Panáček v reality show

Nova vytahuje do boje s Primou s napodobeninou Got Talent

27. Duben 2010 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

Zdá se, že na podzim čeká československý televizní rybníček pořádné vlnobytí. Jak zde už zmiňujeme co pár dní a přinášíme aktuální novinky, TV Prima s TV Joj vyrazí na podzim do boje o televizního diváka s československou verzí velmi úspěšné show Got Talent.

Dosud se mělo za to, že Nova s Markízou se do do toho podzimního souboje pustí s další řadou Československé Superstar, po které však alespoň zde na Panáčkovi v reality show (viz. anketa u jednoho z předešlých článků), ani pověstný pes neštěkne. Ale zdá se, že nakonec vše bude přeci úplně jinak.

Dle článku na Lidovky.cz se však zdá, že TV Nova s Markízou se vydají cestou, která slavila úspěch před pár lety, avšak v opačném garde. TV Prima tenkrát zakoupila licenci na kopii slavné kontejnerové show Big Brother, ano, tato kopie se jmenovala VyVolení. TV Nova se tak nejspíše vydá na podzimní televizní souboj s vlastní verzi Got Talent, případně zakoupené napodobeniny.

Co myslíte, kdo vyhraje tento podzimní boj? Originální Got Talent v podání Primy s Joj, nebo napodobenina na Nově s Markízou? Jakou roli sehraje tzv. nova efekt? Bude rozhodujícím faktorem na vahách televizní sledovanosti?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
Ondra
Reagovat

Co na to říci…snad jen… prosím ať už je jaro a toto je za námi :-D

Jsem rád, že prima má talent, otázkou je, jak se jí to podaří. A nova?…no comment…

2
Maxx
Reagovat

Jde o to, jak to která televize zvládne. Když budou dvě show s názvem Talent, tak ono už tady v Česku nebude nikoho moc zajímat, co je originál a co kopie. Podělat to může každá z televizí, neschopní tvůrci rotují napříč Čt, Primou i Novou. Uvidíme jak to bude na Slovensku, jestli se nedočkáme toho, že na každý straně Moravy zaboduje jiná show. No každopádně fandím originálu.

3
Maxx
Reagovat

A proč se tu ještě nedá komentovat dnešní Ano, šéfe. Myslím, že je k tomu hodně co říct ;D

4
Jana
Reagovat

Souhlasím s Maxxem, s tím že to rozhodně může podělat jak prima tak nova a jak se toho televize zhostí bude podle mě velice zajímavé. Hodně mi také na tědlech show zajímají moderátoři, protože ty dělají hodně dojem z toho pořadu..No uvidíme jak se toho tyto televize zhostí,ale každopádně budu držet palce primě, nějak v poslední době nemůžu novu ani vystát. a ještě to že se nakonec vytasila s nějakou předělávkou got talent mi přijde trochu ubohé. No nic uvidíme každopádně na podzim…:)

5
RAINMAN
Reagovat

V éře VV a BB Nova tvrdila, ža má „originál“. Jsem zvědavej, co bude tvrdit teď, když je jasné, že „originál“ je Got Talent.

6
drak
Reagovat

No jestli to budou na Nově moderovat Mareš a Banášová a v porotě profláklé držky, tak já mám jasno už teď. To raději ta Pergnerka na Primě, i když doufám, že ona tam nebude.

7
drak
Reagovat

to Rainman: Třeba to bude originál Šance a budou to moderovat Vladyka s Dvořákem :-)

8
Maxx
Reagovat

Rainman: To je úplně jasné co budou tvrdit Nova s Markízou. Nenabízíme vám převzatou show z ciziny, přinášíme naše autorské hledání talentů, které je speciálně ušité na míru vkusu Čechů a Slováků. A podobný bláboly..

9
Peter
Reagovat

Maxx: slovenský divák je úplne iný ako český… Markíze to ľudia nezožerú… u vás si môže Nova veľa dovoľovať :/ to sa mi nepáči, Nova si však veľmi verí a podľa mňa padne na hubu :) a Markíze sa vlastné formáty a relácie nedaria väčšinou stroskotajú na katastrofálnej sledovanosti :D

10
fx
Reagovat

Jsem zvědavý, jak to vezmou slovenští diváci.. Přeci jen už u nich originální Talent běžel, takže bude Markíza v horší pozici než Nova tady, kde tenhle formát nikdo nezná (ne, opravdu těch pár nadšenců tady, kteří si to stahují, neberu jako dostatečnou množinu).. U mě budou rozhodovat moderátoři.. Nebudu sledovat nic, v čem bude Mareš.. A jelikož je úplně jasné, že ho tam Nova nacpe, tak to u mě nemá sebemenší šanci ;-)

11
RadstaR
Reagovat

Uvidime. Koukat budu na oboje, ale vetsi sanci davam nove s markizou bo nejspis bude mit lepsi moderatory (ano treba Marese, ktereho nesnasim, ale jako moderator me prijde v pohode). Nechme se prekvapit.
Stejne se bojim, ze to zase bude takova nepovedena variace na Superstar apod. bo to vyhraje urcite nejakej „zpevak“

12
Maxx
Reagovat

Mareš není špatnej, ale v BB a CS Superstar byl tragickej! V BB to bylo kvůli celkově zpackanýmu provedení, v CS SS asi to, že už je vyčpělej. Takže teď je tu možnost, že se to zkombinuje ;D

13
paja
Reagovat

teda nwm jak probíha originální talent?! ale to je myslim tak,že jim tam pošlete nejakou přihlášku s tvorbou a oni pak nejaky vyberou a pak už rovnou zpívaj nebo tančí před lidma, ne? ja teda doufámže aspon na jednom programu to budou mít s normálním castingem

14
BigRob
Reagovat

Proti Maresovi tez nic nemam , v X faktoru byl dokonalej , libi se mi to ze si dela chvilema co on chce a prdi na rezii ! stale doufam ze TV Prima zvoli nekoho z VV Pergnerku bo Boucka

15
fx
Reagovat

Mně na Marešovi vadí jeho buranský humor.. Prakticky při každém „vtipu“ mi je trapně za něj.. Ale holt většina národa inteligentnější humor nechce nebo nevyžaduje, takže bude dál uvádět všechny větší pořady.. Myslím, že kdyby nebyl tak drahý, bude uvádět všechno od Snídaně s Novou, přes kuchařské pořady (kdo by si pak vzpomněl na jen o něco méně tragického prodejce snowboardů Babicu) až po hlavní zpravodajskou relaci ;-D

16
heli
Reagovat

Jenom k tomu Marešovi – taky jsem měla pocit, že jeho humor je trapnej častěji, než by se na dobrého moderátora slušelo, a že považovat ho za českou jedničku je poněkud nadnesené.
Nicméně nedávno jsem byla na té Pluščenkově krasobruslařské show, kterou v předchozích případech moderoval právě Mareš a byl výbornej (pokud člověk akceptuje jeho styl).
Tentokrát to moderoval ňákej jinej tydýt, docela známej, možná to byl Petr Lesák (bez záruky) – a tehdy jsem teprve docenila Marešovy kvality, protože něco TAK trapnýho a neumětelskýho bych fakt čekala tak maximálně někde u potulných komediantů, ne na mezinárodní show prvotřídní úrovně.
Takže možná Mareš opravdu JE náš nejlepší moderátor – a v tom případě je to hodně smutná pravda…

17
Maxx
Reagovat

Heli, asi máš pravdu. Mareš je určitě naše moderátorská špička a je to smutné. Dřív ani tak ne, protože on skutečně byl o hodně lepší než 95% všech moderátorů u nás, ale v současné době, kdy už jeho výkon hodně slábne, je to smutné.

18
fx
Reagovat

Náš nejlepší moderátor je imho Kraus a nejlepší moderátorka Pergnerová.. Mareše jsem ochotný označit za nejpopulárnějšího moderátora, nikoliv za nejlepšího..

19
Maxx
Reagovat

Ať už Mareše někdo nesnáší nebo miluje, nelze mu vytknout, že je jiný a dobrý. To, že ho někdo nemůže vystát neznamená, že je špatný. Stejný názor panuje i u Pergnerové a Krause. Všichni tři patří k naší špičce.

20
Daniel
Reagovat

S takovou sazim jednoznacne na novu. 95% lidi u nas vubec nevi co je got talent, takze jim je uplne jedno, jak soutez bude vypadat…A nova je proste s dlouhodobeho hlediska cislo jedna.

21
mijalka
Reagovat

Můžu říct, že jsem nejdřív byla hodně naštvaná, že se série Got Talent nebude vysílat na Nově, ale to, co teď Nova udělala s její Talentmanií, mě naštvalo ještě víc. Miluju britskou a americkou verzi, tak že taky zůstanu věrná originální sérii. Jasně u mě vítězí prima.

Přidat komentář