Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2021, 1. casting: Zdařilý start s nezměněnou porotou

4. Září 2021 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

Petra Zubčáková

Tak nám to zase začalo. Včera večer odstartoval již třináctý ročník královny všech talentových soutěží. Ale doufám, že i přes nešťastnou třináctku věřím, že tento ročník bude povedený, jelikož je po delší době konečně podzimní (aneb řečeno slovy Terezy Pergnerové ještě z dob Esa „Řekl tady někdo, že třináctka je nešťastný číslo?“). Historicky poprvé v dějinách naší SuperStar je úplně stejná porota jako v předchozím ročníku. Jak se po roční pauze naše oblíbená pětice předvedla? Jaká je úroveň soutěžících? Dominují mezi nimi pořád holky, nebo došlo ke zvratu? Který více než dvacet let starý film je mojí aktuální guilty pleasure? A jak si SuperStar poradila s konkurencí? To všechno se dozvíte v prvním letošním rekapu, který vám již tradičně přináším já, DJ Vlado, stylově posilněn jinonickým kolínkem k večeři. Snažil jsem se k návratu oslovit i Scalexe, ale toho už talent shows přestaly bavit, takže vám holt letos opět budou muset stačit moje „nahrávky matek“.

Nikita Machytková

zpívala: Billie Eilish – No Time To Die

Nikita v úvodním rozhovoru prozradila, že studuje na gymnáziu Opatov, přičemž ti později narození z našich čtenářů si už možná nepamatují, že stanice metra C Opatov se před revolucí jmenovala Družby, no a podobně exotičtí soutěžící (Nikity otec pochází z Jamajky) jsou vždy družbou s jinými národy a kulturami, takže to do sebe dobře zapadlo. Nikita má nejen exotický vizuál, ale cosi černého má i v hlase, zejména v hloubkách, které má krásně sametové. Výšky má trochu slabší a celkově v podání této nejmladší bondovské hymny nepřekonala Dominiku Lukešovou, která ji perfektně vystřihla v loňském Superfinále, i tak je však Nikita velkým příslibem do dalších kol a v prvním díle patřila k nejzajímavějším soutěžícím.

Martin Dufek

zpíval: Michael Jackson – Billie Jean (verze Davida Cooka)

Minule to byl Timotej Májsky, letos je to Martin, u kterého je vazba na Elišku Ruskovou (je to její expřítel), což u mě rozhodně plus, jelikož ani když budou mojí rakev spouštět do hrobu, tak stříbrné SuperStar z roku 2018 nepřestanu být vděčný, že mi svůj ročník zachránila. Martin však není jen expřítelem Elišky, ale někteří ho mohou znát i ze skupiny Realita (přičemž není jedinou relativně známou tváří, která se v prvním díle objevila, v sestřihu jsem zahlédl i muzikálovou lolitku Nelly Řehořovou). Jeho výkon byl profi, ale pouze v tom dobrém slova smyslu. Martin má velmi příjemný zastřený hlas a zároveň je velmi muzikální. Vytknul bych pouze Patricií zmíněné přehrávání, jinak je Martin mužskou jedničkou prvního dílu. Doufejme, že ho nepotká soutěžní osud Matěje Vávry (snad ne, není až tak profláklý).

Ludvík Hušek

zpíval: Foo Fighters – Best Of You

Každá Annie má svou Hallie (btw. Past na rodiče je mojí novou guilty pleasure, tuto klasickou rodinnou komedii s tehdy ještě roztomilou a nevyfetovanou Lindsay Lohan v hlavní dvojroli jsem poprvé viděl až letos na jaře a od té doby si ji pouštím minimálně jednou týdně, tak se připravte, že v tomto ročníku z ní budu často citovat). Jinak na tom není ani David Gránský, který své dvojče nalezl v Ludvíkovi. Ovšem oproti bývalému xfactorskému slaďouškovi a nynějšímu herci a moderátorovi je zvukař Ludvík založený vyloženě rockově. Lukáše Adamce však v podání největšího hitu „pohrobků“ Nirvany nepřekonal, jelikož pochytil manýru některých zábavových rockerů a chraplák tam tlačí až příliš na sílu. Již podruhé souhlasím s Patricií, že mnohem líp Ludvík zní v momentech, kdy netlačí na pilu, tam se místy vyloupl pěkný moderní rockový hlas. Pokud se Ludvík dokáže výrazově trochu učesat, tak má určitě budoucnost.

Petra Zubčáková

zpívala: Demi Lovato – Sober

Křehkých písničkářek není nikdy dost (i když mi přijde trochu škoda, že Petra je Slovenka, jelikož na Slovensku tvoří písničkářky základ mainstreamového popu, zatímco v Česku jsou nedostatkové zboží, jakkoliv v poslední době v této kategorii vyrostlo zjevení jménem Kateřina Marie Tichá) a v SuperStar jsou vždy vítaným svěžím větrem v záplavě velkopopin. Petra mi v mnohém připomněla svou jmenovkyni Páchovou z první SuperStar, a to nejen svými kudrnatými vlasy, ale i průzračným křišťálovým hlasem, se kterým umí výborně pracovat. Její vystoupení bylo křehké, ale zároveň silné, výrazné a emocionálně procítěné. Podání Natálie Kollárové z minulé SuperStar bylo možná ještě o něco málo procítěnější (což bylo ale částečně i díky zastřenější barvě hlasu), ale na druhou stranu Petra představuje větší package než Natália, pročež by se v soutěži měla dostat dál, jakkoliv nechci nic zakřiknout (všichni víme, jak to s castingovými superfavority často dopadá). Ať už ale Petra v soutěži dopadne jakkoliv, z prvního dílu je (aspoň pro mě) jasnou jedničkou.

Martin Probošť

zpíval: Elton John – I’m Still Standing

Mikuláš Hrbáček z minulé SuperStar se nechal přeoperovat a je zpět. Pravda, v méně boybandózním obalu, ale ten jalový chlapecký hlásek je téměř identický. V dalších kolech se Martin bude vyloženě trápit, proto bych byl pro jeho rychlý konec. Ostatně vzhledem k těsnému postupu to ani na nějakou dlouhou cestu soutěží nevypadá.

David Šamko

zpíval: Stevie Wonder – I Just Called To Say I Love You

Největší WTF postup prvního dílu. Popelář David sice pobavil svou choreografií, kdy nachodil víc kilometrů než Svátek (Pavel Vondruška) v Marečku, podejte mi pero!, ale jeho hlásek jako konipásek mi nedává jinou možnost než oprášit mé přirovnání ke coveru Šmoulů, kterému chybí jen Fanánkův text. Úroveň talentů mezi kluky musí být už opravdu zoufalá, když postupují i podobné případy.

Aneta Šroubařová

zpívala: Sam Smith – I’m Not The Only One

Tohle byla pro změnu smutná ukázka soutěžící, která ač nezpívá špatně, tak je na ní nejvíc zapamatovatelné, že dělá kung-fu a že se Habera stejně jako vloni u Dominiky Rovňanové zachoval jako hulvát, když Anetin nos srovnával se svým. Ze zpěvu si pak pamatuju jen to, že se Aneta opravovala, když napoprvé zpívala refrén plným hlasem a napodruhé falzetem. Její hlas byl jinak jedním z mnoha podobných, jaké jsme v těchto soutěžích slušeli nesčetněkrát. Tipuju to na vypadnutí v prvním rozstřelu v SuperVýběru.

Carmen Saroyanová

zpívala: Beyoncé – Listen

Tomu se říká brutálně přecenit své síly. Refrény této megaprovařené klády Carmen vyloženě odkřičela, až to působilo, jako kdyby ji mlátili neonacisti a ona volala o pomoc. Přitom ve slokách ukázala celkem pěkný alt, a kdyby si vybrala nějakou Lanu Del Rey, nemuselo by to dopadnout tak špatně. V tomto případě výrazně nesouhlasím s Monikou (ale z trůnu mé bohyně ji za to nesesadím, to ani náhodou).

Hana Dziaková

zpívala: Sia – Chandelier

Vizuální kříženka Simony Feckové a mladé herečky Dariji Pavlovičové, kterou jsme na jaře mohli vidět hned ve dvou seriálech (Kukačky, Zločiny velké Prahy), má můj obdiv za to, jak dokáže zpívat i přes svůj hendikep (a ještě s tím dělá gymnastiku). Prvně jmenované je podobná i hlasově, velmi příjemná soulová barva, škoda jen mírného knedlíku ve výškách, který však není nijak extra rušivý. Hanka by v dalších kolech mohla být tichou vodou, která břehy mele. Ale taky nemusí, jelikož, jak v rozhovoru naznačili Habera i Monika, tento ročník vypadá opět na převážně dámskou záležitost.

Valerie Kaňová

zpívala: Whitney Houston – I Have Nothing / Amy Winehouse – Valerie

Další, která brutálně přecenila své síly. V první písni Valerie zněla jako papiňák, takže Whitney v hrobě musela rotovat. Druhou píseň dala slušně, takže Amy v hrobě rotovat nemusela, nicméně na dlouhou cestu soutěží to nevidím, jelikož Valerie příliš brzo odhalila své limity.

Katarína Pustaiová

zpívala: Lara Fabian – Je T’Aime

A titul nejpřechválenější soutěžící prvního dílu vyhrává Katarína. Takhle, ne že by to nebylo kvalitně odzpíváno, technicky nemám moc co vytknout, ale bylo to solidní řemeslo, nic víc, nic míň. Možná určitý haló efekt u poroty způsobil výběr francouzského šansonu, ale v jeho podání Katarína rozhodně nepřekonala touchdown Martiny Šindlerové z první slovenské SuperStar ani nedokonalé leč hyperemotivní podání Soni Pavelkové ze třetí české SuperStar. S Top 20 všech ročníků Habera solidně přestřelil. Ale možná to bylo schválně, jelikož tato soutěž potřebuje zvraty a u Kataríny cítím výrazný „shocking exit potential“.
¨

Top 3 nejhorších podle DJ Vlada:

1. Patrick Bagdaň, influencer, kterému by leckdo nakopal zadek a (slovy Čekyho) se nakopal sám
2. Anna Arientová, stará mladá babička, která by ráda byla modelkou, tanečnicí a zpěvačkou (hergot, ta si věří!)
3. Michal Květ, hrobník, který udělal osudovou chybu a před porotou nezpíval Hrobaře (to, že ho zpíval v medailonku, se nepočítá)

Zvláštní případ je Vietnamka Michaela Dinhová, která sice zpívala podprůměrně, ale její herecká etuda (kterou však porota s výjimkou Leoše odhalila) byla na jedničku, zvlášť „Žvíže“ (btw. taktéž můj oblíbený film s Belmondem) mě úplně rozsekalo.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Petra Zubčáková
2. Martin Dufek
3. Nikita Machytková

Jen těsně unikla Top 3 Haně Dziakové, která byla přece jen o něco méně výrazná než Top 3 a zaujala mě až na druhý poslech. Musím ještě ocenit potenciál Ludvíka Huška, který však na sobě musí zapracovat. Naopak přechválená Katarína Pustaiová mě nechala víceméně chladným.

Hodnocení 1. castingu podle DJ Vlada:

S potěšením musím konstatovat, že pilotní díl se po stránce talentů podařil lépe než v minulé řadě. Co je ovšem již teď zřejmé, je fakt, že tento ročník bude jako již třetí v řadě převážně dámskou záležitostí. Za tím bych ovšem nehledal žádnou vědu (ani konspiraci), jelikož holky dospívají dřív, tudíž ty talentované stíhají dřív dorůstat, zatímco u kluků i v minulosti dominovali spíš ti starší a vyzrálejší a ti logicky v takové míře nedorůstají (jen málokdo by s přihlášením otálel tak dlouho). Chudák náš Tomáš, ten se snad nedočká.

Nejsvětlejším bodem show zůstává porota. Nemusíme s nimi vždy souhlasit, ale fungují velmi dobře jak jednotlivě, tak (což v minulosti nebývalo vždycky samozřejmostí) jako celek a perfektně na sebe vzájemně reagují. I Patrície která je dlouhodobě nejslabším článkem poroty, měla v prvním dílu několik velmi trefných postřehů. Nejvíc jsem se však obával, aby Monika pod vlivem mateřství příliš nevyměkla, ale tyto obavy se ukázaly jako zbytečné. Zvláště u soutěžící, která ji označila za svůj vzor a kterou neváhala zkritizovat za falešný zpěv, opět dokázala, že umí říkat i tu nejupřímnější kritiku s elegancí sobě vlastní. Leoš a Čeky se opět předháněli v hláškování, přičemž tentokrát triumfoval Leoš, když hrobníkovi řekl, že má rád lidi pod sebou. A Habera je prostě Habera.

Jak se bude soutěž vyvíjet dál, to teprve zjistíme, ovšem dá se předpokládat, že se opět dočkáme drtivé převahy předtočených dílu a jen minima živáků. Sice chápu, že pro převažující soft fanoušky jsou castingy zábavnější, zatímco pomalé vyřazování v live shows je už tolik nebaví (jak nám vloni v rozhovoru vysvětlil Leoš), ale pro naši menšinu hardcore fanoušků to bývalo přesně naopak.

Ještě uvidíme, jak SuperStar dopadla ve sledovanosti, zvláště pak v konkurenci premiérové primácké kriminálky Dvojka na zabití, u které zvláště nás fanoušky éterických krásek, kteří chceme vidět jak Moniku, tak Sáru Sandevu, dostávají do těžké schízy (společné fanynky mohou mít i Leoš a Jakub Prachař). Tato konkurence ale příští týden odpadne, jelikož se SuperStar přesouvá na tradiční neděli, takže konkurencí se jí stane nový seriál ČT Ochránce, pročež se do schízy dostanou ženy 40+, které jsou už od osmdesátých let fanynkami jak Habery, tak Lukáše Vaculíka. V každém případě se po stránce soutěžících a poroty start letošní SuperStar vydařil, což je dobrá zpráva.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 71
1
Prochor
Reagovat

Jestli jste už viděli první casting Superstar, tak dobrovolná hasička Petra je podle mně bomba. Většinou v prvním castingu se vždycky objeví někdo, kdo to daleko dotáhne. Třeba v řadě s Emmou dokonce Štěpán Urban nastoupil jako úplně první.

2
Bezík
Reagovat

No tož zdar chlapci a děvčata, jak se pořád máte ? Tak nám ty galeje zase začínají … :-D :-D

3
Dena
Reagovat

ta hasicka – to bola ta holka za klavirom? co spievala demi lovato? to som mala husinu. skvela bola. a tiez mi sadla ta Nikita co spievala Bondovku + potom neviem meno, chalanisko, s takym chraplakom, ktory zaspal:-)

4
Prochor
Reagovat

@Dena: Ano, byla to klavíristka. Podle mně zazpívala neuvěřitelně procítěně. Kdo ještě neviděl první díl, dá mi za pravdu.

5
Filip
Reagovat

Tak kterej z Cechu (teda spis z Cesek) letos vyhraje? :)

6
bobina
Reagovat

Mně se nejvíc líbil Martin Dufek – ten, co zaspal. Krásná barva hlasu ladila se soulovým cítěním – móóóc pěkné! Rocker a dobrovolná hasička taky fajn.

7
Ter.
Reagovat

Holka za pianem nadpozemska, ale uvidíme, jak ji půjdou energictejsi kousky. Moderní gymnastka taky super, libila se mi i modelka (kterou zbytecne dusili, i ta první věc byla v poho, akorat to holt po modulaci mela na hraně rozsahu). Naopak mě neoslovila ta kadernice v klobouku, přišlo mi to ujeceny, ani ta sympaticka kung-fu slecna, nepříjemnej hlas ve vejskach. Z kluků mě víc než zaspavší rocker bavil ten mladej zvukař, dobrej hlas a dobrej výběr songu. Nejvíc mě iritoval ten rádoby youtuber, to bylo jako co?

8
Prochor
Reagovat

Mně pobavil popelář, který pojal casting turisticky a neustále pochodoval a otáčel se. Ještě se neustále ohlížel kolem dokola, jako by něco hledal.

9
DJ Vlado
Reagovat

Rekap je venku :-)

10
Lukša
Reagovat

K té sledovanosti: nejhorší premiéra v historii. U nás jen 571k (ale neděle by měly být lepší). Slováci jen a pouze 386k, a to plánují pátky ponechat.

11
Monika
Reagovat

Za me byl nejlepsi Martin Dufek. Vyborna image, nadherny hlas, ktery me opravu zaujal. Ta jeho barva hlasu se tak skvele poslouchala a lahodila mym usim. Hotovy balzam a myslim si, ze muze jit i daleko, pokud neco vylozene nepokazi.

Klaviristka fajn, ono vystoupeni s klavirem a libivou pisni vzdycky pridava kladne body, pokud clovek umi zpivat. Nicmene na zadek jsem si z ni nesedla, mnohem vic se mi ta skladba libila od natalie Kollarove.

12
Tomáš
Reagovat

Zdravím všechny zase po nějaké době :-) Za mě nejlepší soutěžící a největší originál prvního dílu je Martin Dufek, který zpíval Billie Jean. Fakt hodně zajímavý a pro mě jasný favorit. Kdyby se tak aspoň jednou mohl v soutěži dostat co nejdál nějaký můj kůň, byl bych za to fakt moc rád. Jsem na něj hodně zvědavý. O kousek dál za ním Ludvík Hušek, taky super a velmi schopný rocker. Ještě mě bavil Martin Probošt, bylo mi jedno že nevyzpívá ty výšky ale pro mě moc příjemná poslouchatelná barva hlasu a dobrá angličtina, škoda že to v SS asi moc daleko nedotáhne. Pokud jde o holky, nejlepší byla jednoznačně Petra Zubčáková, o tom není pochyb. Zpívá fakt dobře, dobře se na ni dívá a je milá, nemám s ní problém. I když že bych si z ní zase sedl nějak na zadek to taky ne, kluci Martin D. s Ludvíkem jsou aspoň pro mě zajímavější. Ještě nebyly špatné Hana Dziaková a Nikita Machytková ale taky to zase nebylo nic ohromujícího a jejich vypadnutí by mi nijak nevadilo. Kdo mi vadil byla arménka Carmen, tyhle zpěvačky vážně nejsou moje krevní skupina a ta poslední vystupující Katarína se mi taky nelíbila protože ta zase u mě spadá do kategorie uspávačky hadů a to mě nudí. Jinak je odvážné říkat hned po prvním díle že to bude opět dámská záležitost, ale už sem nad tím nějak zlomil hůl. Tak ať klidně je když to teda jinak nejde. Jasně že bych přál výhru víc klukovi aby to bylo zajímavější ale už z toho bláznit nebudu. Říkal sem si že mi už letos bude jedno jaké pohlaví vyhraje ale aspoň po prvním dílu mě pořád zatím kluci zpěváci dokážou zaujmout víc. Asi to jinak neumím a taky je to proto že ty holky už jsou za ty roky ohrané a všechny pro mě podobné. Do Top 3 sem původně chtěl dát Martina D., Ludvíka a Martina P., nakonec tam místo Martina P. dávám Petru, byla přece jen pěvecky lepší a ať jsem aspoň trochu objektivní.
Moje Top 3 :
1 Martin Dufek
2 Ludvík Hušek
3 Petra Zubčáková
S tím že Top 3 u mě jen těsně unikla Martinovi Proboštovi.

13
Monika
Reagovat

Ted jsem si pro srovnani pustila Petru s Natalii, to se neda vubec srovnavat, natalie ji uplne uslapala. Ani bych se nedivila, kdyby Petra neco pokazila v dalsich dilech.

14
Monika
Reagovat

Moje TOP 3: 1. Martin Dufek
2. Martin Probost (ja tyhle hlasy ala Drda, Urban mam moc rada)
3. Petra Zubcakova

15
Monika
Reagovat

Leosi, pripojite se k te nasi particce obcas tady i letos? ;)

16
Tomáš
Reagovat

@Monika: Ahoj, tak na Martinovi Dufkovi se shodneme. Pro mě byl taky včera nejlepší a nejzajímavější ze všech soutěžících. Snad to někam dotáhne, uvidíme jak se to bude vyvíjet dál.

Pokud jde o porotu, nevadí mi nikdo až na Patricii. Habera, Leoš a Čeky jsou skvělí, Monika se v porotě dobře etablovala a skvěle mezi ně zapadá. Jen ta Patricie je tam jak páté kolo u vozu, vůbec tam podle mě nepatří. Leoš taky neumí zpívat ale má jiné přidané hodnoty, je aspoň vtipný. Ona ani to ne, jen trapná. Žádná zpěvačka a velmi mizerná herečka, je mi záhadou čím si tam to místo vlastně zasloužila ale když ji televize mají tak rády, tak ať si ji tam teda pro mě za mě užijí. A vypadá to že letos asi opět bez moderátora a živáky bude z poroty moderovat zase Leoš? Asi jo. To si tam místo Patricie mohli zaplatit aspoň nějakého moderátora na pódiu ale nemá cenu jim do toho kecat, stejně si to udělají po svém. :-D

17
Monika
Reagovat

@Tomáš: Patricie je ultra zbytecna, pridana hodnota nula, zbytecne vyhozene penize na pateho porotce. Kdyby porota byla ctyrclenna jako vzdy byvala, bohate to staci, usetri se nejen penize, ale i drahocenny cas. Take mi je zahadou, proc ji tam nekdo takhle drzi.

18
Dena
Reagovat

no teda. ja sa strafila komplet do Vladovho vkusu:-))
suhlasim so vsetkym a so vsetkymi. sa mi veru tusim este nestalo :-))
uvidime dalsie kola.. ale ja bych fakt fakt uvitala.. keby vo finale boli chalani.. :-(

19
Jai Kudo
Reagovat

První díl jsem ještě neviděl, tak zatím bych chtěl jen pozdravit Vlada a ostatní veterány a matadory SS na Panáčkovi. :-D

20
Tomáš
Reagovat

Ještě ani nebyl odvysílán v TV první díl a už zase bylo z úst poroty slyšet jak jsou letos lepší holky a i zde se můžeme dočíst že to opět bude letos převážně ženská záležitost a to po jediném odvysílaném castingu, kdy jsme zatím viděli zhruba možná ani ne čtvrtinu všech soutěžících a kdy navíc ještě ani holky nijak výrazně lepší nebyly. Ale tak já už ani s ničím jiným nepočítám, myslím že v SuperStar to zkrátka už nikdy jiné nebude a já se vítěze kluka opravdu už nikdy nedočkám. Už sem se s tím nějak smířil, co taky jiného zbývá. I tak ale doufám že to snad bude aspoň trošku zajímavé a že nebudou všichni zajímaví soutěžící vyházeni už v předkolech, tak jako tomu bylo v minulé řadě.

21
Ter.
Reagovat

@Prochor: drogy jsou zlo :)

22
Prochor
Reagovat

@Ter.: Myslíte, že hledal drogy ? Habera poznamenal, že si jde pro popelnici :-)) Ale vážně – dost by mně zajímalo, jak bude letos vypadat soutěž. Hlavně kolik bude semifinále , kolik bude finalistů a jestli je budou vybírat porota, nebo diváci.

23
Daniel
Reagovat

@Prochor: To by me taky zajimalo… :-) Nikde jsem se to nedocetl…

24
Daniel
Reagovat

Jinak co se tyce sledovanosti, tak doufam, ze to bude v nedele lepsi. Mame doma peoplemeter, takze priste uz prispejeme aby sledovanost byla lepsi, ale ted jsem vubec netusil, ze to bude v sobotu, pocital jsem klasicky s nedeli.

25
Tomáš
Reagovat

Já bych to viděl zase jako minule, semifinále nebude živě a finalisty vybere jen porota. Finálová kola budou dvě, maximálně tři. Finalistů rozhodně nebude víc než deset. Bylo to minule ovlivněné i covidem ale taky se hodně šetří a nedělám si iluze že by to bylo o moc lepší kdyby covid nebyl. Chtěl bych to jinak, ale víc už od toho nečekám.

26
Prochor
Reagovat

@Tomáš: Pravděpodobně to tak bude. My pořádnou Česko slovenskou Superstar snad už nikdy neuvidíme.

27
Tomáš
Reagovat

@Prochor: Neuvidíme, to je jistý. Prostě už je jiná doba a ta není těmhle formátům zrovna moc nakloněna. Já už jsem přesvědčený o tom že se už nikdy nedočkám vítěze kluka a ani více finálových kol s více finalisty. Bohužel se s tím nedá nic dělat, my to neřídíme. Asi můžeme být rádi že nějaká SuperStar ještě vůbec je.

28
Bezík
Reagovat

A helemese, rekap ! No skvěle. A naše komerční Monika, bez té by to nešlo ! No snad se příště lépe naladím, tentokrát se mi nějak nic dohromady nelíbilo, chyba bude asi u mně. Snad jen Nikita Machytková, takový přirozeňák, docela fajn. Ty další snaživky už mě moc neokouzlily. Chlapi, jako vždy, bída s nouzí. Tomáši, máš smůlu, zase nic :-D Zdravím Vlada, je vidět že jsi při síle, máme se nač těšit. Rekapy lepší pořadu ! ;-)

29
Monika
Reagovat

@Bezík: Zdravim te, beziku, ty vzdy prinasis jinej pohled nez ja. jsem zvedava letos.

Doufam, ze dorazi Dolores a dalsi….

30
Tomáš
Reagovat

@Monika: Jiný pohled…překvapuje mě že si nevšiml ani Dufka a Huška. Letos teda u něj úplná ignorace jakýchkoliv kluků? :-D Ale že mě to vůbec překvapuje. :-) Snad dorazí i dolores a spol., aby jsme tu na to nebyli sami.

31
dejna
Reagovat

Tady budu víc číst, protože nejsem žádný odborník a víc mě baví vaše komenty.
Jen napíšu, že jsem ráda za porotu – letos mi nevadí ani ta Patricie. :)
Úvodní článek je super.

32
Jai Kudo
Reagovat

Ještě, než se nám ta letošní Superstar pořádně rozjede, měli bychom si opět a znovu uvědomit, o čem to vlastně celý je :-D Našel jsem na YT zajímavý video, který pro zajímavost přikládám.
https://www.youtube.com/watch?v=Qh9uU-W9JLU

33
Violete
Reagovat

Zdravím všechny, díky DJ Vladovi za rekap a za zmínku o skupině Realita, vypadá to zajímavě. Nesouhlasím, že budou lepší holky, zatím mě žádná neoslovila. Jedinou výjimkou byla Aneta, v té bylo něco osobitého. Ale jinak žádná alternativní divoženka nebo rebelka :-) Zato mě hodně oslovili Martin Dufek a Martin Probošt. V Proboštovi vidím showmana.

34
Violete
Reagovat

A jedno video pro ty, koho zaujal Martin Dufek https://www.youtube.com/watch?v=UCiHVA2AqZE

35
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tomášku, Tomášku, ale to víš že všimnul. Jenže už bys měl dávno vědět, že můj pohled je opravdu jiný. Já si cením především originality, a tebou jmenovaní chlapci předvedli přinejlepším slušné karaoke, takže co čekáš ? Už jsem tu vyslovil tezi, že talentovaní chlapci se prostě do SS necpou, ti si zakládají kapely nebo písničkaří na vlastní pěst, a těch pár, co se přihlásí, stačí v pohodě odfiltrovat vstupní komis, protože o takové nestojí. Talentovaných děvčat se podle mě hlásí výrazně více, takže vstupařům některé z nich proklouznou mezi prsty.
Ale jak říkám, možná to byla moje chyba, že jsem se nenaladil na správný level a moje očekávání byla moc velká. Asi hodinu před pořadem jsem si ještě užíval Symphony No. 3, Krzysztofa Pendereckého, a to jsem asi neměl dělat :-D Příště zkusím Kelly Family ! :-D :-D

36
Violete
Reagovat

@Bezík: Přidávám se ohledně Nikity, doufám, že bude mít příležitost ukázat, co v ní je, takový neobroušený diamant. Něco jako Monika Zaťková, jak jsem jí fandila tehdy s DJ Vladem. Kde je jí konec. Jinak Marthy mi přijde zajímavější čím dál víc, jak jsem si pouštěla Realitu https://www.youtube.com/watch?v=HL_M4cb71hE

37
Violete
Reagovat

Krásný duet Moniky Zaťkové s Veronikou Danišovou, Veronika změnila image, ani jsem ji hned nepoznala https://www.youtube.com/watch?v=NLtHQctSGkU

38
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: Ono je u nás v Česku nejen v hudbě, ale i v řadě jiných oblastí podstatně víc talentovaných děvčat než chlapců. Ale v muzice je to hodně markantní, kolik skutečně dobrých zajímavých zpěváků je nejen v SS, ale i v běžné už zavedené produkci? V ženské kategorii je kvalitních a zajímavých zpěvaček mnohem víc. A SS je toho jen odrazem. Takže Tomáš má dost smůlu v tomhle. Ale ten Dufek by nemusel být marnej, kousek jsem si na YT poslech. A ta holčina u klavíru je taky hodně dobrá. Hušek s Foo Fighters mě moc nezaujal, dost slabý pro mě.

39
Mia
Reagovat

Boze, Majsky sa reinkarnoval do potetovaneho prestajlovaneho preafektovaneho typka aby ma zase strasil v dalsej serii!!! A opat ako u Majskeho, ani tu bohuzial nevidim tie ospevovane kvality. Inak cela SS je opat na jedno brdo, mam deja vu akoby som pozerala SS 2020, len sa zmenili mena v popiskoch. No ale co ine tu vymysliet, ze…

40
Ally
Reagovat

I já všechny zdravím a zatím vůbec nestíhám, tak si pak počtu vaše rekapy a když tak snad naskočím panáčkovat zase s vámi :)

41
Tomáš
Reagovat

Já nevím, mě prostě zase letos kluci horší než holky nepřijdou. Navíc už sem viděl i druhý díl ale to zatím nesmím nic prozrazovat. Letos tomu dávám poslední malinkatou pidinaději (asi jedna ku milionu) že by mohl vyhrát kluk. Vyhrál kluk čech, kluk slovák, holka češka, holka slovenka a pak zase holka češka a holka slovenka, tak teď by to mohlo být teoreticky v opačném pořadí a na řadě s vítězstvím by mohl být kluk z ČR. Ale spíš to tipuju taky tak že vyhraje zase ženská, na 99 procent a samozřejmě že bude z ČR. Nemusí ale vyhrát vždy ten kdo je papírově nejlepší, rozhodují hlasy lidí nebo produkce nebo bůhví kdo a co o tom rozhoduje. Vzpomeňte třeba na Adamce jak kdysi zvítězil nad GG, to by tu předtím taky nikdo netipoval.

42
DJ Vlado
Reagovat

@Jai Kudo: Smutným paradoxem ovšem je fakt, že v Česku média protežují méně talentované kluky (kteří se v mnoha případech ani nedají považovat za zpěváky) na úkor talentovanějších zpěvaček, takže v tomto směru díky za SS, která odzrcadluje reálný stav, zvláště pak ve spojení se Slováky (u nichž k diskriminaci zpěvaček nedochází), kteří mají na výsledky imho čím dál větší vliv :-)

@Tomáš: Adamec sice nebyl lepší než GG, ale letošní kluky by drtivě válcoval a imho nejen ty letošní, ale i většinu kluků z minulých dvou ročníků :-) A to, že byl tehdy Panáčkovci (ze začátku i mnou) považován za outsidera, bylo spíš chybou na našem přijímači, jelikož ani předchozí prezentaci neměl menší než Piňák, Jerguš nebo první vyřazený Dragúň, jen tyhle nám ukázali už v castingu, kde se Adamec pouze mihnul v sestřihu, ale o něco větší prezentaci dostal v divadle, kde se do něj Zeťová „zamilovala“ (a holt v divadle to víc zapadne než v castingu) :-)

43
Crazy Lady
Reagovat

Na tu Patricii se dá koukat, je hezká. Ale jenom dokud mlčí !

44
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: A kolik těch letošních kluků jsi už viděl? :-) První, maximálně druhý casting. Tak pořád nějak nechápu to zevšeobecňování. Nebo si už snad viděl kluky ze všech castingů? Soudit jen podle jednoho nebo dvou dílů a podle toho co řekla porota mi přijde trochu krátkozraké. A navíc takový Dufek vůbec špatný nebyl, s Adamcem bych ho neporovnával protože to snad ani nejde. Každý jsou úplně jiný. Pokud jde o minulé dvě SS, tak loni byli talentovaní a zajímaví kluci všichni doslova vyvražděni produkcí tak, abych se ani jeden z nich nedostal do Finále. Do finále šla záměrně taková sestava, že bylo od začátku jasné že boj o výhru proběhne mezi Bárou a Dianou. Pokud to letos bude s tou likvidací kluků stejně, jakože si bohužel myslím že ano, tak pak se není vůbec co divit že zase vyhraje holka. Pokud jde o předminulou SS 2018, tak ta fakt byla na kluky docela tragická, to je pravda. A jediné dva kluky co tam za něco stáli – Richarda a Kristiána, opět odstřelila produkce. Ale jo, shodneme se aspoň na tom že letos stejně určitě zase vyhraje holka, s tím já souhlasím a taky si to myslím a to je hlavní. :-)

45
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado: V tom s tebou musím bohužel souhlasit. Protěžování různých ufňukaných individuí neurčité, pravděpodobně mužské sexuální orientace, je bohužel myslím všeobecný trend i jinde ve světě…
Jinak s Adamcem taky souhlas. Kdyby tam tehdy nebyla GG tak byl Adamec celkem jasný vítěz. A od té doby v SS asi nebyl zpěvák, který by se mu vyrovnal.

46
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: OK, uznávám, že je ještě brzy na takové soudy, klidně se může i mezi kluky objevit nějaká bomba, nicméně signálem může být, jaké případy mezi kluky postupují – minule popelář a teď (SPOILER) v tom druhém dílu byli hned dva, u kterých postup nechápu a kteří prolezli s odřenýma ušima (i když tuším, že jeden z nich bude tvým favoritem), což naznačuje, že asi použitelných kluků moc nemají a nechají tak postoupit kdekoho :-/ Dufek byl zatím z postupujících kluků nejlepší, nicméně ani v něm nevidím potenciálního vítěze, podobní imageoví týpci nikdy nevyhrávali (aspoň u nás) :-) V minulé řadě jediným klukem, u kterého jsem si dokázal představit vítězství, byl Dolník, který se ale produkci nehodil do krámu jako starší a neplakátový typ :-/ Ve zbytku nikdo další nebyl, Vávra byl moc profi, navíc tu byl precedens, jak pro něj diváci (ne)hlasovali v X Factoru, Mikulka byl příliš rebelský typ, Choma byl tak na úrovni Šafraty atd. On nakonec Schreiner měl k typu, který u nás v minulosti vyhrával (Horváth, Drda, Chodúr), mnohem blíž než všichni jmenovaní kromě Dolníka :-) Předminule byli opravdu jediní dva použitelní kluci Richard a Kristián, ovšem u Richarda jsem od začátku věděl, že se nad ním vznáší Piňákův syndrom a jen těžko vyhraje, a o Kristiánovi jsem si sice myslel, že by mohl vyhrát, jelikož je podobný typ jako Adamec, ale v hlasování diváků v SF skončil předposlední a i ve Voice vypadl v prvním živáku (tam ho sice vyřadil Kali, ale i tak byl v jeho týmu u diváků poslední), takže by asi tak jako tak moc šancí neměl :-/

47
Irena Iris
Reagovat

Jednoznačně Martin Dufek…
A jestli si pustíte ještě jednou v záznamu hodnocení, dojde vám, že Leoš, který zpěvu rozumí jak KOZA PETŽELI, Mártyho musel nejdřív utřít, protože Leošovo hodnocení nakonec úplně vystřihli a on pak děkoval porotě, že ho „podrželi“ a porota dala nakonec jednoznačné ano 😂

48
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: Mikulka byl borec, proc nemohou takove typy vyhravat, to mi reknete. Posledni uspesny rebel byl Smajda a rebelkou Lo Hruzova. Moc bych si prala, at kluk vyhraje a ta Tomasova pidinadeje vzroste.

50
dena
Reagovat

sledujete? juuj adam a happier :-)
mne bezne pacia skorej chraplaky… ale toto mi ozaj rezalo :-)

51
Prochor
Reagovat

@Jai Kudo: Souhlasím. Pro mně je Adamec jasná jednička mezi kluky ze všech řad. Šmajda byl ale zase největší a možná nepřekonatelný šoumen.

52
Violete
Reagovat

@Prochor: Smajdu uz asi nikdo neprekona, protoze soumenove neprojdou posledni dobou ani dal, ale rada bych se mylila.

53
Violete
Reagovat

Zajimalo by me, koho povazujete z minulych rocniku Superstar za zpevaka s nejvice unikatnim zabarvenim hlasu? Pro me je jednim z nich Jaro Smejkal.

54
Tomáš
Reagovat

Hlavně ať zase letos nezapomenou vyházet všechny charismatické kluky zpěváky ve výběrech a do finále poslat jen ty nudné nebo tragické bez šance na výhru a ať nezapomenou dát zase do Finále víc holek než kluků. A myslím že na to nezapomenou, jestli bude finalisty vybírat jen porota (ve skutečnosti produkce), tak tomu tak bude určitě. Ale už je to doopravdy neskutečná nuda a podle zdejších komentářů konečně vidím že letos už nejsem sám komu to tak připadá a koho to už vážně nebaví.

55
Dana
Reagovat

Prosím o link na Vladův článek. Vidím jen toto a tyto komentáře:))

56
Dana
Reagovat

Ha, svou prosbou jsem zřejmě prorazila kletbu a článek se ukázal:)))

57
Tomáš
Reagovat

Natálie Zbuzková – že by vítězka letošního ročníku? Typově by se na to hodila vzhledem k předchozím vítězkám a navíc je to češka. Teď doufám že sem to neuhádl protože ty dívčí vítězky už mě opravdu nudí ale to už píšu spoustu let a pořád žádná změna. Jinak kdybych ji měl hodnotit, tak takový průměr. Dá se poslouchat ale neurazí mě ani nenadchne. Tak schválně, jestlipak sem uhádl na první pohled Chosen One letošního ročníku nebo ne?

58
libena
Reagovat

zdravím vás všichni srdcaři :-)
koukám a katarína se mi moc líbí

59
Tomáš
Reagovat

Koukám že nikdo nekouká. Pusto a mrtvo.

60
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Ale kouká Tomášku ;-)

61
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Tak kolik se ti dnes líbilo kluků?

62
Violete
Reagovat

@Tomáš: Dívala jsem se. Ale hned na začátku jsem si říkala, že jsem asi divná, protože mě se Jakub Suchan líbil a byla jsem zklamaná, když nepostoupil. Jediný Leoš Mareš prohlédnul jeho showmanství. Časy Šepse jsou už patrně dávno pryč.

63
Monika
Reagovat

Dneska se mi libil hodne ten kluk Drab moc prijemna barva hlasu. A z holek me zaujala ta psoledni barvou hlasu i osobitosti, diky Monice je bezvadna, ja se s ni shodnu snad v kazdem rozhodnuti, pak me bavila Natalie a kvality urcite ma i katarina, byt neni muj salek caje.

64
Violete
Reagovat

@libena: Katarína za mě také super, myslím, že má slušně našlápnuto.

65
Tomáš
Reagovat

U mě to v tomhle díle zase válcovali kluci, což nikoho nepřekvapí. Z holek se mi líbila Katarína co zpívala Cry baby. Typově mi přišla ještě dost zajímavá ta Salome, škoda že měla tak ostrý hlas a vybrala si špatně písničku.

@Monika: Adam Dráb je super, kdyby nebyl slovák tak bych začal věřit že letos může vyhrát i kluk. Ale bohužel, letos je na řadě ČR. :(

66
Bezík
Reagovat

@Tomáš: No, kluci naprosté zoufalství, letos je to ještě větší katastrofa než kdy jindy. Jestli to takhle půjde dál, zrušil bych pánskou část úplně ;-)

67
libena
Reagovat

jestlipak se letos připojí i leoš?? právě říkal v rádiu, že bude sedm kástingů a dnes v noci točili vyřazování top 50 na top 20. poslední song byl haleluja a dopadl prý skvostně

jinak v tomhle dílu fakt katarína, adam a nevadila mi ani salome – měla blbou písničku. poslední „hegerová“ mi nesedla, v každé písničce v určitých místech zpívala tak, že mi to vyloženě vadilo, takový divný manýry to byly

68
Prochor
Reagovat

2.casting pro mně velice slabý. Snad bude ten další lepší.

69
DJ Vlado
Reagovat

Rekap je venku 😉

70
Libuše
Reagovat

Zpěváci jako vždycky, ale co zcela nerozumí zpěvu, tak co tam dělá a je trapná mi nesedí blondýna. Stále se opakuje, taková Jandová, by mi tam seděla víc.

71
Libuše
Reagovat

Zpěváci jako vždycky, ale co zcela nerozumí zpěvu, tak co tam dělá a je trapná mi nesedí blondýna. Stále se opakuje, taková Jandová, by mi tam seděla víc. Leoš, dobrý, slovák taky, Habera, odborník největší, opravdu tomu rozumí, a vždycky se s ním v duchu shodnu. Ale dívky by měly vyměnit.

Přidat komentář