Panáček v reality show

Robinsonův ostrov: česká verze Survivora se blíží

28. Květen 2016 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinsonuv-ostrov-logo
O tom co, se šuškalo, se stalo pravdou. TV Nova skutečně má na léto 2016 přichystané natáčení dalšího pokusu o českou verzi Survivoru. Ponese název Robinsonův ostrov a jsme napnutý, zda se vydaří více, než první český pokus, o který se před lety pokusila TV Prima, jejíž verze nesla název Trosečník a objevila pro český bulvár Hanu Mašlíkovou a díky tomu je svět hned hezčí. Koho objeví Robinsonův ostrov a o co v něm půjde a kde se bude natáčet?

Castingy na Robinsonův ostrov, hotovo

Štáb okolo Robinsonova ostrova se musel poprat se 4 000 zájemci o pobyt na filipínském ostrově Caramoan, kde se bude tato letní show odehrávat. Podařilo se a skupinka psychicky i fyzicky odolných jedinců již byla vybrána.

Ti se během letošního léta utkají na zmíněném filipínském ostrově o výhru ve výši 2,5 milionů korun. No, myslíme, že i když nevyhrají, tak zažítků budou mít soutěžící spousty.

A my se ptáme: jak vidíte šance, že Robinsonův ostrov bude lepší než primácký Trosečník?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 38
Reagovat

Já si jen kladu otázku, proč se slovenská verze jmenuje jen Ostrov. Tipuji, že nějaký problém s ochrannou známkou Robinsonův ostrov na Slovensku a podobně si kladu otázku, proč to netočí spolu.

2
fx
Reagovat

Doufám, že se to tentokrát povede. Že nepodcení výběr soutěžících, moderátora, přípravu soutěží… A že nenechají o vítězi hlasovat diváky (!!!). Jinak CZ-SK verze by byla fajn… Hned by bylo jasné, jak rozdělit kmeny :-)

3
fx
Reagovat

@SUNíčko: A není to prostě jen tím, že Nova chtěla ušetřit, tak koupila práva na švédskou Expedici Robinson, zatímco Slováci koupili práva na Survivora?

4
ales winner emma
Reagovat

nevíte někdo co je pravda na tom že se nova chystá zakoupit práva na svou další dobrodružnou reality show má se jmenovat Cesta po Evropě a je naplánovaná na jaro 2017 něco sem od někoho četl že to má být něco ve stylu Amazing Race

5
VojtaP
Reagovat

jsem hodně zvědavý jak toto dopadne, jak na Nově, tak na Markíze. Jen doufám, že nepůjdou ve stejný den.
Tu švédskou původní verzi neznám, tak nevím na kolik se ten formát odlišuje od té americké, předpokládám, že ta podstata se moc nemění. Jinak těžko říct, jestli obě televize mají stejné licence. Možná Nova chce nejdřív vyzkoušet nakolik je pověst toho pořadu poškozena tou slátaninou Primy, než zakoupí americkou verzi. Markíza se toho bát nemusí, tam měli jen Celebrity Camp, což nebylo úplně to samé. Každopádně pokud bude špatný casting, tak nepomůže ani sebelepší produkce, své o tom ví i americký Survivor, který měl také slabší série a zpracování to nezachránilo. Zkrátka to celé stojí na soutěžících, jak moc budou taktizovat a nakolik je okolnosti donutí riskovat a dělat „big moves“. Bez blindsidu to není ono. ;)

Určitě pokud by měla být někdy v budoucnu (když se obě chystané show dočkají úspěchu) společná verze, tak bych se určitě nebránil. Rozdělení kmenů CZ vs. SK by bylo hodně divácky atraktivní.

Bude to zajímavý podzim, kromě Talentu se vlastně letos vůbec nebude v hlavním vysílacím čase zpívat! :O

6
ales winner emma
Reagovat

5 naprostý souhlas a navíc nezapomínejme že tento podzim kromě talentu bude po asi cca devíti letech kdy nova nebude mít žádnou pěveckou soutěž údajně ztratila práva na HLAS československa a zařadí na rok 2017 Superstar a asi tu reality show co jsem psal Cesta po Evropě

7
Lukša
Reagovat

Trosečníka z Primy převálcuje prakticky cokoli, a zkusil bych po delší době opět Nově trošičku věřit. Ale stačí sebrat špatný soutěžící a všechna práce přijde nazmar.
A pokud by se dokonce pustili do formátu ve stylu The Amazing Race, má radost by již dosahovala enormních rozměrů. Ale toho bych se už bál, na originál nemá vůbec nic a dal by se z toho udělat totální propadák. Nesmělo by se šetřit, ale to platí o obou výše zmíněných projektech :)

8
Prochor
Reagovat

Jaké to bude mít pravidla? Jako americký Survivor, nebo jako britský Robinsoni v ráji? Nebo nějaká jiná?

9
Radek aka SUNíčko
Reagovat

@fx: Hele, já ti nevím, ale podle typu loga, co má slovenský Ostrov, bych řekl, že oba mají licenci k tomuto formátu http://www.castawaytelevision.com/home/ Že ho má TV Nova, se píše přímo na webu TV Nova.

10
milanek
Reagovat

na podzim to asi nebude tam pocitaji s 2 masterchef tvoje tvar ma znamy hlas ,-proti talentu ktery uz nikeho nezajima je super ze uz zadna trapna sou o zpivani nebude vetisna skoncila v baru nebo ty kdo mel rozum odesel do zahranici jako slecna stara nebo guncikova ..

11
Pattrick
Reagovat

Osobně si myslím, že Markíza koupila vážně práva na US Survivora (proto používá v upoutávkách videa z něj a dokonce má podobně logo), nova koupila levnější verzi (Robinsona, podle upoutávek z něj, už ten název !! )
ales winner Emma – jestli to je pravda, že by nova něco takového chystala, tak to by byla pecka, ale kde jsi to slyšel?

12
ales winner emma
Reagovat

11 pecka ano ale dokud nic nebude zaručeně a oficiálně potvrzené budou to potom jen takové mediální bubliny taková kouřová clona a 10 proč by nemohl být robinsonův ostrov vysílaný už na podzim ještě neznamená že když tam bude pro mě nekoukatelný odpad tvoje tvář má známý hlas ještě že bude aspoň ten masterchef takže tvrzení že se nebude kam mít upíchnout robinsonův ostrov jsou směšná vždyt masterchef stejně bude ve středu tak proč by nemohl být ve středu nebo v pátek robinsonův ostrov

13
ales winner emma
Reagovat

10 a za druhé jak jsi přišel na to že bude prima vysílat talent pokud vím tak se jasně nevyjádřilí jestli do toho půjdou nebo ne

14
ales winner emma
Reagovat

10 a za třetí a poslední jak si můžeš být jistý že už se nebudou vysílat pěvecké show určitě bude další superstar v roce 2017 mimochodem je každé dva roky 1 rok je vynechán kvůli hlasu československa jenže když nova radši si ponechá hlas v záloze tuším cca 2018 a proto nasadí ten robinsonův ostrov a počká si co to udělá s divákem v opačném případě by další řadu už nenasazovali a vrátili by se tak k hlasu československa ale tvrzení že žádná pěvecká show už na českých obrazovkách nebude je nanejvýš směšná ale překvapení by to bylo to je zase fakt

15
Lukša
Reagovat

@Pattrick: Taky jsem tu informaci zahlédl, před pár měsíci to prolítlo bulvárem, ale všechno jsou to dohady.
@ales winner emma: Stejně tak se potají diskutuje o dalším plánovaném projektu na podzim, má to být ve stylu Extreme Makeover: Home Edition, viz tady: https://www.super.cz/408300-vime-prvni-tereza-pergnerova-se-ve-velkem-stylu-vraci-na-novu.html
Údajně to má být už natočené a připravené k vysílání, tak uvidíme :)

16
ales winner emma
Reagovat

15 fakt tak to mě ůplně uniklo díky za info

17
honza
Reagovat

Nova koupila USA práva Survivora stějně jako Tv Markiza a další jejich televize!
Informují o tom na svých servrech a i programová ředitelka Alex to sdělila přímo v rozhovoru.

18
rss
Reagovat

LOL, práva na US Survivora nekoupila ani Nova, ani Markíza. Probst totiž nikdy nikomu práva na jejich verzi nedal, ani na znělku, natož na celý koncept. Jediné, co lze objednat, je švédská verze Robinsona, která je první a ze které poté s vlastními úpravami vycházeli na CBS. Loga Robinsonův ostrov nebo první Trosečník na Primě jsou jasně ze Skandinávie, stejně tak i to slovenské. Nikdy žádná země na světě neměla svou verzi pod názvem Survivor s logem CBS. Proberte se! A určitě nebudou výjimkou Češi natož Slováci. Jinak už to totálně šílený logo (to je snad dělané v Malování) znamená, že verze Novy nebude lepší, naopak spíš horší. Prima neměla všechny show skvělé, ale vždycky je uměla skvěle zabalit do luxusní image, což mnohým divákům stačí. To Nova neumí, to je pořád taková papundekl low cast televize. Kromě toho, Češi se nikdy nenaučí taktizovat a hrát na sebe, nikdy se nedočkáme toho, co vídáme v US Survivorovi. To srazilo Trosečníka na Primě a to srazí Trosečníka na Nově. S tím, že Nova tomu nedá ani ten sexy obal (záběry na ostrov, hudba, to Prima si vizuálně s tímhle vždycky uměla pohrát). Jako už to logo, to je shit největší co jsem kdy viděl. Mimochodem, je to i o lokacích, všeobecně současnej US Survivor ztrácí tím, že je pořád na ostrovech. Lidi chtěj ale vidět i vnitrozemí, který je drsnější, chtěj vidět jiný způsoby obstarání obživy, absenci vody, lvy a krokodýly kolem tábora (ano, mluvím o S02 Australia a S03 Africa, zajímavá byla i Čína, Gabon nebo xkilometrovej pochod guatemalskou džunglí, to teď chybí, furt jen moře, kokosy, to samé). A toho se na Nově už vůbec nedočkáme. Mírněte nadšení, známe Novu a české hráče. Tohle vypadá na velkej průšvih.
PS: V Trosečníkovi na Primě nevolili vítěze diváci, ale klasicky porota na kmenovce. Diváci volili jen nejoblíbenějšího hráče, který obdržel prachy navíc. Tak jak se to děje i v US Survivorovi. Naopak trapnými momenty bylo třeba vyřazování hráčů formou tahání sirky, vyřazování hráčů podle abecedy, slabší soutěže atd. Nicméně Prima jasně řekla, že na ně tlačili Švédové. Štáb natáčel na Panamě v jeden moment hned několik verzí, šetřilo se, nebyl čas. A Nova i Markíza bez zkušeností budou mít kolem sebe ten samý tým. Navíc obě televize jsou z té skupiny co ovládají ti Rumuni nebo Chorvati a jak víme, ty jsou těžce v dluzích. Jako fascinuje mě, že tomuhle někdo věří ;)

19
Prochor
Reagovat

Podle mně je fenomenální úspěch amerického Survivora založený na třech aspektech:
1) Osobnost Jefa Probsta
2) Skvělý tým , který realizuje výzvy – zejména vodní soutěže
3) Výborný casting a výběr soutěžících
Položme si otázku, jestli je nějaká česká TV tohle zmáknout-samozřejmě je to otázka peněz.

20
rebelka
Reagovat

Markíza práve pred 2 dňami dotočila Ostrov, hned ked to dokončila Markíza mala začať točiť tv Nova. PS: Neviete v akom nastavení sa to vysiela? Koľkokrát do týždňa?

21
petr
Reagovat

• POČET DÍLŮ: 22
• DÉLKA EPIZODY: 75 minut
• ZAČÁTEK NATÁČENÍ: červen 2016
• VYSÍLÁNÍ V TV: PT, jaro 2017 předpoklad

Tyto informace jsou z obchodních podmínek pro spolupráci přímo s pořadem.
Ikdyž si myslím, že se to bude vysílat na podzim :)

http://www.novagroup.cz/images/documents/obchod/TELEVIZE_2016/survivor.pdf

22
Filip
Reagovat

@petr: Pekne zpracovany to maji… vylozene volaji po PP nejakyho vyrobce mobilu… takze na 99% bude nejaka odmena s mobilem :D Troufaji si rict i o auto pro souteziciho (jak kdysi v americkym)… ale do toho si myslim.. ze zadna automobilka nepujde

23
ales winner emma
Reagovat

tak jako sorry ale něco mě na tom nehraje má to být po dobu 8 týdnů a počet dílů jen 22 to jako vážně myslel sem že aspoň kolem čtyřiceti i víc no nevadí a předpoklad vysílání jaro 2017 to odpovídá realitě

24
hollyoaks
Reagovat

tak u nas žiadny nový masterchef slovensko zatial nebude lebo je sledovanost slabá poraza ho jojka s Našimi ktorý už má na jeseň druhú seriu

25
rebelka
Reagovat

@hollyoaks: slovensky masterchef jedna veľká nuda… za celé roky som sa pri telke viac nenudil… to ešte československy bol najmä zo začiatku aj vtipný kedže na kasting volali aj ľudí čo navarili nepodarky…

26
ales winner emma
Reagovat

aktuálně moderátorem reality show robinsonův ostrov bude ondřej novotný

28
rebelka
Reagovat

@SUNíčko: markíza si nemôže dovoliť neuspech… ak kedže oslavuje 20 rokov určite chcela zainvestovať aby bola show čo najbližšie slovenskému divákovi.

29
ales winner emma
Reagovat

a navíc sem zjistil další velmi zajímavou informaci že a ted pozor už ted nova aktuálně prohlásila že robinsonův ostrov se bude vysílat už na podzim a ne jaro 2017 a taky že v případě zájmu by na jaro 2017 zřejmě nachystalo druhou řadu této reality show

30
ales winner emma
Reagovat

další aktuální zpráva nova na jaro 2017 zřejmě chystá další reality show má to podle ukázky být něco ve stylu hotel paradise a zájemci se mphou hlásit do konce září tak sem zvědavej co to bude že by se na novu opět vrátila éra kontejnerových show naposled jestli se nemýlím to byl big brother ale to už je dávno tak uvidíme

31
Richard7
Reagovat

@rss: Nesouhlasím :) práva na znělku dostali Australani se svým Survivorem , i když koncept byl odlišnej 55 dnů místo 39 , 24 trosečníků místo 16-18 atd . Takže evidentně se lze dohodnout na prodeji práv i pro zahraniční produkce , nicméně samozřejmě ,že skupina Nova zakoupila práva od Švédů :) stejně jako tenkrát Prima a natáčí se uplně stejně chaoticky a 3-4 štáby najednou v jednom turnusu :D kvalita sice koukatelná ale .. žádnej zázrak . Už jsem to tu jednou psal , mrkněte se na rumunskou verzi Supravietuitorul Filipine třeba Episodul 6 HD na YT . Na konci je kmenová rada a jejich moderátor se chová uplně stejně jako Mitáš :D na chlup .. soutěž o imunitu navíc taky stejná jakou jsme mohli vidět v prvních třech dílech Ostrova .. nicméně Rumuni se mi líbí o něco víc než Slováci , i když tomu není rozumět :D .Asi investovali o pár korun víc ..

32
Hooper
Reagovat

Tak dle článku na digizine je první díl v pondělí 16. ledna. Budou dva díly týdně, ještě ve středu.

33
Richard7
Reagovat

Paráda .. hudba v ukázce zatím z rumunského Survivoru (Supravietuitorul) , škoda že Vanacore Music nebo kdo teď vlastní práva na Ancient Voices to neprodávají do světa . Cast zatím běžnej :) stejný typy lidí co jsou všude jinde v Survivorech

34
libi
Reagovat

zdravim,
nevíte někdo, kde se dá na tu soutěž přihlásit? Myslím toho Robinsona… na další epizodu…

35
Hooper
Reagovat

@libi: Další řadu zřejmě bude dělat Nova podle toho, jaká bude sledovanost. Takže momentálně ne.

36
sunrise
Reagovat

žádná diskuze? :-(

37
radek
Reagovat

Otřesná snaha napodobit originál. Moderátor hrůza a děs – charisma jako smradlavá, přežvýkaná housenka. Soutěžící pro mě, na první pohled, do jednoho nesympatičtí. Žádný pořádný klaďas, ani žádný zloduch.
Jejich snahy o „hru“, vypadají jako nepovedené dětské hrátky. Střih se mně taky nelíbí. Upoutávka na další díl by měla diváka přilákat, mě nezaujala ničím. Pokud už v první upoutávce na další díl nemají co vysílat, jsem zvědavej, co budou vysílat dál. Jsem velice zklamán. Čekal jsem mnohem víc. Zatím to nesahá ani po kotníky, nepovedeným zahraničním sériím.

Přidat komentář