Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2: smršť skrytých imunit!

15. Duben 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

ro_header

Kmeny Manobo a Kalinga se sloučily a vznikl nový kmen TawiTawi. S odchodem Dominika na Ostrov vykoupení a návratem Báry do hlavní hry se rozjelo kolo intrik, již vytvořené vztahy a aliance jsou tak nyní podrobeny zkoušce. Kalinga je v početní nevýhodě oproti Manobu a původní pětičlenná aliance se snaží na svou stranu přetáhnout ženy z Manoba, které do té doby byly na okraji, kromě Terry. Manobo, dosud téměř nepolíbené potřebou taktizovat, spoléhá na svou početní převahu a soudržnost, bude to ale stačit? Kdo bude v bezpečí na první kmenové radě a kdo se jako první utká s Dominikem o setrvání v soutěží?

Den 17

Nově sloučený kmen zatím nemá příliš uspořádané bydlení, spíše převládají nedostatky jako nepořádek, krabi, komáři a krysy. Bizon s Radimem na pláži probírají počty. Je jim jasné, že musí získat většinu, než se vrátí Dominik. Martin s roztaženým žaludkem po včerejší hostině dostal chuť na kokosy a málem si při čištění kokosu zvládl amputovat prst rezavou mačetou, což se těsně před soutěží o imunitu vůbec nehodí. Po příjezdu na soutěž o imunitu byl Martin ošetřen a v soutěži mohl pokračovat, o což se bál nejvíce. Jelikož hráčů je 13 a soutěž je pouze pro 10 lidí, musel rozhodnout náhodný los. Soutěžit nemůže Zina, Bizon a Ondra, ti si mohli vybrat svého favorita a v první fázi hry mu pomoct. Zina šla překvapivě k Radimovi, Bizon ke Katce a Ondra k Jardovi. Dobře měl našlápnuto Radim, který se bez větší ztráty dostal do druhého patra. Do top 3 této soutěže se dostal Martin, Radim a Petr. Souboj ve skládání žebříků nakonec vyhrál Martin, který tak bude na příští kmenové radě v bezpečí.

ro_,martin

Původní Manobo (bez Blanky) se sešlo, aby si domluvili strategii na hlasování, takhle jsou přesvědčeni, že mají jasnou šestku. Ve hře je ovšem hráčů 13, tudíž jim jejich početní převaha nesedí. Zde se ukazuje, jak Manobo neumí taktizovat a spoléhají na svou pseudo-rodinnou soudržnost. Plán je vyřadit Radima, jen se obávají Blančiny skryté imunity, kterou by mohla zahrát za Radima. Stejně jako pánové nevzali v potaz, že s Bára s Blankou nejspíš budou hlasovat s Kalingou, tak také rychle zapomněli na Bizonovu imunitu a možnost, že Radim může mít i svou vlastní. Nejvíce nejspíš uniká děj Ondrovi, který mluví o většině a pořád doufá, že se jim podaří vyházet Kalingu podle původního plánu. Ke všemu se Zina při jejich rozhovoru zachová velmi podivně a ostýchá se s nimi potvrdit spojenectví. Jen se potvrdilo, jaký bude Zina nevyzpytatelný hráč.

Aliance Kalingy má jasný plán, jak zvrátit počty ve hře a přitom odstranit silného hráče Manoba, nejlépe Jardu. Nejdříve je však třeba přesvědčit Blanku a Báru, aby přeběhly. Radimovi je jasné, že Manobo bude cílit na něj, jako největšího hráče a tak může kolem toho plánovat. Bizon navrhl, že by pro Radima zahrál svou dědičnou imunitu, na otočení hry by tak nemusela být potřeba většina hlasů. Katka měla v plánu přesvědčit Blanku a dát jí falešné informace o tom, že Kalinga cílí na Míru a proto by jej měla napsat taky a jméno podtrhnout, aby si Radim potvrdil, že je Blanka s nimi. Katka se ovšem Blance prořekla a místo Míry jí předhodila jako cíl Jardu, z čehož Radim nebyl nadšený, protože si důvěru holek chtěl nejdřív otestovat. Od Katky šel přímo za Bárou a té taky řekl, ať hlasuje pro Jardu, čemuž se Bára nebránila, ale Radimovi taky nic nepotvrdila. Cítí se pořád zrazená a ráda by vyloučila jiné lidi, kteří jí více leží v žaludku. Radim opět od Báry odchází bez záruk a je to jen jeho vina. Bára už nemůže více projevit svou zášť vůči starému kmeni, jaký je tedy problém nabídnout Báře co chce, výměnou za spojenectví a mít jistý hlas navíc?

Mezitím si Blanka v moři povídá se zbytkem Manobo aliance, kterým stejně jako Kalinze přislíbila svůj hlas, protože cílí na Radima. Jako správný přeběhlík přislíbila hlas oběma hlavním aliancím, se kterou půjde se rozhodne až později. Blanka totiž jede svou vlastní strategii a ráda by cestou vytvoření ženské aliance dosáhla vítězství ženy, tou ženou by měla být Katka. Později si s ní Blanka promluvila na pláži při západu slunce. U tohoto rozhovoru bylo poznat, jak Katka nenápadně, a dost možná nevědomky, hraje skvělou sociální hru. Katka si s Blankou vytvořila osobní vztah a díky Katčině empatii se jí Blanka svěřuje s tím, jak se v Manobu trápila, když nemohla zapadnout. V tomto se bohužel Radim, považovaný za silného sociálního hráče s Katkou nemůže absolutně rovnat.

ro_katka+blanka

Den 18

Ráno Zina řešila, co že se to v noci potulovalo po táboře. Byla přesvědčena, že to byl pes a v noci ji to vyděsilo. Klukům ze svého starého kmene byla ovšem pro smích a jediný, kdo se její teorie chytl byl Bizon. Zde se ukázalo, jak málo stačí. Zinu už přestalo bavit, že se si z ní dělají jen srandu a rozhodla se zamíchat kartami a jít do spojenectví s původní Kalingou. Oslovila Radima, kterého její nabídka zaujala, ale musel se o tom nejdřív pobavit s ostatními. Radim se s Katkou shodli, že je potřeba si Zinu a ostatní přeběhlíky otestovat pro případ, že by chtěly jen informaci o tom, na koho Kalinga cílí. Za Radimem přichází i Bára a to s dohodou, kterou ji měl dát už dávno Radim, její důvěru za vyřazení Ondry. Velmi jednoduchá dohoda, která zajistí Kalinze spojence se však u Radima a ostatních ku podivu potkává s nepochopením. Sice už měli nachystaný určitý plán, nicméně v této hře se plány často mění za pochodu a v tomto případě stačí změnit jen jméno, které píše jejich silná pětka.

Oba tábory mají už nachystanou svou volbu na kmenovou radu, tuto jistotu se rozhodla narušit Zina, která veřejně nabídla svou skrytou imunitu, o kterou se přihlásil Martin a ten ji taky od ní dostal. Zině se podařilo způsobit pěkný chaos. Blanku dokonce její šílený krok urazil a označila Zinu za parodii. Později se Bizon Radimovi svěřil, že Blanka byla údajně tak vytočená, že svou skrytou (falešnou) imunitu někomu dala, což ale nebylo potvrzeno záběry ani Blankou. Stejnou informaci Radimovi donesla Zina, když mu přišla potvrdit, že bude hlasovat s nimi. Pro Blanku by to byl hodně dobrý tah s falešnou imunitou, jen by bylo lepší imunitu vyměnit za nějakou laskavost při hlasování než ji jen tak slepě někomu předat. Jak to vlastně s Blančinou imunitou dopadlo se snad brzy dozvíme.

ro_zina

Je čas na poslední taktizování před kmenovou radou. Aliance původní Kalingy bude nakonec hlasovat pro Jardu a přeběhlíci Zina a Blanka mají za úkol hlasovat pro Mirka, Báru z plánu vyškrtli a ta si nadále myslí, že bude Kalinga hlasovat pro Ondru. Bizon zahraje svou dědičnou imunitu za Radima, čímž hlasy Manoba pro Radima zneplatní. Aliance původního Manoba si stále myslí, že jim všechno spadne do klína, neřeší okolnosti jako Bizonovu dědičnou imunitu, což se pánům nejspíš úplně vykouřilo z hlavy, ani neřeší potenciální přeběhlíky. Na svém plánu vyhodit Radima tedy nic nezměnili. Martin chytře navrhl zahrát svou imunitu od Ziny pro Jardu nebo Mirka, nemají však základ, podle kterého by určili kam Kalinga své hlasy pošle.

ro_manobo

Kmenová rada

Na kmenové radě se řešilo aktuální (ne)soužití obou kmenů. Každý zkrátka cítí, že stále rozhodují původní barvy a aliance se hned tak prolínat a bourat nebudou. Ondřej dále načal téma, kdo by měl být považovaný v této fázi hry za hrozbu, ten co umí hrát sociálně nebo ten, kdo je silný v soutěžích? Radim by ve hrách nechtěl soutěžit se silným Mirkem ani chytrým Martinem, na čež zase Mirek argumentuje tím, že Radim téměř celou z části hodně fyzickou hru o imunitu vyhrál. Terry dala Mirkovi za pravdu a označila Radima za silného sociálního hráče a ještě hráče schopného v soutěžích. Radim se snažil bránit a dost možná si terč na zádech ještě zvětšil, když se nepřímo označil za sociálního guru. Jakmile bylo dohlasováno, tak Bizon dodržel co slíbil a zahrál imunitu za Radima, Martin na to po popíchnutí Mirkem reagoval a za Mirka zahrál Zininu imunitu. Hlasy se tedy logicky nebudou počítat Martinovi a dále ani Radimovi ani Mirkovi.

ro_tribal

V konečném pořadí:
Radim obdržel 5 neplatných hlasů,
Mirek 3 neplatné hlasy,
Ondra 1 hlas a
Jarda 3 hlasy (4 po připočtení nepřečteného hlasu).

Vyřazen byl Jarda a poputuje na Ostrov vykoupení.

ro_jarda

Kdo jak hlasoval, nebylo v sestřihu ukázáno, což je škoda, protože úplně nesedí počty. Radimových 5 hlasů nejspíš přišlo z původní Manobo aliance, Bára hlasovala pro Ondřeje a Blanka se Zinou pro Mirka. Plán Kalingy byl ovšem poslat Jardovi 5 hlasů a Mirek měl dostat 3 hlasy od přeběhlíků, jenže Bára hlasovala naivně pro Ondru. Kdo dal ten třetí hlas Mirkovi, jediný Katčin hlas nebyl v sestřihu ukázán, osobně si myslím, že to byl ten její, který šel na Mirkovu adresu. Byla Katka jen zmatená a neuvědomila si, který z x plánů platí nebo se snad chtěla hlasovat s Blankou a naznačit Radimovi, že ji nemá omotanou kolem prstu? Pokazit se toho mohlo spoustu, nakonec vše dopadlo podle plánu a imunity byly zahrané za správné lidi. Aliance Kalingy však toto kolo zahrála líp a Manobo nevědělo, z které strany jim přicházely údery. Manobo aliance byla příliš naivní a jen díky jejich „namyšlenosti“ a krátkozrakosti byl zaslouženě odstraněn jeden z nich. Zase jednou se potvrdilo, že je potřeba mít v této hře podchyceno více věcí než jen hlasy své vlastní pevné aliance, ale taky potřeby ostatních. Podle toho, co jsme mohli vidět se Manobo vůbec nesnažilo získat zpět Báru nebo Blanku, či někoho úplně jiného a ještě k tomu si stále mysleli, že Zina, ze které si doteď dělali pouze srandu, bude poslušně hlasovat s nimi. Nyní je Manobo oslabené, buď půjdou ke dnu jako rodina nebo začnou hrát a začne teprve ten pravý boj o přeběhlíky. Vypadá to, že teprve teď se rozjíždí hra survivor v pravém slova smyslu.

zdroj obr.: nova.cz, voyo.cz

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 108
1
Hooper
Reagovat

Jak je to s imunitou? Martin, Radim a falešná Blancina?

2
VojtaP
Reagovat

@Hooper: teď jsou ve hře jen Radimova a Blančin fake. Martin už ji taky použil. Věřím, že produkce do hry ještě pár imunit pošle. Divím se, že ještě nikoho nenapadlo hledat v novém táboře…

3
Hooper
Reagovat

@VojtaP: Martin ji už taky použil? Já měl za to, že použil tu Zininu. Ale ok, je to přece jen už pár dní, co jsem to viděl a jen jednou.

A stále se těžím, až bude Blanka zahrávat na kmenovce tu svou falešnou.

4
VojtaP
Reagovat

@Hooper: Možná se už v tom taky ztrácím, Martin teď použil tu Zininu, ale teď si nemůžu uvědomit, jestli měl i nějakou další?

Blanka podle mě tu falešnou nezahraje, vypadala by jak kretén. Na druhou stranu pokud ji opravdu dala někomu z Manoba, tak to už možná dnes bude velká sranda :D

5
Prochor
Reagovat

@VojtaP: Správně – falešná imunita se vyrábí zásadně pro soupeře místo té pravé co máte v kapse. Starý trik ze Survivoru, který umí hezky pobavit.

6
Lukša
Reagovat

Martin svojí neměl, ne? Vyhrál jednu individuální a jednu dostal od Ziny, obě už nemá. Pravou imunitu má snad jen Radim, ale kdo ví…
Blanka by se mohla usmířit s Bárou tak, že by jí dala svou imunitu. To by teprve bylo něco :D

7
Lukša
Reagovat

http://robinson.nova.cz/clanek/novinky/odhaleno-ondrej-novotny-promluvil-o-nejvetsim-prekvapeni-v-soutezi-na-co-se-mohou-divaci-tesit.html Dle tohoto rozhovoru to opravdu vypadá, že by v této řadě mohla být na kmenovkách přítomna porota. Tak snad!

8
Wally
Reagovat

A neměla Zina imunity 2?

9
Honza
Reagovat

Nejvetsi pruser je, ze uz ted je jasny, ze to Radim vyhraje.

Vzpomente na Marka – oba jsou jediny, kteri od zacatku hraji/hrali.

10
pimpa
Reagovat

@Wally: Podle mě měla, jednu tu, co dostala za to, že poslala Jardu pryč, a druhou dostala hned na začátku, že byla označena za nejslabší. Ale nevím, jestli už to nějak neprošustrovala, už se v tom ztrácím.

11
Lukša
Reagovat

Konečně jsme viděl Zinu v soutěži. Sice jen pár vteřin, ale stálo to za to! Překvapil mě Ondra, že se dokázal dostat pod kládou. Ukázalo se, že někteří jsou fakt marní. Martina to radši vzdala rovnou.
Vypadá to, že Radim průšvih s Bárou vyžehlí. Ondra to má nahnutý.

12
Pattrick
Reagovat

@Honza: Bohužel to vidím stejně.. Takový Marek 2.. :/

13
Lady XL
Reagovat

Zina měla 2 – první, kterou měla pouze pro první kmenovku a druhou úkolovou, kterou použil Martin. Teď je ve hře jen Radimova. Už se ví o Blančině faku… Jestli Manobo bude volit Blanku, tak způsobí, že bude už trvale příznivec Kalingy… Doufám, že vypadne Ondra

14
Lukša
Reagovat

Jak to ten Radim dělá? Zatím má na kmenovce pěkné proslovy, opíjí „slabší“ hráče rohlíkem, útočí na „silnější“, a stejně má pořád silnou pozici. Už by to chtělo nějakou vzpouru zevnitř Kalingy, jinak bude mít výhru dosti jednoduchou.
Super byla porada Manoba: Je nás pět. Ne. Čtyři. A sakra. Co budeme dělat? Potřebujeme získat nějakou holku. Aneb moment, kdy zbytky Manoba definitivně zjistily, že nemají početní převahu.

15
Honza
Reagovat

@Pattrick: Vid. Je to skoda. Na zaver vsichni uznaj, ze hral nejlip (jako to bylo u Marka; jako to rikaji soutezici v rozhovorech).

Treba se „neco“ stane.

16
Honza
Reagovat

@Lukša: Je divny jak to tem lidem v kmeni nedochazi. Ale total vubec – pritom je to takovej mamrd.

17
Prochor
Reagovat

Manobo se pomalu dává opět dohromady – na Karlově ostrově:-)

18
Adam
Reagovat

Může mi někdo vysvětlit, proč hlasovala Bára pro Blanku, když celou dobu dávala Ondru, a chtěla, aby vypadl on?

19
Lady XL
Reagovat

Tak jsem v šoku, Bára hlasovala pro Blanku?? Já si myslím, že to Radim nevyhraje. Moc tlačí na pilu…

20
Lukša
Reagovat

@Adam: Taky jsem koukal jak vejr, oni splní její velké přání, aby si ji udobřili, a ona udělá zas takovou blbost. Mohla to celý zvorat. A příště plánuje asi rozjíždět nějaké další bejkoviny.

21
Ajvngou
Reagovat

@Adam: Protože je to blbka, jak o ni všichni tvrdí a teď to fakt dokázala.

22
Majka
Reagovat

Doufam, ze to Radim nevyhraje!!! Marek byl sympatak, ale toto je samolibej pitomecek :-/

23
Ajvngou
Reagovat

Jinak poprvý se konečně stalo, že v jednom díle se odehrála jak soutěž, tak i kmenovka a to snad půjdu oslavit.

24
Prochor
Reagovat

Doufám, že příště pošlou na Karlův ostrov tu tragédii Terku. Od začátku je na ostrově na prd a alespoň se zase sejde se svým Ondrou a nebude muset bulet. Manobo si teď může pod velením vůdce povídat o tom, jaký jsou trubky.

25
Monika
Reagovat

@Honza: Ja tu vidim rozdil, Marek byl nenapadny, nikdo ho nechtel vylucovat. Navic byl sikovny v soutezich. Radim na nej v soutezich nema a uz delsi dobu si nese terc na zadech….nevyhraje to, baby se ho zbavi v pravy cas.

26
Lukša
Reagovat

V JtVR Ondra potvrdil, že vůbec nepočítal s tím, že by mohl jít. To potvrzuje, že většinu času jen polehával. Jak řekla Blanka, takto ho zachránili od proleženin. Navíc Blanka, ač v soutěžích nemá šanci, na rozdíl od něj opravdu hraje. Sice nemá příliš možností, ale právě ona přišla s falešnou imunitou, právě její hlas může být stále rozhodující. Asi to bude ona, kdo rozjede obrozenou ženskou alianci. I když Bára to bude dost možná blokovat. Zajímavé bude rovněž sledovat, co si teď počne Terka bez Ondry.

27
Prochor
Reagovat

@Lukša: Já myslím, že Terka bez Ondry moc dlouho nebude :-)))

28
Monika
Reagovat

Radim si mysli, ze je na koni a vsichni mu zobou z ruky, ale je prilis na ocich i Martina s Katkou si casem uvedomi, ze se ho musi zbavit. Martin je sikovny v soutezich, fakt me bude mrzet, pokud vypadne a ze to ma nahnute. Dnes zas ziskal skoro imunitu, chybel kousicek. Myslim si, ze tady brutalne schazi Dominik, to byl jediny clovek v kmeni, ktery si uvedomoval, ze hlasy Ziny, Blanky a Bary jsou potreba, umel s nima mluvit, dokazal by je ziskat na stranu sveho kmene.

29
Adam
Reagovat

@Honza: podle mě to vyhraje Martin. On a Radim pro mě představují kombinaci Marka. Martin v tom, že je takový skrytý, neupozornuje na sebe, a přitom je oblíbený. A Radim v tom, jak si se všemi hraje a všichni ho poslouchají.
Ale nevěřím, že by pro Radima ve finále ostatní hlasovali. To Marek tam byl všeobecné hodně oblíbený.
btw. nejsem si přesně jistý, jestli od příští nebo tě další, ale na kmenových radách bude porota vypadnuvších. Otázkou je, kdy to bude, když se vypadává na Ostrov vykoupení, a zde žádné souboje zatím nejsou.
Dominik říkal, že musí porazit 4 hráče, takže asi po příští kmenové radě tam bude souboj, a ti tři vypadli už budou tvořit tu porotu.

30
frettie
Reagovat

Mně tak hrozně vadí Ondřej moderátor, že straní mnoha lidem a ostatní otevřeně nemá rád. Miluje Ondřeje, Dominika, Martinu, Terku, nesnáší Karla, Radima, Zinu …

Je fakt zlej, tohle by se podle mě vůbec nemělo stát …

31
frettie
Reagovat

A jako doplněk, ten Ondřej (hráč) je fakt hlupec …

32
Bugina
Reagovat

V soutěži hooodně pozitivně překvapil Petr – ne tím, že všechno přeskákal jak srnka, ale ten početní příklad byl fakt těžkej a po tolika dnech na slunci a s minimem jídla, to teda klobouk dolu!

Ondra je trubka. To ho opravdu ani nenapadlo, že by mohl jít?

Bára je neřízená střela, ale trochu si myslim, že to udělala Radimovi natruc kvůli tomu minulýmu zkoušení důvěry. Baví ji jít proti proudu…

33
Libor
Reagovat

Jak tam zase ta Bára žrala banány nad příděl :D A vytočilo to i nekonfliktního Petra. :D
Tak, kde jsou ti konspirátoři tvrdící, jak jí Manobo utiskovalo?

34
Ettore
Reagovat

@Bugina – početní příklad byl fakt těžkej, ale moc by se mi líbilo, kdyby to vyhrál někdo, kdo umí skutečně počítat. Ten by napsal správný výsledek toho příkladu s tím, že ví, že násobení a dělení má přednost přes sčítáním a odečítáním, což se učí už někde v 3. či 4. třídě ZŠ (se závorkami, aby se to správně chápalo navíc takhle: 1+(3×5/2)-(8×6)-7+(5/2) , napsal by tedy výsledek -44 a Ondřej moderátor by vzápětí nato řekl, že to není správný výsledek. To by se mi moc líbilo, obzvlášť kdyby onen soutěžící byl něco jako profesor matematiky nebo tak něco, to by bylo moc zábavný. Škoda, že tam nikdo takový není a soutěž nevyhrál.

35
Libor
Reagovat

Tak to je skandál pokud moderátor označil nesprávný výsledek za správný.

36
Prochor
Reagovat

@Libor: V téhle hře něco jako příděl existuje jen papírově. Dovolené je všechno co není zakázané : můžete úmyslně vyvolávat hádky a štvát lidi proti sobě, lhát, slibovat věci, které nesplníte, můžete krást, podvádět, vydírat, vyhrožovat, prohledávat cizí věci, ničit cizí věci, schovávat nástroje, ničit nebo schovávat jídlo atd. Russel Hantz třeba spálil lidem jejich ponožky aby se cítili hůř a mohl je tak lépe ovládat. Prostě neplést si Survivora s nějakým sportem ve kterém platí fair play. Tuhle soutěž vyhrává jen ten, kdo ostatní přelstí a přežije za jakoukoliv cenu. Formát je inspirovaný filmem „Pán much“-doporučuji shlédnout. Dokonce si myslím že tenhle fakt ignoruje i štáb a snaží se ze Survivora udělat nějaké amatérské sportovní utkání. Jediné co je zakázané pokud vím je 1. fyzické násilí a 2. dohoda o dělení výhry. Za to je okamžitý vyhazov.

37
Kami
Reagovat

Radim si je tak jisty svoji bandou (resp. svymi „zamestnanci“:-)), ze se prestava hlidat. Dava moc okate najevo jakej je taktik a ze to vsechno vede. Jestli se chce dostat dal, mel by zbrzdit, protoze na sebe hodne upozornuje i u svych ovecek (uz aby ho vykoply, chci videt jeho oblicej).
Nejlepsi taktika je prave na sebe neupozornovat a ridit vse tak nejak v pozadi, nebo lehce intrikovat. Presne strategie Marka z I. rady a kdyby se Martin vic snazil, jeho sance na vyhru by hodne vzrostly. U holek je oblibenej, holky nejsou blby a vedi, ze Radim s nima do finale rozhodne nepocita a i kdyby byl ve finale, moc sympatii od poroty mit nebude.

38
Hooper
Reagovat

@Kami: Radim hlavně není schopen vyhrát individuální imunitu. Martin má v tomhle směru výhodu, ale taky ví, že když ji mít nebude, tak je největší kandidát na vyhazov.

39
občasný návštěvník
Reagovat

@Majka: Na kmenový radě (nejen) to podle mě bylo z jeho strany „přehráváno“ úmyslně. Když to o vás všichni vědí, tak si z toho alespoň uděláte srandu, no…
Že to někdy může hraničit až s arogancí je fakt, ale jakou má skutečnou povahu jinak – nevím.

Nicméně, uvidíme dále…

@Kami: Jsou evidentně různý verze „sympatie“ (a jak pro koho)…

40
občasný návštěvník
Reagovat

…zašmodrchalo se mi to, takže Majka a Kami mají odpovědi každá u té druhé – díky za pochopení :-)

41
Michaela
Reagovat

Aby to nakonec nevyhrál Petr. Pořád si myslím, že je to mezi Martinem a Petrem. V dáli pak Radim a Bizon. Tak si myslím, že to dopadne, není to podle mých sympatií.

A proč Petr vybral Ondřeje a Terezu? Může mi to někdo vysvětlit? :D :D :D

Ta diskuze mezi Martinem a Radimem. :D :D :D Martin to zkusil a byl za blbečka. Jen ale otázka, aby jim pak ten Martin neproklouzl, když teď vyrazili Ondřeje.

A nechápu Terezu, že něco nevyzkouší. Ona pořád je s tou starou partou Manoba a jinak nedělá nic.

A Martin zpívat neumí. :D :D :D

Nelíbí se mi, že moderátor tak okatě zbrojí proti Radimovi a ovlivňuje zbylé členy bývalé Kalingy. :( Radim je bohužel moc vidět a slyšet, nebude mít hlasy poroty a myslím si, že kdyby se dostal do finále např. s Martinem, vyhraje Martin.

Z mých sympatií přeji výhru někomu z Kalingy a to tedy Bizonovi, Radimovi, Katce nebo možná i Petrovi, ještě uvidím. Martina je tam jen na dovolené. :D

A víte, co nechápu??? Proč Martin nepoužil svou imunitu??? To si byl tak jistý sám sebou??? Ne, ne – pomoc od štábu.

A proč Bára hlasovala pro Blanku? S Blankou si byly hodně nesympatické a šly po sobě a myslím si, že zareagovala na tu řeč Martina, jak tam měl jí a Zinu.

Já osobně jsem ale za Ondřeje šťastná, byl mi vrcholně nesympatický. Jen se obávám, že se měli zbavit Martina, pokud nechtěli, aby vyhrál. Tady to je možná Radimova první a asi i největší chyba.

Plačka Tereza! :D :D :D

Na koho tam na konci spadla ta červená voda? Zase na Martinu? To půjde zase žrát???

Obávám se, že ten pokus, co tam Tereza zkusí na Báru, jí přinese jen její hněv a nenávist! :D Bára není špatný hráč, hraje podle sebe, ne podle davu a proplouvá, vychází jí to.

Působí to na mě trochu tak, že výhra bude mezi chlapy, Radimem, Bizonem, Petrem a Martinem. Je tam vůbec nějaká holka, která by mohla reálně vyhrát?

42
Hooper
Reagovat

@Michaela: Koukám, že Bizon tu má celkem fanklub. Osobně si myslím, že je tady přeceňován, až půjde tlustý do tenkých, tak mi neříkejte, že bude schopen fyzicky stačit lidem o 30 a více let mladším. Byl bych překvapen, kdyby byl mezi poslední šestkou.
Holka, která by mohla reálně vyhrát? Jen Koubič, zbytek tam je za stafáž.

43
Michaela
Reagovat

@Hooper: No, on je Bizon hodně silný, ani by mě nepřekvapilo, kdyby ve středu vyhrál imunitu, bylo by to zajímavé. Navíc on Radimovi hodně radí, diskutuje s ním.

Jen není tak moc slyšet a to je dobře, respekt Kalingy a i Manoba rozhodně má. Jen by to chtělo vyhrát nějakou imunitu a proplout až do finále. On proti Radimovi, bohužel, nepůjde, to by bylo teprve zajímavé.

Koubič je Katka, předpokládám … Katka je moc pod Blankou a ve výsledku půjde proti Radimovi … Nevím, co za tah by musela udělat, aby mohla vyhrát. Jedině ženská aliance, kde by si zmanipulovala Martinu a Blanku až do konce a pak by vyhrála, ale to se nestane, protože ženská aliance, ve které by měly figurovat Blanka, Bára a Zina doopravdy nedopadne. :D :D :D

44
Hooper
Reagovat

@Hooper: Plus je otázka, jestli bude mít ženská aliance (kterou tak vehementně prosazuje Blanka) podporu právě Koubiče. Momentálně mají ženy převahu početní, pokud by se taková jednotná skupina našla, tak to taky zamíchá karty.

45
Hooper
Reagovat

@Michaela: Jít proti Radimovi je zcela v pořádku. Bizon určitě má uznání v Kalinze, ale u Manoba? Nevím, nevím, zatím se při soutěžích nepředvedl. I když u Blanky či Ziny možná jo.

46
občasný návštěvník
Reagovat

@Michaela: „Jedině ženská aliance…“ Byl bych pro, jak říkám od začátku… :-)

Ona pořád žije, často se o ní mluví (a v reálu se o ní mluví tedy ještě častěji), ale aby si to dámy nepohnojily, no…

47
Michaela
Reagovat

@Hooper: Tam jak držely ty těžké pytle … No, nevím, z BIzona tam byli všichni hotoví, zatímco Ondřej by za slabocha … :D

Nevím, nevím, nějak se mi v tu ženskou alianci nechce věřit. Blanka si jde po krku se Zinou a Bárou, Bára si jde po krku s Blankou a Terezou, Tereza si snad ještě ani nevšimla, že tam jsou také jiné holky. A Katka a Martina mají hodně silnou alianci s Radimem a Bizonem.

48
Lukša
Reagovat

Ženská aliance by mohla vyjít, pokud by se podařilo poštvat kluky proti sobě a naopak utužit vztahy mezi holkama. Ale vidíme, jak to na ostrově funguje. Nejvíc pro to bude Blanka, které nic moc jiného nezbývá. Mohla by přesvědčit Katku (a tím zároveň Martinu), možná i totálně ztracenou Terku. Tak jsou čtyři, zbývá Zina a Bára. Zina je nevyzpytatelná, a přijde mi, že momentálně se více přiklání k Radimovi (potom, jak ji bránil a všechno to okolo). No a Bára je marná, Blanku nesnáší, snažit se ji ukotvit k dlouhodobějšímu projektu je asi nereálné.

49
xoxo
Reagovat

Já když to sleduju, tak mě furt v hlavě vrtá jedna věc – jak může být někdo ve 25 plešatej jako Dominik? Má jen vlasy na boku a nahoře vůbec nic, jak šedesátník :D Jinak je to největší buran soutěže plnej nudnejch rádoby motivačních keců, bez jakýkoliv originality, zajímavosti, něčeho, prostě hromada plků, co tě po 10 sec uspávaj. Díky bohu, že je téměř ze hry venku.

Jinak docela zajímavě se to rozjíždí (u reality show na Nově, wtf? ale je to tak), ale ty chyby produkce… Když šel Jarda na Ostrov vyhnanství, tak z toho měli udělat moment megapřekvapení, protože Dominik určitě nečekal, že se začne Manobo takhle potápět. Místo toho, aby to nějak na šokující setkání připravili, tak přichystali takovou hezkou českou „srandu“, že Domča vyskočí Jaroušovi na záda. Bingo, za trest nakoukat všechny sérky US Survivora dvacetkrát za sebou. To, že si Petr vybral k odměně dva členy Manoba, byl pro diváky šok, kterej se nevysvětlil a zametl pod koberec. Hlavní přece je, že si dali do nosu. V US verzi by se to řešilo aspoň 15 minut a pochybuju, že to minimálně Radim nekomentoval – byla to taktika, jak si naklonit Manobo, nebo Petr už začíná spíš sympatizovat s Manobo a opouští Kalingu, nebo prostě o tom nepřemýšlel, ale jak na to reagovala Kalinga? Produkci to asi nepřišlo zajímavý, tak to prostě dali pryč. WTF!!! To, že Bára dala hlas Blance, což je megašok, to se snad ve středu nějak řešit a vysvětlovat bude, protože třetí fail za jeden týden už bych nedal.

50
Filip
Reagovat

Manobo ted vypada jako totalni banda idiotu… ktera se postupne (a potupne) schazi na Ostrovu zbytecnosti (vykoupeni nebo jak se jmenuje?) – mysleli si… ze staci pouze vyhravat souteze pod vedenim velecteneho terminatora Dominika a ono to pujde samo :D

nerikam… ze jim produkce nehodila nekolik klacku pod nohy… ale primarnim zakladem jejich neuspechu po slouceni je to… ze si delali neustale prd*l ze svych slabsich hracu… pohodicka klidecek… ale zaroven nedokazali byt empaticti a nehrali vubec dobre po socialni strance (ikdyz priznavam – hrat s Barou muselo byt opravdu hard) – a ted chteji po takovych lidech… aby s nimi hlasovali :D – takhle to opravdu nefunguje ani v normalnim zivote… natoz v teto hre

pro hracky jako Zina/Blanka/Bara je i po takticke strance lepsi (kdyz vime… ze na konci jsou fyzicky narocny eliminacni souteze) jit s tema slabsima (ikdyz u Ziny a Bary se o taktice neda vubec mluvit – tam je to z osobnich ublizenych duvodu… jedina Blanka prebehla zcela logicky z taktickych duvodu)

kazdopadne celou hru ocekavam vznik zenske aliance a myslim si… ze i bude – po vylouceni fyzickych hrozeb se bude pakovat i Radim – hraje sice daleko agresivnejsi hru (pro me o dost zabavnejsi) nez Marek… ale zase to narozdil od nej nehraje nijak zvlast chytre

INFO: nicmene pozitivne vnimam spekulace o tom… ze by na kmenovkach tento rok mela byt i porota (ikdyz doufam… ze to nebude polovicatym systemem jako na Slovensku) – teto informaci by nahraval i ten fakt… ze Dominik rikal… ze mu staci porazit 4 soupere a je zpatky ve hre – takze pokud by Ostrov vykoupeni byl jen pro 5 hracu po slouceni (s Dominikem jich bylo pokud se nepletu 14) a pak uz by kazdej vypadlej hrac sel do poroty… tak by to celkem vychazelo (2 finalisti + 8 vypadlych vcetne navratilce) a ve vysledku by tedy Ostrov vykoupeni nemusel byt zase az tak spatnej

51
valkil
Reagovat

Proč Petr vybral na odměnu ty dva? Nabízí se mi odpověď: Teplá trojka.

52
Lukša
Reagovat

@Filip: Že ty píšeš i na webu reality-show eu? Tvůj styl je nezaměnitelný :D
@valkil: Podle mě nečekal, že bude muset vybírat, a tak kouknul do davu a nejvíc se vyjímal Ondra. No a když už měl jeho a musel vybrat ještě jednou, spojil si Ondru s Terkou a bylo…

53
Prochor
Reagovat

Radim musí hlavně dodržet správné načasování. Měl by rozeštvávat holky jak to jen půjde a ze slabších hráček si vytvářet tajně novou alianci se kterou zlikviduje tu původní. Přesně podle 2.pravidla Boston Roba : zbav se aliance dřív než se ona zbaví tebe. Protože je jasné, že když to neudělá tak se dřív nebo později proti němu členové jeho vlastní aliance spiknou. Měl by je předejít a těsně před úplnou likvidací Manoba zaútočit zejména na Bizona, Martinu a Petra.

54
Hanka
Reagovat

@xoxo: To není divné, třeba můj syn přišel o ledvinu a také tím pádem o vlasy také ve 24 letech, přestože v obou rodinách jsme vlasatí

55
Honzad
Reagovat

Musím říct, že si stejně vždycky nejvíce užívám situace, když vypadne hráč, který to nečeká. Ondřej jen potvrdil svou herní pitomost, zlatá Blanka nebo Zina. K hlasování Báry vážně nemám slov, zpočátku hry jsem se jí zastával, teď už nemám čím.

Rád bych se zastal Radima. Zaprvé si nemyslím, že to má rozehrané na vítězství (na rozdíl od Marka je opravdu až moc na očích), zadruhé nad ostatníma opravdu herně vyčnívá a myslí mu to. I když se na začátku této řady zdálo, že je ve hře spousta znalců hry, reálně se takticky projevil Radim, Dominik, možná trošku Bizon, Martin a překvapivě Blanka. Zbytek ani náznakem – Koubič a Martina už si měly dávno uvědomit, jak pěstují Radimovu pozici, podobně Petr. O zbytečné Terry raději nemluvím.

A pak ještě jeden zajímavý postřeh – v momentě, kdy kliďase Petra rozčílila Báry a její sobectví s jídlem, naprosto chytře poznamenal Bizon – „Ať jí to řekne někdo z druhé aliance, ne od nás.“ Touhle větou přesně vystihl její povahu (a protože je mi sympatický, tak mě navíc potěšil tím, že má přehled a není jen Radimovou stafáží) → hlavně, aby se Bára neurazila, protože její hra je postavena čistě na emocích. Sice s nimi nelogicky nakonec nehlasovala, ale pokud by ji na osobní věc upozornil třeba Radim, téměř jistě by se naštvala natolik, že by přebíhala.

Mí oblíbenci: Radim, Bizon, Martin, z holek jedině Koubič (ale měla by začít hrát).

56
Lady XL
Reagovat

Nevím, proč si tady pořád někdo myslí, že má Martin skrytou imunitu?? Já si pamatuji mimo té vyhrané jen tu od Ziny… a vše je pryč. Nebo řekněte, kdy získal ještě jinou skrytou imunitu??

57
Michaela
Reagovat

Nenašel ji? Já si jistá nejsem, ale nějak jsem si myslela, že ano. Poté bych chápala, proč ji dnes nepoužil. :D :D :D

58
VojtaP
Reagovat

@Honzad: Bára podle všeho zase otočí a bude chtít jít s Radimem. S Bárou to mám taky těžký, chvíli se mi zdá, že jí to herně pálí a dobře si uvědomuje svou situaci, ale na každou druhou světlou chvilku má hrozný kiks.
S Terry souhlasím, doteď byla zbytečná a nechala se táhnout kluky. Možná by se mohla bez svého přívěsku Ondry trochu probudit, myslím, že jejich přátelství ve hře bylo jediné, co ji drželo pořád s Manobem a teď třeba půjde víc vlastní cestou.

Martina sama bez Katky nikdy nic nevymyslela, takže osobně taky vkládám své naděje do Koubiče. Věřím, že nakonec dojde na to, že bude muset Radima zradit, což by značně vylepšilo její resumé do finále. Doteď je tam taková neutrální a se všemi zadobře a možná se schválně skrývá v Radimově stínu a vyčkává na svůj moment. Podle všeho spolu hodně věcí konzultovali, ale kredit za velké tahy připadl hlavně Radimovi. Na Katce se mi líbilo, jak si rychle přetáhla Blanku na svou stranu a nemusela s ní nijak víc vyjednávat. Něco co se Radimovi s Bárou po třech rozhovorech nepodařilo.

@Lady XL: taky nevím, kde se to vzalo. Myslím, že kdyby ji měl, tak ji použije už teď, neměl by důvod to neudělat. Mám za to, že skrytou imunitu v Manobu nikdo nenašel. Aktuálně by měla být ve hře snad jen ta Radimova z Kalingy, Blančin fake nepočítám, když se provalilo, že je k ničemu.

59
Wally
Reagovat

Já si pořád myslím, že ještě jednu má Zina. Našla skrytou a pak ještě za odeslání Jardy k sousedům.

60
Lady XL
Reagovat

@VojtaP: dobré postřehy, souhlas.
Koukla jsem do pár článků zpátky a nenašla jsem zmínku o skryté imunitě u Manobo (vyjma Ziny). Vlastně jsme se divili, že ji zrovna moc nehledali. Hledali ji chlapi coby kluččí tým..

61
Adam
Reagovat

@Filip: proč spekulace? Stačí se podívat do programu na další týdny, kde je napsané, že na kmenovce bude porota.

62
Lady XL
Reagovat

Tak jsem dnes ráno zahlédla další ukázku na dnešek a opět se jim „podařilo náhodou“ odtajnit vítěze/ku dnešní soutěže :-(. No až na to naštvání, že mi to zase proti mé vůli někdo „řekl“, nejsem tak překvapená tou osobou, protože ji k tomu předurčuje tak trochu i to „povolání“…. Co mne překvapilo, jak se tam rojili gratulanti :-)). Upřímně ale nadšená z té osoby nejsem, bude na koni a nemá proč.

63
Prochor
Reagovat

@VojtaP: O Katce si taky myslím že má strategii „Let pod radarem“ čili dolétnu co nejdál když budu neviditelná. Možná proto trochu váhá přijmout strategii Blanky „Dívčí válka“ protože by se musela odkopat. Ideální pro ní by bylo podporovat dívčí válku ale zůstat v ústraní. Všechny viditelné tahy nechat na Blance nebo jiné holce.

64
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Z hlediska imunit mně udivuje něco docela jiného. Oba kmeny změnily tábor. Nenapadlo někoho hledat imunitu v táboře Tawi Tawi ? Nenapadlo to ani členy Manoba, kteří jsou na lopatě? Podivné že každý čeká jako ovce, kdy ho Kalinga zařízne a o nic se nesnaží.

65
Hooper
Reagovat

@Prochor: Zbytečně soutěžící přeceňuješ. Drtivá většina z nich je inteligence spíše mdlé.

66
Lady XL
Reagovat

@Prochor: No jednou hledala, tuším, Martina imunitu při hostině sloučení :-). Ale jinak máš pravdu, už jsem si to taky říkala, že nikdo nehledá (nebo to neukazují a nemluví se o tom). Možná ale holt nikomu neřekli, „jdi hledat a my tě přitom natočíme, jak ji nejdeš“…. jako u Ziny. Já se totiž pořád trochu bojím toho, že ji opět najde někdo tak moc potřebný, jako je např. Zina… :-(.
A mimochodem, taky mám dojem, jak už tu někdo psal, že Ondra – moderátor – straní pár lidem tak, že je to poznat. Není to profesionální ! A to se podílel na výběru soutěžících a na scénáři, jak přiznal…. hmm V „JtVR“ vlastně přiznává, že se proto tak často vyptával Ondry při kmenovce, aby ho „upozornil“ na blikající červené světýlko, jak to tam povídá…. Já to v tu chvíli cítila stejně, že ho vlastně nenápadně upozorňuje, že se něco kolem něj děje…!! To by Jeff v US verzi nikdy neudělal. Sice taky ohrožené osoby zpovídá, ale nikdy ne tak okatě :-(.

67
Honzad
Reagovat

@Lady XL: Zase si přiznejme, že i Jeff Probst má své oblíbence – a v Survivoru se to neprojevuje jenom při kmenovkách, ale především při samotné produkci, kdy do hry opakovaně vracel své oblíbence a upozaďoval hráče, se kterými si nesedl.

Nic to ale nemění na tom, že mi moderátorovo „přátelství“ se soutěžícími taky vadí. Ztrácí se v tom objektivita, vnáší do toho aspekt, který může narušit hru. Je sice fajn, že už nemluví jako robot, ale příliš se angažuje. Poslední dvě kmenovky neustále opakuje, jaká je Radim hrozba a dost enormně na něj cílí. Ve výsledku jde vždycky o práci střihačů, ale na poslední kmenovce jsme slyšeli mluvit jen asi třetinu soutěžících. Stejně tak ještě v případě Kalingy nechal celou kmenovku řešit to, jaká je Nikol fňukna. V momentě, kdy se na radě mluví o jednom hráči a zdá se, že je všechno jasné, musí moderátor odvádět pozornost jinam a minimálně navodit dojem, že se rozhoduje mezi dvěma/třemi. Takhle to ztrácí smysl.

68
Kami
Reagovat

Nejlepsi hlaska kterou si doted z US Survivoru pamatuju, je:
„Prvni, co musi clovek udelat kdyz pripluje na ostrov je zalozit alianci. A v ni alianci“.
To je podle me to stezejeni, protoze kdyz se stane, ze jste clenem uspesne aliance nebo dokonce hlavou te aliance, v pripade nutnosti strileni do svych rad muzete jit jako prvni. A to si myslim bude osudne Radimovi.

Jo, taky me napadlo ze nikdo nehleda imunity. Nebo ze jim je neschovali nekam do jidla pri slouceni, jak to v US byva.

69
občasný návštěvník
Reagovat

@Lady XL: Ne, on a jeho smečka dělá podle mýho mnohem horší věci. Stačí jenom to, co za ta léta vyplavalo na povrch od samotnejch soutěžících (někdy logicky pod rouškou anonymity).
A to jsem toho z US Survivora viděl hodně málo (a následně i proto – už na to vůbec nejsem zvědavej, a na supernudný řady „VIP“, se kterejma má on společný prakticky všechno už vůbec ne)…

70
Lady XL
Reagovat

@Honzad: Máš pravdu. Jo Jeff měl své oblíbence a přítelkyně. Ale stejně mi to u něj nepřišlo tak okaté! A jak píšeš, určitě by nenechal na kmenovce všechny strefovat jen do jednoho hráče a takovou dobu. Myslím, že tady teď hraje hodně fakt, že Ondra pomáhal vybírat soutěžící a tak má k některým blíž a není natolik profesionál, aby se dokázal od toho oprostit…
Imunitu při hostině sloučení hledala Martina. Říkala to v JTVR, prý si připadala jak magor, že nejí, ale nenápadně nadzvedává jídlo a hledá…. Divím se, že tam imunitu nedali. Ale asi chtěli nejdřív „vyplácat“ ty, co rozdali do té doby… :-)

71
Lukša
Reagovat

Mně ani tak nevadí, jakým způsobem je Ondra vyzpovídá (aspoň se do nich snaží trochu ťuknout, aby začali přemýšlet o tom, co se kolem nich děje), spíš vidím problém v tom, že na kmenovce se ke slovu (alespoň v tom co vidíme) dostane sotva polovina lidí, ostatní jen pozorují a přikyvují. Rád bych si poslechl názor všech, ne jen těch v centru dění.

72
Lady XL
Reagovat

@Lukša: To máš pravdu, ale je otázka, zda to není taky jen střihem. Že prostě do vysílání dají jen ty zajímavé (pro ně) otázky a odpovědi. Jenže i tím se vracíme k tomu problému – že pak vidíme a slyšíme stále ty stejné :-(

73
Prochor
Reagovat

@Kami: Ano – to je formulace prvního zákona Bostonského Roba. Ale nesmí se usnout na vavřínech, jinak se staneš terčem členů vlastní aliance. Proto Rob dodává druhou zásadu- zbav se aliance dřív, než se ona zbaví tebe. Takže pokud Radim nezmění hru a spokojí se se současným postavením lídra tak půjde. Na druhou stranu kolem něho nejsou hráči ale spíš pasivní diváci takže ještě uvidíme.

74
Kami
Reagovat

@Prochor: presne, podle me kvuli tomu Radim poleti. Je si az moc jistej.

75
Honzad
Reagovat

@Prochor: Tak zase je třeba říct, že Radim zatím v podstatě dvě z těch tří zásad naplňuje. Alianci má, dokonce i interní alianci uvnitř ní. Jeho pravou rukou je Bizon, který proti němu nepůjde ani náhodou. Stejně tak si myslím, že má poměrně slušné pouto s Petrem, u kterého ale připouštím, že je to dost nevyzpytatelný hráč, který možná trošku klame svým naivním projevem. Do toho si od začátku rozumí s Koubičem – ale u ní je dost pravděpodobné, že si Radimovu pozici opravdu uvědomí. Takže Radim minimálně to jádro z Kalingy kolem sebe drží. Opravdu myslím, že v tuto chvíli nemůže hráč Radima stylu dělat příliš více – jeho prostě baví tu hru tvořit, je rétoricky zcela jinde než ostatní hráči, na ostrov přijel taktizovat a napodobovat Surva, nikoliv se slunit. To oceňuju. Samozřejmě je otázka, jak dlouho tohle vydrží.

On hraje opravdu velmi podobně jako loňský vítěz Marek, který se taky obklopil lidmi, kteří mu důvěřovali (byť si teda myslím, že v RO1 byli ještě o něco méně schopnější a taktičtější hráči než tady). Akorát že Marek se jako taktik projevoval především tajně pro diváka během rozhovorů, většina hráčů se sama zpětně divila, jak Marek všechno řídil. Zatímco Radim to dává více na odiv, což je jeho největší slabina. Ale mimo jiné tomu přispívá právě i moderátor, který z něj od první kmenovky dělá taktický terč.

76
Prochor
Reagovat

@Honzad: Radim musí počítat s tím, že po likvidaci Manoba začne v Kalinze dynastický boj a on je první na ráně. Kdo se včas připraví bude mít úspěch. Je to všechno o načasování.
Jinak na dnešní soutěži je krásně vidět jak mají všechny holky vzorně vyholená podpaží. Jako z kosmeťáku:-)

77
Prochor
Reagovat

Musím se smát jak se kluci z Manoba sekli když tvrdili že Bára je jen na zametání a podobné pindy. Šup a už vyhrála imunitu – copak na to velcí borci Mirek a Martin ?

78
Lukša
Reagovat

Všechna čest Báře. Takhle všem ukázala svou fyzickou zdatnost a odhodlanost. Asi jí začnou trošku jinak vnímat. Jen aby jí to nestouplo do hlavy…

79
Lukša
Reagovat

Že by rozbroje uvnitř Kalingy? Že by Katka rozehrála svojí hru? Pevně doufám, že toho Radima aspoň trochu vykolejí.

80
lily
Reagovat

@Prochor: přesně, hladkých podpaží jsem si všimla už v minule sérii :/

81
Wally
Reagovat

Martina první při zasednutí ke stolu začala hledat imunitu. A než přišla Katka tak měla rozporcovaný dort :D

82
Lukša
Reagovat

@lily: Neřekl bych, že minulou sérii to bylo tolik. Třeba byla parádní odměna sprcha a vyčištění zubů, to by teď tolik netáhlo. Vytane mi na mysl David, který s časem postupně pěkně zarůstal. Teď tam pánská část ostrova má vousy po 20 dnech pořád stejné, dámy každé ráno pravděpodobně prochází zkrášlovací kůrou, aby se divák nelekl. Vodu minule (jestli se nepletu) měli jen z potoka, tady je denně nová cisterna. I jídla mají dost (zase vidím Davida, který se den ode dne zmenšoval před očima).

83
Prochor
Reagovat

@Wally: V US Survivoru našli občas v jídle ne imunitu ale vodítko k imunitě. Martina prostě zkouší jestli bude mít štěstí ale jestli ji opravdu chce měla by zkusit hledat i jinde než jenom v jídle. Na nějakém výrazném místě v okolí tábora.

84
Michaela
Reagovat

Ja jsem stastna dnes 2x za Baru:

1) Vyhrala imunitu.

2) Je schopna komunikovat i s Blankou a Terezou, to me prekvapilo a zase mi to potvrdilo, ze ona hraje.

Okolo pristi kmenovky vznikne nejaky chaos. Kde berete vsichni jistotu, ze to ma Katka dobre rozehrate? Mne prave prijde vice a vice nejista a zmatena, Blanka ji dava kliny do hlavy.

Po dnesku me osobni poradi:

1) Radim, Bizon
2) Bara
3) Petr (chce to uz i nejakou taktiku), Katka (bude zalezet, kam ta jeji hra povede)
4) Martin, Martina
5) Mirek (on tam vazne, zatim, nic nehraje, jen se citi ukrivdeny), Zina (netreba komentare), Blanka (moc falese).

85
Wally
Reagovat

@Michaela: Tak kromě Bizona to mám naopak. :DD

86
frettie
Reagovat

Jo, taky mě potěšilo, že vyhrála Bára. Ona není blbá, což je fajn.

A teď poslouchám Ondru (hráče), pošlou domů Petra, pozval mě na sladkosti … bože, ten je dutej jak bambus …

Trošku nechápu, proč jim furt vadí, že Radim se obklopil slabejma hráčema – no a co, štve je, že oni to nedali – je to strategická hra, ne dětskej tábor. Nicméně, zvlášť ostrov Manobo zpočátku naplňoval naprosto jasně pána Much, jen v pánu Much to skončilo trošku hůř, tady jen byli hodně oškliví na Báru.

A Ondřej moderátor – to je hrůza, psal jsem to předtím, přijde mi naprosto odporný a absolutně neprofesionální, že si dovolí takhle zasahovat do tý hry. Není to profesionál a je to na něm vidět – když nic jinýho, tak česky taky moc neumí (x případů toho, jak řekl něco hodně špatně). A mnohem, mnohem, mnohem horší to je Jak to vidí Robinsoni, tam se chová Ondřej – moderátor jako hlupák a otevřeně některé pomlouvá a útočí na ně. Tohle nechápu už vůbec.

87
frettie
Reagovat

A ty vole, ten Ondřej hráč je v tom Jak to vidí Robinsoni snad pokaždý, ne?

88
lily
Reagovat

@Lukša: s vousama máš pravdu, ale i tenkrát měli (nebo aspoň holky měly) vyholená podpaží. Je pravda, že v minulé sérii byli všichni opravdu zbytečně hladoví, ale ty odměny byly docela fajn. Letos zatím slabota, nějaké čokoládové tyčinky a bonbony sponzora pořadu mi přijdou teda dost ubohé. Snad se ještě polepší :)

89
Prochor
Reagovat

V soutěži mně pobavila Martina jak odmítla dort že není čokoládovej ale když Ondřej přinesl hamburgery tak se Martina málem přerazila o tu kladinku jak k nim spěchala:-)))
Hledání imunity bylo pak trochu naivní. Nedá se přeci očekávat že někomu kdo právě vzdal boj o imunitu štáb vzápětí nabídne imunitu zadarmo i s jídlem. No, Martina to alespoň zkusila:-)

90
občasný návštěvník
Reagovat

@lily: Třeba se holej mačetou…
https://www.youtube.com/watch?v=uF3y_ocbXfQ

No, v tomhle je to hodně habaďůra…

91
Majka
Reagovat

Co se tyce Ondry moderatora, podle me rika jen to, co ma ve scenari nebo se ridi pokyny rezie. Myslim, ze na osobni sympatie nebo antipatie tam neni prostor…

92
Hooper
Reagovat

Libi se mi, jak tu má najednou Bára fanoušky, kdyz se jí povede jedna soutěž:-) Zato Koubic ma a bude mít problémy. Už se po ní dle ukázky jde a hlavně nemá kdovíjaky vztah s Petrem a Bizonem. Tentokrát vůbec nejsem schopen odhadnout, kdo v téhle novácke parodii na Survivora může mít primárně hlavu na špalku.

93
Lady XL
Reagovat

Jeden z mála, co zarůstá, je Dominik :-). Ani jsem si do této soutěže nevšimla, jak jsou holky (hlavně) hezky hygienicky opečované. Ony i ty zuby leckomu pořád září bělobou. A když jsem viděla Ondru, jak kráčí v zářivě čistém vyžehleném triku na Ostrov vykoupení…., no taky jsem si myslela své. Minule na nich fakt bylo znát, že jsou na ostrově bez zvláštních hygienických prostředků. Sprcha s mýdlem byla super odměna… Tohle je letos moc divně udělané. Ony i ty příchody na Ostrov vykoupení, někdo se podřekl, že to holt taky není okamžitý přechod z kmenovky na Ostrov, takže je otázka, kde mezitím jsou a kdo se k nim dostane.
Při soutěži mi občas docela vadilo, jak Ondřej-moderátor chodil až k lidem a strkal jim jídlo pod nos. Bylo to docela na hraně, aby kvůli němu neztratili rovnováhu a ne kvůli tomu, že chtějí kvůli jídlu skončit :-(. Věděla jsem, že vyhraje Bára (opět díky střihači) a po jejím prozrazení, že chodí na jógu, to bylo jasné. Navíc coby modelka musí být na určité strnulé pózy a trpělivost zvyklá. Ale jo, přeju jí to už kvůli kmenu Manobo a že jim ukázala, že není jen na zametání s koštětem – Ondro!
A Zina? wtf?? Co to byl zase za slovní průjem (pardon) o tom přenechaném vítězství pro toho, kdo je ohrožený?? Všem tím vyrazila dech a Bára jí dobře odpověděla. Zina fakt asi neví doteď, v jaké soutěži se ocitla a že je vlastně v soutěži a ne na dovolené, kde si občas něco zahrají pod vedením instruktorů ROH.

94
Lady XL
Reagovat

@Majka: Problém je, že se na scénáři podílí (pochlubil se tím) a tudíž si může upravovat slova. Osobně si myslím, že tady to funguje tak, že se sice s režisérem poradí, kam to bude směřovat, ale slova volí sám (tudíž se objevují určité sympatie, antipatie) a režisér diriguje, co se bude snímat a pak se střihačem volí střihy obrazu a vůbec koncepci výsledného díla. Ostatně to, že má Ondřej větší pozici značí i to, že moderuje i JtVR….

95
ciri
Reagovat

Tak David sice na konci vypadal, že v životě nedržel žiletku, ale podívejte se na fotky z finálové kmenovky, u Marka a Martina (i Jakuba) nepoznáte, jestli byli na týdenním vandru nebo měsíc v džungli.

Já, jako holka, bych před odjezdem bezpochyby investovala do epilátoru. Možná je i produkce vzala párkrát k nějakému profesionálovi. Pořad se sice v televizi táhne, ale oni jsou tam reálně „jen“ 20 dní. Plus nemají tolik jídla, takže to roste pomaleji. Pro konspiraci, že tam mají mimo kamery nějakou lazebnu tedy moc nejsem.

Tomu, že se vyspí mezi vypadnutím a příchodem na ostrov vyhošťokoupení na hotelu se všemi výhodami, věřím dost.

96
Lady XL
Reagovat

@ciri: no musím uznat, že máš asi pravdu. A to hlavně v tom, že oni tam nejsou takovou dobu, po jako se mi už díváme :-D – to nám /tedy mě/ občas nedochází…. A je pravda, že holky mohly být na epilaci a to jim může slušně dlouho vydržet bez dalšího většího růstu. Ale na to, jak se tam moc potí při vedru, mívají dost čisté oblečení a nebývá vidět, že ho perou. Minimálně musí mít fakt dost neslané vody, že ho mohou neustále propírat od potu. A to triko na Ondrovi fakt zářilo, to bylo do očí bijící :-). Na US verzi se mi líbilo, když ještě v noci šli s loučí na ostrov vyloučení, hledali to a pak budili ty, co tam byli.

97
lily
Reagovat

@ciri: asi máš pravdu

98
Prochor
Reagovat

Jarda se ukázal jako naprostej mimoň když kritizoval Radima, že si kolem sebe shromažďuje slabší hráče a využívá je. Nehledě na to, že trapně papouškoval Ondru tak ukázal, že si asi spletl lokál. Podle Jardy hrát čestně znamená nehrát vůbec tedy jenom vyhrávat silové soutěže a ještě jíst chleba kolektivně-to je taky moc důležitý. Myslím, že někteří chlapci z fitka si myslí, že čím víc navzpírají kg, tím spíš vyhrají robinsona:-) Pak jsou velice lítostiví že o tom ta hra není a hledají nějaké zdůvodnění svojí blbosti – nějakého viníka.

99
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Největší legrace je, že Zina by to udělala že by schválně prohrála osobní imunitu. Nakonec – když jí nevadí symbol imunity kterou má rozdávat :-)

100
Pattrick
Reagovat

Jak tu řešíte, že holky nejsou zarostlé, tak mám známého, co dělal u produkce a vaše dedukce je správná, holky se opravdu holily, aby to na kameře nevypadalo nevábně ;)

101
občasný návštěvník
Reagovat

@Lady XL: V některejch dílech bylo vidět u Kalingy, jak ho perou na záběru Martina a Katka v tý… jak to říct – studánce / „potoku“.

@Pattrick: A kdyby otevřel např. Ondřej na nějakym JTVR… ústa, a vysvětlil (potvrdil) to, asi by se taky nic nestalo, že… (když předpokládám, že to ještě neudělali)

102
VojtaP
Reagovat

@Prochor: přesně tak, Jarda jen potvrdil, jaký to byl zbytečný hráč. Ani mu nedošlo, že tím jeho výlevem, že si Radim získával přeběhlíky už na hostině po sloučení, shodil nejen sebe, ale i celé Manobo. Když věděli o tom, že to Radim dělá, tak s tím stejně nic nedělali, sami teď vypadají jako hlupáci, jen jim to vůbec nedošlo :)

103
ciri
Reagovat

@Pattrick: Ouky douky, s interními informacemi se přít nebudu :) , ale trvám na tom, že je možné vypadat po měsíci celkem oholeně (zvlášť s chabým přísunem živin).

————
taky jsem vycházela z natáčení SK Ostrova, kde na jiném fóru účastnice Kika mnohé z chodu soutěže osvětlovala, a jmenovitě žiletku a hřeben tam neměli (ale nevybavím si, jak byly zarostlé).

Ale každá produkce si to dělá trochu jinak. Kika mimo jiné postovala seznam věcí, které si mohli vzít na ostrov. Byli tam dále než naši, ale věcí měli pocitově méně (alespoň Nikča u mě vyvolávala dojem, že místo pro vodu chodí do butiku a na kmenovku vytáhne i velkou večerní).

„my sme mali konkretny zoznam veci co sme si smeli vziat a to dve tricka, jednz dlhe gate, jeden sveter dve podprdy dvoje gatky dvoje ponozky kratasy alebo sukna sandale a botasky viac nic plus my sme mali dovolenu aj zubnu pastu a kefku. Ono sa zda ze je toho dost ale na 40 dni je to sakra malo
x
Zabudla som este na plavkzy ale len jedny. A ano vyprat sa to da len celkom to znizuje zivotnost veci. Ja so mala asi uz na 20 den na jednych gatkach miesto latky uz len sietovinu. Marekovi sa kratasy roztrhali a tak podobne. No musim skonstatovat ze celkom dost veci mi ostalo a nemusela som ich vyhadzovat zato ponozky aj ked som prala sa mi hnusilo obliect uz po 5 dnoch ( bohuzial schytali to smradlave teple bahno)“

104
Michaela
Reagovat

Ja vcera sledovala stream s Terezou na Instagramu a neholily se tam.

105
Kami
Reagovat

No.. k te hygiene, ja jit na ostrov, tak podstoupim aspon depilaci, aby to nejakou tu dobu vydrzelo. V US Survivoru jsem si jednou vsimla, ze meli (jako vyhru) ruzne naradi vc. malych nuzticek, kterym si holky prave strihaly chloupky.
Zuby – mozna pouzivaji popel, tezko rict, ale nemyslim si, ze by jim na tajnacku vecer davali kartacky a pasty.

Take jsem si vsimla,ze oproti prvni rade mame mene strihu na „maaam hlaaad, smrdiiim, jsem spinavaaaaa“ a ja jsem za to rada, protoze me to otravovalo.
Ale to Ondrovo (hrace) vyprany triko s vlkem, jo, to vonelo avivazi az sem!

106
občasný návštěvník
Reagovat

@Kami: Zuby – mozna pouzivaji popel

To bylo vidět i v první řadě (a i teď). Pokud herně nejsou někteří příliš vynalézaví, tak ty základy pro přežití jistě mají.
A když ne, produkce třeba „trochu naznačí“… (ostatně, taková Farma taky nebyla žádná kontejnerovka…)

107
Lady XL
Reagovat

Tak popravdě zajímat se o to, jak to tam mají s hygienou, mne právě nakoplo to zářivě čisté, Lanzou prané (:-D) Ondrovo tričko s vlkem…. To fakt zářilo do dáli. Čištění zubů jsem viděla, praní jsem si holt nevšimla a čisté podpaží už jsme si tu více méně vysvětlili :-). Ale co například latrína :-). Zkrátka já asi potřebuji občas zaslechnout – bože, já smrdím, už abych mohla do sprchy…, nemám nic čistého na sebe. No a i to těšení se na odměnu typu hygienických prostředků. Ze současných trosečníků mám spíš dojem, že by za to produkci vynadali :-) a hned to měnili za čokoládu a steaky… No nic, tím to uzavírám a čekám, koho vyřadí jako dalšího, kdo doplní pánský klub Manobo na Ostrově vyhnanství. Já bych jim tam šoupla Terry :-), no anebo Míru. V tom případě by to byl při konečném souboji pěkný adrenalin.
@VojtaP: Velice dobře jsi to popsal! Souhlas.

108
frettie
Reagovat

Tak depilace asi jako je logická, u holek, podle mě docela zarůstá i Mirek, jen jak má světlý vlasy, tak to není poznat. Docela dost je zarostlej Petr.

Holky naštěstí ne! :) Být tam 14 dní já po čerstvým oholení, tak jsem zarostlej jak ten Dominik. Ono to má každej jinak – kamarád by zas měl šest fousů na bradě.

A ano, Ondřej je částečně scenárista – tím hůř, nechápu, jak to mohlo projít u původních autorů, ti mají přece nějaký dohled.

Přidat komentář