Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2: Čtyři vlčice na lovu a mýdlo-gate

13. Květen 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

ro_header

Radimův pád zamíchal kartami, pevné spojenectví bývalé Kalingy se rozpadá a ke slovu se hlásí znovuzrozená ženská aliance, která přebírá hru do svých rukou. První obětí nově nastoleného matriarchátu na Robinsonově ostrově se stal Petr, který se musel vydat na Ostrov vykoupení za Dominikem, Martinem a Bárou. Jak se Bizon a Mirek poperou v této otevřené válce s ženami, a kteří dva hráči doplní porotu po další eliminační hře?

Den 25

Po kmenové radě, na které byl vyloučený Petr se Bizon cítil zrazený Katkou. Naivně si myslel, že by ji nemusel ztratit jako spojenkyni na úkor ženské aliance. Uražený Bizon viní hlavně Blanku z poštvání všech holek proti mužům a tak se ve vzteku nebál ani prásknout, že si holky pro sebe odlily mýdlo, které zbylo z minulé odměny. Ráno si Katka s Bizonem promluvila a snažila se mu vysvětlit její motivace. Bizon se zase snažil Katku varovat před Blankou, kterou označil za jedovatého hada. Katka si je ovšem vědoma, čeho je Blanka schopná a nezdá se, že by se jí cítila ohrožená. Později se Bizon sešel také s Blankou a vyjádřil jí despekt k její hře, čímž se jen potvrdilo, že se hra pro Bizona stala příliš osobní. Blanka se ani nemusela snažit před Bizonem obhajovat svou hru, Bizon už má totiž díky své frustraci už dávno názor utvrzený.

Před soutěží o imunitu Ondra, na základě Bizonově svědectví o ukradeném mýdle, musel řešit, kdo využívá nadstandardní prostředky a proč? Nakonec vyšlo najevo, že do kokosů odlily mýdlo Blanka a Martina, ostatní o tom věděli a ne všichni využili možnost umýt se nebo si vyprat oblečení. Najevo také vyšly nepříjemné okolnosti, kdy holky postihly střevní potíže a v sázce byla lidská důstojnost. I tak Ondra trval na tom, že se holky na kmenové radě dozví svůj trest. V soutěži si i přes Blančinu sabotáž dobře vedl Bizon, dále i Mirek a Katka. Bizon i přes to, že se dostal k hlavolamu jako první, nedokázal přijít na způsob, jak jej složit. Těsně se pak rozhodovalo mezi Katkou a Mirkem, vítězem imunity se podruhé za sebou stal Mirek.

ro_soutez

Ostrov vykoupení

Petr po příchodu na Ostrov vykoupení uvedl všechny do aktuálního dění a prozradil, jak to bylo s Radimovým vyloučením, osazenstvo vůbec neskrývalo svou radost. Samozřejmě si vše Radim pokazil svou vlastní hloupostí porušením zásadního pravidla, což je zavrženíhodné. Na druhou stranu je také pod úroveň se někomu za jeho chybu takhle otevřeně vysmát a radovat se, zvláště, když toho člověka v rámci pravidel nedokázali sami porazit.

ro_vykoupeni

Na Ostrově vykoupení nastal čas na další eliminační soutěž, kdy další dva hráči doplní porotu. Soutěživá Bára šla do hry poměrně demotivovaná silnými soupeři a hladem, což se pak projevilo, když vypadla jako první. Správnou taktiku nenašel ani Dominik a skončil jako druhý. Pán Ostrova vykoupení a Bára se stanou 3. a 4. členem poroty. Hru nakonec vyhrál Petr a Martin se z druhého místa opět zachránil před lavicí poroty. Petr získal výhodu do další hry a možnost dát další výhodu jednomu hráči v hlavní hře. Zvolil svého bývalého spojence Bizona.

Den 25

Bizon se od rána snaží získat hlasy potřebné pro vyhození Blanky. Ať už tím, že shání jídlo nebo promluvami do duše Terry a Katce. S Terry to moc daleko nevedlo, padly sice nabídky na top 3, tu ale má Terry taky slíbenou u holek, kterým poté všechno vyslepičila. U Katky si byl Bizon jistý, že jej nenapíše, protože si to slíbili už na začátku, má k ní proto plnou důvěru a věří, že by se Katka mohla nakonec rozhodnout pomoci jemu Mirkovi a Zině vyřadit Blanku. To však Bizon netušil, že je Katka už od minulé kmenové rady ochotna pro výhru zpřetrhat všechny pouta a jít do konce s ženskou aliancí za zády. Svým následujícím krokem tuto svou strategii potvrdila. S holkama se dohodly, že půjde Bizon a Katka Bizonovi řekla, že holky budou hlasovat pro Blanku. Bizon teď naivně věří, že jej Katka nezradí a Katka jeho naděje ještě přiživuje a neváhá z něj nadále tahat informace, aby si udržela kontrolu ve hře.

ro_katka+bizon

Co ale Bizonovi zvedlo náladu byl vzkaz z Ostrova vykoupení, kde se dozvěděl o své výhodě na následující kmenové radě. Svou radost dával nepokrytě najevo, čímž iritoval zejména Blanku. Bylo jí totiž jasné, že jakákoliv Bizonova výhoda bude použita proti ní. Holky se stihly ještě před kmenovou radou sejít a potvrdit si, že ať už je čeká jakýkoliv trest a výhoda pro Bizona, musí to být vždycky on, koho napíšou.

Kmenová rada

Kmenová rada začala nejdříve organizačně. Soutěžící nejdříve čekal šok z toho, že na Ostrově vykoupení prohrál Dominik a Bára, kteří se tak přesunuli do poroty. Další věcí bylo odhalení výhody pro Bizona, měl na výběr ze dvou, jelikož jednu už si vybral Petr minule. Jeho výhodou bylo, že může na kmenové radě někomu znemožnit hlasovat. Poslední věcí bylo odhalení trestu pro holky kvůli ukradenému mýdlu. Produkce si nejspíš řekla, že rozebírat takové intimní záležitosti před národem v televizi byl trest dostatečný a tak se holky odeberou vyprat všechno oblečení místní rodině. Osobně si myslím, že trest byl zvolen adekvátně, i když může být chápán jako odměna a zpestření, holky alespoň poznají místní podmínky, které nejsou zase tak daleko od toho, co zažívají v soutěži. Jakýkoliv trest, který by ovlivnil hru by byl neadekvátní, protože holky svým počínáním hru neovlivnily, narozdíl od Radimova porušení pravidel.

ro_tribal

Máme tady asi 6. reprízu neustálého zdůrazňování, jak je ženská aliance nespravedlivá, že přece muži nemusí být nejsilnější a proto musí z kola ven. Obhajoby případu ženské aliance se ujala Martina a obžalobu smetla jednoduchou logickou úvahou. Osobně bych Martině věřil, že měla zájem pokračovat s Katkou v alianci původní pětky z Kalingy, kde byly ženy pouze dvě. Nicméně Katka s Martinou mohli z chování kluků vycítit, že s nimi do top 3 žádný kluk nepočítá a tak se zařídily jinak. Podle Radimových slov několik dílů zpět, bylo jejich tušení správné. Navíc Mirkova teorie o tom, že není potřeba vyhazovat chlapi má největší díru v tom, že právě on a Bizon jako jediní ze zbylých hráčů vyhrávají imunity. Očekávat změnu v taktice holek, které ještě nic nevyhrály je při nejmenším hodně naivní, zvláště pokud o složení finálové trojky bude opět rozhodovat soutěž, jako tomu bylo v první řadě.

ro_soutez2

Nadešel čas hlasovat, Bizon znemožnil hlasování Blance. Jak se dalo očekávat, tak si tím zajistil pouze remízu mezi ním a Blankou. Mirek také nejspíš vůbec neplánoval v této fázi vyplýtvat svou skrytou imunitu na Bizona. V druhém kole Bizon zase znemožnil hlasovat Martině, nebýt této výhody, byl by Bizon vyřazen hlasováním, ovšem nikdo svůj původní hlas nezměnil a tak hlasování opět dopadlo remízou. O výsledku kmenové rady tak rozhodne eliminační hra mezi Bizonem a Blankou. Ve hře skládání věže z kostek nakonec byla úspěšnější Blanka, které hra více sedla a hlavně zachovala chladnou hlavu. Bizon bude mít ještě možnost zabojovat na Ostrově vykoupení. Ve své závěrečné řeči také řekl, že už ví, kterému vítězi hlas nedá. Tyto slova byla přesně mířená na Katku, která ho svým hlasem hodila pod autobus dokonce dvakrát, a to jen aby si udržela kontrolu nad hrou. Možná by Bizon více ocenil, kdyby mu o jejím rozhodnutí řekla, stejně jako to udělala Martina. Na Bizonovi byla znát frustrace, do hry vložil celé své úsilí a stala se pro něj příliš osobní, jeho ukřivděnost se tedy dá pochopit. Co Katka nedomyslela je, že nejspíš svou frustraci bude nadále šířit a u poroty za zosnování celého blindsidu taky body nezíská. O to těžší bude mít obhajobu na závěrečné kmenové radě. Pokud se tam dostane…

ro_bizon

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 271
1
jj
Reagovat

K porušenému slibu Katky Bizonovi ohledně hlasování. Později jsem si uvědomil, že i když to vypadalo, že by se na výsledku nic nezměnilo, kdyby se mu přiznala, tak Katka nevěděla, jakou bude mít Bizon při hlasování výhodu a jaký holky dostanou trest. Kdyby kápla božskou, že on je jejím cílem, mohl přesvědčit ostatní a hlasovat pro ni místo pro Blanku. Přiznáním by se sama dostala do ohrožení. A méně významná pohnutka, Bizon mohl dostat jako výhodu imunitu, takže by ještě nemusela prozradit svou taktiku a mohla dál předstírat spojenectví a nějak ho využít. Takže zbytečná zrada to nebyla. Bizona se zbavit musela za každou cenu, ve finále by byl přiliš silný soupeř.

2
občasný návštěvník
Reagovat

…to plácnutí Katky s Terry bych nepřeceňoval. Hráčsky směrem k porotě to možná nebylo nejmoudřejší, ale ony a oni taky nejsou úplně blbí, aby teď nevěděli zcela jasně, o co jde. A pokud budou na vážkách, Bizon jim to jistě milerád „vysvětlí“ (ostatně už začal mezi „svými“ na OV). A pokud se dostane do finále, hlas pro ni nebo proti ní by podle mýho názoru dali zcela nezávisle na tomhle.

Byť Katka s Bizonem ve starším JTVR jsou patrně v pohodě, stejně stále očekávám ve finále od mnohých spíše zhrzenost, a jednání a hlasování podle toho. Pokud se do finále dostane/ou jeden/dva pán/ové, počty v porotě jsou jasný (doporučuju si to schválně spočítat), a pokud tam budou mít dokonce i Zinu, Robinsonka to nejspíš zase nevyhraje.
Podle mýho názoru je pořád jediná možnost být ve finále 3 dámy.

3
Prochor
Reagovat

@občasný návštěvník: Souhlas- každý chlap ve finále to vyhraje proti libovolné holce. Takže Blanka má pravdu že všichni chlapi musí ven a největší pitomost by byla uvěřit na smíšenou alianci. Jediná Zina, která věří na smíšenou alianci musí ven taky. Tak jsou teď rozdané karty.

4
občasný návštěvník
Reagovat

A už jedou Bizonovy zhrzený kecy na OV… Mňam.

5
Paja1986
Reagovat

Jaký losování? Mirek řekl maximum dřív. To je zase spravedlnost :-/

6
Pattrick
Reagovat

A jéjej, produkce jasně jede proti holkám..

7
občasný návštěvník
Reagovat

@Paja1986: Mirek má imunitu, má další skrytou, a nápovědu k další skrytý.
Btw, Ondřej mohl ty zakrytý věci v aukci „střídat“ dle situace (a kolik komu zbejvalo peněz). Asi si myslej, že všichni diváci jsou hodně tupý.
Štáb prostě dělá co může (a chce).

8
občasný návštěvník
Reagovat

Stejně tak věc, co vyhrála Katka. Je to něco, co se štáb mohl rozhodnout až po aukci, co to bude.

Ale protože Mirek zahrál skrytou za Zinu, Katka jde na OV. A tedy i cokoliv, co měla mít výhodu, tedy padá pod stůl.
Dost trapný.

9
Lukša
Reagovat

Brilantní krok od Mirka. Získal nápovědu k imunitě, bezbolestně tak mohl zahrát svou pro Zinu, která byla na odstřel. Vyhození Katky tak již nic nebránilo. Navíc teď rozhodí zbylé holky, ty si navzájem nevěří, Martina bude ztracená úplně, Blanku nebude nikdo poslouchat. Mirek má silnou pozici u Ziny, Martinu třeba dostane na svou stranu.

10
Pattrick
Reagovat

@občasný návštěvník: Přesně tak, hrozně okaté, bylo to jasně napočítané.. šup, teď tam dáme náhrdelník, Mirek má nejvíc peněz..

11
Lady XL
Reagovat

:-) A nač je teď ta rada Katce, co vyhrála v aukci??
Já jsem náhodou ráda, jak to probíhá. Vidět ty zhasínající úsměvy… to stojí za to!!! A jak se Blanka bála a pak jí ani Katky nebylo extra líto. Ani nehla brvou, když odcházela. A prý že to přeje Katce. Houby sama chce vyhrát.

12
Ina
Reagovat

Ondra napřed poklop vyytáhl a pak se přisazovalo. Kdyby holky nebyly tak nenažraný a blbý, tak mohly počkat. Mám radost, jako fanda survivora, že potvora vypadla. Podle mě.. je důležité myslet dopředu, kdo bude v porotě. Je jedno jesli mužská nebo ženská aliance, ale podrazy nikdo nemá rád. Myslím, že za tenhle tah i kluci Mirka ocení. Já jsem s vývojem hry spokojená

13
p.p.
Reagovat

To ten střihač byl zase na sračky? Na konci v sestřihu bylo vidět, jak Katka skáče radostí, zjevně po vyřazovací soutěži na OV . . . to se na to člověk už vůbec nemusí koukat.

14
Monika
Reagovat

Mirek to zahral famozne, neskutecnej krok. V dane chvili udelal to nejlepsi co mohl. nejlepsi okamzik teto rady videt ty jejich ksichty. MIrek je borec!!

15
občasný návštěvník
Reagovat

@Pattrick: Ve skutečnosti tam náhrdelník vůbec nemusel dát, kdyby měla nakonec nejvíc peněz jedna z dam. To tam mohl pod poklop podstrčit třeba tu rozinku…
Kolik různejch štábních poklopů tam asi zbylo?! A měl je popsaný, i s popisem, za jaký situace kterej dát nebo si je chudák musel pamatovat? Spíš to první.

16
Prochor
Reagovat

@Ina: Jako fandovi Survivora mi ušlo, že by se při nějaké aukci (nebo jakkoliv jinak) prodávaly imunity:-) Ale tohle není Survivor takže nás nesmí nic překvapit.

17
Pattrick
Reagovat

@občasný návštěvník: Jojo, já to chápu, už to začalo tou neurčitou výhrou pro Katku „dozvíš se až po aukci“ kdyby to vyhrál Mirek, tak buď mu podstrčí něco jiného nebo mu řeknou, až to přečte, že má třeba právě tu imunitu.. Pak to bylo připravené tak, že měl vždy nejvíc peněz, takže mohl vyhrávat ty tajné..

18
občasný návštěvník
Reagovat

@Ina: Ano, ale náhrdelník šel až na konci… A slova Ondřeje: „…Blanka 730. Mirek 750… Čímž je to asi dáno…“ (protože nikdo víc peněz už nemá)
Fakt jsem právě nespad z palmy v pralese…

19
Lukša
Reagovat

Příště kmenovce nebude předcházet hra o imunitu? Střihač rád ukazuje soutěžící s nahrdelnikem, takže je opět pěkně vidět, kdo ho má (nebo lépe řečeno nemá).

20
Monika
Reagovat

@p.p.: To tak vubec nemusi byt. ta hra muze mit vice kol, katka treba vyhraje jedno a ostatni uz ne. U Martina jsem si tez myslela, ze vyhral hru a skace sipku do vody, u Bary jsem tez byla presvedcena, ze zvitezila. nechce se mi verit, ze by byl strihac tak blbej.

21
občasný návštěvník
Reagovat

@p.p.: …spíš je to naopak. V tý ukázce se bouchá do hlavy, protože to bylo asi předčasně (že to má správně) – a nejen, že její výraz nevypadá příliš vítězně, ale Ondra jde pryč, zkoumat jiný „stojany“ (i když není jasný, jak mají ty barvy bejt – fakt je, že vlevo ve sloupci má např. dvě červený – ale Bizon zase dvě modrý…).

22
Monika
Reagovat

@Lukša: ja mam pocit, ze imunitu nemel vubec nikdo ne?

Jinak nejlepsi hlaska na ostrove vylouceni…mame pristresek jen pro tri :-))) zabil

23
občasný návštěvník
Reagovat

@Lukša: Proč? Mirek našel další skrytou, to stačí…
Když jsem hrával házenou, říkalo se tomu „osobka“. Ani na okamžik nespustit silnýho hráče z očí (a z těsný obrany). Ale nejen, že by se musely střídat i v noci, ale než ji skutečně najde, musely by to zkusit alespoň o krok napřed, protože jak ji najde, je jeho, a že ho sledujou, nebude k ničemu (a ještě pro pobavení štábu ztratěj spoustu energie).

24
Ina
Reagovat

Občasný návštěvník- máš pravdu imunity se nekupovali, ale různé výhody jo…. já jsem ráda, že to tak dopado a že Mirek takhle vyřadil Katku. Z toho mám radost, protože na ostrově vykoupení ji to hlavně Bizon dá sežrat. Blanky by mi tam bylo i trochu líto, ta hrála s blbými kartami, ale ta Katka si to zaslouží víc. Škoda, že se sešli tak nesymaptiké hráčky na konci, kdyby tam byla jedna skvěla a šikovná hráčka… a trochu alespoň trochu se zápalem do hry…. no nic uvidíme

25
Monika
Reagovat

Mirek je neskutecnej hrac, zavolal si na poradu Zinu, domluvili se na Katce, vsechny trubky napsaly Zinu a Mirek si vyradil koho potreboval. Perfektni krok v dane situaci.

26
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: Kdyby mu několikrát okatě a trapně nepomohl štáb, možná bych i souhlasil…

27
jj
Reagovat

Ještě jsem tenhle díl neviděl, z komentářů až teď zjišťuju, že to asi nebude pořad pro mne :-) Jako jsou tam v šesti a na nějaké netransparentní aukci se dá koupit tolik imunit či nápovědí k nim? I kdybych o regulérnosti aukce neměl pochyb, v takhle pozdní fázi by imunity měli získávat jinak, zcela nezpochybnitelně a po větším úsilí. Takže protekční Mirek už je jasnej vítěz?

28
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Ještě není. Ale taky vyhravší Katka si odnáší svoji imaginární vyhranou věc z aukce na OV, a může si ji vystavit za imaginární vitrínu, postavit si z ní imaginární přístřešek, nebo se s ní imaginárně přikrejt, protože pánové si svojí „chlapáckou“ pomstu jistě nenechají ujít…

29
Monika
Reagovat

@občasný návštěvník: Ja nevidim zadne nadrzovani Mirkovi. Uplne stejne by se dalo argumentovat tim, ze baby misto potrestani za kradez mydla dostaly odmenu.

30
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
No, nevím s tím Mirkem. Upřímně se přiznám, že jsem momentálně znechucen. Mirek pro mě bude nejhorší vítěz ever, ať by hrál jakkoliv dobře, dosazenej štábem a nikdo mi to nevymluví. Evidentně se jim vývoj hry, kam směřoval, nelíbil, chtějí za vítěze někoho výraznějšího, tak přidali do hry pár es a zamíchali těsně před koncem znovu kartama. Myslel jsem, že se spokojí s darovanou imunitou Mirkovi z dřívějška, ale jak čtu, tak ne. Věřím, že kdyby se situace vyvíjela podle jejich gusta, tak výhry v aukci jsou úplně jiného rázu. Nebo by žádná aukce ani nebyla. Rozhodně ne v šesti lidech.

31
Monika
Reagovat

@jj: Copak zhrzenej pritel Katky? Vubec jsi to jeste nevidel a uz delas zavery :-)) Aukce byla i minule v hodne lidech a Mirek imunitu nasel, nikdo mu ji nedal. Miluju konspiratory jako ty, vytvaris bludy bez dukazu.

32
Honza
Reagovat

@p.p.: kdyt to bude zase jinak. Strihaj to dobre. Obcas neco utece ale je to jako minula soutez na OV. Tam se zdalo, ze vyhrala Bara. A nevyhrala.
Kata max vyhrala jednu cast.

33
LUL
Reagovat

Je vidět, že pár lidem tady vypadl favorit resp. favoritka a snaží se vinu hledat všude jinde než v oné hráčky hře a perfektním tahu Mirka.
Nějaké svádění viny na štáb a produkci, nadržování Mirkovi a zejména zaujatost vůči ženské alianci je absolutně mimo mísu, když si vzpomeneme např. na trest Radima s porovnáním s “trestem” holek.
Ale každý máme ve hře své favority, osobně doufám, že to páni dají Katce na OV pěkně sežrat a moment z ukázky není jen šikovně vystřižený vtip ze strany chlapů :D
Mirek za mě jasný fanda, a dnes, jak by řekli v Americe – master stroke.

34
Monika
Reagovat

@LUL: Presne tak :-))) Nemam rada lidi co neumi prohravat a kdyz jim vypadne favorit uz jedou kon spiracni teorie…tohle bude nejhorsi vitez ever (i kdyz jeste nevyhral)….produkce mu nadrzuje…vsechno bylo predem nachystane….a nejsmesnejsi je kdyz to prohlasuje clovek, ktery danej dil ani nevidel…dobrej bizar :-)))

35
Monika
Reagovat

Kazdopadne tahle rada je zvlastni :-))) Prvni radu vyhral Marek, myslim, ze i spravedlive. Dokazal vyhravat souteze i byl chytry ve hre, mel strategicke kroky, ktere vedly k vitezstvi. Zaslouzena vyhra. Z toho co na ostrove zbylo…..
Tereza a Martina se celou dobu jen vezou, nic nevyhraly, nic nevymyslely, vzdycky jen hlasovaly podle pokynu ostatnich.
Zina to je uplne mimon.
Blanka totalni nemehlo ve hrach o imunitu, strategie jedina vyhazet kluky a ve hre je stale s velkym stestim, pac je neskodna.
Jedinej Mirek mi prijde jako dobrej adept na vitezstvi, plus jeste nevime kdo se vrati z ostrova katka by to splnovala take a castecne kdokoliv jiny z ostrova vykoupeni.

36
občasný návštěvník
Reagovat

Náhodou je hezký, že si někteří myslí, že pro štáb není nejprioritnější sledovanost (a když se jim zachce, tak tomu podřídí cokoliv). Ona by to byla i skoro výjimka.

A že Ondřej je výborný, chrabrý a nestranný moderátor. Vždycky, když mluví o „duchu hry“, tak mě to tak chytne za srdce, že se dojetím až rozpláču…

:-)

37
Johanka
Reagovat

@občasný návštěvník: ani mně se nezdá, že by štáb nějak okatě Mirkovi pomáhal, ty poslední události byly dílem velkého štěstí, které měl (stačilo, aby si vytáhl bílý kámen místo černého a byl v háji, jako Katka) a dílem jeho pevných nervů, které už několikrát prokázal ( jak např. vydržel nepoužít minule imunitu, i když hodně zariskoval, nenechal se strhnout k nákupu jídla a počkal si ). Navíc se nenechává vyprovokovat k nějakým žabomyším válkám, za což ho s tím konvojem upištěných ženských docela obdivuju, zvlášť ta Blanka je občas na facku – už jen za tohle si vítězství zaslouží… umí vyhrávat ( ale i prohrávat), není mstivý a zákeřný, bojuje, myslí hlavou a chová se v dané situaci docela galantně. Pro mě jasný adept na vítěze!

38
občasný návštěvník
Reagovat

@Johanka: Takže si shrňme, o co tam šlo: Obálka a „dobrá rada nad zlato“ (což může bejt k něčemu, a nebo taky nějaká blbost).
Kdyby vyhrál Mirek, mohla to bejt ta samá nápověda ke skrytý imunitě (která se jako „předmět aukce“ použila pozdějc, a v jinym případě taky nikdy nemusela). A štáb se v takovym případě mohl rozhodnout, buď kmenovou radu vůbec neuspořádat, a nebo mnohem víc pravděpodobnějc obětovat zase jenom toho, koho napíše Mirek nebo Zina, protože Mirek by použil skrytou imunitu pro sebe, a protože dámy by napsaly jeho, což bylo evidentní. Pochybuju, že by se rozhodly hlasy podělit dvěma, protože i pak by to bylo max. dvě na dva/dvě (Mirky nebo Ziny), a i to je risk.

Neboli, výsledek prakticky totožnej.

Nyní jen navíc obálka Katky k ničemu (a jako výsměch i v případě, že nějakou „dobrou radu nad zlato“ dostane až na OV, protože to by opět neodpovídalo lži Ondřeje, že

39
Prochor
Reagovat

@občasný návštěvník: Ono to všechno začalo imunitama pro Zinu a nejzajímavější bylo když díky strategické chybě Martiny prohrávala Kalinga jednu hru za druhou. A vida! Najednou se zrodilo „pravidlo“, že jeden z Manoba má přejít do Kalingy (naopak ne). Už bylo jasné, že štáb si vymýšlí „pravidla“ za pochodu podle průběhu hry. A ta včerejší imunita pro Mirka je jenom pokračování stejné věci. Holky strategicky vyhrály protože kluci jsou hráči na baterky. Klukům hrozilo, že je holky po právu vyhází a to nemůže štáb dopustit a tak se musí zase vymyslet „pravidlo“ – koupená imunita na dražbě. Zásahy štábu samozřejmě ničí jakoukoliv strategii a hru. Získej výhodu a štáb už se postará aby tě jí zbavil tak proč se snažit. Lepší je sedět jako Petr a nic nedělat. Největší sranda je že někteří diváci tomu ještě tleskají a nechápou že si z nich štáb dělá kašpary.

40
občasný návštěvník
Reagovat

…“výhoda bude pokračovat, co skončí dnešní aukce“), a Mirek na koni.

41
Prochor
Reagovat

@Monika: Blanka má jako jedinou strategii vyházet kluky. To ano ale je to taky jediná správná strategie. Vzít sebou do finále kluka je pro každou holku polibek smrti. Z tohohle pohledu je pro mně Blanka lepší stratég než Radim a kdyby ho nevyhodil štáb tak by ho velice pravděpodobně vyhodily holky.

42
jj
Reagovat

@Monika:
Teda žasnu, jak ses do mě pustila a kolik toho o mě víš, Moniko :-) Jak hned z krátkého příspěvku poznáš, že jsem zhrzen z vypadnutí Katky, kterou jsem tu nijak zvlášť nepodporoval, zvlášť jsem akorát vyjadřoval okamžitou nechuť k tomu, jak Mirek našel prvně imunitu. Tehdy jsem opravdu rozjel konspirační teorii, že chtějí otočit vývoj hry správným směrem. Katka s tím nemá nic společného. Nebudu v tvém zájmu rozebírat, jak jsi nezaujatá ty a jestli opravdu neseš každé vypadnutí s grácií. A jestli třeba pod Superstar, kde údajně nadržují té či oné, jsi nejedno spiklenecké slovíčko neutrousila :-) Taky mám občas k některým příspěvkům výhrady, ale snažím se nikoho neshazovat a neargumetovat stylem, ty seš zhrzenej, tak proto píšeš to a to.
Jen pro úplnost, mně žádný favorit nevypadl, holčičí alianci jsem nikdy moc nefandil a psal jsem dříve i proč. Katka mi ale celkem sympatická je, hrála dobře, byla zábavná, to přiznávám, ale nic, co bych prožíval. Určitě jsem jí v žádném příspěvku neprojevoval jakékoliv nekritické sympatie:-) Mám rád hráče, kteří si to uhrají sami. Nadržování je pro mě zásadní věc, vždycky byla. Ať vyhraje ten nejlepší.

Fandím Terce, ale ne tolik, abych po jejím případném vypadnutí začal uraženě kopat nožičkama a obviňovat kde koho. Kdyby v závěrečné fázi takhle podezřele začala získávat a nacházet imunity Terka a byla třeba jediná zbylá žena mezi muži, budu psát to samé o ní, jak teď o Mirkovi. Nepřipadá mi normální, když ve hře zůstane pár lidí a najednou se všude vyrojí kupa imunit, kam se člověk podívá a získává je ten samý člověk. Nesleduji jiné podobné soutěže v zahraničí, nevím, jak dalece je to normální, ovlivňovat v závěru soutěž množstvím imunit a hlavně takhle získaných, mně se to nelíbí a jsem z toho znechucen. Sympatie nehrají roli. Při pár lidech další imunity značně ovlivňují hru, vlastně ji zásadně rozhodují, jak si kdo vedl předtím, jak měl co rozehrané, najednou nehraje roli. Proč se mi zdálo nalezení imunity Mirkem divný, jaká byla v té době situace, už jsem taky psal. Když to ostatním připadá normální, tak proč ne. Podle mě je tenhle pořad hlavně o penězích a sledovanosti. A zvraty ve vývoji podporují sledovanost, tak proč tromu trochu nepomoci. Dáme ji, či nenápadně podstrčíme do cesty, ohroženému důležitému hráči. Nikomu to neberu, jestli si myslí, že férovost je pro štáb svatá a nechávají hře volný spád. A neshledávají na hře nic podezřelého, vše je náhoda a když má někdo kospirační teorie, tak podle nich jedině proto, že je naštvanej. Na kospirační teorie jsem nikdy nebyl, většinou mi připadaly směšný, tady si prostě nemůžu pomoct. Myslím, že každé své podezření jsem nějak zdůvodnil, chápu, že pro někoho nedostatečně. Opravdu nevím, jak tobě či jiným dokázat, že nejsem zhrzen, pouze znechucen. Délka příspěvku mi zřejmě prokáže medvědí službu, tak tě při tom nechám :-) Já si zas můžu myslet, že druhé straně se líbí, kdo byl vyřazen a kdo jde dál, tak zaslepeně vidí jen to, co vidět chce. Uff, to byla fuška :-)

43
Pattrick
Reagovat

Ať už jsou sympatie či antipatie k Blance jakékoliv, tak Blanka tu hru hraje fakt dobře.. a to že vyhazuje chlapy, co měla dělat v jejím věku a zdravotním stavu ji nic jiného nezbývalo, podívejte se na Parvati a jak dopadla, vyhrála :)

44
jj
Reagovat

@jj:
Ještě k tomu Mirkovi, to asi nebylo úplně přesně pochopený. Ano, teď má podle mě největší šance na vítězství on, když má jakousi imunitu, snad jednu (pořad jsem stále neviděl), je silný v soutěžích. A až zůstanou jen čtyři, tak zřejmě bude o finále soutěž. A když tam budou soupeři jako Blanka, Martina či Zina, nemůže skončit čtvrtý. Ve finále porota ocení, jaký je hráč. Takže mu stačí být mezi posledními čtyřmi a téměř jistě vyhraje. Už brzo se někdo vrátí z Ostrova vykoupení, ten bude na ráně. S ním vlastně zbylo v soutěži šest lidí, potřebuje se dostat do čtyř a má jednu imunitu. Když ale píšu, že pro mě bude nejhorší vítěz ever, tak tím samozřejmě myslím v případě, když vyhraje. Ne že už vyhrál. To je takový jemný řečnický obrat A že je dosazenej, tím není myšleno, že ho přímo na začátku vybrali, domluvili se s ním a dosadili jako vítěze, ale sice to, že mu vzhledem k vývoji a zájmům hry pomohli takovým způsobem, že ho vlastně prakticky dosadili. Na jeho místě mohl být někdo jiný, kdo by zapadl do vývoje hry.

45
Michal V.
Reagovat

Mno ja se pokusim oprostit od ruznych spekulaci o zakulisnich machinaci…

Osobne jsem dost premyslel nad tim jestli dat Zine imunitu byl dobry nebo spatny tah. Je pravda, ze jakoby narovnava pomer hracu v aliancich, ale realne prakticky niceho nedosahl. Porad je to 3:2 a i kdyby hrac z ostrova prisel uz priste tak je to i v nejlepsim scenari max. remiza 3:3.

Kdyby ji na Zinu nepouzil, tak ma garantovanou top4 (prip. top5 podle toho kdy prijde hrac z ostrova), protoze imunitu mel, holky vyradi Zinu a pristi vyrazovacku si prakticky ukaze kdo jde, protoze holky evidentne maji pouze jednu strategii. A pokud by nedejboze nasel tu novou skrytou imunitu a nebo dokonce vyhral imunitu tak ma imunit prakticky do finale (pokud pravidla umozni pouziti skrytych imunit v top4, ne vzdy to tak je).

Co absolutne nechapu je hra Martiny a Terry, protoze se odvazim tvrdit, ze pokud ty 2 budou spolu ve finale a nekdo treti k nim, tak to porota da prakticky vzdycky tomu tretimu, i treba Blance, dyt ty holky celou dobu neudelaly prakticky vubec nic, to i Zina se jevi jako aktivnejsi hrac.

46
Michal V.
Reagovat

@jj: Posledni rady Survivoru jsou ted hojne kritizovany tim, ze se roji imunity po desti i do poslednich fazi souteze, takze to urcite neni specifikum jen naseho robinsona.

nedokazu posoudit jak moc stab manipuluje ve prospech Mirka, nicmene faktem je, ze v nekolika poslednich radach Survivora hrac, ktery byl neustale aktivni a neustale hledal imunity tak klidne i v top4/5 nasel imunitu.

47
dejna
Reagovat

„Blanka tu hru hraje fakt dobře“…, jenže já se nemůžu srovnat s tím, že ji hraje pro jiného, přesněji pro jinou. A v tom, jak to zase naposledy zdůraznila (a i to, že je zase připravena k blokaci protihráče), mi připadne až fanatická. Přijde mi do divný, nenormální. A díky její strategii si přeji, aby vyhrál kluk.

48
Prochor
Reagovat

Je zajímavé číst komentáře o tom kdo si to „zaslouží“ vyhrát. U mně jako skalnímu fandovi Survivora je jasné, že se musí oddělit dvě věci. Sympatie k nějakému hráči (Ozzy, Rupert) a sympatie k dobrému hráči (Boston Rob), který může být ale jako člověk krajně nesymaptický.
Vyhrát si ale zaslouží jenom dobří hráči, ne sympaťáci. Takže pro mně je sympatický třeba Petr nebo Bára ale oba jsou hráči na pytel tak si vyhrát nezaslouží. Úplně extrémní výherce by byla Zina jako absolutně nejhorší hráčka. Podle mně si zaslouží za hru vyhrát Radim (až na závěrečnou chybu), Katka, Blanka nebo Mirek případně ještě Martin. Ostatní tuhle hru vůbec nepochopili a hráli jí špatně. Takže mně je jedno jestli vyhraje Mirek nebo třeba Blanka ale chci aby vyhrál nejlepší hráč.

49
dejna
Reagovat

A ty řeči o tom, že takto se blokuje i v us verzi, jsou nesmysl – v žádné epizodě hráč neblokoval protihráče tím, že mu zahradil cestu a sám po ní nepokračoval, přestal bojovat…nedovedu si představit, že by Jeff toto povolil. Jediné blokace byly možné, a i nutné v případě her, kdy jeden(více) hráčů mělo dopravit nějaký předmět (člověka) na svoje území (do brány). Tady byla blokace na místě a součástí hry (nestopla hru).

50
jj
Reagovat

@Michal V.:
Díky za informace, takže je to běžné. Přesto opět budu naladěn na spikleneckou notu. Myslím, že nalezení imunity v závěrečné fázi není o tom, jak aktivně ji kdo hledá. Kde ji pak najde, tam na tom samém místě jistě předtím hledalo x nedůležitých lidí a nebyla tam. Důležité bude, jak kdo předtím tvořil hru a jak byl a je pro hru zajímavý, dostane při hledání pomoc, že by ji našel i slepý. Nedovedu si představit, že by štáb měl zájem na tom, aby soutěž vyhrávali lidi, co se jen vezli a aby silní vypadávali, jako to zatím probíhalo v téhle řadě. Pak už by se v dalších řadách nikdo nesnažil, jen se držel v koutě. Zájem je přesně opačný, už kvůli dalším řadám. Mně takové ovlivňování přesto vadí.

51
Johanka
Reagovat

@občasný návštěvník: Nejsem žádná naivka, která věří, že štáb nechává všemu volný průběh. Jasně, že si tu hru kočírují a cílem je, aby to bylo napínavý, abychom se chtěli příště dívat znovu, protože nás to zajímá. To je hlavní cíl celé soutěže a tohle je mi jasné. Spekulace, co by bylo, kdyby při náhodných rozhodnutích (což je třeba losování kamenů) – jsou fakt jenom dohady, jestli by štáb podstrčil Mirkovi něco jiného, než Katce- je to možné, protože v tom případě by hra už byla příliš čitelná a zmizelo by napětí, jak to asi dopadne. I při tom všem hodnotím Mirka jako relativně nejkomplexnějšího hráče, kterýmu vítězství v této fázi hry přeju, pokud ho nezíská, tak se taky nezhroutím ( není můj fanoušek od začátku, měla jsem jiné adepty), ale docela by mě nebavilo vítězství třeba Terry nebo Martiny, které se snaží pobyt jenom nějak bezpracně a bezbolestně přežít.

52
Monika
Reagovat

@Michal V.: Presne tak, Terry a Martina jsou i totalne zabednene, vcera byla dobra Martina davala na vyhazov Zinu s oduvodnenim, ze se celou dobu jen veze :-)) To bylo tak priznacne. I ja si myslim, ze z pripadne finalove trojky Blanka, terry, Martina, to vyhraje Blanka.

53
Michal V.
Reagovat

Ja si nutne nemyslim, ze vylouceni Mirka by nutne totalne zborilo hru, je X prikladu z US Survivora kdy vyrazeni „nejvetsi hrozby“ vedlo k tomu, ze ten zbytek musi nutne reagovat na nejakou novou situaci a zacne se to hrotit zase mezi nimi…

Nicmene nevim do jake miry ma cesky stab nakoukanu US verzi a je ochoten dat vecem volny prubeh, ono co si budem nalhavat, uz jsem leccos cetl i o Jeffu Probstovi a jeho… rekneme neobjektivite.

54
Michal V.
Reagovat

@Monika: A hlavne si myslim, ze se ani neda odlisit hra Martiny a Terry, takze pokud budou obe ve finale jak se mezi nima asi rozhodnout?!

Podle me si ty holky hru uz prohrali i kdyz v ni porad fyzicky jsou. To by musela byt opravdu hodne nastvana porota, aby to dali jedne z nich.

55
Monika
Reagovat

Mne nejvic na hre vadi ten nepomer prvni a druhe rady. Prvni rada byladocela drsna, nedostatek jidla, v teto fazi souteze uz byla vetsina soutezicich vyzabla na kost, take meli dost zraneni, jedna soutezici dokonce musela predcasne opustit hru, porad nekdo lecil zahnisanou ranu, krvave stopy na nohou. Letos je to dovolena, s dostatkem jidla, zadne zdravotni komplikace nehrozi, neda se to s prvni radou vubec srovnavat po teto strance.

A s tim stabem, vubec si nemyslim, ze by katka byla v nevyhode a chtel se ji zbavit. Kdyby tomu tak bylo, nebyla by soutez na ostrove vylouceni usita na miru Katce.

56
Pan Klobouk
Reagovat

jen tak mimochodem, kdyby byly holky co k cemu, tak z toho mohly bejvaly vybruslit

ondrej (a nakonec i zina, coz byla podle me pro mirka nejpernejsi chvilka vcerejsi kmenovky) napovidal, ze nekdo muze mit imunitu… kdyby jim to doslo, tak mohly rozdelit hlasy 2 zina, 2 treba terry (2 by dostala katka) zina nic, vysledek remiza… dal hlasuje mirek, katka, blanka, martina… vyledek 3:1 pro zinu

57
Michal V.
Reagovat

@Pan Klobouk: hlasy pro zinu by se nepocitaly a hlasovalo by se o vylouceni terry nebo katky s tim, ze hlasuji mirek, blanka, martina, zina…

resp. takhle by to bylo v US survivoru, cesky pravidla neznam.

58
Pan Klobouk
Reagovat

A kdyby imunitu nezhral, tak zas remiza a dal hlasuje jen Mirek, Blanka a Katka… 2:1 pro Zinku

kazdpadne je tezky odhodlat se spolupracovat se Zinou a o 3 minuty pozdeji sledovat, jak to zas malem po… („ja mam takovy tuseni, ze nekdo by tu imunitu mohl mit“)

k Blance – uvedomujete si, ze to je vlastne ultimatni taktika rict „ja hci do finale protlacit vas, me muzete vyhodit“? – je to jedinej zpusob, jak mit opravdu pevnou kolalici ctyr, zatimco ostatni hraci maji prinejlepsim kolaici tri…

a na zaver – nemyslim si, ze by stab nekomu nadrzoval – stab to proste balancuje, protoze uprimne – kdyby vypadl Mirek, tak zbytek me tak nejak nezajima…

59
Pan Klobouk
Reagovat

@Michal V.: asi jsem se v tom fakt zamotal… hmm

60
Monika
Reagovat

Kazdopadne situace je zajimava, Mirek ma stale tezkou pozici, velmi tezkou, porad je to 3:2. Navic Zina neni spolehliva, ani tu nema jistou. Mluvit o nem jako vitezi je velmi predcasne. Dost mozna to neuhaji. No a na ostrove zustane Blanka, Zina, Martina, Terry, komu z nich to dat…..Tezke dilema, vesmes nehraci….Dokonce si myslim, ze ten kdo se vrati z ostrova vyhnanstvi klidne muze vyhrat.

61
Pan Klobouk
Reagovat

Mirek se taky mohl rozhodnout ty tri imunity pouzit pekne poporade pro sebe – teoreticky by mu to vyslo az do 3, z OV by se vratil nekdo ctvrty, kdo by byl pravdepodobne jeho spojenec…

nevim ovsem do kdy se da pouzit skryta imunita… na kmenovce 4 -> 3 uz snad ne… nebo?

62
občasný návštěvník
Reagovat

@Pan Klobouk: Jak píše v 53 Michal V. Mě by zas zajímalo tohle, a ne protlačovanej Mirek (nebo kdokoliv).

63
jj
Reagovat

I když podle mě téměř jistě vyhraje Mirek, (nepatrná šance je, že by to mohl být někdo, kdo se vrátí z ostrova, nějaký oblíbený silný hráč, co pak bude mít štěstí, případně návrat Katky by něco mohl změnit), vlastně bych natruc výhru přál Blance. Ne pro její hru, která mi nic neříká a nic úžasného na ní nevidím, ale krásně by se vyjímala na plakátech jako pravá Robinsonka. Těch nových vtípků, co by na účet soutěže vzniklo! Při pohledu na ní mě napadá, k čemu jsou tam vlastně ty soutěže? Měli bysme nejodpočatějšího vítěze v historii, který v soutěžích dosahuje pouze stav „do soutěže nastoupila“, dál už to nemá pokračování. Ne, odvolávám, ani natruc jí výhru nepřeju. Takže zbývá Terry :-)

64
Johanka
Reagovat

@jj: a jaký vidíš rozdíl mezi Martinou a Terry?

65
jj
Reagovat

Blanka by se na plakátech vyjímala skvěle nejen kvůli své postavě, ale svou jedinou taktikou, pojďte holky, vyřadíme kluky. Uznávám, dalo to přemýšlení a měl bych to ocenit, velká hráčka a statég. Úplně ji vidím na plakátech ztvárněnou, jak ona sama zobrazená v předimenzované velikosti kyjem pobíjí ostatní poddimenzované mužské soutěžící s nějakým výstižným výrazem ve tváři, spokojeně napapkaným a vítězným zároveň, a nějakým trefným sloganem, s tetováním na hlavě změněném na hrozivou lebku a pod tím „smrt všem mužům“. Pro mě byly tahy na úrovni např. některé ty Radimovi, jak párkrát přesvědčil Manobo, komu dají hlas a oni pak jen koukali, že je vše úplně jinak. I třeba Katka, když namluvila v jednom kole Bizonovi, ať hlasuje pro Zinu, že oni budou hlasovat myslím pro Blanku, aby to nebylo 8 k nule, ale jen 7 k jedné a jeho zbytečný hlas pro Zinu místo pro Blanku pak vyřadil Petra. A v dalším kole ho převezla opět, Bizon nepoučitelnej. Cením si i dost snahu bojovat v soutěžích. Blanku prostě nebrat :-)

66
Monika
Reagovat

Jeste k tem konspiracnim teoriim. Uplne stejne by se dalo polemizovat minule, ze produkce zase pomohla Katce navratem Blanky do hry. Bylo predem jasne kdo ma v teto hre velkou vyhodu. Bizon nikdy neumel rebusy, hadanky, puzzle….

Mirek dve imunity vyhral svoji zasluhou, proste byl nejlepsi v soutezi. Treti imunitu nasel, to ji jako nemohl najit nebo co? Proc hned osocovani? Tohle nejsou Vyvoleni, kde jsou vsude kamery a neudelate bez nich jedinej krok. Stab neni za za…em soutezicich 24 hodin denne a nesleduje souteziciho na kazdem kroku. Klidne ji mohl Mirek najit mimo zaber kamer, tahle informace je pro nas divaky nesmirne dulezita, bylo nutne imunitu dostat do zaberu kamer. Bohuzel to reziser nahral strasne spatne, nicmene netreba hned Mirka podezirat prece…

67
jj
Reagovat

@Johanka:
Terry je pro mě velká osobnost, malá mrška, baví mě, jak se chová a co říká. Do soutěží dává úplně všechno. Jako taktická hráčka uznávám, že nic moc :-)

68
jj
Reagovat

@Monika:
Už jsem to vysvětloval, proč zrovna u Mirka je to podezřelé, znovu už nebudu. To stavění kostek rozhodně nebylo jasné, žádná výhoda pro Blanku, dost mě její výhra překvapila, myslím, že i štáb :-)

69
Kami
Reagovat

Vcerejsi dil fraska. Dat mezi par poslednich rovnou dve imunity udela takovou rosadu, ze i kdyz si celou dobu budujete nejakou strategii, krasne to podtrhne nohy. Takze o cem ta soutez je? O strategii, socialni hre, nebo stesti? To je rovnou muzou poslat na ostrov, losovat v plnem poctu mezi kaminkama kdo si vytahne vyhru a zbytek tam prochrapat. Tohle se fakt nepovedlo.
Navic kdyz nekdo prihodi strop (Mirek – 1700,-) tak proste je to jeho, rekl to prvni. Nechapala jsem, proc se Katka angazovala taky s prihozem a na jednu stranu kdyby vedela jak se spravne prihazuje, tak by to neprihodila, Mirek by utratil penize a ona by tam zustala. Je to chyba Katky i stabu ze takovouhel podvodnou aukci dovolil. Od toho je to aukce! Ze vyhraje kdo prihazuje, ne kdo losuje!!!

Ondra vcera nemohl uz vic dat najevo, ze je mezi nimi skryta imunita. Uz uz jsem myslela, ze treba dve holky napisou Blanku aby rozdelily hlasy.. ale jsou to fakt blbky a dopadlo to jak to dopadlo.

70
Monika
Reagovat

Kdo jinej tak mohl najit imunitu asi? Baby co tam jsou celou dobu na dovolene a vali se na plazi? Vzdyt tu imunitu ani nehledaji, opiji se pocitem blazenosti, ze maji pocetne navrh a postupne vyhazou vsechny chlapi.

71
Monika
Reagovat

Kdo jinej tak mohl najit imunitu asi? Baby co tam jsou celou dobu na dovolene a vali se na plazi? Vzdyt tu imunitu ani nehledaji, opiji se pocitem blazenosti, ze maji pocetne navrh a postupne vyhazou vsechny chlapi.

72
jj
Reagovat

@Monika:
Najít ji mohl jedině Mirek, s tím souhlasím. Sice z jiného důvodu, ale konečně se aspoň v něčem shodneme :-)

73
Monika
Reagovat

@Kami: S timhle souhlas, Ondra to daval dost najevo, melo je to trknout a hlasy rozdelit. I Zina dala dost napovedu, ze tam asi je imunita mezi nima. Martina a terry nepremysli vubec, Blanka ma jen kluci ven, jinak je tez hloupa, ale ze to ani Katce nedocvaklo…

74
Lukša
Reagovat

Přihodím svou trochu do mlýna. Myslím, že je na každém z nás, jak tu hru vnímá. Kdo chce hledat zásahy štábu, může je najít. Kdo nechce a chce si užívat hru, bere to jak to je. Jasně, šlo proházet pořadí dražených předmětů, ale proč to dělat? Od začátku muselo být jasné, co do aukce dají, a proč vydražit hned jako první imunitu? Naopak, ten, kdo nepodlehne pokušení a neutratí hned vše co má, si zaslouží za svou trpělivost získat odměnu nejvyšší, a to až ke konci. Mirek mohl přijít o vše při losu, měl ale štěstí a prohrál, čímž se mu otevřela cesta k náhrdelníku. Ostatní přihazovali často nesmyslně (třeba naprosto neuvěřitelná taktika Martiny, která zbytečně zahodila většinu za párty).

75
Lady XL
Reagovat

@dejna: já mám hodně podobný náhled na Blanku. Její hra je až fanatická. Dost mne rozsekalo to, jak blokovala Bizona při individuální hře a že ji za to neokřikli. Při JTVR padla zmínka, že se muselo při tom zastavit natáčení, že tam došlo ke strkanici a málem fyzickému kontaktu! Takhle bránit ve hře se přeci dělá při týmovce. Čím víc se blíží finále, tak je v chování agresivnější vůči oponentům. A nevěřím jí, že „nechce“ vyhrát atd. Stačí si uvědomit, že tak moc chtěla být v Robinsonovi, že se hlásila už do 1.řady a kvůli tomu, že neuměla plavat, tak ji nevzali. Tak se naučila plavat a opět se přihlásila. Má tak dokonale nakoukané Survivory a nechce vyhrát?? Prostě taktika. Možná mi právě vadí ten až fanatismus, že jí prostě nefandím a ani neobdivuji za taktiku. Mimochodem, když se ty zbylé trosky tam bavily o chudákovi Katce, jak to dostane na Ostrově sežrat a neprávem a jen proto, že hrála a teď tam bude chudák s nimi sama – tak ony dělaly v tu chvíli vlastně to samé vůči Mirkovi a nakonec i Zině. A pokud se náhodou spojí Zina s Blankou, tak je fakt magor. Zvlášť po tom, jak s ní Blanka jedná.

76
Monika
Reagovat

@Lady XL: Blanka je feministicka lesbicka, jsem presvedcena, ze ji v zivote nejaky chlap hrozne ublizil a porad to ma v sobe a nenavidi muzskej svet. To neni jen o tom vyhazejme vsechny chlapi, bere si to hodne osobne. No a agresivni je teda taky poradne, jak se vcera hned pustila do Ziny po kmenovce…

77
jj
Reagovat

@Lukša:
Zajímavější a odvážnější je pro mě riskovat, a ne trpělivě čekat, odměnit ten risk. Dát nejvyšší odměnu úplně na konec je hodně fádní. Dovedu si představit, jak všichni jen čekají, čekají a stále čekají na poslední předmět a nic se jinak neděje. Ještě mám dotaz, takže oni již před aukcí věděli, že v aukci se draží imunity? Všem to bylo jasné?

78
Johanka
Reagovat

@jj: Takže je to i o sympatiích („mrška Terry“), pro mě sympatický „klidná síla Mirek“ :-))
Také upřednostňuju risk, ale právě i to vyčkávání ( nikdo nevěděl, kdy bude náhlý konec) byl velký risk a Mirek mohl vše prokoučovat a ani se nenajíst ( a že mu jako chlapovi musí chybět ten steak děsně – o tom nepochybuji) a líbilo se mi, jak nepokračoval v dražbě se slovy: cukr nepotřebuju… úctyhodná sebekontrola! Momentální zisk obětovat nejistému zisku v nejisté budoucnosti, to zase oceňuju na hře já. Asi jak tady bylo několikrát řečeno – každý máme jiné preference. :-)

79
Michal V.
Reagovat

@jj: oni by dopredu nemeli vedet vubec nic, ani pocet ani co tam je…

lehce se mi vybavuje, ze se obcas stalo, ze v US Survivor proste nekdo cekal, cekal a taky se proste nedockal, takze si pak moh tema papirkama tak max. zapalit ohen…

Dat max. odmenu na konec je fadni tak max. pro nas, kdyz dobre vidime zpetne kolik se toho drazilo.

Ja osobne i jako divak jsem uz po te napovede katce nic zasadniho necekal, ze prijde a voila, prekvapili me. Ted to zpetne muze vypadat, ze to bylo lozeny, ze bude imunita, ale schvalne bych chtel vedet kolik lidi po te napovede Katce cekalo, ze jeste neco velkyho bude.

Obvykle totiz byva jen jedna dobra vec v cele aukci pro hru.

80
ciri
Reagovat

@Kami:
Dorovnání nejvyššího příhozu je v Survivoru možné (kromě nejstarších řad, tam věc kupoval automaticky ten první; i se mohly darovat peníze ostatním), takže Katka asi věděla, co dělá. Jenom je to tak, že oba/všichni s nejvyšším příhozem nejdřív zaplatí a až pak se losuje, takže jeden si odnese draženou věc, ostatní si za stejnou cenu koupili kámen.
————————
Holky si aukci projely samy. Měly co nejvíc peněz vylákat z „kluků“ a samy se zkusit dohodnout a moc nerozhazovat. Blanka to tam i říká, takže si toho byla vědoma, a místo toho se přetahuje s Katkou, svojí vyvolenou! Přitom o pizzu podle svých slov nestála.

Štáb pomohl Mirkovi maximálně s tím, že tam nedal maso nebo burgery, to by Mirek asi neustál a za těžké prachy koupil. Takhle bylo jediné chlapské jídlo guláš a to bylo tajné.

———
Rada nad zlato mohla být pro každého z hráčů jiná (jinak by tam asi byla místo sloganu obálka s konkrétním textem), ale imunita by se dražila tak jako tak, i kdyby Mirek neměl nejvíc peněz. Z téhle řady úplně vypadly soutěže o odměny, takže to sloučili, jak je tady zvykem (proto v survivoru nikdy nedražili imunity, ale jen nápovědy a obálky, tam je to vždy čistě odměnová soutěž).

Porota byla načančaná a připravená a já bych nechtěla např. Báře vysvětlovat, že je tahám z Ponderosy pro případ, že při šanci 1:5 Mirek koupí imunitu.

81
Prochor
Reagovat

@Monika: Já myslím že z lidí na ostrově by mohl celkově vyhrát buď Petr nebo Martin které tipuju že se jeden vrátí do kmene. Samozřejmě záleží na zásazích štábu které se nedají předvídat. Petr by pak musel postoupit do finále bez hry tupě jen přes vyhrávané imunity ale Martin je podle mně schopný i taktizovat i když ne tak dobře jako Radim nebo Blanka nebo Mirek. Pořád si myslím že na vítězství má nejvíc našlápnuto Mirek a Blanka.

82
Prochor
Reagovat

@jj: Vzhledem k tomu, že se tak nehorázná věc nikdy v žádné řadě Survivora nestala tak to nikdo nečekal. Pokud by jim to řekli na začátku tak by si určitě víc lidí syslilo prachy a čekali by na supervzácnou imunitu a na jídlo by se vykašlali.

83
Prochor
Reagovat

Po těch zásazích štábu a protekcích si tak trochu škodolibě přeju aby vyhrála Zina. Vyhrál by to ten nejhorší hráč v dějinách tohohle formátu ve stylu štábu: Dávali jste jí imunity? Dávali ! Vyhrála to? Vyhrála! Tak je všechno podle vás v pořádku. Zina Robinsonka by byla důstojná tečka za touhle nepovedenou fraškou:-)))

84
jj
Reagovat

@Lady XL:
Pro mě je to zajímavá informace, že se Blanka hlásila už do první řady. Je tedy trpělivá, vytrvalá, měla dost času přemýšlet. Má to nakoukané. Teď už chce určitě vyhrát, zřejmě to tak bylo od začátku a přála výhru jen sobě. Hraje líp než jsem myslel a měl bych její hru asi více ocenit. Přesto to nedokážu :-) Stejně si myslím, že ve finále může porazit jen Zinu, spíš ani tu ne. U té poroty pořád nevidím nikoho, kdy by pro ni chtěl hlasovat, možná některá holka, až tak neoblíbená podle mě je. Já doufám, že jako minule bude ve čtyřech posledních o finále soutěž. Taková pojistka, že největší trosky, co vypouští všechny soutěže a jsou při nich téměř vždy poslední, se do finále nedostanou, aby vítěz aspoň nějak vypadal, jako někdo, kdo může na ostrově přežít.

85
jj
Reagovat

@Prochor:
Jo, Zina by byla správná a zasloužená vítězka :-) Bohužel to bude nejspíš Mirek.

86
Prochor
Reagovat

@jj: Kdyby Zina vyhrála, tak by to Nova mohla prodat za velký prachy do Ameriky jako parodii. Fanoušci Survivora se budou válet smíchy po zemi když uvidí jak se vítězka Zina neohroženě prosekává k vítězství obrácenou mačetou a rozdává svoji imunitu prvnímu kdo si řekne. Něco takového za 36 řad Survivora ještě neviděli a nikdy asi neuvidí:-)))

87
jj
Reagovat

@Prochor:
Haha :-) Jestli je možný výnosný prodej tohoto uměleckého díla do zahraničí jako podařenou parodii napadl také, tak se ještě máme na co těšit a chudák Mirek ostrouhá. Jak před očima zacinkají dolárky, tak se občas dějí věci :-)

88
Monika
Reagovat

Jsem si ten zaver pustila znova, no holky si to prohraly samy. Uplne nesmyslne utracely na zacatku, misto aby si setrily penize na delsi dobu. Bylo jasne, ze to nejlepsi nedaji hned. Nejvetsi blbka samozrejme Martina, ma 1700 a da 1500 za nejakou priblblou zabavu na Filipinach. To jen ukazuje, ze vubec nepochopila hru a prijela na dovolenou. Chytry hrac by to za ty prachy nikdy nekoupil. Dost to prokoucovala i Blanka dat tolik penez za pizzu, ktere se clovek stejne poradne nenaji a nezasyti. Kupovat hned prvni polozku chleba taky nebylo uplne moudre, byt nebylo to zas tak drahe, to je fakt.

89
jj
Reagovat

@Johanka:
Jo, s tím souhlasím, bez námitek schváleno :-)

90
občasný návštěvník
Reagovat

@ciri: Jistě by jim štáb podrobně vysvětlil, proč je vrací zase zpátky… :-)
Dovedu si živě představit tak leda: „Vraťte se zpátky na svůj ostrov.“ A porota bez jediného slova dělá čelem vzad, kráčeje vstříc dalším zítřkům…

91
Johanka
Reagovat

@Prochor: Mně by její vítězství moc nevadilo, proč by musel být prototyp vítěze nejobratnější, nejnamakanější a nejchytřejší krasavec/ krasavice?! V soutěži jsou zastoupeny všechny typy, aby to právě nebylo tak jednoznačný. Možná díky tomu nestandardnímu chování Zina vyhraje a díky své ( z části docela průhledně hrané) bezelstnosti by ve finále mohla mít nejvíc sympatií v porotě. Ale předpokládám, že se vyseká na první soutěži a tak daleko se opravdu nedostane.:-))

92
Michaela
Reagovat

Koukám teď.

Bizon o holkách – „čubky“. Vím, myslel to jako fenky, ale stejně. :D :D :D

Aukce. No, Blanka měla strategii, že holky budou chtít pizzu a přijdou o prachy a nakonec má pizzu Blanka. Njn. A ona, že hraje pro to, aby vyhrála jiná holka? To určitě! :D

Nechápu, na co je Martina tak natěšená. Vždyť ta tam jí snad více jak doma! :D :D :D

Tady už je strašně vidět, jak Katka hraje a chce vyhrát. A ty ostatní holky jsou mimo, žerou a žerou! :D

Koukám na to, sleduji to a dle mého to nebyl až tak velký švindl, celá aukce mohla dopadnout úplně jinak!!! Je to vidět na Katce, jak je naštvaná, je to vidět na holkách. Způsobily to holky. Kdyby nekupovaly jídlo a jen výhody, Mirek by býval neměl šanci nic koupit nebo jen jednu výhodu, třeba tu nápovědu. Zahrály to blbě holky!!!! :D :D :D

A dobře jim tak!!! :D

Jak teď Tereza říká, že se prožrala ke své hlouposti a Katka jen pokyvuje hlavou a je doopravdy naštvaná.

A víte, co??? Mirek pomalu brečel, když tam tu imunitu viděl, ještě, jak se ptal, zda je doopravdy jeho.

Katku nevyhodil Mirek a Zina, vyhodily ty nehrající kačeny (Tereza a Martina) a přetaktizovaná Blanka.

A já nevím, jak to vidíte Vy, ale Mirek si tím, že dal imunitu Zině, nijak výrazně nepomohl. Spíše naopak. Protože se nakrásno může stát, že skrytou imunitu nenajde, že nevyhraje soutěž o imunitu a co to znamená? Znamená to, že půjde domů. Takže tak.

A něco mi říká, že Zina nemusí být ani toliko loajální, jak všichni předpokládají a klidně může Mirka podrazit.

A jak to je teď s možným vítězem? Z těch, co zůstali ve hře, to přeji jen Mirkovi, z herního i lidského hlediska. Blance bych to v tuhle chvíli mohla uznat z herního hlediska, jako člověk mi příjemná není.

Z Ostrova vyhnanství se může vrátit kdokoli, ale kvůli hře a formátu Survivora bych raději, aby to celkově vyhrál někdo, kdo ani jednou nevypadl.

Takže se mi nabízejí jen ty 2 možnosti – Mirek a Blanka.

93
jj
Reagovat

@Johanka:
To samé by se ale dalo obrátit. Proč by mělo být vítězem to největší a nejnaivnější trdlo? Které hlasuje podle toho, jak ho kdo nasměřuje či pochválí. Takhle má vypadat prototyp vítěze? Největší krasavec být vítěz nemusí, s tím souhlasím, to si snad ani nikdo nemyslí. Ani namakanec. Ale tělo by vítěz úplně rozteklý snad mít nemusel a nějaké fyzické dovednosti by mít mohl, když se jedná o Trosečníka. Souhlas s tím, že Zina by mohla mít nečekaně velkou podporu ve finále. Tedy se slabšími soupeři. Je celkem výrazná a odlišná, také její plus.

94
Johanka
Reagovat

@jj: s tím naprostý souhlas, jenom mě pobavila ta představa, že by to mohla nakonec dotáhnout Zina, ale taky doufám, že v závěru bude nějaký opravdu výživný test ( a to spíš tělesný nebo dovednostní, než přes IQ-nebo aspoň kombinace všeho), aby to bylo aspoň trochu fér. V tomto světle se mi zdá „nejspravedlivější“ vítězství Mirka (v poslední době dostal nejvíc zabrat a myslím, že většinou obstál), ale pravda je, že to není úplně o zásluhách, ale taky hodně o štěstí a souhlas, že Mirek je ještě neustále v ohrožení (jak píše Michaela, ta darovaná imunita mu bude hodně chybět).
Mirek není můj fanoušek, ale postupem času se mi vyselektoval jako nejvíc přijatelný a všichni ostatní, kteří teď přichází do úvahy jako vítězové, mi připadají horší. Ale předpokládám, že produkce do toho všeho ještě hodí nějaký vidle, aby to neusnulo a stal se z toho nakonec pořádný nervák – aspoň v zájmu hry doufám!:-))

95
ciri
Reagovat

„Přelstít. Přehrát. Přežít.“ je heslo Survivoru. Že by robinsonem byl někdo s chromou rukou a téměř bez kondice je sice exterém, ale parametrů na vítěze je víc a atletičnost k nim nepatří (i když pokud u nás bude znovu eliminační soutěž, tak Zina sítem nemůže projít).

Pro mě je momentálně Zina zaslouženější vítěz než Martina a Terry a asi i než Bizon.

– Martina jako kapitánka vybrala Karla a nechala si od něj vybrat tým outsiderů. Tím její hra v podstatě skončila a už jen dělala, co jí řekli Radim/Katka. Vysmívala se Nikol, že se v Kalinze ochomýtala v kuchyni, že ji to nespasí. Přitom ji si vybavuju, jen jak leží na pláži a nebo se s někým hádá. Vzdává boje o imunitu za jídlo.

– Terry se v Manobu okamžitě přimkla k početnějším chlapům (chytré). Po sloučení nebyla pro Radima hrozba, několik rad hlasovala s menšinou, když nabrala obrysy dívčí aliance, přeskočila do ní (kam je díky pohlaví vstup snadnější, než kdyby se jednalo o alianci vzniklou na domluvách, takže šlo o záchranu zadku a ne velký krok, sama nic nevymyslela). V soutěžích kromě kbelíku nad hlavou žádná sláva a v případě skládačky nebo kladiny absolutní fiasko.

– Bizon je výborný ve vytrvalostních soutěžích (ještě teď mi padá brada, když si vzpomenu jak to natřel svalovcům při držení pytlů na zádech), o dost horší v logických. Jeho štěstí bylo, že si sedl s Radimem a stal se jeho vrbou. Tím ale získal falešný pocit, že má přehled o hře. Od své druhé největší spojenkyně Katky se nechal fatálně napálit hned dvakrát po sobě. Ten nejen nedělal velké kroky, ale ještě vůbec nevěděl, která bije. Navíc už ho kmen vyřadil.

– Zina je totální mimoň a ze začátku vypadala jako neřízená střela, ale později se ukázalo, že se na ni dát spolehnout. Po sloučení uměla věrohodně přinášet falešné informace od Radima Manobu (aspoň desetkrát důvěryhodněji než „bodré“ promluvy Bizona). Nepřestoupila výhodně k dívčí alianci (ať už kvůli „slepičinci“, Blance nebo vědomí, že je u nich první na odstřel…). Snažila se hýbat hrou (byť třeba krok s darováním imunity je téměř za hranicí zdravého rozumu, ale asi ji už štvaly ty neustálé narážky na „zimunity“, tak se jí zbavila s pompou a vzrůšem, které má ráda). Nejvíc mi vadilo, jak před sloučením téměř vždy (spolu s blankou) nesoutěžila. Štáb by měl zapracovat pravidlo ze Survioru, že když jednu hru hráč sedí, tu následující musí určitě hrát.

————
Tak takhle to mám teď já. Zina je sice absurdní vítěz, ale hráčsky tam vidím 3 horší adepty. Ale třeba ještě něco zahrají.

Neskutečně se těším na Martinu, jak příště zazáří, když ji tak nadurdila ZIna, že ji nezmínila jako adepta pro výhru imunity. To bude jízda!

96
Lady XL
Reagovat

@Johanka: souhlas
A taky mne pobavilo – prodat formát s vítězem Zinou do USA :-D :-D. A při úvodní scénce s mačetou jim prozradit – to je Robinsonka :-).
Myslím, že štáb lecos prokaučoval, lecos nemohl už vzít zpátky. Např. ty imunity pro Zinu. Myslím, že ji chtěli udržet ve hře pro její výstupy, pro její jinakost. Jenže si mysleli, že její kmen bude přeci jen chodit na kmenovky a tak ji chtěli ušetřit hned prvního vyloučení. No a ejhle, oni na kmenovku nešli a na první, kde měla výhodu coby nejslabší hráč, byla stejně na tapetě Bára. A pak už bylo sloučení. A pak už to i Zině bylo blbý, že má furt imunitu a tak ji dala veřejně prvnímu zájemci :-).
Na to jak Blanka sleduje US formát, tak zapomněla, že se při aukci může o dražený předmět podělit. Tohle mohla udělat např. při pizze, koupit ji napůl s Katkou, nebo jiné jídlo si koupit holky s další. A tak si mohla koupit poslední položku např. Katka s někým dalším. Pochopitelně je otázka, jak by s tím pak naložily.
Osobně jsem byla taky překvapená, že poslední položka byla ta imunita a naprosto jsem chápala Mirka, že na to koukal jak na zjevení! Já jsem myslela, že tam třeba nebude nic, nebo ta 1 rozinka … A tudíž vylučuji nějaké podfuky se zaměňováním cen podle toho, kdo to vyhrál. Poklopy byly na stolku a nedalo se s tím měnit, aby to holky neviděly.
Taky se tu řešilo, že měl „náhodou“ Mirek imunitu s sebou. Podle mne si ji bral na všechny soutěže, protože by ji někdo mohl najít v jeho věcech a on potřeboval, aby o tom vážně nikdo nevěděl. Tak už čistě jen z tohoto důvodu ji musel brát s sebou. Ostatně i Radim ji sebou nosil.
V TV Nova byla Blanka v nějakém pořadu proměny. Zahlédla jsem druhou polovinu šotu. Náhoda že? Že si vybrali zrovna ji a ne jinou neznámou ženu. Dávali jí novou paruku, líčení ….
Jsem zvědavá, kdo na tom OV vyhraje. Ty kostky, to je zase proti Bizonovi :-), to je na logiku a tu on moc nemusí…., v tom je dobrá Katka a Martin. uvidíme, jak to dopadne. Katce to ale nepřeji.

97
Monika
Reagovat

@Michaela: tak Mirek si prilis nepomohl, to mas pravdu, ale pro me to byl uzasnej okamzik ve hre videt ty kysele ksichty bab a vyrazeni Katky, konecne nejakej zvrat. Z pohledu divaka super akce, z pohledu Mirka zadna vyhoda, imunita mu muze chybet pri dalsi kmenovce. A ta Zina to uz jsem psala vyse taky, na ni spolehat nemuze vubec, klidne bude hlasovat s babama priste. je preletava, Mirek je tam stale sam .

98
Lady XL
Reagovat

@Lady XL: dobré počtení :-D ! Já si navíc myslím, že fakt Zina lecos hraje, jak jí to už říká (nebo spíš už nadává) Blanka. Že tu trhlou dělá ještě trhlejší, než skutečně je. Občas dost trefně něco glosuje a musím kvitovat, že dobře zvládá (aspoň na kameru) urážky, posměšky. A vlastně se mi zamlouvá, že u ní člověk neví, jak bude hlasovat (no naposled to ano). A je my sympatická už proto, že furt děsně irituje Blanku :-)

99
jj
Reagovat

@Prochor:
Tak mě napadlo, že s menšími úpravami by se pořad dal prodat i s jinými vítězi než Zina, nemusela by to být nutně parodie. U Blanky jako horor, u kterého dojde k vymýcení mužského pokolení, u Mirka z toho udělat politický thriller s úplatkářskou aférou, zlotřilými machinacemi a korupcí na nejvyšších místech, u Martiny reklamu na tetovací salón. No a u Terky, naší malé veverky, kterou tu máme všichni tak rádi a ze srdce jí fandíme, pohádku o krásné princezně, jak k bohatství přišla a žila se svým princem šťastně a spokojeně až do smrti. Ani jedno oko by nezůstalo suché :-)

100
Wally
Reagovat

Že by ? :DD
mirek.hotovyTřetí imunita v řadě!💀 Ženská aliance je mírně řečeno otřesena a my se @zinecka.simova hlasitě bušíme do dveří finále.✌#robinsonuvostrov2 #robinsonmirek
Foto by @hrdylukas 📷

101
jj
Reagovat

@Lady XL:
Sebechvála smrdí, pozor na to! :-D

102
občasný návštěvník
Reagovat

@Lady XL: Poklopy byly pod (za) stolem, a nebo je nosila produkce (ani vytahování není vidět). A v čase umístění poklopu s imunitou má Mirek nejvíc peněz, což je známo už při pokládání poklopu (ke poklopu, kde kiklop koulí koulí). Mirek netušil, ale štáb měl prakticky jistotu, co se stane, komu se to stane. Protože relativně dost peněz ještě měla Blanka, ale i kdyby Mirek ještě nedal max., Blance by ta imunita nebyla k ničemu. Mirek a Zina by zas a znova zahráli to, co píšu výše, výsledek zas a znova pořád ten samej.

103
občasný návštěvník
Reagovat

…tedy Mirek nápověda k další imunitě, a Katka, ať už by získala cokoliv, pryč (rada nad zlato: V noci se na OV dobře přikrej, bude zima, haha).

104
Lukša
Reagovat

@občasný návštěvník: Tu radu nad zlato bych nepodceňoval. Mohl to být třeba návod postupu při další hře o imunitu, čímž by získala slušnou výhodu. Stejně tak možná získá nějakou pomoc při hře na OV, aby celá její výhra nepřišla vniveč.

105
jj
Reagovat

@ciri:
Abych se moc nerozepisoval, s něčím souhlasím, ale hlavně u toho vychvalování Ziny a jak hýbe hrou se mi to zdá přehnané. Tak hlavně k Terce a jejímu soutěžení. Na kladině to bylo fiasko výsledkové, ztrácela rovnováhu, jinak ale slovy moderátora podala fantastický fyzický výkon. Pak byla ještě dobrá v jedění blafů, má odolný žaludek, není žádná útlocitná slečinka. Bojovnice je v soutěžích jedna z největších, nikdy nic nevzdala, vzdání některých za odměnu odsoudila. Přiznám se, že jsem se jí začal věnovat až po soutěži s držením kbelíku, kde mě ohromila, jak se jí dařilo předtím si nepamatuji. V té taktice přesně nevím, co vlastně mohla v muži ovládaném Manobu vymýšlet, aby hýbala hrou jako Zina, která dostala hafo imunit, navíc neměli kmenovky. Informace později Terry také nějaké přenášela, pokud si dobře vzpomínám. Byla zřejmě první člověk, který hlasoval pro členy svého kmene, se kterými dobře vycházela. A nikdo z nich to zřejmě netušil. Mám dojem, že hlasovala i pro Ondřeje, určitě pro Martina, Mirka. Jak v její situaci začít hýbat hrou a začít vynikat? Blanka ji se svou taktikou předběhla. Měla přestoupit nečekaně k mužské alianci? Možná svést všechny chlapy, nic lepšího mě zrovna nenapadá :-)

106
Lady XL
Reagovat

@jj: To bylo správně na 95 – Ciri…:-)) zírám, co se mi povedlo chacha.

107
Iva
Reagovat

Terry je taková tulivka. Nejdříve se spoustu dní válela po měkoučkém Ondřejovi a teď se začala tulit k Martině. To asi nebude strategie :-))

108
jj
Reagovat

@Iva:
Hele, neber mi iluze :-) Prostě má kamarádskou povahu :-)

109
Johanka
Reagovat

Mě skoro nejvíc baví tyhle vaše diskuze! Fakt se bavím! Díky, Panáčci! :-))

110
ciri
Reagovat

@jj:
Nezdá se mi, že bych Zinu přehnaně vychvalovala. Říkám, že umí výborně dělat věrohodnou mlhu. A že ráda hýbe věcmi/dělá rozruch/je v centru dění… (nejsem si jistá její motivací), zkrátka že nečeká, až co kam bude směřovat. Že z těch jejích vln často ve výsledku nic není nebo je z toho dokonce průšvih, je věc druhá.
I teď na kmenovce se jala prosit, ať ji nevyhazují. Ačkoli ten proslov byl patetický, byl to proslov, ne jako minulé zaryté mlčení bizona a blanky (a to byli Ondrou vyzváni).

——-

Vždyť jsem řekla, že Terčino přilnutí k Manobu bylo chytré. Ono taky s outsidery Blankou a Zinou a s Bárou sedící vždycky na jiném útesu než zbytek se jinak hrát nedalo. Dokonce si udělala pevné pouto s Ondrou.
Na přejití do ženské aliance taky nic špatného nevidím, ale tam dostala pozvánku díky pohlaví, pro místo ve smíšené aliance by musela udělat něco víc (Jasně, že by Blanka nesměla udělat z tábora Tawi Tawi Dívčí válku).

Na Terry nejvíc oceňuju její pragmatičnost. Kromě zmatku po sloučení si uměla spočítat, kde je to pro ni výhodné, a co je pro ni výhodné (třeba vaření a uklízení v manobu, u čehož se prý přemáhala). Dost se mi líbí její zpovědi. I tam je vidět, že situace vnímá nezkresleně, umí je vystihnout, dobře mluví, umí být ironická a mluvit bez servítek. Teď třeba, že si se svou spojenkyní nemá co říct (což mě pobavilo v kontextu současnosti, kdy s Katkou bydlí). Snad jediné, co mě zarazilo bylo, když Mirka popsala jako negentlemana bez úrovně a to zrovna v den, kdy ji zvedal ze země po sražení Bizonem. Ale asi je na ni moc mačo-typ.

Takže pro mě se slušně orientuje, ale sama nic nepodniká. Umí se přifařit k momentální většině, ale nevadí jí, že tam může být na posledním místě, hlavně tam být.
Že by donášela na Manobo si nevybavuju, ale naprášila plány kluků holkám, když ji chtěli přetáhnout. Přitom kdyby ten krok udělala a změnila hru, byli by Mirek, Bizon, Zina a Terry proti Blance, Katce a Martině. „Kluci“ by měli převahu a ona tím pádem jistou top 3 (přes eliminační soutěž určitě, případně díky slibu, že ji kluci upřednostní před Zinou) a naději na top 2, kdyby u Mirka uhodila na manobáckou i strategickou strunu. Terry se ale vrátila do smečky na své čtvrté místo.

111
občasný návštěvník
Reagovat

@ciri: „Dost se mi líbí její zpovědi.“ Mně se líbí její „mimika“ (obličeje). I Martiny. Nevím, jestli by mohly hrát poker, ale je to zajímavý sledovat… :-)

112
občasný návštěvník
Reagovat

@ciri: …negentleman
Kolik toho vidíme z každýho dne a každý hráčky a hráče? Procentně skoro nic.
Navíc se to třeba mohlo už urovnat, nevím, FB aj. fakt nesleduju…

113
ciri
Reagovat

@občasný návštěvník:
Tím se tam trápit nemusí, beztak by je obehrála Zina a její maska naivky.

114
občasný návštěvník
Reagovat

@ciri: …a všechny by je obehrála skutečná Ciri :-D

115
ciri
Reagovat

@občasný návštěvník:
Jasně, že toho spoustu nevidíme a i tak není všechno přenositelné přes obrazovky. Já jenom, že zpovědi Terry vnímám jako trefné, snad fakt jedině kromě téhle.
„Těsně před tím“ se jí Mirek ptá, zda si myslí, že se k ženám nechová dobře a ona na to na rovinu že ne, ale že nebudí dobrý první dojem, že jí zpočátku nebyl sympatický, ale že se k ní nikdy špatně nechoval kromě zlého pohledu na radě. A pak taková divná zpověď.


Taky FB nesleduju (2x jsem byla na ofiko od novy; poprvé jsem se dost nepoučila a na účastníků vůbec). Ale jak bylo to dojímání nad fotkami, tak jsem si vzpomněla, jak Katka plakala, že nebyla v nějakém tom finále. Tak jsem dostala nutkání zjistit, jestli to holky bez ní vyhrály. Tak jsem si ji vygůglila a její instagram byl asi čtvrtý odkaz, tak jsem ze zvědavosti nakoukla a visela tam fotka Katky s Terry, že jsou nové spolubydlící, takže odtud ta informace. Mimochodem, ten výsledek stále nevím. Nutkání hledat skóre skoro rok starého zápasu mě opustilo, během prohlížení webu Katčina klubu.

@občasný návštěvník:
…skutečná Ciri, tedy knižní postava Cirilla z Cintry zcela jistě. Skutečná já taky zcela jistě, ale až potom, co bys mi poradil, jestli rozdat karty na prší nebo na žolíky.

116
občasný návštěvník
Reagovat

@ciri: No, předpokládám, že pokud by se Mirek k její dokonce teď spolubydlící choval opravdu nehezky, v jednom dílu JTVR by se chovala víc nevesele, a možná že by oblažila diváky i nějakou tou ragby obranou svý kamarádky… :-)

117
Honzad
Reagovat

Ta představa, že štáb Mirkovi nadržuje, tady vznikla už dříve skrze opakovaný záběr na nalezení výhody/imunity uprostřed cesty. Jak se mu reálně povedlo najít skrytou imunitu, kterou včera použil pro Zinu, se už asi nikdy nedozvíme, ale s ohledem na to, jak to štáb udělal nešikovně, bych vsázel opravdu spíše na to, že ji regulérně našel a kameramani zaspali, tak to museli natočit fingovaně znovu.

Aukce byla velmi netradiční (zdálo se mi, že mají až příliš mnoho peněz), ale že by to měl štáb, respektive moderátor ve svých rukou ku prospěchu Mirka, to mi teda přijde teorie přitažená za vlasy. Co kdyby los rozhodl jinak a obálku získal Mirek? Přišel by o všechny peníze, závěrečnou položku by získala Katka (která jako jediná nešla po jídle) a Mirkovi by zbyly jen oči pro pláč. Položka už byla na stole, štáb to těžko mohl měnit – a i kdyby se „Rada nad zlato“ ukázala jako variabilní s ohledem na to, kdo ji vlastní, pořád by Mirkovi nezajistila setrvání ve hře. Stačila náhoda a bylo by to úplně opačně. Nemluvě o tom, že to mohl být právě Mirek, kdo by obálku získal jako právoplatně první, kdo vsadil „all in.“ Žádná losovačka.

118
Honzad
Reagovat

A jinak byl díl zábavný nejen díky pořádnému blindsidu, ale i proto, jak dokázal odkrýt řadu věcí, které jsme už dříve tušili.

Vypadnutí Katky je mi líto s ohledem na to, kdo ve hře setrval, baví mě hráči, kteří do toho dávají maximum – a jako jediná ze slavné dívčí aliance se nenechala zviklat lákadlem jídla, kterého mají i tak plno. Měl jsem chvíli pocit, že Mirek se Zinou pošlou domů Blanku, což by ale bylo promrhání příležitosti. Stejně tak jsem chvíli pochyboval, jestli Mirek imunitu za Zinu zahraje a jestli ji má vůbec s sebou (ale to by zase bylo pěkně nefér). Stejný podraz mohl udělat s imunitou příště, pokud by regulérní soutěž nevyhrál, nejsem si totiž jistý, jak moc se na Zinu opravdu může spolehnout, nemluvě o to, že jsou stále v menšině.

Pobavila mě vzteklá Blanka s Martinou – obě byly pěkně protivné a nevrlé, pustily se dost nevybíravě do Ziny (jejíž hra je na úrovni Martiny) a absolutně to nezvládaly. Přitom to, že Martina většinu svých peněz utratila za nějakou pitomovou karaoke párty, které se navíc dle ukázat paradoxně zúčastní všichni, měla na výsledku svůj podíl. Blanka přemýšlela správně, když chtěla ostatní vyprovokovat k větším příhozům, ale zase se do toho zamotala. Když je klidná, dají se její komentáře poslouchat, jakmile ale ztrácí půdu pod nohama, ukazuje úplně jinou stránku.

Fanoušci: Mirek a kterýkoliv navrátilec z OV, v potenciálním finále Tereza, Martina + XY bych to přál klidně i Zině, paradoxně.

119
občasný návštěvník
Reagovat

@Honzad: Udělám tedy ještě jednu zkrácenou opakovačku ze svýho pohledu…

„Co kdyby los rozhodl jinak a obálku získal Mirek? Pořád by Mirkovi nezajistila setrvání ve hře.“
– Skrytou imunitu by použil pro sebe. „Rada nad zlato“ může bejt stejně tak dobře „Zavaž si tkaničky, ať je netaháš po zemi.“ jako „Další skrytá imunita je nejdále v okruhu 20. stromu na pláži, počítaného od vašeho tábora.“

„Závěrečnou položku by získala Katka. Položka už byla na stole.“
– Ne, na stole nebylo nic (viz úvodní scéna/obraz). Buď to Ondřej dával zpod stolu, a nebo mu to na stůl nosil někdo jinej. Tác s imunitou vůbec nemusel bejt danej do hry (dle situace a rozhodnutí štábu). A tudíž ji nemusel získat vůbec nikdo.

120
jj
Reagovat

@ciri:
Díky za pěkné vysvětlení :-)

121
Honzad
Reagovat

@občasný návštěvník: ad 1) To, že by se vyznění Rady nad zlato změnilo podle toho, kdo by ji vlastnil, jsem nikde nepopřel. Ale skrytá imunita v Mirkově kapse s aukcí nemá co dělat – když říkám, že by mu to nezajistilo setrvání ve hře, tak jsem mluvil o samotné funkci Rady nad zlato. Jistotu setrvání ve hře měl danou pochopitelně imunitou bez ohledu na aukci, nebýt náhrdelníku na krku, zahrál by ji za sebe, to je snad jasné. A právě proto neměl štáb ani nutnou potřebu imunitu Mirkovi zajistit, když už jednu měl. Pokud by tak chtěli míchat kartami, klidně mohli nechat vyhodit Zinu a Mirkovu použitou imunitu do hry příště vrátit. Fakt nevidím smysl téhle konspirace. Kdyby byl ale Mirek na odstřel a bez imunity, bylo by to samozřejmě jiné.

Ad 2) Uznávám, klidně mohli poslední položku vynechat, máš pravdu. Ale proč by to dělali, k tomu jsem se vyjadřoval už výše. Každopádně se pravdu stejně nedozvíme, ty v tom vidíš nadržování Mirkovi, já souhru okolností, kdy holky mohly hru každopádně kontrolovat.

122
Monika
Reagovat

@Honzad: Palec hore :-)) Souhlasim s tebou ve vsem a miluju konspiratory teorii….Vzdyt Mirek i tu aukci hral nejlip. Holky prozraly co mohly, s vyjimkou Katky. Obalka byla uz na stole, Mirek do ni vsadil vsechno, kdyby prohral a vytahnul si cernou kulicku, zadna imunita by nebyla. rada nad zlato je sice obecna fraze, ale je to jen rada ne imunita. Okamzite se slo navic hlasovat na kmenove rade. Mirek mel i kus stesti, ale to i Katka, kdyby Bizon porazil Blanku….

123
občasný návštěvník
Reagovat

@Honzad: „Pokud by tak chtěli míchat kartami, klidně mohli nechat vyhodit Zinu“ Ale ta je Mirkova spojenkyně, min. aktuálně. Jinak by neměl nikoho, musel by tu skrytou najít, a pak i další soutěže nebo imunity vyhrávat; dokud, a pokud, se nevrátí chlapská „zrada a pomsta“ z OV – a nebo Katka :-)

Jen tu sděluju svůj názor, protože mě tyhle štábní průhlednosti v tlaku prioritně na sledovanost už i zase začínají „nudit“… A jakobyste je neznali z nedávnejch Farem, např.

124
jj
Reagovat

Hehe, myslím, že jsme dospěli do mrtvého bodu. Každá strana si v diskuzi hají svou stranu barikády a nehne se ani o píď. Nikdo nepřesvědčil nikoho o ničem. Aspoň mě teda. Na tom ovšem nevidím nic špatného, jen konstatuji :-)

125
občasný návštěvník
Reagovat

Nikdo nepřesvědčil nikoho o ničem.
– To ani nebylo úmyslem… :-)

Jen jsem to chtěl zaznamenat na Panáčkovi, aby to tu bylo na věky věků…

:-D

…a věci příští odkryjí zase pár karet. Jestli bude pršet a nebo budou padat žolíky, abych odpověděl i na tohle ciri, to je samozřejmě otázka… Poker to ale bude.
https://www.youtube.com/watch?v=mg8_cKxJZJY

126
Hooper
Reagovat

Ještě dočtu, ale pokud to tu nebylo zmíněno, tak finále je 30. května. Takže včetně dnešního ještě pět dílů.

127
občasný návštěvník
Reagovat

@Hooper: …a na FB, na kterej jsem zavítal, abych se podíval na štábní hrátky se slovy, s obrazy a s diváky i tam, už jede (prej) vítěz(ka).

128
Lukša
Reagovat

Podle ukázky na dnešní kmenové radě nikdo nebude mít individuální imunitu, ale někdo bude mít dva hlasy. Odhaduji, že to bude jako dosud, tedy že vítěz souboje z OV udělí jednomu členovi výhodu, tzn pokud vyhraje kluk, získá druhý hlas Mirek, pokud Katka, tak dá výhodu nejspíš Martině.

129
Tomas
Reagovat

V americké verzi se aukce různě lišily. Jednou mohli dat peníze dokupy a rozdělit si cenu, jindy jen individuálně. Vetšinou, ale byly individuálně. U maxima též měli obě varianty. Kdo řekl první, toho to bylo, ale i více zájemců, kteří pak tahali kameny.
Ve videu od Martina rozebírají svoje pocity. https://www.youtube.com/watch?v=M0IaOLKKYCg
Je tam zajímavá zmínka od Blanky k minulé radě, že na začátku bylo řečeno, že při druhé remíze budou tahat ostatní kameny, ale místo toho to změnili na stavění věže. Ty kameny by s vývojem hry taky dost zamíchaly. Protože Blanka a Bizon by byli zachráněni, Mirek by přišel o svoji imunitu a tahal by taky.

130
Lady xl
Reagovat

@Tomas: Já jsem si hned říkala, že při opakování po remíze by bylo dobré jim dát do pravidel, že když bude zase remíza, tak že např. všichni tahají kameny. Byl by to určitě důvod, aby se nějak domluvili, aby někdo změnil hlas, aby se sám případně neohrozil. Bylo by to zajímavé, kdo by ustoupil…

131
jj
Reagovat

Tenhle příspěvek jsem vám všem napsal za odměnu, jak tu všichni fandíte Terry a vyjadřujete jí neutuchající podporu, opravdu mě to dojalo. Já na oplátku budu odměněn doživotním banem, protože je silně off-topic. Přesto má co říct. Příspěvek je unikátní v tom, že má premiéru i derniéru zároveň. Někomu se může zdát, že Robinsonův ostrov se už nemůže potopit hlouběji. Můj příspěvek k jinému pořadu však ukáže, že nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Je k Superstar, k minulému kolu, jak jsem viděl jednotlivé výkony a jak se mi nepodařilo sestavit pořadí. Pln nezdolného optimismu a shovívavosti, někdy až přehnané, jsem se snažil ohodnotit výkony takto:

Pořadí nesestavím. Ani jeden výkon nebyl dobrý, všechny byly špatné. Zvuk tragédie, amatérismus nejhrubšího zrna, zpěváci utopení, bez šance. Vše podstatné už tento příspěvek sdělil, dál už je určen jen pro opravdové fajnšmekry a pro lidi, co všemu musí přijít na kloub, kouknout pod každou pokličku, zkráceně pro všetečky. Abych předešel případnému zklamání, tak předem upozorňuju, že nebudou padat žádná konkrétní jména a nedojde k žádným senzačním odhalením. Ke konci jedno konkrétní jméno málem padne, jedná se o člověka, který se v mém žebříčku umístil na prvním a posledním místě zároveň. Úplně na závěr bude vysvětlené, proč jsem se po dlouhém rozmýšlení rozhodl jeho jméno raději nezveřejnit.
Proč tedy nenapíšu pořadí nedělních špatných výkonů? Abych výkony mohl seřadit od špatného k nejhoršímu, musel bych mezi těmi špatnými výkony najít nějaké, co byly ještě horší. Což by bylo snadné, všechny byly takové. Jenže… Pak bych z těch horších musel vybrat ty nejhorší, kterých bylo zdaleka nejvíc, jelikož soutěžící podali vyrovnané výkony. A pak bych tyto nejhorší výkony zase musel nějak roztřídit, vybrat nejhorší z nejhorších, kterých by opět bylo jednoznačně nejvíc. A ty bych pak zase musel… Takže ani kdybyste se všichni postavili na hlavu, pořadí nenapíšu. Na závěr jsem chtěl napsat konkrétní jméno zvukaře, který měl na starosti nedělní večer a kterého bych jinak dal jako posledního do všech žebříčků týkajících se přínosu hudbě, a naopak bych ho dal jako prvního do všech anket typu „Koho byste nejraději pověsili za koule do průvanu?“ Bohužel jeho jméno neznám, a proto jsem se rozhodl ho nenapsat.

Na závěr zase k tématu, asi budu mluvit za všechny, že Terka je jen naše, nikomu ji nedáme, život za ní položíme, tak přísaháme :-)

132
Monika
Reagovat

@Lukša: A co druha varianta, vitez souboje na ostrove vyhnanstvi se vrati do hhry primo v dobe hlasovani kmenove rady a bude tim sestym hlasem.

133
Lady XL
Reagovat

@jj: A to já jí zase klidně někomu dám…, např. ji klidně pošlu na OV :-), bez mrknutí.
Jak jsem tak chvilku listovala na fc, tak mi pak došla jedna věc a to proč byla Bára, mimo své chování, tak neoblíbená u holek, proč se nesnažila např. Terry s ní být ve dvojici (fakt pomíjím povahy). Jde zkrátka o to, že jsem viděla na fc, že Terry se taky zabývá modelingem, Martina má zkušenosti z reklam a taky focení. Prostě si říkám, že tam byla mimo jiné rivalita i z této strany. Všem přeci jen jde hlavně o zviditelnění, zvlášť když tuší, že na výhru jen tak nedosáhnou. A taky si říkám, že to nakonec s tím castingem na Robinsona bude jako s tím castingem na Farmu…. známý doporučí známého atp. A ve finále se vlastně hodně lidí třeba zná, nebo o existenci několika určitě předem věděli…. ČR a i SR je prostě malý rybníček.

134
Lady XL
Reagovat

@Monika: Myslím, že má Lukša pravdu. Zbývá ještě jedna obálka… a i na OV říká Ondra, že 2 odejdou do poroty, tzn. že dva zůstávají.

135
jj
Reagovat

@Lady XL:
Nj, už delší dobu mám neodbytný pocit, že místní fanklub Terky čítá jen jednoho člena :-)

136
Lukša
Reagovat

Teď si trochu zaspekuluji na základě tv programu, o zbylém průběhu hry (kdo nechce přijít o moment překvapení, nechť nečte dále).
Dnes nás opustí jeden člen z Tawi-Tawi, stejně tak ze čtyř hráčů na OV zbudou dva. Konečný stav po dnešku: TT 4, OV 3
Pondělí: Předposlední souboj o individuální imunitu. Kdo bude mít jisté místo ve finálové čtyřce? Nic se nepíše o kmenovce, vzhledem k tomu, že ještě jedna soutěž o imunitu proběhne další pondělí, asi k ní ale dojde. Minulý rok navíc poslední soutěž na OV proběhla také ve 4 hráčích. TT 3, OV 4
Středa: Poslední Duel Ostrova vyhnanství a pro jednoho hráče druhá šance v boji o titul. TT 4
Pondělí: Poslední souboj o individuální imunitu a poslední vyřazený z kmenové rady před finále. Žádná eliminační soutěž? No vida, tak získávají i Blanka se Zinou možnost postupu do TOP 3. TT 3
Středa: Boj o titul nového českého Robinsona vrcholí! Poslední tři Robinsoni vzpomínají na vypadlé hráče. Poslední kmenová rada. Porota zvolí vítěze už dnes večer! Vítěz

137
jj
Reagovat

Koukal jsem do starších článků a na wiki, jak to bylo minule, a zjišťuji, že mám hodně děravou paměť. Na mou obranu uvádím, z minulého Ostrova jsem viděl tak třetinu, snad žádný díl celý, moc mě to nebralo. Pro připomenutí, v první řadě byla eliminační soutěž už v pěti posledních lidech, jako poslední v ní vypadla Nika. V těch pěti už byl Jakub z Ostrova vykoupení, který se právě vrátil. Ve čtyřech se hlasovalo, kdo půjde rovnou do finále, zvolen byl Marek. Zbylý tři pak měli opět eliminační soutěž, poslední byl David. Tedy už od pěti posledních nebyla žádná kmenovka. Takhle by to pro Mirka bylo mnohem výhodnější vzhledem k soupeřům. Taky jsem zjistil, že Terry pro Ondru nikdy nehlasovala, jak jsem psal někde výše.

138
Ajvngou
Reagovat

Souhlasím s Občasným návštěvníkem a jj ohledně ovlivňování a nadržování pro Mirka. Prostě štáb dělá maximum proto, aby mě naštval. Od špatných spoilerujících prostřihů „uvidíte příště“, po jasné ovlivňování, kdy soutěžícím (hlavně těm, kteří se o něco snaží) neustále hází klacky pod nohy nestandardníma situacema – třeba i sloučení, kdy vypadl Dominik (což určitě štáb neměl v úmyslu, ale přecenil „hráčský um“ soutěžících) – otázka „kdo by neměl být na ostrově“ byla podle mě směřovaná na Radima.

P.S. Odkdy si soutěžící na soutěž berou skrytou imunitu? Nikdy.

139
Hooper
Reagovat

Tak dle upoutávky leze ocásek do zadku vobuchovi a high five Blanky se Zinou. Opravdu je kmenovka dnešní dost nečitelná.

140
Hooper
Reagovat

@Hooper: „Tady v tý pětce nikdo není omylem.“ /Mirek/ A ano, hlasů bude šest, takže někdo opravdu bude mít dva.

141
Lukša
Reagovat

@Ajvngou: Právě naopak, vždycky. Někdo to natvrdo potvrdil (tuším, že Radim), že si jí bral na každou soutěž (vždyť třeba už kmenovku, kdy vypadl Karel, nikdo nečekal, tak si museli uvědomovat, že se vždy může hodit). Navíc určitě nechtějí riskovat, že by se jim mimo jejich pobyt v táboře „ztratila“.

142
Monika
Reagovat

Ja porad nechapu proc by se dnes nemohl vratit vitez z ostrova vyhnanstvi primo na kmenovku a hlasovat jako sesty hrac. Presne ten moment prekvapeni..vsichni uz vi koho napisou..a najednou se vrati vitez a jde hlasovat s nima….totalni chaos…Navic uz jsme skoro u konce hry, jednou se vratit musi, je nejvyssi cas, preci ho neposlou rovnou do finale.

Spis nechapu, ze nikdo nema imunitu, aspon neni videt nahrdelnik na zadnem krku, to je divne. Myslela jsem, ze imunita je ve hre vzdycky. Dneska imho vypadne Mirek, bez imunity nema sebemensi sanci to zvratit. No a kdyz si predstavim kdo tam zustane….Ufff, nejslabsi hraci, na viteze tipuju viteze z ostrova vyhnanstvi. Asi Katku nebo Martina.

143
janica
Reagovat

@jj: 131 – příspěvky jen ráda čtu, ale nedá mi nevmísit se. Prosím Tě, co na tý Terce vidíš? Je hezká, to ano, ale to je všechno. Čím přispěla do soutěže?

144
jj
Reagovat

Minulý díl už jsem viděl, jak prosila Zina o imunitu mi připadalo až nedůstojné, souhlasil bych s Blankou. Na konci aukce ty imunity mohly být všelijak, pomoc Mirkovi se vyloučit nedá, zařídit to šlo, každopádně Mirek, stejně jako ostatní, nic netušil, jinak by předtím nepřihazoval na nějaké jídlo. Už už jsem ho chtěl obvinit, že o imunitách na konci věděl, když vůbec nepřihazoval, měl štěstí, že těsně předtím přihodil na jídlo, kluk ušatá :-) Nevím, jestli to byl dobrý tah, zahrát imunitu na Zinu, to ukáže čas, každopádně pěkné gesto. Zina už ho nezradí nikdy, hlas v případném finále má také. Kdyby ho převezla, tak je největší hráč, dokonce bych řekl, že i podrazák, hra nehra, ale vůbec tomu nevěřím.
Kdo vypadne dnes je mi záhadou, každopádně to vypadá, že nebude remíza, rozhodnou hlasy. Remíza by byla, kdyby Mirek či Zina dostali výhodu jednoho hlasu. Mirek předpokládám, že skrytou imunitu najde a holky o tom budou vědět a půjdou po Zině. Jestli ji zahraje na Zinu a vypadne díky tomu další holka, tak mu snad začnu i fandit, nadržování vem čert. Katka se na druhém ostrově radovala. Jestli se jelo jen na jedno kolo, tak bych řekl, že skončila druhá. Protože Bizon vypadal, že už nic nedělá, buď byl bezradný a vzdal to, protože někdo už skončil a Katka byla druhá a blížila se do finiše. Kdyby Katka byla první, tak by nejspíš ještě soutěžil dál. Nebo byl první, ale zdálo se mi, že ještě na svých kostkách něco prohlíží. Nebo byly dvě kola, vypadával vždy jeden, to by mohla klidně i Katka, až v druhém kole, ale pochybuju.

145
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: „Katka se na druhém ostrově radovala.“
Pořád si to nemyslím: 21 občasný návštěvník
Schválně si to pusťte zpomaleně…

146
pimpa
Reagovat

@občasný návštěvník: Já doufám, že pokud se radovala, tak pouze předčasně. Na FB psali, že to má blbě poskládané, ale co my můžem vědět, jak se tam čaruje…

147
Hooper
Reagovat

@janica: Holt mu to stačí.

148
Hooper
Reagovat

Ale jedna věc mi na pondělním dílu vadila – že nebylo ukázáno, co si vobuch se Zinou před kmenovkou domluvili. Takovou konverzaci má divák slyšet, štábe!

149
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Mně připadalo, že se raduje a že i moderátor mávl rukou na znamení, že to má dobře. Právě kvůli tomu jsem vypustil možnost, že to složila špatně. Možná jsem koukal nepozorně, pouštět znovu už se mi to nechce, ať je nějaké napětí :-)

150
jj
Reagovat

@janica:
Už jsem své důvody vysvětloval výše. Nemyslím, že tu má někdo pádnější důvody, proč zase fandí tomu svému. Každy ocení něco jiného. I když to třeba nevypadá, protože si z toho dělám i legraci a schválně přeháním, s mojím fanděním to není zas tak horké. Asi takhle, z toho zbytku je mi sympatická nejvíc :-)

151
Hooper
Reagovat

@Hooper: O dražení imunity nemluvě.

152
občasný návštěvník
Reagovat

Po tom, co štáb (ale i pánové, zvlášť v poslední době) předvádí, fandím dámám (mimo Ziny). Původně to bylo „jenom“ to nejzajímavější, ale už jsem se „přeorientoval“ ve fanouška…

Ale asi mi to bude houbelec platný… :-)

153
Hooper
Reagovat

„máme krásnej přístřešek, ale jen pro tři“:-))

154
jj
Reagovat

Ještě je vlastně ve hře ta rada pro Katku, třeba nějak rozhodne.

155
Hooper
Reagovat

Omalovánka je vážně megalol hráč. Že by zkusila najít imunitu sama…

156
VojtaP
Reagovat

pánové jsou k smíchu jak nedokáží přenést přes srdce, že je převezla holka :D zmůžou se jen na rádoby morální kecy. Katka je dobrá, že se za svou hru alespoň nestydí. Kdyby to bylo opačně, tak by nejspíš kluci tak nemoralizovali, nakonec stejně chtěli kluci Martinu s Katkou vyřadit, jenže to jí tam asi nepřiznají…

157
Hooper
Reagovat

Tak karaoke party jsme klidně mohli nevidět.

158
VojtaP
Reagovat

pánové byli vážně trapní s těma plackama, opravdu féroví hráči jak na pojď na mě z boku… :D

159
Hooper
Reagovat

Tohle taky byla taková soutěž… A odměna nepřekvapivě Mirkovi.

160
Lukša
Reagovat

Bizon a Katka jdou pryč. Ale ta soutěž, 4 kostky a různé barvy, v této fázi bych čekal něco složitějšího. Mirek získává výhodu, Martina radu nad zlato. Kmenovka bude zajímavá…

161
Hooper
Reagovat

Cywe, ocásek poprvé v celé soutěži přemýšlí!

162
Michaela
Reagovat

Koukate?

Je to tam docela chaos.

Vubec nedokazi odhadnout, kdo dnes pujde. Vyhodu ma Martina a Mirek a imunitu asi nikdo nenasel?

Kdo je nejvice v ohrozeni? Martina, Zina?

Proc nejdou po Mirkovi?

163
Hooper
Reagovat

@Michaela: Asi fakt omalovánka. Zina možná dostane hlas od ní, tím to bude hasnout. Proč nejdou po Mirkovi? Vědí, že má dva hlasy a že Zina bude hlasovat s ním, takže ho stejně nevyhodí.

164
Hooper
Reagovat

Vobuchova výhoda je zcela očekávaná.

165
Hooper
Reagovat

Takže dva hlasy pro Zinu od Blanky a omalovánky?

166
Hooper
Reagovat

Ale pěkně se rozloučila. Na úrovni.

167
Michaela
Reagovat

Ted to Mirek a Zina zahrali naprosto skvele. A cekala jsem to, ze se budou drzet sve puvodni domluvy.

168
Hooper
Reagovat

Marek je stará Filipínka:-)))))

169
Lukša
Reagovat

Jo, konečně se to povedlo. Důvěra mezi Mirkem a Zinou nese ovoce.
Jsem zvědav, co tak zásadního získá Martina od Marka. Že by nějaký návod, jak jsem již psal výše? Každopádně to vypadá hodně zajímavě, jen nevím, co ve hře o imunitu bude provádět Zina.

170
Monika
Reagovat

Mirek to zahral naprosto blbe a dost mozna se pripravil o vyhru. jen blazen by se zbavil Blanky. Nema sanci vyhrat zadnou soutez, lidi ji nemaji radi, takoveho cloveka bych se drzela co nejdil. Idealni sestava pro finale by byla Zina, Blanka a Mirek. je hloupej, ze se o tu moznost pripravil. Dnes mel vyhodit Martinu, jedinej kdo myslel strategicky byla Terka.

171
Michaela
Reagovat

@Monika: Moniko, Tereza strategicky vubec nemyslela. Posedla ji nejaka zarlivost nebo co, byl to naprosto tah vedle a jeste proti sobe Martinu zbytecne postvala.

I kdyz u tech dvou je to jedno, naprosto zbytecne hracky.

Bylo dobre se zbavit Blanky, jedina ze zbylych holek tam neco hrala.

172
Michaela
Reagovat

A vysvetli mi nekdo, proc ty 3 kaceny (Blanka, Tereza a Martina) nehlasovaly alespon jednotne???

173
Monika
Reagovat

@Michaela: Blanka nemela sanci na vyhru, Martina ji ma. Dostala i radu nad zlato… Byla to totalni kravina hlasovat pro Blanku. Mirek si mel Zinu a Blanku drzet co nejdele v soutezi.

174
Monika
Reagovat

@Michaela: Protoze jedina Terka z nich mela rozum a dobre si spocitala, ze hlasovat pro Zinu je zbytecne. jen debil se zbavi slabeho soupere. Zina je nejidealnejsi souper do finale.

175
Lady XL
Reagovat

Dobře je Mirek rozložil před kmenovkou. Terry pak hlasovala jinak a pomohla vyletět Blance.Jinak byla remíza.Opět slušný díl.

176
Lukša
Reagovat

@Monika: Sice Blanka neměla extra šanci na výhru, ale Mirek si musel moc dobře uvědomovat, že by mohla získat hlasy za svou hru. A navíc jejím vyhazovem dokonal destrukci dívčí aliance, která ještě jakž takž díky Blance fungovala. Pokud nevyhraje příště imunitu, Blanka by se postarala o jeho vyhazov, takhle má šanci vydržet i když imunitu nezíská.

177
občasný návštěvník
Reagovat

Tenhle díl byl pro mě zajímavej asi jako ponožky v mrazáku…

Co by mohlo bejt zajímavý, je starší filipínka Marek. Patrně padne rada, jak by to teď hrál on… A předpokládám, že i když se v papíru praví „Rada…“, tedy jedna, mohlo by jich padnout nakonec i víc…

178
Lady XL
Reagovat

Přesně, Blanka dokázala holky ukecat na společné hlasování, byla nebezpečná. Taky pěkně kecala Zině, když si s ní plácla na společném hlasování… No a Zina zase kecala jí :-). Ale viděli jste, jak to vyloučení Blanku zaskočilo? Pár vteřin seděla a ani se nepohla, než jí ta info doputovala k mozku.

179
Monika
Reagovat

No ted v zaverecne fazi souteze jsou dulezite hry, pokud si pamatuji, tak vitez sel rovnou do finale. Blanka nemela sebemensi sanci Mirka ohrozit, martina je mnohem vetsi riziko. No uvidime podle me mel jit s Terry Mirek proti Martine a pripravit ji o vyhodu ve hre.

180
Johanka
Reagovat

@Monika: Nesouhlasím, takhle se to nedá nalajnovat, štáb tam určitě ještě vrátí dalšího hráče a nějak zamíchá kartama. V této chvíli rozumím vyhození Blanky – soužití s ní asi Mirka i Zinu nejvíc iritovalo (Zinu nutně potřeboval získat ke spolupráci a při její vrtošivosti bylo důležité, aby se s vyhozením určeného člověka taky ztotožnila). S Blankou bych nevydržela ani den, její chování je nepříjemné a agresivní, asi i pro Mirka je přijatelnější a příjemnější Martina s Terkou, které jsou docela čitelné ve vymýšlení různých strategií a fyzicky si na ně jako chlap asi taky věří. Víc ho ohrožuje spíš návrat někoho z OV, odtud by mohl přijít nejen silný, ale i chytrý soupeř.

181
Monika
Reagovat

kdo to sledujete pravidelne i v zahranici:
1) Muzou nekomu ukrast skrytou imunitu nebo je to zakazane v pravidlech?
2) Jak to Ondra dela, ze ten rozhodujici hlas je az ten posledni?

182
občasný návštěvník
Reagovat

@Monika: Sledoval jsem, novější řady mě nudili (a vynechával jsem i tzv. VIP řady).

Ale bod 2) byl myslím vysvětlen vícekrát na více místech: Střih (a postprodukce/poměr hlasů… – Ondřej) :-)
Ale je asi víc možností, jak to udělat „napínavý“…

183
Johana
Reagovat

Všimli jste si, jak opovržlivě reagovala Katka na odpověď Ziny na otázku Ondry na kmenovce?
Jako sportovkyně by měla umět přijímat i porážky, ale toto byl výraz rozmazleného fracka, který má ve zvyku dostat všechno, co si zamane a najednou ji nějaká ,,ošklivá a hloupá“ Zina vyfoukla něco, co patřilo jí.
Katka se moc snažila všechny přesvědčit, že v reálnem životě je jiná, lepší, férová a kamarádská…ale není a jsem ráda, že je venku.

184
Johanka
Reagovat

Pro mě je spíš nepochopitelné,proč všechny tři z „ženské aliance“ nenapsaly Mirka? Pokud ho neustále hlídaly při hledání imunity, tak mohly mít naději, že ji nenašel a risknout to. I při výhodě hlasu navíc, to pořád vycházelo na remízu (3:3) a tam je naděje, že souboj s ním vyhraje ta, která bude mít stejný počet hlasů. Mirek je pro ně největší hrozba nejen fyzicky, ale při řeči na kmenovce mi pořád vychází, že mu to ze stávajících hráčů nejvíc i myslí. Dobrá řeč před budoucí porotou!

185
Bugina
Reagovat

Co mě dneska překvapilo:
– že nikdo nehlasoval pro Mirka, vždyť to je nejsilnější soupeř jak fyzicky, tak co se týče oblíbenosti u poroty
– že byli Bizon, Petr a Martin až takový hovada, že Katce nedali ani jídlo? to už mi přijde hodně pod úroveň, to je jak v mateřský školce
– že mohl Petr v soutěži „opisovat“ a bylo to ok?

Co pobavilo:
– Martiny proslov, jak se snažila víc v soutěžích (to jako myslela, že se snažila sníst víc dortů?)
– absolutně poslední záběr v 20. díle (na Terry, koukněte:))

186
Bugina
Reagovat

@Johanka: příspěvek jsme psaly naráz o tom samym…

187
občasný návštěvník
Reagovat

@Johana: Reagovala na to, CO Zina říkala, s její porážkou a vypadnutím to podle mě nemělo nic společnýho.

188
Johanka
Reagovat

@Johana: Všimli a určitě nejen my. To se mi právě líbilo, jak takticky mluvil Mirek – s respektem ke všem soupeřům, udržel emoce i po vyřazení Blanky a vyprovodil ji potleskem bez nějakých radostných úšklebků. Tohle jsou už detaily, které mu můžou v závěru pomoci.
A nic na tom nemění skutečnost, že to je taktické chování.

189
Monika
Reagovat

Terry, Martina, Zina, Mirek…Nevim proc ale myslim si, ze se stane vitezem ten kdo se vrati z OV. Podle me Mirek i kdyby sel do finale bude mit problem s hlasy, na lidi pusobil dost namachrovane a nesympaticky. Zejmena baby mu hlas nedaji. Tak na 90% bych si tipla, ze se druhym robinsonem stane Martin nebo Petr. Oba jsou sikovni v soutezich, oba se sblizili na ostrove vykoupeni s lidmi co jsou ted v porote,

190
Johanka
Reagovat

@Bugina: bingo! :-))

191
Johanka
Reagovat

@občasný návštěvník: Zina řekla jen pomocí metafory o exotickém ovoci to, co všichni ostatní ( a já jsem naopak ocenila, že neopakovala ty stejné fráze ostatních) – vůbec nebyl důvod se na tím ušklíbat…

192
Johana
Reagovat

@občasný návštěvník: Zina odpověděla obrazně, vzletně, po zinovsky, ale nemyslím, že to bylo až tak opovrženíhodné…spíš v tom cítím Katčinu uraženou ješitnost, že taková outsiderka dojde o kus dál.

193
jj
Reagovat

Tak už jsem viděl i tenhle díl. Občasný návštěvník měl pravdu, Katka se v upoutávce neradovala, ale chytala za hlavu :-) Nelíbilo se mi, že se při stavění kostek dalo opisovat, měli je od sebe oddělit nějakou stěnou.
Nejdřív mě překvapilo, že holky nehlasovaly pro Mirka a Terka že hlasovala pro Martinu. Myslím, že za to může Mirkova nápověda ke skryté imunitě. Holky předpokládaly, že ji mohl najít a hlasovat pro něj by bylo riziko. I když ze začátku pořadu byly nějaké náznaky, že si myslí, že by ji Mirek mohl dát opět Zině, pak se jim to rozleželo v hlavě, protože to nebylo moc pravděpodobné. Tak se domluvily na Zině. Terce došlo, že Zina je slabý soupeř na soutěže a dobrý do finále, proč ji vyhazovat. Taky tam asi nikdo neví, jestli už nebudou jen eliminační soutěže. Blanku také považuje za slabého soupeře do finále, eliminační soutěž či soutěž o imunitu. U Mirka předpokládala skrytou imunitu a že možná bude hlasovat pro Martinu. Určitě ne najisto, ale tak prostě vypadne Blanka, když ne. Skrytá, byť nenalezená, imunita tohle hlasování podle mě rozhodla. Nebýt té imunity, tak Terry pravděpodobně hlasuje pro Mirka, jak se s ním bavila, tak ho brala jako největšího soupeře, Martinu jako druhou. Blanka se rozloučila dobře, zradu brala jako pravý hráč.

194
občasný návštěvník
Reagovat

@Johanka: Předpokládám, že Katka prostě nemá Zinu obecně ráda, no. Jako spousta lidí nemá rádo spoustu lidí. Tragédii nebo povahu bych za tím nehledal. Neznám ji, a jaká je, není, nebo jakej jsem třeba já :-), řešit nehodlám.

195
Tomas
Reagovat

@Monika:
1) V americke verzi se nikdy nestalo (aspon si nevzpominam), ze by nekdo nekomu ukrad imunitu. Nekolikrat se podivali do osobnich veci jenom jestli ji (ne)ma, aby meli informaci, ale nikdy nebrali imunity. Dost pripadu se stalo, ze nalezenou imunitu zase nalezce nekam zakopal, ukryl, ale to nevim jestli pripadny novy nalezce si ji muze vzit. Rekl bych, ze v tomhle pripade si ji vzit muze, protoze je volne v prostoru a ne v osobnich vecech.
2) Nekdo ze stabu po odhlasovani presklada hlasy a Ondra vi, ze je ma brat z nejake strany aby bylo pri cteni to napeti.

196
jj
Reagovat

@Johanka:
Mirka při hledání imunity ohlídat nemohly, těch okamžiků, kdy si ji mohl nenápadně schovat, muselo být hodně. A nemyslím, že s ním byly pořád. Pak nevěděly, jestli ji má. Se Zinou téměř nic neriskovaly, teď už by jí imunitu nedal. Sama Blanka by se vystavila příliš velkému riziku, musela jít do Ziny, přemluvila i Martinu, Terka měla jiné plány.

197
Tomas
Reagovat

Co se tyce opisovani, tak to je bezne, jak v tymovych tak individualnich soutezich. Nekdy to pomuze nekdy ne. Zalezi na momentalni situaci.
Pri nekterych hrach dokonce nekteri hraci napovidali lidem z OV, aby se na OV jeste chvili udrzeli nebo aby se do poroty dostali extra jedinci.

198
frettie
Reagovat

v titulkách po soutěži na OV: „Vysíš mi 1700“ … ty vole, to psal nějakej filipínec, ne? :)

199
Ina
Reagovat

Katčino fňukání o tom, jak byli na ni zlí, jak to nebrali jako hru mě rozesmálo. Sama se celou dobu chová jako drsná hráčka, lže do očí,podráží, neskrývavě se raduje, když se ji podraz podaří a po ostatních by chtěla ohedy a vše zapomenuto. Každá zrada vždyky bolí, i když to časem přejde. Jako velká hráčka s tím musela počítat. Na mě Katka působí jako sebestředný fracek, co potřebuje vždyky vyhrát. A to, že hraje trovna ragby, taky vypovídá o její povaze. Hlas Martiny pro Terry… tak to bylo od Mirka geniální rozvrátit ten slepičinec. Co jsem sledovala survivora, tak dost často se vyplatilo, když alespoň dva drželi spolu až do konce. A proto si Mirek Zinu nechává, věří si a přiklonit se těď k nějaké ježibabě, které věřit nemůže by byla blbost. A vyhodit Blanku byl dobrý tah. Protože ty dvě se tam teď poperou, protože vyjde najevo, hlasování. Terry ani Martina se snad do finále nedostanou, to tam raději budu vidět Zinku.

200
Ina
Reagovat

Sorry… ty dvě si pletu .. hlas Terry pro Martinu ..:-)

201
Johanka
Reagovat

@Ina: taky s tím mám pořád problém-stejný vzhled, stejné chování, stejně marné…:-))

202
občasný návštěvník
Reagovat

Upřímně? Aby se Martina dostala alespoň do finále bych si fakt přál. Bylo by zajímavý sledovat zdejší diskuzi pak… :-D
(že na ní porota bude nehezká by se sice dalo očekávat též, ale protože si nemyslím, že by si to neuvědomovala, spláchla by je alespoň pro sebe do záchoda, a stejně „prošla středem“)… :-)

203
Prochor
Reagovat

@Ina: Já tedy taky držím palce Zině. Vemte si co všechno dokázala. I když se většiny soutěží vůbec nezúčastnila tak dostala nejvíc imunit. Jak to ta geniální ženská dělala? Přesto že nevymyslela žádnou taktiku tak přežila všechny stratégy. Prostě silná, inteligentní hráčka a hlavně charakterní protože nikoho nepodrazila. Já tvrdím, že tuhle řadu Robinsonova ostrova si zasluhuje vyhrát Zina. To bude ta pravá třešnička na dortu a doufám, že nás štáb nezklame.

204
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Vyhraje „Duch Robinsonova ostrova“, Ondřej. Když ho slyším, třeba se svýma „moudrama“ a „postřehama“ na JTVR, tak rostu, a naskakujou mi pupence jak tenisáky…

205
Michal V.
Reagovat

@Monika:
ad 1) tohle je asi slozite, nicmene co si vybavuju, tak krome fyzickeho nasili maji povoleno cokoliv, nicmene sami mezi sebou dodrzuji pravidlo „kdo prvni sahne na imunitu je jeho“ napr. pokud hleda vic hracu naraz, ale co jsem cetl tak to neni v pravidlech Survivora (lehce si to vybavuju z nejakyho AMA bud Jeffa Probsta nebo nekoho z lidi kolem souteze).

Co by se stalo kdyby nekdo nechal nekde valet imunitu a nekdo si ji vzal netusim, to se nikdy nestalo, hraci si vetsinou imunitu dost hlidaji a max. ji hloupe predaji (zrovna vcera jsem na YT nasel nejaky video 5 nejhorsich plays v survivoru ever a top 1 byl Eric, ktery svoji imunitu predal nejake zenske primo na kmenove rade tesne pred hlasovanim :-D).

ad 2) jak uz tu bylo receno, vsechno se resi v postprodukci a strihem, staci si dohledat nejaky starsi clanek na panackovi, kde je rozhovor s kameramanem z US Survivoru a ten rika, ze v US bezna kmenovka trva 1-3 hodiny a my z toho vidime cca 10 minut.

206
Hooper
Reagovat

@Ina: Drsna hracka ano, sebestredneho fracka jsem nezaznamenal.

207
Hooper
Reagovat

@frettie: Marek

208
občasný návštěvník
Reagovat

@Hooper: Asi tak nějak…

209
Michal V.
Reagovat

@Michal V.: kdyz uz jsme u toho „cokoliv“ jedna z hodne znamych plays z US Survivora je situace, kdy Russel Hantz spalil svym souperum ponozky (myslim, ze to byly ponozky, verim tomu, ze me kdyztak Prochor opravi, zjevne ma taky nakoukano).

Takze je tam opravdu velka volnost ve hre, jak rikam s vyjimkou primeho fyzickeho nasili (samozrejme mimo souteze…).

210
Hooper
Reagovat

@Bugina: absolutne posledni zaber = vykony ocaska v kostce.

211
Honzad
Reagovat

Velmi dobrý díl. Když to člověk srovná s epizodami ze začátku, kde se za celou dobu stihla jedna soutěž…

Mirkovo rozhodnutí se jeví jako správné, taky bych na jeho místě volil Blanku. Do hry ještě vstoupí další hráč, Blanka byla z holek jediná, která dokázala něco vymyslet a přemýšlet opravdu strategicky. S Terkou může manipulovat, jak se mu chce (což se ukázalo jejím nesmyslným hlasem pro Martinu), Martina je zase bez Katky úplně bezradná, takže by pro něj Blanka byla opravdu největším ohrožením. Navíc bych si nebyl jistý tím, že by Blanka měla ve finále tak slabé šance – imho třeba větší než právě ona Martina, protože někdo z poroty by jistě svou zhrzenost dokázal dát stranou a ocenit, že Blanka vážně hrála.

V tak finální fázi hry se ukazuje, jak cenné je byť sebemenší ale stále pevné spojenectví, v tomto případě mezi Zinou a Mirkem. Jediní dva si dokáží věřit, Zina navíc v poslední fázi odhodila svou nepředvídatelnost a hlasuje stabilně. Pro Mirka dar z nebes.

Jinak teda chápu, že výhoda od Martina a navíc strašák skryté imunity způsobil u holek rozruch, ale že Mirek na kmenovce nedostane ani hlas a vlastně bude absolutně v bezpečí, to jsem opravdu neočekával. Závěr se mu opravdu daří, z aktuální čtveřice mimo OV by si výhru zasloužil. A protože jsem stará škola, přál bych mu to i proti komukoliv, kdo se vrátí z Ostrova vykoupení – konzervativní pohled totiž říká, že kdo jednou vypadl, vyhrát by neměl… Ale to je jen mé osobní vnímání.

212
Honzad
Reagovat

A jinak se teda nejvíce bavím Omalovánkou. Každý díl si říkám, že už se nad ní nemůžu více pousmát, ale ono to nějak nejde.

Už posledně ta angličtina (oceňuju, že to štáb přeložil doslovně!), tentokrát čirá radost z pitomého karaoke. Na tom je nejlepší, že za to utratila na aukci veškeré své peníze a stejně si výhru nakonec užili úplně všichni. No neber to. Její opovržení Zinou je úsměvné, zatímco taková Terry, i když se jí nedaří, dává do soutěží aspoň opravdu všechny, Martina se na Ostrově najedla snad lépe než doma. Bez zápalu, bez strategie, bez inteligence. Rada od Marka jí těžko pomůže – a mimochodem, vsadil bych se, že Rada nad zlato byla od počátku aukce koncipována jako porada s loňským vítězem, Marek byl po celou dobu součástí štábu…

Jestli se Martina dostane do finále, vážně jsem zvědav, jak se bude před porotou obhajovat. Koruna by tomu byla nasazena, pokud by jí finálový hlas nedala ani Katka. Jakože k povaze její hry věřím, že nedala :))

213
Michaela
Reagovat

Me by asi doopravdy nastvalo, kdyby vyhral nekdo z Ostrova vyhnanstvi. Myslim si, ze logicky si vyhru zaslouzi jen Mirek, ale obavam se, ze to tak nedopadne, nikdy mi tyhle prognostiky nesly.

214
Lady XL
Reagovat

@Michal V.: No mě se to zrovna tehdy, jak jim zničil ponožky, moc nezamlouvalo. Měla jsem navíc dojem, že ve starých řadách ještě platilo pravidlo, že na osobní věci se nesahá. Taky jsem si myslela, že do osobních věcí se neleze a možná to i v prvních řadách platilo, teď už záleží na každém, jak ctí osobní vlastnictví (GDPR na ně! :-D). Imunity sebou tahají na soutěže, protože už se i dřív stalo, že šli na kmenovku rovnou… A holt je Mirek chlap, který udrží tajemství, obávám se, že být to holka, tak už se „kámošce“ svěří, že má imunitu :-).

215
Lady XL
Reagovat

Vzpomeňte si vážení (vážené), jak jsme v počátcích RS debatili, kdo asi bude vítěz a hodně z nás tehdy tipovalo Martina…. a ejhle, je tam pořád a má nakročeno…. I když já osobně to přeji Mirkovi. Taky jsem tak trochu zastáncem toho – kdo jednou vypadne, nemá nárok. A pak Míra (a ostatní) to má v kmeni složitější než někdo na OV!

216
občasný návštěvník
Reagovat

@Honzad: „Rada od Marka jí těžko pomůže“
Třeba já neříkám, že pomůže, ale mohlo by to bejt zajímavý… Alespoň pro mě.

Teda, pokud Marek nedostal instrukce, „co“ a „jak“ má bejt ta Rada…

217
občasný návštěvník
Reagovat

@Lady XL: Já čím dál víc tipuju tu/toho, kterou/kterýho před nedávnem sdělilo (i když taky možná od boku, jako přání) několik nicků na FB…

218
jj
Reagovat

O Katce si myslím, že je správná holka i dobrá kamarádka, v žádném případě podrazák. Celou soutěž neměla možnost vyhrát jen díky zásahu štábu, tak je mi ji i líto. Výhru bych jim přál v tomto pořadí:
1. Terry 2. Někdo z OV 3. Martina 4. Mirek (zásah shora, jinak už by tam nebyl, včera by skončil) 5. Zina, ani jako parodii a trest pro štáb ji nechci
V dalším díle význam té soutěže může být jiný, např. vítěz rovnou do finále a poslední konec v soutěži. Tipl bych si, že vyhraje Terry, poslední bude bezpochyby Zina.

219
Monika
Reagovat

Dik za odpovedi k otazkam.

ja osobne jsem tez zastance nazoru, jednou si uz vyletel, nemas narok na vyhru. Ze soucasne sestavy by si imho jako jediny zaslouzil vyhru Mirek. Vubec si neumim predstavit, ze by titul Robinsona ziskala Martina, Terry, Zina. A co se tyce ostrova vylouceni Blanku si asi muzeme skrtnout, Martin stravil ve vyhnanstvi hrozne dlouhou dobu, byl uplne mimo socialni hru, i v jeho pripade by titul Robinson byl diskutabilni. Petr je hezkej chlap s americkym usmevem, sympatak, ale na ostrove se vubec nepredvedl, nic nevymyslel, byl to jen Radimuv ocasek bez strategie, taktiky. ten by tez k titulu prisel jako slepej k houslim.

220
Monika
Reagovat

Nejhur na aukci dopadla Martina, vsechny prachy utratila za takovou kravinu pro vsechny. Mimochodem jsem si predstavovala vyhru jinak. Ocekavala jsem, ze Martinu odvezou z ostrova na nejakou bombastickou party , kde se budou prohejbat stoly pod jidlem, spousta piti, spousta hudby, tanecniku, DJ z Filipin, nejakou mega akci. A ne ze na ostrov privezou prvni tri Filipence na ktere narazi, pusti jim par songu a k tomu jeden talir jidla. Byla to traparna, kdyz si vzpomenu jake odmeny byly za casu Marka….

221
jj
Reagovat

@Honzad:
Proč by měl Mirek dostat nějaký hlas, když holky mohly předpokládat, že našel skrytou imunitu? Musely se nějak domluvit a na jednom člověku, Aby byla aspoň remíza. A se Zinou se pak dá snadněji vyhrát případný rozstřel. Zina a Mirek měli k dispozici tři hlasy. Já bych zas nechápal, kdyby Mirek dostal jeden či dva hlasy a Zina zbylé, to by bylo dementní uvažování. Pochybuju, že Mirek může jakkoliv manipulovat s Terkou, její hlas pro Martinu nedokazuje vůbec nic :-)

222
Honzad
Reagovat

@jj: Mě hlavně zaskočilo, že ta varianta ani vůbec nebyla na stole. Mirek prostě najednou získal výsadní pozici – bez imunity na krku i bez imunity v kapse a přitom největší hrozba. Samotná Terry jej oslovila s tím, pro koho teda budou hlasovat (a nakonec tak udělala), ony nad tou potenciální remízou ani neuvažovaly – a do toho nemohl nikdo vědět, jaká ta výhoda nakonec bude a zda Mirkův dvojitý hlas platí i pro remízu. O Mirkovi se tedy nakonec mluvilo jako o někom, kdo prostě vypadnout nemůže.

Co se týče Terky, obávám se, že nejsi příliš objektivní :-)) Jej hlas pro Martinu naopak dokazuje až příliš.

223
jj
Reagovat

@Hooper:
Neměla by být ocásek spíš Zina? :-)

224
Lady XL
Reagovat

@jj: ále, jdi už „na ostrov“ s těmi kalkulacemi, co a jak bylo/nebylo kolem Mirka. Neříkám, že je vše čisté…, ale kolem té aukce, jak uvažuješ, to není ta zmanipulované. Včera jsem viděla Martinovo video,kde byly rozhovory s holkama a i Mirkem ohledně té aukce a co bylo pak. Doporučuji shlédnout. Podle jejich reakcí, výpovědí mi přijde, že to bylo celkem košer. Jeden z důležitých momentů totiž je, co by bylo, kdyby si Míra vytáhl ten bílý kámen….
Tak rozhodně to přeji jemu než Terry (a nebyl zrovna můj fanoušek), která se v Manobu vezla a ostatně to i na začátku říkala, že bude využívat „ženských předností“, poveze se a pak přes jejich hřbety se dostane do finále… a ejhle, je skoro tam.

225
Monika
Reagovat

JJ je dobrej komik, z druhe rady videl par dilu, jak se sam priznal, placa nesmysly, ze Terry napsala Ondru a podobne. Neskutecne zarli na Mirka, asi nejakej komplex z nabuseneho chlapa a je tak zamilovanej do prednosti Terry, ze ani neni schopen videt realitu :-))

226
Lady XL
Reagovat

Ocásek je od začátku Martina…., Zina byla dost často velice nevyzpytatelná a možná ocásek, ale ocásek pokaždé někoho jiného :-).
Teď jedině lituji, že nebudu už vídat ty nechápající a někdy až nenávistné pohledy Blanky směrem na Zinu :-D včetně těch šťavnatých výlevů. Chtěla bych vidět ty dvě na OV, ale samotné…. Blanka by Zinu brzy někde zakopala a na hrob položila paruku….

227
jj
Reagovat

@Honzad:
Snad si nemyslíš, že nám ukázali všechno, všechny domluvy? Snad už měly holky nějakou zkušenost z minule, různé varianty se daly domluvit předem, zas tolik jich nebylo. Z upoutávky na příští díl zmiňuje Terka, proč si tam chtěla Blanku nechat, hodila se jí jako slabá a neoblíbená. Martinu prostě riskla, jako tutovku, že pro ni Mirek bude hlasovat, to předpokládám nebrala :-)

228
jj
Reagovat

@Lady XL:
Nemyslel jsem aukci, kde sice také u toho závěru bylo jasné, kdo má nejvíc peněz a jediný může vyhrát poslední položku, ale dle mého darovanou, spíše tedy příhodně podstrčenou, skrytou iminutu dříve. Minule by bez ní vypadla Zina, bylo by to 4 na 1. Včera už by Mirka vyřadily.

229
Lady XL
Reagovat

@Honzad: Jojo, myslím, že holky (až na Blanku) se trochu sesypaly z toho, že by možná měl zase skrytou imunitu a tak se chodily ptát, koho bude vyřazovat (oklikou ale přeci jen). A Tereza holt uvěřila, že půjde o Martinu, že je opět v té správné alianci. Jakoby nevěděla, že tam se lže do poslední chvíle. Zkrátka si chtěly zajistit, že je nebude psát a tak mu dávaly najevo, že budou psát Zinu či koho jim on řekne…. Však se sám tomu Mirek pak divil.

230
Lady XL
Reagovat

@jj: Tak sorry, s tou imunitou je to fakt takové, že to může být podstrčené nebo i náhodně nalezené…. Jak už se tu zmiňovalo, že ho u toho nenatočili a natočení udělali (blbě) potom. Taky jsem nad tím tehdy žasla. Ale bylo to i díky těm „náhodám“ kolem Ziny. Tam to prokaučovali dost. Pravda, první imunitu – dostala spolu s Bizonem na první kmenovku. To však nikdo netušil, že první kmenovka bude i poslední kmenovka Manoba…. :-(. Pak „náhodou“ dostala tu úkolovou…., tam to bylo hustý, protože prostě potřebovali nějak poslat dalšího chlapa do Kalingy a tak jí holt za to dali odměnu. Ovšem ona ji dala ve prospěch všech – tj. rychlejšího Martina. Ale on i Bizon měl víc imunit – tedy dvě.

231
jj
Reagovat

@Monika:
Moniko, Moniko, raději úroveň tvé argumentace nebudu ani komentovat :-) O Mirkovi jsem tu nikdy nenapsal jediné křivé slovo, spíš jsem ho chválil, jen mi vadí nadržování (o kterém jsem přesvědčen, ostatním to neberu a nikoho nekritizuji, nepíšu o naivitě apod.), které je pro mě zásadní, normálně bych mu i fandil, asi i víc než Terce.

232
Michaela
Reagovat

Ja myslim, ze v tom hledate vice, nez v tom doopravdy je.

Holky (Blanka, Tereza a Martina) nehlasovaly jednotne za A) , protoze si byly jiste, ze Mirek nasel imunitu, jinak by sel on, za B) to zblaznilo Terezu, ktera toto predpokladala, Blanku ma rada, tak si rekla, ze ted je vetsi hrozba Martina, protoze ma tu tajnou vyhodu, tak to zkusila na Mirka, ale ten mel plan se Zinou, ktereho se drzel a za C) Blanka a Martina hlasovaly jednotne.

Ony nevedely, co bude mit Mirek za vyhodu, ze to budou 2 hlasy. Predpokladaly, ze ma Mirek skrytou imunitu a Zina se vsem hodi do finale, tak zacaly blaznit a takhle to dopadlo.

Nic chytrejsiho bych v tom nehledala.

A v te ukazce, jak tam Tereza vysvetluje, proc napsala Martinu, tak to vysvetluje prave Martine, snazi se ji nejak uchlacholit, obelhat a budou to jejich zabomysi valky.

233
občasný návštěvník
Reagovat

@Honzad: „Jej hlas pro Martinu naopak dokazuje až příliš“ No, ale hlas pro Martinu si poněkud rozhodla zcela sama…
@Lady XL: …a všichni z nich milou štáb a všechny jejich spravedlivý a zcela nestranný jak chování, tak rozhodnutí (protože ve smlouvě mu jistě nesmějí skřivit ani jedinej vlásek, min. několik měsíců po soutěži – a bejt mu k dispozici pro všechny blbosti, a akce, co si umane).
A s Ondřejem půjdou všichni spolu za ruce, do zapadajícího slunce…

Aneb komentujou, co můžou, a jak můžou. Pokud má k tomu někdo něco „víc“, stejně se to nedozvíme (je to velkej finanční risk i „potajmu“)…

234
občasný návštěvník
Reagovat

…a tentokrát překlep a hrubka najednou. Tak to berte spíš jako takovej hlavolam… :-)

235
jj
Reagovat

@Lady XL:
Pro mě je větší ocásek Zina :-) Spíš ji beru jako loutku, stačí tahat za provázky správným směrem a stačí neuvěřitelně málo. Kdokoliv mohl být její loutkář, stačilo jen říct ty správná spouštěcí slova. Teď ji vlastní Mirek, předtím chvíli např. Radim. Prosta jakékoliv taktiky. Odevzdá imunitu. Prosí o imunitu. Spojenectvím s Mirkem ji nemělo co přinést a bylo rizikové. Shodou náhod jí to vychází. Významný důvod pro hlasování s Mirkem může být, že nemá ráda slepičinec, to uznávám, ale taktika to také není.
O Martině se dá říct, že se vezla, to ano. Na druhou stranu, s Katkou si padla do oka jako málokdo na ostrově, vyhovovalo jí to, postupovala, s Blankou jí to také vyhovovalo, proč něco měnit, když to vychází. Nevíme, jestli by i tu Katku nebo Blanku v závěrečné fázi nějak nepřelstila, kdo by zůstal atd. Cílem bylo nejdřív dostat se co nejdál. Přesně nevím, co měla dělat jinak, hlasovat jinak? Mně na ní vadí nejvíc přístup k soutěžím a celkově měla být aktivnější, to ano, hodně ale záleží i na střihači, co o kom ukáže.

236
Iva
Reagovat

Já vím že se opakuju, ale pořád si myslím, že to nakonec pohodlně vyhraje Martin. Mirkovi bych to přála víc, podle mě se po odchodu monaboys slušně rozehrál, nad štábními berličkami lehce přivírám oko. Ze zbylých holek mi na Robinsonku fakt nesedí nikdo – a to jsem ženská :-)
Ad Martina a karaoke – mile mě překvapila tím, že o to nikoho nepřipravila. Mohla vybrat koho pozve a nedělala žádné uražené ofuky ve stylu „ty jsi z jiné aliance, ty zůstan doma“ nebo spíš „ty jsi mi šlápl na kuří oko, zůstan doma“. aký rozdíl proti OV, kde kluci nedali Katce najíst. A to jí nijak nemusím, ale tohle se mi zdálo moc. I když taky mohla trucovat a milostivě čekat na pozvání místo co by sama nějak přiložila ruku k dílu.

237
občasný návštěvník
Reagovat

Ze zbylých kluků mi na Robinsona fakt nesedí nikdo – a to jsem muž :-)

238
Iva
Reagovat

Ještě jeden postřeh – všimli jste si, jak se někteří členové portoy nudí? U Jardy už několikrát měla pocit že usne. Bára sedí se zády podle pravítka, ale taky se jí to podle mě už zajídá jako dlouhé.

239
Iva
Reagovat

omlouvám se za překlepy
@obcasny navstěvnik – ty mi dáváš, poprskala jsem si klávesnici :-)

240
Adam
Reagovat

@Iva: Jarda vypadal včera nějak zničeně. Jakoby už život ani neměl smysl.

241
Ina
Reagovat

z těch co tam zbyli…..jedině Mirek projevil ducha souteže. Holky si myslely, že jim stačí, když budou sedět, žrát a vyřazovat kluky. Mirek se mi líbí, že hraje i tak, že si našel spojence a drží spolu. Že měl čuch na Zinu. Mohl se vlísat k Blance, Tery nebo Martině, ale vzal si Zinu. U těch ostatních správně odhadl, že by ho podrazily. Pořád si myslím, že vyhrát můžete jen tím, že máte spojenectví a pevné, jen výkony a podrazy nestačí. Nemohu nevzpomenout Ozzyho Lustha…mého nej nej survivora… ten dojel na to, že si nedovedl vytvořit pevné spojenectví… by to spíš individualista s nadpřirozenými schopnostmi přežít, ale ty vztahy neuměl…Snad to Míra vyhraje, fakt by si to zasloužil…

242
jj
Reagovat

Malá drobnost k hlasování Terry pro Martinu. V minulé řadě už od tohoto momentu byly jen eliminační soutěže. Nechat si na ně Zinu a Blanku je dobrá taktika. Letos to asi bude probíhat jinak, to ale Terry nemůže vědět. Netvrdím ale, že tak opravdu uvažovala. Chce to najít nějaký kompromis mezi tím, koho chci ve finále, abych měl při hlasování větší šanci, a abych se tam vůbec dostal.

243
Kami
Reagovat

Omlouvam se za off topic – skoda, ze tu neni nekde diskuze k Utajenemu sefovi.

A ted zpatky na Ostrov.
Kluci na OV – fakt ubohost, porad nechapu, ze se nekdo da na takovou hru a pak je celej vedle, ze ho nekdo podfoukne. Jezis jde 1) o prachy a 2) navic podle me je to jako droga, jak naskocis, nechces ven. Uz jen to ze to clovek dokaze, zdola to.

Nicmene je dobry, ze oproti prvni serie tu mame vic hracu. I kdyz s temi imunitami co se tam rozdavaj (a navic takhle u konce!!!!) me totalne nas*raj. Clovek misto aby si uzil socialni hru tak je to nakonec o stesti. I ten Mirek uz prihazoval „na steaky“ a sam koukal na imunitu jak blazen. To uz nebylo o tom, ze je nekdo chytry a neutraci penize za karaoke. Katka si penize taky drzela dlouho.

Jsem zvedava, kdo se vrati z OV, prala bych to asi jedine Martinovi. I kdyz po tak dlouhe izolaci (a valeni se na plazi, byt s prazdnym zaludkem) mu zkratka vyhru tezko muzu prat..

244
jj
Reagovat

@Kami:
Jestli bude nějaká další řada, tak na aukci můžou zapomenout. Ať se bude moderátor snažit sebevíc, lákat je jak na pouti na různou zábavu, jídlo, nikdo nehne ani brvou, budou jen čekat a čekat. První tajemné předměty projdou maximálně za 1 peso. Na konci dají všichni všechno a bude losování. Zas by to ale byla sranda aukce :-)

245
Johanka
Reagovat

@jj: možná se příště poučí nejen účastníci, ale i produkce a třeba to zase provedou přesně naopak ( imunita hned v první nabídce) :-))

246
Johanka
Reagovat

Myslím, že kouzlo hry spočívá právě v té nejistotě: nikdo nikdy nemá nic jisté – z toho důvodu by se neměla dodržovat nějaká schémata, ale kreativně je měnit.

247
Kami
Reagovat

Jo, tak jasnej scenar je nuda, ale rozdavani imunit ta nic.. Kdyby jim aspon rekli hele, na ostrove mate schovane imunity, hledejte. Nebo soutez o nápovědu k imunite. Aby au to zaslouzili..

Me treba zajimalo, kdy by Terry nebo Martine cvaklo, ze je treba vykopnout Katku.
Nebo Katce ze je treba jit za Zinou a odstranit Blanku. Jak je to ted mi prijde spis predvidatelne.

248
Filip
Reagovat

mi reknete… jak to s timto ansablem muze Mirek nevyhrat? z Ostrova zbytecnosti ho ve finale neporazi ani jeden… Martina je uplne mimo… kdyz ma mluvit na kmenovce… Zina je Mirkuv ocasek a Terry ani nevi… jak se dostala… tam kde je

ale nepochopim tu debilitu tamnich slecen – z Mirkovych slov na kmenovce bylo poznat… ze imunitu nakonec nema

uplne nejvic me dostalo plakani Martiny… ze je lepsi v soutezich… tak by si ji tam mel Mirek nechat dyl… protoze to je „fer“ – a co kdybys ty hloupa radeji hrala a to… ze to nebudes ty si zaridila tim… ze to dobre zahrajes ? a nemusel by se ti nikdo „nechavat“

no ted by to chtelo Mirkovo vyrazeni – ale je to dost nepravdepodobny… kdyz jsem videl jak ty baby u souteze padaly jako svestky – pak by to bylo jeste pro finale zajimavy

249
Johanka
Reagovat

@Filip: podle už předvídatelného schématu, které TV používá u upoutávek naopak předpokládám, že jejich dramatický pády měly jen prvoplánově evokovat porážku, skutečnost určitě ve výsledku dopadla jinak – předpokládám, že obě se dostaly dál, v této disciplíně si dokonce dovedu představit i porážku Mirka, protože tady mu jeho fyzická síla moc nepomůže, je to spíš o obratnosti a tam moc dobrej není (pamatuju, jak ho s přehledem dal Bizon, když přišel na grif, jak se udržet na točících se kládách)

250
Eva D
Reagovat

Nevíte někdo, jestli bude další řada? Tuhle považuju za poměrně podařenou. Samozřejmě až na manipulace ze strany štábu.

251
občasný návštěvník
Reagovat

@Johanka: Nicméně, ten pád Martiny nevypadá ještě nějak… odevzdaně. A dokonce tak nevypadá ani pád (a ani poslední záběr) Terry. V prvním případě u Martiny to vypadá, že bitva dále pokračuje a bude pokračovat, a v případě Terry je to možná dokonce výraz údivu, že to dokázala.
Na druhou stranu se tak Terry tváří i v úplně prvním záběru (už jsem psal – zajímavá mimika – u obou), takže to možná je tak, že to jsou záběry z prvních okamžiků „v kole“ (a že to není jednoduchý „na první dobrou“ „synchronizovat“, ví každej, kdo třeba viděl „Pevnost Boyard CZ“ – tam dokonce „v Prádelně“ běžej ve dvojicích, a navíc, pokud neběžej dostatečně rychle, není to k ničemu).
Má sice trochu odřeninu na koleně, ale nevypadá to zle, a přesto nevypadá, že vstane, a
bude pokračovat. A dle točení kola to ani nevypadá, že to se mělo v nějaký chvíli „zarazit“, a tím že by to mělo skončit.
Na třetí stranu ale, i když ten mechanismus nejde asi jednoduše celej identifikovat (resp., co má bejt cílem), je tam třeba nějakej „gong“ (nebo se něco „pumpuje“), a to bude cíl (kolem se může dál točit, ale to už by bylo zbytečný a „za cílem“).

Když to vezmu obraz po obrazu…

1) Mirek rozmotává provaz s „kruhama“ na zadní straně klece. Ten provaz někam vede. Domnívám se, že k tyči, se zachytávacím hákem na konci (viz dále). V dalším záběru už to není Mirek, ale Terry. Ale ta samá věc.

2) Terry hází kroužky na háky. Jeden z kruhů na zadní straně klece (viz bod 1)) má pod pravou rukou, tu tyč, se zachytávacím hákem (viz bod 1)) má po levý straně vystrčenou kousek z klece. Na hácích 4 kroužky. Ten házenej kroužek asi trefenej, ale není to jistý.

3) V dalším obraze Martina (nikoliv Terry), ta trefuje 4. kroužek. To ale samozřejmě nemusí nijak souviset se stejnym časem a bodem 2).
Na tomhle obraze je asi nejzajímavější celková „scéna“:
V přední straně klece (v záběru jako zadní strana) vahadlo (po dostatečnym počtu – a váze – kroužků na hácích otevře bránu – jasný i v pozdějším obraze), tyč se zachytávacím hákem mají min. dva už natrvalo vystrčený ven, aby si mohli netrefený kroužky rychle vracet nazpátek. Velký „běžecký“ kolo mají za každou klecí, vedle něho vpravo je další menší kolo, který v dalších obrazech identifikuje další provaz, kterej vede k velkýmu kolu (v dalším obraze se namotává ve stejnym „rytmu“ jako je točeno velkým kolem), a bude asi něco namotávat (nebo naplňovat), a „něčím“ to bude končit (a možná i nějakým „zvukem“ konce). Vedle v kleci asi Zina, počet kroužků na hácích není vidět.

4) Martina vybíhá z klece, a zdá se, že má radost. To by mohlo značit, že je mezi prvníma. A může to tak bejt i proto, že v tomhle záběru je po levý straně její velký kolo, po pravý straně menší kolo, ale hráčky/hráče vedle ní – protože dle předchozího bodu, to její menší kolo je mimo záběr vlevo. Točí velkým kolem, v jeho rytmu se na to menší kolo vlevo ten provaz asi namotává).
Na tomhle obraze je další zajímavá věc, a to, že kolo vedle Martiny se netočí (z prvních záběrů Martinina točícího se kola pod jejíma nohama je vidět, že to nemá nějakou vnitřní stěnu, ale točí se to celý, i s tím „roštem“). A vedle Martiny byla v kleci (pravděpodobně – jak viz bod 3), tak následující bod 5)) Zina. Není tedy ještě z klece venku.

5) V kole se točí Terry. V prvním záběru podobnej výraz jako v posledním záběru. Další velmi zajímavej obraz, a možná nejzajímavější. Za padající Terry v záběru Mirek, „něco studující“ na „bráně“, ale pořád zevnitřku klece :-)

Klece tedy: Martina a Zina, a Terry a Mirek. Pokud se někdo mezitím vrátil z OV, měl by asi samostatnou klec. Ale není to tedy příliš pravděpodobný.

—–

Další postřehy, v obrazech před soutěží, nebo po soutěži:
Terry čte nějakej papír – s dlouhym textem. Tváří se při tom… značně „kysele“ (nebo min. se „netváří“ na to, co čte). Martina vedle pláče, a nezdá se, že radostí (vypadá to na souznění s Terry, co přečetla – a to i když už – možná – ví – že to byla právě Terry, co pro ni hlasovala).
V jinym obraze Martina taky pláče, ale tentokrát to vypadá, že radostí.
V jinym obraze ji Terry objímá.

—–

Ale koukal jsem na to jenom zběžně :-D, ještě to pořádně „prolustruju“, jestli tam není něco „dalšího zajímavýho“…

252
Lukša
Reagovat

@Eva D: Jediné, co jsem našel, je toto. http://superstar-2018.cz/mladsi-bratr-superstar-robinsonuv-ostrov-pozastavil-pripravy-3-serie/ Nicméně nesmí se to brát vážně, je to spíš taková spekulační webovka. Oficiálně skončilo přihlašování a dle mého se teď čeká na konečné výsledky této řady. Pokud budou na Nově spokojení, ozvou se čekajícím přihlášeným a rozjedou castingy.

253
Monika
Reagovat

No ono je vsechno nakonec jinak nez vysledek. Katkou nas chteli take splest minule. To, ze se holkam nedari ve vysledku znamena, ze jedna z nich vyhraje imunitu :-))) Ja to rikam porad Mirek si tam mel nechat Blanku, dokazete si predstavit, jak Blanka beha v kruhu…Mit tam Zinu a Blanku je pekelna vyhra….Mirek tuhle soutez imho neda a neziska imunitu, je moc mohutnej postavou, bude se mu sakra spatne behat v tom kruhu…

254
občasný návštěvník
Reagovat

…a samozřejmě vítám jakýkoliv dodatky, doplňky, další postřehy, a i opravy postřehů :-)

A hned jedna opravená úvaha z mý strany:

Ad bod 4) – na konci:
– Nejen, že se netočí velký kolo vedle Martiny, ale nenavíjí se ani provaz na to menší kolo (v záběru předtím, když Martina vybíhá z klece). Menší kolo tedy znamená, že nikdo neběží ve velkym kole vedle, když Martina začíná běžet, a velký kolo tedy znamená, že nikdo neběží ve velkym kole vedle, ani když už Martina minimálně nějakej čas běží.
– Neměla by to bejt Zina, ale pravděpodobně Mirek nebo někdo z OV. Zininy kola jsou na druhý straně. A klece jsou dle mojí aktuální úvahy vedle sebe, a to buď takto:
– [někdo z OV?], Terry, Mirek, Martina, Zina
nebo takto:
– Terry, Mirek, [někdo z OV?], Martina, Zina
(pohledem kamery od háků; vpravo od – asi Ziny – je už relativně blízko jenom „rostlinstvo“)

Je to tak i spravedlivější – každá/ej může vidět na každou/ýho.

A dál, nemusí to nutně znamenat, že se ještě nedostal (Mirek, Petr nebo Martin) nebo nedostala (Blanka) z klece. Teoreticky můžou ležet uvnitř kola, a nehejbat s nim (málo pravděpodobný – viz výše obě kola v různejch časech) a nebo naopak už skončili (ale taky málo pravděpodobný).
Ale tipuju, že je to Mirek. Podle bodu 5), a podle toho, že nebylo jakkoliv naznačeno, že se někdo tak brzy vrací z OV (ani žádná hra).

255
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Úžasné postřehy, úplná diplomka :-) Nenapadlo by mě, že toho jde tolik vypozorovat z tak krátké ukázky :-)

256
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: …to zase baví mě :-)

Další drobnosti:

Ad bod 1):
– Na tom provaze, co rozmotává Mirek (a Terry), jsou ony kroužky na házení (a patrně nikoliv ta tyč se zachytávacím hákem). Je to vidět v jednom z úplně prvních záběrů před zadní stěnou klece před Mirkem. Tedy ta tyč se získá jinak, nebo ji tam už mají.
– V tom samym záběru vlevo za zády Mirka je vidět jakejsi tlustší sloup, a ještě vlevo od něj, částečně mimo záběr možná to, co souvisí s cílem – možná to o ten sloup má na konci „navíjení“ bouchnout?
– Na druhou stranu, v obraze v bodu 2) na celkovou scénu to vidět asi není, nebo předchozí rozmazanej záběr „mate“.

Ad bod 2)
– Vlevo od každýho velkýho kola je nějakej „stolek“ a tmavě hnědá „miska“/“plochá dóza“, která možná souvisí s cílem. V obraze viz bod 4), kdy Martina vybíhá z klece je ta její část vidět blíž, ale co to je, a k čemu to je, stejně vidět není.
– V tom samym záběru se před Martininým velkým kolem, a možná tedy z druhý strany malýho kola (směrem ke kleci) houpe nějakej další trojhák na provaze. Další něco související s cílem?

Ad když Terry objímá Martinu, ta sama čte nějakej papír. Pravděpodobně je to před soutěží, a každá/každej dostane papír s nějakým „veřejným“ textem, nebo si ho vysoutěží. Třeba na „pozdravy“ z domova je to moc krátký, na nějakou indicii je to zase moc dlouhý (a veřejně prohlížený).

257
Bugina
Reagovat

Je otázka jestli je Jarda na vyřazování tak znuděnej, nebo to je tím, že každej den pařil s Dominikem (kterej se prej v tu dobu dozvěděl, že přítelkyně ho podvedla a nečeká na něj) a je naprosto ochrápanej a hotovej

258
Johanka
Reagovat

@občasný návštěvník:tak k této famózní analýze už není co dodat – možná jen, že nakonec to všechno bude jinak…:-D

259
občasný návštěvník
Reagovat

@Johanka: …tak, co bude „nakonec“ (nebo byť jen, kdo vyhraje tuhle soutěž – nebo kdo – všechno – postoupí „kamsi“; nebo že by už do finále?), to je otázka.

Ale samozřejmě, že otázka i je, v čem se pletu… :-D Ostatně, to bude pro mě taky zajímavý (ale i nejasnosti: např. je mi divný, proč Mirek kouká na tu bránu, jak už Terry běží – a pak „doběží“ – to ji zkouší otevřít silou vůle? – nebo si myslí, že je to „nějak zaseknutý“, protože už si myslí, že tam má přece už taky dostatečně kroužků? protože jeho vahadlu u klece se nezdá, že by se chtělo v nejbližších okamžicích nahoru, a jen se tam tak „provokativně třepotá“…) :-)

Neboli, zůstává spousta otázek, a spousta odpovědí… :-)

260
občasný návštěvník
Reagovat

…ale některý odpovědi jsou již v nejnovější ukázce na pondělí.

261
občasný návštěvník
Reagovat

Vedle sebe 6 klecí (a kol). Nicméně, v obraze těch 6 kol vedle těch velkejch kol není to menší kolo VPRAVO, ale VLEVO, a onen stolek s „nějakejma miskama“ tam není vůbec. Takže buď nějaká „obecná“ scenérie, a nebo ještě nepřipravená. A tento záběr možná úmyslně, na zmatení „nepřítele“ (diváků) – vzali to z filipínskýho archivu?! :-) Jakože nejen, že z OV někdo přijde, ale hned 2 lidi. Což i může bejt pravda, ale tedy nemusí, a můžou zůstat jenom 4.
To menší kolo ale navíjí jakousi loďku… To by mohla zůstat i pravda po tomhle „fejk“ obrazu… :-D

V dalším obraze (co nebylo známo nebo jasný) jsou vidět, směrem od vnitřního zálivu, tyče s tím zachytávacím hákem připravený v kleci, a vystrčený ven, a velký kola, u kterejch je VPRAVO menší kolo, který navíjí asi tu loďku, která je ale pro začátek někde dále na moři (a cíl je asi nějaká hranice na souši, aby ji dotáhli/donavinuli).

A nebo, v záběru, co běží Terry, je vidět nějakej „praporek na tyči“ blízko břehu.
V tom okamžiku asi skutečně (a zatím) běžej (i když vyčerpaně přestávají běžet) v kole jenom Martina a Terry…
A je to tedy vyčerpání, co zastaví Martinu i Terry. Snad jenom na čas… :-)

262
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Opět skvělé pozorovací schopnosti :-) 2 lidi z OV snad nepřijdou. Kdyby přišli, tak bych se nebál napsat, že tam paralelně běžely dvě téměř rovnocenné soutěže, které se na chvíli oddělily, aby se nakonec opět spojily. Jeden vítěz z OV bohatě stačí. Těch 6 kol a klecí tam asi bylo na začátku, možná po Robinsonech z jiného státu, kteří měli soutěž v šesti. Netuším, jestli je na ty soutěže někam vozí, kde už je to postavené a po někom zděděné, možná i na jiný ostrov. Netuším, co stavěl a zkoušel náš štáb, protože to musí být časově hodně náročný, možná i týdny práce, když je složitější stavba, jako třeba tato. Možná plácám nesmysly, jen dohad nezkušeného pozorovatele.

263
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Já se domnívám, že je to spíš nějakej ten „archiv“. Letecký záběry tam nejsou často, a řekl bych, že i ty jsou „fejk“, a z kdovíkdy předtím. Třeba ty globální záběry na jednotlivý ostrovy nebo víc ostrovů.
Možná to byl a je i jinej rok… :-D
Ale kromě toho, že to není podstatný, se to stejně jentak nedozvíme :-)

Co se týče disciplín, základ viz např. „Deník moderátora“ z RO1:
http://robinson.nova.cz/clanek/denik-moderatora-ondrej-novotny-ukazal-kdo-vymysli-vsechny-napinave-hry-pro-soutezici.html
:-)

264
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Díky za odkaz. Domnívám se, že většinu už mají postavenou a odzkoušenou předtím, než soutěžící na ostrov připlujou, že na tom pracují několik měsíců před začátkem a výdaje představují nezanedbatelnou část rozpočtu, a i proto je zřejmě méně soutěží o odměnu. V reálném čase soutěží jen pár dní po sobě, někdy i po kratší době, když vezmeme v úvahu i OV. Ale může to být všelijak :-)

266
jj
Reagovat

Zábavný rozhovory, hodně jsme se z nich dozvěděli. Jestli se Martina dozví podobně užitečné informace… :-) Zajímavý pohled do výroby. Mé vědomosti jsou omezené, vím jen to, co vidím v televizi, co si přečtu tady, jednou jsem byl na wiki a teď tyto dva odkazy, jinak nic jiného. Marek celkem zmohutněl :-)

267
Franz
Reagovat

Tak ten závěr Robinsona je už vlastně nuda. Vítěz Mirek je asi jasný. Z těch děvčat ho nikdo neohrozí. Ženská koalice hloupým hlasováním Terry minulý týden vlastně zanikla. Z ostrova vyhnanců přeji návrat Petrovi. Předpokládám, že Martin vítěz asi nebude, protože se už objevuje i v jiném projektu TV Nova. Dnes asi uvidíme jak „chytré“ děvčata si „vyšlapou“ hořkou porážku.

268
občasný návštěvník
Reagovat

@Franz: Jistě. I „nestrannej“ Ondřej musí co chvíli v některym videu zmínit, že má rád hráčky/hráče s velkym H (a egem). A kdyby se někdy náhodou skutečně stalo, že porota nebude většinově hlasovat pro „větší“ hráčku/hráče, tak by ho, a celej ansámbl, asi trefil šlak.
A minimálně jednou bych jim to v budoucnu přál… :-)

A až bude novej „chlívek“, napíšu k tomu drobnej dodatek… :-)

269
Hooper
Reagovat

Ad třetí řada: Někdo mi tu jednou psal, že trojka enbude a zdrojem je zaměstnanec Novy.

Ad dopisy: Mám za to, že jsou to dopisy z domova. Plus samozřejmě rada nad zlato pro Ocáska od staré Filipínka(aka Marka).

270
VojtaP
Reagovat

@Hooper: stejně tak jako to může být založené na pravdě, může to být troll. Nikomu nic nebrání tu napsat, že zná někoho na Nově, který něco ví. Určitě bych takovou informaci nebral jako validní, dokud to nepotvrdí někdo kompetentní.

271
Adam
Reagovat

Ondra Novotný na IG v živém vysílání řekl, že by třetí řadu chtěl, ale že zatím neví jestli bude. Takže ji Nova plánovala, ale pak asi kvůli menší sledovanosti hodila zpátečku.
Ale zato se chystá nový MasterChef. Tam už měla taky Nova jednou rozběhlé castingy, a pak to stopla.

Přidat komentář