Panáček v reality show

Robinsonův ostrov se vrací!

12. Říjen 2021 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

survivor cssk

Nová řada Robinsonova ostrova, tentokráte pod názvem Survivor Česko Slovensko, se pomalu začíná připravovat. Od pondělí se mohou zájemci hlásit do castingu. Oproti prvním dvěma řadám se TV Nova dohodla s Markízou a reality show připraví společně. Těšit se tak máme třeba na více soutěžících.

Celosvětově populární soutěž, ve které se nově 24 soutěžících z Česka a Slovenska rozdělí do kmenů a následně přežívá na „opuštěném“ ostrově, nabídne hlavní výhru ve výši 2,5 milionu korun. V rámci kmene musí všichni bojovat v různých hrách jako celek a pokusit se přežít až do konce. Oproti Robinsonovu ostrovu ale dozná formát řady změn.

„Naši diváci znají tento koncept z minulosti, ráda bych však zdůraznila, že tato show bude mnohem náročnější a větší. Jsme si jisti, že všem soutěžícím poskytneme řadu příležitostí, aby posunuli své limity a nalezli v sobě neočekávané schopnosti. Vezmeme je rovněž na absolutně nový exotický ostrov,“ říká Silvia Majeská, programová ředitelka TV Nova a Markíza, která slíbila i další, zatím nevyřčená, překvapení.

Nova vysílala reality show Robinsonův ostrov v letech 2017 a 2018, první řadu sledovalo v průměru 612 tisíc diváků starších 15 let. To Markíza formát pod názvem Ostrov vyzkoušela už v roce 2016, tehdy ale skončil absolutním fiaskem. Už po třech dílech show opustila hlavní vysílací čas a po pár dílech klesla ještě hlouběji, a to až k 23. hodině. Vůbec poprvé ale Survivora nabídla Prima už v roce 2006, jejího Trosečníka snad ani není nutné úplně připomínat.

 

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Pattrick
Reagovat

Jsem zvědavý, konečně je koupená verze „Survivora“, né Robinson island. Přesto uvidíme, jak to bude, protože tahle verze má 2 odnože. Jedna je například aktuálně Mexická, kde se soutěží v normálních výzvách (týmové) a pak je verze, jako Řecká, Maďarská, která je divná v tom, že když soutěží, tak jakoby ve dvojicích. Což doufám nebude.

2
GodfatherCZ
Reagovat

@Pattrick: Evropské verze taky kupují licenci na Survivor neznám nic pod názvem Robinson island .. každá si to pak pojmenuje podle sebe . Práva tuším má Banijay Group a ta je prodává televizím . Pokud čekáte licenci na Survivor USA včetně znělky asi vás zklamu , toto privilegium náleží třeba Australské verzi ale pochybuji , že to někdo prodá naší vaší malé TV Nova . Logo navíc nápadně připomíná Survivor UK , podle kterého vznikla ta naše parodie Trosečník :) . Každopádně jsem plný očekávání ale také střízlivého odhadu .

3
Pattrick
Reagovat

@GodfatherCZ: Mno, Robinsonuv ostrov byl koupený formát Expedition Robinson https://en.wikipedia.org/wiki/Robinson_(TV_series) od společnosti Strix https://en.wikipedia.org/wiki/Strix_(TV_production_company)

https://en.wikipedia.org/wiki/Robinson%C5%AFv_ostrov

Nyní tento formát je koupený od Banijay Group.

4
Lukša
Reagovat

@GodfatherCZ: Tentokrát je to rozhodně od Banijay Rights, co bylo dříve netuším.

5
GodfatherCZ
Reagovat

@Pattrick: Takhle on je v tom trošku bordel pro laika .. ale ano uplně původní surv byl vytvořen Švédama a amíci tomu začli říkat Survivor ..ale formát je jen jeden , co se liší jsou verze jednotlivých národů a produkčních společností . Strix je produkční společnost nikoliv držitel práv a to do toho mišmaše ještě nepletu Castaway Television Productions Ltd, :) nyní už také pod Banijay Group .

PS : Všechny RO série byly také už pod právy Banijay Group , teď jsem zkouknul jeden díl :) To jen pro ty , které to tu zajímá , takhle do detailu .

Ergo tedy jednoduše , pokud bychom u nás chtěli Survivor USA , musela by se sehnat licence na tuhle konkrétní verzi , nejspíš zavolat Jeffovi :D A to nikdo dělat nebude a asi ani Nova nemá ambice a rozpočet z toho dělat ameriku :) Pro pár superfans to nedělají .

6
GodfatherCZ
Reagovat

Ještě doplním , z toho co jsem pochopil minule , tak produkční společnost co měla na starosti natáčení na filipínách pro všechny evropský low-cost televize nabízela jednotlivým štábům balíčky s úrovní dané verze … například slovenský Ostrov byl daleko levnější variantou než zakoupila česká produkce , k čemuž se snad ofiko vyjadřoval někdo ze štábu .. jinak to celé bylo vždy nemlich to stejný napříč národy , včetně kmenových rad , soutěží apod . Ostrov , Robinsonův ostrov , Survivor – A sziget , Supraviețuitorul , Survivor Slovenija jak přes kopírák :) A to byl kámen úrazu , jak se všecko točilo najednou , byly kmenový rady přes den a kvalita šla dolů . Ale to všichni víme

7
bobina
Reagovat

Survivor je moje srdcovka, ale česká i slovenská verze byla ubohá. Moc nevěřím, že Nova natočí něco, co by se alespoň trochu podobalo originálm verzím. Já vím, že licence je licence, ale to mají např. i na Superstar, a přesto budou jenom 4 live kola na rozdíl od jiných zemí, které mají stejnou licenci.

8
hollyoaks
Reagovat

A zase federálny projekt nie je toho už vela

Přidat komentář