Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2017 – FINÁLE: Přehrát, přelstít a přežít… (rekap)

3. Květen 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinson_header

AKTUALIZOVÁNO: uvnitř článku najdete jméno vítěze!

Celkem 44 dnů bojovali na Filipínách čeští uchazeči o 2,5 milionu Kč a titul Robinsona. Na začátku jich bylo 18, na závěrečnou kmenovou radu před porotu usednou pouze 3. V minulých dílech se z Ostrova vyloučení vrátil Jakub, který doplnil top 5. V dalších soutěži se již nehrálo o imunitu, ale přímo o život v soutěži, zde cesta skončila pro poslední ženu Niku. Zbývá poslední eliminační souboj a závěrečná kmenová rada, kde porota na základě svých hlasů rozhodne o vítězi první řady Robinsonova ostrova. Kdo to bude?

Den 42 – kmenová rada

Hned v úvodu dílu jsme se ocitli na kmenové radě, která však nebyla ta závěrečná ani vyřazovací. Již pod dohledem poroty si soutěžící mezi sebou zvolí jednoho, který postoupí přímo na závěrečnou kmenovou radu. Před samotným hlasováním ještě proběhla otevřená diskuze aneb trénink na Finále v „očerňování“ spoluhráčů. Ty zásadní argumenty přijdou až na poslední kmenovce, i tak má porota alespoň více materiálu k přemýšlení. Hlasování o prvním finalistovi nebylo úplně jednomyslné, dva hlasy rozhodly a prvním účastníkem finálové kmenové rady je Marek.

robinson_kmenovka1

Hlasování

David – Marek
Jakub – Marek
Martin – David
Marek – Jakub

Proč hlasování dopadlo, jak dopadlo? Zraněný Marek by byl přeci jen lepší soupeř do další eliminační soutěže, že ano. U Davida věřím, že také rozhodla jeho povaha pro fair-play, jediný on a Marek vyhrávali individuální imunity, tudíž tam chtěl mít fyzicky rovného soupeře. Navíc nejspíš i on tušil, že Marek u porotců nemá příliš dobré jméno, logicky jepro něj snadnější soupeř než Jakub, který může mít díky pobytu na Ostrově vyloučení v porotě lepší vztahy, nebo Martin, kterému David nikdy moc nevěřil a neví co od něj čekat. Jakubova volba Marka byla také jasná, jako zachráněný z OV měl možnost trávit čas se čtyřmi porotci a pravděpodobně má informaci, že Marek není zrovna miláček poroty, hlavně ne Radovana a jeho uražené ješitnosti. Marek svou volbu zdůvodnil tím, že Jakuba dokáže ve Finále porazit. Jeho nejsilnější karta proti němu je Jakubovo vypadnutí a následný návrat. Vypadl, protože hru nezvládl na 100 %, jen měl štěstí na soutěže. Záhadou pro mě zůstává Martinova volba Davida. Pár minut před tím mluvil o tom, jaká je David hrozba a pak mu plánoval naservírovat 2,5 milionu na stříbrném podnosu? WTF?

Den 43 – závěrečná eliminační soutěž

Soutěžící mají za sebou poslední dovolenkově laděnou noc. O tom, kteří dva soutěžící si budou moci společně s Markem užít tu poslední a zároveň postoupí do Finále, rozhodne poslední eliminační soutěž. Celkem 3 km dlouhá soutěž budí už od pohledu respekt a Marek může být jedině rád, že se spousty běhání, šplhání a sekání nezúčastní. Soutěž má 3 fáze. Nejdříve bylo potřeba zachytit bambusovou tyč, a přejít s ní opičí dráhu. Na konci čekala nádoba, se kterou museli soutěžící prolézt dřevěnou věž. V poslední fázi plněním nádoby kokosovou vodou se získá klíč od truhly s náboji. Vyhrává ten, kdo jako první trefí katapultem dva terče.

robinson_soutez2

Rychlý nástup do soutěže měl Jakub, získal tak drahocenný náskok, který si udržel až do poslední fáze. Martinovi se podařilo tyč zachytit dříve, ale David nezůstal pozadu příliš dlouho. Zatímco Jakub byl téměř celou dobu o krok napřed, tak Martin a David se na druhém místě střídali. Soutěž se vyrovnala až u sekání kokosů a plnění nádoby. První, komu se podařilo získat klíč, byl David. Střílení na terče už pro vyčerpané kluky nebyla vůbec sranda. Nejlepší mušku měl Jakub, stává se tak druhým finalistou. Do souboje Martin vs. David šel Martin s výhodou jednoho trefeného terče. Nakonec Martin sundal i druhý terč a Davida porazil.

robinson_david

Marka, Jakuba a Martina již nyní čeká pouze závěrečná kmenová rada, na které budou odpovídat na dotazy porotců a obhajovat svou hru. Porota nakonec hlasováním rozhodne, kdo si odnese 2,5 milionu Kč a titul prvního českého Robinsona.

Den 44 – Finálová kmenová rada

V úvodu kmenové rady Ondra oznámil, že finálová trojice ještě není úplně finálová, ale o hlasy poroty se utkají pouze dva hráči. O vyřazeném hráči rozhodla porota. Černý Petr padl na Martina. Martin končí a stává se 9. členem poroty.

Kmenová rada pokračuje, Jakub i Marek měli oba možnost říct pár úvodních slov, poté dostala slovo opět porota, následně proběhlo hlasování.

Vítězem první řady Robinsonova ostrova se stává…

Marek Orlík

Marek Orlík1

Gratulujeme…

O vítězi první řady rozhodlo 9 porotců, vítězi k triumfu stačilo 6 hlasů. Více než 3 měsíční putování Robinsonovým ostrovem skončilo. Věřím, že se tady opět setkáme u druhé série.

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 57
1
VojtaP
Reagovat

Marek! Yes, dobře on!!! Zahořklá porota se nekonala :D

2
Jonatána
Reagovat

Přála jsem to Davidovi. Když tam zůastali ti dva, bylo mi to v podstatě fuk, ale o facku víc jsem to přála Kubovi. nevyšlo. Marek podváděl, lhal…hrál. Nelíbilo se mi to, nemohla bych to nikdy dělat, ale asi si to zasloužil, Takže gratulace. I když jemu jsem to nepřála. I když pořád víc, než Nikole :-). Takže vlastně dobrý.

3
Monika
Reagovat

Sakra, tak to bylo hodne smutny pro me. Ja mu tak prala prohru, klepal se jak ratlik kdyz prohraval s Jakubem 3:1. pro me je vitez david a sympatie ma Petra, tihle dva me nejvice bavili na ostrove.

4
Monika
Reagovat

A debilem vecera se stava.,..Lucka. Co to melo bejt za otazku? Ta zenska je fakt sibla.

5
Jonatána
Reagovat

@Monika: Mluvíte mi z duše. David je úžasný chlap a Peťulka byl aprostě Peťulka. Její poslední řeč byla skvělá a moc mě mrzelo, kdy vypadla.

6
velmi občasný návštěvník
Reagovat

Poněkud mi uniká smysl nedělat vyhlášení (a veřejný otevření hlasovací nádoby) v přímym přenosu. Navíc se tím ostatní zcela ochudili o to, hrát kamufláže i v případě, že by si to mezi sebou měli jakože pak (a doteď) říct (i přes logickej nesouhlas produkce).

7
velmi občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: Otázka jistě byla v pořádku. Ale Jakubovi se to evidentně (řekněme, že ani nevěřim, že by to jenom hrál) prostě vykouřilo z hlavy.

8
Nicko
Reagovat

Tak to ten křivák vyhrál :( říkal jsem to od druhého dílu… On ani Jakub by si to nezaslouzil, ale Marek to nemel dostat za to jaky je a jak to hral. SNad mu to prinese vic smůly než štěstí!

9
VojtaP
Reagovat

@Nicko: to mi přijde docela drsné odsouzení. Ohledně toho se mi líbil jeden komentář blogera na Facebooku. Ta hra prostě nemá pravidla, ohledně toho, pro koho je přípustné hlasovat, ať už u vyřazování nebo při volbě vítěze.

Porota to prostě tak cítila, rozhodli 6:3, oni tam byli, tu hru taky hráli, znali ty podmínky. Nakonec uznali, že si to Marek z těch lidí, co do toho finále došli nejvíce zasloužil. Osobně jsem rád, že ocenili, že hrál lepší hru jak oni.

10
Jenda
Reagovat

Markovi jsem to nepral…je to krivak a at mi nikdo nerika, ze „v normalnim zivote“ je jinej. Ale zase (i prej jeho silacky reci) neco delal, premyslel, hral a mel vysledky. Ten Kuba je proste jalovej.
Pro me je vitez David.
PS: Petru jsem mel fakt rad.
PS2: Predtoceny finale nakonec nebylo tak spatny. Tesim si na novou serku.

11
peritknie
Reagovat

Hlavně, že to nejni zoohit, hurááááá.

Nika za „tři“ dny vymytá a vyjedená do hladka ;-)

ale jo, nakonec mě to celkem bavilo a řadím k povedenějším RS naší produkce, tak hlavně aby udrželi alespoň tuhle kvalitu i do dalšího ročníku

12
velmi občasný návštěvník
Reagovat

@VojtaP: Dokonce ani vůbec ne vulgární, a i tudíž zcela místná a svobodomyslná reakce :-)

13
Monika
Reagovat

Ja taky doufam, ze skonci v pekle :-)) Sakra, skoda, ze o vitezi nerozhoduji diváci ve finále.

14
Monika
Reagovat

Petra byla dnes skvela. Tahle rada ma jedno velike plus, skvely vyber soutěžících, to uz se v další rade imho nepovede. Nejvic mi pila krev ta tlusta Terka.

15
peritknie
Reagovat

@Monika: proti Nice zlatá holčina

16
Lady XL
Reagovat

@velmi občasný návštěvník: Ona je taky otázka, zda něco takového Kuba řekl, protože ona pak opakovala – „bylo mi řečeno,že jsi říkal..“ Takže kdo ví, jak to bylo a ona zase dala na toho svého Boha…uff.

17
bobina
Reagovat

Vyhrát by měl ten, kdo dokáže „přežít, přehrát, přelstít“ – o tom je Survivor. takže i když mi byl Marek nesympatický, tu výhru si opravdu zasloužil. Sympatie ztrácel hlavně promluvami na kameru, ale zase byl upřímný, prozrazoval svou taktiku, na nic si nehrál.
Většinou fandíme typům jako je David, ale v této hře je absolutním a zaslouženým vítězem Marek. David získal u lidí zase velké sympatie, a to taky není špatné. Ale hrát neuměl, a proto hru nevyhrál.
Těším se na dalšího Robinsona, přestože moje srdcovka je americký Survivor.

18
Honzad
Reagovat

Tak to máme za sebou a jsem sám překvapený, že jsem to dokoukal do konce. Marek zaslouženě, jsem rád, že i v českém prostředí vyhrál hráč „amerického kalibru“, proti kterému dlouhodobě stál sympatický klaďas (David). Casting obecně až nečekaně povedený, v tom tkví největší výhoda oproti Trosečníkovi na Prima.

O to víc mě ale štve to zpracování. Solidní soutěže, skvělí soutěžící, dokonce bych přežil i překombinovanost a zvraty, dokonce i moderátor se postupně zlepšoval… ale úroveň střihu, hudebního podkresu a úhlů kamer ten pořad extrémně srážela dolů. Postprodukce jakoby ani neexistovala, schválně jsem se teď koukal na kousek Trosečníka a i ten měl soutěže sestříhané lépe. Přitom to jsou věci, na kterých se dá zapracovat… místo toho jsme viděli odfláknuté a bezemoční finále, neschopnost sestříhat soutěž či kmenovku aspoň trošku dramaticky, dát průběhu aspoň náznak hodící se hudby. Tolik peněz to stojí, ale čpěl z toho amatérismus na sto honů, čemuž prostě v dnešní době nerozumím. I třináctiletí youtubeři by to sestříhali lépe. Škoda, přesto o sto kroků dále než první český pokus.

19
Ajda
Reagovat

Je to jako v životě, ty největší svin* mají štěstí. Hrál a vyhrál. Jak, to už je vedlejší, hlavní jsou peníze. David morální vítěz a Petru asi nikdo nepřekoná v její naivní upřímnosti.

20
Prochor
Reagovat

@bobina: Jasně – o vítězi musí rozhodovat porota protože je to součást sociální hry si jí nenaštvat. Ale TV CBS v Americe vyhlašuje ještě diváckou soutěž o nejsympatičtějšího hráče a ten dostává cenu diváků (docela velkou).
Takže Marka bych přirovnal k Boston Robovi, který dokázal každého přelstít a zaslouží si vyhrát a Davida bych přirovnal třeba k Rupertovi, který vyhrál cenu sympatie.

21
Prochor
Reagovat

@Ajda: Tahle soutěž má napodobit modelovou situaci, kdy skupina rozdílných lidí skončí na ostrově a každý se snaží ostatní přežít. Využívá k tomu všechny svoje schopnosti – především inteligenci. Takže svi*árny jsou součástí hry. Všechno je dovoleno kromě dvou věcí, za které se okamžitě vylučuje:
1) násilí (ale pouze fyzické)
2) domluva předem o rozdělení výhry (vzpomeňme na farmu, kde je to běžné)

22
Honzad
Reagovat

@Ajda: David možná může působit jako morální vítěz (i já mu to přál), ale jeho správňáckým stylem hry se Survivor prostě nedá vyhrát. Kdyby nebylo v závěru vyřazovacích soutěží, ostatní by ho šmahem konečně vyloučili, protože hřát si na prsou takto všeobecnou hrozbu by prostě nikdo smysluplný, kdo myslí na výhru, prostě nemohl dlouhodobě dělat…

23
Monika
Reagovat

@Honzad: Ale jo da se to vyhrat. David si to prohral sam, kdyby se dostal do finalove trojice je vitezem on. Markovi hralo do karet, ze mu tam zustali sakra slabi souperi. Martina nikdo nebral vazne a Jakub byl vypadlikem.

24
Aža
Reagovat

Marek byl všech intrikánů král..
V posledních dnech se šetřil díky zranění a odpočíval.
A nadto všechno byl ušetřen poslední těžké disciplíny.
Jeho oddaní ostrované mu cestu k vítězství usnadnili. Škoda.
Přesto stálo za to Robinsony sledovat, podporovat Davida a Petru. David se ze zarostlého divouse změnil na profesora a Petra z jehnátka vyrostla na lvici.:)))))
Petra prohlásila, že Davida měla ráda, ale vzhledem k jeho vzdělání se vyhýbala rozpravě s ním, jelikož se považovala za hloupou.

Tak nevím, ale možná měla mít víc odvahy , víc si věřit. Je to zajímavé děvče.

25
Honzad
Reagovat

@Monika: Na tom se asi neshodneme. Kdyby měla hra klasická pravidla a soutěž mezi posledními čtyřmi dopadla tak, jak proběhla (jen s tím rozdílem, že by se soutěžilo o imunitu), stejně by Davida vyhodili. O tom, že by jinak David ve finále porazil úplně kohokoliv, se asi jinak nemusíme bavit. Obecně jsem se divil, že Marek jeho setrvání ve hře riskoval tak dlouho.

A ještě k tomu, že tam Markovi zůstali slabí soupeři – to možná ano, ale já si v podstatě nedokážu představit kromě Davida jiného soupeře, proti kterému by si Marek zasloužil prohrát. Hru takticky ovládal v podstatě od startu a často se opomíjí, že ji zvládl naprosto skvěle i fyzicky, o čemž svědčí i výhry v soutěžích. A navíc přesto, že do poroty posílal jednoho hráče za druhým, zůstával v kmeni pořád až nečekaně oblíbený. Oni spolu s Davidem nad ostatními jasně vynikali – a ani Petra nebo Radovan by si to proti Markovi nezasloužili.

26
Lucas
Reagovat

Taky nechápu ty komentáře, že Marek neměl vyhrát, protože intrikoval atd. Však právě proto měl vyhrát, všechno se mu dařilo a to se mi líbilo. Já mu fandil od začátku a jsem rád, že se mu to povedlo.

27
Lukša
Reagovat

Tak snad abych se taky vyjádřil. Marek vyhrál zaslouženě, ač mu to ostatní ale pořádně usnadnili. Být tam někdo, kdo hru zná stejně dobře, rozhodně by jeho postup tak jednoduchý nebyl.

Zaměřil bych se ale na přípravy na další řadu. Nova uvedla docela slušný koncept, ale těch nesmyslů bylo požehnaně. Navrhl bych hlavně toto:
1) Zrušení žolíků (Tereza) a obdobných návratů do hry po vyřazení.
2) Hráče po odvezení do nemocnice nemilosrdně vyřadit. Člověk, který si v teple a suchu několik dní odpočívá, by se už vůbec neměl vracet.
3) Méně hlasů navíc. Je-li na kmenovce 2x více hlasů než soutěžících, nepůsobí to zrovna dobře. Lepší by byl například koncept, kdy by jeden hráč vyhrál hlas navíc a mohl ho využít na libovolné radě. Zvýšilo by se tak napětí.
4) Udržet tempo jako před sloučením. Sice by klesl počet dílů, ale pro diváka by opět vzrostlo napětí a hlavně bychom neviděli rýži 100x jinak.
5) Na kmenové radě by se mělo pouze vyřazovat. Žádné hlasování o důvěře, nic, co by tak zásadně ničilo taktiku soutěžících.
6) S tím související zrušení eliminačních soutěží. O osudu soutěžících by měla rozhodovat kmenová rada a ne soutěž, která může mnohé znevýhodňovat (i když uznávám, že zde to bylo poměrně vyvážené).
7) Porota by se měla účastnit všech kmenovek, jinak nemůže mít přehled o probíhající hře.
8) Lépe zvládnout finále. Střih v poslední epizodě totálně zazdil otázky poroty, Mílu jsme raději neviděli vůbec. To má být ta chvíle, kdy porota zažene finalisty do úzkých, okamžiky, kdy se může ještě vše změnit.

Abych jen nekritizoval, byla tu též spousta dobrých věcí. Zejména cast, kde sice většina neměla o hře valné znalosti, ale fungovalo to skvěle. Dále zmíněná část před sloučením šlapala super. Líbila se mi i většina soutěží o odměnu.

Přidejte také své návrhy, mohl by z toho pak vzniknout samostatný článek ;)

28
VojtaP
Reagovat

@Lukša: článek na toto téma jsem zvažuji, snad si najdu čas a dám to dohromady.
Robinson měl svoje mouchy, většina by se dala lehce odstranit, hlavně co se týče zpracování v postprodukci a s tím spojený počet dílů, atd. Co se týče formátu je to asi složitější. Těžko říct, jak může naše produkce ovlivnit to, zda budou například eliminační soutěže, přeci jen se musí držet zakoupené licence. Něco určitě ovlivnit jde. Minulý týden točil Ondra s Markem video a tam se bavili právě o nepřítomnosti poroty na radách. Pochopil jsem z toho, že se to rozhodlo za pochodu, převážně z logistických důvodů, V druhé řadě to prý může být jinak, stejně jako ostatní věci.

29
Lukša
Reagovat

@VojtaP: Licence se musí držet, takže je možné, že eliminační soutěže být musí. Zato ty příšerné twisty mohly být z hlavy produkce. Ale nemá cenu nad tím příliš přemýšlet, budeme doufat ve vychytanější druhou řadu :-)
Jinak něco na odlehčení. Nova začala natáčet pořad „Udělej si (to) sám s Petrou“. Parodie, nebo vážně míněné video?
http://novaplus.nova.cz/porad/udelej-si-sam-s-petrou/video/13571-udelej-si-sam-s-petrou-1-dil/

30
Prochor
Reagovat

@Lukša: K bodu o porotě: Porota se účastní kmenové rady ale zásadně se nevyjadřuje ani slovně ani jinak (ne, že jí začne moderátor dokonce zpovídat před hráči).

31
VojtaP
Reagovat

@Lukša: něco určitě bylo z hlavy produkce. S těmi hlasy navíc nebo automatickými hlasy proti to bylo někdy až překombinované. Hlavně pokud někdo má takovou výhodu, tak by to nemělo být řečeno veřejně. Raději než ty hlasy mohli do hry vracet skrytou imunitu, které potenciál vůbec nevyužili a taky její použití zabili tím hlasováním o důvěře. Kdyby ji ještě ze dvakrát vrátili, udělalo by to větší drama než nesmyslné rozhazování hlasů navíc na všechny strany.

@Prochor: nakonec možná dobře, že tam porota nebývala, pokud by tam měla takový prostor. Zpovídat porotu je nesmysl, naštěstí neřekli nic tak hrozného, takže to hru nejspíš tolik neovlivnilo, ale mohlo to mít větší důsledky.

32
pimpa
Reagovat

Pro mě jsou lidé jako Marek absolutní odpad. Manipulátoři, křiváci, ještě se svým soupeřům vysmívají… Jsem ráda, že takového týpka nemám ve svém blízkém okolí, protože je totální naivita se domnívat, že v reálném životě jedná jinak a zde se jen přetvařoval, aby vyhrál! Ten pro svůj prospěch podrazí kohokoli a kdykoli. Porota bohužel hlasovala, jak hlasovala, ale myslím, že po zhlédnutí všech dílů v televizi, kdy mohli slyšet, jak o nich Marek mluví na kameru a vidět, jak si s nimi vyčůraně a alibisticky pohrává, už by mu svůj hlas nedali.
Stalo se, nezměním to, ale je mi z toho nějak hořko. A nechci tu číst, ať to neprožívám, že je to jenom hra! :-)

33
Davydlák
Reagovat

Jak tak čtu všechny diskuze o tom jaký je Marek podrazák apod. říkám si, že je dobře, že to David nevyhrál. Nedovedete si představit jaká by to byla v této hře nuda, kdyby v dalších sériích hráli všichni čestně, nedělali se aliance a dalo by se to tomu, co by si to nejvíce ,,zasloužil“
Pokud vám jde čistě o sympatie, sledujte Vyvolené a posílejte hlasy, tam to má smysl :) Robinson je trochu o něčem jiném.
PS: David byl super – ale nehrál nejlépe takticky; Petra byla úplně skvělá-té bych to přál na konci (ten přerod je prostě výbornej) i více než mému favoritovi od přečtení jejich profilů-Markovi :-)

34
Monika
Reagovat

@pimpa: Ja to mam stejne me Marek kolikrat tak vytacel, ze jsem si ten dil ani nevychutnala. Uplne mi tam lezl na nervy, doufam, ze nikdo jako on v dalsi rade uz nebude. Marek je imho takovy i v realu, vzdyt on byl svine i mimo hru, choval se uplne stejne pri rozhovorech do kamery o samote, uplne si vyzival v kydani hnoje na protivniky. Ten by podle me podrazil kamose, nekouka vpravo ani vlevo, jde pres mrtvoly.

35
pimpa
Reagovat

@Monika: Právě, kdyby to tak skutečně nemyslel a vše omlouval jen svou hrou, nemohl by se tak povýšeně vytahovat na kameru. To bylo skutečně ubohé a trapné, tam ukázal své pravé já. Opravdu jsem ráda, že můj syn, ač stejně starý ( a troufám si tvrdit, že o nic méně inteligentní) je naštěstí úplně jiný. Sice teď nemá 2,5 mega, ale věřím, že si je jednou stejně vydělá svou prací a schopnostmi a nebude mít za sebou stín lidí, které podrazil a manipuloval jimi.

36
peritknie
Reagovat

@pimpa:
@Monika:
aaach booože … doporučuju sledovat Ordinaci nebo jinou červenoknihovní sračku a rozhodně ne jakoukoliv reality show.

37
VojtaP
Reagovat

@Monika: @pimpa: věřím tomu, že kdyby jeho soupeři měli minimálně z poloviny takové povědomí o hře a věděli, jak v ní jednat, tak se je v dotáčkách tolik nekritizuje. Ostatní někdy dělali opravdu nelogické kroky a nebo nezvládali sociální hru. Když se pak Marka v dotáčce ptali na jeho názor, tak prostě řekl co si myslí a měl pravdu. O tom ty dotáčky jsou, aby soutěžící řekli svůj názor na ty situace a ohodnotili svou a soupeřů strategii.
Imho pokud v další řadě nebude nikdo, kdo by taktizoval a zrazoval své soupeře, tak se opravdu nebude na co koukat. Jak tady padlo, nejsou to Vyvolení, kde jde jen o sympatie a taktika jde úplně bokem.
Taky nějak zapomínáte, že David ke konci taky přišel na to, o čem ta hra je a taky taktizoval, i když v tom nebyl tak sběhlý. Když měl vypadnout Jakub, tak mu David tvrdil, že je v bezpečí, protože věděl, že mu jde o kejhák. To už se dá taky označit za lež a manipulaci.

38
pimpa
Reagovat

@peritknie: Prosíííím???? A to jako proč? Že mám jiný názor a nefandím podrazům? Mimochodem, pár řad Survivora jsem viděla a mé sympatie měli vždy ti, kdo dokázali uspět bez přehnaného taktizování a kudel do zad. Viz např. Ethan Zohn. Jak vidíte, jde to i bez křiváctví. Ale máte pravdu, než sledovat nějakého dalšího „Marka“ a jemu podobné, které Vy zřejmě uznáváte, to si příště raději něco přečtu, na Ordinaci se dívejte sám/a, když tak přesně víte, o čem to je. Já to nesleduji.

39
Aža
Reagovat

Zásadní je, seznámit se s pravidly hry Ostrov. Opravdu nejde o to se namalovat a načesat a předvádět na kameru své úvahy. Je to tvrdá hra založená na manipulaci s lidmi., Také jsem se z počátku rozčilovala.
Nakonec jsem se začala sledovat Prima COOL několik řad a zjistila, co obnáší tvrdý boj o vítězství, jaké podrazy.
Marek ve stylu hry vyhrál zaslouženě, navíc jsme mohli fandit zajímavým lidem, pár jich tam bylo. Otázkou je, jak to vyberou příště. Bude tam víc typů Marka? Mohlo by to být zajímavější a také my diváci už budeme vědět co nás čeká. ))))

40
Prochor
Reagovat

Mně rozesmála otázka Péti na Marka moralizujícím tónem, jestli to nemohl Marek hrát jinak:-))) To by se právě Petra divila jak moc jinak a mnohem tvrději se tahle hra dá hrát. Marek předvedl jenom jahodový odvar. V podstatě si myslím, že Marek neměl konkurenci co se týká taktizování a chvílemi se musel až nudit. Třeba jak řekl, že lidi mu nosí informace a ani se nemusí snažit. Dokonce i po sloučení kmenů:-))) Jeho spoluhráči si opravdu zasloužili prohrát za svoji hloupost.

41
dejna
Reagovat

Bohužel Ethan Zohn podrazil Silase. V té sérii nikoho nepodrazila Kim…a skončila druhá.

Jinak si myslím, že za spoustu hádek může i dost nešťastný název Robinsonův ostrov. I pro mě je jméno Robinson spojeno s bojem o přežití…s uměním přežít. Jenže Robinson hrál o život jen sám se sebou…byl (alespoň zpočátku) na ostrově sám. Jiná hra o přežití by začala, kdyby byli Robinsoni dva a jídla jen pro jednoho. Že by se jeden čestně vzdal? Nevím.

42
peritknie
Reagovat

@pimpa: Především kvůli těm zcela ujetým projekcím – že Marek v dotáčkách ukázal své pravé já.

43
Aža
Reagovat

@Prochor: To je ono, Marek říkal, že má tu hru nastudovanou a už se uměl orientovat. Byl připravený.
Mnozí, zvláště ženy, asi ani nevěděli co hra obnáší. Mysleli že budou v klídku u moře na pláží.
Další Ostrov by měl být náročnější, ovšem zda to Nova nepokazí a nerozkouskuje, nepřepálí. Sledovanost bude možná vyšší . Druhou Petru už asi těžko budou hledat.)))))))))

44
Jerremy
Reagovat

@Lukša:
K tomu bodu 5.)
Osobne se mi nahodou tenhle twist libil … Cela hra jiz tou dobou byla v rukou Marka, ktery nemel konkurenci a hru kompletne ridil.
Tenhle twist mel otevrit oci ostatnim hracum, aby zacali vice hrat a taktizovat.

Prece jen se hra jmenuje: Přehrát, přelstít a přežít… (v tomhle pripade prelstila produkce Marka a Marek musel reagovat)

Jasne, ze se muze namitat, ze do reality show produkce nema co zasahovat, ma se to vyvijet samo, ale nejaky scenar maji vsechny reality show. I Survivor. A stale je verejne ovlivneni hry lepsi, nez tajne, o kterem ani my divaci nevime…

45
Jerremy
Reagovat

@pimpa:
„Blindside“ a taktika je nedilnou soucasti tehle hry. Kouknite se na nejake posledni serie USA Survivor. ;-)

46
Prochor
Reagovat

@Aža: Petra mně strašně překvapila protože jsem si myslel, že mi poleze na nervy. Ale pak jsem se přistihl, že se v každém díle těším na Petru a začala mně být sympatická. I když není chytrá, tak si na to nehraje. Podle mně má dobré srdce a je to vlastně docela príma holka. V soutěži jí šlo hlavně o to, aby s ní lidi mluvili a vzali jí mezi sebe. Očekávala že když bude k lidem bude slušná, tak jí to oplatí. Jenže to bylo jinak.

47
Aža
Reagovat

@Prochor: To bylo na jejím vystupování nejlepší, člověk si jen řekl „svatá prostoto“ co je to za dítě?
Ale Petra si nás pomalu získávala, zatím co jíní nám hýbali žlučí, ))))))
Dřela poctivě než nastoupila a vydržela, kolikrát jsem jí litovala jak vyčerpáním padala.
Ne každý z nás má kondici a tak jsme se v duchu přimlouvali za Petru, proti těm nadupaným.
Je jisté, že v survivoru by neměla šanci, i když …… tam jsou aliance a vydrží déle ten kdo dá hlas.
Petra určitě vydržela také díky podpoře štábu, který poznal jakou má pro ně cenu.
Doufám, že nebudu poslední v diskuzi a ještě nemusím zhasínat.))

48
VojtaP
Reagovat

@Prochor: taky jsem si na začátku myslel, jak mi Petra bude vadit, ale postupně jsem jí začal fandit. Pokud by byla opravdu taková Barbie, jak ji ze začátku komentovali, tak to vzdá už třetí den. Myslím, že výsledný edit pěkně vystihoval její působení na ostrově, taková samostatná jednotka, která se ne a ne zařadit, přitom nikomu nic neudělala. Její hlášky jsou nesmrtelné (South Park :D), osobně za její největší highlight považuju monolog, jak bude o svém dobrodružství povídat vnoučatům.
Na druhou stranu co nám ze dvou hodinového sestřihu mohlo přijít vtipné a milé, tak to 24/7 na ostrově v extrémním prostředí mohlo působit jinak…

@Aža: myslím, že nejvíce se ta podpora štábu ukázal v tom případě, kdy ji vrátili po 4 dnech z nemocnice, vyléčenou a odpočatou. Katku taky evakuovali, jenže nebyla tak výrazná, tudíž jí návrat nenabídli (nebo nechtěla pokračovat či byla ve vážnějším stavu, těžko říct).

49
Lady XL
Reagovat

Pro mne zůstane nezapomenutelná její účast v bahenní soutěži!! Tady jsem jí asi začala už úplně fandit… Ten průběh souboje byl přesně o postoji ostatních k Petře – protáhlý ksicht, když dostal Zdeněk (?) Petru do dvojice, ostatní natěšení, že ji v dvojici nemají a jak bude snadný soupeř. Niku nikdo předem nekritizoval, že bude slabá a přitom vůbec do souboje nedala duši. A pohled na Niku během Petřina zápolení stál za to – všichni se bavili (nejen kvůli spadlé podprdě), ale ona byla kyselá jak citron… Petra se prostě nevzdávala do poslední chvíle, dokázala nás pobavit a hlavně překvapit svým zapálením a odhodláním. Věřím, že být ve dvojici se silnějším klukem, tak vyhráli! Vůbec v soubojích ukázala, že není Barbie, bojovala, co jí síly stačily…. (a jednou i vyhrála, i když nešlo zrovna o imunitu ale o postup…).

50
Jerremy
Reagovat

@VojtaP:

Podle videa, co natocil Ondrej Novotny (ma to na FB), tak Katka nechtela dal pokracovat (a pry u ni nemoc byla vaznejsi nez u Petry). Petra se vratit chtela.

51
VojtaP
Reagovat

@Jerremy: tak to potom jo. Nicméně to nic nemění na věci, že tím Petře produkce hodně vyšla vstříc.

52
Aža
Reagovat

@Lady XL: Nika a Petra, dva protipoly. Sluníčko a jedovaté pohledy, které se zahrát nedají a jsou nepopsatelné.
Takže nás bavily obě, každá svým originálním způsobem.

53
Lady XL
Reagovat

@VojtaP: Tak Petra měla podle všeho vážný zánět moč.cest a jiné problémy se pak nepotvrdily a nejspíš jí zabrala rychle antibiotika. Katka ale měla dlouhotrvající krvácení a do toho zřejmě i zánět moč.cest… Takže tam rychlé vyléčení nešlo a s ohledem na úbytek krve (a jiné věci) to fakt pro ni bylo ani vhodné…
Jsem ráda, že Petru vrátili, i když naprosto chápu rozčarování všech a asi být to jiný, tak jsem byla taky proti :-D…

54
Prochor
Reagovat

@VojtaP: Mně se líbil komentář Petry když se stavěl přístřešek. Z toho třeba amíci dělají úplnou vědu, div si nevolí stavbyvedoucího. A Petra přišla a suše prohlásila: No co, všichni jsme v osmi letech stavěli takovýhle boudy:-))) To nemělo chybu.

55
Aža
Reagovat

Možná by mohl být vydán almanach se střípky komentářů od Petry, jako glosy pro dobrou náladu.
Protože by bylo škoda, že některé zaniknou. Tento se mi také líbil, dík za připomenutí.)))))

56
Lukša
Reagovat

https://www.mediaguru.cz/2017/05/nova-chysta-druhou-radu-show-robinsonuv-ostrov/

Tak to vypadá, že základní prvky formátu se nijak nemění…

57
Mira
Reagovat

Tvoje rekapy nejsou vůbec špatný! :)

Přidat komentář