Vlado: Mirka jsme už letos mohli vidět v SuperStar, ne ovšem v samotném sestřihu, ale pouze ve videu na youtube. Tehdy nepostoupil především kvůli staromódnosti svého projevu, ale významnou roli asi sehrálo i jeho koktání (jediná Ewa Farna ho chtěla pustit dál, Habera a Soukup ovšem byli proti). A musím se přiznat, že ze začátku jsem k Mirkovi přistupoval s předsudky, ne tedy kvůli koktání, ale proto, že jsem čekal dalšího přeceňovaného Mariána Zázrivého či Jozefa Pavlusíka, který zaujme především svým příběhem a zpěv u něj bude na druhé koleji. Mirek mi však svým výkonem vyrazil všechny argumenty z ruky, jelikož zazpíval výborně velmi těžkou operní árii, která stojí na náročném přeskakování z tónu na tón. Mirek je po Patrícii Janečkové druhým nejlepším zástupcem opery, který se v našich talentových soutěžích objevil a v tuto chvíli má minimálně Top 3 jistou, i když si moc nedovedu představit, že by podruhé za sebou vyhrál operák, jakkoliv je Mirek o několik tříd lepší zpěvák než „Knedlík“.

Top 3 zoufalců podle DJ Vlada:

1.Magic Johnny

Při tomto vystoupení jsem se přestával divit Slávikově averzi ke kouzelníkům, jelikož točení růže na nitce nebylo ani vtipné ani zajímavé a už vůbec ne dobré.

2.Padající hvězdy

Kdyby tohle slyšel Andrew Lloyd Weber, tak by se musel setsakramentsky divit, jak moc se dá legendární árie z Fantoma opery zprznit.

3.Antonín Majer

Jozef Pátrovič is back. Jen tento pán na rozdíl od svého předchůdce, který vymýšlel originální výmluvy na ozón či toxiny, jen otřepané výmluvy na trému a volbu písně.

Top 3(4) nejlepších podle DJ Vlada:

1.-2. Miroslav Sýkora a Lucie Šimková
3.-4. Walkings a Nathalie Boszhard

O postup do semifinále se tentokrát utkalo šest relativně velmi silných čísel, favorit byl však jednoznačný. Kvůli kombinaci skvělého výkonu, životního příběhu a momentu překvapení nemohl postoupit nikdo jiný než Mirek Sýkora. Ovšem ani jedno ze zbývajících pěti čísel není na dodatečné zařazení do semifinále bez šance. Zvlášť Lucii Šimkové bych za ozvláštnění jindy limitované disciplíny semifinále velmi přál.

Hodnocení 3. dílu podle DJ Vlada:

Třetí díl byl, co se týče výrazných talentů se šancí na semifinále, zatím možná nejvýživnější. Přestože hlasování mělo jednoznačného favorita, tak i mnohá další čísla jsou stále ve hře. U poroty se nic nezměnilo, opět dominoval Leoš, zatímco Lucie a Jaro jsou už pořádně vyčpělí, i když Jara musím ocenit za to, že si dokáže udělat legraci ze své averze ke kouzelníkům a kostkovaným košilím. Moderátoři tentokrát dostali větší prostor než minule díky své předtočené cyklistické scénce, i když já bych radši preferoval jejich vtipné improvizace. A výsledky hlasování už by mohl přinést taky někdo jiný než Míša. Příště nás čeká čtvrtá várka talentů a já jen doufám, že ta malá cikánečka z dětského domova, která se objevila v upoutávce, nebude jen další „černá perla“, ale že překvapí podobně jako Mirek.

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Milena
Reagovat

Souhlas s rekapem.
Kupodivu je mi z porotců nejsympatičtější Leoš, Jara a Lucku už měli vyměnit. Moderátoři jsou tou nejlepší volbou.
Ten konec, kdy vybírají diváci, je už trochu zdlouhavý, myslím, že to sledovanosti Talentu neprospělo.

2
kolář jan
Reagovat

hl

Přidat komentář