Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2: Kdo šetří, má za tři!

21. Květen 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

ro_header

Ženy zcela ovládly kmen Tawi-Tawi a v poslední šestce hráčů zbývá poslední muž. Mirek se po vyloučení Bizona, který vypadl na kmenové radě po duelu s Blankou, může spoléhat pouze na Zinu. Ani se skrytou imunitou v kapse však stále nemá hlasovací převahu. Na Ostrově vykoupení se očekává předposlední duel. Kdo doplní tamní sestavu a bude bojovat o poslední šanci na přežití a kdo se naopak stane 5. a 6. porotcem?

Den 27

Hned ráno se holky Martina, Blanka a Zina vydaly na svůj trest. Mezitím se zbytek osazenstva na ostrově poměrně nudil, až do chvíle, kdy Terry přinesla vzkaz o tom, že je čeká aukce. Terry si hned s Katkou začaly dávat dohromady strategii. Každý kdo zná Survivor aukci, tak ví, že se nedraží pouze jídlo, ale i výhody do hry v podobě nápověd k imunitám nebo zvýhodnění do hry o imunitu. Vymyšlené to holky měly pěkně, hlavně zbytečně nevyhazovat za jídlo a získat tajné položky. Realita už byla ovšem jiná.

ro_trest

Domluva holek nejspíš nebyla úplně dokonalá a ženy na nesmyslné položky šroubovaly ceny nahoru. Nejvíce z ostatních tahala peníze Blanka, která celou aukci zbytečně přetaktizovala a výsledkem bylo, že koupila věci, které ani nechtěla a ještě u toho stihla obrat kolegyně o možnost nákupu výhody ve hře. Třeba Martina díky Blance koupila za téměř celý rozpočet filipínskou karaoke párty. Zlomový okamžik, od kterého se odvíjel výsledek celé aukce nastal až u tajného předmětu, který byl podle slov Ondry zajímavý pro toho, kdo se chce dostat až do finále. Tato výhoda nejvíce zaujala Mirka a Katku a to až tak, že byli ochotni za ni dát celý svůj rozpočet. O vítězi předmětu se rozhodlo losem a zde měla Katka větší „štěstí“ a vyhrála „radu nad zlato“. Holky už nejspíš neočekávali po této položce nic zajímavého a tak si Terry koupila za zbytek svých pěněz koláč a ledovou kávu. Hned další ovšem byla nápověda ke skryté imunitě, vydražil si ji Mirek. Díky tomu, že měl Mirek víc peněz než ostatní si mohl koupit i poslední položku, což nebylo nic jiného než náhrdelník individuální imunity. Terry evidentně koláč zhořkl v puse, kdyby si jej nekoupila, měla by víc peněz a Mirek by neměl takovou moc. Ondra měl ještě pro soutěžící informaci, že aukce končí a začíná blesková kmenová rada.

ro_aukce-imunita

Kmenová rada

Soutěžící měli jen málo času se poradit a tak se nedalo čekat, že by někdo nehlasoval podle původních plánů. Zině bylo hned jasné, že je díky spojenectví s Mirkem jasný terč a jasné je to i Mirkovi. Vzal si ovšem Zinu bokem a tam se rozhodl udělat jeden z největších tahů v této řadě. Ženská aliance se rozhodla zariskovat a jednomyslně zvolily Zinu. Mirek ovšem měl jiný plán a za Zinu zahrál svou skrytou imunitu, čímž vyrušil hlasy proti ní a dle jeho vůle byla vyřazena Katka s pouhými dvěma hlasy. Mirek učili odvážný a obrovský krok, také obrovsky riskantní a na druhou stranu také hloupý. Mirek si mohl kmenovou radu v klidu odsedět a mít zaručené místo v top 4, kde už stejně nejspíš rozhodne soutěž. Místo toho se ale rozhodl vyplácat jedinou výhodu na Zinu a zbavit se hrozby, kterou Katka do finále představovala. Mirek ovšem nemá jistotu, že příště bude ve stejné pozici a že imunitu díky nápovědě najde. Každopádně aukce skončila pro ženskou alianci velkým fiaskem, jednak jejich (ne)strategickému chování na aukci a jednak tím, že mohly jednoduše nechat vyletět Mirkův tah z okna a vyhodit Blanku.

ro_katka

Ostrov vykoupení

Na ostrov vykoupení dorazila Katka, tentokrát přivítání nebylo tak soucitné, jako v minulých případech, jelikož Katka zradila a přímo vyřadila všechny tři jeho obyvatele. Její hru nejvíce nemohli přenést přes srdce Bizon a Petr. Pánové ke smůle Katky vůbec nepochopili o čem tato hra a podcenili její sociální stránku. Jejich zahořklost z toho, že je porazila a přelstila žena je příliš velká. Katka si dobře uvědomuje svou situaci a následky svých činů, nicméně způsob jakým ji to pánové dávají sežrat není moc soutěžní a nerozdělit se s Katkou o přístřešek nebo o jídlo je podle mě už hodně ubohé a pod úroveň. Na rozdíl od nich si Katka alespoň za svou hrou stojí, což pánové říct nemohou, zvláště, když s Radimem plánovali podobnou zradu.

Zpět v táboře Tawi-Tawi se pořádá hon na skrytou imunitu. Holky jsou bez Katky zmatené a roztříštěné, ale nakonec se dokázaly opět spojit a slíbily si, že půjdou proti Mirkovi. Holky se před tím, než šly Mirka pronásledovat domluvily, že jejich aliance stále trvá. Následuje pilné pronásledování Mirka v hledání skryté imunity. Mirek samozřejmě není nadšený, že imunitu teď hledá hned pět lidí, dokonce měl pocit, že imunitu našla Terry. Dokud však budou holky v nejistotě, tak se Mirek nemusí bát přímého útoku. Pokud sám nebude mít opět individuální náhrdelník, při nejhorším to odskáče jeho štít Zina. Ani holky nebudou tak bláhové a nebudou počítat, že by za ni imunitu zahrál podruhé. Zatím se ovšem zdá, že imunitu nenašel nikdo.

ro_hon

Den 28

Ostrov vykoupení – eliminační soutěž

Předposlední eliminační soutěž rozhodne o tom, kdo se stane 5. a 6. členem poroty. Na soutěž se přišli podívat i Tawi-Tawi a na vztahy mezi vyloučenými hráči se moc netvářili. Alespoň Bizon uznal, že si celou Katčinu zradu vzal příliš osobně a její tvrdou hru uznal. Z duelu postoupí opět dva první a dva vypadnou. Soutěžilo se v hlavolamu a Petr jako vítěz předchozího duelu měl 30 vteřin náskok. Nebyl to Petr, ale Martin, komu se podařilo poskládat kostky v dobrém pořadí. Jako druhý skončil Petr, který se i přiznal, že výsledek od Martina odkoukal. Katka a Bizon se stávají členy poroty. Martin měl opět možnost zvolit, komu připadne výhoda v hlavním kmeni, byl to pochopitelně Mirek. Katka svou radu nad zlato věnovala Martině.

ro_duel

Zpět v táboře jde poznat, jak Mirkovi za poslední den díky podařenému tahu a výhodám, co mu prší z nebe, narostlo sebevědomí do obřích rozměrů. Se Zinou se domluvil, že spolu vyřadí Blanku. Poté za Mirkem překvapivě přijde Terry se svou podivuhodnou strategii vyřadit Martinu, kvůli výhodě od Katky. Ukázalo se, že záchvat paranoie Terry je pro Mirka dobrá šance, jak holky proti sobě poštvat, vše tudíž vyklopil Martině. Zina zase Blance nakukala, že jejich cíl je Martina, což Blanku nijak nevyvedlo z míry, i když nejspíš tuší, že ji mohla Zina vodit za nos.

Kmenová rada

Na kmenové radě měl Mirek od Martina výhodu a to dvou hlasů, čímž měl minimálně záruku remízy, ať už by se holky rozhodly hlasovat jakkoliv. I bez náhrdelníku imunity byl Mirek celou dobu nebezpečně klidný, nebo to alespoň na sobě nedal znát, holky tím znejistil natolik, že z nich cítit nervozita a pochyby, zda Mirek skrytou imunitu má nebo ne. Skoro to vypadalo, že ženy jdou na kmenovku bez jakéhokoliv plánu a střílí jen slepými náboji, což dokázala snaha Martiny ovlivnit Mirka, aby hlasoval pro Zinu a použít argument fyzické zdatnosti. Mirek na to ale neslyšel a překroutil slova Martiny ve prospěch svého proslovu o tom, že nikdo není slabý hráč. Že by si Mirek už předem zpracovával porotu?

ro_kmenovka

Hlasování dopadlo dalším fiaskem pro ženskou alianci. Mirek a Zina svými 3 hlasy poslali ze hry Blanku. Nemůže za to nikdo jiný než Terry, která chtěla asi dodržet tradici a volila někoho úplně jiného než toho, kdo měl hlavu na špalku – Martinu, čímž pokazila možnou remízu a šanci na udržení Blanky po duelu se Zinou. Terry pohltila paranoia a vědomí, že hlasováním pro Martinu vylepší svou hru. Stejně tak mohla být ale terčem ona a svým nehlasováním s holkama by se vyřadila. Důsledky jejího tahu budou nejspíš hodně zajímavé. Mirek měl jiný plán a s Terry do Martiny jít nechtěl, raději se chtěl zbavit sociální hrozby v podobě Blanky. Možná by pro něj bylo lepší mít Blanku vedle sebe ve Finále než na lavici porotců. Blance půlka poroty nemůže přijít na jméno a v tento moment není zcela jisté, že by Blanka pro Mirka nakonec hlasovala. Prohrát o jeden hlas by byla škoda.

zdroj obr: nova.cz

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 222
1
občasný návštěvník
Reagovat

2 verze ukázky již byly popsány (jen ode mě nebyl zmíněn jasnej fakt ohledně podpor blízkejch – a tím i samozřejmě moje částečná mýlka, co se týče kratšího a delšího papíru v předchozí ukázce u Terry a Martiny), tak aktuálně ještě zmíním, že je podle mýho názoru zajímavej i ten dlouhej „livechat“ s Katkou a Ondrou (soutěžícím), a směrem k večeru dávám ještě něco tematickýho:
https://www.youtube.com/watch?v=8qacVvm-8ao
https://www.youtube.com/watch?v=iK8KXB9OVGc

Tak, Martino a Terry, pak zase znovu vstát, a DO TOHO! :-D

2
občasný návštěvník
Reagovat

Martina: „…Dobrá rada nad zlato. Doufám, že to nebude nějakej podraz.“ :-D

3
Lukša
Reagovat

Fantastický souboj, fantastický výkon od obou. Mirek nepřemýšlel a zahodil si přístup k imunitě, o Zině netřeba mluvit.

4
občasný návštěvník
Reagovat

…tak přece jenom Terryna vítězná mimika (říká si tu osamocený Občasný návštěvník s tím smířenému Občasnému návštěvníkovi :-D).

5
Lukša
Reagovat

@občasný návštěvník: Ano, byl vítězný :-) A zasloužený, měla lepší techniku, Martina se vrhla do kola po hlavě a spálila veškerou energii hned na začátku. Terka se nejdřív trochu zamyslela a nakonec (přes počáteční potíže) dokázala až skoro do konce jet v kuse slušnou rychlostí.

6
občasný návštěvník
Reagovat

Ano, super výkon :-)

…to kolo byl problém, podle mě, především v tom, že mělo hodně „nebržděnej pohyb“. Člověk asi udělal krok, a ono se otočilo pomalu 2x (a člověk si rozbil… obličej)…

Ale snad ani Martina nevypadne…

7
Adam
Reagovat

Tak upoutávka na příště jasně chtěla navodit dojem, že se vrátí Blanka. Takže je jasné že ta to nebude.

8
Monika
Reagovat

Presne co jsem rikala podle ukazky minule to melo vypadat, ze Martina s Terry nevyhraji imunitu, psala jsem, ze to bude opacne a holky se mezi sebou poperou o imunitu, doslo na to :-)) Co plyne z dnesni ukazky? Vypada to, ze Blanka nejrychleji rozvaze provaz a prichazi jako paty hrac do hry. realita je tedy jasna, uz ted si muzeme uplne odskrtnout Blanku, na 100% vypadne na ostrove vylouceni a do hry se nezapoji. V ukazce dale bylo, ze vsichni napiseme Zinu, realita bude takova, ze Zina nepujde.

9
Monika
Reagovat

Martina je trapna placka, prej takovej naskok jsem mela, zaslouzila jsem si vyhrat :-)) Blbka, takovych uz bylo co s naskokem byli v poli porazenych. Kez by ted vypadla Martina byla bych spokojena.

10
Lukša
Reagovat

@Adam: Blanka to nebude, s parukou by se nevracela. Spíš mi vadí, že neukázali, jak bude vypadat souboj na OV. Asi nás chtějí udržet v napětí.

11
Monika
Reagovat

No a ta rada nad zlato byla uplne o nicem, nic co by ostatni nevedeli, vyhozene prachy :-))

12
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: …a proto Mirek házel moc daleko, a pak tam nedosáhnul… :-D
Po svícnem je tma…

13
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: Kež by teď vypadnul Mirek, byl bych (pro tu chvíli) spokojen.

14
občasný návštěvník
Reagovat

Tak se s tim smiřte, a komentujte, protože se vrátí Petr.

15
Monika
Reagovat

Jinak ten spoiler s Blankou je fakt trapnej, na tohle by neskocila ani Zina. Jasne bylo videt, ze Blanka je uz v civilu a jde si sednout do poroty jako clen. Ten kluk, ktery se vrati z ostrova vylouceni, pokud je chytrej, tak se pokusi zbavit Mirka a napise ho.

16
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: Invence štábu a střihačů v tomto nic moc, no… Pořád ta samá lajna.

17
Monika
Reagovat

@občasný návštěvník: ja mluvim o rade do zaverecneho boje, kazdy vi, ze se musi obhajit pred porotou plus argumentovat proc zrovna ja bych mel vyhrat a ne ostatni…marek ji nerekl zadnou extra novinku, vyhodu mela jen v te hre a stejne ji nedokazala martina vyhrat, takze rada s nulovym vysledkem.

18
občasný návštěvník
Reagovat

…a Ondřej, moderátor, v JTVR… klasickej výkon (a kecy). Uff.

19
Monika
Reagovat

Ok, takze Blanka je out. Z te sestavy imho jedine Mirek by si zaslouzil vyhrat. Terry s Martinou se celou dobu jen vezou. Zina neni treba komentovat. A Petr nepredvedl absolutne nic ve hre, ani zrnicko taktiky, jen plnil rozkazy Radima. No a Martin ten je na ostrove vykoupeni silene dlouho, vlastne vubec nezasahl do hry. kdokoliv jiny nez Mirek by k tomu prisel jako slepej k houslim. Treba Marek si to zaslouzil, vyhraval souteze o imunitu, byl dobry i v socialni hre. V teto rade jakykoliv jiny vitez nez Mirek bude vysmech, zadnej Robinson.

20
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: …není špatný si to připomenout, pokud nejsi mistryně nebo mistr světa v Survivorovi. Tys neviděla občas zmatenost nad věcma, co by oni sami neřekli, že můžou udělat/vyslovit?! Bylo to tak ve VV, je to tak i tady, byť jde o jinej formát.
Drobná připomínka pro vlastní obhajobu, co jo, a co určitě ne, a nápověda ke hře.
Já jsem spokojen (pro Katku by možná bylo připravený něco jinýho, protože jsou to přece jenom různý osobnosti). Na tu bídu, co se dělo na dražbě…

21
Hooper
Reagovat

@Monika: Ocásek a omalovánka by byl úplně blbé, kdyby nezkusily vyhodit vobucha. Ale možná je přeceňuju.

22
Johanka
Reagovat

@Hooper: to by se těm dvěma mohlo podařit jen v případě, že z OV se vrátí někdo třetí do party (a Blanka to zřejmě nebude)- pokud získá třetího naopak „pánská“ aliance, tak je „vobuch“ za vodou ( předpokládám, že ne moc chytrej Petr bude solidární s Mirkem a společně se Zinou vyrazí buď ocáska, nebo omalovánku). Je zajímavé, jak málo soutěžících bere v potaz, že ve finále o nich budou rozhodovat bývalí spoluhráči a nesnaží se s tím víc pracovat. Snad jenom Mirek, který začíná mít takové ty státotvorné řeči na kmenovkách, když přihlížejí již vyhození. Ale ve hře se zbytečně řídí svými antipatiemi a vyhazují ty nesympatické do budoucí poroty, místo, aby si je nechali vedle sebe do finále.

23
Michal V.
Reagovat

kokos miluju ty prezdivky…ocasek, omalovannka…. vobuch… akorat moh by mi k nim nekdo priradit jmena?

ocasek = Terry?
omalovanka = Martina?
vobuch = Mirek?

A co Zina, zadna prezdivka?

24
Lukša
Reagovat

@Johanka: Pokud se nic zásadního nezmění, tak bude hlasovat Mirek se Zinou proti Martině, Terka s Martinou snad logicky pro Mirka. Rozhodovat bude navrátilec, a vzhledem k tomu, že ten bude rád, že je zpátky, nebude nějak extra taktizovat a připojí se k příteli Mirkovi.

25
Michal V.
Reagovat

@Lukša: V US Survivoru co si pamatuju ty ostrovy vykoupeni tak vetsinou zbyvajici hraci okamzite vyradili navratilce, protoze je extremne nebezpecnej (nikoho nestihl v porote nastvat, prezil ostrov, takze nejakej matros do finale na ukecani poroty by mel)

26
Lukša
Reagovat

@Michal V.: No jasný, ale tohle je česká verze. Když se třeba vrátí Martin, tak to bude: Tys nám ale zhubnul, ani nevíš, jak jsi mi chyběl, to muselo být strašný, ty jsi ale statečný, ťu ťu ťu ňu ňu ňu. A hned potom: Přece hned nevyhodíme někoho, kdo se zrovna vrátil, chudáček musel vyhrát souboj má OV a to by bylo nefér hned ho zase vyrazit. Podle dosavadních zkušeností s našimi hráči navrátilec tuto kmenovku přežije.

27
jj
Reagovat

První polovina včerejšího dílu nuda, připadalo mi to zbytečně natahovaný. Rady od děda Vševěda a doják se čtením dopisů byl vopruz. Chybělo už jen nemocný štěňátko. Emočně mě úplně vyždímali. Jak se v jednom vtipu koukají telepati vysoko do neznámých oken a soutěží mezi sebou o to, kdo koho přiměje, co udělat. A jak se u jednoho, kterej se pekelně soustředí, pořád nic neděje, až pak se po dlouhé době otevře okno někde ve dvacátém poschodí a vykoukne muž, který se zoufale drží za hlavu a křičí „už dost, to se nedá vydržet, strašně rád bych tu televizi vyhodil z okna, ale žádnou nemám, prostě nemám!“, tak tady jsem chtěl taky křičet „hrozně rád bych ještě brečel, ale už jsem všechny slzy vybrečel!“ Proč s nima pouhý měsíc odloučení tak zamává moc nechápu, ale hezký to od nich je. Pak ale přišla soutěž a ta mi vše vynahradila. Takové výrazy naprostého zoufalství a vyčerpání se jen tak nevidí, zatím nejlepší souboj o imunitu od začátku soutěže. Skvělé záběry a skvělý vítěz, čest i poražené Martině :-)

Ještě k těm přezdívkám, ocásek tam má jedinej Mirek. Dokonce má dva, jednoho od narození, druhýho získal během soutěže. Říkám vám po dobrém, bude se to plést, měli byste dát Terry jinou přezdívku, napadá mě třeba šampion nebo pravý Robinson :-)

28
jj
Reagovat

Nečekal jsem, že se Mirek s ocáskem nedostane vůbec z klece. Zinu bez ocásku nebudu vůbec zmiňovat, tam to bylo jasný. Tihle tři by Robinsoni rozhodně být neměli :-)

29
Iva
Reagovat

Takže scénář, ve kterém se Martin stává Robinsonem je stále reálnější. Nenadělal si nepřátele, OV pro něj byl skoro stejnou pomocí jako berličky od štábu pro Mirka.

A neházej daleko se ukázala být opravdu rada nad zlato, protože přesně házení daleko znemožnilo Mirkovi dostat se z klece. Terry s Martinou dobrý výkon! A taky skvěle koncipovaná hra, kde si sáhly holky až na dno.

30
Hooper
Reagovat

@Michal V.: Vše správně, Zina bez přezdívky.

31
Hooper
Reagovat

@Johanka: Když já nějak nevěřím tomu, že T+M jsou tak blbé, že by Mirka aspoň nezkusily vyhodit. Jestli fakt napíšou obě Zinu, tak opravdu nemám slov. A navrátilec z ostrova by taky musel být velmi vypatlaný, aby nenapsal Mirka. Případným vyhozením Martiny nezíská navrátilec vůbec nic, stejně jako Mirek se Zinou.

32
jj
Reagovat

@Iva:
Rada od Marka se opravdu ukázala nečekaně účinná.
Jestli bude ve finále Mirek i Martin, tak jsem přesvědčen, že vyhraje Mirek. Umí mluvit lépe než Martin, ví, na jakou strunu hrát, v tom je fakt dobrej od začátku, své zásluhy náležitě vyzdvihne a u Martina to udělá naopak. Pro to, kdo teď vypadne, bude zřejmě rozhodující, jak se budou ostatní dívat na navrátilce z OV a jak on zas na ostatní. Mirek má k dispozici dva hlasy, Terry a Martina předpokládám taky budou hlasovat spolu, rozhodne vítěz z OV, jak mu to bude myslet. Pro všechny je správná volba Mirek, ve finále ho nikdo neporazí. Jestli ale Mirek najde nějakou skrytou imunitu, třeba v kapse od tepláků, tak všechno může být zas jinak. Z upoutávek je jasné jen to, že nevypadne Zina :-)

33
Monika
Reagovat

@Hooper: Ja se na to divam taky tak, neverim, ze Martina s Terry nezkusi vyhodit Mirka. Vsak to nejsou zadni kamosi a obe vedi, ze je Mirek ve finale porazi, pac se obe vezou. Jsou na tom de facto plus minus stejne. Dokonce i navratilec Petr/Martin musi vedet, ze Mirek je pro nej nejvetsi hrozba. Tipuju, ze Mirek tentokrat uz neprezije.

34
jj
Reagovat

@Hooper:
Zina je mimo všechny kategorie, taky bych ji nechal bez přezdívky. V dalších řadách bude „Zina“ přezdívka pro někoho jiného, dotyčný z toho radost mít nebude :-) Jsem si skoro jist, že kdyby místo Ziny soutěžil nějaký ochrnutý pacient z Jedličkova ústavu, tak tam zůstane stejná sestava jak teď, nic by se nezměnilo :-)

35
jj
Reagovat

Nezdá se vám, že už je tu přeocáskováno? Sice je pravda, že inteligentního laskavého humoru není nikdy dost, ale stejně :-D

36
Iva
Reagovat

@jj Martin myslím bez skrupulí Mirka vyhodí, protože mu to strategicky myslí, vedle holek má jasnou šanci. S tvou analýzou rétoriky souhlasím.
Skryté imunity jsou už snad ze hry, ne? Neříkal Ondřej na minulé kmenové radě, že je to poslední příležitost skrytou imunitu použít? Možná jsem se přeslechla, ale dávalo mi to smysl.

37
Iva
Reagovat

Možná křivdím Petrovi, ale jeho návrat z ostrova nepředpokládám. Ale i v takovém případě si snad prostý sympaťák uvědomí, že hlasovat pro Mirka je jediná volba k úspěchu. I když Petr vždycky hlasoval podle toho, co mu kdo nakukal… prostě se z OV nevrátí :-)

38
Johanka
Reagovat

@Hooper: taky to tak vidím, „ženská aliance“ T+M půjde po Mirkovi, používám stále pro zjednodušení ženskou a mužskou alianci a nadále fungují jako nepřátelské, přes pár nepřesvědčivých pokusů tvářit se přátelsky. Předpokládám, že „mužská aliance“(Mirek+Zina) napíše Terry a rozhodne hlas navrátilce – souhlasím se vším, co píše Lukša (ťuťuňuňu, jak jsi nám chyběl), takže tento (zřejmě Petr, nebo Martin) se solidárně přidá k mužské alianci a Terry vypochoduje. Zamíchat s tím můžou ty zázračně nalezené imunity, případně pokud to někomu bude extrémně myslet- já pořád věřím, že by to mohl být Martin ( to je totiž od začátku můj fanoušek)! :-D

39
Johanka
Reagovat

teda jsem to asi zase domotala, mně se ty dvě T+M fakt pletou, vypadají stejně, chovají se stejně (omlouvám se pánům, kteří asi vidí nějaké zásadní rozdíly), ale prostě vypochoduje ta, která nezískala imunitu v souboji, však mi rozumíte! :-))

40
Prochor
Reagovat

Mně se líbilo jak někdo na FB napsal že kdyby dali Martě na loďku hamburgery tak by běžela jako sprinter:-)

41
Prochor
Reagovat

@Johanka: Já vidím podstatný rozdíl od pasu nahoru:-)

42
Kami
Reagovat

Vcerejsi dil – jelikoz nemam televizi a sleduju vzdy v noci az z webu Novy, tak jsem si mohla pretocit slzopudne cteni dopisu.
1) Fakt nerozumim, jak nekdo po mesici muze brecet jak dite na detskem tabore, ze je dlouho bez rodicu. Ale budiz, je to asi psycho-vystavovaci hra.
2) Co me co zajima soukromy dopis pro ne. At si to prectou, ukazou pul minuty jak to s kazdym zamavalo a jede se dal.

Diky bohu vse vykompenzovala soutez, to byla parada.
Mirek rychleji jednal nez myslel, Zina marna.. a presne jak jsem cetla komentare, nekdo mi to vzal uplne z pusy.. Zina bude samo o sobe dalsi prezdivka pro nejakeho zoufalce.

43
Michaela
Reagovat

Víte, co bylo vtipné??? Jak Martina celý díl fňukala … :D Pamatujete tu Nikolu, jak jí Martina vyčítala, že je plačka a já nevím, co …

Tereza podala dobrý výkon … Ale Robinsonka?

Blanka vypadne … To bylo vidět v ukázce, takže se vrátí Petr nebo Martin.

A vypadá to, že ten někdo bude hned vyřazovat. Jak to tedy dopadne? Zina s Mirkem půjdou proti Martině, Martina s Terry půjdou proti Mirkovi a s kým bude hlasovat Petr/Martin?

44
občasný návštěvník
Reagovat

@Michaela: Spíš než o „plačku“ šlo obecně o fňukání a opakovaný omluvy se za svý ne zrovna excelentní výkony.
K pláči Martiny u vzkazů se nehodlám vyjadřovat, kritika tohoto mi fakt připadá pod úroveň. A pak šlo o hru, a tam byl pláč (a hlavně asi naštvání) sama nad sebou (a sama na sebe), že to nedotáhla do konce. Taky bych byl na sebe naštvanej… Ale teď je už potřeba zase myslet dopř

45
občasný návštěvník
Reagovat

…dopředu. Některý verze dalšího dění už byly předestřeny, středa každopádně vypadá zajímavě…

46
jj
Reagovat

@Iva:
Když kdokoliv z trojice Martina, Terry či navrátilec z OV nebude hlasovat pro Mirka, tak si to vítězství ani nezaslouží. No to doufám, že už jsou skryté imunity ze hry, byla to jen taková narážka. Celou dobu tady neúnavně bojuju proti všelijakým konspirátorům, kteří tu rozšiřují nepodložená tvrzení, že Mirkovi předchozí imunitu podstrčili. Kdyby nyní vytáhl další jak eso z rukávu, tak se k nim snad i přidám :-)

47
jj
Reagovat

@Johanka:
Teda, takhle hrozně se splést. Dávám si tě na černou listinu! :-)

48
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Martina byla pěkně potlučená a celá poslepovaná :-) Podala takřka heroický výkon, po předchozích soutěžích bych to do ní neřekl.

49
Hooper
Reagovat

@Kami: Čtení dopisů z domova na kameru je v kontejnerovkách zlo obecně. Děje se tak napříč státy, viděno mnohokrát v BB. Podezřívám štáby, že je to součást pravidel.

50
Monika
Reagovat

@Michaela: To same me taky napadlo. Martina jen fnuka a lituje se. Tady mam bolistko, tece mi krev, fnuk, fnuk. Uz ty dopisy byly pres caru, kdyby mela deti nereknu, ale kvuli priteli? Omg, je snad mala holka? Hereckaaaa..No a jak se posmivala Nikol, to me tez napadlo:-)) Dalsi vec co me na ni vytacela vcera..celou dobu jsem vedla, ta imunita mela byt moje, ja si ji nejvic zaslouzila, mela mi patrit..vybavil se mi okamzik soutez, kde Bara do posledncih sil bojovala s Bizonem, mela uplne odrovnane ruce drzenim se, prohrala, Bizon vybral na osobni hygienu Katku s Martinou, bara se citila dotcena, ze si to zaslouzila…Martina se do ni poradne pustila…je to hroznej sobec, ma rada hlavne sebe a chyby vidim na vsech ostatnich jen ne u sebe.

51
Johanka
Reagovat

@Prochor: sorry, ať už od pasu nahoru, nebo směrem dolů – jde to mimo moje rozlišovací schopnosti, ale co jsem taky musela ocenit, je urputnost, s jakou obě zabojovaly v poslední soutěži, to byl fakt heroický výkon a za ten si aspoň jedna z nich ( a je mi jedno která, stejně je až do konce nerozeznám) dostala až do finále! :-)

52
Hooper
Reagovat

@Michaela: Imunita Terezy je klasický příklad onoho přísloví o slepém kuřeti. Favoritovi (Mirkovi) tentokrát hra nevyšla, takže se holt jednou dočkal někdo jiný.

53
Johanka
Reagovat

@jj: taky v to doufám- že navrátilec bude Martin, že vyhodí s pomocí T+M Mirka a nakonec vyhraje! Je to můj fanoušek!

54
Lukša
Reagovat

Podle mého je výsledek celkem jasný, pokud se vrátí Petr, půjde Martina, pokud Martin, tak se pakuje Mirek. Navíc nebude mít čas na poradu a bude záležet hlavně na něm, jak se rozhodne. Nemyslím si, že budou Robinsoni přímo říkat, pro koho má hlasovat. To by ho mohlo taky hodně rychle odradit.

55
Lady XL
Reagovat

@Monika: dobře napsané. Souhlas. A připomněla jsi mi tu scénu s Bárou, jak se na ní osočila a taky ji kvůli tomu (tedy nejen) vyhodila. Prý jakýpak nárok atd. Takže teď jí říkáme my – jakýpak nárok, když nejsi první… Dřela ale holt nevydřela. Míra měl pech, že se moc rozmachoval a házel tak daleko. Terry podle mne sice hned nepochopila, že nemá házet daleko, ale neměla tolik sil. Pak už to všem došlo, když si museli sbírat kroužky, že jim to nesmí padat daleko… Ale je pravda, že Martina měla – a pak i Terry – dobrou mušku. Myslím, že se i díky slabším pažím dostaly obě dál skrz ty „mříže“.
Nevím, s kým bude navrátilec, ale pokud způsobí prohru – vypadnutí – Mirka, tak si může způsobit to, že mu Mirek nedá hlas a ještě někoho ovlivní proti němu. Taky je otázka, jak moc toho dotyčného zpracovala Blanka…, ta je v tomhle nezmar. Ale nelíbí se mi, jestli vrátí navrátilce rovnou na kmenovku, když nebudou moct si vše ostatní rozmyslet… Vůbec se vrací navrátilec dost pozdě (tedy podle mne), je to už vlastně do finále a to fakt není spravedlivé. Oni tam nemají na OV takové nervy…

56
Lukša
Reagovat

ad imunita, Mirek v JTVR říkal, že naposledy se dá použít v 5 lidech? Pokud si to takto pamatuji dobře, tak by mohla být jedna stále ve hře.

57
Michaela
Reagovat

Mně se nelíbí představa, že vyhraje kdokoliv z OV … :(

Měla by vyhrát Martina, Tereza, Zina nebo Mirek. Tečka.

58
jj
Reagovat

Na čtení dopisů mě akorát pobavilo, jak si Terry ty instrukce schované v jídle mazaně hned schovala, aby je nikdo neviděl. A moderátor, který takový průběh nečekal, na ně musel upozornit :-)

59
Prochor
Reagovat

@Kami: Já tyhle uplakaný díly v Survivoru nazývám „Miláčci“ a strašně mně nebaví. Snad jediný zajímavý byl když Johny Slušňák sehrál s kámošem divadýlko že mu umřela babička. Všichni mu to sežrali včetně štábu a Jeffa Probsta. Ten volal rodině aby kondoloval a prý to zvedla ta údajně mrtvá babička.

60
Ananas
Reagovat

Ač rozhodně Martina není můj fanoušek, její pláč po té těsné prohře mi přijde naprosto pochopitelný. Adrenalin, vyčerpání, zklamání, vztek – myslíte, že byste nebrečeli?

61
Kami
Reagovat

Jojo, u Survivora taky pretacim, hlavne kdyz tam posledni par lidem daj pribuzne na navstevu. A taky cekam (jak rekl Ondra v JTVR, kdo bude drsnej a rekne – neee, ja si prectu svuj a vy mate smuuuuluuu). Obavam se ale, ze v tomhle poctu by to mohlo klido znamenat vyhazov na kmenovce. Hodne lidi bohuzel hraje po/citove a ne takticky.

62
Monika
Reagovat

Presne tak, clovek z OV se vrati do hry velmi pozde, prakticky pred branou finale. Ja mam rada Martina, nevadi mi Petr, presto si nedokazu predstavit, ze se jeden z nich stane Robinsonem. Martin stravil na OV delsi dobu nez v kmeni, nebyl ani dobry hrac v socialni hre, no a Petr ten je mimo uz uplne cokoliv.

63
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Aby se ocitla Marťa úplně v kůži Báry tak měla Terry získat sprchu a pozvat na ní Zinu a Mirka:-)

64
Hooper
Reagovat

@Ananas: Ale jo. Proti Omalovánce ohledně včerejší hry nemůžu říct ani popel, opravdu mě výkonem příjemně překvapila. A v tom pláči určitě byla směsice zklamání a vzteku.

65
občasný návštěvník
Reagovat

Předpoklad je, že to, že ostatní tři „dají“ Zinu, že už si tam nejmíň zaslouží být, nijak nesouvisí se kmenovkou, ale s tím, jak se jich na to ptá „kdovíproč“ (zatím) štáb.
Ale uvidíme… Třeba bude další „nápověda“ v druhý verzi ukázky…

66
rockzz
Reagovat

Může mi někdo vysvětlit, proč před poslední kmenovkou nebyl souboj o imunitu? Vždyť to mohlo zvrátit celou hru, ta Nova si tam fakt dělá co chce.

67
VojtaP
Reagovat

@Monika: situaci s Bizonem bych úplně nesrovnával. Celkově by z toho nebyl takový poprask, kdyby to tenkrát Bára řekla Bizonovi normálně a ne tak uraženě. Sama pak na kmenovce přiznala, že tu situaci nezvládla a Bizonovi se pak omluvila. Každopádně tam byla jasná uraženost Báry vůči Bizonovi. Co jsem tak pochopil z toho sestřihu, tak Martina byla naštvaná na sebe, že nedokázala zabrat ve chvíli, když ji od vítězství nedělil ani metr (proti Terry nepadlo ani slovo). To je zcela pochopitelná reakce. Co měla říct, když se jí na to Ondra ptal? „Vůbec mi to nevadí, že mi těsně uniklo místo v top 3“???

Jinak k tomu kdo se vrátí, tipuju Martina, ale obávám se, že bude hlasovat s Mirkem než proti. Sice mu to myslí a za normálních okolností by s ním asi do finále nešel. Nicméně byl dlouho mimo hru a každý nový na OV tam nadával a holky vykresloval jako čarodějnice. Pokud se tedy Mirek s holkama opravdu nedomluví na vyhazovu Ziny, tak to vidím spíš na odchod Martiny. Zinu taky můžou ostatních chápat jako dobrý materiál na poslední výzvu, která byla loni vyřazovací.

68
Hooper
Reagovat

@rockzz: Nova. Nehledal bych za tím víc.

69
Prochor
Reagovat

@Hooper: Duch této hry o kterém slavnostně mluvil Ondra mně zůstal utajený. Ale jsem si jistý, že po zásazích štábu už není hra korektní a nemá cenu se ničemu divit. Ani kdyby třeba Martin přinesl z OV imunitu nebo nějakou postupovou výhodu pro Mirka.

70
občasný návštěvník
Reagovat

@občasný návštěvník: „Třeba bude další „nápověda“ v druhý verzi ukázky…“
Tak prej ne, v tý TV verzi ukázky není pro jistotu vůbec nic… :-D

A hlásim, že zejtra večer tu budu sporadicky, a „úsporně“. Ale sledovat budu, a něco snad i zkomentuju, a nebo pozdějc… Kdyby to, ve výjimečnym případě někoho zajímalo… :-)

71
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: „Ani kdyby třeba Martin přinesl z OV imunitu“.
To je klidně možný, „chudák“, vrací se přece z OV, a oškliví zůstavší by ho možná chtěli hned vyhodit… :-D

72
Iva
Reagovat

@Prochor:
Duch je vždycky utajený, proto se s ním tak dobře operuje. Pravidla bývají nudné sepsaná a zřejmá.

73
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Už si na tebe asi dávaj bacha a nápovědama šetřej. Ale opravdu se tam nedá nic najít? Napadl mě třeba opomenutý odraz něčeho důležitého v kapce vody na nějakém zastrčeném lupeni. Hele, měl by ses víc snažit :-)

74
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Snažil jsem se… Terry se asi dívá přímo na tu/toho přichazející/ho (Blanka se tu většinově zamítla, ale kdoví… – že by invence štábu v tom, že by fejk nebyl fejk?!: Ondra: „Blanko, proč máš civilní oblečení?“ Blanka: „Abych zmátla diváky… Rejžo, máš to?!“ Rejža: „Jo, dobrý, koprujem druhou a čtvrtou, jo?“ (obrátil se na asistentku, a už si Blanky nevšímá…) Blanka: „Tak já se jdu zase převlíct do ostrovního…“ :-D), ale ať jsem zvětšoval její oči sebevíc, i na HD v nich potřebnej odlesk není…

Asi bych si musel půjčit ty šikovný dívky a chlapce z Kriminálek New York/Miami/Las Vegas… Ty zvětšej i pixel do metrovýho rozlišení s plnejma detailama veškerýho bakteriálního a virovýho hemžení, i z jakýkoliv analogový kamery :-D

76
Johanka
Reagovat

@občasný návštěvník: mě teda zajímají vlastně už jen tyhle naprosto úžasný analýzy – samotnej záznam soutěže v TV už je jen nepodstatná doprovodná složka – takže žádný úsporný flákání, prosím! Bez tady těch vašich komentů by mě to už dávno nebavilo!!! :-D

77
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Tak jo, uznávám, snažil ses. Na druhou stranu, vždycky je možný snažit se ještě víc. Blanka je velká hráčka, odlesk svých očí má pod kontrolou, není divu, žes nic nenašel :-)

78
občasný návštěvník
Reagovat

@Johanka: Možná to byla chyba, teď by mohly bejt podobný nápovědy i u všech ukázek v potenciálním RO3. Tedy žádný :-D
Na druhou stranu, třeba by je ta kontrola navíc ve střižně pořádně zaměstnala, a neměli by už čas vymejšlet „náhodoimunitní“ „duchy hry“, a podobný šaškárny… :-)
@jj: Odlesk, resp. odraz byl myšlen u Terry :-)

79
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Aha, v jejích očích se ztratí každej, také není divu :-)

80
Lady XL
Reagovat

Nechci vám kazit iluze, ale celkový střih do konečné podoby se dělá až v ČR po skončení soutěže :-D. Na základě celého dění se koncipuje sestřih všech dílů, aby to jakžtakž gradovalo. Takže žádné „dodatečné“ vymýšlení, udílení imunit není, tedy ne v této době :-D, ale to vy víte. Jasně, že se může režie v průběhu soutěže rozmyslet a něco domyslet, dodat tu imunitu, když už ji nikdo nehledá (což je pro mne doteď nepochopitelné, že ji tak dlouho nehledali), ale na moc věcí „navíc“ nemají čas, prostor. Je tam na to dost malý štáb a tudíž nejsou lidi…, vidno už z té ukázky s režisérem. Trochu se v této branži pohybuji a tak nějak vím, jak to více méně chodí… A ty ukázky? Může to být i takto – Občas nejspíš dostane někdo ve střižně pokyn, aby udělal upoutávku z nasazeného dílu. A on, neznalý celého seriálu, něco ustřihne. Někdo, kdo taky nezná souvislosti, to zkoukne kvůli technickým chybám a časové délce a pak pošle do vysílání nebo na net. A až pak se může např. zjistit, že jim uniklo něco přeci jen důležitého…., tak se holt něco ufikne…. :-).

81
občasný návštěvník
Reagovat

@Lady XL: „Takže žádné „dodatečné“ vymýšlení, udílení imunit není, tedy ne v této době“
Kdo to kde tvrdí?! :-D

Ale u RO3 se můžou (zase) poučit z mnoha „chyb“ (ať už směrem k divákům nebo soutěžícím). A „podstrčený“ cokoliv (imunity, výhody… – třeba vůči oblíbenejm, a nebo naopak neoblíbenejm, těm co mají zajímavou taktiku, nebo naopak, těm co vyhrávají soutěže, a nebo naopak…) (právě, „aby to gradovalo“, což je mnohdy podle mýho názoru omyl, že do něčeho pořád musejí „chmatat“, a nenechat tomu volnej průběh) můžou zakamuflovat zase trochu míň „na první nebo druhej pohled podezřele“.
Na ostrovech, nikoliv už doma.

A pokud jde o střih, třeba budou mít víc peněz a třeba i lidí. Ono, nechat jednoho člověka, kterej by koukal na všechny díly, a pak na budoucí střih, jestli tam nejsou věci, který nechci, aby tam do puštění v TV byly (pokud chci, aby tam nebyly – to taky netvrdím, že je, ba ani to, že to tu někdo čte, a vůbec někoho zdejší, i jen některej názor zajímá, a není to náhoda), asi nebude tak drahý…

A nyní se bavte, a komentujte, já sem třeba úsporně zaskočím, a něco třeba ještě dneska taky zkomentuju… :-)

82
občasný návštěvník
Reagovat

@Lady XL: …no, asi jsem to pochopil :-) Jestli se to týká Blanky a rejži, tak to byl takovej blbej fór, no… :-) Jako že už tehdy si to takhle natočili pro předpokládanej budoucí střih (Blanku v „civilnim“, i Blanku po převlíknutí jdoucí si sednout k zůstavším soutěžícím na kmenovku, protože skutečně vyhrála na OV…).

Takhle bych si s tím (a s diváky) třeba hrál já… :-D

83
Lady XL
Reagovat

@občasný návštěvník: Já to taky psala s nadsázkou. Pro případný příští ročník: já si taky myslím, že fakt lze něco udělat na místě při běhu pro zatraktivnění dění. Lze mít něco v zásobě, co mohu/nemusím použít. Mě se např. v jedné starší US verzi líbilo, když udělali twist a nečekaně kmeny proházeli. Jednou proto, že v jednom kmeni byla silná averze a arogance vůči starším a vedlo to skoro k urážkám a napadání. Nemluvě o tom, že pochopitelně „staré“ odsoudili ti mladí (dvacetiletí) k vypadnutí, i když ti v táboře vařili, tahali dříví a mladí se váleli… Tak dva mladé a 1 staršího člena vzali a vyměnili za 2 „staré“ a 1 mladšího, které jim tam přivedli. Byl to pak správný hukot a všichni ti noví jen zírali, co si tam mladí dovolovali… Jindy udělali twist (tahání šátků) ,když vypadával jen jeden kmen, ale oni pak vypadávali stejně, protože při losování se to moc neproměnilo. Ale, aby někam poslali navíc člena jako naši, to není podle mne dobré. Mohli Manobo a Kalingu vzít a nechat znovu losovat šátky…

84
jj
Reagovat

@Lady XL:
Ještě že jsi tam dala ty smajlíky :-) Jinak bych si myslel, že nás považuješ za imbecily :-) S nima to smysl dává, bez nich by nedávalo.
Největší kiks v upoutávkách bylo, když na kmenovce bylo vidět, kdo má symbol imunity, snad dokonce dvakrát. Ale i tak si toho nejspíš všimla jen zanedbatelná hrstka lidí. Předpokládám, že co se píše zde na Panáčkovi je jim úplně jedno. Je zajímavý ty upoutávky rozebírat, nějaké menší prozrazení děje bych tam nechával i do budoucna, hlavně když tu máme takového odborníka :-)
Ke skrytým imunitám a podobným výhodám. Podle mě u takto velkých projektů, kde jde o velké peníze, a platí to pro všechny verze, i zahraniční, jsou výhody výhradně jen na směrování soutěže správným směrem, takové dálkové ovládání štábu. Aby např. nebylo o něčem hned rozhodnuto, jak to hrozilo zde, mám na mysli drtivé vítězství ženské aliance. Možná na začátku nechají něco náhodě, v pozdější fázi jen v případě, kdyby to bylo tak rozjeté, že bude jedno, kdo výhodu získá. Na hledání té poslední skryté imunity, navíc s nápovědou, je vidět, že najít imunitu není snadný. Pochybuju, že v závěrečné fázi soutěže někdo něco hledá, když už tam musí být všechno prolezlé. Štáb ví, kde se kdo zdržuje nebo ho pro něco pošlou tím správným směrem a nechají imunitu tak, aby byla snadno vidět. Teda v tom lepším případě. U toho Mirka nemám vůbec žádný pochyby, že to byl on, kdo ji měl najít, prostě všechno zapadá. Náhoda? Nevěřím, nic ale proti těm, co na takovéhle náhody věří. Moment, kdy ji jakoby našel, nejspíš neukázali, protože byla málo schovaná a působilo by to divně. Jestli ji teda musel vůbec hledat.

85
VojtaP
Reagovat

@Lady XL: právě tady v této řadě se nějaký zajímavý swap mohl odehrát, třeba když už byli všichni v Kalinze demotivovani a holky se už chystaly střílet do svých řad. Vyrovnali by se počty a dost možná i síla. To by pak mohla top 4 vypadat úplně jinak. Zase i když se to nestalo, tak po sloučení byla likvidace Manoba početne slabou Kalingou zábavná a zajímavá co se taktizovani týče.
Příště už bych swap uvítal, je to vždy zajímavé sledovat, jak se vytváří nové vztahy. Přesun Jardy tady nebyl tak efektní, i když způsobil vypadnutí Dominika.

86
Hooper
Reagovat

Takže Tereza se otevřela 2 dny před koncem. Tak to jo.

87
Hooper
Reagovat

@Hooper: A to publikum, když byla masírována, to taky bylo nakázané štábem, že? Stejně jako tehdy koukání na sprchování Bizona a spol..

88
Hooper
Reagovat

@Hooper: Radši měla zůstat zavřená, ty její věty o jazykově nevybavenosti a hebrejsko-svahilštině.. Inu, studentka VŠE.

89
Lukša
Reagovat

Mě zaráží, že Martina 3 dny před koncem pořád trvá na vyřazení Ziny, která tam “už dávno nemá co dělat”. Tak sakra to je snad hlavní důvod, proč ji tam nechat, ne? To jí to nedochází?
@Hooper: Bacha, na VŠE mi nesahej ;-)

90
Hooper
Reagovat

Ale pěkně se s nima rozloučil, to zas jo. A třetí místo bylo teda o hodně.

91
Hooper
Reagovat

Kdybyste to nevěděli, tak na ostrově vykoupení člověk najde vztah k jídlu.

92
Lukša
Reagovat

No, nemít těch 15 vteřin navíc, tak by Blanka byla hodně blízko. I když zase soutěž ušitá jemu na míru, rozložitější Blanka měla u nohou velkou nevýhodu. Přesto zasloužený návrat, Petr ukázal, že matika mu sice jde, s logikou si ale tolik nerozumí.

93
Hooper
Reagovat

Je fajn, že omalovánka s ocáskem došly takhle daleko -> člověk si aspoň udělá úplný obrázek o nich.

94
občasný návštěvník
Reagovat

Dobrý večer. Takže Martin. Jestlipak bude mít možnost domluvit se se Zinou a Mirkem na Martině, aby to byla „tak strašně napínavá a zajímavá“ kmenovka…

95
Hooper
Reagovat

@občasný návštěvník: S Mirkem proběhla pěsťovka. Takže to vidím na hlas pro Martinu.

96
Lukša
Reagovat

@občasný návštěvník: Zdravím tě, jsi tu v pravý čas. A už se radí, získá Mirek Martina? Uvidíme…

97
Hooper
Reagovat

Zino, pokud jdeš na kmenovku se štítem na zádech, tak jsi celkem v bezpečí, ne naopak.

98
Hooper
Reagovat

„Zinka je inteligentní člověk.“.

99
Lukša
Reagovat

A já myslím, že Martin bude hrát logicky a slabou Martinu nedá. Půjde po Mirkovi.

100
Lukša
Reagovat

Jako bych to neříkal, Zina: “přece nevyhodíme chudáčka, co zrovna přišel…”

101
občasný návštěvník
Reagovat

@Lukša: Mohl by, komunikace probíhala i s Martinou…

102
občasný návštěvník
Reagovat

:-)

103
Hooper
Reagovat

Cywe, Zina!!!

104
Pattrick
Reagovat

Ty jo, to jsem nečekal :D

105
Lukša
Reagovat

Musím říci, že toto jsem nečekal. Fakt jsem myslel, že Martin dá Mirka, a trochu mne i zklamal, že to neudělal. Naopak příjemně překvapila Zina, kdy pochopila, že je pravý čas dát od Mirka ruce pryč.

106
Hooper
Reagovat

Ukázka na příští díl má dost sekund, skoro to vypadá, že ocásek a Martin jsou teď nejlepší kamarádi. A že Martin vyhrál soutěž o imunitu. A Blanka má jasno ohledně svého hlasu.

107
občasný návštěvník
Reagovat

Skoro bratři se podrželi, ale nepomohlo to. Zina sbírá body u poroty (včetně ukázky, i když se to může zdát pro někoho spíš naopak), ale pochybuju, že by jí to nějak pomohlo…

108
Johanka
Reagovat

Dobře Martin! :-) Nevyzpytatelná Zina opět překvapila! :-0

109
Monika
Reagovat

Tak to me prekvapilo fest, pocitala jsem s tim, ze Mirek vypadne, ale diky Martinovi a ne Zine. Zina se nezda :-)) Kazdopadne tam zustala skupinka, tri se vezli a Martin zustal pul casu na ostrove vykoupeni. At to vyhraje kdokoliv nebude robinsonem v tom pravem smyslu.

110
Monika
Reagovat

A Martina neskutecne trapna, porad ty kecy aspon se najim, stejne jdu dnes domu…Mne uz to muze byt jedno, ja jdu dnes domu….Ufnukana knoura.

111
Johanka
Reagovat

Dobře Martin! A Zina mu svým rozhodnutím významně pomohla k cestě pro vítězství! :-)

112
sociolog
Reagovat

@Monika: Zina se rozhodně nevezla. Hrála si svou hru, často i když ji dovedla do konfliktu s ostatními. Vezla se Terry a Martina, ty holky byly celou soutěž zcela mimo a zůstaly tam jen díky tomu, že si je Katka a Blanka schovávaly jako snadné soupeře do finále.

113
Monika
Reagovat

@sociolog: Ok, takhle, souhlasim, ze z tech tri bab by si to Zina zaslouzila nejvic. Presto ja nevim no, zenska co je uplne leva, nedokaze rozdelat ohen, neudela ani drep, ve vsech soutezich posledni by ted mela byt Robinsonka. No fakt nevim nevim…

Osobne si myslim, ze do finale pujde Martin, Zina, Martina a zvitezi Martina, muj tip. Ja proste neverim, ze by to dali Martinovi, ktery stravil pul pobytu mimo hlavni proud. Stejne tak neverim, ze by to dali Zine. Martina mi vychazi jako jasnej vitez.

114
dejna
Reagovat

Nechápu, proč pak ještě Zina vedla ten proslov? Jestli to byl její nápad, a nebo to bylo na popud někoho ze štábu. Ono toho okecávání všeho, vysvětlování, rozborů, ždímání emocí je čím dál víc, stává se z toho typický znak českého „survivora“. Už pro tohle si přeju, aby žádná třetí řada nebyla…jedině by vyměnili štáb a hlavně moderátora, který to vede do nudy, nudy, nudy.

Jestli ale Zina jednala čistě podle sebe, pak ok. :))

115
Johanka
Reagovat

Zina udělala „špinavou“ práci za Martina a ten má tak velkou šanci udržet sympatie u porotců, kteří budou tyto „zrady“ zohledňovat při svém závěrečném rozhodování. Myslím, že zrada Mirka by se mu u pánské části poroty vymstila a že se zachoval správně. A rozumím jeho rozhodnutí – měl to stejně jako Mirek, který nedokázal napsat Martina. Asi bych tyhle hry nemohla hrát, pro mě je jakýsi druh cti na vyšším místě a tihle dva to dnes předvedli. Respekt…

116
dejna
Reagovat

Když tak pomyslím na hru Ziny, napadne mě, že podobně hrál John Cochran (zrzounek).

117
Johanka
Reagovat

@Monika: nevidím větší rozdíl mezi Martinou, která nebyla kromě poslední soutěže moc aktivní, ani úspěšná a Martinem, který byl sice na jiném ostrově, ale neustále musel o návrat s někým dalším bojovat, žil v nejistotě, s minimem informací o dění na hlavním ostrově a ten pobyt byl evidentně taky náročný na hlavu,podle reakcí Martina, který se po vyhraném návratu docela psychicky sesypal. Nevidím tam žádný důvod, proč by nemohl vyhrát celou soutěž on, pokud uspěje v přímém souboji s ostatními.
Naopak souhlasím, že jen strategické myšlení je na vítězství málo, pokud Zina je fyzicky totálně nepoužitelná, tak jako vítěz by pro mě byla nepřijatelná.

118
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: Podle mě v tom byl i trochu humor… Nevěřila tomu, no… A když jí pořád dává někdo najevo, že se veze a už tam nemá bejt (jako kdyby ostatní tam zůstávající předvedli mistrovství světa v RO vzhledem k ní; a počítám v to i Zinu, ano – viz i dnešní JTVR).
V první verzi ukázky (aniž bych na ní teď měl čas) to ostatně nevypadá jinak…

119
LUL
Reagovat

Tak tohle je snad nejmíň zasluhující čtyřka co jsem kdy v kterékoliv verzi viděl :D Ono ten fakt, že nejvíc si zaslouží výhru navrátilec z OV, mluví sám za sebe. Osobně jsem čekal podraz od Martina, takže jsem byl upřímně šokovaný, že to vlastně byla Zina. Tím se Martin, pokud se dostane do finále, z pohledu poroty dostal do pozice jasného favorita.
Nebudu psát, že mu fandím nebo že mu to přeji, protože to vidno přináší jenom smůlu, ale co si budeme povídat, vyhrát to jedna z těch tří „hráček“, to si asi radši vyškrábu oči.

120
frettie
Reagovat

Proč říká Ondřej, že se vrací silný hráč? Zas ovlivňuje … to je takovej amatér …

A to nepočítám výkony v posledních JTVR …

121
občasný návštěvník
Reagovat

P.S. …a co mě prozatím v ukázce zaujalo je, že na poslední vyřazovací kmenovce mají při čtení (posledního hlasu – pokud to není fejk) hlavu v rukách Terry a Martina. Sice můžou chtít do finále někoho víc a někoho míň, ale nevěřím, že by to byla reakce i v případě, že by byla jedna z nich už postoupivší do finále z předchozí hry. A i z řečí obou typů (mluvy a těla) mi připadá vítězka soutěže… zatím… Zina :-)

122
občasný návštěvník
Reagovat

…a ještě jedna zajímavost. V tý ukázce není na Zinu v tý hře, pokud dobře koukám, ani jeden záběr (a pokud by střih držel lajnu, moh by to bejt podivnej pokus odvést od ní pozornost), až po skončení (kde se mimochodem můžou objímat Martina, Terry a Martin proto, že mezi nima třema se bude na tý kmenovce rozhodovat).

123
Prochor
Reagovat

@Lady XL: K tomu
jak píšete, že neměli posílat jednoho z Manoba do Kalingy ale raději losovat znovu šátky. Tady existuje v Survivoru jasná zásada, která drží hru korektní a které štáb RO2 hrubě porušil. Všechna pravidla hry ta hráčům známá i neznámá (třeba okamžik promíchání kmenů hlasováním) musí být daná předem, než začne hra. Nesmí být jasné, komu to pravidlo prospěje. Nemůžete za někoho lobovat protože hraje špatně jako v případě Kalingy. To je jako by jste měnili pravidla hry během fotbalového zápasu protože jedno mužstvo prohrává. Dále není možné za peníze v dražbě koupit postup do dalšího kola aniž by ostatní měli šanci. To mohli vydražit rovnou celkové vítězství. Další chyba je dávat výhody z OV do kmene (dva hlasy pro Mirka). Každé rozhodnutí které uděláte musí mít vliv na váš osud takže dávat někomu výhodu může jen hráč v kmeni a ne někdo zvenku. Jinak se ničí sociální hra a vznikne stejná bramboračka jako v RO2. Zkrátka za sebe říkám, že tahle řada se nedá brát vážně a nebyla spravedlivá.

124
Hooper
Reagovat

@Monika: S rozdelanim ohne ma problem vice lidi.

125
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Mohli by, tak jako ve VV4 CZ „divákům“ vzkázat, že tomu nerozuměj… Což já o sobě extrémně netvrdim (v rámci desítkyřadovýho Survivora určitě ne, jak už jsem psal), ale… taky bych se pobavil… :-)
Třeba to vezme „do rukou“ přímo Ondřej moderátor, a bude nějaká duchaplná řeč přímo na tý lodi na Náplavce… Ostatně, budou blízko pražskýho „Hyde Parku“, takže si tam každej může říct, co chce… :-D

126
občasný návštěvník
Reagovat

Offtopic: Takovej Hyde Park bude asi i zdejší Kniha přání a stížností… :-D

127
Michaela
Reagovat

Vypadl tedy Mirek?

Tim koncim s Robinsonem. On mel byt ve finale. Ne Martina, Tereza, Zina nebo Martin?

A jak tedy? Mirek a Martin hlasovali pro koho? A Zina a holky hlasovaly pro Mirka?

128
občasný návštěvník
Reagovat

@Michaela: Mirek a Martin hlasovali pro Martinu, Martina, Terry a Zina pro Mirka.

129
Bára
Reagovat

Podle instagramu jsem přesvědčená, že vyhraje Terry. Je mi děsně nesympaticka. To už ta Zina předvedla víc než Terry a Martina dohromady.

130
občasný návštěvník
Reagovat

@Bára: Ale Terry postupuje do nějakýho finále skoro každej rok, tak by to nebylo zas takový překvapení, ne? :-)

131
Iva
Reagovat

Bylo mi Mirka líto, ale Zina ukázala, že blbou spíš hraje. A blufuje s přehledem. Ta rozmluva s Mirkem o tom, jestli si tam ona ještě zaslouží být, a pak ho napíše? Ona je hráč svého druhu.
Jinak se stále víc blížíme tomu, že vyhraje Martin. No jo, no. V téhle konstelaci snad za to budu i vděčná.

132
jj
Reagovat

Zatím nejlepší kmenovka. Byl to šok, Zina je něco, co se moc často nevidí. Takhle nesympatickýho člověka už jsem dlouho neviděl. Podle mě ji Terry mimo kamery přece jen přesvědčila, proč je dobrý vyhodit Mirka, nebo jí aspoň nasadila brouka do hlavy. A po příchodu Martina, když viděla, jak si spolu Mirek a Martin rozumí a s ní se nikdo nebaví, ani z ostatních, tak to v ní uzrálo.
Během kmenovky, po třetím rozhodujícím hlasu pro Mirka, jsem si říkal, dobře Martine, ty si to vítězství zasloužíš. A pak ten šok po zjištění, že rozhodla Zina. Mirka je mi nakonec líto, že vypadl před Zinou, která kromě podrazu na něj za celou soutěž nepředvedla vůbec nic a zůstavala tam z lítosti a hlavně jako nejslabší a nejvhodnější hráč do finále či na eliminiční soutěže. V případném finále nedostane ani hlas, každýmu by to muselo být tak trapný, že by to nijak neobhájil.
Z upoutávek na příště se mi zdá téměř jasné, že soutěž vyhraje Martin (klid na kmenovce), nepatrnou šanci dávám Martině, na 100 procent poslední bude jako vždy Zina, která nemá žádnou šanci dostat se ke střelbě. I kdyby ji tam vytáhli jeřábem, opět nemá šanci byť jen jednou prak natáhnout a vystřelit. Tuhle soutěž už bych udělal i eliminační, ať se trochu naplní i moto „přežít“, které mi evokuje fyzickou stránku, drsné podmínky, a soutěže k tomu mají nejblíž. Je ostuda, že něco takového jako Zina se může dostat takhle daleko.

133
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: „klid na kmenovce“ (relativní)… Ale to je podle mě všechno, co pro to svědčí :-) A s těma 100% bych taky fakt počkal…

No, třeba bude něco víc v další ukázce. A nebo zase nic… :-D

134
jj
Reagovat

@Prochor:
Pěkně shrnuto :-)

135
Ananas
Reagovat

Ony teda během včerejšího dílu “náznaky” byly – Zina zcela kategorická a jednoznačná, hádá se s Martinou, o volbě diskutovat vůbec nehodlá, Martina už málem balí – příliš jasné všechno bylo.Ale stejně mne to překvapilo.

136
Hooper
Reagovat

@jj: Taky mi dle ukázky přišlo, že vyhrál tu soutěž Martin.

137
Lady XL
Reagovat

Prochore – tykáme si jo? :-D, ale jo máš pravdu. Moje vyjádření bylo takové mé přání, jak to oživit. To smíchání kmenů a nové losování jsem myslela, aby bylo dřív, než byla jen půlka Kalingy, protože už i při soutěžích o odměny bylo jasné, že je ten kmen spíš na odpis. A šlo čistě o to, že by se zpřetrhaly vazby, Dominik by najednou byl v jiném kmeni třeba s Karlem…, prostě bylo by nové vzrůšo. Nešlo mi o to, aby se vysloveně „vyrovnala“ hra :-). Ále, je to jen takové, no psaní. Stejně asi 3.R nebude, si myslím…
Jinak – držela jsem palce Mirkovi a byla šokovaná! A ano, už delší dobu si myslím, že Zina leccos hraje, přehrává, že až tak hloupá není. Je nemotorná, nemá fyzičku, krásu taky nepobrala, ale má podle mne určitou dávku selského rozumu, či spíš intuice a schopnost pozorovat lidi a podle toho se rozhodovat. S takovýmto človíčkem bude mít většinou mladý VŠ problém spolupracovat, natož vyjít a rozumět mu. Zatímco on jedná (podle sebe) logicky, efektivně, správně herně…, tento človíček jedná dost často nečekaně – pudově, intuitivně, podle nálady, podle šeptandy (a teď si vyber správnou možnost…). Ale hlavně – umí si to pak zdůvodnit, nejlépe nahlas před porotou, že to bylo jediné správné rozhodnutí a dá se říci, že mu to i uvěříš, protože to určitou logiku vždycky má.
Přemýšlím totiž o Zině od momentu, kdy dala do placu tu imunitu. Podle mne to nebylo „praštěné a momentální rozhodnutí“. Měla to promyšlené a to proto, aby se zbavila terče na zádech a odvedla pozornost na někoho jiného…
Ach jo, nakonec budu snad fandit Martinovi, protože všechny holky mi lezou na nervy.

138
EvaD
Reagovat

Nasmála bych se, kdyby Zina oznámila, že má IQ 150, je doktorkou psychologie, mistryní v józe nebo tajči a všechno jenom hrála, protože taková byla její taktika.

139
Johanka
Reagovat

@Lady XL: každopádně Zina jednoznačně fenomén této hry, taky dlouhodobě tvrdím, že tu nemotoru (a to myslím hlavně mentální) jen hraje, nejčastěji je to poznat, když mluví sama na kameru a vypadne z té role – najednou to má hlavu a patu a svým posledním rozhodnutím jednoznačně pomohla Martinovi a také jednoznačně naznačila, že mu chce pomoci a Mirek, přestože váhal při napsání jména, tak prakticky nemohl pro svou záchranu vůbec nic udělat. Přála jsem mu výhru, ale můj fanoušek je Martin. A souhlasím, že ženské osazenstvo mě taky irituje a nepřeju výhru žádné z nich!

140
občasný návštěvník
Reagovat

Martin bude vyřazen, a finále bude Terry, Martina a Zina… :-)
A v diskuzích bude srandy (a hejtů) kopec…

141
Johanka
Reagovat

@občasný návštěvník: Martin vyhraje, holky z kola ven a všichni budou spokojení :-D

142
Johana
Reagovat

@Johanka: souhlasím s tebou, taky chci Martina za vítěze a přiznávám, že tentokrát je to o sympatiích. Tím ale vzniká velké riziko nařčení, převážně od pánské části diskutérů, že těm krasavicím inteligentním, Martině a Terry, závidíme vše, především věk a postavu:)

143
Johanka
Reagovat

@Johana: s tím se těžko bojuje, i když podezření z toho, že jim závidíme inteligenci, bych asi nesla těžce… :-D

144
Johana
Reagovat

@Johanka: i na tuto možnost se musí fanynky Martina připravit:)
Já si ani netroufnu napsat, jak mi je Terry tím mhouřením levého oka protivná. Její fanklub by stejně tvrdil, že to si jen chrání bulvu před bočním sluníčkem.

145
Kami
Reagovat

Kdyz vcera pred kmenovkou ze Ziny vypadlo, ze si Mirek zaslouzi finale, ze by mel byt Robinson NEKDO JINY NEZ ONA, ten, kdo si to zaslouzi, sly na me mrakoty. Neni nahodou zaklad teto hry hrat jak o zivot na vitezstvi? Pane boze.. hrat aby vyhral nekdo jiny, sikovny a moralni, to at jde do AZ kvizu..
NASTESTI mi na kmenovce spadla brada, Zina klobouk dolu, ale hlavne ze odpoledne Martine vycitala, ze podrazila Bizona.
Zakladem je podrazit driv, nez podrazi nekdo me – a to se Zine povedlo, byl to velky krok a fakt klobouk dolu, protoze Martin se zmohl jen na slunickove usmevy a kamaradstvi az za hrob. Martin pro me neni Robinson a nebude. Pul hry byl jinde, ok. Vyhral vsechny souboje – jo, to bych brala. Ale po navratu sup do hry sakra!
Zina je fakt extrem. Nekdy udela nebo rekne takovou kravovinu.. ale jindy to ma zacatek i konec. Nemuzu se v ni vyznat, ty jeji kiksy snad ani nejsou normalni, to musi hrat, ale ona asi fakt takova je.. nevim.. ale kazdopadne Zino, super!
Mozna jak se blizi ta castka, tak Zinus ma trosku nakoukano a vi, ze bez velkeho tahu nema sanci ziskat hlasy.

146
Prochor
Reagovat

Žádnej Martin. Dokud neuvidím jak Zina mává nad hlavou vítězoslavně obrácenou mačetou tak nebudu spokojený.

147
Ananas
Reagovat

@Johana:
Hlásím se do klubu nepřejících závistivek.
Mne teda nejvíc hnětou takové ty plamenné výlevy “je mi jedno, která z nás vyhraje, ale musí to bý žena.”

148
občasný návštěvník
Reagovat

@Ananas: „je mi jedno, která z nás vyhraje, ale musí to bý žena“
A já to miluju :-D

Btw, v druhý verzi ukázky v TV i Zina v pár záběrech během soutěže, a Martin se tváří na kmenovce asi nejmíň v nepohodě.
Ale jsem tvrdej jako skála, a nezvyklá mě to, dokud nebude pondělí po soutěži, čímž bude odhalena pravda… :-D
Pravda a žena zvítězí nad lží (v ukázce) a mužem!

149
Johana
Reagovat

@Ananas: taky mě tím Bláňa pěkně štvala, přitom z ní bylo celou dobu cítit, že jí to vůbec není jedno, protože největší právo na Robinsonku má právě autorka tohoto výplodu.
Doufám, že si občasný návštěvník občas zapomene vzít brýle, když analyzuje ukázky a žena nezvítězí nad lží a mužem.

150
Johanka
Reagovat

@Johana: já bych to tak gendrově nehrotila jako občasný návštěvník, držím všechny pěsti tomu něžnému Martinovi, který uronil slzu (několik), když kmen opouštěl Mirek, ale pokud zvítězí Zina a bude u toho čímkoliv mávat nad hlavou, tak to taky přežiju. Nejvíc obrečím, až tady přestanou ty vaše úžasný analýzy, syntézy a detailní rozbory … to bude teprve fakt smutný! :-(

151
občasný návštěvník
Reagovat

@Johanka: Ale já taky Martina přežiju… :-D

152
VojtaP
Reagovat

Jak se tady a taky na ostrově rozebírá, kdo si to zaslouží víc a míň a proč. Myslím, že je to hodně subjektivní. Osobně bych asi jen nepřijal vítězství Martina, který byl půl hry mimo, i když to taky neměl jednoduché, tak nemusel řešit sociální hru, což je hlavní aspekt celé show a v něm taky na poprvé úplně selhal. Hlavně, když ho poslali do hry takhle pozdě, hodilo by se to pro příště minimálně o jedno kolo dřív. Nakonec ale i tak se dá do toho finále dostat, svým způsobem si to vybojoval, jen ne tak jak ti ostatní.
Aby to nebylo příliš dlouhé, chci říct, že asi žádná taktika není špatná pokud sedíte na finálové kmenovce a zásluhy jsou hodně relativní. Martina klidně mohla mít strategii, že se bude krýt Katkou, která se taky kryla Radimem a když se cítila bezpečně tak se místo soutěže raději najedla. Zina to samé, díky její nepředvídatelnosti a blbostem, který ze sebe kolikrát vypustila, ji nebral nikdo vážně a ejhle top 4.
Ve finále stejně rozhodne porota a ta určí, kdo si to z nich zaslouží nejvíc a bude jedno, co si myslí diváci. Jejich rozhodnutí bude správné vždy. A je jedině dobře, že nehlasují diváci.

153
občasný návštěvník
Reagovat

@VojtaP: „Ve finále stejně rozhodne porota a ta určí, kdo si to z nich zaslouží nejvíc“ …ale jak už jsem psal, porota se vůbec nemusí rozhodovat tak, kdo si to zaslouží nejvíc, ale každá/každej může mít vlastní důvod, proč někoho zvolit, resp., proč mu přát těch 2,5 mil. nejvíc.

154
jj
Reagovat

@Johana:
Když už jste na nařčení ze závisti tak připravené a nikdo z fanklubu Terry a Martiny se k ničemu nemá, začnu obviňovat první, snad se připojí i ostatní. A že nás v něm je, vás strach je zcela na místě! :-) Nyní vás tedy oficiálně obviňuju nejen ze závisti, oficiálně jste nařčené i z nezdravého poblouznění Martinem, většina jste v tom až po uši, a to včetně mužů. Šeredně se mýlíte, jestli si myslíte, že váš plyšáček je celý štěstím bez sebe, že má tak šílené fanynky a fanoušky. Naopak mu z toho musí být až ouzko. Sice je krásné, když se láska rozhoří jasným plamenem, ale nešlo by to bez té sžírající nenávisti? Většinu důvodů, proč holkám tak závidíte, už byly správně vyjmenované, zřejmě zaslepené závistí jste ještě zapomněly vyzdvihnout velké Terčiny prsa, výstavní to materiál. Jo, ta naše Terka ♥. Ách… Teď jsem najednou zjistil, že mám něco velmi důležitého na práci, tak to rychle ukončím. Když vaše chorobná závist nepřekročí jisté meze a skončí jen u voodoo panenek, nechám vás na pokoji :-D

155
VojtaP
Reagovat

@občasný návštěvník: to je právě ten další aspekt a je jedině dobře, že nehlasují třeba diváci, ale porota, která tam hrála tu hru s nima a měli by umět zkritizovat nebo ocenit jejich tahy.

Co se týče diváků, tak se setkávám s názory, že by to měl vyhrát ten, kdo nejlíp tábořil a vyhrával soutěže (a každá zrada a strategický tah se odsuzuje) – vlastně to byla taky část argumentace Martina proč vyhazoval Martinu – viz video – http://robinson.nova.cz/clanek/novinky/nebylo-v-tv-robinsoni-pronesli-pri-hlasovani-na-kmenove-rade-dost-drsna-slova-video.html#g_648776

Už jsem to říkal u minulé řady, že zvolení názvu „Robinsonův ostrov“ nebylo úplně šťastné. Navozuje to pak milnou představu o tom, kdo by měl vyhrát.

156
občasný návštěvník
Reagovat

@VojtaP: Ano, viděl jsem. Na tom videu je ale nejtrapnější ta lež v jeho nadpisu. Martin nic takovýho neřek…

157
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Můžeš napsat, jestli Zina v té druhé ukázce střílí na terč? Díky…

158
Honzad
Reagovat

Ke konci každé řady RO nebo Survivora často bojuju s dilematem, kdy nejsem spokojený s finálovou sestavou a považuji ji za nezaslouženou. V případě českého Robinsona je to letos mnohonásobně potvrzeno, protože v poslední čtveřici nesedí jediný hráč, který by si to podle nějakých objektivních kritérií zasloužil, do toho tam jsou dvě trapně sebevědomé hráčky, které mi svou nesympatičností pijou krev poslední dva měsíce (M+T). Pak si ale vždycky uvědomím, že vůbec není důležité, co si o soutěžících vlastně myslím a zda je mi sympatičtější kdokoliv z poroty – tohle je prostě čtveřice, která se svým vlastním způsobem dostala do finále, přizpůsobila se hře, adaptovala se na podmínky konkrétní sestavy hráčů (záměrně či náhodně) a slaví to úspěch. Proto se prostě snažím vždycky své nářky ohledně nezaslouženosti mírnit, byť mi to mnohdy dělá problém.

159
Honzad
Reagovat

A kdo by měl podle mě vyhrát? Vysmějete se mi, ale já bych to přál Zině. Občas chytám Probstův syndrom a baví mě příběhy outsiderů (viz Cochran), tady je to podobné. Zina se do TOP 4 dostala ze suverénně nejhorší pozice ze všech, jsem přesvědčený o tom, že pokud by Manobo muselo jít na kmenovou radu, odešla by ze hry úplně první, před Blankou. Od počátku se jí všichni vysmívali, je považována za hloupou, dětskou, naivní, nesystematickou, bláznivou. A ano, velkou část z toho splňuje, nikdy nebyla můj fanoušek a vlastně ani teď nijak zásadně nebude, ale… Myslím, že se jí trošku křivdí, minimálně co se týče intelektu. Hru se učila hrát, věřím, že ke konci by už nikomu imunitu jen tak ze zábavy neodevzdala, postupně nabrala určité návyky, i když jen v náznacích. Díky ní jsme neměli předvídatelnou druhou polovinu soutěže, kdy odmítla Blančinu taktiku ženské aliance a naopak se přiklonila k Mirkovi, což ji doneslo až sem, protože utvořili ve hře poslední opravdu stabilní dvojici, která si důvěřovala – což se potvrdilo Mirkovou imunitou, kterou Zinu zachránil. Jistěže hrála především podle instinktu a sympatií, ale očividně si uměla vybrat. Adaptovala se na roli někoho, koho ostatní nemusí vyhazovat, protože je to ideální soupeř do finále. A ke konci měla „koule“ na tah, kterého se každý obával, který srovnatelně dokázala pouze Katka vyřazením Bizona.

Zdá se to být málo, ovšem ve srovnání se zbývající trojicí to málo vlastně není. Martinovi bych vítězství asi osobně přál, je velká škoda, že neměl příležitost rozehrát sociální hru, protože na ni imho potenciál měl, nicméně jak už jsem psal, hráč, který jednou vypadl, podle mě vyhrát nemá. A Terry s Martinou jsou hráčky, které soutěži absolutně nic nepřinesly (na rozdíl od Ziny), jejich velkohubá prohlášení ostře kontrastují s charakterem dobrosrdečné a zmatené Ziny, která si aspoň na nic nehraje, ale na rozdíl od nich nikdy nefňukala, nebrečela, neřešila nedostatek jídla a na podmínky si vlastně zvykla.

Zina hrou dokázala zamíchat více než ony dvě a na rozdíl od nich o tom nemluví. To je důvod, proč by měla vyhrát. Jsem přesvědčený o tom, že Martina by ve stejné pozici Katku takto ve finále nezradila, stejně tak Terry by zůstala věrná Ondrovi. Jistě, byl by tím dovršen naprosto paradoxní příběh této řady. Ale s ohledem na uvedené okolnosti by mi to vadilo trošku méně, než když vyhraje někdo jiný… Ukamenujte mne.

160
pimpa
Reagovat

A to já klidně napíšu, že jsem nas*aná na Zinu, je to zákeřnej srab. Ty zbylé dvě můry ani nestojí za komentář, takže GO!!! Martine!

161
Monika
Reagovat

@Honzad: Ja te kamenovat nebudu, do puntiku souhlasim. Mas pravdu v kazdem slove, moc pekne jsi to napsal :-)) ja se priznam, ze mam pro Martina velkou slabost, je mi hodne sympaticky a take velice inteligentni clovek. Co se tyce logickych uloh nemel konkurenci, vyhral i nejvic soutezi a navrat si plne zaslouzil. Bohuzel stravil na ostrove vyhnanstvi 14 dni ze 30, to je hrozne moc, byl uplne ze hry, nemusel vymyslet jednotlive kroky, mel to ulehcene. Proto by podle me asi nemel vyhrat, byt mu to vnitrne preji. A ty dve Terry a Martina nestoji ani za komentar. Zina by byla svetovy unikat :-)) Navic to co ted predvedla bylo poradne maso, to bylo jeste vic nez zrada Bizona Katkou. Zinu Mirek zachranil svoji imunitou a ona mu pak provede tohle. To byl tah jako svina, to imho nikdo necekal nikdo. Sokovala Mirka, ostatni soutezici, moderatora i nas. To byl brutalni tah, na to by nikdo jinej nemel koule. nebo jak dobrovolne odevzdala imunitu protivnikovi, to byla prca svetoveho kalibru. Navic nerizena strela, nikdy nebyla ovci, nesla s davem, nikdo nevedel, jak bude hlasovat, byla velice nevyzpytatelna. Takze jo ja ti rozumim….

162
Lady XL
Reagovat

@Honzad: Dobře napsané, rozebrané. Už jsem psala, že jsem si začala Ziny víc všímat po vrácení imunity. Její leckdy zdánlivě nelogické tahy se pak ukázaly být promyšleným tahem… – vrácení imunity: v té době se pořád mluvilo o jejích imunitách a bylo jasné, že se jí už kvůli nim budou chtít zbavit, tak proč ji někomu veřejně nedat, udělat „blázna“, kterého to tam tolik nebaví a nechce intrikovat… Už kvůli předané imunitě kluci proti ní nehlasovali a příště už bylo něco jiného na programu a ona si hrála zase svou hru neškodného, zmateného a fyzicky slabého hráče… Spojení s Mirkem: myslím, že jejím cílem bylo zbavit se Blanky, která proti ní jela a vyhodila by ji. No a kdo jiný mohl případně pomoci – Mirek. Zadařilo se. Pak přišel Martin a Zina už by nebyla tou, s kterou by Míra probíral taktiku, bylo třeba je roztrhnout a určitě věděla, že holky volí Mirka, tak se přidala. A aby to porota včas věděla, že udělala velký tah, tak ho ihned veřejně před porotou práskla a ještě dělala, jak moc ji to mrzí…. Jak píšu, myslím, že má hodně svých kroků dopředu vymyšlených (a možná i to sekání mačetou :-)) ). Fakt dilema koho bych volila. Martin – asi na truc holkám, ale vnitřně stále nesouhlasím, že má někdo z OV vyhrát…, M+T už nemohu ani slyšet…, tak že by ta Zina?? Už ji vidím na plakátu :-D :-D Ale porota jí hlasy nedá. to je jasné.

163
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Ne (viz dále). Ale co je na obou ukázkách podle mě zajímavý (první verze úvahy)…

Soutěžní dráha vypadá podle mě zhruba takhle:
Provazová překážka, získání nějakýho „hlavního“ pytle, lezení na „kládu/klády“ do vejšky (jedna kláda na lezení z vody, navazující druhá, „příčnější“ kláda), skákání z ní a „strhávání“ nějakejch dalších pytlů, u těch postupný věšení bambusovou tyčí v řadě na háky, přesun na plošinu k terčům a střílení (každá/každej má na sestřelení dva).
Pokud strhnou a pověsej buď dostatečnej počet pytlů, nebo všechny (počet cca 8 nebo 10? – hodně…), můžou se přesunout ke střílení na terče.

Soutěžící startujou před provazovou překážkou, pohledem kamery zezadu v pořadí zleva (stejný postavení je vidět ve více záběrech, i u terčů, a i na konci, kdy se objímají):
Zina, Terry, Martin, Martina.

Začíná se lezením na ní, ta vede nahoru a pak dolů. Pokud je provazová překážka překonávána pouze jednou na začátku (to taky není jistý), Zina v prvním okamžiku zaostává, ale následně je na druhý straně min. před Terry, jejíž bota je vidět stále na první straně. Dál se hejbe i část provazů u Martiny, ale je otázka, jestli tam pořád je, a nebo už je pryč (ty provazy u každý/každýho sice nejsou spojený v jednu síť, ale jsou na stejnejch sloupech se sousední, takže těžko říct).

Nicméně, v jinejch záběrech už na druhý straně leze skoro společně právě Martina (s šátkem ve vlasech) a Martin, což by ukazovalo na to, že:
1. varianta: První je Zina, a až následně ostatní
2. varianta: První je Martina, následně Martin, pak Zina, a pak Terry
3. varianta: Překážka se přelejzá víckrát v průběhu soutěže, a záběr Ziny před Terry tak nemusí bejt vypovídající o tom, že Zina je před ní (ale málo pravděpodobná varianta)

Sice je mi divný, proč z ní na druhý straně rovnou neseskočili, ale buď to měli zakázaný, protože např. dle toho, jak předtím v tý vodě stojej na startu, je tam malá hloubka, nebo je pro to nějakej jinej důvod.

U 2. varianty následuje záběr, kdy si Martina strhává šátek z vlasů, a evidentně si ho pak dává na ruku – viz jiný záběry. Tedy nemůže to bejt „prohozenej“ záběr např. z lezení na provazový překážce „poněkolikátý“, a je to tedy každopádně před střílením na terče, kde už ho má taky na ruce. Šátek ve vlasech má ale naopak ještě v záběru, kdy je Ondřej vítá, s imunitou na sloupku po boku, a oni stojej na plošinách, ze kterejch pak budou střílet na terče. V záběru, kdy Ondřej startuje soutěž, a kdy jsou všichni soutěžící před provazovou překážkou, už po boku imunitu nemá, je to tedy odjinud, nebo pozdějc.

V ukázkách jsou dále proházený záběry i na tu část, kde lezou na ty klády – „přilejzací“ kládu (Martina), skáčou z nich a strhávaj pytle (Martin – ten strhává v tom záběru rovnou 2 pytle, a má na krku ten „hlavní“ pytel, kterej získal předtím, kterej má pro rozeznání i větší to bílý poutko; v jinym záběru s nim skáče z „můstku“ do vody, ale není jasný, jestli to je ke konci, a nebo naopak jen těsně potom, co ho získal, ještě před lezením na ty klády, a nebo v průběhu…), a věšení jich bambusovou tyčí s háčkem na háky (Martina).
Když na hák jeden pytel Martina zavěšuje, už tam vedle visej tři.

Dále k terčům…

V ukázkách u nich (přesnějc řečeno, v jejich průběhu, při střílení) Terry, Martina a Martin.
U sebe mají (Martin před sebou) asi ty pytle, což tedy může bejt munice (k čemu je ten „hlavní“ pytel?) a nějakej „podběrák“ (na nějaký získání případný další munice?, a nebo v něm jenom nesli ty pytle vodou?).
Každopádně, v jedný ukázce je sestřelenej modrej terč (levej z těch dvou).
I když není jasný, v jaký fázi mají terče ostatní hráčky/hráči (i když nemají určitě sestřelený terče dva, protože to je cíl), tohle je rozhodně terč Martiny (s čímž předchozí záběr z jedný ukázky souzní: střílí Martina, a z jedný ukázky nesouzní: střílí Terry):
1. jedině za ním je takový „rostlinstvo“, 2. je modrej (a ten je úplně vpravo), 3. jedině tenhle terč (soustava dvou terčů) má vpravo takovou strukturu, a hlavně dýlku toho sloupku, na kterým drží. A je to ten samej terč skoro určitě, i přesto, že v jedný ukázce už začíná jako „vybuchlej“, a není např. vidět ani jeho původní barva, ani pořádně ten sloupek, ale postavení právě „roslinstva“ a třeba trámky ten terč držící jsou pořád stejný a ve stejnym postavení.

Jistě, nelze si nevšimnout právě toho, že Zina je v těch ukázkách sporadicky. Není ji vidět ani při jakýkoliv „další fázi“ po provazový překážce, ani při střílení na terče. Ale tady se vracím k popisu právě provazový překážky. V jedný „minifázi“ skoro určitě není Zina poslední, pravděpodobně spíš naopak. Sice ta dráha dál je evidentně hodně náročná, ale kdoví…

A pro to, že ji hodně vynechali, můžou bejt dva předpokládaný důvody:
Že skutečně pak byla na posledním místě (a možná se k terčům už ani nedostala), a nebo je to finta, jak od jejího dobrýho výkonu odvést pozornost, i v zhledem k předchozím soutěžím.

A důvod dvě by mohl bejt hodně zajímavej… :-)

Neboli, zase spousta otázek a očekávanejch odpovědí až na pondělí… :-)

A nebo čekajících na další verzi úvahy, či ještě líp, na někoho jinýho s upřesněním nebo opravením některejch věcí z jejich pohledu… :-)

164
jj
Reagovat

@pimpa:
Ve svém příspěvku výše jsem to nechtěl takhle naplno napsat, ale co se týče charakteristiky Ziny, tak souhlasím se slovem „zákeřná“, ještě bych přidal i zakomplexovaná :-) Je zajímavý, jak se můžou pohledy na Zinu lišit. Jak se kdo dostane dál je hlavně o štěstí, zásluhy nehrají moc roli, snad jenom Martin neměl štěstí, ale vydřel si to v soubojích. Mirek a Zina měli třeba štěstí, že pořád dostávali další hlas z OV, o pomoci štábu a nacházení imunit ani nemluvě. Spojenectví s ním nebylo nic chytrého, vypadalo to, že jsou odsouzení k záhubě. Zina se řídí pocitama, neměla ráda Blanku, potažmo slepčinec. Nebo naopak, kdo se k ní zachová hezky. Předtím byl na ní hodnej Bizon a Radim, zlé zas Manobo, tak sloužila jim. Zina ve skutečnosti ovce je a největší tam, jejím cílem nebyl její prospěch, postup dále, ale řídí se pocity, kdo jí něco hezkého řekne a kdo naopak. Zina za celou soutěž nic chytrého nepředvedla, v závěru ucítila penízky, i podraz na Mirka byl chyba, takový podraz jí v případném finále hlas určitě nepřinese, jen z ní udělal podrazáka. Jedině, že to udělala, aby pomohla Martinovi, pak by to mělo smysl. Myslet si, že bylo chytrý, darovat imunitu. To asi bylo, ale protože o ní každej věděl, jinak to chytrý nebylo, neměla o ní nikomu říkat. Jako blázen by působila i bez darování. Vždycky všechno vykecá dopředu i dozadu, dokonce i nepřímo vyzradila, že Mirek má skrytou imunitu ještě předtím než o ni tak srdceryvně prosila. Jako nejslabší hráč byla jinak v bezpečí a nebyl důvod pro ni hlasovat. Úplná blbka není, to je jasný, občas řekne něco normálního, během hry se učí a teď už cítí výhru, kdyby byla trochu chytřejší, tak by věděla, že ji stejně nemůže vyhrát a Mirka by nepodrazila. To i ta Blanka byla oblíbenější. Vlastně podrazila jedinýho člověka, kterej pro ni kdy něco udělal. Tam podle mě hrála největší roli vůně peněz, menší Terky přesvědčování, dále i uražená ješitnost, že se s ní po příchodu Martina Mirek na kmenovce vůbec neradil. No, sympatická mi rozhodně není. Ale taky bych ji jako vítěze zkousnul, jsou důležitější věci na světě :-)

165
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Krásný rozbor jako vždy, je neuvěřitelný, co se dá všechno z ukázek vydedukovat :-) Podle mě by ale Zinu u terčů ukázali, kdyby se tam dostala. Sice by to pak byl menší šok, kdyby vyhrála, na druhou stranu větší napětí by se do příštího dílu udržovalo tím, kdyby ukázali, jak střílí, jakože mají na výhru šanci všichni. Podle mě je zcela vyloučené, že by mohla vyhrát a skončit na jiném místě než na posledním.

166
jj
Reagovat

Stejně je to až perverzní, že čím větší podraz, tím je to lepší hráč a má proto větší zásluhy a koule. Ty naivní, přehnaně charakterní.., nebrat, odsoudit, hlupáci. Jo, je to hra, vím :-)

167
Prochor
Reagovat

@jj: Zase kdyby vyhrála Zina tak by to byla větší sranda. Nehledě na to, že Zina by určitě dala Martinovi ty prachy protože tvrdí, že Martin by to měl vyhrát a je jediný správný Robbinson. Byl by to její závěrečný neočekávaný tah. Takže by to byla sranda a ještě by byli spokojení dva lidi. Když vyhraje Martin tak taky budou spokojení oba dva ale zase to bude nuda.

168
Prochor
Reagovat

@občasný návštěvník: Zina je v záběrech sporadicky protože už je dávno v cíli:-) Ale to je nepravděpodobné protože u Ziny se dělí soutěže na dvě skupiny – těch prvních se vůbec nezúčastnila a druhé nedokončila:-)

169
občasný návštěvník
Reagovat

…další věc. Našel jsem si závěrečný „události“ RO1, abych si „osvěžil“ paměť (a z důvodu dále):
http://reality-show.panacek.com/48119-robinsonuv-ostrov-2017-finale-prehrat-prelstit-a-prezit-rekap.html
Poslední vyřazovací soutěž nebyla o imunitu, ale o „malý finále“, vypadl pouze jeden, zůstali tři, a na předzávěrečný kmenovce byl ještě jeden vyloučen. Do finále tak šli jenom dva.

Ale jak je to teď? Ondřej má vedle sebe náhrdelník imunity, a říká, že vítěz soutěže postupuje přímo do finále. Na kmenovce ovšem nikdo náhrdelník nemá, a dle slov Ondřeje se vylučuje jeden poslední člověk.

Takže jedna z úvah taky je, že soutěž nevyhrál nikdo, protože např. nikdo nesestřelil oba terče, např. z důvodu. že došly náboje, a žádný další nemohli nijak získat.

A tudíž, že ta kmenovka je sice vyřazovací, ale finále v ní nikdo jistotu nemá, a jde se „naostro“, a po všech…

170
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Spíš si myslím, že symbol imunity vítěz nemá, protože už jako vítěz postoupil do finále a není potřeba. Získání imunity nebo postup do finále vypadá, jako když mezi tím není skutečný rozdíl, do finále by šel tak jako tak, rozdíl možná bude v tom, že nebude mít právo hlasovat na kmenovce, když už je v tom finále. Ale je možný, že vítězovi nasadí symbol imunity dodatečně. Ještě bych dodal, že loni třetího už vyloučila porota, vše šlo krátce po sobě, z malého do velkého finále se šlo hodně rychle. A že předposlední soutěž byla pouze vyřazovací, tedy z pěti zůstali čtyři, poslední skončil.

171
jj
Reagovat

@Prochor:
Kdyby Zina vyhrála a ještě dala Martinovi všechny prachy, tak sním svůj klobouk. Naštěstí žádný klobouk nemám, tak jsem v klidu :-)

172
Johana
Reagovat

@jj: fakt dobrý…skoro kompletní freudovská psychoanalýza šílené Martinovy fanynky, nutno doplnit ještě žárlivé, neboť v ukázce na příště se na něj vrhají všechny tři proradné ženštiny najednou :-DDD
Taky se mi nelíbilo Martinovo dlouhé vyhnanství, ale za to on nemůže. Pokud by byl RO3, měla by režie nad tím popřemýšlet. Už si moc nepamatuji, ale myslím, že v slovenské verzi to probíhalo na OV daleko svižněji, takže divák neměl pocit, že se tam jen několik týdnů (myšleno televizních) líně povalují.

173
pimpa
Reagovat

@jj: Ano, napsal jste to dobře, taky mám ze Ziny podobné pocity. V jednu chvíli měla moje sympatie, jak šla proti babám, ale pak ucítila prachy a všechno šlo do háje.
Mimochodem, sledoval tu někdo Jak to vidí Robinsoni, kde Ondřej řekl, že Zina – sériový vrah – je ve finále? Těžko říct, jestli to myslel doslova, nebo jako že došla až tak daleko.

174
Honzad
Reagovat

Jinak mi přijde trošku škoda, že byly soutěže na Ostrově vykoupení asi o tři úrovně slabší než ty o imunity (které jsou v téhle řadě dost zábavné a povedení). Dobrá polovina z nich působila, jakoby je štáb vymyslel až na místě:
– „Máme tady Karla s Jendou, co budou dělat? Hmm, mohli by se jen tak plazit.“
– „Máme tady Janinu, Nikol a Káťu, co s nimi? Tak třeba ať hážou závaží do vody!“
– „Podívej, zbyly nám tady nějaké kostky, co s tím? Tak jim je dáme složit, nevadí, že budou za třicet vteřin hotoví.“
– „Ježiš, ještě musíme udělat jednu vyřazovací soutěž, co teď? Hmm, přivážeme je ke kůlu a ať se rozvážou.“

175
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Ano, symbol imunity by se měl v tomto případě rovnat postupu do finále. A rozuměl bych tomu, kdyby ho Ondřej neměl před soutěží vedle sebe. Ale má ho, a pak ho nikdo nedostane, protože „je to jasný, kdo postoupil do finále“? A nemá ho na sobě nikdo ani při čtení hlasů…
Fakt mi to připadá dost divný…

176
občasný návštěvník
Reagovat

@Honzad: Nicméně, hodně soutěží je asi připravenejch hodně předem, jsou na místě „napevno“, a štáby si můžou vybírat (něco jako Pevnost Boyard). V jednom videu Ondřej říká, že je 18 ostrovů, na kterejch se soutěže odehrávají… Což je dost (zvlášť, pokud na každym jich je několik).
Ale tyhle „jednodušší“ jistě mohli nechat postavit sami od sebe…

177
Honzad
Reagovat

@občasný návštěvník: Jasně, já vím, že je to logisticky mnohem složitější, je mi jasné, že to bylo připraveno spíše předem, jen říkám, že to takovým dojmem rozhodně nepůsobí, což je vzhledem ke kvalitě a slušné monstróznosti ostatních her škoda. Musím dokonce říct, že letos mě soutěže českého RO jinak bavily více než v případě aktuálního Survivora.

178
Monika
Reagovat

@Honzad: V jednom videu jsem videla, jak je dost narcone pripravit ty souteze, zabere to spoustu prace a casu. Myslim, ze kdyby to tak melo byt dvakrat, vcetne ostrova vyhnanstvi, poradne by se zapotili a dost by se to prodrazilo. To je imho hlavni duvod, proc jsou souteze na OV takove nedotazene, odflaknute.

179
jj
Reagovat

@pimpa:
Připadalo mi, že to Ondřej myslel spíš tak, že se dostala daleko, jist si ale nejsem. Byla to moje první a zároveň poslední JVR, na kterou jsem díval, pořád jsem byl nesvůj, že vypozoruju něco, co mi prozradí celkového vítěze. JVR bych okamžitě zrušil :-) Mimochodem jsem měl pravdu, Zina se rozhodla až na kmenovce, nejdřív chtěla hlasovat pro Martinu, Mirek udělal chybu, že se jí po příchodu Martina vůbec nevěnoval, nedal jí jasně najevo, že jde dál po Martině, sám to přiznal. Pak měla nějakou svou verzi zdůvodnění hlasu pro Mirka, kterou si ale myslím vymyslela jako nejvhodnější s odstupem času, v tom momentě to byla ta uražená ješitnost, chtěla se ukázat, nandat mu to :-)

180
jj
Reagovat

@jj:
Mimochodem jsou v tom videu pěkně vidět odřeniny, které si přivodila Martina během poslední soutěže, docela masakr.

181
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Jo, nepatrně divný to je. Spíš se divím, když se dostal jeden do finále, proč tam pořád sedí čtyři. Možná kvůli dotazům na průběh a že bude moci hlasovat. Ještě k tomu, že možná nikdo nevyhrál, protože nesestřelil všechny terče. Podle mě by to udělali tak, že by vyhrál ten, který jich sestřelil nejvíc, či nejdřív, začal střílet první, či něco takového. Nebo by jim dali další náboje či povolili si dojít pro ty netrefené, Nezdá se mi pravděpodobné, že by nebyl žádný vítěz, nebyl by to unikát?

182
jj
Reagovat

@Johana:
No, šlo to napsat i lépe, zapomenout na různé verze slova „fanatismus“, „psycho“ a „puberťačky“ považuju za hrubou chybu :-) Ač je snad jasný, jak to bylo myšleno, tak si zkus představit, jak by to tu vypadalo, kdyby tu všichni nesnášeli Terry a Martinu, všichni by si krásně notovali. Pokud se nepletu, tak fanklub T+M má jen dva členy. Buďte za nás rádi, jako jsem já za vás :-)
Dole kdyžtak dávám pěkný odkaz na výrobu voodoo panenek, než ale začnete nějaké vyrábět, abyste se pomstili Terry a Martině, mějte na mysli, že já už to mám nastudovaný, mám nakoupený provázky, spoustu panenek a špendlíků, a taky mám oči všude. :-)
https://www.extra.cz/nenavidite-sveho-ex-budete-se-mstit-za-neveru-vyrobte-si-voodoo-panenku-a-stante-se-panem-nad-jeho-zivotem

183
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: „Podle mě by to udělali tak, že by vyhrál ten, který jich sestřelil nejvíc, či nejdřív, začal střílet první, či něco takového.“
Kdyby se taková/takovej vítěz/ka hodil/a…

„dojít pro ty netrefené“
Pokud vyfasujou brejle a šnorchl, a detektor těch správnejch oblázků, brambor, nebo co to je, asi by to šlo… :-)

„Nezdá se mi pravděpodobné, že by nebyl žádný vítěz, nebyl by to unikát?“
Minule nepříliš čekaný hlasování Ziny, teď nečekaně tohle. Bylo by to nečekaně „zajímavý“… :-D
(i když, nedovedu si představit, že by v takovym případě nešel pápá Martin – to by pak byla dokonce dvojitá „nečekačka“…)

184
občasný návštěvník
Reagovat

@občasný návštěvník: …tedy, samozřejmě, pokud Zina nemyslela naprosto vážně to, proč Martina „nemohla“ napsat. Pokud by ho skutečně chtěla do finále, pak by asi byla remíza, a možná i to rozdělávání ohně…

185
občasný návštěvník
Reagovat

@občasný návštěvník: …sice by to na první poslech moc nesouznilo s tím, co v ukázce říká Ondřej: „Poslední vyloučenou osobou…“, protože to nezní jako věta před remízou… Ale pokud věta pokračovala: „…není zatím nikdo.“, může to být důvod, proč na konci chybí slovíčko „…je“…

186
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Uvidíme, v pondělí budeme moudřejší. U těch upoutávek jsem si ani nevšiml, kam jim to padalo nebo čím stříleli :-)

187
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Za terči, před terči, pod terči i vedle terčů je voda, samá voda, a nic než voda :-) A čím stříleli je trochu vidět, když střílí Terry. Ale i na HD je to nejasný. Ale spíš „klasickej“ oblej kámen, než ta brambora…

188
Prochor
Reagovat

@jj: Tak i vítězství Martiny by bylo zábavné. Představte si tu armádu nas*aných diváků. A až by Marťa spustila svůj projev že si to zasloužila protože se nejvíc snažila, tak by na FB normálně spadla stránka :)))

189
janica
Reagovat

@jj: 154 … a Ty jsi který z toho ostrova? Dej jméno, ni?
Myslím, že děvčatům není co závidět.

190
Honzad
Reagovat

@Prochor: Prosím tě, nestraš takhle na víkend, to je fakt katastrofická představa. Mimochodem, myslíte, že když bude Martina ve finále, dostane hlas aspoň od Katky? :-))

191
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Neboj, hejtí hnojomety už jsou připravený tak jako tak, min. na to, jak Martina v ukázce říká: „Někdo tady prohlásil, že se vezu, že radši skončim soutěž kvůli jídlu. Ano, proč ne. Já se tam budu trápit 3 hodiny, když si můžu dát hamburgera.“
Ale aspoň se jim pořádně prokrví tělo, a někdy daleko pozdějc možná i mozek, až budou zásobit FB svýma moudrama… :-)

192
občasný návštěvník
Reagovat

@Honzad: I kdyby ne, čemuž nevěřim, tak aktuálně jsou spolu evidentně zcela v pohodě… :-)
Takže jak to dopadlo někdy před rokem, a jak se na to (cokoliv) tvářej nějaký cizí lidi, jim může bejt tak nějak šumafuk… :-)

193
Monika
Reagovat

Tak pozor, ja si myslim, ze Martina tu soutez vyhraje. Vazne, z te sestavy co zustala ji tipuju na vitezstvi nejvic.

194
Johana
Reagovat

@Monika: při slovech Ondry ,,poslední vyloučenou osobou“ Martina a Terry kloní hlavu do dlaní a Zina kouká do země. Myslím, že ani jedna z nich si není jistá, že nebude vyloučená.
Ta hromadná objímačka v ukázce taky napovídá, že holky gratulují Martinovi k postupu, jinak mi to nedává smysl.
Kdyby třeba Martina vyhrála soutěž a z čiré radosti se vrhla na Martina, dost pochybuji, že by se pak radostně přidala i Terry a Zina. Vidím to spíš na pokus holek, jak ovlivnit hlasování Martina na kmenovce.

195
Monika
Reagovat

@Johana: Tak i kdyby se Martin dostal do finale, ja si nemyslim, ze ho zvoli Robinsonem. Skutecne neverim, ze to daji cloveku, ktery byl mimo socialni hru pulku casu na ostrove.

196
občasný návštěvník
Reagovat

@Johana: …pokud nás/vás (diváky) má střihačka/střihač rád/a, a bylo by to tak přímočarý… Na druhou stranu by to byla taky matoucí obměna, ke konci… :-)
(ale to, jak píšu v 163, že sestřelenej terč je jednou po Martině, a jednou po Terry, rozhodně nevnímám jako náhodu – u všech záběrů a všech kamer je samozřejmě časová značka, takže jakýkoliv přehození střelby a zásahu Martiny a Terry musí bejt zcela evidentní, co k čemu patří – a to i amatérů, natož tady).

197
občasný návštěvník
Reagovat

@občasný návštěvník: * a to i U amatérů

198
jj
Reagovat

@janica:
Jméno prozradit nemůžu, jsem vázaná smlouvou. Ale fandím Terry, tak kdo asi můžu být? Stejně mi závidíte. A budete i tu výhru :-)

199
Filip
Reagovat

takovej stupidni konec celkem povedene serie! „vitez postupuje primo do finale“ – podle ukazky jasnej Martin… protoze ostatni jsou napjaty na kmenovce… takze i jasnej vitez – no to je to nejhorsi… aby to vyhral hrac z Ostrova zbytecnosti

nakonec nejvetsi blindside serie udela Zina… za to bych ji pral i celkovou vyhru… vlastne komukoliv i uplne mimozni Martine nez nekomu… kdo uz vypadl – Martinovi bych to jeste tak tak pral… kdyby to byl ON… kdo napsal Mirka… ale ani to on nebyl schopnej zahrat

obrovsky zklamani… pokud budou jeste vysilat dalsi serie… doufam ze tu stupiditu Ostrova zbytecnosti zrusi… nebo se bude alespon vracet jen pri slouceni

skoda – velka skoda… Mirek vitez by byl dobrej… ale Martin ne

200
Filip
Reagovat

@Monika: jenze oni tam nepremysli jako hraci – v Americe je cest byt i porotcem… tady to podle vyrazu Jardy a dalsich vypada… ze uz je to nebavi a vubec hra pro ne skoncila… po tom co prestali jako Manobo vyhravat

s takovym jednoduchym mysleni „alfasamcu“ to proste 100% daji Martinovi

201
Filip
Reagovat

@občasný návštěvník: nema tu imunitu vedle sebe… protoze v ni dosla Terry a musela ji logicky jako kazdej jinej drzitel imunity pred tim odevzdat – a tak se zavesila na stojan?

pochybuju… ze by ji kvuli tomu Ondrej chtel odhazovat radeji nekam do vody

202
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Vrátím se ještě k tomuhle… Ano, další, a podle mě asi víc pravděpodobnější možnost: poslední vyloučenou osobu prohlasuje porota, a nikoliv oni čtyři… A i proto jsou tak napjatí, protože netušej už vůbec, a i proto jsou v ukázce ty částečný „obhajoby“ :-)

@Filip: Ano, to tak bejt taky může, máš pravdu (ono asi ta situace, kdy je Ondřej jakoby vítá, nemusí bejt ta úplně výchozí a první) :-)
Ale lepší by bylo, kdyby ji Terry Ondřejovi hodila jako pejskovi kost přímo na ten ponton… :-D

203
Prochor
Reagovat

@Johanka: Inteligenci může závidět jen ten, kdo ji rozezná. Těžko někdo kdo rozdává imunity a přeje si vítězství Martina, kterého ani neznala když nastupovala do soutěže :-)))

204
Prochor
Reagovat

@jj: Já myslím, že Martině výhru nikdo závidět nebude :-)))

205
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Takhle to být může, ale nejspíš nebude. Problém je v tom, že v posledním JVR moderátor naznačoval něco ve smyslu, proč vylučovala Zina Mirka, měla by tam dva kluky, kteří by si ji do finále vzali. A minule porota vylučovala až ve třech, teď jsou ještě čtyři. Vzhledem k předchozím zkušenostem s upoutávkama doufám, že záběry, kdy se holky drží za hlavu, tam nechali, protože ani jedna z nich nevypadne :-)

206
jj
Reagovat

@Filip:
Terry ale odevzdala imunitu už na minulé kmenovce, ledaže tam pořád visela od minule. Taky se mi zrovna tohle už jednou pomíchalo :-)

207
jj
Reagovat

@Prochor:
Akorát spadne facebook :-)

208
občasný návštěvník
Reagovat

@pimpa: Říká „ledovej vrah“…

@jj: Ano, ten náznak tam je, ale… Říká to Zině, jestli o tom takhle nepřemýšlela v tý chvíli. Příští JTVR se může ptát: „Že jste si mysleli, že budete vyřazovat mezi sebou? Tak, jak jsme vás tím hlasováním poroty překvapili?“…

209
jj
Reagovat

@jj:
Imunita se vlastně odevzdává před soutěží o imunitu, ne kmenovce.

210
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Když vstává na kmenovce, tak se za ni chytá, a když odchází… je tam „temnota lesa“, a je to vidět nejasně. Mezitím nejsou žádný záběry.
A pokud vím, imunitu odevzdávají až před hrou o další imunitu, ne?

211
občasný návštěvník
Reagovat

@občasný návštěvník: „V záběru, kdy Ondřej startuje soutěž, a kdy jsou všichni soutěžící před provazovou překážkou, už po boku imunitu nemá, je to tedy odjinud, nebo pozdějc.“ Je to z toho pontonu vpravo od terčů, aby viděl jak na celej průběh hry, tak i pak pěkně zblízka tu střelbu na terče…

212
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Špatně jsem to pochopil, celou dobu jsem si myslel, že je nějaký symbol imunity na kmenovce, to že je divný. Už od první zmínky. Co bylo v upoutávkách si dávno nepamauju. Ale teď to čtu znovu a ty zmiňuješ u soutěže, na to bych asi přišel, proč tam je. Nepozorně jsem četl :-)

213
VojtaP
Reagovat

@občasný návštěvník: to mě nenapadlo, že je dost možný, že už bude vyhazovat porota a finále bude ve 3.

V tom případě si myslím, že porota nepotopí Martina, přestože byl půl hry mimo. Kdo mě napadá, že by mohl hlasovat proti němu je Katka a Blanka, ty jsou spíš zaměřené na tu sociální hru, kterou Martin nepředvedl po sloučení moc dobrou a pak už neměl možnost. Ostatní s ním budou sympatizovat kvůli OV.

Většině poroty bude spíš trnem v oku Zina. Macho fitness club určitě nepřenese přes srdce, že tam pořád je a oni ne, navíc se na poslední chvíli zviditelnila tou její zradou. U Bizona a Ondry to vidím podobně. Bára tam možná dá Martinu jako revenge za tu sprchu a dorty. :)

214
FilipH
Reagovat

Podle mě to Martinovi ani Zině nedají. Proto, pokud dojde na obvyklé vyřazování, je výbornou taktikou Martiny i Terry, jít s nimi do trojice. Podle mě je teď jasnou favoritkou Terry, proto by se o zmiňovanou trojici měla pokusit zejména Martina. Ukázala by tím i sociální hru.

215
Monika
Reagovat

@FilipH: Ja si to take myslim, ze martin a Zina nemaji sanci. Akorat vitezstvi vidim spis u Martiny nez Terry.

216
jj
Reagovat

@VojtaP:
Nemyslím, že by chlapi z Manoba uvažovali takhle. Zina je v očích většiny, spíše všech, nejslabší hráč, nemotorná blbka, která kromě podrazu na Mirka nic nepředvedla. To jen tady je některými považována téměř za hráčského génia. Martinovi ale vítězství klidně dopřejou. Mně osobně Martinovo dlouhé vyhnanství nevadí, kladu i na soutěže velkou váhu, které tu dost lidí úplně ignoruje, a on v nich vyniká. Zklamal mě trochu v posledním hlasování, asi na podrazy není nebo měl málo času na rozhodování a neznal přesně situaci. Sociální interakce je hodně o štěstí, stačilo, aby se v nějakém momentě přiklonila na jinou stranu a v závěru mohli být úplně jiní lidé. Soutěže jsou více o schopnostech. Výrazní hráči to měli letos fakt těžký. Už i to, že tam zůstala Zina, o něčem svědčí.

217
občasný návštěvník
Reagovat

@VojtaP: Pokud bude hlasovat porota, a nikdo by nebyl ve finále automaticky (nebo pokud od toho odhlídnu), tipuju na vyřazení Zinu nebo Martinu. Zinu s větší pravděpodobností. Teoreticky by si ji tam možná chtěli někteří ponechat pro svou/svýho favoritku/favorita, ale i tak si myslím, že by to i pro ně bylo moc…
Martina ani náhodou (nebude mít dostatečnej počet hlasů), Terry možná nenapíše nikdo.

218
VojtaP
Reagovat

@jj: Ony i ty hry jsou z velké části o štěstí, možná kdyby Martin neměl ten 15 vteřinový náskok, tak by to třeba vyhrála Blanka, dobře mu vyšly akorát kostky u zbytku se mu dařilo být na druhém postupovém místě. Tím nechci znevažovat jeho úspěch, návrat si regulérně zasloužil. Samozřejmě, že soutěže jsou aspekt, který tu hru ovlivňuje hodně, dá se s tím pracovat, ale celá strategie na tom postavit nejde. Vždy to skončí u té sociální stránky, možná proto se může zdát, že se to tady ignoruje.
Mě bylo jasné, že Martin nepůjde proti Mirkovi, byl by to od něj velký tah, jenže v ten moment nad tím tak nepřemýšlel, že by to s ním měl ve finále prohrané. Taky byl naočkovaný ze zástupu zhrzených mužů a tak snadno přijal za cíl Martinu, hlavně když to nebude on.

219
Monika
Reagovat

@VojtaP: O tech 15 vterinach jsem taky uvazovala….Nicmene rikam si, jestli to v realu bylo skutecne patnact vterin… Ty hry jsou v realu mnohem delsi, vidime v TV jen sestrih momentu, co se nam zda jako chvilicka v realu muze byt dlouha doba…

220
VojtaP
Reagovat

@Monika: těch 15 vteřin náskok tam zaznělo, takže to asi bylo legitimní. Bylo vidět, že Martin za tu dobu přišel na to, jak je to uvázané, pak už to bylo o šikovnosti. Ten náskok klidně mohl celý souboj rozhodnout. Blanka kupodivu Martinovi dost šlapala na paty. Tady tento typ her na logiku a šikovnost jí asi seděl.

221
občasný návštěvník
Reagovat

…i ve „Volejte Novu“ mluvili o „odplatě“. Sice se to může týkat až středy, ale předpokládám spíš čím dál víc, že v pondělí na kmenovce bude nejdřív to zpovídání od poroty, a pak bude porota hlasovat o jednom vyloučení.

222
Prochor
Reagovat

Bez ohledu na pochybnou kvalitu druhé řady je pořád zajímavá z pohledu sociální hry. Například Dominik mně hodně překvapil při vypadnutí ze hry. Bára skončila před ním protože hru vzdala dříve než začala – nevěřila že může vyhrát a to jí zlomilo. Ale na to jaký byl Dominik suverén a jak fyzicky zdatně vypadá je neuvěřitelné, že mu nestačila ani výhoda do hry aby byl alespoň druhý ze čtyř a udržel se ve hře. Vychází mně, že to psychicky vzdal jako Bára čemuž se mi nechce věřit. Za druhé jsem vícekrát četl, že Martině se vyčítá že brečí když totéž vyčítala Nikče. Jenže to je podle mně nesrovnatelné. Je něco jiného když někdo fňuká na začátku hry nebo na konci kdy jsou lidi ve hře už dlouho a psychický tlak se s blížícím finále zvyšuje. Navíc si myslím, že Martina nebrečela nad sebou ale zklamáním nad promarněnou šancí na imunitu. O Niky si myslím, že hru od začátku špatně zvládala a vyhodili ji právem jako slabý článek Kalingy, která pořád prohrávala.

Přidat komentář