Panáček v reality show

TV Nova zkusí svůj formát Talentmania prodat na Balkán

27. Srpen 2010 | napsal(a): | reality show: Talentmania

Asi nikoho nepřekvapí, že TV Nova za svůj „původní“ televizní formát Talentmanie chce utržit i nějaké peníze z prodeje licence dalším televizím. A co je nejjednodušší řešení? Nabídne Talentmanii sesterským televizním stanicím ze skupiny CME. Ta provozuje nejen TV Nova, ale i 15 televizí ve Slovinsku, Chorvatsku, Bulharsku a Rumunsku.

„Myslíme si, že tento formát máme udělaný velmi dobře a odlišně od konkurenčních soutěží. V takovém případě je zbytečné, abychom v jiných zemích, kde CME působí, platili za licence, když je kupovat nemusíme. Místo toho naše televize mohou platit dovnitř CME,“ uvedl jednatel CET 21 Petr Dvořák.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Talentmania

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
Hopero
Reagovat

„Odlišně“ je poměrně odvážný výraz, řekl bych :D. A co takhle jako bonus k zakoupené licenci přidávát naklonovaného Leoše :D.

Reagovat

Hopero, já ti nevím, koukni na video Talentmanie na jejich FB, které tam před pár minutami zveřejnili a dle mě není o co stát, mám na mysli výkon Mareše.

3
Kapi
Reagovat

Existuje ve svete nekde neco podobneho jako napodobenina takove talentove souteze?

4
Maxx
Reagovat

Myslim, že Balkánci o to mít zájem nebudou, ale jelikož Petr Dvořák dělá i nějakého vysoce postaveného člověka v CME, tak jim to vnutí.

5
Roman
Reagovat

Takto sa tešia Nováci, na tú ich originálnu kravinu a hlasov v ankete je už viac ako 1000: http://cstalent.blogspot.com/2010/08/talentmania-dostala-uder-aj-od-domaceho.html :D :D :D

6
jojo
Reagovat

Jako obchodní strategie dobré. Přiznejme si to, ani na jedné verzi není ani zbla nic originálního. Stačí velká reklama, vytvořit dojem důležitosti a velkoleposti, najít soutěžící se schopnostmi, které by mohly zajímat co možná největší okruh diváků a hledat vítěze. To je v podstatě všechno, zbytek je jen pozlátko. Proto si myslím, že to může uspět v každé zemi s dostatečně silnou televizní stanicí a když jim tam nebude konkurovat někdo, kdo přijde s podobným nápadem o něco dřív a bude mít lepší soutěžící. Pochybuju, že autor Talentu Cowell si při vymýšlení nějak extra zavařil mozkové závity. Jako když byl úřadující porotce v Pop Idolu a napadlo ho vytvořit novou soutěž X-factor v podstatě jen tím, že povolil i starší ročníky a rozdělil je do kategorií. Jenže to mu neprošlo, protože ho autor Pop Idolu Fuller žaloval za porušení copyrightu o 100 milionů liber, a až když mu Cowell nabídl poloviční partnerství v X-factoru, tak od žaloby upustil. S Got talent mu to prošlo nejspíš proto, že už jsou tam teď všichni nějak propojený. Právě proto pochybuju, že to teď projde projde bez nějakých licenčních komplikací Nově. Jak se někde točí velký peníze, tak se samozřejmě najde někdo, kdo si bude chtít část nárokovat.

7
Petr
Reagovat

Roman: Mně by upřímně zajímalo, jak by Nova reagovala, kdyby Talentmania měla share třeba jen 9 %. :-)

Reagovat

Petr, zkusila by to ještě další týden a pak posunula v čase, s Big Brother to bylo stejné.

9
Petr
Reagovat

Čímž by přiznala porážku. A na Balkáně by to stejně promovali jako megahit. :)

10
Elko
Reagovat

Nova stiahla sú anketu :D :D :D zo svojho webu a vymazala zrejme aj negatívne komentáre (lebo niekto sa na to hnevá) naposledy tam bolo takmer 2 000 hlasov a ÁNO bolo iba okolo 11/12%.

Reagovat

A přidám sem ještě do vínku další „dobrý“ pokus TM na sledovanost http://talentmania.nova.cz/clanek/novinky/vyzva-panu-ivanu-polackovi. :-D

12
Sell Cisco
Reagovat

Hello there, I found your site by way of Google whilst searching for a similar topic, your site came up, it seems to be good. I’ve added to favourites|added to bookmarks.

Přidat komentář