Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2: Pýcha předchází pád…

7. Květen 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

ro_header

Atmosféra na ostrově začíná houstnout, objevily se první velké spory, v jejichž středu nebyl nikdo jiný než Zina a Bára.  Ve spojení se Zininým negativním postojem k ženské alianci to vyvolává pochybnosti, zda taková aliance nezanikne dříve, než vůbec začala. Hráčů ubývá a čas do Finální kmenové rady se krátí. Jediný kdo má v tento moment hru pevně v rukou je Radim, který přemýšlí, čím si svou pozici ještě pojistí. Radim ovšem netuší, že i v tomto taktizování se dá zajít příliš daleko a vydá se na tenký led…

Den 23

Katka už je od událostí na předchozí kmenové radě rozhodnuta, že chce vyloučit Zinu. Tento svůj návrh, od kterého nehodlala odstoupit oznámila Radimovi. Ten by ovšem raději volil větší hrozbu, tedy Mirka, podle něj je Zina herně zbytečná a tudíž může být cílem kdykoliv. Radimovi se moc nezamlouvalo, s jakou jistotou na něj Katka přišla se svým plánem a určitě se nechce nechat Katkou ovládat. Společně s Bizonem tak svolají poradu, kde se snažili holky přesvědčit, že hlasovat pro Zinu jen na základě emocí není dobrý nápad.

Zbytek hráčů, neboli pozůstatky bývalého Manoba, rozhodně nehodlají jen tak sedět a čekat až je někdo vyloučí. Konkrétně Bára a Mirek sbírají informace a snaží se konečně hrát. Hlavně Mirkova sociální hra, která byla dříve založena pouze na důvěře v pseudo-rodinu Manobo, se velmi zlepšila. Mirek se podobnou jiskru pokusil zažehnout v Terry, která je momentálně ztracená v šedé zóně a vůbec neví kudy by její hra měla nyní směřovat. Později se Bizon snažil zmást Mirka tím, že cílem je Zina, i když se mezitím domluvili, že nebude. Mirek ovšem nechtěl této informaci uvěřit a dal Bizonovi svým postojem najevo, že z něj blbce dělat nemusí. Bára zase hodlá využít toho, že se od Petra dozvěděla, že se necítí ve své pětce bezpečně a chce s jeho pomocí vyhodit někoho z bývalé Kalingy. Mirek by rád vyhodil Katku, ale tu zase nenapíše Blanka, kterou by pro případný zvrat taky potřebovali. Zkusí tudíž terč přesunout na Martinu.

ro_mirek+bara+zina

Jak jsem již několikrát poznamenal, tak jediný hráč z Manoba, který hrál už od začátku byla Blanka. Její strategie jít po silných hráčích (hlavně mužských) se od prvního dne nezměnila. Blanka nejspíš dobře zavětřila, že by se Bára mohla spolčit s Mirkem a když to u Báry nejde přes rozum, tak přes emoce je to tutovka. Blanka totiž Báře prozradila, že ji Mirek napsal na první kmenové radě Manoba a byl jedním z těch, co ji poslali na Ostrov vyhnanství. Z Báry dokonce vylezlo, že ji Mirek celou dobu tvrdí, že ji nenapsal a vypadala, že ji Mirkova dávná zrada zasáhla. U Báry si navíc Blanka šplhla motivačním proslovem a přestože tyto dvě neměly vždy dobré vztahy, tak došlo i na obětí. Bára byla ráda za příjemný rozhovor, nicméně pořád si od Blanky drží určitý odstup, protože už ji taky jednou obehrála. Blanka přispěchala za Martinou a Katkou s informací o tom, že Bára má nyní díky ní v hledáčku Mirka a zároveň se jim ho snažila vnutit jako cíl. Blanka hraje tvrdě a jde si tvrdě za svým. S tím, jak ji ostatní vnímají jako přelétavou hráčku sice nemá moc šancí, kdyby se dostala na konec, nicméně může někomu být hodně nápomocná.

Formát Robinsonova ostrova nemá příliš pravidel, jedno z nich ovšem porušil Radim, když se s Mirkem bavil o možném dělení výhry mezi porotce. Přestože ho Mirek upozornil, že jedná proti pravidlům, Radim podobnou nabídku přednesl i Bizonovi. V tuto chvíli už byla jen otázka času, než ho dostihnou následky. Přitom Radim neměl podobné praktiky zapotřebí, určitě ne v této fázi, kdy kromě jeho silné pětky bylo potřeba vyhodit ještě pár lidí.

ro_radim+mirek

Kmenová rada

Z dění před kmenovou radou ani na ní nebylo úplně jasné, kdo konkrétně má hlavu na špalku, jmen padlo několik. Na kmenovou radu se poprvé podívali také porotci Ondra a Jarda. Opět se dostala na přetřes ženská aliance, kterou se Blanka snažila zahrát do outu a probral se taky spor Martiny a Báry, který Bára s Bizonem i Martinou urovnala svou omluvou a vyjádřila pochopení pro Bizonovo rozhodnutí. Do kmenové rady zásadně zasáhl také Dominik, který tam ani neseděl. Díky své výhře v eliminační hře věnoval výhodu na tuto kmenovou radu Petrovi, což způsobilo pár pozdvižených obočí. Mirek má za to, že si tímto tahem Dominik připravuje půdu na svůj návrat a s největší pravděpodobností už nepočítá s lidmi, se kterými hrál od začátku. Od Terry následně vzešel trefný koment, že Dominik si díky tomu, že je mimo hlavní hru stále udržuje image férového člověka, nemusí hrát sociální hru a pokud se vrátí, tak na rozdíl od ostatních nebude mít na rukou žádnou krev. To by byl dobrý potenciální argument na poslední kmenovou radu, pokud se na ni Dominik dostane. Před hlasováním bylo potřeba ještě odhalit výhodu pro Petra. Ze tří obálek si vybral tu, ve které se skrývala možnost u jednoho hráče vyrušit moc skryté imunity. Petra tahle možnost úplně neoslovila a výhodu nepoužil.

ro_kmenovka

Hlasování tentokrát skončilo nerozhodně mezi Mirkem a Bárou. Objevilo se i pár dalších hlasů, kdy Zina s Mirkem hlasovali pro Katku, holky Bára, Terry a Blanka hlasovali pro Mirka společně s Katkou. Zbytek Kalingy pak volil Báru. Při opětovném hlasování měl asi nejvíce stažené půlky Mirek litující, že nezahrál skrytou imunitu, to chce opravdu silné nervy. V druhém kole Katka po dlouhé úvaze změnila svůj hlas a napsala Báru. Pro Mirka to nakonec skončilo dobře a Bára vypadává poměrem 5:2.

ro_bara

Den 24

Po vypadnutí Báry má Katka co vysvětlovat hlavně Blance. Katka na poslední chvíli změnila svůj hlas a nechala vyhodit Báru. Katka Blanku uklidňovala, že pro Báru hlasovala v prvním kole i Martina a že brzy bude ten pravý čas, aby se začaly zbavovat kluků. Konkrétně měla na mysli Radima a nejlépe aby odešel kvůli své imunitě hned po Mirkovi a jako bonus s imunitou v kapse. Katka si je vědoma, že by jí vyřazení Radima výrazně vylepšilo resumé. Blanka sice začíná být netrpělivá, ale pořád vkládá do Katky veškerou důvěru.

O imunitu se soutěžící utkali v klasické hře v pojídání filipínských lahůdek. Před tím ovšem Ondra musel vyřešit zásadní porušení pravidel ze strany Radima. Přestože se Radim bránil, že se o dělení výhry bavil pouze spekulativně, zatáhl do hry prvek, který může i v teoretické rovině narušit její přirozený průběh. Za tento přečin tak byl Radim po zásluze ze hry vyhozen. Radim měl na svědomí většinu vyřazení, nakonec se však vlastní hloupostí vyřadil sám. Na ostatních soutěžících bylo překvapení znát, obzvlášť na Bizonovi, který byl Radimův největší spojenec. Show pokračuje a bylo na čase se vrátit k soutěži o imunitu. Soutěžilo se po skupinách, ze které se vždy dva dostali do dalšího kola. Ve finále si tak lahůdkové smoothie vychutnal Mirek, Bizon, Terry a Katka. Těsné vítězství si nakonec vybojoval Mirek.

ro_soutez2

Po návratu do tábora se samozřejmě řešil Radim a jeho spoluhráči pro něj moc slov pochopení neměli. Bizon, který byl Radimovým chováním zklamaný nejvíce, veřejně označil alianci Kalingy na dvě věci, zdá se, že rozpad této aliance je nevyhnutelný. Mirek vycítil příležitost a po předchozích marných pokusech převzít hru, má nějakou naději, že se mu podaří nějakým způsobem přežít. Doufá, že by s ním mohla Zina hlasovat i po minulém fiasku a opět se snaží apelovat na Petra, aby s Bizonem udělali tah proti holkám. O konec Kalingy se kromě jiného postaral taky Mirek svou výhrou v soutěži. Nemůžou se nyní držet ani na oko starého plánu a vyřadit Mirka a nastal čas zvolit jiný cíl, každý má ovšem jiný pohled na věc. Petr s Bizonem by chtěli vyřadit Blanku a Katka s Martinou Zinu. Kluci ovšem nepočítají s tím, že tu může být třetí plán a Katka už se oficiálně přidala k Blance, Terry a Martině.

Kmenová rada

Ještě na kmenové radě rezonovalo Radimovo jednání a každý tak dostal ještě možnost něco dodat. Od Ondry vzešla na Mirka otázka, kdo si myslí, že v kmeni s odchodem Radima nahradí sociální hrozbu. Mirek svou odpovědí nepřímo ukázal na sebe, když označil Petra jako člověka, který svým klidem a otevřeností budí v lidech důvěru. Další důkaz toho, že se Mirkova sociální hra za poslední dvě kola výrazně zlepšila.

ro_kmenovka2

Hlasování dopadlo špatně právě pro Petra, kterého vyřadila obnovená ženská aliance Katka, Blanka, Martina a Terry. 3 hlasy pro Blanku šli od Mirka, Ziny a Petra. Petra zradil právě Bizon, který svůj hlas zahodil, když napsal Zinu. Dalo by se říct, že se Bizon možná chtěl vyhnout remíze i po opakovaném hlasování a neriskovat tak vypadnutí losem, holky by totiž svůj hlas nezměnily. Spíše ale Bizon nechtěl přímo zradit ani Petra ani Katku. Nezbývá než čekat, jaký toto hlasování bude mít další dopad.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 210
1
občasný návštěvník
Reagovat

Když teda nikdo, tak…

První!

2
Hooper
Reagovat
3
Lukša
Reagovat

@občasný návštěvník: Nech si toho, nejsme snad už ve školce :D
Bizon po 24 dnech zjistil, že i spojenci ho mohou zradit. Asi doposavad fakt přemýšlel o ostrovu jako o zájezdu.

4
Hooper
Reagovat

Bizon je nový miláček štábu?

5
občasný návštěvník
Reagovat

@Lukša: Ale tak, občas trochu humoru, ne?! :-)

Bizon se sice chce dostat do finále, ale nárok a povinnost nikoho ho tam dostat prostě není. Nezdá se, že by si to úplně uvědomil…

6
Prochor
Reagovat

@Lukša: Náhodou mně Bizon baví tím že je mimoň. Třeba na začátku minulého dílu prohlásil že je jeden z těch, kdo řídí dění na ostrově:-))) A na konci dílu napsal toho, koho mu řekla Katka. Tak jsem pochopil jak to Bizon s tím „řízením“ myslí:-)

7
Hooper
Reagovat

„To dělá ten tvůj pohled!“. Chudák Mirek, ocáskovi se nelíbí:-))))))

8
Hooper
Reagovat

@Prochor: A chápe hru od začátku.:-))

9
Hooper
Reagovat

Omalovánka má střevní chřipku a pokračuje v soutěži? Wow!! Moderátor zase vyslýchá.. á, už přišel „duch soutěže“.

10
Lukša
Reagovat

Moc jsem nevnímal, co řešili před hrou?

11
Prochor
Reagovat

Koukám že jedinej divák výzvy je ten buvol, kterého to zjevně nezajímá:-)

12
Ivory
Reagovat

Prosim vás o co tam teď šlo? Proč Martina řvala? Teď jsem to zapla :-(

13
Hooper
Reagovat

Bizon právě nazval Blanku čarodějnicí. Tolik tedy k jeho (vy)chování.

14
Prochor
Reagovat

Buvol se diví proč ty bílé opice přenášejí vodu nesmyslně sem a tam když se můžou normálně napít a šel si lehnout do vody.

15
Hooper
Reagovat

Mirek má individuální imunitu. Že by holky šly po Bizonovi? A ocásek na kládě, to byl velmi olol.

16
Lukša
Reagovat

Pozorovat Zinu v soutěži je pecka. Blanka palec nahoru za vychytralou taktiku, blokace Bizona dobrý nápad. Bizon zvoral skládanku a příští kmenovku se (pokud se nestane něco nečekaného) bude pakovat.

17
Lukša
Reagovat

Já jsem teď totál ztracenej. Kde vzali mejdlo a pastu? To ještě od Bizonovy odměny?

18
Prochor
Reagovat

Že by vykopli Blanku za Radimem kvůli schovanému mýdlu? To se mi moc nezdá.

19
Hooper
Reagovat

@Prochor: Uvidíme brzy. Ale taky mě to napadlo.

20
Prochor
Reagovat

Jednu dobu jsme se divili jak to chtějí stačit když je ve hře tolik lidí. Ale štáb už věděl že někteří vypadli za porušování pravidel. Takže lidí bude valem ubývat.

21
občasný návštěvník
Reagovat

@Hooper: Ale trochu lidskosti by to chtělo jak od spolusoutěžících, tak od štábu. Doufám že za tuhle „blbost“ bude trest mírnej.

@Prochor: Buvol byl super :-)

22
Prochor
Reagovat

Dominik je venku hned za Bárou a to měl ještě výhodu. To jako měl být ten nejsilnější hráč:-)))

23
Hooper
Reagovat

Nesmrtelná Bára:-))) A Dominik to úplně po-píp-al.:))

24
Hooper
Reagovat

@Prochor: Jakoby nejsilnější.

25
Hooper
Reagovat

Doufám, že ta výhoda pro Bizona od Petra nebude v podstatě imunita.

26
občasný návštěvník
Reagovat

…a já doufám, že ukázka na příště je zase fejk, jak bude štáb tvrdej.
Navíc by mě zajímalo, co je to za pravidlo, co bylo porušeno, jestli vůbec nějaký…

27
Lady XL
Reagovat

A to já doufám, že to imunita bude :-). Chci, aby vypadla ta čarodějnice nebo Terry. Mě se tedy moc nelibilo, jak Blanka blokovala dráhu.

28
Lady XL
Reagovat

@občasný návštěvník: Nepochopils, že ukradly (Blanka a další holky) tekuté mýdlo a pastu, co měl Bizon a Katka s Martinou za odměnu. To bylo porušení pravidel!

29
Adam
Reagovat

Trest bude, že holky nebudou moct hlasovat na kmenovce.

30
Lady XL
Reagovat

@občasný návštěvník: Nepochopils, že ukradly (Blanka a další holky) tekuté mýdlo a pastu, co měl Bizon a Katka s Martinou za odměnu. To bylo porušení pravidel! Super, že to odhalil štáb, protože to nebylo na obrazovce vidět.

31
Dominik
Reagovat

Bizon to je poradnej hlupak, neni schopen ani dat dohromady puzzle. IQ tykve. A jak tam hlupacek chodil celou dobu bezradnej, co je mu do toho jak Blanka voli a jakou ma taktiku. Vubec nevim proc by mu to mela vysvetlovat, mela ho poslat do haje. Doufam, ze uz konecne poleti, Radimova ovce. Totalne neschopnej cokoliv vymyslet jen poslouchal celou dobu Radima a bez nej je namydlenej.

32
Lady XL
Reagovat

Pardon, poslala hsem to 2x

33
Monika
Reagovat

@Dominik: To jsem psala ja, Monika.

34
Hooper
Reagovat

@Lady XL: Ale tak ocásek by mohl vyfičet, to zas jo.

35
dejna
Reagovat

Viděla jsem cca 2/3 US Survivorů, ale ani v jednom jsem nezaznamenala něco podobného, co udělala dnes při soutěži Blanka. Připadá mi to jako české specifikum, podobně jako využití díry, kterou vyhrabal někdo jiný, rychlejší. Nedokážu se rozodnout, jestli jde o chytrost nebo o vyčůranost.

36
Lady XL
Reagovat

@dejna: vyčůranost . Taky jsem se divila při té soutěži, kde se podhrabávali, že směli použít díru toho druhého!! Nebylo to fér.

37
lily
Reagovat

Jdete už do háje s pohorsovanim se nad negentlemanskym chováním Bizona. Nespletli jste si soutěž? Já tedy s pojmenováním Blanky carodejnici problém nemám, připadá mi naopak velmi výstižné, stejně jako vlcice. Jinak mám velkou radost z Petra :)

38
dejna
Reagovat

A docela mě mrzí, že po vítězství nevrátili Dominika s Martinem zpět do hry. Jako Ozzyho a nebo takového blonďáčka – oba sice následující kmenovka poslala zpět, ale přece jen po té dlouhé izolaci dostali šanci zasáhnout do hry.
Dost mě zajímalo, jak by si Dominik počínal, kdyby se ocitl v menšině. Nebyl mým fanouškem, ale jistý nevyužitý potenciál v něm vidím.

39
občasný návštěvník
Reagovat

@Lady XL: OK. Takže to byla ta blbost, že se nedovolily (ale asi se tím nechtěly „chlubit“, že).

Prostě, štáb si může dělat co chce, a taky to udělá. A okomentuju to, až to udělá…

40
Prochor
Reagovat

@dejna: Každopádně to bylo ze strategického hlediska správné rozhodnutí. Kdyby použití cizího průchodu bylo zakázané tak by jí Ondra prostě vrátil zpátky a nic by se nestalo. Ale Blanka si vyzkoušela že je to dovolené a získala výhodu. Je zajímavé, že to do teď ještě nikoho nenapadlo – v tom Blanku uznávám.

41
Dany
Reagovat

Mě zase udivuje, že jim tam,po užití si odměny, pastu a mýdlo nechali. Protože to byla jednorázová odměna, ani mě nenapadlo, že to , co zbylo, tam pořád mají. A vůbec se nedivím, že je zlákalo se umýt.

42
občasný návštěvník
Reagovat

@Dany: Navíc, využila to i Martina a Katka, který tu odměnu i měly.

Prostě štáb chce trestat, a hlavně někam hru (a konkrétní lidi v ní) nasměrovat, tak to udělá. Jen uvidíme jak…
Stejný je to ostatně s Bizonem. Že Petr dá výhodu právě jemu, bylo taky zcela jasný.

43
občasný návštěvník
Reagovat

@Hooper: @Adam: No, pak by Onřej lhal (jako třeba lhal štáb ve VV4 CZ, když mj. říkal, že tihle a tihle už se tam nikdy nesetkají, atd.). Bylo jasně řečeno, že jedinej ochráněnej je Mirek, a rozhodnou to ostatní, cituju (31. a 32. minuta po vítězství Mirka ve hře o imunitu): „…a je jediný, kdo má stoprocentní jistotu, že na příští kmenové radě nebude vyloučen. Vy ostatní svými hlasy rozhodnete, kdo jako další opustí ostrov.“

44
Prochor
Reagovat

Snad Bizonovi teď docvakne že minule měli vyhodit Blanku a ne Báru. Radim řekl v rozhovoru že ho Martina a Bizon postavili před hotovou věc. Musela jít Bára protože se s ní pohádali trubky. Báru mohli mít teď klidně na svojí straně a Blanka už mohla být venku. Holky Báru nemusely a navíc Bára tvrdila, že Blanka je falešná a ráda by jí napsala a ještě Kalinze poděkovala.

45
frettie
Reagovat

:D česká přejícnost!

jak vypadl Radim, tak to chlapce na ostrově Karla potěšilo snad víc, než jejich vlastní výhra …

46
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Zásadní na týhle kmenovce je jenom to, co udělá štáb. Ostatní by jinak podle mě bylo daný…

47
Prochor
Reagovat

@Dany: Asi jim mýdlo nenechali ale nejspíš Martina ho stopila někam do podprdy. Tím že ho používaly po odměně porušily holky pravidla.

48
občasný návštěvník
Reagovat

Ostatně, minulá „výhoda“ byla „losovačka“ (min. o některé nepříliš atraktivní „výhry“). Jistě se štáb „poučil“, a vybere něco napřímo, co a jak chce. A zvlášť v týhle fázi by ta manipulace byla nudná, průhledná a trapná.

49
Franz
Reagovat

A přišla největší radostná chvilka této RS: samozvaný král Jelimán – Dominik skončil soutěž. Volejme sláva a tři dny se radujme!
No, nevím zda na tebe budou rodiče hrdí. Není totiž za co.

50
občasný návštěvník
Reagovat

@Franz: No, mě spíš vždycky pobaví, když o sobě někdo sám řekne, že je hrdina…

51
frettie
Reagovat

sakra osobní předměty, pořád slibovali dopis, který si dovezla Janina … a my furt nevíme jeho obsah!

Martina: „jestli to vydržel a nešel za bejvalkou nebo jinou holkou, tak je to ten pravej“ :D ta je tak krásně … no Martina. :)

Terry v soutěži naprosto výborný, střihač si to zřejmě užil. :)

52
frettie
Reagovat

No, tak tohle by Bára nedala … tolik síly mít nemohla. Tak to mě mrzí …

a Dominik lol … :)))

53
Prochor
Reagovat

@Franz: Dominik udělal chybu že se spoléhal na mužskou alianci Manobo. Nepochopil, že tahle hra se bez žen vyhrát nedá. Z holek v Manobu udělal vyděděnce. Speciální případ je Blanka, která má ráda chlapi jako osinu v zadku. U ní může hrát roli mindrák z vlasů, možná sexuální orientace. Ale Báru a Terry mohli mít Manobáci na své straně. Takže na svojí špatnou hru doplatil nejdřív Dominik sám při sloučení a pak ostatní chlapi z Manoba po sloučení a teď na to doplácejí i zbylí chlapi. Speciálně si všimněte jak Terry nemá ráda Mirka. Poštvala na něj Báru a jde mu pořád tvrdě po krku.

54
Ina
Reagovat

Mě se náhodou Biznova hra líbí… přilepit se na největšího stratéga a kombinátora je docela dobrá taktika, je chráněnej, nic neřeší, Radim se v tom našel a úplně si to užíval, jak všechny řídí, jak to kombinuje a Bizon ho v tom podporoval. No a teď je Bizon na hranej, nevím jestli se ještě chytne a ty vlčice, to bylo trefné přirovnání. A Blanka má u mě obdiv, že s tak nulovou šancí na to, aby ji nevyřadili, to dotáhla daleko. S tím bráněním ve hře, mě naštvala, ale i v USA verzích se to stává, ne, že ne. Podle mě Blanka kalkuluje s tím, že se nějak dostane do finále a porota ocení, že se dostala až tam, kam se dostala, z pozice někoho, kdo absolutně neměl na to, aby se udržel byť jedno kolo. A že to ocení hlavně holky. No nevím…Blanka vytvářela hru, dovedla holky vždycky před hlasováním nějak usměrnit. Bez ní by asi holky v převaze určitě nebyly.

55
Hooper
Reagovat

@občasný návštěvník: Dle upoutávky bude Bizon opět losovat.

56
Honzad
Reagovat

Jako Bizonův fanoušek uznávám, že jeho pocit křivdy prostě nebyl na místě. Nevadí mi, že nazval Blanku čarodějnicí, ale obecně se nedá říct, že by Blanka udělala něco, co by vybočovalo ze vzorce hry, kterou před tím podobně předváděl Radim s Bizonem. Ale holt se u něj nakupila frustrace, odešel Radim (navíc za podmínek, které Bizona očividně zklamaly), odešel Petr po zradě Katky, se kterou si nejvíce rozuměl… Tohle je typický příznak hráčů starší generace, objevuje se to i v amerických verzích, kteří si hru berou příliš osobně a dávají do toho až moc srdce a emoce. Nic to ale nemění na tom, že si pořád přeju, aby to Bizon zítra nějak zvrátil, hráčům na okraji se vždycky fandí lépe. I proto jsem v počátcích hry sympatizoval s Bárou.

Blanka hraje, paradoxně nejvíce ze všech žen. Fandit jí nedokážu, není mi sympatické její opakované zdůrazňování toho, že musí vyhrát Robinsonka, nicméně o míle překračuje potenciál, který na počátku hry měla. Jasně, roli v tom hrálo taky štěstí, protože se ocitla v kmeni, který neprohrával, jinak by tam se Zinou už dávno nebyly. Co se týče blokování v soutěži, tohle mi taky vadilo, ale platí to i pro Survivor – jednou je to v téhle fázi individuální soutěž, tak by spolupráce měla být zakázána. V momentě, kdy by se takové situace opakovaly, by v podstatě hráč na okraji neměl už vůbec žádnou šanci, protože imunita představuje poslední naději.

Odchod Dominika mě potěšil, už jen za to, jak se s Martinem radovali z Radimova konce. Porazit ho nedokázali, Radim je převýšil o několik úrovní, ale jooo, když udělá chybu a poruší pravidla, tak to se budeme škodolibě radovat.

57
Prochor
Reagovat

@frettie: Zajímalo by mně, jestli tyče byly stejně těžké. Jestli ano tak to nebyla fér hra. Síla v rukou je přibližně úměrná váze člověka (musíte se unést na větvi).

58
Honzad
Reagovat

„Aféra“ s mýdlem je zajímavá, moderátorem nafouknutá, lidsky pochopitelná. Jsem zvědav, jak s tím štáb naloží, odebrání hlasů na kmenovce pro všechny zúčastněné by mi přišlo poněkud přestřelené, hru jako takovou to neovlivnilo.

Na druhou stranu to ale dokladuje dojem, který z RO občas mívám (a možná je to úplně mimo). Zdá se mi totiž, že to štáb absolutně nemá pod kontrolou, že si hráči docela dělají, co se jim chce, schází tomu pevnější řád, schází tomu kamery navíc, které by byly schopné zachytit to klíčové. Místo toho musí spoustu důležitých situací soutěžící znovu nepřirozeně přehrávat, viz. dvakrát Mirek s nalezením imunity/výhody. Stejně tak je jasné, že Radimův osudný rozhovor s Mirkem o penězích byl už jenom opakovaný na popud štábu. Jasně, že není možné zachytit úplně všechno, ale tady to fakt skřípe. Pak to štáb dohání exemplárními tresty a vzýváním ducha soutěže, když je ale ten ducha dávno pryč tím, jak zde absentuje prvek přežití. Soutěžící pořád jen něco řeší, leží, sedí a vaří rýži. Jinak to ale působí nepřirozeně, právě proto, že určitou míru servisu soutěžící dostávají.

59
Prochor
Reagovat

@Honzad: Podle mně má nejlepší postavení Katka, která má vliv na Blanku a Blanka jí poskytuje štít. Jestli je Katka hráčka, tak dodrží železné pravidlo Boston Roba: Koho jsem podrazil toho musím rychle vyhodit protože mu nemůžu věřit (protože on nevěří mně). Takže by se měla Katka rychle zbavit Bizona na což má teď ideální příležitost když má Mirek imunitu. Kdyby byl Bizon hráč, tak by cítil ze strany Katky nebezpečí a nenechal by se uchlácholit nějakým divadýlkem. I když jeho postavení je dost beznadějné.

60
Honzad
Reagovat

@Prochor: Souhlas naprosto se vším, já s Katčinou výhrou kalkuluji už dlouho, až vlastně skoro doufám v nějaké překvapení. Těžko ale odhadovat chování porotců, i když si teda nedokážu představit, že by se k vítězství na poslední radě obhájila taková Martina nebo Terry, jejichž hra je právě vedle zmiňované Blanky naprosto nulová.

61
Hooper
Reagovat

@Prochor: S vyhozením Bizona souhlas. Ale holky se domluvaly na vyhození ocáska, tedy dle upoutávky, uvidíme. Nicméně Bizon by dával větší smysl, o tom žádná.

62
Hanka
Reagovat

@Hooper: podle ukázky z kmenovky, bude jen 6 hlasů rozhodovat, tzn., že si třeba Bizon vylosuje, že někdo nesmí hlasovat a nebo někoho za porušení pravidel vyhodí. Pokud jsem dobře čuměla a poslouchala

63
Wally
Reagovat

O vyřazení rozhodne 6 hlasů. Takže vyloučení dalšího hráče nebo jen nehlasování?

64
Hanka
Reagovat

@Hooper: podle ukázky z kmenovky, bude jen 6 hlasů rozhodovat, tzn., že si třeba Bizon vylosuje, že někdo nesmí hlasovat a nebo někoho za porušení pravidel vyhodí. Pokud jsem dobře čuměla a poslouchala. Taky si myslím, že Mirek předá svou skrytou imunitu Bizonovi a pak vypadne nějaká z žen, typuji Blanku.

65
Prochor
Reagovat

Stopení mýdla pro ostatní by podle Survivora neměl být až takový prohřešek. V Survivoru se občas stane, že lidi na odměně schovají nějaké jídlo a přinesou pro kmen a nikdy se za to netrestalo.

66
Lady XL
Reagovat

@Prochor: Myslím, že to ale bylo vždy se souhlasem štábu. Bylo vždy ukázané, že jim to předávají a nebylo toho moc. Nebo naopak to přímo přinesli v košíku atp. Já si myslím, že když naši soutěžící odešli od té sprchy do tábora a odjel štáb, tak se tam asi Blanka vypravila zjistit, co tam zbylo. Zjistila, že to ještě neodklidili a tak do kokosu odlila, co našla a napráskala to holkám a ty to po ní zopakovaly. Je možné, že je při tom viděli lidi ze servisu (místní), co to šli zklidit a tak to řekli Čechům…

67
jj
Reagovat

Na to, že musí soutěžící hodně situací znovu přehrávat, tak vypadají celkem přirozeně, já jsem spokojenej. Jen např. u té Mirkovy příhodně nalezené imunity, tak tam si myslím, že to moc nezvládli. Měla být lépe schovaná a Mirek se měl více snažit a vyjadřovat víc radosti. Měli to natočit víckrát. Předpokládám, že ve skutečnosti mu ji ani nedali do cesty, kterou ho pak pro něco poslali, ale rovnou do ruky, až pak scénku s nalezením natočili. A i proto Mirek vypadal při nalezení tak nepřirozeně, protože mu to bylo samotnýmu blbý. Ostatně si myslím, že Radim „našel“ dříve imunitu podobně.

Kdo vypadne příště netuším. Mycí potřeby (zřejmě schválně ponechané) mi připadají nafouklé, doufám, že neovlivní moc hlasování, i když zřejmě marně. Když jim to narušuje zdraví, tak bych je i povolil. Bizon zřejmě dostane imunitu nebo hlas navíc, holky budou mít omezené hlasování, pravděpodobně minimálně Blanka, a vypadne některá z holek. A zřejmě ne Zina, která by se jinak nabízela, protože nehlasuje s holkama a je vlastně v mužské alianci. Když bude remíza v hlasování, rozhodne Bizon nebo Mirek (výhoda, respektive imunita). Štáb nebude mít zájem na tom, aby soutěž ovládly holky. Mě ještě zaujalo, jací jsou Blanka a Katka spojenci, když obě byly od začátku v jiném kmeni.
Tu hru Blanky pořád nedokážu ocenit, podle mě má jen štěstí, že se hodí Katce do krámu. Jde po chlapech, to je jediná její taktika. Třebaže ji vykonává velmi zručně, pochybuju, že to někdo v případném finále ocení. Naprosto neschopná v soutěžích, neoblíbená u ostatních, bez jediného spojence než herního, pro mě by to nebyl dobrý vítěz. Myslím, že ani pro ostatní soutěžící. Nevidím nikoho, kdo by jí dal hlas. Oceňovat, že tam tak dlouho zůstala, že měla nějakou horší startovní pozici, to měla Zina taky. Vůbec výraznější soutěžící jsou už téměř všichni venku a ti s horší startovní pozicí zůstali. Jak to po sobě čtu, tak jsem naladěn hodně konspiračně .-)

68
Prochor
Reagovat

@jj: Je možné, že budou za trest losovat kdo nebude hlasovat. Při poměr 5:2 je stejná šance, že to bude holka, kdo nebude hlasovat. Jestli Bizon dostane ještě hlas navíc od Petra tak stačí zmáknout hloupou Zinu a je vymalováno. Další možnost je imunita zahraná za Bizona ale tady myslím, že Mirek ji nedá dokud mu nepůjde o krk.

69
jj
Reagovat

@Prochor:
Také pochybuju, že Mirek dá imunitu Bizonovi. Vlastně si to ani nedovedu představit. I kdyby to pro něj bylo výhodné a vyřadila se tím holka, a i kdyby tím získal spojence. Museli by být větší kámoši, vlastní individuální ochrana bude mít pro něj přednost, i když takticky by to mohl být lepší tah. Kdyby se losovalo, kdo nebude moci hlasovat, tak provinilé odcizením mycích potřeb jsou zřejmě jen holky a losovaly by jen ony, možná i Mirek, jak ho Terka údajně viděla. Jestli jsem to dobře pochopil, tak Blanka byla hlavní organizátorkou, tak proto jsem psal „…minimálně Blanka…“

70
Lady XL
Reagovat

Fakt taky nemohu nějak ocenit Blančinu hru. Už jen proto, že měla kliku a byla v kmeni, který byl na radě jen jednou. Jo udělala fake se skrytou imunitou, ale moc s ní hrát nemusela. Prostě měla jako Zina v první třetině kliku… S Katkou si sedly před rozdělením kmenů, ale jedna druhou klidně podrazí, až bude nutno. Holkám nedošlo – zatím – že ty její řeči o tom, chci, aby byly ve finále tři holky („ty, Katka a já“) a pak „ať to vyhraje jedna z vás, mě jde jen o to být ve finále „, je fakt jen návnada na to, aby ji nevyhodily a nechaly si ji tam do konce a pak se bude rvát o tu hl.cenu velkou řečí (mluvit umí). Hlavní problém pro ni ale je, že není u budoucí poroty oblíbená a fyzicky je taky mimo.

71
jj
Reagovat

@Lady XL:
Nevím proč, jem můj pocit, já si ale u té Blanky opravdu myslím, že do jisté míry fakt primárně chce, aby byly ve finále holky a nemyslí při tom na vlastní prospěch. Nebo přinejmenším myslela. Ze začátku si asi moc šancí nedávala, možná žádné, a mohla mít jen tento cíl, nebudu rozebírat možné osobní důvody. Když ale ucítí šanci na výhru, tak samozřejmě po ní půjde. A tu už téměř jistě cítí.
Ještě jsem chtěl napsat, jak se mi líbil rozhovor Terky a Mirka, jak se s ním nepárala. Terka už je můj jasný „fanoušek“ číslo jedna, Cítím z ní velkou sílu, taková malá mrška to je :-)

72
Kami
Reagovat

Bizon v mych ocich klesa vic a vic a neni to tim, ze by sejmul Terry, ale protoze nam nejak mekne. Blanka neni muj oblibenec, ale o neco se snazi a Bizon je ted jen „mekko-srdcatej“ deda vysazenej na Blanku. Pletichy s Radimem jsou to stejne co predvadi Blanka nehlede na to, ze tohle je proste HRA a takhle se HRAJE. Prehrat, prelstit, je to socialni hra a ne skautsky tabor. Vadi mi, ze to nekteri nechapou. V cele te nastvanosti naprasit Blanku ze odlila mydlo do kokosu.. nevim nevim, trosku rozcilene decko na piskovisti..

73
Michaela
Reagovat

Co by se mohlo stát, aby Bizon nešel ve středu domů?

A) Mirek by mu musel dát imunitu.
– Pochybuji. Nejsou v alianci, jsou jen 2 chlapi, nijak by mu to vlastně nepomohlo.

B) Přijde nějaký trest pro holky za krádež mýdla.
– No. Trest přijde, ale nebude to zase tak veliké, aby mu to mohlo pomoct.

C) Výhoda od Pera.
– Imunita to nebude, to by bylo moc. Možná hlas navíc.

Holky (Katka, Martina, Blanka a Tereza) teď pojedou to své a vlastně už je nemůže nic ohrozit. Myslím si, že toto bude finálová 4ka, bohužel. A komu z této 4ky přeji výhru? Jedině Katce.

A Kdo se vrátí z Ostrova vyhnanství? Nějaký chlap a hned zase půjde. :D :D :D

74
Monika
Reagovat

@Michaela: No ja se obavam, ze Bizon nepujde. pac v ukazce bylo, jak se holky domlouvaji, ze napisou Bizona. No a jedno pravidlo rika, co vidis v ukazce bude ve skutecnosti uplne jinak :-)) Jeste nikdy nevypadnul clovek, ktery byl na odstrel v ukazce, takze to spis vypada, ze Bizon nevypadne.

Mirek by musel bejt uplne padlej na hlavu, k tomu jeste zdrogovanej a vozralej, aby daval imunitu Bizonovi. Proc by to delal? Vzdyt Bizon proti nemu jde celou dobu, kdyby tam mel sveho panicka Radima, Mirek bude prvni na odstrel. navic Mirek bude sam potrebovat obe imunity, stale ma na sobe nejvetsi terc.

75
monika
Reagovat

Pokud jsou holky chytre vyhodi Katku, pak si budou rovne. Blanka, kterou nikdo nema rad a vyhru ji nedopreje, uplne do poctu ve finale a Martina s Terkou, ktere se jen vezou. Vyhazov Katky je pro kazdou z nich velmi prospesnej. dava jim jedinecnou sanci na vyhru.

76
Michaela
Reagovat

Nechci holky podceňovat, ale moc to na mě nepůsobí, že by byly schopné Katku vyhodit. Byl by to ale tah, který by jim přinesl výhru, ale obávám se, že ho nikdo neudělá.

Také Vám tak přijde, že ta hra semlela Zinu??? Úplně chudák ztratila to své „kouzlo zvláštnosti a jinakosti“, je to trochu škoda a je mi jí líto.

Pokud to bude, jak píše Monika, že to, co ukazují, pravda není. Tak si myslím, že bude v ohrožení Blanka, Zina (kvůli tomu, že je to snadný terč a vlastně ani s holkami nehraje) a nebo Terry, jestli tam bude příště hodně prudit, ale spíše tedy Blanka nebo Zina.

Stále si ale myslím, že nejvíce ohrožený je Bizon. Poté tedy Blanka, Zina a Terry.

77
lily
Reagovat

@monika: výjimečně s tebou musím souhlasit, proti Katce nemají šanci a pokud přemýšlí hlavou (nepremysli), měly by ji vyhodit

78
jj
Reagovat

Tipl bych si, že vypadne Blanka nebo Katka. Teď je poměr muži versus ženy 4 – 3, Zinu počítám k mužům. Jeden muž se ještě vrátí z druhého ostrova, takže je to vlastně remíza. Holky teď určitě nebudou hlasovat proti Katce, aliance ještě nemá takovou převahu. Zcela jistě proti ní nebude hlasovat Martina a Blanka, o kterých mám i do budoucna pochyby, že proti ní někdy půjdou. A i proto je Katka dobrý hráč, umí si lidi získat. Terka bude hlasovat, jak jí to bude nejlépe vyhovovat. Holky si vyberou buď Zinu nebo Bizona, jestli pro něj půjde hlasovat, ale bude to nějak zařízený, že nebudou mít dost hlasů nebo bude remíza, takže rozhodne, pro koho se rozhodne trio Mirek, Bizon a Zina. Při případné remíze opakované hlasování nic nezmění a rozhodne Mirek nebo Bizon, držitel imunity, respektive výhody od Petra. Samozřejmě jen hádám, nevím, co rozhoduje při remíze, ale štábu by se takové uvažování mohlo hodit. Do budoucna Mirkova skrytá imunita může vyřadit další holku. Pak jestli jako minule u posledních čtyř rozhodne o třech postupujících do finále soutěž, další nevýhoda pro holky.

79
Hooper
Reagovat

@Monika: V ukazce se holky domlouvaly na Terezu. Takze vypadne Bizon.

80
Hooper
Reagovat

@lily: Toho schopne nejsou. Mozna Blanka, ale Koubic je pro ni (nevlastni) dcera. Takze nejsou.

81
Monika
Reagovat

@Hooper: Taky myslim, ze to je nerealne. Blanka ani snad vyhrat nechce, preje to vic Katce nez sobe, ma ji za dceru. Proto je ted druha varianta vyhodit Blanku a pripravit tim Katku o jeden hlas.

82
VojtaP
Reagovat

@jj: už jsem to tu psal k minulému článku. Záběr jak našel Mirek imunitu jsme nikdy neviděli, byl tam nešikovně použitý záběr, jak v dalším díle našel výhodu, kdy mohl určit, kdo bude soutěžit. Těžko říct, jestli to byla chyba stříhače nebo nebyl čas ten záběr zrekonstruovat na místě, kde imunitu našel doopravdy. U té výhody se dá pochopit, že je tam nachystaná na ráně, pro toho, kdo ji první objeví.
Nicméně nepozorný stříhač je na této sérii znát obzvlášť, třeba u těch komentářů, které se často opakovaly nebo stejné záběry jak jde někdo lesem.

83
Iva
Reagovat

Jestli měl Radim při odchodu ze hry imunitu, nebudou se ji snažit vrátit do hry? Třeba jako jednu z těch ruliček výhod, ze kterých bude Bizon vybírat? Poetické spravedlnosti by bylo učiněno zadost. Bizon svou imunitu dal Radimovi a teď by tu jeho získal. Asi moc věřím na pohádky, co? :-)
Vyčůranost s mejdlem je čecháčkovská a nějak mě nepřekvapuje, že na to přišla Blanka. Nemůžu jí přijít na chuť, ale musím uznat, že v kreativním hledání cest nejmenšího odporu je skvělá. Nicméně kauza s mýdlem patrně odpověděla na některá z podezření, o kterých tu byla nedávno řeč. Totiž že se mimo kamery myjí o 106. Asi to nebude tak žhavé, to by kauza mýdlo nevznikla. Záhadou však zůstává, kde berou ta nažehlená trička, do kterých se oblékají na kmenovky?

84
Iva
Reagovat

Jestli měl Radim při odchodu ze hry imunitu, nebudou se ji snažit vrátit do hry? Třeba jako jednu z těch ruliček výhod, ze kterých bude Bizon vybírat? Poetické spravedlnosti by bylo učiněno zadost. Bizon svou imunitu dal Radimovi a teď by tu jeho získal. Asi moc věřím na pohádky, co? :-)
Vyčůranost s mejdlem je čecháčkovská a nějak mě nepřekvapuje, že na to přišla Blanka. Nemůžu jí přijít na chuť, ale musím uznat, že v kreativním hledání cest nejmenšího odporu je skvělá. Nicméně kauza s mýdlem patrně odpověděla na některá z podezření, o kterých tu byla nedávno řeč. Totiž že se mimo kamery myjí o 106. Asi to nebude tak žhavé, to by kauza mýdlo nevznikla. Záhadou však zůstává, kde berou ta nažehlená trička, do kterých se oblékají na kmenovky?

85
jj
Reagovat

@VojtaP:
Aha, tak to jsem nekoukal a nečetl moc pozorně :-) Myslím, že mu imunitu spíš rovnou dali, případně hodně nápadně přihráli, a s nějakým vymýšlením na kamery, že ji někde našel, už se neobtěžovali. Zajímalo by mě, jestli takhle pozdě ve hře, se někde našla imunita i v jiných řadách jinde, a jestli ji někdy našel někdo, kdo ji ani moc nepotřeboval nebo nebyl zajímavý pro hru.

86
jj
Reagovat

Ještě dodám, kdyby tu imunitu našel kdokoliv jiný než Mirek, tak by mi to takhle pozdě ve hře připadalo divný, ale možná bych to i přijal. Jenže když ji našel Mirek, tak v té době se rozhodovalo, jestli vyhraje ženská aliance a kterým směrem bude soutěž směrovat. Mirek byl na ráně, kdyby šel, tak už holky nic nezastaví. Překvapivě ji pak nepoužil. Měl štěstí, že se Bára pohádala, aliance selhala a on nad ní pak těsně vyhrál po opětovném hlasování.

87
občasný návštěvník
Reagovat

@Hooper: …teď ještě, jestli ve všech ruličkách není zcela to samý. A to dokonce i ta Radimova imunita. Uf, to by bylo v rámci keců o „duchu soutěže“ silný kafe i na mě…

88
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Asi tak nějak…

89
jj
Reagovat

Ještě mě napadlo, že Mirek možná „našel“ imunitu odměnou za to, že napráskal Radima (taky možná). Obojí se časově stalo kousek od sebe. Každopádně práci s hledáním asi moc velkou neměl :-)

90
Hooper
Reagovat

@Iva: Předpokládám, že štáb bydlí v nějakém hotelu. Když jim můžou vozit mýdla, tak jim můžou přivézt i trička.

91
Wally
Reagovat

Všichni soutěžící jsou takoví hrdinové. :DDDD

Barbora Mudrochová přidala 2 nové fotky — v Filipíny.
8 hod ·
Spokojená, šťastná a hrdá na svojí hru, tak přesně tak jsem se cítila. Bojovala jsem, šířila upřímnost, nikoho jsem výrazně nepodrazila, jako mrcha jsem se nechovala a hlavně jsem se z toho všeho nepo💩😰😄 a na konec mě provázel úsměv na tváři a dobrá nálada🙂.👸🏼 25 dní na ostrově, jako 11 v pořadí opouštím robinsonův ostrov.

Odešla jako 9 a kdyby nevyloučili Radima tak dokonce 8 :)))))

92
jj
Reagovat

Pořád něco dodávám a něco mě napadá :-) Tentokrát už naposled dodám, že Radim nabízel peníze Bizonovi, Petrovi a Mirkovi. Předpokládám, že Bizon a Petr ho nenahlásili, Bizon pak později dokonce i říkal, že snad i měl (z toho mi vyplývá, že to bylo mimo kamery). Petr na kmenovce jen nerad přiznával, že mu Radim taky něco nabízel. Předpokládám, že Radim nebyl tak blbej, aby o tom mluvil s kýmkoliv na kamery, to až pak z donucení. Takže zbývá Mirek. I když někdo z nich se o tom mohl bavit s někým dalším a ten … to už bych se do toho zamotal. Než podplácení znovu natočili a poradili se, jak se situací naložit, tak ani není přesně známý okamžik, kdy k nabízení a následnému nahlášení došlo. Darovat Mirkovi za odměnu imunitu pak nebylo časově nápadné. Samotná Bára, když byla vyřazená, tak o tom podplácení ještě nevěděla, ale v tom dílu už ty podplácecí rozhovory byly. Stejně se spíš přikláním k názoru, že mu ji přímo či nepřímo darovali spíš kvůli vývoji hry, který by s vypadnutím Mirka, dle jejich soudu, ztratil na zajímavosti.

93
občasný návštěvník
Reagovat

@Wally: Ale, tak každej se nějak cejtí, a nějak hodnotí svojí účast, a proč ne (vydržet to tam jistě není procházka růžovou zahradou – a to jsem ani netvrdil a netvrdím). Jen to „self-hrdinství“ už mi přišlo trochu moc.
Ale i tak – pokud se potom cejtí někdo jako superman nebo vládce vesmíru, je to každýho věc :-)

94
jj
Reagovat

@Wally:
Bára to 11 pořadí asi myslela, že odešla jedenáctá z hlavního ostrova, který nese pracovní název Robinsonův ostrov (doufám teda), pak by to vycházelo. Ostrov vykoupení už pak nebrala v úvahu. Z něho se může vrátit jen jeden, při tomto uvažování by to vycházelo také. Takhle byla devátá až desátá podle toho, jestli se bere v úvahu soutěž nebo odevzdání šátku, který dřív odevzdal Dominik.
S tím, co napsala, se myslím dá souhlasit, zvláště u ní. Nijak přehnaně se nechlubí, o hrdinství se nezmiňuje. Na konci ji opravdu provázela dobrá nálada. Rozloučila se dobře, snad si to nepokazí v porotě :-)

95
Wally
Reagovat

@jj: Z 19 jich je stále 9 ve hře. Odešlo 10. Takže ta 11tá se mi nikam nevejde. :DD

96
Kami
Reagovat

Co rikate na to, ze Bizon naprasil Blanku, ze si ulila trosku mydla? Mne to prijde trapny, navic vzhledem k tomu, ze se o nej rozdelila..

97
Lady XL
Reagovat

@Kami:
Já tedy nevím o Bizonově naprášení. Ondra věděl o prohřešku a Blanka se přiznala sama, i když až po holkách.

98
paulina
Reagovat

presne tak, nech vypadne Blana odporná a hneď za ňou Teri a Kata

99
jj
Reagovat

@Wally:
V tom máš pravdu, dokonce to samé tvrdím i ve svém příspěvku, jen jsem přidal i jiné alternativy, jak to mohla myslet :-)
Jak jsem psal, aby si to Bára nepokazila v porotě, tak tím jsem měl na mysli, aby to při zdůvodňování, proč dává hlas tomu či onomu, nepřeháněla s obviňováním z falše a podrazů. Z jejího hrdého vyjádření, že šířila upřímnost a nikoho výrazně nepodrazila, mi připadá, že soutěž stále nepochopila a plete si ji se skautským táborem a její nejoblíbenější četba byly Rychlé šípy.

100
Johanka
Reagovat

@jj: já tomu docela rozumím, někdo to prostě v sobě má (Bára) a v tomto typu hry to v sobě nedokáže překonat, nedokáže se někomu dívat do očí a lhát mu – takoví nemají asi šanci na celkovou výhru, ale mají moje sympatie. Naopak, některým to nedělá problémy (Katka) a ještě má schopnost si získávat lidi na svou stranu, taky ji vidím jako velkého adepta na výhru, právě díky těmto univerzálním schopnostem.

101
Prochor
Reagovat

@jj: Nejvíc si na Báře vážím, že přestála hnusnou šikanu ze strany Manobaboys. Ono probudit se každý den a první co si uvědomím, že mně lidi nemají rádi a celý den se mi budou vysmívat a pronásledovat mně a s tím usínat musí jít na nervy. A Bára to ustála za 1. A to i takovou zákeřnou šikanu ze strany největšího grázla Dominika, který ji nechá celý den „velet“ aby jí nahrál na smeč svým podržtažkám a mohli jí urážet ještě víc.

102
Monika
Reagovat

ja si stejne myslim, ze mimo kamery to neni tak horke. nevsimla jsem si, ze by tam nekdo trpel hlady, neni to na nich ani videt. Takova Terka je porad stejne oplacana jako na ostrov prijela. Kdyby skutecne meli nouzi s jidlem, vypadaji jinak. I v porovnani s prvni radou jsou na tom mnohem lepe, vsadim boty, ze jim stab normalne dava jidlo, jen to na obrazovkach nevidime.

103
Hooper
Reagovat

@Monika: Tak hlavně oproti jedničce v podstatě zmizela soutěž o odměnu. Jinak souhlas.

104
jj
Reagovat

@Prochor:
Na začátku jsem některé díly neviděl nebo jen část, bohužel včetně toho velení přenechaného Báře a následným urážkám, takže tuto situaci nedokážu posoudit. Přesto si troufnu tvrdit, že tvé označení Dominika je přehnané. Jo, velitel, přehnaně vojenský přístup, nedostatek taktu, ale grázl ne. Dokonce mi připadá, že je v podstatě člověk, který to myslí dobře :-) Z mého pohledu se na začátku v Manobu sešlo několik namakanců, typově podobných, kteří si padli do oka. Dominik jim vtloukl do hlavy svou představu kázně a norem chování, a oni to přijali. I ostatní ženy v kmenu spíš ignorovali. Kolektiv si často vyhlídne někoho, kdo jim nesedí. A nesedla jim Bára. Bára je samorost, umanutá, urážlivá, dělá si věci po svém a nezapadla. Má své mouchy a svůj díl viny. Ke konci se mi zdálo, že už s nimi vychází dobře a chová se jinak, přátelsky a s větším nadhledem. Nejvíc si na ní cením kuráž a její vůli, vlastně i upřímnost, smysl pro fair play, i když to téhle hry se nehodí.

105
jj
Reagovat

@Johanka:
S tím můžu jen souhlasit. Osobně pro mě není nejdůležitější, jak nápadně kdo hraje, ale jak mě baví. Různé reakce a postoje, třeba i jen krátký, pro někoho bezvýznamný rozhovor, je pro mě někdy víc zábavný než nějaký „podraz“ a taktika. Když o tom ale tak přemýšlím, tak nejvýš mám momenty, kdy Radim několikrát převezl Manobo :-)

106
Bugina
Reagovat

Prinejmensim na Ostrove vyhnanstvi asi moc jidla nemaj – Dominik rikal, ze zhubnul 16 kilo.

107
lily
Reagovat

@Hooper: ta absence soutěží o odměnu mě dost štve. Dělaly celou show mnohem zajímavější

108
Hooper
Reagovat

@Bugina: NO je fakt, že když se předevčírem dělili o rýži, tak všichni vypadali, že jsou rádi, že něco mají.

109
Wally
Reagovat

@Bugina: 16kg za 25 dní? Asi fitnessboys bez proteinových a jiných koktejlů mají váhový úbytek vyšší, ale 5kg za týden mi přijde fakt dost přehnané. :D

110
VojtaP
Reagovat

Myslím, že s tím jídlem a hygienou (až na ukradené mýdlo) to nebude tak horké, jak si někteří myslí, mimo obraz jim nedávají steaky. Podle mě jen dostávají o něco větší příděly než v minulé řadě, což potvrdil i Ondra, že tak v druhé řadě bude. Alespoň se v 75 % dílu neřeší jen jak jsou hladoví a vyčerpaní. Podle toho, jak mluví o tom, že tam mají všichni střevní problémy, tak to fakt nevypadá, že chodí spát na hotel a k večeři mají pestrou stravu. I když mají nejspíš jídla (a kusů oblečení) víc než loni, tak pořád to jsou extrémní podmínky a neřekl bych, že to na nich nejde vidět.
Už z Americké verze se potvrdilo, že když trpí méně, tak mají víc elánu do hry a o to asi televizi nejvíc jde.

Pro zajímavost přidávám odkaz na starší článek kolegy TK, kde si můžete udělat představu, jak to u natáčení chodí. Je to sice o Survivor, ale předpokládám, že spousta věcí vychází z bible formátu, které se musí držet.

http://reality-show.panacek.com/14268-pohled-do-zakulisi-nataceni-kdo-prezije.html

112
občasný návštěvník
Reagovat

Tak kdopak dneska nebude hlasovat, a proč: a bude to souviset s trestem, s Bizonovou výhodou, a nebo obojím? A bude mít Bizon imunitu? Pokud ne, a dámy ho nevyhodí, pak je podle mě první Robinsonka velmi povážlivě ohrožena.

@Michaela: Kdyby byla pravda ta poslední věta, bylo by to i dost zábavný… :-)

113
VojtaP
Reagovat

@občasný návštěvník: no vidíš, na to jsem zapomněl. Kdo by si chtěl počíst, tak je tam i odkaz na smlouvu s pravidly Survivora, naše asi taky nebudou příliš odlišná.

114
Monika
Reagovat

No ja nevim, ale v prvni rade touhle dobou uz byla vetsina vyhubla na kost, to se letos vubec nedeje. Blanka, Terry, Zina, ale i ostatni mi prijdou porad stejni. Na nejake velke omezovani bych to moc nevidela.

115
Víťa
Reagovat

Můj tip je Martina a Blanka bez hlasů a Bizon z výhody dva hlasy – jenže on je schopnej to bohužel posrat i tak :(

116
občasný návštěvník
Reagovat

@Víťa: Teď aktuálně nemám k dispozici ukázku, ale tam byli/y min. ty/i, co hlasovat určitě budou… Myslím, že Martina tam byla…
A už jede Bizonova výhoda…

117
občasný návštěvník
Reagovat

Bizon určí, kdo nebude hlasovat.

A trest…

118
frettie
Reagovat

Mimochodem, jak v 27. díle Katka při rozhovoru s Bizonem zmiňuje, že nejde o peníze – lze jí to věřit?

Já nejsem úplně fotbalově pozitivní člověk, tak nevím, jak moc se mohl dostat do naprosto pohodovýho zajištěnýho života pro sebe a svoji rodinu?

119
občasný návštěvník
Reagovat

Dámy půjdou vyprat filipínské rodině prádlo :-)

120
občasný návštěvník
Reagovat

Kmenová rada, super debata… :-)

121
frettie
Reagovat

@Prochor: Jo, přesně pro tenhle důvod jsem Báře fandil – nesnáším takový hovádka, co si myslej, že sežrali svět. Tímhle u mě Dominik klesl někam k prvokům …

Btw: padlo tam třeba to, že byla v Himaláji dobrovolničit a tak podobně? To asi ne, že? To předpokládám, že by pánové koukali …

122
vondrej
Reagovat

To je teda trest, fraška.
Radim za porušení pravidel vyhazov, holky jdou vyprat prádlo.

123
Lukša
Reagovat

Podle mého fajn trest, neovlivní to hru a zároveň poznají, jak se tam žije. Navíc si nic takového po zbytek soutěže nedovolí.

124
občasný návštěvník
Reagovat

V ukázce hlasuje min.: Katka, Mirek a Martina.

@Lukša: Souhlas. Ale jestli Bizonova výhoda hru ovlivní, možná jo…

125
občasný návštěvník
Reagovat

Nebude hlasovat Blanka.

126
Lukša
Reagovat

@vondrej: Radim udělal něco, co je v pravidlech jasně dáno jako neomluvitelné, děvčata “jen” vzala zbytky mýdla, které tam už pravděpodobně nemělo co dělat. V souvislosti s tím, co je zrovna postihlo, by nebylo veřejností dobře vnímáno trestat hodně tvrdě.

127
občasný návštěvník
Reagovat

Žádná skrytá imunita nepoužita.

Hlasy:
Blanka
Bizon
Bizon
Blanka
Blanka
Bizon

Zatím remíza.

128
občasný návštěvník
Reagovat

A je tu očekávanej podraz od štábu, kdy Bizon má výhodu i ve druhym kole… Nehlasuje Martina.

129
občasný návštěvník
Reagovat

Takže nuda, průhledný a trapný… Rozhodne hra. Hm.

130
občasný návštěvník
Reagovat

Blanka vítězí :-) Napínavý jak trenýrky :-)

131
Prochor
Reagovat

Tak si vyžer naivko:-))

132
občasný návštěvník
Reagovat

Bizon řeční, a nedá hlas Katce, evidentně.

133
Monika
Reagovat

Huraaa, chcipacek je venku, jak tam dneska chodil jak zvadla lilie a skemral u vsech, hlupacek. To bylo k popukani, naivka. najednou jsou vsechny carodejky :-)))

134
Lukša
Reagovat

Ta Katka držela Blance ale hodně palce, kdyby Bizon vyhrál, tak by to byl hodně nepříjemný rozhovor. Chudák Mirek zůstává sám, aby se z toho babince nezbláznil. Příště aukce a kmenovka, jupí :-)

135
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: A kdo se vrátí z Ostrova vykoupení, musí dle Bizona prej bejt Robinson.
Tak třeba jo, ale takovej potřebuje ještě Pátka. Možná to má bejt Mirek…

136
Víťa
Reagovat

Takže příště kmenovka bez soutěže o imunitu? Příležitost pro Mirka, aby vytáhl skrytou?

137
Honza
Reagovat

@Monika: Moje rec. Delal cca to co Blanka ale on byl fer a ona ne.

138
Monika
Reagovat

Jinak ten trest byla spise odmena ne? kdo by nechtel vypadnout z ostrova, dostat se do vesnice, mezi mistni obyvatele. Takova prijemna oddechovka, to byl uplnej vysmech. Radim jde ven a baby si jeste uzijou.

139
občasný návštěvník
Reagovat

@Lukša: Třeba vyhraje opět imunitu, a dámy už budou muset začít mezi sebou… Teda, pokud do tý doby už nevyšle Bizon sebe nebo někoho jinýho z Ostrova vykoupení na pomstychtivou výpravu…

140
Wally
Reagovat

Katka u mně klesla, sportovkyně. Stejně ženské aliancii šéfovala ona, tak mohly dát Zinu. Oslabily by „mužskou“ a zachovala by si tvář. A Bizon je frajer, slovo držel.

141
občasný návštěvník
Reagovat

@občasný návštěvník: …vlastně má skrytou, no jo. Tak nic :-)

@Monika: A jakou bys chtěla, za něco takovýho, a za to zdůvodnění? Tejden bez rejže?

142
VojtaP
Reagovat

Kmenovka skvělá, ta debata se povedla, Martina po dlouhé době mluvila rozumně, ale pánové se stejně nechytali a neměli na to argumenty. Sice jsem nesouhlasil s tím, že měl Bizon výhodu i pro druhé kolo, nicméně díky té hře to bylo alespoň napínavé. Bizon opravdu nechápe, jak se ta hra hraje a letos se bojím, že bude minimálně pánská část poroty hodně ublížená z hry holek…

143
Monika
Reagovat

Kazdopadne ted by mely Martina s Terry vystrcit hlavu ze za..u a uvedomit si, ze je pro obe vyhodne vyhodit Katku, jakmile ji pusti do trojky nemaji proti ni sanci. bez ni na tom budou stejne, jedinecna sance ukazat se jako hracky.

A Bizon tupec obecny, Blanka jasne rika, ze chce holcici trojku a vyhru preje Katce. Katka by musela bejt uplne blba, aby ji vyhodila. Co si ten ubozacek myslel? To jako vazne byl presvedcenej, ze se katka zbavi Blanky, kdyz ji Blanka preje vyhru?

144
občasný návštěvník
Reagovat

@Wally: Oslabily by „mužskou“ => Jenže Zina v soutěžích moc nedominuje, kdežto Bizon leckdy ano. Sice by oslabily „mužskou“ alianci, ale mohlo by se jim to setsakra vymstít, takhle uvažovat.
Ne teda, že to je zatím jasná Robinsonka. Sice vůbec ne, ale lepší než vyhodit Zinu, podle mýho názoru.

145
lily
Reagovat

Já asi začnu fandit Zine :) Mirek za mě dobrý a návrat bych přála Petrovi. Z dámské aliance mi není sympatický nikdo, i když přiznávám, že pokud to dokážou a ve finále budou 3 holky, jsou fakt hodně dobré :)

146
VojtaP
Reagovat

@Monika: už tu někdo psal. Ty dvě situace jsou absolutně neúměrné svým dopadem. Radim porušil úplně základní pravidlo, čímž mohl úplně celou show pokazit. Holky svým prohřeškem nijak hru neovlivnily. Vyhazovat je za to nebo jim brát možnost hlasovat by byla fakt úplná blbost…

147
Wally
Reagovat

Aspoň si Blanka umyje při praní to černé za nehty. Nedá se na to dívat. :D

148
vondrej
Reagovat

Tak jsem z celý hry opravdu zklamaný, budu doufat, že se Mirkovi nebo komukoliv, kdo se dostane z ostrova vykoupení povede nějaký zázrak. Blančina (a vlastně všech holek) stupidní hra, postavená na tom, co má kdo mezi nohama, mě, abych řekl pravdu, opravdu vytáčí. Jsme holky, tak jsme spolu ne? :D Briliantní strategie vyžadující neuvěřitelný cit pro hru a skill.

149
Lady XL
Reagovat

A to já jsem si přála, aby zůstal Bizon a odešla bába. Už to tu padlo, nebýt Radima, tak jich tam část není. A nebýt Blanka, Zina a Terry v Manobo, tak jsou aspoň 2 z nich taky venku. A nebýt Martina ocásek Katky, tak je v …. nejspíš taky a nemohla by tam jíst místo soutěžení. No i když je to hra, já prostě některé podrazy nemám ráda a takovým lidem hlas nedávám.

150
Monika
Reagovat

@VojtaP: Podle me nebyla, tohle je proste odmena. Kdybych na tom ostrove byla takove akce bych uvitala. Clovek si krasne procisti hlavu, vypadne z toho stereotypu, pozna mistni obyvatele, pohovori s nima, dost mozna dostanou jeste jidlo :-)) Tohle neni zadnej trest, totalni vysmech.

151
občasný návštěvník
Reagovat

@lily: Ať se na mě Zina nezlobí, ale pokud by byla v trojce, a dokonce vyhrála, tak patrně proto, co už tu říkali jiní: dalším dvěma hráčkám, dvěma hráčům nebo hráčce a hráči by se většina poroty mstila…
I Terry a Martině, pokud to chcete ode mě mermomocí vědět (protože vím, jakej na ně má víc z vás tady názor).
Ale byla by to Robinsonka, to je taky pravda :-)

152
Prochor
Reagovat

@Wally: To mně taky napadlo. Holky se při praní trochu umyjou a možná to hodí i malou svačinku od vděčných domorodců (to si určitě pomyslela Marťa) :-)

153
Monika
Reagovat

Procitam si facebook, lidi jsou na Katku totalne na…e, kdyby o vitezi rozhodovali divaci nemela by sanci :-))

154
občasný návštěvník
Reagovat

@vondrej: I v životě to tak někdy je. A leckdy důvodně :-) A chce to nadhled :-)
Jako kdyby pánové leckdy taky nedrželi jenom spolu. Nebos to nikdy nezažil?

155
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: Copak Držkokniha… Ta je šťavnatá jak třeba u Farmy, tak kdysi i u VV. A „šťavnatá“ je extrémně slabý slovo pro to (ten často hnůj) tam. A protože lidskýho hnoje je v životě už tak dost, chodím radši sem… :-)

156
Prochor
Reagovat

@občasný návštěvník: Já sem chodím protože tu jsou chytřejší lidi než na Facebooku. Debata ve stylu: Musí vyhrát Petříček (protože je tak krásnej a férovej) nemá úroveň. Jako když se baví puberťáci. Není divu že největší zloduši jsou tam Radim,Blanka a Katka. Určitě proto, že nesedí férově na zadku a nečekají jak to s nimi dopadne jako třeba Ondra, Jarda nebo Petr.

157
občasný návštěvník
Reagovat

V JTVR se mi Ondřejův „slepičinec“ (i když to začala sama Katka) nelíbil, ale kdo chce, má tam i vrácení se k trestu, pro někoho k ne-trestu. A tam plnej souhlas.

158
Hooper
Reagovat

Videno az ted, Bizonuv protahly oblicej ohledne zjisteni identity sefky zenske aliance mne potesil. Stejne jako snaha do louvat se s vesnicankami anglicky.

159
Hooper
Reagovat

@frettie: V cizine byl Koubic 4 sezony, ale nechytal. Zajisteni rodiny? Spis ne.

160
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Hezká/Hezkej… taky nemusím. Ale taky mi to tu přijde mnohem zajímavější diskuze (i když na typy RS jsem docela úzce zaměřenej – třeba SuperStar nebo X Factor, to bych se unudil k smrti) :-)

161
Michaela
Reagovat

Popravde? S odchodem Radima a ted i Bizona me presla chut se na Robinsona vubec divat.

Cela ta Blanky/Katky aliance me neba. Katka zase tolik nezahrala a ted musela jit pres podrazy.

Vyhru preji Mirkovi nebo nekomu z Ostrova vyhnanstvi.

A nebo at ted nekdo udela tah – Martina, Tereza nebo i Zina a zbavi se Katky nebo Blanky.

Bohuzel se obavam, ze vyhraje Katka nebo Blanka, protoze je tam dotlaci prave tyto nehrajici hracky okolo.

162
Prochor
Reagovat

Včera bylo dobrý jak Zina seděla jako zmoklá slepice když vypadl Bizon. Hlavně by si měla vzpomenout jak rozdala svoji imunitu prvnímu kdo si o ní řekl trubka:-)
Potom bylo dobrý jak si Bára zatleskala ručičkama když byla podruhé remíza protože se těšila že bude další soutěž. To je mi na ní sympatické že nikdy tu hru nežrala a brala jí s nadhledem i když odcházela (jaký rozdíl proti Bizonovi, který byl připravený bonzovat nebo se doprošovat ). Určitě kdyby se mohla Bára najíst a vysprchovat tak by byla úplně spokojená. Bára je pro mně vlastně trochu jako Zina ale vlastně něco úplně jiného protože Báru bych nechal ve hře protože mně baví ale Zinu bych vyhodil protože úplně kazí hru jak hraje nesmyslně. Podle mně s někým takovým jako Zina pravidla nepočítají – s někým kdo rozdává bezdůvodně vzácné imunity.

163
občasný návštěvník
Reagovat

Ondřej jako moderátor… Uf. Doufám, že to, že přijde něco, „z čeho se všichni zblázníme“, nebude tak horký.
Bára je sice svá (ale to jsou tam prakticky všichni – Martina třeba chtěla i Zině zahrát chlapa, aby ta byla spokojená – a byla to sranda), ale zrovna rozstřel na kmenovce je ta hodně špatná varianta…

164
Ina
Reagovat

Já taky nemůžu fandit podrazákům, ať by udělali tah jakoliv brilantní. V této hře je velmi důležité, aby si alespoň dva lidi věřili. I když většinou se to podělá, ale až v závěrečné fázi hry. Pro mě by Katka dostala body plus, kdyby Bizonovi řekla na rovinu, že drží s holkama. Myslím, že si to za loajalitu k ní zasloužil. Bizon je podle mě správnej chlap a dříč. a ty kostky by nedal, protože se klepal už od rána. Přijde mi, že produkce výběrem disciplín hodně ovlivňuje hru. Tak jako minule ve hře o vítěze, dali po tom vysilujícím běhu, ten prak. Bylo jasná, že to David nedá. Jestli to skončí tak, že budou ve finále 3 holky, tak v porotě bude 6 chlapů a 3 holky. Pokud se tam dostane Mirek nebo někdo z ostrova vykoupení, pořád budou mít kluci převahu při hlasování a Zina určitě holku taky nedá. Pokud nebude sedět v té trojici. Blanka je asi jediná, která má nakoukanýho survovira, ale drží se taktiky těch těch slabých. Například Cochrain ten v jedné serii vypadl a druhou vyhrál. A byl to taky takový … no byl taky takový:-)))

165
Johanka
Reagovat

Taky mě bavila Bára-líbila se mi ta její soutěživost a koncentrace na úkol, přesně to chybělo Bizonovi, když bojoval ve stavění kostek, byl zbrklý a potom odevzdaný, prohrát s Blankou ve stavění kostek je fakt fiasko. I když jeho neschopnost poskládat puzzle leccos nasvědčovala… A jeho argument: vyhodíme Zinu, protože nechci bojovat se slabým soupeřem vyznívá v této souvislosti úsměvně! :-)) A vypovídá to o jeho (ne)schopnosti přemýšlet. Ve hře vydržel tak dlouho, protože ho dříve usměrňoval Radim a nyní Mirek ( pro mě velké překvapení: chytrej, logicky uvažuje, dobře argumentuje). Holky (alespoň Katka) to měly dohrát s poker face – radost z Bizonovy prohry daly najevo a odkryly karty, takhle by mu nedošlo, kdo to všechno řídí ( jak mohl vědět, jestli ty hlasy nedal třeba Mirek, nebo Zina?) a donese cenné informace na Ostrov vyhnanství pro případné další hráče.

166
Prochor
Reagovat

Mně včera přišlo přehnané že Bizon mohl vyřadit někoho z hlasování i podruhé. Ono jinak by hned letěl- takhle mu dal štáb šanci zabojovat. Ale zkrátka mi to přijde trochu moc velká výhoda vyřadit z hlasování hned dva lidi. Ale kdyby chtěli Bizona opravdu zachránit tak by mu museli dát rovnou imunitu aby nemusel nic dělat :-)

167
Prochor
Reagovat

@Ina: Dohoda, ovšem. Ale dohoda v téhle hře platí jen dokud je pro všechny výhodná. Přesně řečeno pokud si všichni myslí že je pro ně výhodná. V téhle hře nemůžete věřit nikomu když vyhrává jen jeden. To by mohl klidně někdo všem slíbit že nevyhraje a férově dodržet dohodu což je nesmysl proč tam vůbec je.

168
Lady XL
Reagovat

S hodně názory zde souhlasím, nebo aspoň z částí. Nikdy předtím bych nemyslela, že budu fandit Mirkovi. Bizon – já si na něm cenila jeho zapálení pro boj a jeho fyzické síly. Že mu to nešlo takticky a ani se ženami, je další věc. Zase tak moc nevyčítám různým lidem (nejen Bizonovi), že byli, či jsou ocaskami někoho silnějšího. Tak se to prostě hraje, někdo to vede, druhý dělá pošťáka se vzkazy…. Ale oproti ocáskovi Martině Bizon bojoval v soutěžích. Ona jedla … (Bára to fajn glosovala – tu její střevní chřipku). Já si prostě nedovedu představit (nebo se mi to prostě příčí), aby byl Robinson někdo, kdo je fyzicky tak slabý, že by nic neulovil atp., ale zůstal poslední na ostrově, protože všechny podrazil a každému bylo líto ho včas vyhodit… Jo je to hra, ale prostě mi lidsky Blanka nesedne a Katka mne zklamala, byť ji chápu. Taky si myslím, že měla na rovinu říct Bizonovi, že drží s holkama a nedávat mu falešnou naději. Ale aspoň se taky poučil, že nemá dávat na „kamarádství“ a příště (jasně, žádné nebude…) do sprchy pozvat s rozmyslem někoho jiného. Sama tomu nevěřím, ale momentálně fandím klukům :-)

169
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Jak jsem psal, byl to podraz, a poslední (včera, nevěřím, že v tomhle smyslu řekli poslední slovo) pokus ho zachránit (stejně se pořád může vrátit). A na třetí vyřazení hlasující už si ani oni netroufli, protože pak by se to od přímý imunity vůbec nelišilo (ostatně, byl i pokus rozhodit dámy, aby před druhým hlasováním některá hlasovala jinak, než před tím, ale to nemělo naštěstí šanci na úspěch).

170
Honzad
Reagovat

Bizon měl hlavně štěstí, že se jeho výhoda vztahovala i na hlasování po remíze. Přitom ale nikomu nedošlo, že kdyby výhodu využil jinak, měl to ve svých rukou stále aspoň v tom smyslu, že by to tak nebo tak do rozhodovací soutěže vedlo, i kdyby neměl tu výhodu podruhé.

Stačilo, aby hlas odebral někomu jinému než Blance, pro kterou jeho aliance hlasovala. Třeba Martině nebo Terry. K remíze by došlo, hlasovat by nesměl Bizon a Blanka (mezi kterými se rozhodovalo) a k tomu stále jedna z dvojice Martina/Terry, které hlas díky výhodě odebral.

A stejně jsem měl pocit, že v takovém případě měla rozhodovat typická soutěž patřící k Robinsonovi – tedy rozdělování ohně. Nejde o to, že bych přál výhru Bizonovi, ale prostě to k té hře více patří. Šance by byly vyrovnané, možná dokonce větší pro Blanku, která celou dobu na ostrově vaří. Ale asi se produkce bála, že to dopadne jako v Survivoru a trvalo by to hodinu…

171
Honzad
Reagovat

A jinak jsem zvědavý, jak dlouho Bizonovi jeho zhrzenost vydrží, jestli to bude mít ještě ve finále vliv. Protože v jednom z dílů JTVR spolu Bizon s Katkou bez problému vycházeli, působili tam, že mají mezi sebou ze hry opravdu přátelské spojení, takže dřív nebo později to v sobě udusit dokázal. Pokud bude Katka ve finále obklopena holkami, stejně jí ten hlas beztak dá.

Samozřejmě, že emoce a osobní rovina do téhle soutěže nepatří, jinak to nelze vyhrát. Zradit je nutné, ze strany Katky to byl prostě zcela logický krok, nechávat si ve hře Bizona znamená snižovat svou šanci na výhru, protože on jakési minimální nároky na Robinsona v tom původním slova smyslu splňoval, byť v tom novodobém (herním) nikoliv. Problém ale byl ten slib – Katka nejenže zradila původní aliance, to udělala už minule, ale porušila dohodu, že se nikdy nenapíšou. Tu vnímám jako emočnější závazek, který Bizon dodržel. Jak říkám, rozumím tomu, proč to Katka udělala, ale stejně tak chápu, že hráč ze staré školy Bizon si to bere osobně. Ale ke hře to nepatří. Souhlasím ale s tím, že mu to Katka klidně říct mohla, hru to nijak neovlivnilo a mnohem více by si pojistila finálový hlas, to by mohla být strategická chyba, pokud Bizon tu zradu zpracovává přeci jen o něco déle…

172
Johanka
Reagovat

@Honzad: Já jsem to teda pochopila tak, že znovu dostal výhodu právě proto, že poprvé ji dal Blance (pochopitelně, když mu docela férově ještě před hlasováním řekla do očí, že vyhodí jeho) a při remíze, kdy byli mimo hru právě Bizon a Blanka, mohl určit nového hráče, který nehlasuje. Kdyby hned zvolil třeba Martinu, tak by to tak zůstalo do dalšího kola hlasování, protože Martina nebyla uvedena na vyhazov. Aspoň tak to vyznělo, ale je pravda, že štáb si může dělat, co chce a snaží se hru udržet napínavou. Bizon byl jasnej na odstřel a měl šanci jen při výhře na Blankou. Stejně na odstřel je i Mirek a udrží ho ve hře jen imunita, případný zisk nějaké další – jinak proti holkám nemá šanci.

173
Honzad
Reagovat

@Johanka: Tak ono se to nerozporuje s tím, co jsem napsal. Podruhé mu ji dali v podstatě proto, že po remíze už o žádnou výhodu nešlo, když by Blanka nemohla hlasovat tak nebo tak. Ale to Bizon dopředu nemohl vědět (pokud to konkrétně neřešili), takže bylo podle mě teda bezpečnější hlasování neumožnit rozdílnému hráči, než proti kterému aliance hlasuje. Ale výsledek by to nezměnilo, tady život ve hře reprezentoval komín z kostek a ne oheň :-)

174
dejna
Reagovat

V právě běžícím Survivorovi řekl vyhozený Bradley (do té doby naprosto suverénní hráč, který měl hru pod palcem podobně jako Radim): Byl jsem naprosto podražen. Ale jako superfanoušek Survivora bych jinak vypadnout nechtěl.
Spousta z nás toto neumí pochopit…i naši účinkující z RO, a i pro mě je to často problém.. Taková je tato hra…a především je to HRA. Neznamená to, že „podrazák“ Katka je podrazákem i v životě, tak jako gauner – herec na jevišti není tím samým gaunerem v životě.
Já tedy Katku dost nemusím (nevím, proč), Blanku už vůbec ne, přála jsem si, aby vypadla jedna z nich, ale bohužel podle intencí hry logicky skončil Bizon, který promarnil svoji šanci a na konci vypadal jak zmatená moucha.
Teď jen doufám, že Mirek zahraje svoji imunitu a na ostrov půjde Blanka. Ovšem jestli holkám dojde, že by pro ně bylo lepší vyhodit Zinu, pak se z ostrova velmi pravděpodobně vrátí dva kluci a znovu budou v menšině.

175
Monika
Reagovat

Blanka ted nevypadne ani omylem. Je to Katky mama, nesympaticka pro lidi na ostrove, neschopna vyhravat souteze, Katka se bude snazit vsi silou dostat s Blankou do finale. To spis necha vyhodit Martinu nez Blanku. Ted pujdou po Terry myslim. Blanka je v suchu.

176
Honzad
Reagovat

Ještě ke Katce: v téhle fázi hry už je opravdu potřeba myslet na hlasy porotců, v Survivoru se s tím kalkuluje běžně, tady to dělal akorát Radim, jenom trošku přehnaně :-D Nejde jen o jednotlivé vztahy s jednotlivými členy poroty, ale taky o jejich vzájemnou interakci, mnohokrát se stalo, že jeden zhrzený porotce dokázal v Ponderose v podstatě přemluvit ostatní k tomu, aby někdo nevyhrál. Katka měla prostě na Bizonovi zapracovat lépe – nejen mu to na rovinu říct, ale hlavně být trošku lidštější – ta očividná radost z výhry Blanky, když přitom odchází někdo, kvůli komu brečí a tvrdí, jak si lidsky sedli, prostě není na místě, o to víc v případě Bizona. A korunu tomu dala v momentě, kdy si s Blankou necitelně plácla na vítězství, metr od zklamaného Bizona. Jeff Probst by řekl, že tohle jsou možná milionové momenty.

177
Prochor
Reagovat

@Honzad: Mně to napadlo taky jenže nevíme, jestli odebrání hlasu v prvním hlasování by platilo i v druhém hlasování. Každopádně to měl Bizon zkusit.
Jinak s rozděláváním ohně byla legrace v jedné řadě Survivora, kde holkám se nepovedlo po dlouhé době rozdělat oheň křesadlem tak jim dali sirky. A jedna z nich vyškrtala všechny sirky a nezapálila oheň ani sirkama. Celá porota která pozorovala rozstřel se chytala za hlavu.

178
Honzad
Reagovat

@Prochor: Přesně na tuhle řadu Surva jsem si vzpomněl, viz https://www.youtube.com/watch?v=Wq7BMio2hVA
Ale teda věřím, že Blanka s Bizonem by si vedli trošku lépe…

179
Prochor
Reagovat

@dejna: Jé-ještě že jste mi připoměl(a) že ještě neskončil Ghost Island. Na téhle řadě mně baví že oživené imunity bývalých hráčů mají různou působnost.
Co se Ziny týká, tak by měly být holky důsledné a vyhodit jí. Je lepší ztratit jen jeden hlas od Ziny než dva když bude Zina hlasovat proti- to je jasný jako že 1+1=2 de fakto. Podle zásady: když nebudeš hlasovat s námi, nebudeš hlasovat s nikým. Ještě lepší bylo samozřejmě Zinu získat.

180
Monika
Reagovat

@Honzad: Dobry postreh, ale i tak si myslim, ze to nebude mit vliv. Vzpomenme na prvni radu, vsichni byli zhrzeni a na Marka nadavali na ostrove vyhnanstvi. Vypadalo to, ze si ani neskrtne a pak jsem koukala jak blazen…To same ocekavam i tady, nastvanost opadne, emoce vyprchaji, vzdyt i ten Bizon dost mozna da hlas Katce v konecne fazi. Nevidim jedinou prekazku pro vitezstvi Katky, nema ji kdo ohrozit, vyhraje.

181
Ina
Reagovat

Honzad naprosto souhlasím….. myslím, že tímto si to Katka podělala a ztratila šanci na vítězství. I když je to hra, tak lidi ocení ferplej hru, byť tvrdou, ale fér. Katka se zachovala jako podrazák a myslím, že to tak všichni kluci budou vnímat. A to skočení Blanky na Bizona po výhře… myslím, že Bizon zvrací jetě teď:-)) Pokud bude ve finále jeden kluk, vyhraje.. pokud ne…. myslím, že Katce nikdo z kluků hlas nedá…a bude to mít zpočítaný… aby to sakra nevyhrála ta Zina:-))) i když začíná mi vadit čím dál míň, z těch holek co tam zbyly

182
Hanka
Reagovat

Bizona je mi líto, doplatil na důvěřivost/starší, moje generace/, věřil Katce. Ta mu měla říct, že bude hlasovat s holkama. Vždyť si nechala i nějaký čas na rozmyšlení. Já, pokud nebude mít Mirek imunitu/ne, skrytou, tu má/, tak bych napsala Katku, holky by určitě psaly Mirka a když i Zina jí napíše, tak jde!!!!!!!!!!! A jsou nahraté a totálně rozhozené, protože Mirek použije skrytou imunitu. Myslím si, že kdyby Mirek tušil, že Katka Bizona podrazí, tak mu imunitu dal.

183
Prochor
Reagovat

@Honzad: No ano – Cook Islands tam se objevila poprvá mladičká Parvati a Ozzy. Dobré je jak Beky která vyškrtala sirky musí bezmocně sledovat jak soupeřka beze spěchu dokončuje oheň:-) Všechno sleduje s otevřenou pusou Parvati:-)

184
Monika
Reagovat

@Hanka: To fakt ne, Mirek by Bizonovi imunitu nedal, vzdyt ji sam bude potrebovat tedka :-))) Trochu naivni komentar. Navic Mirek neni zadnej myslitel a neumi hrat, jinak by ted nepsal Blanku, ktera je tam do poctu a nema sanci vyhrat. Snazil by se rozbit dvojici Martina a Katka, jsem zvedava na nej dal. Je ale dost hloupy, beztak to podela. Je jasne, ze musi ted pouzit skrytou imunitu, pujdou po nem. mel by toho vyuzit, ze ho vsichni napisou a sam napsat Katku (pokud neziska imunitu) a domluvit se jeste se Zinou. Ona nema rada babinec, myslim, ze by se chytla.

185
Johanka
Reagovat

@Monika: Myslím, že Mirkovi to právě celé docela dochází ( podle jeho pohotové řeči na kmenovce) a vidím to také jako jediný scénář, pokud Katka nezíská do té doby někde imunitu (třeba někde po cestě na pěšince :-D)

186
jj
Reagovat

No, Bizon je venku. Asi mě měly varovat minulé upoutávky, v kterých se radoval (z výhody od Petra). Nápověda, kdo vypadne, tam byla, a velká jak vrata od stodoly, jen jsem koukal jinam :-) Prakticky ve všem souhlasím s Honzad, při sledování mě napadalo to samé. Že měl Bizon volit pro jistotu spíš Martinu ( i když to, že mohl odebrat hlas znovu, považuji za správné), že slib mezi Katkou a Bizonem měla Katka řešit jinak a že to nebyl jen tak ledabylý příslib, ale slib, a že při tom měla myslet i do budoucna.
Pořád si myslím, že to aliance nemá vyhrané. Mirkova skrytá imunita vyřadí jednu ženu, jeden muž se vrátí a bude to 3 na 3. Muži budou mít velkou výhodu v soutěži o imunitu, mají dost slabé soupeřky. Možná dostanou i jinou pomoc, jako Mirek, který záhadně „najde“ imunitu, když už soutěž skoro končí a všechno je tam prolezlý a prozkoumaný. Přes toto nadržování štábem, kterým jsem si stoprocentně jist, se nějak nedokážu povznést a nechci ho za vítěze. I když Mirek mě jinak baví a ty obličeje, co hází třeba na kmenovce, jsou k nezaplacení :-) Právě tato pomoc podle mě rozhodne o vítězi soutěže a zabrání vítězství Katce.

187
Wally
Reagovat

@Monika: Tak já si myslím, že Mirkovi to pálí celkem dost. Hlavně z toho zbytku co tam zbylo je na vrcholu. :D

Hezké bylo taky, jaká radost zavládla mezi soutěžícími, když se na kmenovce objevil Dominik.

188
lily
Reagovat

Katka… to vítězné plácnutí na kmenovce bylo fakt zbytečné. Myslím, že příště půjde Zina. Mirek bude mít imunitu, holky proti sobě nepůjdou, protože nepremysli hlavou a ani je nenapadne silnou Katku vyřadit

189
lily
Reagovat

@jj: jak by mohla Mirkova imunita vyřadit ženu? Jedině Zinu, protože ostatní budou hlasovat pro někoho mimo svou alianci – Mirka (ten má imunitu), nebo Zinu. Pak to ale nebude 3 na 3.

190
jj
Reagovat

@lily:
Nastane situace, že holky budou hlasovat pro Mirka, nebudou vědět, že má skrytou imunitu. Ten před sčítáním oznámí, že chce zahrát skrytou imunitu. Jejich hlasy propadnou a budou se počítat hlasy jen Mirka a spol.. „Spol“ bude zatím zřejmě jen Zina. A tyto jediné dva platné hlasy rozhodnou. Nejhorší pro Mirka by bylo, kdyby zahrál skrytou imunitu a holky by hlasovaly pro Zinu. Podle mě ale půjdou po Mirkovi, Zina je dobrý soupeř do dalších kol. Z ostrova Vykoupení se vrátí muž, ten pak bude ten třetí.

191
Monika
Reagovat

@jj: Holky nepujdou po Zine, to nedava smysl, Zina je do poctu, proc vyrazovat tak slabeho soupere. Pujdou rozhodne po Mirkovi, ten by udelal nejlip, kdyby hlasoval pro Katku a vzal do aliance i Zinu pro jistotu. Ona nema rada slepicinec, Mirek by jo mohl ziskat na svou stranu, zahrat imunitu a Katka by sla domu. Obavam se, ze je ale hloupy a vubec mu to nedocvakne a promrha hlasovani na vypadnuti zbytecne Blanky nebo Ziny.

192
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Survivor mě nikdy nebavil a nesleduji ho, ale v odkazu na něj mě zaujaly pokuty za porušení mlčenlivosti, 5 miliónů dolarů je slušná suma. Vím, že primárním cílem je zabránit předčasnému prozrazení výsledků. Na druhou stranu se dá pěkně ututlat i jakákoliv domluva se soutěžícím, jakákoliv výhoda, překroucení faktu apod., protože kdyby pak něco vyšlo najevo, bude jasné, kdo si pustil hubu na špacír. A dotyčný si to riziko uvědomuje také. Asi i proto se toho vlastně až tolik o různých manipulacích a postrkováních správným směrem neví (můj dohad, že se neví). Předpokládám, že rozpočet Survivora a Trosečníka se nedá srovnat, že štáb u Trosečníka bude nesrovnatelně menší, co je zmíněno v druhém odkazu o počtu lidí na place v Survivoru (400) nemá s Trosečníkem nic společného.
Vůbec mi připadá, že tato řada má menší rozpočet než minulá, třebaže tahle mě baví mnohem víc. Ještě jsem kupříkladu neviděl žádné noční záběry, zřejmě mají dřív padla a všechna důležitá spojenectví se domlouvají v noci mimo kameru. I ty odměny jsou nějaké menší nebo nejsou vůbec, jako by šetřili i na nich. Vzpomínám si, že např. Marek ještě s jedním dostali za odměnu pobyt v nějakém luxusním hotelu se vším komfortem. A tady maximálně půjdou prát prádlo, třebaže za trest :-) Tak mě napadlo, aby vůbec věděli, co se na ostrově kuje za pikle, že mají mezi soutěžícími placeného informátora. A teď pozor, velký spoiler, je to Zina! :-)

193
Prochor
Reagovat

Holky už mají takovou převahu že jsou imunní proti imunitě. Stačí rozděli thlasy mezi Mirka a Zinu a může vzniknou remis 2:2:2. V druhém hlasování bude jasné kdo nezahrál imunitu a půjde buď Mirek nebo Zina.

194
jj
Reagovat

@Monika:
Nepodceňoval bych ho, myslím, že mu to docvakne. Teď hlasoval pro Blanku spíš kvůli Bizonovi, který by po Katce nešel. Právě tato, dle mého přesvědčení darovaná, imunita možná vyřadí Katku, které by jinak už nestálo nic v cestě za vítězstvím.

195
jj
Reagovat

@Prochor:
Dobrý nápad, teď jestli je to napadne. Když to nenapadlo ani mě :D Myslím ale, že si v alianci nebudou tak věřit, že někdo z členů nezradí a nerozdělí hlasy po dvou, příliš velké riziko. Spíš je to ani nenapadne. Kde by vzal Mirek imunitu? Tahkle pozdě ve hře. Když ji nepoužil ani s Bárou.

196
Prochor
Reagovat

@jj: Já se spíš bojím aby štáb nepřihrál ještě jednu imunitu Mirkovi aby jí mohl zahrát za Zinu (otázka je, jestli by to udělal). Dát najít imunitu Zině jak se ukázalo nemá smysl protože je schopná ji někomu dát nebo nezahrát:-)

197
Michaela
Reagovat

Já teď dokoukala.

Jako po tom, co tam předvedla Katka, naprosto zbytečně, vůči Bizonovi. Nepřeji jí výhru! Po celou dobu to byla taková zvláštní hráčka ve stínu Radima a teď vystoupila ze stínu Radima a nelíbí se mi to, ne a ne a ne! :D :D :D

Blanky hra se mi nelíbí od samého začátku, čti Blanka se mi nelíbí.

To, co tam Tereza předváděla po vypadnutí Bizona, ne díky. Ta měla jediné štěstí, že holky potřebovaly, aby se k nim přidala, proto je s nimi v alianci, to je celé.

Z holčičí aliance mi teď nejméně vadí Martina, která ale zatím nic nezahrála, třeba ještě zahraje.

Zina je mimoň, ta je tam úplně zbytečná.

Mirkovi fandím, doufám, že projde příštím kolem. Tak to on vlastně projde, má imunitu.

Takže příště půjde Zina???

A z Ostrova vyhnanství fandím Bizonovi.

198
lily
Reagovat

@jj: díky za vysvětlení, seděla jsem si na vedení :))

199
dejna
Reagovat

@Prochor: Tak toto mě taky nenapadlo! :D A ta,
kterou to napadne, by měla RO vyhrát. :D
Ještě by ale mohlo napadnout Mirka, že je to napadne, a proto by napsal Zinu.

Jo ,ty oživené imunity mě taky baví. :) Třeba Ozzyho ušmudlané dřívko. :))

200
Iva
Reagovat

Ja si tak nějak myslím, že se z ostrova vrátí Martin a vyhraje. Hlasy exManoba má v kapse, kombinuje fyzickou sílu s intelektem, na ostrově má odstup a čas vymýšlet strategii. Jestli na ni zbude čas. V jaké fázi dojde k návratu na hlavní ostrov?

201
Ina
Reagovat

Myslím, že holky nenapadne hlasovat 2 +2+2, prtože mám obavy, že teď už nevěří ani jedna druhé. A taky si myslím, že tak jak sečlověk chová na ostrově, takový v pdstatě je. V civilu ho brzdí, okolí – kamarádi, rodina, společčenské konvence. Ale to neznamená,že by to nemohli být skvělí rodiče, dobří přátelé atd. Katka je podle mě ctižádostivá, tvrdá ženská a myslím, že bude mít taky problém s chlapy ( i to ragby něco napovídá) jako Blanka. Ta je zakomplexovaná a její nenávist k chlapům je dosti viditelná. Tery a Martina jsou holky, které si dovedou v životě vydupat výhody. Vždycky je něco, na co někdo naletí. Obě jsou krásné baby, takže mají to vyzkoušené. Vědí jak v tom chodit. Zina je mamča, co si umí v životě poradit a pokud je v nesnázích udělá ze sebe naivku. Sice jako robinson je trošičku směšná, ale jinak mě baví. Já věřím, že se do finále dostane chlap a že to porota ženským nedá. Kdyby tam byla holka, co trochu hraje a v soutěžích je dobrá aspoň trochu jako třeba Parvatti, tak prosím. Ale vézt se a pak podrážet, tak to nee

202
Pattrick
Reagovat

Jestli to vyhraje někdo z exilu, tak to bude fiasko.. Prostě Blanka s Katkou si to tam řídí, měla by to vyhrát jedna z nich, ať už jde o sympatie či ne..

203
Kami
Reagovat

Proc je „vezt se a pak podrazet“ spatne? Naopak je to velmi dobra taktika. Vetsinou jsou prvni na odstrel slabi hraci, mezitim se vyprofiluji vudci a ti pak maji na zadech terc a jdou taky. Nejlepsi je se neukazovat, k nejakemu terci se lisnout a vezt se na jeho zadech.

Z Martiny a Terry mam takovy pocit, ze se vidi ve finalni trojce, ale na vitezstvi ani nepomysli. Nebo to berou ze naaahodou to klapne. Ale pokud tam bude Katka, tak to neklapne. Jsem zevedava, jestli a kdy se ty dve proberou.

Zina – to je prirodni ukaz. Nekdy me jako hrac strasne irituje, na druhou stranu je to take zajimavy prvek (btw, Zina v plavkach mi prijde jak batole, nemuzu si pomoct).
Nemyslim si ze je spatna, urcite take premysli nad taktickymi kroky, ale spis v duchu „s kym hlasovat“ nez ze by neco sama zosnovala.
Otazkou je, jestli se ostatni nebudou soutezive pozirat a Zina mezitim proklouzne do finale a vyhraje, protoze nikoho zvlast nena*rala.

Vyhozeni Bizona urcite dobry krok. Ta jeho vyhoda pro obe hlasovacky me docela zarazila, ale budiz. Navic si Bizonek zasoutezil ferove s Blánč, takze odesel diky svym (ne)schopnostem.
Holky se radovaly mozna hodne, ale asi to bylo o to vic, jak byla kmenovka napinava. Kdyby vypadl Bizon na prvni hlasovacku, nemyslim, ze by takhle radosti vyvadely.

Stab asi cte Panacka, konecne nam ukazali aspon dvouminutovku z ostrova Vykoupeni.
Diky stabe!

Trest pro holky.. jo, da se to pochopit, je to neprijemne se po… a nemit si pradlo ani jak vyprat. A Blanka se rozdelila, kdyby to syslila pro sebe, nereknu ani popel.
Bizon me posledni dobou zacal stvat, navic jak nasazuje na Blanku. Jake podrazy, jaka carodenice? Blanka od zacatku jede ze chce Robinskonku holku, ona jedina to hraje transparentne (ac ji nemuzu ejak prijit na chut, ale radsi dam prachy ji nez treba Zine).

204
Fantomas
Reagovat

Být Mirkem, půjdu po Terry a zkusím k tomu přemluvit Zinu a Martinu.

205
Wally
Reagovat

Vy jste viděli na příště kmenovku? Já jen aukci.

206
občasný návštěvník
Reagovat

@Wally: V ukázce je obojí. Máš jí pořád (v rámci posledního dílu) na stránce pořadu. A v TV (nebo FB? – nesleduju) bude brzy jistě i rozšířená nějaká (nebo min. trochu jiná)…

207
Wally
Reagovat

@občasný návštěvník: Tak věřím. :DD

208
Ina
Reagovat

Podle mě Blanka mate tělem. Pořád horuje za ženskou robinsonku, ale má to pěkně vymyšleno. Nevím, proč by se tak angažovala. Čeká na to až tam budou jen holky a pak všechny poštve proti sobě. Určitě se vidí ve finále a doufá, že po vzoru survivora ocení porota její taktiku. Ono to s tou porotou není tak jednoznačné. Dost často v lidech cloumá nepřejícnost a hlasují pro někoho, kdo si to vůbec nevybojoval a jen se vezl. Blanka možná počítá s tuto variantou. Dodnes nepochopím třeba to, že v Gabonu nehlasovali všichni pro 57 letého Boba – vysokoškolského profesora-, který vyhrál několik individuálních imunit a porazil o 30 let mladší nabušené borce a že 3 hlasy dostala nevýrazná nikdy nevyhrájící nemotorná Susie

209
Prochor
Reagovat

@Ina: Blanka ať už je sebevíc nesympatická není pitomá. Takže když chce všechny chlapi ze hry tak má naprostou pravdu. Ve finále by žádná ženská neporazila chlapa vzhledem k předpokládanému složení 7-mi členné poroty.
Blanka sama má ve finále největší šanci s Katkou protože kromě ní je určitě nejvíc neoblíbená u poroty. Také proto z taktických důvodů (kromě vzájemných sympatií) se budou obě dvě podporovat aby se dostaly spolu do finále. Nakonec se budou chtít asi zbavit Terky a Martiny.

210
Prochor
Reagovat

Ještě z toho co jsem napsal vyplývá, že každý chlap ve finále nejspíš vyhraje. To se může povést Mirkovi nebo nejspíš Petrovi a Martinovi z nichž jeden se vrátí zpátky do kmene. Bizon těžko porazí oba mladší kluky.
Když první vypadne Zina a vrátí se jeden kluk z ostrova, bude to 4 vlčice na 2 kluky. Jeden kluk vyhraje imunitu a druhý zahraje imunitu = vypadne jedna vlčice a vznikne poměr 3 holky a 2 kluci. Příště oba kluci imunitu mít nebudou a vypadne jeden kluk = 3 holky a 1 poslední kluk. Kdyby se mu podařilo vyhrát dvě imunity za sebou (což už se v Survivorovi stalo), tak je kluk ve finále a má to asi v kapse. Celkově mně teď jako nejpravděpodobnější vítěz připadá Katka a po ní Blanka a pak nejspíš Mirek, který má teď imunitu.

Přidat komentář