Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2018, 4. finále: Čeká nás dívčí Superfinále

7. Červen 2018 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

SuperStar 2018 - Tereza, Karmen, Eliška

A je rozhodnuto. Už od neděle víme, která trojice soutěžících se utká o titul jedenácté SuperStar. Překvapením pro mnohé může být, že všichni tři finalisté jsou stejného pohlaví. Ale nepředbíhejme a postupně si připomeňme, jak nejlepší pětka zabojovala o postup do Superfinále, což vám DJ Vlado a Scalex připomenou prostřednictvím svého rekapu.

Společné vystoupení: Top 5 & Katarína Knechtová

zpívali: Peha – Spomaľ

DJ Vlado: Rozhodně jedno z nejlepších společných vystoupení a to nejen v tomto ročníku. Co bylo ovšem do očí (respektive spíš do uší bijící), byl fakt, že holky převálcovaly kluky minimálně rozdílem dvou tříd. A v tomto duchu se pokračovalo celý večer a odrazilo se to i na výsledku.

Scalex: Docela by se mi líbilo, kdyby porota (hlavně Habera) byla konfrontována se svými dřívějšími slovy o tom, že tentokrát je enormně silná chlapecká část finalistů. Shořeli všichni jak papír a úvodní píseň Top 5 jasně ukázala, že kluci jsou na vycházce z nějakého lokálního karaoke baru a omylem zabloudili na pódium Superstar.

Tereza Mašková

zpívala: Leonard Cohen – Halelujah

DJ Vlado: S Halelujah je to těžké. Tento evergreen už jsme v našich i světových talentových soutěžích slyšeli tolikrát, že je k němu těžké přidat cokoliv nového. Jak jsem předpokládal, Tereza se nejvíc držela verze Alexandry Burke. Jinak to byl její standard – (a zase se budu opakovat) technicky perfektní, ale nezanechalo to hlubší dojem. Podání Štěpána Urbana z minulé SuperStar, které se více blížilo originálu, bylo mnohem niternější.

Scalex: Osobně mám nejraději takové verze Halelujah, které i při vygradování jsou stále ještě dost intimní a komorní. Ta skladba strašně svádí k pompézností, strašně svádí k tomu, aby ve finále někde vzadu spadla opona a objevil se 300hlasý gospelový sbor, který bude tleskat a zpívat Halelujah jako Sestra v akci. No a protože Tereza k tomuto americkému kostelně-muzikálovému pojetí zpěvu přirozeně tíhne a produkce ji v tom podporuje, tak to bylo trošku našňořenější. Tereza zpívá technicky dobře, ale když zavřu oči, tak si představím 150kilovou matrónu černé pleti. Jestli je to dobře nebo špatně? Podle mě to špatně není, já sice jejím fanouškem nebudu, ale kvalita se popřít nedá a publikum bude mít Tereza velké. Myslím, že si jde velice cílevědomě za svým snem a i když od spousty lidí za to sklízí – nevím proč – kritiku, já to beru pozitivně.

Petr Borkovec

zpíval: Adele – Rolling In The Deep

DJ Vlado: Průser jako hrom. Adele by se obracela na liposukci, kdyby Petrovu verzi svého gigahitu slyšela. Petr zněl jako ožrala, který se po deseti pivech vrací z hospody. Takhle promarnit šanci, kterou porota prostřednictvím divoké karty Petrovi dala, se jen tak nevidí.

Scalex: Co jsem to slyšel? Fakt jsem v primetime na Nově slyšel tohle? A fakt to bylo míněno vážně? Nulová práce s dynamikou, nulová práce s gradací, angličtina jak z indické verze Mickey Mouse, no a k tomu značně rozevlátá práce s melodií, tj. Petr se moc nezabýval tím, jaké všechny tóny autor písně napsal, dost jich totiž vynechal. Všechno špatně, zpátky na stromy, vrátit obří přesličky i dinosaury.

Eliška Rusková

zpívala: Shakespears Sister – Stay

DJ Vlado: Když jsem se o tomto Eliščině výběru písně dozvěděl, měl jsem trochu obavu. Eliška však všechny mé pochybnosti rozptýlila a předvedla svůj jednoznačně nejlepší výkon v soutěži, perfektně píseň dynamicky vystavěla a zároveň jí dokázala emocionálně neskutečně procítit, přestože ta píseň je o 11 let starší než ona. Tady to slovo můžu s klidným svědomím použít, jelikož tohle by jednoznačný TOUCHDOWN!!!

Scalex: No ale tohle bylo pošušňáníčko! Emoce jak prase, a to myslím v tom nejpozitivnějším smyslu. Od nejtišších a nejkřehčích pasáží až po gradaci a naléhavost, a celou dobu spolehlivě a jistě. Eliška už pár dobrých výkonů předvedla, ale tohle byl její top. Na místě Petra bych asi v tuhle chvíli vlezl na pódium, došel k Haberovi, podal mu Divokou kartu, řekl “sorry, to byl omyl” a šel do šatny.

Jakub Pružinský

zpíval: James Arthur – Impossible

DJ Vlado: Po Elišce měl Jakub velmi těžkou pozici a jeho vystoupení proto nemohlo nepůsobit amatérsky. Souhlasím s Matějem, že nejlíp se Jakubovi povedl začátek a konec. Oproti tomu v refrénech byl místy mimo. V prvním kole však Jakub nebyl nejhorší, což vedle Petra nebylo tak těžké.

Scalex: No jo, co na tohle říct. V soutěži je Tereza, Eliška a Karmen a pak tam postaví vás a vy máte zazpívat něco, co by se tomu alespoň přiblížilo. Jenže na to nemáte. Jakubovo kouzlo už dávno vyprchalo, už dávno se ukázalo, že barva hlasu a jedno náhodné povedené vystoupení ho i tak dostalo mnohem dál, než si Jakub zasloužil. On není úplně tragický. Ale prostě ta úroveň jako jmenované tři dívky to není.

Karmen Pál-Baláž

zpívala: Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine

DJ Vlado: Tady jsem čekal mnohem víc. V prvních dvou třetinách se Karmen držela příliš při zdi a nedokázala se do toho víc opřít. Až v poslední třetině se trochu rozjela, až jí z toho spadl klobouk. Karmen má však natolik pěkný a originální hlas, který ji vytáhne z každého průšvihu.

Scalex: Rock má obrovskou spoustu různých poloh a ne každému rockerovi sluší všechny. Někdo je univerzálním rockerem (taková Gunčíková zazpívá fakt všechno a uvěřitelně), někdo zní dobře jen v určitém oboru. Na téhle věci se ukázalo, že Karmen není tak úplně ve své kůži a nebylo to jen doznívající hlasovou indispozicí z minulých dní. Ona je mnohem více baladistka než pódiová hopsalka. Samozřejmě, její pěvecká kvalita a muzikálnost se projeví vždy a nikdy to nebude průšvih. Ale v tomto případě, ačkoli je Karmen z Top5 moje oblíbenkyně, musím uznat, tohle nebyl nejlepší výkon kola.

Pořadí za první poločas podle DJ Vlada:

1. Eliška Rusková, 2. Tereza Mašková, 3. Karmen Pál-Baláž, 4. Jakub Pružinský, 5. Petr Borkovec

Pořadí za první poločas podle Scalexe:

1. Eliška Rusková, 2. Karmen Pál-Baláž, 3. Tereza Mašková, 4. Jakub Pružinský, 5. Petr Borkovec

Tereza Mašková

zpívala: Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk

DJ Vlado: Konečně jsme mohli Terezu slyšet v jiné poloze než velkopopové, přičemž musím říct, že funky jí velmi svědčí a zní v něm mnohem zajímavěji než kdekoliv jinde. Matěj by jí mohl nabídnout místo zpěvačky u Monkey Business, pokud by Tereza Černochová náhodou odešla. Ač se mnou nebudou Terezini fanoušci souhlasit, tohle byl pro mě její jednoznačně nejlepší výkon v soutěži.

Scalex: Já na funky muziku moc nejsem, nebo alespoň ne na zpívanou, ale musím uznat, že i když je tohle diametrálně odlišné od toho, co Tereza běžně zpívá, zvládla to na výbornou. Můj velký obdiv si zasluhuje i to, jak vše zvládla i s dost náročnou taneční choreografií. Udýchala to, uzpívala to, utančila to. Výborné, spolehlivé a hlavně ukazující šíři Terezina hudebního záběru.

Petr Borkovec

zpíval: Janek Ledecký – Proklínám

DJ Vlado: Zatímco Adele se obracela na liposukci, Jankovi stačila na obracení postel s matkou Ester Ledecké. Lépe řečeno, ani ve druhém kole si Petr reputaci nenapravil, ačkoliv to nebyl až takový průser jako Adele. Nejhorší na tomto vystoupení byla Petrova výslovnost, místy zněl jako Vietnamec, navíc po dlouhé šichtě v tržnici. Jan Kříž i Martin Šafařík zazpívali tutéž píseň podstatně lépe, ačkoliv ani od jednoho z nich to zdaleka nebyl žádný touchdown.

Scalex: Když zpíval Petr tuhle skladbu, odskočil jsem si chvíli před tím na nejmenší místnost našeho domu a slyšel to tedy z dálky. A byl jsem přesvědčen, že jde o mezivystoupení Bena Cristovao a divil jsem se, protože on už své porotcovské vystoupení měl. Ale stejná dikce, stejná výslovnost, stejně divná nečeská rytmizace a frázování. A ejhle, on to Borkovec. No, nevím, kolik SMSek si vysloužil, ale od milovníků hudby jich asi moc nebylo a doufám, že Janek Ledecký, pokud se na to koukal, nerozkousal své dcerce lyže. Páč nějaký roubík si do úst nacpat musel, jinak by řval na celý Krkonoše.

Vladimír Stibořík

zpíval: Óda na Elišku a Karmen

Scalex: Mezi Top5 se nečekaně vetřel další soutěžící, rapper a příležitostný DJ Vladimír Stibořík. Rozhodl se pro rap v a-capella provedení, což bylo v této fázi soutěže velmi překvapivé a odvážné. Ale co, i skupina si občas potřebuje odpočinout. Škoda jen, že místo plnohodnotné verze jsme se dočkali jen velmi zkrácené několikavteřinové aranže. Pódiová prezentace byla jednoduchá, bez nějakých výletů po ploše, vcelku obstojná, rušivě na mě působil pouze Vladimírův klobouk, protože tato část garderoby byla v tomto ročníku podpisovou hlavně pro Karmen Pál-Baláž a částečně pro Jakuba Pružinského, takže další kloboukář nám do toho vnesl trochu chaos. Další zmatky pak zřejmě nastaly v režii, protože pro Vladimíra nebylo možné hlasovat SMSkami a ani na obrazovce nezobrazili jeho jméno a hlasovací údaje. Ani on proto posléze nepostoupil do SuperFinále a souboj dívek tak bude sledovat jako prostý divák.

Eliška Rusková

zpívala: Christina Perri – A Thousand Years

DJ Vlado: Výrazně slabší než první Eliščino vystoupení, zvlášť v hloubkách byla pod tónem, avšak své kouzlo to taky mělo. Můžete si o mně myslet, že jsem předčasně senilní rekapista a sentimentální strejc, ale kombinace bílých šatů, ve kterých Eliška vypadala jako andílek, a slziček dojetí po vystoupení, na mě emociálně velmi silně zapůsobila. Jestli jsem Elišce za něco neskutečně vděčný, tak za to, že mi tuto soutěž zachránila tím, že mi dokázala ve finálových kolech plnohodnotně nahradit mou srdcovku Zuzku Chalupovou, o kterou jsem bolestivě přišel v semifinále.

Scalex: Sice ne tak propracovaný výkon jako Stay, s tím zpěvem pod tónem musí do budoucna něco udělat, ale pořád velmi slušné vystoupení. Eliščin hlas v nižších polohách je velmi příjemný, takže když zapracuje na intonačních technikách, bude to velké osvěžení hudební scény. Eliška také umí dobře “prodat” emoce, v emocionálně vypjatějších pasážích nepůsobí uměle, což je taky důležité.

Jakub Pružinský

zpíval: Gladiator – Bonboniéra

DJ Vlado: Paľo Habera už podruhé za svou porotcovskou kariéru trefně připomněl známou scénku Mr. Beana zpívajícího v kostele Halelujah (poprvé tomu tak bylo ve druhém federálním ročníku v divadle u jistého Jana Škůrka, kterého si kromě mě už asi nikdo nepamatuje). Toto vystoupení bylo zkrátka další ukázkou Jakubovy rytmické mimózy, kterou může potlačit pouze ve svých vlastních písních. Konečná, vystupovat!

Scalex: Já už toho Jakuba trápit nebudu. Jestli si najde nějakou svoji vlastní komorní polohu, ve které si bude sám sebou jistý, tak může určitou hudební stopu zanechat, ale obávám se, že vyprodané haly ho čekat nebudou. Možná se mu nasbírané zkušenosti hodí v jeho divadelní kariéře, on i divadelní zpěv je důležitý a Jakub byl přeci jen výraznou figurkou v SuperStar, takže třeba to nějak zúročí.

Karmen Pál-Baláž

zpívala: Birdy – Wings

DJ Vlado: Tomu se říká návrat ke kořenům. Karmen po delší době zasedla ke klavíru a předvedla se v romantické poloze. V této něžné písni perfektně prodala svoji barvu hlasu (a oproti jiným mi tady ten „unavenější“ hlas nevadil) a emocionálně to rovněž silně procítila. Vynikající tečka za večerem, která měla hodně blízko k touchdownu.

Scalex: Takhle Karmen známe – klavír, chraplák, balada. Krásné, emotivní, výborně zazpívané i zachraptěné. Nicméně do budoucna bych jako fanoušek rád slyšel jiné polohy, ne jen tyhle romantické balady. OK, na těch Guns’N’Roses se ukázalo, že něco je jen slepou uličkou, ale těch možností je více. Jako posluchač je budu spolu s Karmen rád objevovat.

Pořadí za druhý poločas podle DJ Vlada:

1. Karmen Pál-Baláž, 2. Tereza Mašková, 3. Eliška Rusková, 4. Petr Borkovec, 5. Jakub Pružinský

Pořadí za druhý poločas podle Scalexe:

1. Vladimír Stibořík, 2. Karmen Pál-Baláž, 3. Tereza Mašková, 4. Eliška Rusková, 5. Petr Borkovec, 6. Jakub Pružinský

Celkové pořadí podle DJ Vlada:

1. Eliška Rusková, 2. Karmen Pál-Baláž, 3. Tereza Mašková, hodně velký odstup, 4. Jakub Pružinský, 5. Petr Borkovec

Celkové pořadí podle Scalexe:

1. Karmen Pál-Baláž, 2. Eliška Rusková, 3. Tereza Mašková, dlooooouho nikdo, 4. Jakub Pružinský, 5. Petr Borkovec

Vystoupení porotce: Katarína Knechtová

zpívala: Svety

DJ Vlado: Katarína je zpěvácká i muzikantská jistota a její nový singl je velmi chytlavý, takže se minimálně na Slovensku (a možná i v Česku) bude zřejmě hodně hrát. Proboha, Bene, vidíš to, jak má vypadat vystoupení porotce, který má být soutěžícím vzorem?

Scalex: Vystoupení a zpěv bez chyby, ale proboha, ten text… strašlivá unylá zoufalost plná neskutečných klišé, která jsme slýchali už bambilionkrát od jiných zpěváků. Takže jako každý rok, i letos si musím postesknout, že zatímco každoročně v talentových soutěžích objevíme opravdu schopné interprety, najít dobré skladatele a zejména pak textaře je podstatně těžší. A přitom by se tak hodili!

Hodnocení 4. finále podle DJ Vlada:

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, tak máme poprvé v historii čistě dámskou Top 3. A musím říct, že naprosto zaslouženě. V tomto ročníku byli pouze dva kluci, kteří na Superfinále měli – Richard a Kristián, ale oba nezaujali diváky natolik, aby je dostali vysoko. Petra i Jakuba pak už silná trojice holek převálcovala způsobem, který připomíná trápení neviňátek. Každá z finalistek předvedla v předposledním kole jeden aspoň jeden výkon, kterým si finále vysloužila (Eliška Stay, Tereza Uptown Funk a Karmen Wings), zatímco kluci tahali za velmi krátký konec provazu. Porota byla tentokrát v hodnocení často mimo, jak kdyby Stevie Wonder a Andrea Bocelli měli absolvovat střelecký kurz. Hlavně některé totálně výkony přechválili (především Petrovo Proklínám). Rovněž se stále ukazuje, že Jasmína Alagič nastavila moderátorské dno a člověk si může říkat to, co by při minulých řadách považoval za absurdní: zlatá Kepková, zlatá Nováčková !!! V neděli nás čeká skutečná dívčí válka, přičemž se všeobecně předpokládá, že to bude boj zejména mezi Terezou a Karmen, nicméně ani Elišku bych neodepisoval, minimálně už proto, že má ze všech tří holek nejsilnější „likeability factor“. Která z dívek se opravdu stane jedenáctou SuperStar, na to si musíme ještě pár dní počkat.

Hodnocení 4. finále podle Scalexe:

A já jsem spokojený. Poslední dvě parodie na zpěváky vypadly a zůstala trojice holek, u které je mi v podstatě jedno, která zvítězí. Výhru přeju a zároveň nepřeju všem. Samozřejmě výhra je příjemná, ale povinné upsání se agentuře zvolené produkcí může být dost krvavou daní za vítězství. A víme, jak se občas soutěžící ze SuperStar dlouho plácali odnikud nikam, než jim vypršela smlouva a oni se mohli pustit do toho, co skutečně dělat chtěli.

Ale kdybych od toho ohlédl, pořád musím říci, že vítězství si zaslouží každá z nich.

Karmen za dokonalou muzikálnost, klavírní hru a jednu z nejzajímavějších barev hlasu, jaká se v SuperStar kdy objevila.

Tereza za špičkovou hlasovou techniku, pódiovou práci včetně velmi slušného tance a za propracovanou práci s image (čekal jsem, že se ta růžovost za 2-3 večery ochodí a nebude přinášet nic zajímavého, ale Tereza byla kreativnější než jsem myslel).

Eliška za výtečný zpěv, roztomilost, upřímnou usměvavost a zdaleka největší technický pokrok ze všech soutěžících.

Do síně slávy bych pak uvedl DJ Vlada, protože v diskuzi plácnete song a on vám vyjmenuje, ve kterém ročníku ho který soutěžící zpíval, jak ho zpíval a co mu na to porota řekla. Navíc si to zaslouží i jako odškodnění za utrpení, protože zatímco my spoustu věcí za pár dní vytěsníme, on si bude Klaudii Pappovou nebo Marka Relicha pamatovat navěky, o mistru podbízivosti Lukášovi Bajtovi nebo o Hujerbusu nemluvě.

 

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 189
1
ales winner Karmen
Reagovat

a už dost toto jednání je už přes čáru poprosím admina o okamžité BANY uživatelů Tomáš a Luke a to až do nedělního večera nenechám se od takovejch imbecilů urážet

2
J
Reagovat

Zaujimave je to, ze mne sa Karmen viac pacila v tom GNR Sweet Child O´Mine nez vo Wings. Kym s Eliskou v STAY a Terezou v UPTOWN FUNK suhlasim. Jakub by v buducnosti tiez nemusel byt marny. Ale potrebuje niekoho kto sa na nom nebude chciet len nabalit. Ale kto ho bude viest k zlepseniu najma co sa tyka rytmu. Proste investovat do neho. Urcite sa to oplati, ta farba hlasu je zaujimava. Pre mna z muzov ma najzaujimavejsiu farbu hlasu Jakub a z dievcat prave Karmen. Uz len vediet playlist na nedelu. Najma co spieva Karmen. To, ze Tereze vyberu top hity ani nepochybujem. Ale Karmen je pre mna Karmen.

3
Lukša
Reagovat

Díky za další trefný rekap, pod většinu bych se podepsal. Jen jedna poznámka, jsem asi jedním z mála, kterým tu Tereza jako potencionální vítězka nevadí, takže jako její fanoušek (i když ne nijak hardcore) i já Uptown Funk považuji za její nejlepší výkon v soutěži. Btw všimnul si někdo, že Terezina jmenovkyně soutěžila v první řadě Robinsonova ostrova?
Díky za připomenutí Katčina vystoupení, IMHO nejlepší výplň času, která byla v letošní show použita. Chudák Ben, tomu se na to asi příliš dobře nekoukalo.

4
J
Reagovat

Pre milovnikov roku a American Idolu novinka DEEP END od DAUGHTRY: https://www.youtube.com/watch?v=X5ABRHTT2tU&feature=youtu.be

5
Tomáš II.
Reagovat

Může mi někdo vysvětlit, z jakého titulu tam je Jasmína? Má alespoň nějakou moderátorskou zkušenost? Copak těm zabedněncům v režii nedošlo, že cesta umělých modelek nikam nevede? A to ještě třeba Zorka měla moderátorské zkušenosti. Neříkejte mi, že nemohli angažovat nějakou schopnou moderátorku z rádií. Samozřejmě, Mareš byl asi drahý, ale myslím, že ani moderátorka Superstar nebere málo a hlavně jde o prestiž, takže zájem o tuto roli určitě je velký.

6
Bezík
Reagovat

@Tomáš II.: Bože ty seš nedovtipnej. Leoš je tam od toho, aby moderoval a Jasmína je tam od toho, aby zdobila ! ;-)

7
Tomáš II.
Reagovat

Čím? Mně je trapně za ní. Nic nezdobí. Na krásu je tam Knechtová, která je pro mě daleko krásnější a přitažlivější než nějaká umělina. :) Zajímavé, že nejúspěšnější byli Superstar, kde nikdo modelky nepotřeboval, jako třeba ČHS1 SHS1, SHS2 nebo ČSS 1. :)

8
Tomáš II.
Reagovat

@Bezík Čím? Mně je trapně za ní. Nic nezdobí. Na krásu je tam Knechtová, která je pro mě daleko krásnější a přitažlivější než nějaká umělina. :) Zajímavé, že nejúspěšnější byli Superstar, kde nikdo modelky nepotřeboval, jako třeba ČHS1 SHS1, SHS2 nebo ČSS 1. :)

10
Johana
Reagovat

@Bezík: tak ať zdobí a mlčí…i když s tím zdobením to taky nebude nijak valné. V některých momentech, zvlášť když se naplno usměje, zosobňuje moje představy o čupakabře, ale třeba se ještě někomu, krom Rytmuse, líbí.

11
Bezík
Reagovat

@Johana: Je to hodná holka a poslouchá pana režiséra. Když řekne mluv, mluví, když řekne zdob, zdobí ;-)

12
J
Reagovat

Jedna vec mi neda a cely tyzden som nad tym rozmyslala. Dnes ked som si opat pustala vykony z nedele tak mi to udrelo do oci. Palo Habera pouzil pri hodnoteni Terezy UPTOWN FUNK skoro rovnake hodnotenie ako Simon Cowell pri hodnoteni Grace Davies s jej originalnym songom Wolves. Myslim, ze povedal nieco ako, ze to nebolo ako sutazne vystupenie, ale ako vystupenie na urovni hosta programu. Pamatnici, ktori sledovali XF UK 2017 si budu pamatat, ze Simon Cowell povedal Grace: „That was like me listening somebody who comes on the show as the returning artist with her record.“ cca 6:01 : https://www.youtube.com/watch?v=qrDcgKjaHIk

13
Jai Kudo
Reagovat

@Johana: Ta čupakabra mě totálně dostala. Teď už jí jinak neřeknu…. :-D

14
Johana
Reagovat

@Jai Kudo: no, je to asi moje úchylka, že hledám podobnost ve zvířecí říši a u Jasmíny mě nic jiného nenapadlo.
Tereza je kakadu růžový :)

16
jpp
Reagovat

Ta podoba s čupakabrou je opravdu neuvěřitelná. Například zde jsem si myslel, že jde o screenshot z přenosu Superstar a nějakého klasického Jasmínina rozhovoru se soutěžícími, ale teprve až podle toho loga Primy Cool jsem pochopil, že nikoliv:
https://thumbs.uloz.to/w/a/y/xwayttDi.640×360.6.jpg

17
Ally
Reagovat

No a já kvůli tomu , že předpokládám, že se od Jasmíny nic zásadního pro život nedozvím, vypínám většinou zvuk na tyhle věci kolem..tudíž jsem zahlédla Vlada až na poslední chvíli : ) a on se ani nezhodnotil v rekapu :) tak někdy příště ..

Jinak za mě zase Petr lepší ..nebo spíš méně horší :) v písničce od Adele
Nějak tu svahilštinu jsem snesla lépe než divnou češtinu..ale tak je to nevýhoda, že jsou to známe písničky a každá chyba se slyší..

18
Rick
Reagovat

Karmen má niečo z hlasom? Vo WIngs mi to prišlo, že jej dosť odchádzal hlas, to ešte stále ju drží tá choroba z pred dvoch týždňov?

19
Ally
Reagovat

A zapomněla jsem, že nesoutěžíme v délce ,ale počtu příspěvků :)

Taky se mi holky s Katkou líbily..když tam bude Mikolas Josef..nebudou zpívat s ním ? :)

20
J
Reagovat

James Arthur – YOU DESERVE BETTER – The Voice of Australia: https://www.youtube.com/watch?v=0swzljALgYs

21
Scalex
Reagovat

Dokopal jsem se k rekapu. Předchozí dva díly vám sice ještě dlužím a dodám je bohužel až příští týden (teda jestli to vůbec ještě někoho bude zajímat), ale nechat to tady bez mého urekápnutí těsně před superfinále jsem nemohl. 8^)

22
Scalex
Reagovat

Jo a při psaní jsem zjistil, že DJ Vlado úplně vynechal jednoho interpreta. Tak jsem ho tam doplnil.

23
Scalex
Reagovat

@Ally: já jsem tu Vladovu chybu napravil. 8^)

24
J
Reagovat

Fajn, kedze chcem zvysit svoju statistiku prispevkov. Je to off topic. Netyka sa SS 2018, ale XF UK 2018. Dedusko Louis Walsh uz nebude porotcom v XF UK 2018. Rovnako sa to tyka Nicole Scherzinger. Sharon Osbourne bude piatym porotcom od zaciatku live shows. Objavi sa trojicanovych porotcov (moze to byt aj niekto kto uz porotcom v XF UK bol). Simon Cowell je jediny staly inventar.

V XF UK by nikdy nedoslo k tomu, aby TOP 3 bola vylucne damska zalezitost, ci uz z GIRLS, OVERS alebo GROUPS.

25
J
Reagovat

Karmen spieva:
QUEEN – SHOW MUST GO ON
EVANESCENCE – MY IMMORTAL
G 8 – VRAT TROCHU LASKY MEDZI NAS

Eliska:
WHITNEY HOUSTON – I WILL ALWAYS LOVE YOU
P!NK – RAISE YOUR GLASS
HELENA VONDRACKOVA – LASKO MA JA STUNU

Tereza:
CHAKA KHAN – AIN´T NOBODY
CHRISTINA AGUILERA – FIGHTER
VERA SPINAROVA – JEDNOHO DNE SE VRATIS

Neviem koho napadlo dat Karmen spievat QUEEN. Dufam, ze jej to upravia na hlas. Rovnako nezdielam nadsenie u Elisky pre I WILL ALWAY LOVE YOU a LASKO MA JA STUNU. Aby nezavadzali Tereze na ceste k vitazstvu?

26
J
Reagovat

Dievcata spievaju piesen zo SuperVyberu. Karmen z 1.kola, kedy spievali len dievcata. Tereza z duelu a Eliska z tych skupinovych.

27
J
Reagovat

VRAT TROCHU LASKY MEDZI NAS je povodne od kapely MONEY FACTOR, ktorej clenom bol aj Dodo Duban. Neskor presiel do Tublatanky.

28
Iv.S.
Reagovat

Od března nezměněn názor: od první chvíle Karmen jasná finalistka, od první chvíle sympatie a fandění Elišce, od první chvíle odpor k růžovým vlasům /hlas kromě vibráta mi nevadí, od první chvíle Jasmína jak oživlá uni sex figurína z výlohy. Co přišlo až v průběhu soutěže? Rozčarování z postupujících a ztrativši se chlapců/mužů. Z toho mi je až trapně /smutno… Ale což, vyhrát stejně může jen jedno rodné číslo. Svým způsobem to přeji každé z těch holčin. Jedna z nich to má už v dlani vepsané ;-)

29
ales winner Karmen
Reagovat

no tak za mě playlist docela super u Karmen 100 procent spokojenost jen drobná otázka jaktože nakonec proběhla změna a místo Mustaphy zazní od Queen jiná skladba můžete mi to tu někdo vysvětlit

30
Ally
Reagovat

Rekap Scalexe se zpožděním, ale stoji za to ;)
OMG ..Karmen nebude moct zpívat ani mluvit dalšího pul roku ?..No snad už je OK

A Špinarka ve finale pro Terezu jasne. .dočkali jsme se ;)

31
J
Reagovat

Zaujimava verzia SHOW MUST GO ON: https://www.youtube.com/watch?v=Xb3j6VKOZCk

32
Petr
Reagovat

@Rick: ano Karmen má neco s hlasem, zpiva absolutne nevhodnou technikou a to je jeste len zacatek,o pár mesicu má po hlase, taky v duetu s Terezou ke konci nedýchala a nezpivala pro jeji zle navyky

33
Petr
Reagovat

Karmen- Evanescence- nemá sanci, predvídatelne, kde budou výsky ona si zachrci, Queen-zrejme ji za viteze nechteji, zase nema sanci,jiz slysim kde zachrli a kde upusti zvuk,Eliška a Vondráčková-des výber, Tereza by zazpivala i za Karmenni za Elišku kdyby muze , jasná vitezka

34
J
Reagovat

@Petr: Tereza mala viac casu oddychnut si po solo VYZNANIE na duet nez Karmen po CHLAP Z KRIZA. Pozri si ako vystupovali. To je cisto producentsky tah. A potvrdzuje sa, ze je to najhorsia seria SS kvoli produkcii. Ty si typicky Terezin adorent a hejter Karmen.

35
J
Reagovat

Inak YT ju plne coverov THE SHOW MUST GO ON tak female ako male singers s hlbsie posadenym hlasom ako ma Karmen. Ludia, ktori su zatazeni na karaoke a specialne na vysky v spievani nikdy neocenia Karmen a ludi jej podobnych. Tereza je univerzalna, sama kudrlinka, predvidatelna nuda a hlavne vopred vybrany vitaz.

Pytam sa kolko schopnych spevakov muzov najma z Ciech bolo vyhnanych z predkastingov, kde namiesto porotcov sedela produkcia, aby vysledkom bola dievcenska TOP 3 s vitazkou Terezou.

Naco sa mam nabuduce tesit. Najblizsie sa chysta HLAS. Vopred sa televizie dohodnu a vyberu si vitaza podla toho ako sa im bude s nim spolupracovat po sutazi. Vo vybere naslepo urcite vyberu aj zaujimave muzske hlasy. Ale tie vyvrazdia v DUELOCH a dorazia v K.O. Do finalovych live shows postupia muzski tragedi, aby vsetci divaci suhlasili, ze najlepsie su dievcata a jedna z nich to musi vyhrat. TOP 4, vitazi od koucov budu 4 zenske a Slovenka najlepsie popova princezna to vyhra, lebo na rade je Slovensko. Na toto sa ma tesit divak? Na dalsieho zenskeho vitaza vopred vybraneho a este popoveho? Vdaka za vsetko.

36
J
Reagovat

Eliske tu Vondrackovu LASKA MA JA STUNU vybrala Monika.
Karmen VRAT TROCHU LASKY MEDZI NAS a Tereze JEDNOHO DNE SE VRATIS zasa ja.

My dve sme tu tieto vybery spominali a produkcia sa toho chytila.

Bezik si iste spomenie, ze Monike odpovedal: Moniko, lasko ma ja stunu, kdyz ty pises. Nieco podobne.

Dohanam statistiky.

37
Petr
Reagovat

@J: no pozor ja nejsem hejter, ja jenom poukazuju na chyby ktera Balážová dela a proto by nemela byt vitezka, ale chyby delala taky drobna ale když uz byla dotlačena výbermi songu a manipulaci s sms a byla na rade sk holka tak vyhrala. Ted SE chysta Hlas a ten mám v planu vyhrat ja ale nikde na CZ strance nevidím vyhlaseni o nove rade,snad bude i v CR

38
J
Reagovat

@Petr: Fajn nie si jej hejter. Proste si clovek zatazeny na originaly songov. Ospravedlnujem sa ti za to. Viem, ze Karmen je hlasovo obmedzena, ale ma schopnost robit zaujimave covery so svojou farbou hlasu a davat do nich vsetok cit. To je zasa zaujimavejsie pre mna, lebo som clovek, ktory ide viac po emociach v songoch nez po technickej dokonalosti.
Na Freddieho Karmen nema, ale to podla mna nikto na svete. Freddie Mercury (Farrokh Bulsara) bol svojsky a zaroven tym aj zaujimavy a nikto sa mu nepriblizi nech by bol akokolvek hlasovo obdareny. Dokonca ani Adam Lambert, hoci uznavam jeho hlasove kvality.

39
Akša
Reagovat

Ja som sa pozrela na tú „čubakabru“, lebo som to nikdy nepočula. A vo Wikipedii som okrem iného našla toto,: „Popisy se shodují na několika charakteristikách: lysé kůži, pohybu po zadních končetinách, dlouhých tesácích a inteligentních, téměř lidských očích mandlového tvaru.“ Fakt sa to na tú Jasmínu hodí!

40
Monika
Reagovat

Ja se musim smat nad playlistem, to snad neni mozne, opravdu Tereza potrebuje takovou tlacenku v soutezi? Vzdyt by to zvladla i bez ni, je to az nechutne davat ji okate takove megasongy na efekt a tlacit dopredu. No co jineho mohla dostat nez Spinarku? Presne jsem to ocekavala, ze ve finale prijde Spinarka a je to tady. Jsem nastvana i z jineho duvodu, prznit mi tak uzasnou zpevacku, technickou dokonalosti bez emoci. Porota nez zas zacne jasat o nejlepsi zpevacce planety doporucuji si pred hodncoenim pustit GG.

41
Petr
Reagovat

@J: jo a Tereza není bezchybná, ale porád o 2 triedy lepsi, jeji vibrato se sem-tam nedá poslouchat ale nikdy nepokazí celou pisnicku, nejsem zadnej typický adorent ale ze zbyle top3 si to jediná zaslouzi, nepochybuji o tom ze ve predcastinzich vyhazeli stejne dobre zpevacky, nebo takova Jasmina Tumova? Ta ktera SE nemalovala by byla možná jeste lepší od Terezy

42
Prochor
Reagovat

Nevěřím, že by Karmen překonala Terezu Najdekrovou v My Immortal ale necháme se překvapit. https://www.youtube.com/results?search_query=Superstar+My+immortal

43
Prochor
Reagovat

Zvoral jsem odkaz na Karmen My Immortal. Správně https://www.youtube.com/watch?v=W44lbiq3cpk

44
J
Reagovat

@Petr: Ja skor narazam na to, ze chlapci boli vyvrazdeni z dovodu, aby to Tereza nakoniec vyhrala a nikto z nich ju nemohol ohrozit. Podla mna si ju produkcia a televizie vybrali kvoli tym posutaznym podmienkam (rozne estrady, tanecne sou, sutaze apod.). My zeny proste potrebujeme mat v TOP 3 aj muzsky hlas ak pre nic ine, tak pre pestrost. Ale ktovie, ci by nejaky nadherny muzsky hlas a nemusi to byt rocker kludne R&B alebo pop neohrozil vitazstvo Terezy a zvlast ak by sa jednalo o jednoducheho prirodzeneho chlapca na prvy pohlad sympataka z Ciech a nemusel mat ani sob story. Takeho sutaziaceho by si oblubili aj divaci a Terezino vitazstvo by bolo ohrozene. Na 100% som si ista, ze po predkastingu jej produkcia navrhla, aby si zafarbila vlasy na ruzovo a prisla s vymyslenou historkou o tom, ze sa zmylila. Na kazdej farbe totiz pise odtien. Tazko si mozes kupit blond, ked tam pise ruzova alebo tizianova alebo mahagon.

Tak to vidim ja.

Ospravedlnujem sa za frustraciu. Ale ten Queen som u Karmen necakala a najma nie Vondrackovu a Houston u Elisky. Chcela som si ich obe vychutnat. Ako si mozem vychutnat Elisku pri takych sr….ch. Jediny rozumny vyber je u nej ta P!NK, ale ktovie, ci ju nema ako svoj najlepsi vyber do TOP 2 kam aj tak predpokladane nepostupi. Takze v TOP 3 bude spievat jedine diva song a muzikal.

45
Monika
Reagovat

Karmen a Queen ocekavam pruser a jestli to bude prvni song, mozna si odrovna hlas i na ty ostatni. Nejhorsi vyber ma Eliska, ta je tam jen do poctu, maji ji za chudinku, tak ji dali songy, ktere uz zpivala. I will always love you je uz desne omleta pisnicka, leze mi na nervy, dnesni generace ji vubec nezna, takova silena vykopavka, neda se tam nic ukazat. Whitney a carey bych uplne vyskrtla z playlistu superstar.

46
Monika
Reagovat

@Prochor: ja si nnajdekrovou uz s tim songem nepamatuju, tak me to asi nebavilo. Nicmene karmen me teda neuchvatila v tech vyskach mi prijde dost falesna, taha to za usi. No je to rok stare, uz se treba zlepsila.

47
Monika
Reagovat

Skvelej rekap Scalexe, zlepsilo mi to naladu, je suprovej, pecka.

48
jj
Reagovat

Nechci hejtovat, ale budu. Má trpělivost se Scalexem je u konce. Dát vycházející hvězdu rappera Stiboříka v hodnocení prvního, když ani neprošel castingem? A ještě si myslet, že pro něj nešlo hlasovat kvůli zmatkům v režii? To jako za těch pár vteřin rapování šup s ním rovnou do finále? WTF? Netvrdím, že nezčeřil stojaté vody a nepřinesl svěží závan do zatuchlé rapperské komunity, minimálně tím, že se jeho rap vůbec nerýmoval a postrádal jakýkoliv rytmus. Ale připadá všem v pořádku, že svým emotivním rapem opěvujícím dvě finalistky mohl ovlivnit masy nerozhodnutých i rozhodnutých diváků a vítězem se tak nestane nejlepší zpěvačka, ale děvče s nejdojemnějším příběhem? Scalexovy zaujaté rekapy už nebudu číst a vyzývám všechny ostatní, aby učinili totéž. Všechny vás nenávidím :-)

49
ales winner Karmen
Reagovat

a už je to tady zase čím se blíží nedělní Grandfinále tak tu opět jedou ubohé komentáře typu Karmen to nezvládne růžovka je o 2 třídy víc apod… rasistické ubohé debilní zbytečné komentáře od primitivů a zbytečných jedinců kteří nerozumí hudně ani omylem přitom ty Queeny jí náhodou sednou rozhodně je dobře že se produkce smilovala a na poslední chvíli zcela správně zhodnotila že Mustapha Ibrahim by fakt byla pro Karmen ale totální sebevražda proto změna z Mustaphy na Show must go on jinak sem si četl že finálová top 10 zazpívá hymnu a to Příběh Nekončí LOL a to nemohli už od 1 finále někdo to nedomyslel jinak za mě playlist hodný Grandfinále u všěch dvou protože růžovku do toho samozřejmě nepočítám a taky proč bych mněl že když Karmen stejně vyhraje superstar a hlasy třetí elišky půjdou ke Karmen

50
jj
Reagovat

@ales winner Karmen:
Fandíš vůbec Karmen? :-) Připadá mi, že všechny tvé komentáře jsou jeden nekonečný herecký výkon, kde si vědomě z ostatních utahuješ a pořád ti to připadá zábavný. Myslím, že i za tu Karmen v minulé diskuzi ses vydával s vědomím toho, že se na to přijde a byl to možná i tvůj cíl, aby se na to přišlo, proto jsi to schválně napsal tak naivně. Jako malou chvíli to vtipný být může, po čase už je to vopruz a práce pro nějakého psychiatra :-)

51
ales winner Karmen
Reagovat

jj za nikoho se nevydávám ale to vy se chováte a rozkazujete jak za totality stydte se KARMEN KARMEN KARMEN

52
Johana
Reagovat

@jj: bez té diakritiky by to nešlo? :)
Ale jinak ve všem souhlas, jen si myslím, že rapper S. se castingu zúčastnil, akorát to nechala vystřihnout ta blbá manipulativní produkce.

53
Prochor
Reagovat

@Monika: Ale zase to, že Karmen zpívala Evanescence už dřív naznačuje, že si finalisti přeci jen můžou vybírat sklady. Stejně tak to bylo s malou Eliškou, která už dřív než v Superstar zpívala Skyscraper.

54
Monika
Reagovat

@Prochor: Tak Eliska ma oba songy na YT a tu Pink zpivala v divadle, stve me to, zadne prekvapeni. Urcite maji do nejake miry volnou ruku, treba Richard si tu Siu vybral sam, vim to, ze ji chtel zpivat.

55
o
Reagovat

Jestli se nepletu, vsechny tri maji jednu pisen ze Supervyberu. Akorat Karmen z te sve odzpivala velmi maly kousek a Tereza v duelu natolik improvizovala co se textu tyka, ze to budou do jiste miry novinky u obou.

56
jj
Reagovat

@Johana:
Té poznámce o diakritice nevím, jak jí mám rozumět. Jistě, šlo by to i bez diakritiky, na významu by se ale nic nezměnilo. Příspěvek by nebyl ani krásnější, ani údernější. Jestli je to myšleno tak, že jsem měl v kritice přitvrdit, že má diakritika byla až moc dietní, tak v tom máš asi pravdu. Bez té mluvnické diakritiky už jsem léta nic nenapsal, asi bych měl i problém přeprogramovat prsty :-)
Jestli rapperovi S. manipulativně vystřihli casting, což je možné, protože pokud vím, tak při semifinálových a finálových kolech byl přítomen na place, a co by tam jinak dělal, tak až na manipulaci mas a nenávist všeho a všech beru zpět :-)

57
frida
Reagovat

Na Markíze jasně píšou, co si kdo vybral a co mu bylo přiděleno

58
Bezík
Reagovat

@frida: Hmmmm, proč tomu nevěřím ? To by se Karmen musela zbláznit …

59
Johana
Reagovat

@jj: chybějící diakritika je místní značka pro nenávist k zmanipulovaným masám tady, co svět i vítězku SS vidí realisticky:)

60
J
Reagovat

@Bezík: Zaujimave je to, ze podozrivo vela piesni sa spieva v tejto SS, co sa spievalo v SS 2013. Uz len Petr Borkovec vyfasoval 2 piesne, ktore spieval Safarik. A teraz Karmen si zaspieva The Show Must Go On, co spievala Krovakova a takisto aj Tereza ma Fighter, co taktiez spievala Krovakova. Kym u Terezy ide o vykon z duelu, Karmen to ma urcite pridelene. Nikdy neuverim tomu, ze pri zdravom rozume a znalosti svojich spevackych schopnosti by si Karmen slobodne bez natlaku vybrala QUEEN. Boh vie z akych moznosti si ta Karmen vyberala.

Inak kapela pozna VRAT TROCHU LASKY MEDZI NAS, lebo ju hrala Duricovi, Cmorikovi, Adamcovi a Oravcovi. Su to ti isti ludia ako teraz v SS: https://www.youtube.com/watch?v=2sU2pwFAGuc

61
yeey
Reagovat

OT: https://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x-factor/363470-the-x-factor-2018-to-get-three-new-judges-in-huge-shake-up.html

velke zmeny v XF UK – Louis a Nicole konci, Sharon bude az na live shows, 3 novi porotci

62
J
Reagovat

@yeey: Prichadzas neskoro. Pozri si moj prispevok c. 24. Uz som to tu spominala.

63
yeey
Reagovat

@J: pšššt, nahanim prispevky…:-D

64
jj
Reagovat

@Johana:
Díky za vysvětlení, něco takovýho se mi i mihlo hlavou, i když v lehce jiném kontextu. Psaní s diakritikou je taková má neřest, které se nemůžu zbavit :-)
Ještě pár poznámek k tvému obvinění, že došlo k manipulaci a soutěžícímu S. vystřihli castingové vystoupení. To by také znamenalo, že televizním divákům neukázali ani jeho semifinálová a finálová vystoupení a že vlastně postupuje jen díky hlasům publika v hale. A jestli manipulujou i s nima a ani před nima nemá dovoleno vystupovat, tak jen díky hlasům jeho příbuzných a známých, kterým ten hlasovací formát zatelefonuje. To by znamenalo, že je buď z bohaté rodiny, nebo že chodí málo hlasů. Předpokládám, že když neukázali jeho vypadnutí, tak do finále postoupil. Jak jsem mu předtím zbrkle nechtěl fandit, tak po téhle obří manipulaci si přeju, aby celou soutěž nakonec vyhrál. Pohled na udivený ksichty poroty a Mareše, až by ohlašoval za vítěze neznámého začínajícího rappera, z jehož výkonů jsem mohli vidět sotva pár vteřin, by byl k nezaplacení. Jenže ani tenhle pohled by mi určitě nedopřáli, znám tyhle lidi, nezastaví se před ničím, rychle by před vyhlášením nahodili zrnění a oznámení, že porucha je na našem přijímači a ještě bych si musel kupovat novou televizi. Asi je zbytečný zdůrazňovat, jak moc je nenávidím :-)

65
jj
Reagovat

Když už jsem se pustil do těch manipulací, tak za největší podvod a manipulaci s diváky stále považuju případ kozla Bobeše, který veřejnosti není příliš znám. Tehdy měli v Superstar akutní nedostatek soutěžících, vypukla mezi nima cholera nebo něco takovýho. Tak Bobeše, jediného mluvícího kozla v Čechách, přestrojili za fiktivní postavičku Jana Bendiga. Bendig při zpěvu mečel tak věrohodně, že vědcům to nedalo a posléze mimo jakoukoliv pochybnost dokázáli, že není v lidských možnostech mečení tak dokonale napodobit a že použité frekvence byly absolutně mimo rozsah lidských hlasivek. Samozřejmě všechna tyto obvinění dodnes popírají, ale co od nich taky čekat jiného :-)

66
jj
Reagovat

Líbí se mi zkratky jako soutěžící S., vypadá to jak od Kafky :-) Fandím K., ale vyhraje určitě T.

67
jj
Reagovat

Momentální pořadí v počtu příspěvků:
1.j
2.jj
To honění příspěvků je fakt jak droga, člověk pořád musí příspívat. I když mozek říká, už nic nepiš, nedopadne to dobře. No, raději ho poslechnu :-D

68
Jai Kudo
Reagovat

@Bezík: Tak pokud měla na výběr mezi Show Must Go On a Mustafa Ibrahim, tak se jí nedívím :-D

69
Jai Kudo
Reagovat

Ještě OT pro Pražáky – zítra 13-15h na Terase Chillout (centrum Černý most) bude vystupovat Karolína Přibylová alias LinaKaro. Sama, jen s kytarou. Tak pokud by měl někdo čas a zájem….. :-)

70
J
Reagovat

Pred chvilou som bola na Karmeninom instagrame, ma pekne saty na sebe. Co ma vsak prekvapuje je to, ze jej fanusikovia tam sa tesia na Queen. Ak ja mam z niektoreho songu u nej obavy, tak je to prave tento. Naopak najviac sa tesim na tu Evanescence. Evanescence milujem ako inak. A dost som zvedava na jej verziu VRAT TROCHU LASKY MEDZI NAS. Kludne moze spievat s chraplakom, hodi sa tam. Neviem preco uvadzaju, ze to je od G 8, oni to len coverovali. Hudobne aranzma sa velmi neodlisuje od MONEY FACTOR z albumu SVADBA CERTOV.

71
Bezík
Reagovat

@Jai Kudo: OT rovněž pro Pražáky, ve 13 – 13:50 na Klárově Aneta Langerová jako součást akce Prahažijehudbou.

72
Jai Kudo
Reagovat

@J: Vráť trochu lásky medzi nás – Stejně jsem se vždycky divil, že při českých/slovenských písních nikdy nevybrali tenhle nádhernej song (nevím, jak ve slovenských SS, nesedoval jsem). Tady může Karmen zazářit….(na YT je myslím živá verze této písně Tublatanky s GG, ale s mizerným zvukem…. )

73
Tomáš
Reagovat

Ať raději Markíza s Novou zalezou s Hlasem Česko Slovenska, mám takový pocit že poté jak dopadla letošní SS to asi už vážně sledovat nebudu. Proč taky? Je to pořád dokola, přesně jak píše J. Ze začátku se sice na castinzích nadějní chlapi objeví ale nakonec je produkce, porota a diváci stejně zase všechny do jednoho vybijí a zase bude GF samých ženských a zase to ženská vyhraje. Pro mě už je tohle fakt totální trapnost a i Tereza je pro mě jako jistá budoucí vítězka SS tak strašně podobná Emmě ( vím že nikomu jinému zde tak asi nepřipadá ) že tím vlastně úplně postrádám smysl celé letošní SS. Takže tentokrát poprvé zcela vážně myslím že další takovou show už sledovat nebudu protože je to jak kdybych sledoval stále to samé dokola a už mě to absolutně nebaví a nemá mě to už čím překvapit. Když ani produkce nevidí že už je to pořád to samé a že to chce obměnit a za vítěze vybrat chlapa, tak to už je pak marné úplně všechno.

K playlistu na GF má vůbec smysl se vyjadřovat? Tereza výběry přímo na tělo, s tou Špinarkou jste se fakt trefili. :-) Myslím že je větší šance že v neděli bude konec světa než že Tereze unikne vítězství v SS, tou Špinarkou to má absolutně posichrované.
Eliška skutečně vykopávkové songy ale u ní je to tak jako tak jedno protože stejně skončí třetí. Ke Karmen mi ti Queeni a zvlášť tenhle song taky moc nesedí a ty další songy ani nevím ale ono je to jedno. O vítězi je už stejně rozhodnuto ( a zřejmě nejspíš skutečně bylo rozhodnuto ještě před začátkem SS ) a bude to bohužel Tereza. Tady je jakákoliv debata asi už zbytečná, mě už se tu ani nechce diskutovat protože skutečně už není ani o čem.

74
Faceless
Reagovat

Tak, keby ste nechali v sutazi Richarda Chovana, urcite by predviedoval viac ako znechuteny Borkovec. Je to uz jedno, je mi luto aj Anety, DK mala dostat ona.
Tak nech to vyhra najlepsia z dievcat.

75
Bezík
Reagovat

@Tomáš: No opravdu těžko hledat odlišnější zpěvačky než Emma Drobná a Tereza Mašková ;-)

76
Petr
Reagovat

@Tomáš: tenhle Hlas nevyhraje zenska

77
orchis
Reagovat

@Scalex: Tedy jestli ty chybějící rekapy dodáš, ráda si je přečtu. I když si nejsem jistá, jestli si na některé výkony vůbec budu pamatovat :-)
A díky za tento rekap, pobavil!

78
Tomáš
Reagovat

@Faceless: Ano Richardova cesta soutěží by rozhodně byla daleko zajímavější než ta Petrova, při vší úctě k Borkovcovi. Vlastně by asi byla zajímavější než kohokoliv jiného z letošního ročníku takže já to doteď nedokážu pochopit jak takový týpek jako Richard vůbec mohl vypadnout. Měl sice slabší výkon ( ještě díky debilnímu výběru produkce ) ale to neměl na své straně ani žádné sympatie a fanoušky, kteří by ho podrželi? Asi ne, to je hodně smutné když si takového přirozeného muzikantského talentu skoro nikdo nevšimne a radši všichni opěvují tuctovou muzikálovou divu, jakých jsou všude mraky. No řekněte sami, kdo z vás by bral raději za vítěze Richarda než Terezu? Klidně se přihlašte, věřím a vím že v tom zde nejsem sám.

@Bezík: No záleží jak to bereš ale pro mě mají obě společné minimálně to že jsou obě dvě úplně stejně na hovno.

79
o
Reagovat

Pro pobaveni dve nesmyslne teorie o tom, kdo vypadne jako v superfinale jako prvni.
1. Ve vsech finalovych kolech vypadava soutezici zpivajici tesne pred Karmen a dale soutezici zpivajici druhy po Karmen.
viz: a) prvni kolo Richard zpiva ctvrty, Karmen pata, Dominik sedmy, vypadava Richard a Dominik
b) druhe kolo: Adela zpiva treti, Karmen ctvrta, Bryan sesty, vypadava Adela a Bryan
c) treti kolo: Karmen zpiva posledni sesta, Aneta pata, vypadava Aneta
d) ctvrte kolo: Karmen zpiva pata, pred ni je Jakub, druhy po ni Petr, vypadava Jakub a Petr.
Dokonce kdyz uverime uniklym vysledkum SMS hlasovani, tak nejmene hlasu ma vzdy ten pred Karmen a druhy nejmensi pocet druhy po Karmen.

2. Vzdy vypadne jeden ze soutezicich, jehoz fotka na seznamu pisni u Novy je ve spodni rade: viz
http://superstar2018.nova.cz/tema/43141-seznam-pisni

80
Petr
Reagovat

@ales winner Karmen: @o: podle foto vyhraje Tereza, nastesti

81
Ally
Reagovat

@o: Ty blaho. .to je konspirační teorie jak vysita;) tady je to statistik, magor, statistik. ..Tady se mi líbi; )
Ehm .ale ty fotografie jsem jednou taky studovala..a hledala zákonitost, )

82
o
Reagovat

@Petr: Ne nutne, akorat podle teorie 2 by nevypadla jako prvni. A podle teorie 1 nemuze prvni vypadnout Karmen (nezpiva sama po sobe ci pred sebou).

Samozrejme, pokud bude zpivat Karmen hned po Tereze, tak jedna z tehle teorii vezme za sve :-).

83
Ally
Reagovat

No zminte tady písničku a šup ji někdo dostane. .přitom je na světe bambilion dalších; ) sranda je to..
Za chvíli si to i porota zjednodušší a bude cist rekapy místo hodnocení, ne ? :)
/ málem mi to napsalo čistit okapy.:D/

A jake jsou teda kursy na rapera S ? :)
No když už byl rovnou uveden do Sine slávy. .kam se hrabe Tereza..:)

85
Tomáš
Reagovat

Když to tu teda produkce pořád tak čte a vybírají i songy podle našich nápadů a když tu vidí jak jsme všichni otrávení z předvídatelného vítězství Terezy, co kdyby udělali nějaké překvapení? Co třeba – vyhrál už čech, slovák, češka i slovenka, letos je to nepředvídatelné a začneme znovu od nuly. Celou dobu to vypadá že vyhraje Tereza a slovenka vyhrála minule ale začínáme znovu od nuly a necháme proto vyhrát zase slovenku, příště češku, pak slováka a pak čecha. Prostě že by to šlo zase celé pozpátku, to by bylo stylovější než takhle ne? Bože co by jim to udělalo, tak teď vyhraje zase Slovensko a až bude ten Hlas Československa tak zase pro změnu se nám to vrátí a vyhraje Česko. No bóže, to by se toho stalo. Můžete to tak prosím ctěná produkce udělat a Karmen vyhlásit v neděli vítězkou? Šokněte nás a překvapte, jste totiž předvídatelní jak týden nepraný ponožky. Asi jen mé zbožné přání ale co už.

86
Mia
Reagovat

@Ally: Kontrolná otázka – ja som magor alebo štatistik? Rada by som v tom mala jasno. :-)

87
Ash
Reagovat

Mám takový menší dotaz na DJ Vlada nebo někoho s podobně nepochopitelnou pamětí :D nevzpomenete si, kdo všechno kdy zpíval Lásko má já stůňu v nějaké talentové soutěži u nás? Jak jsem si přečetla seznam písní, tak mi nějaká předchozí verze začala hrát v hlavě a ani za boha nemůžu přijít na to, kdo to zpíval (verze od Verky Berkyové ani GG to nebyla)

88
Bezík
Reagovat

@Mia: No … kontrolní otázka, může existovat statistik, kterej není magor ??? :D

89
Jai Kudo
Reagovat

@Mia: Já jsem se shodou okolností mnoho let zabýval statistikou a většinou jsem si připadal jako magor…. :-D

90
Mia
Reagovat

@Bezík: @Jai Kudo: Čojaviem, ja to beriem podľa mňa celkom športovo. :-) Ani od okolia nemám nejaké signály, že by som to preháňala. Ale nie je to hlavnou náplňou mojej práce, len takou občasnou.

91
Johana
Reagovat

Tak ještě jedno OT pro Vysočinu a Jihomoraváky…docela zajímavý program a i Szidi Tobias bude:)
http://folkoveprazdniny.cz/index.php/program/hlavni-program

92
popy
Reagovat

Pokud bude mít Karmen něco s hlasivkama, tak Queeny nedá ani omylem. Money Factor a Evanescence by měla zvládnout v pohodě – a jsou to v podstatě vedle Pink jediné dvě písničky, na které se fakt hodně těším (snad k nim oběma dojde). Tereza to tedy vyzobala v tomhle ročníku pěkně – minule Vyznanie, teď Špinarka, Aguilera bude pro mě po všech stránkách čiročiré utrpení a Chaka Khan mi takhle z fleku bez poslechu nic neříká. U Elišky se těším na Pink, jak už jsem psal, na Vondráčkovou jsem zvědavý – a Houston snad přežiju podobně jako tu Aguileru.
Jako – nadšený z toho výběru nejsem, připadá mi to strašně takové nenápadité a konzervativní – Houston, Aguilera, Vondráčková, Špinarka, i ti Queen, jakkoli je mám hodně rád.

93
popy
Reagovat

@Mia: Záleží na úhlu pohledu, ale vzhledem k tomu, že průnikem množiny statistiků a množiny magorů není prázdná množina…

94
Mia
Reagovat

@popy: Tak je to stále možnosť, nie istota. :-) Stačí mi opíjať sa týmto rožkom.

95
Frida
Reagovat

@Ash: zpívala to i H.Holisova v Tváři

96
Enaz
Reagovat

Pořád jsem přemýšlela, proč neberu Terezu, i když se jí nedá upřít hlas, intonace a profesionalita. Adéla Kvitová se tu dočkala titulu ledová královna. Myslím si, že nezaslouženě.
Tou je právě Tereza. Umí, to se nedá přehlédnout, ale radost v ní není. Ani v Uptown Funk . Je profesionální, ale radost z muziky není vidět.

97
Enaz
Reagovat

Asi by to měla vyhrát Karmen. A Eliška měla pijít tak za dva roky, jak chtěla.
Tereza šla hrát hru, ve které neměla být. Ale chápu ji, chtěla, abychom ji viděli.

Nicméně zlaté podání Hallelujah od chlapců (Štěpán) a mužů … děvčata/ženy z toho udělají záležitost a ono je to komorní (i když veřejné:).

98
Monika
Reagovat

Tak nejak jsem rada, ze uz bude konec, letosni rada se vubec nepovedla, nejvic odflaknuta v historii. Strasne bylo znat , ze financne byla na minimu uplne. Oklestene co se dalo, chybela mi kreativita a radost pro praci. Tematicke vecery bez napadu, prakticky zpivej cokoliv, porad omlete songy z predchozich rocniku, v GF budou vsichni zpivat opet Pribeh nekonci, proc neco vymyslet, porota znudena, zadnej zapal pro vec. Medailonky otresne, kostymy tez spichnute horkou jehlou, tragedie po vsech strankach. Priste radsi nic nez tuhle hruzu, kvalita sla rapidne dolu.

99
Culi
Reagovat

Tak můj názor na nedělní výběr songů.

Tereza:
Chaka Khan – z mého pohledu dost nudná písnička, Tereza si tam ale přidá kudrlinky a výšky i tam, kde v originálu nejsou, a všichni z ní zase budou odvaření.
Christina Aguilera – to už jsme zčásti slyšeli v duelu, tentokrát to jen bude o dost vypiplanější. Písnička naprosto pro její hlas.
Věra Špinarová – ani nevím, co na tenhle předvídatelný výběr mám říct. Asi to, že kromě originálu pro mě už nikdo nepřekoná podání GG, které mělo cit, mělo napětí, což je to, co z Terezy zatím necítím. Ale je mi naprosto jasné, že bude standing ovation od celého sálu i od všech čtyř porotců.

Eliška:
Whitney Houston – tisíckrát omílaná písnička ve všech talentových soutěžích. Jsem zvědavá, jestli to Elišce nechají v původní tónině. Pokud ano a napálí to v závěru naplno, pak možná i smeknu :-)
Pink – pro mě taková odrhovačka, co se pořád opakuje. Myslím, že to Eliška nepokazí, ale ani vyloženě nezazáří.
Helena Vondráčková – OMG, chudák Eliška. Toť vše.

Karmen:
Queen – ach jo, jedna z mých nejoblíbenějších písniček vůbec, což by mě mělo těšit jako výběr pro mou favoritku, ale bojím se, bojím. Karmen nemá tak silný a čistý hlas jako Freddie (což nemíním jako kritiku vůči Karmen, mně to u ní nevadí), takže pokud bude zpívat neupravenou originální verzi, nechci vůbec odhadovat, jak to dopadne. Na druhou stranu by refrény měli zpívat i sboristé, takže se v tom hlas Karmen, kdyby to náhodou nevyzpívala, alespoň trochu ztratí. A třeba se mýlím a bude to totální touchdown :-)
Evanescence – pokud nemá Karmen stále problémy s hlasivkami, myslím, že jí to sedne skvěle.
G 8 – písnička je to docela působivá (musím přiznat, že jsem ji dnes slyšela poprvé), ale mám z toho opět ten pocit, že to Karmen ani nepokazí, ale ani s tím nezazáří.

A vyhraje to stejně Tereza. Musím s vámi ostatními souhlasit, že tohle je opravdu nejvíc odfláknutý a nejvíc předvídatelný ročník Superstar.

101
jpp
Reagovat

Věřím, že web nelže, a že si Show Must Go On Karmen opravdu vybrala sama. Možná chápe, že je to teď všechno nebo nic. Buď ještě šokuje nějakým megavýkonem a rozdmýchá tak nějakou šanci na výhru, nebo ne, ale kdyby šla na jistotu a dala nějaký pěkný poklidný song, který jí celkem sedne, a který slušně zazpívá, na Špinaromaškovou to u lidí bohužel nemá šanci, to vidí všichni, asi i ona. Takže možná chce zkrátka ještě zariskovat a zabojovat. Jenom doufám, že už má hlas 100% v pořádku, pokud ne, je to předem prohraný boj. Skoro se mi chce říct, že Karmen v Superstar neporazila/neporazí ani tolik Tereza jako ten pitomý uřvaný duet, který jí poškodil hlas, a který když nezregeneroval ani po týdnu, tak nevím jestli jen další týden navíc, plný zkoušení tří písniček, k tomu mohl stačit.

102
Faceless
Reagovat

Akurat chcem vyjadrit znechutenie z tohtorocnej Superstar. Porota totalne mimo,
jedine plus, ze ste tam nedali Daru Rollins, ci ako si hovori a negativistickeho odporneho Rytmusa. Pozitivne naladeny Dominik, ktoreho spev aj show sa mi pacila vypadol hned.
Tak isto Richard najtalentovanejsi chalan tohto rocniku. Potom prisla na rad sexi Adela
Kvitovata a pozitivnou energiou srsiaca Aneta.
Nechali ste tam Pruzinskeho, ktory nevie spievat a Borkovca, ktory sa ani nesnazi spievat. Fakt zly vtip. Ani uz nemam komu fandit. Karmen ma tiez sklamala, chrci, ze mam pocit, ze si potrebuje odkaslat a ze by som mal prestat fajcit, lebo zle skoncim. Tereze sa fakt neda fandit ako sorry. A Eliska, spieva slusne, ale na vyhru v Superstar to fakt nie je.

103
Faceless
Reagovat

Tak este ohodnotit porotu, ked mam tu lacnu borovicku z Tes.. Habera, bud si uz totalne senilny, alebo si len babka v rukach produkcie. Si myslim, ze uz mas zarobene dost, nie? Tento rocnik si totalne sklamal. Na Bartka, ze patri na psychiatriu? Vazne?
Christo bendoval, je tam aby pozitivne podporil sutaziacich, moc fajn. Ale ked hovoril Jasmine, ktora vyhrala duel, ze napriek tomu vypadava, len preto, ze odmieta makeup, bolo to fakt odporne.
Katka knechtova – pekna zena, dobra spevacka, to je vstetko, nevie hodnotit sutaziacich, je vidno ze cely zivot stravila s muzmi, vyjadrovanie zumpa, posrala som sa, vyletela mi hlista z riti…
Malej uprt? – Teda Matej, neviem kto je to, a ci
vie spievat, no asi bol lacny ako porotca eee hodnotenie typu horny horny horny ako spieva moja oblubena goregrind kapela.
Tak sa vraciam k oblubenej hudbe – soundtracky, skutocne spevacky – Enya, Lisa Gerrard, lorrena mckennnitt – fakt neviem ako sa to pise. Hej po tejto supstr sa mi paci lady gaga – milion reasons. A samozrejme metal,
grindcore, goregrind…, gothic, industrial…
Co sa tyka Leosa, na to, ze Superstar mala mensi rozpcocet, velmi dobry moderator. Casto vtipny. Nechapem hate na Jasminu, svoju pracu odvadza, nie? Ste cakali Adelu Banasovu, ci?

104
ales winner Karmen
Reagovat

Petr sni dál blbečku s těch fotek to absolutně nic nedokazuje a za mě to bude vypadat asi takhle 1 kolo-Karmen,Růžovka eliška 2 kolo Karmen,eliška růžovka pak se vyhlásí 3 místo a obě superfinalistky zazpívají ve 3 kole pořadí-růžovka a Karmen ale pozor Show Must go on určitě zazní až jako to nej na konci to samé Špinarka takže očekávám že nejdřív zazní G8+EVANESCENCE a růžovky Aquilera+zbytek to samé i eliška jinak popularity poll Růžovka 52,1 Karmen 48,7 a eliška 22 procent

105
ales winner Karmen
Reagovat

za pár minut repríza superstar a Karmen to jistí

106
Jai Kudo
Reagovat

@jpp: Ten „pitomý uřvaný“ duet byl jeden z nejlepších momentů letošní SS…. Kdyby zpívala správně technicky neměl by mít jeden song žádný vliv na její další působení. Bohužel prakticky všichni soutěžící jsou amatéři, kteří se s technikou zpěvu dost perou (snad kromě Terezy…). MYslím, že není všeobecně známo, že GG byla v týdnu před grandfinále SS2011 několikrát na kapačkách v nemocnici, dělali jí obstřiky hlasivek a na generálce vůbec nezpívala, jen nacvičovala choreografii, aby si šetřila hlasivky. Prostě špatná technika zpěvu a velké vypětí si taky vybralo svou daň. A v tomto stavu zpívala tu Špinarku…atd.
Ale stejně si myslím, že to na konečné pořadí nebude mít vliv, ať zazpívá cokoliv jakkoliv. Růžovka prostě vyhraje tak nebo tak….:-(

107
ales winner Karmen
Reagovat

Jai Kudo a nevyhraje růžovka poser se

108
J
Reagovat

@Jai Kudo: Ja si osobne myslim, ze Karmen ak sa chce spevu a hudbe venovat profesionalne bude si musiet najst hlasoveho pedagoga. Najlepsie by bolo, aby brala hodiny u Kena Tamplina ako Guncikova, ale za tym treba ist do USA a urcite nie je najlacnejsi. V kazdom pripade musi zacat pracovat na technike spievania. Bez toho to v buducnosti nepojde.

109
Motylek
Reagovat

Tak jsem si teď poslechla v repríze Petra, a znovu se mi to líbilo.. :-)) líbí se mi tyto „vychlastané! hlasy, a taky že to byla prakticky jiná písnička, než ty tisíckrát omleté stejné covery, které se už nedají poslouchat… No tak mi vypadl, to jsem očekávala najisto, žádné velké překvapení…Holkám to přeju všem stejně, je mi to celkem jedno která vyhraje..
Nechápu tady to brečení stále po Richardovi – jestli byl až tak dobrý zpěvák, tak to měl ukázat…,, a navíc nevím, kterou věkovou skupinu /holek/ by měl fyzicky přitahovat natolik, aby posílaly hlasy… Takže zřejmě pár hlasů poslali chlapi… /můj názor :-D/
@Faceless: hmmm… máme toho dost společného… :-)
Sali – moc Tě zdravím…
Jinak vidím že tu propukla honba za příspěvkama…. Tak to už vím teď, že nemám šanci… :-)

110
Tomáš II.
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=Zamy-gvb2CM Viděli jste? Superstaristi z SHS 1 zpívali po 13 letech jejich hymnu. Neuvěřitelná nostalgie. To byly panečku časy. :) Tehdy to bylo takové malé slovenské Nagano, když si uvědomíte, že v grandfinále přišlo v pětimilionovém Slovensku milion SMSek. :)) Jen škoda, že nikdo z nich se nějak výrazněji neuchytil. Jasně, většina se živí zpěvem, ale celostátní hvězdou je leda tak Miro Jaroš a to díky relacím a písničkám pro děti.

111
Jai Kudo
Reagovat

@J: To jsem měl přesně na mysli, když jsem psal, že Ken Tamplin měl reklamu na stránkách naši Superstar :-D Bohužel, Ken ztratil při výbuchu sopky na Hawaji dům včetně nahrávacího studia a byl evakuován Národní gardou do bezpečí….takže asi nějakou dobu nebude mít na lekce zpěvu ani pomyšlení…. :-(

112
J
Reagovat

@Jai Kudo: Ale pre zaciatok by si mohla najst niekoho na Slovensku alebo v Cechach. Pretoze ona spev nestudovala na rozdiel od Terezy je amater bez techniky v speve a preto jej po narocnejsich pesnickach odchadza hlas.

113
Jai Kudo
Reagovat

@J: On jinak Ken posílá svoje lekce jako soubor několika DVD podle toho, co a jak chce klient zlepšit nebo nacvičit. Nemusí jezdit do USA, tam si zve na speciální kursy jen ty nejlepší…. :-)

114
sali
Reagovat

Ahoj, moja Babôčka osiková.
Vidim, ze tento rok sa v nasich oblubencoch nacisto miname, tusim i s Doly. Pestrost farieb zarucena. :-)
Pardon, idem dochystat polievku.

115
Ally
Reagovat

@Motylek: V klidu , třeba nakonec někdo z nás..ehm statistiků :) vyhlásí , že vyhrává , ten kdo má nejvic příspěvků, kde je na konci pořadové číslo jedna… nebo tak něco:)
A Habera vyhlásí..jbmnt..at je podle Tomáše, vyhrává Richard :)

Ale vážně..jsem přemýšlela , kdy začala být Tereza jakože jasná ? Není to jen iluze ? Ale nechce se mi to dohledávat..
Řešili jsme Zuzku a jiné..a Tereza byla jen tamta s růžovými vlasy ..
Včera jsem chvíli koukala na Mydy Rabycad..a přemýšlela co chybí / přebývá Tereze..
Asi ta radost z hudby, jak tu někdo psal, i když je to fakt subjektivní pocit žejo

116
Iv.S.
Reagovat

@Motylek: 109

Máš pravdu, po Richardovi tu vzdychají chlapi, fanjšmekři na muziku, mně osobně chybí testosteronový Kristián Révai a roztomilý a zábavný Dominik Gerda a asi nejen mně: https://www.super.cz/563409-ktery-kluk-se-vam-libi-nejvic-mrknete-na-10-semifinalistu-superstar.html

117
Iv.S.
Reagovat

@Iv.S.: @Iv.S.: 116
Oprava. FAJNŠMEKŘI. Sorry*

118
Bezík
Reagovat

@Ally: Jak se ti líbili, em váj dý váj ? :D Tohle byl bohužel starší záznam, dneska už jsou zase trošku jinde. Letos jsem na nich byl už 4x a pořád nemám dost :D

119
Nika
Reagovat

@Prochor: to své My Immortal by měla Karmen raději stáhnout – školní besídka. Ono to není sranda zazpívat, i když se písnička na první dobrou zdá poměrně lehká. Není, dlouhé tóny, časté opakování frází s vracením se ze spodních do vyšších tónin, což vyžaduje jistou hlasovou techniku, aby zpěvák neklesal pod tón a tóninu udržel.
Úplně taky vynechala požadovanou délku not na konci hudebních frází z nedostatku dechu, chybí úplně dynamika (hlavně decrescendo tam, kde má být), je znát, že ji z té písničky až bolí hlas….toto fakt ne:-)

120
Jarda
Reagovat

@Tomáš II.: Už jsem si to poslechl několikrát a přiznám se, že při vzpomínce na snad nejlepší Superstar, kterou ta první slovenská pro mě byla jsem měl úplně jiné pocity než při současné probíhající. Nebudu psát o chlapech, ale velmi rád jsem znovu viděl dvě, pro mě nejoblíbenější holky. Tehdy velmi nedoceněnou Petru Humeňanskou, jejíž Love Of My Love od Queenů bylo jedno z nejlepších vystoupení v celé historii těchto soutěží a hned po Fredym si ho poslouchám nejčastěji a samozřejmě krásnou Martinu, která je snad teď ještě hezčí než tehdy a je hrozná škoda, že prakticky nevystupuje. A také jedna podstatná věc – vysílala to tehdy STV1 a BEZ otravných reklam.

121
ales winner Karmen
Reagovat

panebože to snad svět neviděl jak jste hloupí a zakomplexovaní ale nevadí fakt si přeji vítězství Karmen jako jasné Superstar a taky si moc přeju co budete říkat až se to stane a Leoš jí vyhlásí za vítězku raději si už dopředu začněte připravovat gratulace protože za pár desítek hodin sem po vyhlášení příjdu a zvolám ANO KARMEN WINNER SUPERSTAR a to si za rámeček nedáte ty sprosté komentáře urážlivé na mou osobu a to aby si Karmen našla hlasového pedagoga LOL ona ho vůbec nepotřebuje to růžovka at se jde a najde si hlasového pedagoga je to ubohá protekční růžová štětka bez talentu a která upadne v zapomnění naštěstí jenom dodám Růžovka nevyhraje smiřte se s tím jednou provždy a taky se smiřte že opět stejně jako u EMMY sem měl a budu mít opět pravdu vid Tomášku

122
J
Reagovat

@Jarda: Nielen spevaci v SHS 1 boli skveli kazdy niecim iny a zaujimavy, ale aj porota Habera, Lucenic, Slana a Virsik a najma moderatorske duo Pyco a Adela. Plus STV 1 nie je komercna stanica aj ked jej boli tie zisky zo SuperStar vycitane.

123
J
Reagovat

Preco sa viacere zaujimave typy chlapcov nedostali do finalovych kol? Pretoze produkcia s oboma televiziami si na zaciatku vybrala svojho vitaza a tomu podmienila celu sou. Chlapci by boli pre Terezu najvacsou konkurenciou v ceste za vitazstvom. Preto je v konecnom dosledku dievcenska TOP 3. Chlapci mali menej priestoru nez dievcata. Nemyslim tym kastingy: chybajuce video z kastingu Kristiana na YT. Mozno by Kristian zhasol ako svieca vo finalovych kolach podobne ako ini, ale na druhej strane by mozno ozil a dal tomu tu spravnu stavu. To su len same keby. Obavam sa, ze rovnako ako ostatnych chlapcov produkcia zarezala vybermi piesni vo finalovych kolach, urobila by tak aj pri Kristianovi.
Odstrelovanie chlapcov sa zacalo v SuperVybere, kedy boli usetreni spievat v 1.kole a tym ich divak nevidel a nevytvaral si k nim vztah ako k dievcatam, ktore museli hoci v kratkych uryvkoch zaspievat. Dalej viacerym nevysli tie skupinove skladby. Najviac to u chlapcov odniesla skupina RADIOACTIVE u dievcat WORDS. Dalej tie nezmyselne DUELY a dvojice v nich.

Som si ista, ze na prve kastingy ci tzv predkastingy kde sedela produkcia prislo ovela viac zaujimavejsich a nielen hlasom ci charizmou chlapcov nez ti, co sa v konecnom dosledku dostalo do semifinale a finale.

A nakoniec posledny chlapec, ktory bol zarezany vybermi piesni bol Petr Borkovec. Ak by s nim produkcia ratala do TOP 3 vybrali by mu ine piesne take, ktore mu sadnu.

A kedze sa da cakat obdobny scenar pri dalsej SS a HLASE vyvstava otazka, ci dalsu SS chystat. Kto vyhra? Dievca zo Slovenska, lebo s dievcatom sa im lepsie spolupracuje po sutazi nez s chlapcom a Slovensko bude na rade.

124
o
Reagovat

@Ally: Tohle je docela zajimava zalezitost. Terezy si tu z castingu nikdo moc nezapamatoval.

Po prvnim kole supervyberu jsem nasel pouze zminku o tom, ze Karmen zpivala potom, co Jasmina budila tu holku s ruzovymi vlasy.

Prvni zminku Terezina jmena ve vlaknu o 6. castingu, kde se odehravala vetsina diskusi o supervyberu, je az z druheho kola, kde Monika predpovidala, ze se Tereza dostane do TOP2. Kazdopadne, v tehle fazi byla Tereza prekvapeni, objevila se spousta pochvalnych recenzi. Jako prvni zminil moznost, ze by to Tereza mohla vyhrat, Tomas (759, Klidne to muze vyhrat i jina ceska holka, treba Tereza). Ale porad byla jednou z mnoha a treba Ales (jeste winner emma) se domnival, ze zolik je jediny zpusob, jak muze prejit pres duel s Karmen (780). V prispevku (815) ale Vlado zminuje Terezu jako holku, ktere by se mel Tomas bat, nebot je vyrazna, zpevacky spolehliva a malokomu vadi. Nasledne Tomas pise (843), ze mu Tereza nevadi, teda ne ze by chtel aby vyhrala, a Ales oznaci jeji vlasy za IN (820).

S myslenkou, ze je Tereza „chosen one“ imho prisel jako prvni J (prispevek 117 ve vlaknu o supervyberu 1/2, potvrzeno 335), ale jeste porad se drzi i teorie o Zuzane. Sazkove kurzy maji Terezu jako nejvetsi favoritku (kurz 4), pred Richardem, Eliskou a Petrem. Tomas zacina byt o vitezstvi Terezy presvedcen (384, 393), v dusledku cehoz se stava jeho antifavoritkou (395).

Prichazi semifinale, zdejsi reakce o Tereze je prevazne kombinace respektu a indiference. Sazkovy kurz pada na 1.95 a behem tydne dale klesa (Eliska rovnez na 3.3). Tereza zacina vyhravat i ankety, kterym predtim vladla Eliska.
V prvnim finale zabodovala Karmen (nejvyrovnanejsi pocet lajku na FB), Eliska zacala upadat, Tereza si drzela standard. Podobne v druhem finale. Cele se to stava „two horse race“ mezi Terezou a Karmen a takrka cela zdejsi komunita se pridava na stranu Karmen.

125
Tomáš
Reagovat

@Faceless: Souhlasím s tebou, tenhle ročník SS je katastrofa. Chraplavý rocker Kristián se ani do Finále nedostal. Richard – možná nejzajímavější letošní soutěžící vůbec a rozhodně nejlepší z kluků, to měl být vítěz a on vypadl hned v prvním kole. Dominik to samé, měl v sobě tu správnou energii a klidně mohl být novým Šmajdem, fakt sympaťák a i hlas měl neobvyklý a uměl zpívat – né že ne – a zase hned vyletěl. Adéla Kvitová podle mě asi druhá nejlepší zpěvačka po Karmen, taky šla domů. Bryan Gandola s Angels vytáhl nové karty z rukou a ukázal že ještě může překvapit a co se zase stalo? Ještě v tom samém kole šel dom. Petr a Jakub naopak měli odejít o dost dřív než odešli, Eliška zpívá dobře ale fakt to není na výhru a asi ani na GF, v porovnání s jinými co už vypadli, tak si to zasloužili víc. Tereze se opravdu nedá fandit a přesně jak tu někdo psal, ona má všechno naučené ale vůbec v ní není vidět ta přirozenost a hlavně v ní není vidět že by to opravdu prožívala a měla z toho radost. je to hodně všechno ovlivněné produkcí ale jestli takhle v konečném důsledku fakt rozhoduje masové SMS hlasování, tak tahle soutěž fakt už z principu nemá vůbec žádný smysl protože se tam zase podělalo úplně všechno co se tam podělat mohlo. Já už to vážně příště nesleduju pokud ještě nějaké příště bude, jsem z toho už úplně znechucený.

126
ales winner Karmen
Reagovat

a ještě malá spekulace proč si sem jistý že Karmen vyhraje Superstar aneb magické číslo 6 opět ožívá 2.6 2013 vyhrála Sabina SS 6.12 2015 vyhrála Emma Superstar a 10,6 2018-Karmen vyhraje Superstar hm tak a co my na to ted povíte

127
Tomáš
Reagovat

@J: Oni ty kluky takhle vyvražďují už nějakou dobu. Vzpomeň na oba Hlasy. Říkají ti něco jména Jaromír Hnilica nebo třeba Tomi Furmaník? Ti chlapi měli na to tuhle show vyhrát ale byli zaříznutí ještě před živáky a tam byli vpuštěni jen slabší mužští zpěváci takže nakonec vždy bylo výsledkem GF skoro samých bab. Podobně tam odstranili i dnes už nebohého Davida Weingartnera. Nemá cenu už show Novy a Markízy dál sledovat, oni už jedou jenom na babinec a to pak už nemá cenu. Nechci už nikdy vidět žádnou další SS ani Hlas, ať si to narvou do prdele.

128
Jarda
Reagovat

@J: Pyco a Adéla tehdy neměli a dodnes by jako pár neměli konkurenci, jsou to oba velké moderátorské osobnosti v jejichž repertoáru je vtip, nadsázka, trocha ironie a hodně přívětivosti. A Laco Lučenič byl velmi originální, vždy překvapil nějakou nečekanou hláškou. Prostě to celé nemělo chybu, jediná věc která mi trochu vadila bylo to, že soutěž nevyhrála Martina i když Katka je také velmi dobrá zpěvačka. Jo, a také to, že jsme o 13 let starší…

129
o
Reagovat

@ales winner Karmen: Kdyz tu je tak propagovano cislo sest, tak by nekoho mohlo napadnout STAR 6, coz asi autor nemel na mysli.

130
Tomáš
Reagovat

@o: Krásně si nám to tu všechno zanalizoval a můžu ti říct že to tak opravdu všechno je. :-D https://www.youtube.com/watch?v=-sqvwLY7hwg
Mimochodem tohle je jediné vystoupení Terezy, které se mi kdy od ní opravdu líbilo. Je to jasné, já ji za vítězku nechtěl nikdy ale prvně mi nevadila. S jistotou vítězství u mě začaly nabírat na síle i mé antipatie, to je samozřejmě logické.

131
J
Reagovat

@Tomáš: Rozdiel medzi britskym XF a nasou SS je v tom, ze britsky XF vyhra ten, s ktorym chce SYCO MUSIC nahrat album. Rockovy spevak ci spevacka nemaju ziadnu sancu nikdy viac vyhrat britsky XF z dovodu, ze SYCO je orientovane prevazne pop a nema ziaden zaujem nahravat rockovy album. Lebo vedia, ze rock nie je oblubeny streamermi na SPOTIFY a im ide o official charts UK No 1. Kto ho nedosiahne je nemilosrdne zo SYCA vyhnany. Z tohto hladiska ten vysledok XF UK chapem, ale SYCOM MUSIC za to pohrdam. Vzdy zo SONY bude mat u mna COLUMBIA a RCA navrch kvoli rockovym interpretom, ktore maju vo svojich rosteroch. O WARNER GROUP a UNIVERSAL ani nehovorim.

V nasej SS sa vitaz vybera podla posutaznych podmienok roznych estrad, tanecnych a inych sou, v ktorych musi po urcitu dobu ucinkovat. A viditelne sa im vyplatila v tomto spolupraca s dievcatom. Ono vzdy ta vitazka vie spievat, patricne vyzera, v niektorych pripadoch ma aj charizma, ale kolko rokov je to uz len dievcensky vitaz ci uz zo SS alebo HLASU. O posutaznu spevacku karieru tu ani velmi nejde.

132
Jarda
Reagovat

@o: Teda za tento příspěvek si zasloužíš uznání, co tys musel všechno přečíst!

133
Tomáš II.
Reagovat

@Jarda Má to takovou auru ta SHS1. Já si dodnes tu hymnu pamatuju slovo od slova, mám doma i CD toho ročníku (dokážete si představit, kolik lidí by si asi koupilo CD letošních superstaristů? :D) Ostatně šlo to vidět i v té Chart Show, kdy diváci tomuto provedení pět minut v kuse tleskali vestoje a Adéle tekly slzy. Ostatně, právě tam nastartovali s Pycem své hvězdné kariéry. Bylo to ještě o level jinde jak ČHS1 třeba i tím, že byli Superstar magazíny s Braněm atd. Všechno si zkrátka ten rok sedlo a když se podíváte na tu finálovou 11 tehdejší, tak je to samý příjemný člověk vedle druhého (podobně jako decentní a přitom zajímavá porota)
Jj, Martina se asi prostě našla v té roli být ženou v domácnosti a pokud je šťastná, tak to tak má být. I z těch odpovědí, co dávala v Chart show šlo vidět, jak úzkostlivě se tají své soukromí a že není ženou pro šoubyznys.

134
Tomáš
Reagovat

@J: No vyznáš se v tom dobře. Bohužel je to všechno tak jak píšeš. Jak loni Rak-Su v XF ( a předtím asi i Matt Terry ) byli předem dohodnutí vítězi, tak u nás byla předem domluvená Emma a teď Tereza. Možná i v r. 2013 počítali ze začátku se Stýblovou ale pak viděli že už lidi moc nebaví tak to změnili na Křovákovou. Z toho důvodu asi fakt nemá pro nás milovníky trochu osobitější muziky smysl tyto show už dál sledovat. Jediné co mi není jasné je to jak je to s tím SMS hlasováním – je jasné že je tam vždy obrovská tlačenka a PR toho soutěžícího, kterého potřebují za vítěze ale zajímalo by mě jestli tahle manipulace úplně stačí na to aby masy byly ovlivněny a vždy poslušně odhlasovaly takového vítěze, jakého produkce chce a nebo jestli tam dochází i k nějaké přímé manipulaci s SMS kdyby to náhodou nějak nevycházelo podle přání produkce. Tohle se asi nikdy nedozvíme. U nás to ale není jen podle toho kdo se jim hodí do estrád ale vzhledem k tomu že jsme CZ/SK federální show, tak se to musí střídat dokonce i podle národnosti což je už úplný průšvih. V XF UK aspoň ty vítěze typově obměňují, jednou vyhraje kluk, pak skupina, letos třeba zase holka. Aspoň je to pestřejší. A to jako u nás v CZ/SK budou vyhrát už pořád jenom samé baby? No to je zábavné fakt asi jako průjem.

135
Jarda
Reagovat

@Tomáš II.: Zdá se, že ta nostalgie v lidech narůstá a netýká se to pouze těchto soutěží…čím to asi bude?
Martině samozřejmě přeji šťastný život, ale pro nás je to škoda, že ji není možno vidět a slyšet. Bohužel Markizu teď nechytnu tak jsem se na tu relaci dívat nemohl.

136
Ally
Reagovat

@Bezík: JJ líbilo..na živo to musí být super .Na colorsech mi unikli koukám..a tak ted ještě lepší tedy ? Mluvili o tom , že chtějí pořád něco nového zkoušet to jo..

137
Ally
Reagovat

@o: No koukám ty jo..můj úkol splněn na 200 % :) To je až škoda mít jen v příspěvku..a rekapisti “nebudou mít co žrát”..:) ale ne, ještě nejsme na konci..
A ted můžeme ještě spekulovat , co je příčina a co následek ..? :)
“..v důsledku čehož se stává jeho _ Tomášovou antifavoritkou..” to je dobré :)

138
J
Reagovat

@Tomáš: Ked som bola nastvana vypadnutim Matta Linnena a tym, ze Kevin skoncil treti mi to moj bookmaker z Londyna vysvetlil ako to je. Naposledy rockovo orientovany bol Ben Haenow z OVERS, ktory vyhral XF UK 2014. Vacsina jeho fanusikov ocakavala album v style Imagine Dragons, ale vydal popovy album, ktory bodoval len na 10. mieste Official Charts a singel spolupraca s K. Clarkson SECOND HAND HEART na 21. mieste official singles charts UK. Cowell a spol SYCO MUSIC ho v januari 2016 vyhodili. Pre nich bol z hladiska rockovo poprockovej orientacie a najma veku 32 rokov velmi neperspektivny. Ono produkcia XF UK nam vzdy vyberie niekoho kto bude rock vyspevovat do live shows z Judges Houses, ale dotycny max dojde do 3.,4. miesta zo spomenuteho dovodu. Potrebuju mat v live shows aj rockove piesne kvoli pestrosti a najma, aby dostali k sledovaniu XF UK co najsirsie publikum. Sledovanost rokmi pada a moj bookmaker mi vysvetlil, ze je to tym, ze britske publikum uz odhalilo manipulaciu a preto davaju prednost sledovaniu STRICTLY COME DANCING, ktore je viac srdecnejsie a najma viac FAMILY FRIENDLY SHOW nez XF UK. XF UK sa zameriava najma na mladsie publikum, ale to v sobotu vecer je vonku a nie doma pre televizormi. Preto ta nizka sledovanost.

139
Tomáš
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=5IvIs3r_m8o Téhle verzi od GG se zítra Tereza nevyrovná ani omylem, nemá naději tam narvat tyhle emoce. A to prosím pěkně GG po tomto dechberoucím výkonu prohrála a vypadla, skončila druhá v SS. V téhle show neexistuje prostě vůbec žádná spravedlnost, nerozhoduje žádný talent ani nic takového. Jediná spravedlnost kterou vidí produkce Novy a Markízy je střídání vítězů podle národnosti, jednou CZ pak SK a tak pořád dokola na střídačku. Že jim ze sebe není špatně, že jim není hanba. Je to smutné, kam ta dnešní doba už dospěla.

140
Tomáš
Reagovat

@J: No však spousta lidí i diváků co tak čtu musela prokouknout tu manipulaci i v naší SS, u hodně videí na youtube jsou komentáře že se vítězové střídají podle národnosti Chodúr – CZ, Adamec – SK, Křováková – CZ a Drobná – SK takže teď je prostě na řadě Tereza – CZ. To nejsou jen naše domněnky zde, tohle podezření už má i spousta diváků mimo okruh Panáčka a dokonce píšou že vítěz je vždy předem domluven a že SMS hlasy nerozhodují vůbec o ničem, že si vždy produkce už týden dopředu určí kdo vypadne. Ale Nově a Markíze je úplně jedno co se o nich píše, jedou si ve svých zajetých podvodných kolejích vesele dál. Já jsem taky přesvědčen o tom že ať podá zítra kdo chce jakýkoliv výkon, tak nejde ovlivnit absolutně nic – konečné pořadí 1. Tereza, 2. Karmen a 3. Eliška je prostě Novou a Markízou jasně dané. Jen blázen by tam ještě poslal hlas a já lituju že sem takový blázen ještě před pár týdny taky byl. Ale od vypadnutí Richarda a Dominika sem už neposlal jediný hlas a už ani nikdy nic nepošlu.

141
J
Reagovat

@Tomáš: Ja som blazon poslala Karmen 4 hlasy. A zajtra jej poslem max 3 – ale poslem ich Karmen ako podakovanie a nie SS. Na zaciatku som bola presvedcena, ze tato SS 2018 je lepsia nez SS 2015. Ale nie je. Stepanova a Palova pritomnost v Super Finale bola ozivenim. Pust si PULNOCNI a ANGIE od Stepana zo SuperFinale a to je aj dovod, preco by nejaky muz mal byt v TOP 2 hoci to nevyhra.

142
J
Reagovat

V Londynskom WEMBLEY prebieha CAPITAL SUMMERTIME BALL. Mozete to sledovat:
http://www.capitalfm.com/tv/

LINE- UP: Rita Ora, Camila Cabello, Charlie Puth, Shawn Mendes, James Arthur, Clean Bandit, Mabel, Raye …

143
Tomáš II.
Reagovat

@Jarda: Je to přesně, jak říkáš. Nejsem typ, který by do minulosti hleděl s přehnanou nostalgií, ale v té době bylo vše takové přirozenější a normálnější. Shodou okolností jsem teď viděl nějaké videa z letošních castingů, jak u některých vystoupení třeba Ben společně s Ruppertem tancovali po porotcovském stole. Bylo mi za nich trapně, to by se v těch prvních superstar nestávalo. A nemyslím si, že by tím někdo o něco přicházel. Bohužel, každý má zaryté bůhví proč, že nějaká bezduchá prvoplánová show a hezká tvář prodává. Ale to je zásadní nesmysl, viz například Adéla vs Jasmína/Nováčková/Zorka nebo Lučenic/Viršík vs Cristovao/Rytmus atd… Vždycky jsou schopnosti a charisma víc než jen prvoplánová show a vzhled a to by měla produkce pochopit.

145
ales winner Karmen
Reagovat

tomášek tomášek nebyl dobrej jako hrášek trvá si na růžové hlaviččce ach jooo vyhraje Karmen

146
Tomáš
Reagovat

@ales winner Karmen: Zítra úplně na konci, v těch úplně posledních vteřinách těsně před vyhlášením vítězky, až tam budou Tereza a Karmen s Marešem a voskovou Jasmínou stát, tak si na tebe vzpomenu a budu na tebe myslet, to ti můžu slíbit. A zároveň se za tebe budu i modlit.

148
Jana
Reagovat

Ta vámi neustále vychvalovaná Karmen nedala snad jediný čistý tón, což by se dobré zpěvačce nemělo jednoduše vůbec stát, asi tak .. takže jestli je tam někdo tlačený a přeceňovaný, tak je to od začátku především ona a na Terezu nemá toto děvče ani náhodou .. a na otázku, jestli je soutěž manipulovaná, tak říkám … samozřejmě ano, ale to by nesměla být ČESKOSLOVENSKÁ. To ovšem nic nemění na tom, že je Tereza v tomto ročníku jednoduše TOP. Kecy o tom, jak všem špatně vybírají písničky a jedině Tereza dostane to, co jí sedí, je jednoduše mimo mísu, protože tato dívka je tak dobrá, že snese vše. Na federální superstar doplatila především Gunčíková, byla rozhodně lepší než Adamec (doufám, že se tak tehdejší vítěz jmenoval). Jo a ales winner Karmen je pán z rodiny? Takhle zarputilé trapné a směšné komentáře jsem dlouho nečetla. Měl by se jít léčit, je to totiž jen a jen soutěž, i když, bohužel o velký balík peněz. A ještě dovětek k tomu, že si Terezu údajně z kastingu nikdo nepamatoval. Kdo z vás si pamatuje z kastingu Anetu Langerovou ?

149
Bezík
Reagovat

@Ally: Jo, oni jedou jako fretky ;-) Pořád jsou to taková velká děcka ale díky papa Kushovi jsou prostě všude. Nedávno se vrátili opět z USA kde byli na docela velkým fesťáku v Luisianě. Je tam stálý posun, muzika, zvuk, kostýmy, prostě všechno. Je to čím dál méně elektroswing (teda spíš už vůbec) ale je to čím dál zajímavější. Ono se u klasického elektroswingu nedá zase tak dlouho vydržet, pokud nechceš zakrnět. To zjistil i takovej Parov Stelar, modla evropského ES. Fakt, jestli tyhle děcka neprorazej výrazně ve světě, tak už asi nikdo ;-)

150
Bezík
Reagovat

@Jana: Já, proč ?

151
DJ Vlado
Reagovat

@Jana: Tak to bych rozhodně nesrovnával, jelikož Anetu nám v castingu vůbec neukázali, tehdy byla větší tendence ukazovat v castingu spíš pěchotu a ty dobré jen výjimečně, a poprvé jsme ji viděli až v semifinále, kde vystřihla Ironic :-) Oproti tomu dneska už jsou (semi)finalisti ukazováni v castingu všichni, takže Tereza v castingu prostor měla, jen tehdy ještě tolik lidí nezaujala :-)

152
Jana
Reagovat

@J: Nářez ….. a mimochodem, pokud si tam někoho umím představit, tak Terezu

153
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Ukázali nám ji, ale až se zpožděním a ještě to byl spíš ten předcasting, pokud se to tehdy už tak dělilo.

154
J
Reagovat

Milovnici Jamesa Arthura, prave vystupuje SUMMERTIME BALL v Londyne : http://www.capitalfm.com/tv/

155
Petr
Reagovat

@Jana: souhlasim s Vama ve vsem, snad to Terce vyjde, jak rekl Ruppert ona JE nejlepsi zpevackou jaka kdy soutezlila v superstar ,(+Guncikova samozrejme)

156
Jana
Reagovat

@DJ Vlado: Máš pravdu, souhlasím, bylo to více o pěchotě, ale na druhou stranu mnozí zaujali na počátku více a v konečném účtování to prostě nestačilo.

157
Ally
Reagovat

@Bezík: Tak to je fajn,jo je vidět , že když je nadšení , talent, píle, dobrý manažér…který asi i drží při zemi trochu..od moc velkých uletů ? jakože at zůstane styl a trochu komerčnosti : ) jde to ..

158
Ally
Reagovat

@DJ Vlado: Jo Ironic od Anety si pamatuji , že jsem / jsme si říkali: je možné,aby bylo jasno hned ?? :)
A přemýšlela jsem ,jestli si ji pamatuju z castingu..tak objasněno ..:)
Aneta je nesrovnatelná zatim asi s nikým bych řekla ..
Ale bůhví co by s ni provedli letos :)

No a to je těžko, nás co nás Tereza nebaví a něco nám chybí.. asi nepřesvědčí, ani kdyby vystřihla ted třeba celý koncert M. Jaksona a metala u toho salta navíc bez zadýchání ..:)
Uptown funk jsem si pustila několikrát, baví, má to grády,ale ..stejně tam to něco není ..:(

159
Bezík
Reagovat

@Ally: No při zemi …. ehm … :D :D Papa Kush jim do muziky vůbec nekecá, od toho mají případně jejich producenta, který s nimi zároveň hraje na bicí, ale ani ten je při zemi nedrží. Jejich muzika je taková jakou oni sami chtějí ;-) Navíc papa je jejich největší fanoušek, jestli někdy budeš na jejich koncertě jak si všimni jak zběsile paří za mixpultem (dělá jim i zvukaře) :D On je hlavně nesmírně komunikativní člověk a obětuje (sám rád) svoje játra :D aby se s každým důležitým seznámil a nebojí se oslovit kohokoliv. To není ten suchej profík, co to dělá jako kšeft ale fakt obrovskej entuziatista ;-)

160
Bezík
Reagovat

Aneta Langerová – casting, pro osvěžení paměti, zhruba od 30s
https://www.youtube.com/watch?v=D7ZGArd8GpA

Ještě je někde záznam precastingu kde není vidět kdo to poslouchá ale to teď nemůžu najít.

161
Bezík
Reagovat

Jo, tady je ten precasting, nebo tehdy nazývaný 1. casting , cca od 32s
https://www.youtube.com/watch?v=55N0ErocVpY&start_radio=1&list=RD55N0ErocVpY

Ten se dostal na veřejnost až po soutěži, ale ten casting před porotou tuším že už během ní.

162
Johana
Reagovat

@Jana: já si Terezu z prvního castingu náhodou pamatovala, neboť byla první:)
Nikdo tady nepochybuje, že Tereza je dobrá zpěvačka a myslím, že se ani nikdo nepůjde oběsit, když vyhraje…prostě rozhodne divák, který rozeznává jen dvě barvy hlasu, mužskou a ženskou a jásá když je frekvenční a dynamický rozsah hlasu co největší.
Zpečetěním geniality zpěvačky je pak častý standing ovation minimálně jednoho porotce a nebetyčná chvála od ostatních, čímž se masy lidí bez vlastního názoru velice jednoduše zmanipulují dle potřeby.

163
Bezík
Reagovat

Copak chybí Tereze ? No charizma děti, charizma …. A kde nic není, ani čert nebere. Samozřejmě, že ti, co je opájejí známý „výše, dále, rychleji“ ho nepostrádají, oni nic takového ani nevnímají, a takových je … No přejme Terezce hezký život muzikálové divy a jestli vyhraje,nebo ne, není to tak trochu jedno ? Asi to bude hodná holka, ta jí to případně přejme.

164
Bezík
Reagovat

@Bezík: bože zatracenej tablet … „co se opájejí známým“

165
J
Reagovat

Ja to vitazstvo Tereze prajem, ale ma trpku pachut vyvrazdovania muzskych spevakov v SS 2018.

166
ales winner Karmen
Reagovat

Tomášku fajn ok dobře asi sem svůj komentář malinko přestřelil neříkám že nebudu v napětí jak dopadne asi mě bude bušit srdce budu zvědavej a ano chci ti jen říct že no že to budu potřebovat a můžu tě o něco požádat modli se nejen za mně ale i za Karmen vím že to asi nepomůže ale… co když se stane zázrak co když se něco stane co když Růžovka nebude mít svůj den a v klíčovém momentě selže nebo já nevím třeba co když sama dobrovolně odstoupí vím je to nereálné ale kdoví jinak chtěl bych říci že za několik desítek hodin bude konec tohoto ročníku a já no nemohli by jsme se k sobě chovat slušně aspon na samém konci

167
jpp
Reagovat

@Jai Kudo: Ale jo, to nezpochybňuju, dobré to bylo. Ale nemuseli jí dávat takový záhul na hlas právě proto, že ji nikdo 4 roky neučil hlasovou techniku jako Terezu na konzervatoři.

Na Tereze je zajímavé, že v tom videu, kde zpívá v jiné soutěži jako 14letá, zní snad dokonce příjemněji než teď. Přirozeně rovné tóny, vibrato jen decentně. To tu děsnou vibrato-manýru opravdu učí na konzervatoři?

168
jab
Reagovat

@Jana: Sorry jako, ale kdyby Karmen nedala za celou dobu jediný tón čistě (tj. zpívala celou dobu falešně, mimo tóninu a tak), tak se v životě tak daleko nedostane. Oni ti lidi zas tak hluší nejsou :-D.
Pokud bylo myšleno „nedala čistým hlasem,“ tak pak co má bejt? Jak už někdo navrhoval, najít si hlasového pedagoga, ať si ty hlasivky neodrovná a pak si psát zajímavou muziku sobě na míru. Jinak vítěztví Terezy mě nijak zvlášť štvát nebude, pokud na ni nenarazím někde v Brně na muzikále, nebo pokud jí někdo nenapíše hit, který budou rotovat radia tak jako Words, tak už se s její tvorbou moc nesetkám (ledaže by vydala něco hooodně zajímavého). Spíš budu sledovat Karmen a hlavně Elišku, jak se bude vyvíjet o soutěži. Někde jsem natrefil, že je snad přijatá na Janáčkovu konzervatoř.

169
Jai Kudo
Reagovat

@jpp: To nevím, Ale je fakt, že GG chodila po SS na lekce zpěvu v Praze (nevím, jestli to byl Klezla…), a po půl roce utekla, protože ji právě učil jen ten muzikálovou a popovou techniku zpěvu, což ona nechtěla….pak napsala do USA Kenovi a co bylo dál už víme…

170
jpp
Reagovat

Jojo, fakt nechápu, proč tam Tereza pořád toho vibrata tolik cpe. Určitě to není proto, že by to jinak neuměla, takže nerozumím.

Tvrzení, že Karmen neintonuje a nedá jediný tón čistě, jsou samozřejmě nesmyslná, a mohl by je prohlásit jen někdo s naprostým hudebním hluchem. V naprosté většině případů intonovala výborně, a když to měla dobře připravené, dala i pár hodně vysokých tónů s perfektním laděním. Zhoršovat se to začalo hlavně od kola duetu a samozřejmě falešné to taky bylo v duelu před semifinále. Ono tam vstupuje do hry spousta faktorů – vzpomeňte na Petra Ševčíka, nejprve dechberoucí, tehnicky téměř dokonalý zpěv v This Is the Last Time, You Raise Me Up atd. A pak přišla finálová kola a najednou začal zpívat falešně a intonace mu lítala víc než Petrovi a Jakubovi. Umí teda zpívat, nebo neumí? Když něco zpíval dokonale na úrovni Terezy a něco falešně jako Ben? Jen se tím snažit naznačit, že někoho označit, že nedává čisté tóny, je značně unáhlené a v případě tak dobré zpěvačky, jako Karmen, úplně mimo. Tereza je jiná liga v tom, že ty tóny trefuje většinou téměř dokonale, ačkoliv její úvodní „Ooooo“ v Chandelier intonačně rvalo uši pořádně, zajímavé, že to dosud nikdo nezmínil!

171
Tomáš
Reagovat

Bože, vím že se to nestane ale ať to zítra vyhraje Karmen jinak tu už ani pomalu nebude o čem diskutovat. Kromě výsledků hlasování a ty kdoví jestli vůbec odhalí. Bude to nejhorší a nejnudnější ročník s nejhorší vítězkou Terezou, aspoň teda pro mě. Je to na nic.

172
Ally
Reagovat

@Bezík: aha:) jo všimla jsem si ho i v TV..dobry silenec ;)
A ty taky jako spravny fajnsmekr jsi na koncerte u zvukařu, že? ;)Kamaráda jsem tak minule sla hledat najisto :)

173
Bezík
Reagovat

@Ally: No většinou jsem před zvukařem, ale v případě MYDY bejvám hodně vepředu … Žofka je Žofka, tak se musí vidět z blízka .. :D :D

174
J
Reagovat

@Tomáš: Vsimol si si, ze Dolores po vypadnuti Petra prestala prispievat? Ono dievcenska TOP 3 je malo atraktivna zo zenskeho pohladu. Produkcia nikdy nepochopi, ze zeny prirodzene fandia muzom a paci sa im najma chlapsky a nie chlapcensky hlas. Keby v TOP 3 nebola Karmen s Eliskou, tak by som nemala ani co prispievat ja.

Najviac ma nestve ani relativne vitazstvo Terezy, to mi bolo jasne hned po Super Vybere a ani tak TOP 3 dievcat ako tie piesne na nedelu a najma u Elisky. Ak sa pojde podla SS 2015, ze najskor vsetky 3 zaspievaju po 2 piesne a potom sa vyhlasi 3.miesto a TOP 2 bude spievat vybery zo SuperStar, tak Eliska bude spievat tie najhroznejsie sr…y na svete I WILL ALWAYS LOVE YOU a LASKO MA JA STUNU. Prosim povedz mi ako si mam malu Elisku vychutnat pri takych prisernych songoch, ktore su mi z duse odporne. Nech mam uz hnev na ten Queen u Karmen, tak je to aspon rock.
Tereza tam je to predvidatelne Spinarka zaspievana s tolkymi vibratami a bez emotivnej vlozky detto Khan aj Aguilera.

175
J
Reagovat

Boze ten Craig David ma snad unudi na smrt. Nechapem Britov, co sa im na nom paci.

176
jab
Reagovat

@J: Kdyby tak Eliška chtěla dát radši verzi Lindy Ronstadt: https://www.youtube.com/watch?v=D090T2MSxKY.
Ostatně nějakou country bych si od ní někdy v budoucnu rád poslechl – třeba takovou Angel of Morning od Juice Newton aka Dál jen vejdi od Věry Martinové…

177
Nika
Reagovat

@jpp: co je to „hodně vysoký tón“, proboha, v popu, kde nejvyšším tónem bývá max dvojčárkované D, což zazpívá každá béčková altistka?:)))
Karmen netvoří dobře hlas, ve vyšších polohách buď houká, nebo to vyřve s rádobychraplákem, který nemůžu vůbec poslouchat. Za pár roků s tímto stylem zpívání bude jen sípat. Vždycky mám u ní pocit jen děsné křeče a usilovné snahy, nemůžu si pomoct.
Tereza nemá možná pro zdejší osazenstvo charisma, já to mám třeba úplně jinak, ta holka navíc vyzpívá vše a zcela uvolněně a kecy o tom, jak dostává skladby na míru, jak je protežovaná bla,bla.bla, jsou blbost, protože pro ni není problém zazpívat cokoli a stejně jako ji, chválí porota i Karmen. Asi koukám na jinou show, nebo co.

178
ales winner Karmen
Reagovat

Karmen před pár minutami psala na FB a já jí napsal dojemný vzkaz jak já budu mít zítra nervy a jak mně bude bušit srdce to ví asi jen Tomášek pro jistotu dám odpoledne chladit šampanské do ledničky kdyby to klaplo musí KARMEN musí prosím pane bože at se stane zázrak at mně tu nezlynčují panáčkovci a nejsem za ůplnýho idiota což sem předváděl docela znamenitě jak mně tu budete všichni scházet především Tomášek ale i ostatní

179
Ally
Reagovat

@jab: A vlastně další takový , co je tu omylem :)
No teda..Dál jen vejdi ( a vůbec Věra Martinová) byla moje srdeční záležitost tak asi ve třinácti..to je teprve nostalgie :) Ale jo Elišce by se asi takové hodily .
A třeba i ve STAY se mi myslím líbila více než originál..s přihlédnutím k věku..

180
Ally
Reagovat

Ale stejně to bude sranda, jestli to dneska :) ta Eliška vyhraje ..aneb když se dva perou ..?

181
Bezík
Reagovat

@Ally: Jojo, a pak si všichni společně zapějeme : Eliška Eliška nebyla pyšná … ;-) :D

182
Ally
Reagovat

@Bezík: Tak tak, ale nejprve asi na dvě hodiny spadne Panáček :)

183
J
Reagovat

Tak ja som vcera sledovala CAPITAL SUMMERTIME BALL v Londyne. Spevaci ani spevacky nemali bohvieaku farbu hlasu a ani rozsah. Rita Ora nemusi ani zavyjat najvyssie tony, ma charizma, hity, aby sa predala. Craig David a Charlie Puth boli nuda na ntu pre mna. Shawn Mendes headliner rozhodne nie je najlepsim spevakom s najsilnejsim hlasom, ale ma hity, charizma a ludia prisli na koncert si ho vypocut. Najlepsie vystupenie podal jednoznacne James Arthur. Z toho vsetkeho vyplyva, ze najlepsi spevak, s najlepsou technikou a najvyssimi zavyjanymi tonami nemusi byt v buducnosti ten najuspesnejsi a najma ak postrada charizma a nema hity, ktore by ho predali.

184
Prochor
Reagovat

@Nika: Niko máš pravdu. Podle toho co píšeš opravdu koukáš na nějakou jinou soutěž. Zjevně trpíš omylem, že Superstar je soutěž ve zpěvu:-))) Ale překvápko – Superstar je soutěž ve které hledáme Superstar a ne nejlepší zpěvačku. My na Panáčkovi si to naštěstí uvědomujeme a proto tady všichni nepadají na záda před nějakou růžovou čůzou.

185
Nika
Reagovat

@Prochor: och, zapomnela jsem; ze vy na Panackovi jste vybrana elita, ktera disponuje tou jedinou pravdou a svetonazorem😂 Tak hledejte dal…☺

187
jpp
Reagovat

@Nika: Ne vždycky. Chyby, které uvádíš, dělá jen občas. Chraplák, dokud jí nezačal odcházet hlas, zněl příjemně. A rozhodně neplatí, že by ve vyšších polohách vždy buď houkala nebo vyřvávala. Mnohokrát zpívala čistě a v podstatě správnou technikou. Například to, jak zpívala Diamonds – čistě, úsporně, chrapláku jen nepatrná stopa. Zdraví nebezpečnou techniku má, když tlačí na pilu a zpívá hodně na sílu – pokud je to v menší míře na efekt jako např. v závěru Dream On, tak je to OK, ale když musí řvát skoro celou písničku jako v duetu, tak je zle.

188
Nika
Reagovat

@jpp: ty chyby dělá stále, ale nenazvala bych to tak zcela chybami. Jednoduše se nikdy neučila zpívat a pracuje s hlasem pouze intuitivně.
To, že netvoří hlas správně, pak má za následek to, že po větším hlasovém vypětí je na několik týdnů odrovnaná s hlasivkami, což bylo znát i v běžné řeči.
Já ji za to nekritizuji, dělá co umí, ale pokud chce do budoucna dělat muziku a zpívat, bude potřeba, aby se začala vzdělávat u nějakého hlasového pedagoga a nastolila hlasovou hygienu.
Osobně Karmen není vůbec můj šálek kávy, já si na tyhle nemocné hlasy nepotrpím, preferuji čisté a velké hlasy s výbornou technikou a já jsem si z Terky opravdu na zadek sedla (a jestli má někdo potřebu ji nazývat růžovou čůzou, je u mě ubožák), protože ta holka má zlato v hrdle. A emoce z ní na mě jdou obrovské. Její Špinarku i Mariku si pouštím pořád dokola.
U Karmen jsem trpěla a vůbec nechápu adorace u SMGO a My Immortal. U první skladby jsem si řekla, no tak jo, zkusila to, ale byl to omyl výběr, u druhé jsem si za ni odkašlávala, protože to byl výkon ve stylu: nemůžu už, ale musím to nějak dořvat na sílu. Vyloženě se hlasově trápila a byla šťastná, že to jakž takž dozpívala.
Proto výsledek letošní SS odpovídá jak výkonům, tak schopnostem jednotlivých finalistek.
Elišce to druhé místo moc přeji, jsem ráda, že se dostala na konzervatoř, kde se jí hlas pěkně usadí a rozvine, občas jí to ještě někde intonačně ujelo a byla rozházená, což je u 15 leté holky pochopitelné. Ale hlas je to velký, barevný, šikovná holčina:)

189
jpp
Reagovat

@Nika: Jojo, s tím souhlasím, že hlasový pedagog by jí prospěl. A letošní výsledek asi fakt odpovídá výkonům, jak píšeš. Myslím že to, jak tu dost lidí píše, že v nich Tereza nevyvolává žádné emoce, je dáno fakt hlavně tím přemrštěným vibratem, které prostě vyvolává pocit teatrálnosti a divadelnosti. Mně to taky vadí, ačkoliv i přesto ve mně Tereza nějaké emoce vyvolává.

Přidat komentář