Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2: Cesta k vykoupení přes krev, pot a slzy

27. Květen 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

ro_duel

Po šokujících událostech na aukci, které vedly ke konci Katky, se opět rozpadá ženská aliance a hra se opět otřásá v základech. Mirkovi konečně ve hře konečně začaly vycházet kroky a jeho rychlé získání moci ženy vystrašilo. Díky paranoie, která ovládla tábor, se Terry rozhodla změnit taktiku a na její špatný tah při hlasování doplatila Blanka. Top 4 má nyní před sebou důležitou hru o imunitu. Z Ostrova vykoupení se do poroty odebrala Katka a Bizon. Zbytek osazenstva Petra, Martina a Blanku tak čeká poslední výzva a vítěze čeká návrat do hlavní hry a to přímo na kmenovou radu.

Noc 28

Po kmenové radě panují v táboře opět smíšené pocity. Mirek se cítí na koni, přeci jen se mu podařilo přežít kmenovou radu bez individuální imunity a druhá kmenovka vyšla podle jeho představ. Nyní si směle myslí na finále. Mirek může děkovat pouze Terry, svou zradou ženské aliance volbou Martiny v domnění, že si vylepší resumé, zajistila Mirkovi počty. Terry se snažila svou volbu obhájit tím, že Blanku chtěla do finále, protože ji porota nemusí, na kontrolu škod u Martiny zatím nedošlo.

Den 29

Druhý den ráno měl Ondra pro soutěžící připravenou snídani, tentokrát pouze s příjemným překvapením, ovšem ne pro každého. Terry totiž našla ve své porci jídla vzkaz, že jim blízcí napsali dopisy. Ovšem pouze ona se může rozhodnout, zda si dopis sama přečte nebo tu možnost dá ostatním kromě jí. Terry viděla jako jedinou správnou možnost dopřát ostatním, jako vedlejší produkt na sebe vrhla i trochu dobrého světla. Soutěžící si tak mohli užít dojemnou chvilku.

Martina se později vydala pro svou „radu nad zlato“ z aukce, kterou dostala od Katky. Radu jí přišel předat vítěz první řady Marek. Martina tak měla jedinečnou příležitost diskutovat o své hře s nejpovolanějším člověkem. Nakonec ji sdělil radu do hry o imunitu. V táboře mezitím probíhal brainstorming o tom, co by mohla ta rada pro Martinu být. Po návratu se Martina rozhodla mlžit a informaci o radě a o tom, kdo ji předal si chytře nechala pro sebe a z Marka se jí podařilo udělat starou filipínskou šamanku.

ro_rada_marek

Do soutěže o imunitu tak šla Martina s výhodou od Marka, kterou dokázala proměnit v brzký náskok. Kroužky na hák, který otevřel klec se tak podařilo otevřít jen jí a Terry. Mirek se Zinou si své kroužky naházeli příliš daleko a ztratili tím možnost dalších pokusů a taky šanci na imunitu. Martině se dařilo udržet náskok i v druhé fázi se zámkem a tak mohla začít šlapat v kole. Terry jí byla v patách a nakonec z toho byl ženský souboj síly a nervů. Martině se podařilo v kole několikrát ošklivě spadnout, stejně tak Terry, ta ovšem pomalu a jistě dohnala náskok Martiny a imunitu nakonec v tomto nervy drásajícím souboji uzmula pro sebe. Nutno dodat, že je v cíli dělilo pouze pár desítek centimetrů, holky podaly téměř heroický výkon. Martina neskrývala své zklamání, dala do toho vše, chtěla ukázat co v ní je a ještě mohla získat imunitu, ale nepodařilo se jí to. Taky je jí jasné, že může být na kmenové radě ve velkém ohrožení, zvláště po té, co ji Terry napsala nemůže 100% věřit nikomu.

ro_vyzva

Den 30

Ostrov vykoupení – poslední duel

Blanka společně s Martinem a Petrem na Ostrově vykoupení prožili poklidné dva dny než se dočkali poslední eliminační soutěže. Tentokrát se už nebojovalo o výhodu, ale o návrat do hlavní hry. Cílem bylo uniknout z lanového vězení. Martin měl jako výhodu z předchozí soutěže 15 vteřin náskok. Zatímco Petr se příliš nechytal a nevyřešil snad ani jeden uzel, Blanka Martinovi postupně začala šlapat na paty. Martin byl nakonec schopnější a podařilo se mu duel díky jeho náskoku vyhrát. Petr a Blanka se stávají 7. a 8. členem poroty. Martin se nyní vrátí do kmene Tawi-Tawi, kde se schyluje ke kmenové radě.

ro_vykoupeni

V Tawi-Tawi mezitím řeší spor, v jehož centru je Martina a Zina. Zina se do Martiny opřela s tím, že nesympatizuje s její hrou. Chytla se Martinina výbuchu emocí po hře a dokonce vytáhla i zradu Bizona. Martina se bránila a obhajovala, nezbylo jí nic jiného než veřejně prohlásit, že stejně půjde domů. Druhé polovině tábora spor nevadil, nejvíce z něj může vytěžit Mirek, který si taky nemůže být na radě ničím jistý a hlas Ziny potřebuje. Mirek v rozhovoru přiznal, že holky přišly s plánem na vyřazení Ziny, nicméně jim tolik nedůvěřuje a se Zinou se domluvili, že dají Martinu. Terry s imunitou získala i odvahu a odhodlání na velký tah a Martinu ujišťuje, že se pokusí přesvědčit Zinu, aby napsala Mirka. Terry počítá s tím, že se vrátí s největší pravděpodobností muž, což by pokazilo její šance dojít do konce. Je jí taky jasné, že ani jeden kluk k sobě nebude chtít do finále dvě ženy. Její první pokus o oslovení Ziny v podstatě ztroskotal, když jí Zina odvětila, že už je dávno rozhodnutá.

Kmenová rada 

Na kmenové radě nejdřív proběhla rekapitulace předchozí soutěže aneb jak Terry k imunitě přišla navzdory Martině a jak Mirek se Zinou pohořeli. Poté Ondra odhalil, že z Ostrova vykoupení se vrací Martin a že Blanka s Petrem usedají do poroty. Martin si sedl instinktivně vedle Mirka, který mu hned předal aktuální informace. Martin se snaží rychle rozkoukat, protože ani on nemá na této radě ochranu a mohl by tak klidně skončit smykem v porotě. Na kmenové radě se tak rozehrála tichá pošta mezi všemi zúčastněnými. Všudypřítomné domluvy nakonec zvedly tep i Mirkovi s Martinem, kteří si byli zpočátku rady jistí svou obnovenou aliancí.

ro_mirek

Když tichá pošta utichla, bylo načase hlasovat. Mirek s Martinem volili Martinu a Terry s Martinou zase Mirka. Rozhodující hlas měla Zina a opět potvrdila svou nepředvídatelnost, když napsala Mirka, čímž zpečetila jeho osud. Mirek je vyloučen v poměru 3:2 a stává se 9. členem poroty. Když by mi někdo na začátku řekl, že se právě Zina postará o jeden z největších blindsidů této řady, tak bych mu nevěřil. Mirek šel na kmenovou radu sebevědomě, měl za to, že s ním Zina bude za jeho laskavost držet až do konce, kde ji stejně porazí. Když před porotou vedl efektní silné řeči o tom, jak si do finále vezme klidně i silného hráče Martina, sám podcenil, že on je do finále největší hrozba. Jak po kmenové radě Zina potvrdila, ve finále by s ním nikdo neměl šanci, proto musel z kola ven. Udělala právě Zina rozhodnutí za 2,5 milionu Kč? Těžko říct, o tom už rozhodne porota a nejde pevně říct podle čeho bude porota rozhodovat, v každém případě bude její rozhodnutí nezpochybnitelné. Jak to dopadne se dozvíme už příští středu.

zdroj obr.: nova.cz

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 114
1
jj
Reagovat

Je mi divný, že většinou je v rekapu jen popsán děj, jak šel za sebou bez nějakých větších osobních dohadů a u Terry je těch dojmů a dohadů nějak víc :-) Vše se týká Terry. Terry pohltila paranoia.. (proč by ji měla pohltit? , minulý rekap), …na její špatný tah doplatila…(proč špatný tah?), …svou zradou Martiny v domnění. že si vylepší resumé…(jak si ho vylepší? Odkud se ví, že to byl její cíl, vylepšit si resumé?), Terry s imunitou získala odvahu i odhodlání na velký tah (bez imunity by odvahu neměla a pro Mirka by nehlasovala? Proč to byl velký tah?)
Ještě k podrazu Ziny, která se podle svých vlastních slov rozhodla až na kmenovce po příchodu Martina a domluvách, kde ji všichni ignorovali, předtím chtěla hlasovat pro Martinu. Můj dojem je, že ji nedostatek pozornosti naštval a spočítala to Mirkovi i s úroky. Zina nepodrazila někoho, kdo stejně ani neměl moc šancí na výhru nebo byla výhra ještě daleko, podrazila Mirka, který už měl ty milióny prakticky v kapse. Mirka, který ji v soutěži zachránil a navíc po jejím nedůstojném prošení. Megapodraz :-)

2
jj
Reagovat

Rozeberu třeba to tvrzení, že hlasování Terry pro Martinu byl údajně špatný tah způsobený jakousi záhadnou paranoií a dobré by bylo hlasování pro Zinu. Loni po té kmenovce už byly jen eliminační soutěže. Předpokládám, že všichni tam měli loňského RO nakoukanýho a mohli si myslet, že to tak bude i letos. Teď na poslední kmenovce si např. Martin myslel, že už to může být poslední kmenovka. Není lepší mít na tyto soutěže Blanku a Zinu? Proč Zinu vyhazovat?
I kdyby si to nemyslela, že už budou jen eliminační soutěže, nejsou Blanka a Zina dobrý soupeř do finále? Terry a Martina jsou v něčem dost podobné, není pro Terry lepší, když tam zůstane jen jedna podobná? Nebylo třeba dobré rozbít Blanku a Martinu, protože k sobě měly dost blízko? Opravdu je vyloučené, že Terry vidí Martinu jako silného soupeře, jak o tom mluvila? I když tady v diskuzi není moc oblíbená, třeba v Kalinze i celkově byla. Také si mohla myslet, že Zina po ní nepůjde, protože jak víme z rekapu, Zina byla Terry celkem nakloněná, i to mohl být důvod ji nevyhazovat. A mohla si myslet, že Mirka vyhodí i bez Martiny, že přesvědčí nově příchozího z OV, že Mirek je hrozba, když bude dost času. Blanka by pro něj hlasovala určitě znovu, Zina se taky dala přesvědčit. Tak proč nehlasovat pro Martinu? Samozřejmě taky jsou to jen dohady, ale rezolutně tvrdit, že to byl špatný tah, bez nějakého vysvětlení, proč. Předpokládám, aby se udržela ženská aliance :-)

3
VojtaP
Reagovat

@jj: no rekap většinou píšu tak jak šel děj chronologicky a dojmy k tomu přidávám spíš podle času a podle toho jestli daná pasáž stojí za rozebrání. Ono se to nedá ani rozebrat vše, to by pak byl každý rekap taková malá diplomka. Méně důležité momenty tak jsou zmíněné, ale třeba ne úplně rozebrané. Jak říkám je to i otázka času a momentální nálady. Někdy to třeba nejde vůbec :D
U Terry se mi její hra zdála poslední dobou čitelná a komentovatelná i díky tomu, jak to ona sama trefně hodnotí v rozhovorech. Ad paranoia, Terry se cítila ohrožená Martinou kvůli té výhodě, která byla v podstatě prezentovaná tak, že danou osobu dostane do finále. Přestože spolu měli alianci, tak se jí rozhodla zradit, jestli by si tím vylepšila resumé těžko říct, ale udělala by velký tah. Jenže to byl špatný tah, protože nemohla vědět, zda není cíl ona a svým hlasem si zhatila šanci na remízu. Fakt hloupý tah.
Když pak Terry vyhrála imunitu, jakoby získala zpět i tu sebedůvěru, jakou měla na začátku, prostě mi tak připadala. To, že na kmenovce neměla co ztratit tam určitě hrálo roli. Nejspíš by se o to pokusila i tak, ale těžko říct, jestli by ji zase někdo nezmotal. Nebylo to tam přímo ukázané, ale asi do Ziny jela víc a podařilo se jí ji nalomit. Ty momenty na kmenové radě, kdy Mirek Zinu bral jako samozřejmost a nebavil se s ní už Zinu dorazily, nebyl to podle mě hlavní impuls její zrady. Že je Mirek hrozba do finále už věděla před radou, když si povídali. Zině taky dost možná zacinkaly ty miliony na dosah. :D

4
VojtaP
Reagovat

@jj: samozřejmě v této hře nejde vědět vše dopředu a odhadovat hlasování poroty taky není 100 %. Terry sice říkala, že Blanku chtěla do finále, protože není oblíbená u poroty, ale to nevysvětluje, proč s Blankou a Martinou nehlasovala pro Zinu. Taky kdo ví, třeba by porota nakonec Blančinu hru ve finále docenila. Celkově byly holky ten večer hodně vystrašené a paranoidní z možnosti, že má Mirek opět skrytou imunitu. Kdyby věděly 100%, že ji nemá, tak na Zinu nikdo necílí a Terry by šla do Mirka a ne do Martiny. Jedinou jistotu, kterou holky měly bylo, že Mirek podruhé imunitu za Zinu nezahraje. Nakonec to bylo úplně jinak.

5
jj
Reagovat

@VojtaP:
Jo, dobrý, on to ale není jen poslední rekap, svůj divný dojem jsem získal už dříve :-) V diskuzi je to v pohodě, v rekapu bych osobní dojmy, nepodložené dohady, sympatie či antipatie raději trochu omezil, je dost znát, komu straníš a komu ne. Nebo pojmout rekapy jinak a psát je jako celkový dojem, ne že se budu tvářit neutrálně a pak si někoho vyberu a u něj se budu dohadovat, proč udělal to a to, a vždy v jeho neprospěch :-)

6
jj
Reagovat

@VojtaP:
Nějaké vysvětlení už jsem dal, proč Terry nemusela nutně hlasovat pro Zinu. Četl jsi to vůbec? :-) Co říkala v nějakých rozhovorech s odstupem času není tak důležité, rekapy nejsou o rozhovorech. Terry chtěla přesvědčit Mirka a Zinu, aby taky hlasovali pro Martinu, pak to jen riskla. Ten zbytek je jasný, sám jsem to tu první zmínil v nějaké diskuzi, že se holky bály skryté imunity, mám ten dojem :-)

7
jj
Reagovat

@VojtaP:
„Ad paranoia, Terry se cítila ohrožená Martinou kvůli té výhodě, která byla v podstatě prezentovaná tak, že danou osobu dostane do finále.“
Toto je přeci taky legitimní důvod, pro Martinu hlasovat, proč hned paranoia. V té době nikdo nevěděl, co to je za výhodu, ještě jsme neměli hodnost generála :-)

„Přestože spolu měli alianci, tak se jí rozhodla zradit, jestli by si tím vylepšila resumé těžko říct, ale udělala by velký tah. Jenže to byl špatný tah, protože nemohla vědět, zda není cíl ona a svým hlasem si zhatila šanci na remízu. Fakt hloupý tah.“

Nic nenasvědčovalo tomu, že Terry je cílem. Blanka byla jasně na ráně. U Martiny také nebylo naprosto jasné, že bude hlasovat pro Zinu, klidně si mohla vybrat Terry. Někdy se riskovat musí. Tvrzení, že to byl hloupý tah, je pouze tvůj dohad, určitě ne fakt, není to ničím podložený.

8
VojtaP
Reagovat

@jj: ok, beru připomínky na vědomí. Je to teprve moje druhá řada podobné show, takže to furt vychytávám. Těmi rozhovory jsem myslel komentáře na kameru uvnitř dílu, ne rozhovory v JTVR, atd. To jen pro upřesnění, podle těch komentářů se dá ten děj analyzovat a vyčíst motivace soutěžících. Jak jsem řekl, kvůli délce textu se nesnažím rozpitvávat úplně všechno, je to někdy docela boj a nerad bych tady čtenáře uspal. Jestli to pak nevyznívá objektivně je mi líto. Uznávám, že osobní sympatie by měly zůstat v diskuzi, budu se tomu snažit v budoucnu u případných dalších sérii vyvarovat.

@jj: právě ten risk od ní nebyl příliš chytrý tah a logičtější by bylo držet s ženskou aliancí. Terry věděla o té Mirkově výhodě a že může díky tomu nastat remíza a stejně svůj hlas nezměnila. Kde měla Terry záruku, že Mirek se Zinou nakonec nebudou hlasovat pro ni, pak by letěla Terry, sama by si zkazila šanci na remízu. Zkrátka na tu slepou důvěru Mirkovi, proti kterému do té doby otevřeně šla, mohla doplatit.

9
VojtaP
Reagovat

@jj: asi už se do toho nebudeme víc zamotávat, už se stalo a hra je někde jinde. V té situaci si asi nemohl být nikdo ničím jistý a chápu, že pro ně je tam ještě těžší kroky ostatních vyhodnocovat než pro nás, co to vidíme v klidu, zpětně a sestříhané. Jen si IMHO myslím, že v této fázi za těchto okolností bylo jistější pro Terry jít s holkama, se kterýma měla vybudované lepší vztahy i důvěru, než s Mirkem, proti kterému do té doby hrála. Od Mirka by to bylo taky naivní ji věřit, proto to taky nakonec zahrál tak, že nechali se Zinou Blanku.

10
jj
Reagovat

@VojtaP:

Taky je třeba brát v úvahu, že fandím Terry, třeba jsem přecitlivělej :-)

U toho druhé odstavce už bysme se točili dokolečka, už jsem k tomu své napsal, pořád je to jen tvůj ničím nepodložený dohad založený na nějaké remíze, která by údajně byla pro Terry nejvýhodnější a nejjistější, a která ani vůbec nemusela být, kdyby se třeba Martina rozhodla jinak. A hlavně na domněnce, že Terry byla v ohrožení. Zajímalo by mě, kolik lidí ze sta si v té době myslelo, že Mirek a Zina by šli po Terry, když jejich postoje vůči Blance byly více než jasné. Maximálně po té Martině, kvůli té výhodě, o které nic nevěděli. Já budu tvrdit, že s tím co věděla za informace a jak odhadovala ostatní, to byl ten nejlepší tah, co mohla udělat. Také nepodložený dohad. Moje poslední slovo :-)

11
Franz
Reagovat

Není tam komu fandit. Na konci tam zůstalo takové robinsonovské smetí. I toho Martina může potkat stejný osud jako Mirka. Že by opravdu Terry byla vítězkou?. No, nevím, půlku soutěže akorát vyvalovala svoje vnady a schovávala se za chlupatého Ondry, jinak nic zvláštního nepředvedla. Po sloučení se jenom vezla v ženské koalici. Moc by mně zajímalo, co vlastně studuje, její logické myšlení totiž zaostává i za tou barmankou.

12
Monika
Reagovat

@Franz: Hlouposti Terry se smal i Ondra v JTVR :-)) Kazdopadne ja jsem presvedcena, ze vypadlici to nedaji Martinovi ani omylem. Znova pripominam stravil na ostrove vyhnanstvi dva tydny!! Cele dva tydny byl pryc, to je hrozne dlouha doba. Nekdo tu psal, ze nikdy nevyhral clovek co se vratil z OV. Bude to i argument ostatnich v zaverecne reci, proc Martin ne, nema sanci. Zine se vsichni smeji, maji ji za totalni blbku a omyl souteze, nebude mit sanci. Byt z meho pohledu byla nejvic necitelna a provedla nejbrutalnejsi utok ve hre, ja bych ji to dala ze stejneho duvodu jako pekne popsal Honzad. Takze se bude rozhodovat mezi Terry a Martinou, krutej orisek. Jedna jako druha, obe hloupe, zbytecne loutky v soutezi. na kmenove rade nebyly ani schopne dat dohromady kloudnou rec. Jedna pro druhou jsou nejvetsi hrozbou a dost me zajima dnes, zda nekterou napadne, ze by se mela zbavit te druhe:-)) Vzdyt je to idealni jit do trojice s Martinem a ZInou…

13
jj
Reagovat

K té soutěži v rozvazování uzlů jsem dodám svůj dojem. Podle mě měla Blanka značnou výhodu ve svých špecích, mohla s tělem víc pracovat, více zatáhnout břicho apod. Už od začátku měla provazy volnější, ve srovnání třeba s Petrem hodně znatelně. Petr je tak namakenej, že břicho nemohl moc zatáhnout a provaz získal jen malou vůli. Martin třeba to břicho dokázal smrsknout až neuvěřitelně, na to jak je hubenej. Na začátku bylo potřeba zvětšit hybnost a rozsah rukou, Blanka měla od začátku provaz poměrně volně utaženej.

14
jj
Reagovat

@Monika:
Nakonec se hloupá Terry bude smát naposled, jak všechny převezla :-) Hloupá Terry, která na kmenovce ještě nedostala ani jeden hlas.

15
Monika
Reagovat

@jj: Zacni uz tu soutez sledovat, vyndej ruku ze spodar, neonanuj jen nad kozama Terky, zas nemas pravdu :-)) Nebo neumis matematiku, mozna oboji…

16
jj
Reagovat

@Monika:
Fakt drsný :-) Můžeš to nějak vysvětlit, v čem nemám pravdu? A v čem jsem ji neměl předtím? Snad ne to, jak jsem zmiňoval, že Terry „možná“ hlasovala i pro Ondru a pak jsem se sám později opravil? Nebo ještě něco? Tebe musím asi pěkně vytáčet, snaž se trochu ovládat :-)

17
jj
Reagovat

@Monika:
Mě Terry ve skutečnosti fyzicky moc nepřitahuje, baví mě jako osobnost, i jak je mazaná, zřejmě často nebyla pochopena má nadsázka, ale na to jsem zvyklej a počítal jsem s tím už v okamžiku, kdy jsem v nadsázce psal. Většina lidí, co berou věci moc vážně, pak nechápe kontext, v jakém je co napsané a berou vše doslova. Normálně bych napsal, že takhle reagujou zoufalci, kteří všechno moc žerou a kterým dojdou argumenty. Ale u tebe to tak neberu, ostře píšeš skoro pořád a je to i celkem sranda. Když se teda nepustíš do mě, pak je po srandě, je mi ouzko a začnu se potit strachy :-)

18
Prochor
Reagovat

Je zajímavé pozorovat postup Martiny. Nejdřív zvorala výběr kmene a Kalinga kvůli ní prohrávala ale Martina se vtipně vyhnula vyřazení protože na ní byl vázaný oheň. Po sloučení se nechala chránit Radimovou taktikou a klidně se v bezpečí najedla. Když vyhodili Radima, tak se Marťa přidala ke druhému chytrému hráči Blance a holky hodily přes palubu Bizona a Kalingu. Ale teď nastala poslední finálová fáze, kdy už se nedá za někoho schovat a každý musí hrát za sebe. Možná částečně proto ztrácí Marťa ve finále nervy protože na něco takového není zvyklá. Jsem hodně zvědavý na její argumentaci před porotou.

19
Monika
Reagovat

@Prochor: Argumentace pred porotou, hystericky plac, fnuk, plac, fnuk, hra na city ..vsichni jdou proti me….ja takovej chudacek tady…co na tom, ze jsem se drsne obouvala do Nikol kvuli fnukani….co na tom, ze se Zina preci veze, ne ja….

me spis zajima jestli Terry nebo Martinu napadne vyradit tu druhou..jestli si nektera z tech dvou uvedomi, ze druha baba je pro ni vetsi nebezpeci nez Martin…sestava Zina, Martin je idealni cesta k vyhre pro tu treti babu ve finale…

20
jj
Reagovat

Moniko, nezapomeň na mé hloupé dotazy! I na tu matematiku, jestli už to máš spočítané. Matika byl odmalička můj nejoblíbenější předmět, tak bych rád věděl, kde jsem popletl jaký znamínko :-)

21
jj
Reagovat

jj: „nějaké tvrzení“
Monika: „zas nemáš pravdu“
jj: „v čem?“
Monika: „v obojím“
jj: „můžeš to nějak vysvětlit?“
Monika: „nesleduješ to“
jj: „v čem nemám pravdu?“
Monika: „neumíš matiku“
jj: „proč ji neumím?“
Monika: „přestaň onanovat!“
jj: „?“
Monika: „vyndej ruku ze spoďár“
jj: „spoďáry nenosím“
Monika: „zas nemáš pravdu“
jj: „v čem?“
Monika: „v obojím“
jj: „můžeš to nějak vysvětlit?“
Monika: „nesleduješ to“
jj: „v čem nemám pravdu?“
Monika“neumíš matiku“
jj: „proč ji neumím?“
Monika: „přestaň onanovat!“
jj: „?“
Monika: „vyndej ruku ze spoďár“
jj: „spoďáry nenosím“
Monika: „zas nemáš pravdu“
jj: „v čem?“
Monika: „v obojím“
…. :-)

22
Lukša
Reagovat

@jj: Tak se zase vraťme k ostrovu ;-)
Pro shrnutí toho, nač se dnes těšit: Proběhne soutěž, díky které si vítěz zajistí místo v TOP 3. No a na kmenovce tedy už bude řádit porota, která vyrazí čtvrtého?

23
jj
Reagovat

@Lukša:
Co se bude dít netuším. Když bude mít vítěz soutěže finále jisté, proč tam teď některé zpovídají a nechávají je obhajovat? Není to nápověda, kdo se dostane do finále? Nebo zpovídali všechny, případně nebyl ukázaný nikdo konkrétní? Souvislosti si už ale moc nevybavuju, možná to mám popletený.

24
Lukša
Reagovat

@jj: Podle mě by dávalo smysl, kdyby porota dnes vyhodila toho nejslabšího, přeci jen hlasování ve čtyřech o třech zbývajících by nebylo zrovna příliš atraktivní, to radši ať hlasuje 9 porotců. Minulou řadu Robinsoni hlasovali mezi sebou, kdo z posledních čtyř postoupí do TOP 3. Teď už bude jeden finalista známý, takže scénář musí být jiný.

25
Johana
Reagovat

@jj: člověče, ty mě bavíš víc, než celý Ostrov:-)))
Co tak vzít si spoďáry aspoň když jdeš diskutovat…třeba to je ta příčina komunikačního šumu.
Dnes jeden postupující ze soutěže přímo ( nejlépe Martin ), jedna ( je mi jedno která ) vypadávající po pořádné grilovačce porotou a příště soutěž na život a na smrt mezi zbylými dvěma o místo ve finále…to by se mi líbilo, takže nejspíš to tak nebude.

26
Prochor
Reagovat

@Lukša: Taky v tom mám hokej. V survivoru je TOP 4 jasná. Proběhne kmenovka na které vyloučí jednoho. TOP 3 jde do poslední soutěže a vítěz jde rovnou do finále. Na poslední kmenovce si k sobě vybere druhého finalistu o kterém si myslí že ho porazí a porota zpovídá jen dva finalisty protože se rozhoduje komu dá výhru. Porota rozhoduje jenom o vítězi ale zásadně nikdy o tom, kdo se dostane do finále protože to je součást strategie hráčů. Ale v Robinsonově ostrově je to nějak jinak.

27
Hooper
Reagovat

@Franz: Omalovanka nic nestuduje. Ma ted firmu /obchod na cisteni bot.

28
Martasa
Reagovat

Je to celé na h… Fandila jsem Martinovi, ale teď už nevím. Byl fakt dlouho mimo.. Ikdyž je to sympaťák:-)
Nebo to vyhraje jedna z těch dvou slepic, horší verze je, že Martina..
Nebo Zina, ale to uz je jedno..
Neměl vypadnout Radim, neměl si to sam pos…
Radimovi bych to přála nejvíc.

29
jj
Reagovat

@Hooper:
Není to spoiler? :-)

30
Hooper
Reagovat

@jj: Co v soucasnosti dela soutezici? Hm, ani ne.

31
VojtaP
Reagovat

@jj: Mirek taky tuším někde říkal, že plánuje rozjet business. Taky jsem si myslel, že to může být nechtěný spoiler, nakonec ne. Spíš si myslím, že chtějí využít publicity dokud jsou vidět. Pro získávání kontaktů do začátku to může být výhoda.

32
Monika
Reagovat

Ja bych do TOP 3 pustila Zinu, Martina a treti misto mi je nejak fuk. Nicmene kdybych musela volit dala bych prednost Terce ze dvou duvodu. 1)Vice se snazila v soutezich a byla i uspesnejsi, nekoncila souteze predcasne za jidlo 2) nefnuka a nebreci jako Martina. Ale obavam se, ze to dopadne jinak.

33
občasný návštěvník
Reagovat

Já bych do TOP3 pustil Martinu, Terry, Zinu a čtvrtý místo mi je nějak fuk. Nicméně, kdybych musel volit, dal bych přednost Martinovi, z jednoho důvodu…
…nikdo jinej nezbejvá :-D

Ale obávám se, že to dopadne jinak.

34
občasný návštěvník
Reagovat

…náhrdelník imunity již není ve hře, jen přímej postup do finále.

35
občasný návštěvník
Reagovat

…překážková dráha poněkud jinak, než jsem myslel :-)

A Zina odstupuje z boje.

36
Hooper
Reagovat

Zina dle očekávání a Martin taky.

37
občasný návštěvník
Reagovat

Martin je přímo ve finále.

Ten modrej terč v ukázce byl evidentně fejk, z nějakýho testu, nebo z archivu. Tak jako těch 6 kol :-)

38
Hooper
Reagovat

@Hooper: Takže ukázka opět spoileroidni.

39
Iva
Reagovat

Hra ušitá na míru chlapovi, takže jaké překvapení, Martin je ve finále! A kdo teď bude jeho Pátkem, Martina nebo Terry? Pro Zinu je asi bramborová maximum.

40
Lukša
Reagovat

Inu, soutěž ukázala, že Zina je tam opravdu omylem. Zbylá děvčata bojovala srdnatě, ale Martin má prostě mušku nejlepší a zaslouženě (bez zbytečných výhod) postupuje do finále.

41
Hooper
Reagovat

Za spoiler v ukázce nedík.

42
Hooper
Reagovat

Vis, jakoby, je to, jakoby, nesportovní.

43
Hooper
Reagovat

RO je soutěž Miss.

44
občasný návštěvník
Reagovat

Zpověď čtyřky (resp. trojky) skončena, hlasuje porota.

45
Lukša
Reagovat

Musím se pochválit, dnešní průběh dílu jsem odhadl přesně. A takto je to snad i dobře.

46
občasný návštěvník
Reagovat

Bizon, jak se dalo čekat, zapšklej až za ušima…

47
občasný návštěvník
Reagovat

Poslední vyloučenou osobou je Zina. 5:4 (k Martině). Čekal jsem míň těsnej výsledek…

48
Lukša
Reagovat

Tak konečně je venku. Neberu jí, že často působila nepředvídatelně, dokázala něco zahrát, ale kdyby byla v TOP 3, byl by to výsměch této soutěži. Přece jen Martina fyzicky byla úplně jinde.

49
Hooper
Reagovat

No kazdopadne Omalovanka muze na vyhru zapomenout. A vadi mi, ze takovy ocasek, jakym Tereza nepochybne je, ma realnou sanci na vyhru.

50
Monika
Reagovat

Hrozna skoda, ze Martina nevypadla. Nicmene ctyri hlasy na vylouceni jsou hodne, asi muze zapomenout na vyhru. Vyhraje to Terry, jj budes spokojenej :-))

51
Monika
Reagovat

@Lukša: To neni jen o fyzicke sile, Martina zas neudelala vubec nic v socialni hre. Mimochodem nejlepsi otazku polozil Mirek. Martino, rekni mi jedinej tvuj herni moment proc bys mela byt ve finalove trojce. Martina jsem uprimna, drzela jsem s nasim kmenem :-))) No nemohla jsem z ni.

52
Lukša
Reagovat

@Monika: Jasně, mně jde o to, že kdybys kdekoli ve světě pustila záběry této hry o finále, kde Zina skončí tam, kde začala bez byť jen minimálního progresu, tak se nám vysmějí. Neřeknu, kdyby v sociální hře excelovala, ale zas tolik lepší než Martina nebyla. Obě byly víceméně schované, Martina za Katkou, Zina sama za sebou. Suma sumárum, zasloužené vyřazení.

53
občasný návštěvník
Reagovat

JTVR a Ondřej… Tohle si někdy budu pouštět jako odstrašující příklad „nestrannýho“ a „rozumně vybranýho“ moderátora…

54
občasný návštěvník
Reagovat

Vyhraje Martina, hurá! :-)

55
Monika
Reagovat

Mirek byl fakt borec, uplne fnuknu tou otazkou rozhodil, absolutne nevedela co mu ma odpovedet.

56
jj
Reagovat

Parádní soutěž o imunitu. Musím tam být hrozný dusno a vedro a každej pohyb je namáhavej. Martin na sobě nemá ani gram tuku, měl výhodu, bylo to i hodně fyzický, ale nijak mi to nevadilo. U Ziny jsem se musel hlasitě smát, ale snažila se, šla do vyčerpání, na víc neměla, úplně bez šance. Ty výrazy všech byly k nezaplacení, zklamání, frustrace, vyčerpání, všechno tam bylo. Hlavně u výrazů Terry jsem se bavil, jak byla namíchlá, když se netrefila. I skvělý prostředí s tou vodou a džunglí kolem. Kvůli tomuhle mě to tak baví, musel jsem si to pustit dvakrát a pokaždý jsem tam našel něco novýho. Asi jsem přečetl až moc dobrodružných knih :-)

Hlasování mě nakonec překvapilo, že to bylo tak těsný. Myslím, že Martina měla trochu nevýhodu, že porotci neviděli její poslední výkony v soutěžích, pamatovali si ji ještě z doby, kdy je vzdávala a celkově byla více nenápadná. Z těch, co ji napsali, Bizon je stále naštvanej. Mirek musel udělat gesto hráče, když ho Zina vyřadila a napsat někoho jiného. U Báry si nejsem jist, možná kvůli tomu, že se kdysi pohádaly, možná se jí Zina zdála výraznější, u ní člověk nikdy neví. Ondřej taky nevím, možná chtěl pomoct Terry a vyřadit silnějšího, spíš ale taky se mu zdála Zina výraznější, Ondřej vypadl hodně brzo a neměl přehled.

Finále zas netuším, jak bude probíhat, když už porota vyřazovala teď. Podle mě ale Terry není favorit, je něco jiného hlasovat o tom, koho chtějí vyřadit a něco jiného, koho chtějí za vítěze. Do hry vstoupí i Martin, který bude mít podporu Manoba a vezme hlasy Terry, jistý hlas bude mít jen od Ondřeje. Z Kalingy jí zas vezmou hlasy třeba Katka, Blanka, možná i Petr a budou hlasovat pro Martinu. Terry má nevýhodu, že na začátku byla v mužském Manobu, kde byl oblíbenější Martin, který s nima navíc byl hodně dlouho na OV. S lidma z Kalingy nebyla moc ve styku, tam má výhodu zas Martina. Podle mě je favorit Martin, ale může to dopadnout i jinak, nedokážu si tipnout, jak bude porota uvažovat. A jak bude finále probíhat, jestli jednoho vyřadí a pak se bude zas hlasovat. Nebo se rovnou bude hlasovat pro všechny tři.
Spoilery byly tentokrát dost vypovídající.

57
frettie
Reagovat

@občasný návštěvník: Jo, to sedí, Ondřej není moderátor, Ondřej je slizoun a posměváček.

58
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Zase jsi něco někde vypozoroval na velký rozlišení? :-) S těma terčema překvapili, že tam dali falešný zásah. Sám bych to teda nepoznal :-)

59
Fantomas
Reagovat

doufám, že vyhraje Martin. Pokud Terry, která je mi sympatická jako minulý Robinson tj. nejmíň ze všech, tak se na případnou třetí sérii, snad ani nebudu koukat…

60
pimpa
Reagovat

Ta Martina se už fakt nedá poslouchat, ty její nesrozumitelné kecy a neustálé přeceňování se, nechápu, jak jí může někdo fandit ( a to pomíjím, že v soutěžích jela naplno tak možná v posledních dvou). Opravdové neštěstí této soutěže. :-(

61
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: Ne, to byla provokace… Třeba pro Moniku… :-D

@frettie: Jeden z dalších důvodů, proč případnej RO3 už nebude pro mě…

62
Filip
Reagovat

muze mit nekdo vysvetlit… proc ta blbka Martina tam tak brecela? :D vzdyt je uplne jedno jestli skonci 3. nebo 4. – mohla si aspon usetrit finalovou rezbu… protoze ocekavam… ze ji na finalove kmenovce porota vubec nebude setrit – nebo ji to absolutne nedochazi a nepochopila… ze nemuze vyhrat?

Martin jasnej vitez… skonci to tak 5-3-2 (ale nezaslouzene… vyhrat mela z toho ansablu… co tam zbylo – Terry)

63
Hooper
Reagovat

@pimpa: Ano. Ono jen zapisovat ty perly, co z ní v posledních několika dílech padaly.. Hodně ji to charakterizuje.

64
Hooper
Reagovat

@Filip: Jí někdy něco docházelo? Barmanka, no, nic víc.

65
Hooper
Reagovat

Průběh finále? Porota bude hlasovat dvakrát, nejdřív o třetí příčce. Vypadlý se stává posledním členem poroty. NO a pak finální hlasování o vítězi. Snad ted ten Martin.

66
EvaD
Reagovat

Že jim nebylo trapné dát poslední soutěž totálně ušitou pro chlapa, když tam navíc ten chlap byl jen jeden. V Survivorovi se naštěstí prosadily soutěže, kde součástí je vždycky i nějaká skládačka, výdrž, balanc nebo něco podobného, kde mohou náskok získat i ženy. Díky tomu třeba v sérii 35 ke konci totálně dominovala Chrissy. Je pravda, že tady to bylo i o mušce, ale je rozdíl, když chlap má díky své fyzičce 2x tolik pokusů, jak ženská. Jestli má být RO3, tak mají pořád hodně na čem popracovat.

67
Johanka
Reagovat

@Filip: Tak jestli jsem to dobře pochopila, šlo jí hlavně o to, nevypadnout dřív, než Zina. To považuje za potupu. Na úplný vítězství snad ani nepomýšlí. Pokud bude opět rozhodovat porota, tak jí musí být jasný ( při tom těsném výsledku se Zinou), že příště letí.

68
Johanka
Reagovat

@EvaD: Martin už několikrát ukázal, že je dobrej i v logických soutěžích a navíc není typickej „macho“, kterej by to urval horou svalů. Vždyť ty dvě holky vypadají, že mají víc svalů, než on! Ta soutěž byla i o vytrvalosti a schopnosti rozmyslet strategii (Martin strávil hodně času sbíráním nábojů, aby jich měl hodně a neunavoval se dalším běháním, ale riskoval, že během té doby se jedna z holek trefí do terče i tím málem nábojů, které si přinesly).

69
Johanka
Reagovat

Pro mě nejpříjemnější překvapení Mirek: rozhodně nejlepší otázka na Martinu a svým hlasováním ukázal taktický myšlení (přepokládám, že chtěl Martinovi dostat do finále snadnějšího soupeře – Zinu) a dokázal se přenést přes opravdu podpásovku a zbytečně se nemstít Zině.

70
občasný návštěvník
Reagovat

@Johanka: Teda, nezlobte se na mě, ale to, že Mirek nenapíše Zinu, bylo z jeho řečí jasný hned potom, co byl vyloučen…

Ale na FB je: Mirek je Pán!

Tak to pak jo… :-)

71
občasný návštěvník
Reagovat

A btw, líbila se mi krátká, stručná a jasná řeč Dominika při hlasování (jak ho nemusím…). Ale rád bych slyšel všechny…

72
Monika
Reagovat

@EvaD: Nic proti ale Martinovou nejsilnejsi strankou jsou prave logicke hry. Drtil vsechny sve soupere v logice, tam by nemely vubec baby sanci. A kdyz si vzpomenu jak s logikou bojovala Terry v asi druhe soutezi :-))) Tahle soutez vubec nebyla usita na miru chlapovi, slo o presnost, spravnou musku muze mit lepsi i baba, dost me urazi tohle podcenovani. Jestli ty se jako zenska cejtis slaba ve strelbe, tvuj problem….

73
Monika
Reagovat

Kazdopadne ja neverim, ze vyhraje Martin. Ta dlouha doba na OV je obrovsky problem a logicky baby tim budou argumentovat ve sve reci. Obe dve budou poukazovat na to, ze byl uplne mimo socialni hru a stravil pul casu ve vylouceni. Na to se spatne reaguje, co ma k tomu Martin rict….V prvni serii u nas to taky byla takova pohodicka ve vyhnanstvi, kamosi co nadavali na Marka, jak je vsechny prevezl, nemeli ho radi a pak stejne ve finale pro nej hlasovali, uz se jim to rozlezelo v hlave za tu dobu. To prijde i tady, nemyslim si, ze by byl nekdo jeste urazenej, mozna akorat Bizon. martinovi to daji spocitat za vylouceni, nehlede na to, ze se jeste nikdy nikde ve svete nestalo, aby vyhral hrac z OV.
Martina pro me prekvapive vcera dostala hodne hlasu, to jsem necekala, ze souboj se Zinou bude tak tesny. Navic ji na vylouceni navrhovali lide, ktere neobmekci hrou na city, fnukanim a brekem. Byli to silni jedinci s pevnym nazorem, tak tezko dojde k nejake zmene. Omalovanka je mimo hru.
Podle me to vyhraje Terry.

74
Kami
Reagovat

Vcerejsi soutez paradni, ALE.. tohle je presne duvod, proc bych se i ja snazila vyloucit na ostrove co nejvic chlapu. Zkratka jak jde nekde neco o silu, tak to maj chlapi v pazi. I hubenej slachovitej Martin byl u tercu jako prvni a to mel 13 (!!!!) naboju a az potom tam pribehla T (nebo M) s ubohymi 5. Natahovani praku – opet sila v pazich, behani ve vode, prelezani, priznejme si, tohle je proste pro chlapy.
Souhlasim, ze by nejlepe kazda soutez mela mit min. prvek na logiku, obratnost, balanc, napaditost. Jak jsem videla soutez, bylo mi jasne, ze to ma Martin v kapse.

Nejhorsi je, ze mi byl Martin sympaticky, ale diky stabu je pro me nepouzitelnej Robinson a radsi bych to snad prala (krome Terry ktere to preju ted) Martine i te Zine!
Valet se 14 dni ve Vykoupeni a sem tam vyhrat soutez bez socialni hry, mit psychiku v pohode a pak se vratit a shrabnout hru o sile.. fakt ne.
Navic stejne Vykoupeni nechapu, kdyz uz se jednou nekdo spikne aby nekoho vyrazili, nema tam co delat. A pokud ano, tak rozhodne mnohem driv, aby se aspon trosku zaclenil a musel o sve misto o Robinsona opravdu zabojovat.

Tahle rada mela dost zajimabych osob/nosti, je skoda, ze byli vsichni vyhozeni. Hodne by me zajimalo, kdyby zbyli v uzkem vyberu Dominik, Jarda, Radim, Katka, Mirek, Bara.. jejich domluvy kdo proti komu by bylo super poslouchat.

Mirek – super otazka na Martinu, zadny TAH mu nemohla nabidnout, tak snad jen otlucena kolena.

Bizon – fakt se z toho sympataka stal takovej zahorklej dedek?

Petr – to stejny, asi nevi, v jake hre je

Vitezstvi preju Terry, myslim, ze i tak se musela popasovat se spoustou veci, do soutezi sla od zacatku naplno, riskla zenskou koalici a protrpela si to celou dobu oproti Martinovi na OV.

75
Monika
Reagovat

Ja bych vitezstvi nejvic prala Martinovi v te sestave. Co se tyce soutezi byl suverenne nejlepsi ze vsech, dokonce bych rekla, ze prekonal i Davida z prvni serie. Sli mu logicke ulohy i sportovni. Socialni hru nehral, to je pravda, no ale kdo ji z te trojice hral….Vsichni hraci jsou uz venku a zustali tam jen dva vocaskove a Martin, Martina ani Terry behem cele souteze nepredvedly jedinej bravurni hracskej krok. Jen se vezli ve stinu hracu. Vcera byl Mirek bozi s otazkou na Martinu, takze pokud jde o socialni hru muzou si vsichni tri podat ruce, zde neni vitez ani jeden.

76
Lady XL
Reagovat

Zina působila v soutěži až směšně, ale je třeba si uvědomit, že s tou jednou rukou se téměř nepřitáhne, Ondřej to taky vzpomněl v JTVR. Ale ten její výraz vyčerpanosti byl až děsivý.Myslím, že chvíli ani nevěděla,kde je… Pro mne je moc těžké se rozhodnout, která z těch dvou měla vypadnout. Nesedí mi tedy žádná holka, i ta Terry se dlouho vezla a hlasovala jen tak, jak se jí řeklo. Ale Martina byla horší právě v tom, že v soutěžích jednotlivců dlouho nebojovala a spoléhala se na ochranu aliance, to Zina bojovala, i když na to neměla fyzické předpoklady. A myslím, že větší přehled během hry (v druhé polovině) měla rozhodně Zina než Martina. A navíc Martina každému vyčítala to, co pak dělala sama – pláč, vyčítání „že to moc žere“. Prostě měla víc přemýšlet, než mluvit…
Trosečník podle mne má být dostatečně fyzicky silný či vytrvalý (nemusí být svalovec), logicky myslící a sociálně adaptabilní – prostě aby dokázal na ostrově přežít s kýmkoliv.
p.s. – mimochodem holky si nebyly schopné opatřit jiné jídlo, než jim dodali (zkažená rýže), až zase Martin jim dokázal shodit kokosy…. Nevím, nevím, kdyby tam měla být několik dní jen ta holčičí aliance, jak by to dopadlo.

77
Monika
Reagovat

@Lady XL: Zina byla slaba v soutezich, ale aspon hrala socialni hru. nefnukala v soutezich, nevzdavala je. Martina nehrala ani socialni hru ani nedavala maximum do soutezi. Podle me jako nejslabsi v te ctyrce byla jednoznacne Martina, selhala v obou aspektech.

78
EvaD
Reagovat

@Monika: Nejde o Martina konkrétně, ale o obecný princip. Já jsem určitě ve střelbě špatná, s tím opravdu nemám problém. Ale zrovna Terry možná mohla mít šanci, pokud by měla víc pokusů, které ale neměla, protože prostě fyzicky nezvládla to, co Martin. Možná v nějakém světě jsou holky fyzicky stejně zdatné jako kluci, ale obávám se, že přes všechny gender snahy, v tomto to není.

79
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Taky bych rád slyšel zdůvodnění všech. Nevím, proč i na dřívějších kmenovkách ukázali tak maximálně jedno či dvě zdůvodnění, zbytek pak jen pro ty, co umí odečítat ze rtů. V otázkách mě pozitivně překvapili chlapi z Manoba, třeba Jarda.

80
občasný návštěvník
Reagovat

@jj: „zbytek pak jen pro ty, co umí odečítat ze rtů“ Někdy byl „zbytek“ ve videích na jejich stránkách. Ale pokud je mi známo, byla to spíš výjimka…

81
Monika
Reagovat

@Kami: tak Martin je vyborny ve vsech aspektech co jsi jmenovala. Naopak kdyby tam dali logiku nemely by baby uz vubec zadnou sanci. Vzpomen si Terry a jeji puzzle :-)) A myslim, ze nejsi k Martinovi fer, takova Martina se na ostrove najedla jako doma, do soutezi nesla naplno, valela se na plazi v klidku s pevnou alianci. Ona i na OV je psychika obrovska, vis, ze musis porazit kazdeho kdo prijde, tech her Martin absolvoval skutecne hodne. Martina nezahrala ve hre vubec nic za celou dobu, vcera ji dosla slova na super otazku Mirka.

82
Monika
Reagovat

Resime tady vcerejsi hru…ale nebyla ani podstatna…i kdyby ji vyhrala Terry nebo Martina..na vysledku by to nic nezmenilo, Martina by urcite nevyhodila porota…finalova trojka by byla uplne stejna

83
Kami
Reagovat

@Monika: No Martina toho moc nepredvedla, ale vem, ze uz jen zucatnit se kazde kmenovky, nervovat se jestli je tva aliance ta prava, jestli jdes dnes dom, kdo co s kym a jestli se na tebe nakonec nespikli stoji nervy kazdy den od rana do vecera. V tomhle smeru mel Martin totalni pohodu.
Je to sympatak a z jeho vytezstvi se nezhroutim, ale meli ho tam soupnout proste driv.

84
Johanka
Reagovat

@občasný návštěvník: Něco jiného je vést řeči a něco jiného jsou skutky – při tajném hlasování si mohl Mirek klidně přisadit na Zinu a stejně to neudělal, mně je to prostě sympatické, že tam neproběhla nějaká jednoduchá pomsta ( a to není Mirek můj fanoušek).
Co se týká Martina, souhlasím s Monikou: žádná ze zbývajících holek nepředvedla žádnou úchvatnou taktiku, aby kvůli tomu měl být Martin hendikepovaný.

85
Lukša
Reagovat

Kdo vyhraje, respektive komu porota daruje vítězství?
Bizon- jeho averze k ženám po jeho vyřazení směruje k napsání Martina
Blanka- Terry, rozhodně ne muž (Martin)
Bára- důležitý hlas, o který se bude bojovat. Martinu určitě ne, teď jde o to, zda na ni byl milejší Martin nebo Terka
Dominik- možná Martin, možná Terry, záleží na tom, jak hru vnímá, jestli zohlední pobyt Martina mimo hlavní ostrov
Jarda- rozhodně ne Martina, pravděpodobně Martin
Katka- Martina, pokud ji ostatní nezvyklají
Mirek- Martin, který ho podržel na poslední kmenovce
Ondra- Terka
Petr- další hlas, o který se povede boj. Nebyl s Martinem v Manobu, na druhou stranu spolu trávili hodně času na OV. I Terka by ho ale mohla získat pro sebe.
Zina- ňuňánek Martin
Dle mé predikce může Martin získat až 7 hlasů, Terka cca 5, Martina bude ráda za hlas jediný.
Porota bude grilovat hlavně Martinu, důležitější ale budou otázky na zbylé dva hráče. Zda si Martin zaslouží výhru i přesto, že byl dva týdny na OV (na druhou stranu ale dokázal vyhrát několik her předtím, na OV, ale i po návratu). Sice se neúčastnil tolik sociální hry, ale přesto pohodu neměl. Terka naopak většinou byla schovaná, vykoukla až po vyřazení svých štítů. Mohou jí dát sežrat to, že většinu času sama nic neřešila, jen se vezla se silnějšími a mnohdy nesmyslně vyhazovala svůj hlas. Na svou obranu ale ke konci vyčnívala, převzala otěže v ženské alianci a jakž takž hru zvládala. No, bude to ještě zajímavé.

86
Johanka
Reagovat

@Kami: Z mého pohledu měl Martin stejné nervy při každém souboji, který musel absolvovat na OV a nikdy nevěděl, kdy to projede a půjde pryč, nikdy nevěděl, jaký soupeř mu zase přijde – že to byli většinou „přátelsky“ naladění soupeři byla spíš náhoda. To , že něco nemůžeš ovlivnit a musíš trpně čekat, je někdy horší (myslím na hlavu), než moci se aktivně zúčastnit.

87
Monika
Reagovat

@Johanka: Na OV bych mela mnohem vetsi nervy, jedinej chybnej krok a jdes domu, zadna naprava. Navic kazdy druhy den pomalu soutez, novej prichozi, stres, ze nevis co se odehrava v hlavnim taborea musis porad nekoho a neco dotahovat.

88
jj
Reagovat

Pěkně Zinu zhodnotila Terry, Zina je pěšák. Zina žádnou sociální hru nehrála, sociální hru s ní hráli ostatní, celou dobu ji jen někdo využíval. Tady se pořád píše o velkých hráčských tazích, kdo jich tam nějak hodně předvedl? Skoro nikdo. Ziny podraz na Mirka za něj nepovažuju, tím že jednou prosila o imunitu a byla zachráněná, právo na podraz ztratila. Cílem bylo dostat se do finále a v něm mít nějakou šanci. Třeba u Terry si myslím, že i kdyby se štěstí v průběhu hry přiklonilo na jinou stranu, že by ve finále byla opět. Uměla vyjít s každým a hlasovala, jak jí to vyhovovalo, aby se dostala co nejdál. Hrála to dobře, nebyla ani jednou v ohrožení. Pro mě je to silná, neovlivnitelná osobnost, bojovnice, která u hry přemýšlela a přál bych jí vítězství jasně nejvíc, ale nevadí mi jako vítěz nikdo z těch třech zbylých.
Ani Martin, který sice hodně zklamal v posledním hlasování, zas ale vynikal v soutěžích a má charakter, to má nějakou váhu. Podrazy nemusí být jediná deviza, dobrý příklad je David z loňska, který kdyby nevypadl na poslední soutěži, tak zřejmě vyhrál celou soutěž a přitom sociální stránka hry mu nešla. Umět si získat respekt lidí je také hodně důležitá součást hry a umění, odstrašující příklad je např. Zina. Je pravda, že David nebyl na OV na rozdíl od Martina. Osobně to beru i jako drsnou soutěž o přežití (a to jsou pro mě soutěže), ne jako Vyvolené, tak půl napůl, proto jeho pobytu na OV přikládám menší váhu než ostatní, i když nedostatek to je i pro mě.

89
Monika
Reagovat

@Lukša: Ty hlasy vidim dost podobne jako ty…jen u Blanky bych pripustila i moznost napsat Martinu, mohla by se nechat ovlivnit Katkou..podle me ale Katka v duchu vi, ze Martina hrala nulu a nic, je to velkej hrac, je si vedoma, ze Martina se s ni jen svezla..otazka jestli bude mit koule napsat nekoho jineho, ale spis ne
Pro Martina je velke plus, ze s nim ve finale nejsou zadni hraci Martina ani Terry nic nepredvedly, zadnej tah hodnej hrace, kterej by porota ocenila. To by mohl byt jeho silny argument pro pobyt na OV, dalo by se z toho dobre vysekat. Nejen Martina ale i Terry by stezi nasla svuj silny moment v soutezi. Se skutecnymi hraci jako Radim, Katka…by to mel Martin tezsi na obhajobu.

90
Monika
Reagovat

@jj: Ach jo zase blbe, zase blbe…Martin nemohl hlasovat pro vyhazov Mirka, duvod? Ted by mu to chlapi spocitali ve finale, mohl by se okamzite rozloucit s hlasem Bizona, Mirka, Petra….uvazuj :-))))

91
Pan Klobouk
Reagovat

pokud je OV pohoda kde si parkrat zacvicis a jdes do finale pro vyhru, tak na ostrove robinsonu prece logicky nemuze byt zadny vetsi drama, kdyz nejhorsi co hrozi je odchod do vyse popsaneho raje…

me se Martin jako vitez taky nepozdava, ale Martina a Terry? sorry jako

92
jj
Reagovat

@Monika:
No a s Mirkem ve finále by měl jako šanci? Nulovou. Chlapi by mu to podle mě nespočítali, podle jejich dotazů na kmenovce jim jde o to, jak kdo hraje a snaží se, celkem mile mě překvapili, hlas pro Mirka by vysvětlil. Na příkladu Ziny je vidět, že Mirek by to ocenil také, u BIzona šlo o porušený slib, Petr hlasoval pro Zinu, ne proti Martině, takže také mimo. Opět se pleteš ty :-)

93
Monika
Reagovat

@jj: Mirek ve finale snad neni, naopak ma Martin ted sanci, neni za nim zadna zrada. Kdyby napsal taky Mirka minule, tak by to mel ted tezke, chlapi by mu to nedali. Na OV vznikl spolek pratel, Martin se nejak choval, nejak mluvil, kdyby to porusil a vyhodil Mirka, mel by ted utrum. Snad uz to pochopis.

94
jj
Reagovat

@Monika:
I kdyby byla pravda, že by měl utrum, což je podle mě blbost, vyloučit se to ovšem nedá, stále je tu otázka, jakou by měl šanci, kdyby s ním byl ve finále Mirek. Měl by větší s Mirkem bez zrady nebo bez něj se zradou? Mně jasně vychází druhá možnost, že větší šanci by měl bez něj a tak měl i uvažovat. To, že tenhle problém za něj vyřešila ZIna, byla jen shoda okolností.

95
Kami
Reagovat

Nemyslim, ze na OV je uplne nejaka totalni pohoda, nejaky boj tam probehl a Martinovi nemuzu uprit jeho schopnosti. Ja bych s tim byla zkratka v pohode, kdyby ho poslali zpet tak aspon o dve tri kola driv.
V US verzi a vlastne i tady nekolikrat zaznelo, ze na OV si clovek hodne procisti hlavu kdyz nemusi od rana do vecera resit kdo s kym proti komu.

96
VojtaP
Reagovat

@Monika: za hlasem Martina na té poslední kmenovce bych nehledal taktiku, on vůbec nevěděl, která bije, přesto z toho výsledku nejvíce vytěžil. Jednak nevypadl a ještě ke všemu špinavou práci za něj odvedla Zina. Vyšel z toho snadno a s čistým štítem jen díky Mirkově přehnané sebejistotě, hlavně bez vlastního přičinění. Ono ocitnout se po OV zrovna na kmenovce asi nedává moc prostoru pro nějaké taktizování a tak se chytl plánu Mirka, který mu dával smysl. Pořád si myslím, že jej měli do soutěže vrátit už o kmenovku dřív. Smysl OV je ten, že se po návratu můžeš pokusit o lepší taktiku než o tu, která tě tam dovedla, na to bohužel už Martin neměl vůbec prostor.

@Monika: Na té kmenovce Martina podcenila přípravu, takové základní otázky jako „definující moment tvojí hry“ nebo „proč by si měla vyhrát“ se objevují snad pokaždé. Úplně bych si ale nemyslel, že je hra Martiny a Terry neobhajitelná, už je to pak jen o tom, jak to porotě prodáš, jen musí mít člověk připravené náboje, aby mohl vyvracet argumenty. Martina mohla klidně zmínit moment, kdy zradily bývalou Kalingu, aby se dostaly dál. Ukázala by, že se za to nestydí a že sledovala nějaký cíl.

97
Monika
Reagovat

@jj: Tobe vazne ty pocty nejdou. Muzes mi rict, jak by se tam Mirek asi dostal? O cem vubec mluvis? Tak podrobne, rozebereme si obe situace:
1. Martin hlasuje pro Martinu:
Martina, Terry, Zina hlasovali pro Mirka. Mirek hlasoval pro Martinu. Vysledek? Odchazi Mirek.
2. Martin by hlasoval pro Mirka:
Vysledek? Odchazi Mirek.

Mirek by vypadnul bez ohledu na hlasovani Martina. jasny? Akorat ted je martin v lepsi pozici, protoze nezradil Mirka a muze mu to prinest hlasy ve finale. Hlas pro Martinu se mu proste vyplatil. Ta tvoje myslenka, mel hlasovat pro Mirka omg jsi uplne mimo :-))) Vic by ztratil nez ziskal.

98
jj
Reagovat

@Monika:
Děláš si ze mě legraci? :-)

99
vitr
Reagovat

Rád čtu teorie zdejších přispěvovatelů , moc se tedy do nich nezapojuji. Myslím , že pokud Martin správně zabrnká proslovem na porotce, tak jeho pobyt na OV nemusí být vůbec nevýhoda, přeci jen byl na OV dlouho vyhrál (prošel) spoustami her a to notně nemusí výt nevýhoda, protože ve finále z robinsona vyřazoval on a nebylo to žádným podrazem, spousta lidí z té sociální hry na ostrově stále cítí zášť a ty dlouhé řeči o ženské aliance co se tam celé dny řešilo , tomu moc nepřidají, myslím že terry by mohla vyhrát jedině kdyby zůstala ve finále s matinem a mirkem. No uvidíme ve středu , třeba to nakonec bude úplně jinak :D

100
Monika
Reagovat

@vitr: Martin ma stesti, ze ma ve finale nehracky Martinu a Terry, takze pri dobre reci skutecne muze z nevyhody udelat vyhodu. Ani jedna z nich ve hre nic nepredvedla, nevedla zadnou socialni hru, nemaji navrch. Mnohem hure by se mu argumentovalo proti hracum jako Radim, Katka.

101
občasný návštěvník
Reagovat

@vitr: Já se do toho moc nezapojuju, i s ohledem na to, co už jsem psal. Kdokoliv z poroty teď může hlasovat nikoliv podle soutěží, nikoliv podle sociální hry, nikoliv podle podrazů nebo nepodrazů… ale čistě tak, komu přeje onu výhru. Nic víc, nic míň. A obhájit si to může jakkoliv se jí/mu to bude zdát… nejmíň „průhledný“ :-)

102
občasný návštěvník
Reagovat

@vitr: „spousta lidí z té sociální hry na ostrově stále cítí zášť a ty dlouhé řeči o ženské alianci“ …a kolik pánů tu ženskou alianci vzalo jako sociální hru, a nikoliv jako „už nejsem chlap, porazil/a/y mě ženská/ženský/slepičinec…“

103
lily
Reagovat

No, z finálové trojky moc radost nemám. Martina je pro mě téměř na stejném levelu jako Zina, navíc mi vadí, jak se nad Zinu povyšovala, přitom sama byla stejný pěšák ve vleku někoho dalšího, nikdy nic nevysoutěžila, prostě Martina. Terry o kousek lepší kvůli dobrým výkonům, Martin mě nikdy nebavil. Ano, je šikovný a jako hráč se choval docela dobře, ale pro mě takový nemastný neslaný. Myslím, že to vyhraje.

104
Johanka
Reagovat

@vitr: Zajímavá úvaha, se kterou souhlasím. Kdyby Terry lépe „zahrála“ ten závěr a zůstala ve finále s Mirkem a Martinem, myslím, že jako jediná zbývající holka by se ocitla v zajímavé situaci, kdy by se „pánské“ sympatie mohly rozmělnit mezi dva muže a naopak zbytek by mohl podpořit jedinou zbývající holku. Souhlasím, že v takové sestavě měla velkou šanci na vítězství. Teď má tuto optickou výhodu spíš osamělý Martin vedle dvou téměř totožných holek, které se od sebe zase tolik neodlišují (myslím obecně, pomíjím ty „detaily“ ve vzhledu).
A také souhlasím, že ve finále už nepůjde o nějaké zásluhy ze hry, nebo důsledky minulých křivd, ale budou v tom čisté sympatie/averze – podobně, jako to máme tady my, akorát oni se znají osobně a v extrémních situacích, tak to vidí trochu jinak, než my od stolu…

105
jj
Reagovat

@Johanka:
Já teda vůbec nesouhlasím :-) Myslím, že mezi Mirkem a Martinem by se toho moc nemělnilo, Martin by žádný hlasy nedostal, možná ani od Ziny ne. Mirek by jednoduše prodal své zásluhy, a to on umí, jak bojoval proti alianci, jak to měl těžký, naopak u Martina by zdůraznil pobyt na OV, naznačil, že v sociální hře nic nepředvedl. Já bych ty porotce nepodceňoval, oni by ty zásluhy ocenili, jako v minulé řadě u Marka. Ten svůj hlas pak nějak musí zdůvodnit. V soutěžích byl Mirek taky docela dobrej. Kdyby byl Mirek nějakej velkej podrazák, tak neřeknu. Mirek vlastně nikoho nepodrazil, hlasoval, jak každý očekával, žádný nepřátele si nenadělal. IMHO by Mirka nikdo ze zbylých nemohl porazit. Jediná šance byla zbavit se ho.

106
jj
Reagovat

@Johanka:
Taky nemůžou vědět, jak bude probíhat finále. Kdyby to bylo jak minule, stejně by ve finále šla samotná Terry proti Mirkovi, žádné dvě podobné holky, Martina by byla vyřazená jako třetí. Letos to ale může být jinak, tipl bych si, že se bude hlasovat rovnou pro všechny tři a to bude výhoda pro Martina. Terry a Martina si můžou vzít navzájem nějaké hlasy. Nezdá se mi, že by zase vyřazovali nejslabšího, dvakrát za sebou. Porotců je se Zinou 10, takže remíza může být maximálně u dvou. Když u dvou s nejvyšším počtem hlasů nastane, třetí vypadne a bude moci také hlasovat, takže jich bude 11 a nemůže být remíza.

107
jj
Reagovat

@jj:
Nebo se bude hlasovat pro všechny tři a i kdyby získal někdo nejvíc hlasů, nic to neznamená, vypadne ten nejmenším s počtem hlasů (případná remíza se nějak vyřeší) a hlasuje se znova už jen pro poslední dva finalisty.

108
Johanka
Reagovat

@jj: Jasně, nevíme, jak se bude vyřazovat, takže když vezmu tu variantu, že jdou všichni tři současně, tak se mi zdá, že si Terry a Martina budou navzájem brát trochu hlasy ( i když poslední hlasování ukazuje, že Martina asi nemá moc fanoušků v porotě), což je výhodné pro Martina. Když by bylo opačný garde a byli tam Martin s Mirkem, bylo by to zase výhodné pro Terry. Nemyslím, že v tomto případě by všichni podpořili Mirka “ za zásluhy“. Martin si získal spoustu „přátel“ svou přátelskou povahou a argumentačně to s Mirkem vidím nastejno.
V současném stavu vidím jednoznačně na odstřel Martinu – není oblíbená a neumí argumentovat. Rozhodne se mezi Terry a Martinem a tam to vidím hodně otevřený.

109
Kami
Reagovat

Mirek byl podle me klasicky typ hrace, ktery by zustal schovany, kdyby si Manobo udrzelo vetsinu. Tim, ze mu vyhazeli kamose, musel zacit neco delat (no.. spis to zacalo tim, ze mu stab hodil do cesty imunitu a to ho nakoplo).
Terry mi jako vyherce nevadi a vlastne naopak si myslim, ze vubec neni spatna taktika se vezt na nekom a zbytecne na sebe neupozornovat. Jak vidno, Martinu a Zinu to dostalo do finale. Vyrazne typy – Katku, Blanku – to stalo flek.

110
občasný návštěvník
Reagovat

Hlasování:
robinson.nova.cz/clanek/novinky/nebylo-v-tv-kdo-hlasoval-pro-martinu-a-zinu-porota-prozradila-sve-duvody.html
(samotnej odkaz se nezobrazuje, asi antispam…)

111
jj
Reagovat

@Kami:
Myslím si to samé. Mirek byl nakonec výrazný hráč, protože mu to vlastně tak nějak spadlo do klína a víceméně ho k tomu donutily okolnosti, jako by donutily každého jiného, neměl na výběr a měl i hodně štěstí. Ale poměrně chytře na kmenovkách mluvil od začátku. U té Terry se mi zdá, že byla jediná, kdo s nikým neměl žádný spor, nikdy se s nikým nepohádala, nemalovala na sebe terč, párkrát okomentovala, jak jí to vyhovuje, když se jiní hádají. Přemýšlela dopředu a využívala ostatní.

112
jj
Reagovat

@občasný návštěvník:
Zajímavý. Bára nedala Zinu hlavně z lítosti, že bude mít moc hlasů, Ondřeje jsem moc nepochopil, ale kvůli kvalitám Ziny to nebylo, Mirek ji dát nemohl, aby si zachoval tvář, když ho vyhodila, Bizon je jasnej. Víceméně všechno náhodný hlasy.

113
jj
Reagovat

@Johanka:
Taky to vidím hodně otevřený. Záleží, jaká se ve finále vytvoří atmosféra, co kdo ocení, jakou roli budou hrát sympatie a antipatie, na argumentaci a jak velký problém bude Martinův pobyt na OV.

114
dejna
Reagovat

@EvaD: souhlasím. Předevčírem jsem se dívala na eliminační soutěž v předposlední Survivorovi, kde jim dali bludiště a těžší skládačku. Soutěž, kde dostali šanci všichni. Je mi jedno, že Zina vypadla. Ale vadí mi ten způsob – vypadnutí ji bylo doslova určeno. Jo, asi neměla v RO nic dělat. Měla vyletět už v castingu. Ale když už ji štábní vybrali (nechápu proč a nechci podsouvat žádný důvod), když už udělali dost pro to, aby zůstala déle než jednu noc (sbírka imunit), pak mohli být v závěru milosrdnější. Bylo mi hned jasné, že s tou rukou nevyleze ani o jedno okénko. A bylo mi trapně, ale ne za ni.
Dál nechápu důvod, proč by Martin nemohl vyhrát. Když už tam OV jednou je, tak určitě ne proto, aby poslal do hry kandidáta, kterému je předem určeno, že prohraje. A další už tu psali jiní, jen bych opakovala. Souhlas s tím, že ho měli do hry vrátit dřív.
A velký souhlas s frettie – Ondřej se za tyto dva RO opravdu vypracoval ve velkého slizouna a myslím si, že v řadě inovací = debilit má svoje prstíky.

Přidat komentář